XYZ Contagion

Ο κόσμος σε 360 μοίρες. Το μοναδικό '0% Lies & Errors Free' website. Στιγμές και όψεις της ελληνικής (και όχι μόνο) δημόσιας πραγματικότητας από ένα ιστολόγιο που αγαπάει την έρευνα. Επειδή η αλήθεια είναι μεταδοτική.

ΚΝΕ – «Για την αγωνιστική ταξική πατριωτική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας», μπροσούρα με τη Διακήρυξη του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, 1977

Posted by Β.Μ. στο 2011/02/26

«Νομίζω ότι τα κυριότερα εμπόδια για τις όχι καλές σχέσεις με το σπίτι μπαίνουν από εμάς. Ο πρώτος λόγος για τις συγκρούσεις προκύπτει από την κακή συμπεριφορά προς τους γονείς. […]
Δεύτερο, οι συγκρούσεις προκύπτουν από τη χειροτέρευση των επιδόσεων στα μαθήματα ή τις σπουδές. Και τρίτο, από το ότι κάνουμε ξενύχτια πολλά, ώρες πολλές χάνουμε σε άλλες απασχολήσεις, πάντως όχι εξαιτίας της ΚΝΕ. […]
Και ιδιαίτερα σοβαρό είναι το πρόβλημα με τα κορίτσια. Το ξέρετε πολύ καλά. Είναι μια παράδοση της ελληνικής οικογένειας. Τέλος πάντων, δεν μπορεί η κοπέλα να πηγαίνει συνέχεια κάθε βράδυ στις 1 και στις 2 τη νύχτα σπίτι της. Και λέει τότε ο γονιός, φταίει η ΚΝΕ, ενώ είναι γνωστό ότι δεν οφείλονται τα ξενύχτια σε δουλειά της ΚΝΕ»

Αυτά έλεγε ο Γρηγόρης Φαράκος, τον Ιούνιο του 1977. στην ομιλία του, στην εισήγηση του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

«Θέλουμε οι νέοι να τρέφουν πραγματική αγάπη στην οικογένεια, ν’ αντιλαμβάνονται και να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους απέναντί της […].
Να έχουν αισθηματικές σχέσεις με το άλλο φύλο που ν’ ανταποκρίνονται στα ιδανικά της προόδου. Να έχουν στέρεους συναισθηματικούς δεσμούς […]
Πρέπει να βλέπουμε τον ερωτικό δεσμό καταρχήν σαν μόνιμη σχέση»,

Διαβάζουμε στην Διακήρυξη αυτή του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ (Ιούνιος 1977):

Κεντρικό Συμβούλιο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΣ της ΚΝΕ) & Γρηγόρης Φαράκος, Για την αγωνιστική ταξική πατριωτική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας, Οδηγητής, 1977, εξώφυλλο.

Κεντρικό Συμβούλιο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΣ της ΚΝΕ) & Γρηγόρης Φαράκος, Για την αγωνιστική ταξική πατριωτική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας, Οδηγητής, 1977, εξώφυλλο.

 

Οι θέσεις των κομμουνιστών νεολαίων για την οικογένεια και τον έρωτα θυμίζουν έντονα απόψεις κατηχητικού.

Μπορείτε να διαβάσετε ή/και να ‘κατεβάσετε’ ολόκληρη την μπροσούρα με τη διακήρυξη του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, την εισήγηση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και την περιβόητη ομιλία του Γρηγόρη Φαράκου στην ίδια συνεδρίαση (Ιούνιος 1977), με τίτλο ‘Για την αγωνιστική ταξική πατριωτική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας. Υλικά της συνεδρίασης του ΚΣ της ΚΝΕ με θέμα τη διαπαιδαγώγηση‘ (Εκδόσεις Οδηγητής, Αθήνα 1977).

 

 

Πρέπει να φτάσει κανείς στην τελευταία παράγραφο για να συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται για αντικνίτικο τρολλάρισμα. Η αντιγραφή, αρχές 1990, από τον Σχολιαστή, τχ #84.

Πρέπει να φτάσει κανείς στην τελευταία παράγραφο για να συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται για αντικνίτικο τρολλάρισμα. Η αντιγραφή, αρχές 1990, από τον Σχολιαστή, τχ #84.

 

18 Σχόλια προς “ΚΝΕ – «Για την αγωνιστική ταξική πατριωτική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας», μπροσούρα με τη Διακήρυξη του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, 1977”

 1. Βασίλης Μακρίδης said

  Μια Αριστερά που «ορίστηκε», ιστορικά, όχι τόσο με όρους θεωρητικούς (μαρξιστικούς, λενινιστικούς, πείτε το όπως θέλετε) ή ταξικούς, αλλά με όρους συναισθηματικούς, ή – έστω με την καλή έννοια – «πατριωτικούς» (βλέπε περίοδο Εθνικής Αντίστασης) και θυμικούς, λογικό είναι τέτοιου είδους «παραδόσεις» να την ταλανίζουν ακόμη και όταν σε όλον τον – τότε – ανεπτυγμένο κόσμο (ακόμη και στις χώρες του «σοσιαλισμού») είχε συντελεστεί πριν από 1-2 δεκαετίες η σεξουαλική επανάσταση και οι σχέσεις των δύο φύλων είχαν απελευθερωθεί σε σημαντικό βαθμό… Ευτυχώς, πολύ σύντομα άλλαξαν πολλά ΚΑΙ μέσα στην ΚΝΕ… Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, τέτοιου είδους «παραινέσεις» ηχούσαν γραφικά ακόμη και στα ίδια τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ (ανάμεσα σε αυτά και σ’ εμένα, από 1982 έως το 1991)… Και ο ίδιος ο μακαρίτης ο Φαράκος, μάλλον μετάνιωσε εκ των υστέρων για το συγκεκριμένο κείμενο…

 2. κοσμάς θέμελης said

  παντως η σχετικη μπροσούρα είχε γίνει ανάρπαστη στην Νομική της εποχής, με καλυτερους αναγνώστες τους μη…κνιτες. Είχε πεσει απίστευτο γέλιο και φυσικά μετά από ελάχιστες μέρες ήταν αδύνατον να την βρει κάποιος οπουδήποτε…Ηταν περίπου η εποχή που είχε κυκλοφορήσει και το σύνθημα «ΚΝΕ: Ντύνει-στολίζει-νοικοκυρεύει», αντιγραφή διαφήμισης του ΜΙΝΙΟΝ, αν θυμαμαι καλα.

 3. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ said

  ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ
  ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕ ΘΥΜΑΤΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ
  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΜΑΚΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ…..

  ΜΠΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΛΕΠΤΟ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΓΟΡΙΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
  ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΣΚΣΤΗ ΒΟΜΒΑ

  ΜΗ ΚΟΙΤΑΤΑΙ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΕΙΤΑΝ ΕΤΣΙ
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ

 4. κοσμάς θέμελης said

  κυριε βουτσινα, προφανως θα υπηρχαν τετοιες (πουριτανικες) καταστασεις, αλλοιως θα ηταν περιεργο να κυκλοφορησει κατι τετοιο μεσω της ΚΝΕ. Αλλα στην Αθηνα, σε φοιτητουπολεις κ.λπ. οι σχεσεις σγπριων-κοριτσιοων ηταν πολυ ανοιχτες και θα ελεγα αρκετα ειλικρινεστερες σε σχεση με μεταγενεστερες περιοδους. Ενταξει, στην επαρχια ή σε εργατικες συνοικιες πιθανως ηταν αλλο το κλιμα. Τουλαχιστον αυτη ηταν η εμπειρια μου, αυτο θυμαμαι. και θεωρω οτι η σημερινη νεολαια ειναι γενικα πολυ πιο συντηρητικη σε συγκριση με τοτε, παρα την δηθεν διαφορετικη εξωτερικη εικονα, ή τις τηλεοπτικες παπαριες. παντως η διαπαραταξιακη καζουρα που επεσε στην ΚΝΕ στη Νομικη τοτε, ειναι απο τις δυνατοτερες αναμνησεις μου. αν και οι κνιτισσες της εποχης, μια χαρα κοριτσια ηταν…

 5. Συμφωνώ με τον Κοσμά, λέξη προς λέξη.

 6. Σχόλιο στο http://tvxs.gr/node/86907

  Αποστάσεις από τους Αγανακτισμένους παίρνει και πάλι το ΚΚΕ

 7. Το buzz.reality-tape.com αναδημοσιεύει:

  Το περίφημο "Εγχειρίδιο του Καλού Κνίτη", γραμμένο κυρίως από τον Γρηγόρη Φαράκο (1977)

  και μεταγράφει τη μπροσούρα σε text:

  Για την αγωνιστική και ταξική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας

 8. Από τα «Ενθέματα» της ΑΥΓΗΣ, 26 Σεπτεμβρίου 2010:

  Η επίδραση των «Οδηγιών του Φαράκου»:Μια περίπτωση αδιάκριτης γοητείας ή ένα υπερεκτιμημένο μέγεθος;;;

  του Νίκου Παπαδογιάννη

  http://enthemata.wordpress.com/2010/09/26/papadogiannis/

 9. Αγγελής Σπύρος. said

  Αγαπώ τρελά τη Χαρά της Κ.Ν.Ε.

 10. Αγγελής Σπύρος. said

  Αγαπώ τρελά τη Χαρά.

 11. Αγγελής Σπύρος. said

  Μετά το 1996 εγώ και η Χαρά ήμασταν οργανωμένοι στην Κ.Ν.Ε.

 12. Despoina said

  paidia sosta ta lete… kante kai mia metafrasi na doune kai ligo para ekso kapoia pragmata

 13. Αγγελής Σπύρος said

  Xara is very beautiful and sexy. Επίσης 19 – 08 – 1991 κηρύχτηκε χούντα στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. Για αυτό να δοθεί η ¨ΠΕΡΕΣΤΡΟΙΚΑ¨για προπαγάνδα.

 14. Αγγελής Σπύρος said

  Είδα τη μουνάρα Χαρά στην και κόρωσα.

 15. Αγγελής Σπύρος said

  Διάβασα, το 1986 με φανατισμό, την ¨ΠΕΡΕΣΤΡΟΙΚΑ¨του σ/φου Μ.Σ.Γκορμπατσόφ.

 16. Αγγελής Σπύρος said

  Με την ¨ΠΕΡΕΣΤΡΟΙΚΑ¨ άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.

 17. Τέλος Χαρτοσήμου said

  Σχόλιο στο:

  Κάποτε στην Κοκκινιά… | Indymedia Trolls Attack!
  http://indymediatrolls.com/?p=19938#comment-22775

  όταν κάποιοι κυνηγούσαν “Τη φαντασία στην εξουσία” (με γραμμένη στα παλιά τους τα παπούτσια επί της ουσίας την εξουσία), άλλοι διαπαιδαγωγούνταν με μπροσούρες…
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/02/26/kne-gia-tin-agonistiki-taksiki-diapaidagogisi/

  ((i)) Indymedia :: Athens :: Forum :: Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ
  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1477477#1477528

 18. Μην δείτε και ακούσετε κάτι για πατρίδα και πατριωτισμό βγάζετε αφρούς εκεί στο xyzcontagion…Χαχαχαχα!!!!Έχετε πολύ πλάκα!!!!!

Γράψτε ελεύθερα, αν σκεφτήκατε κάτι :)

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: