Αντα Ψαρρά – Επί πτωμάτων (πολιτικό παρασκήνιο στην «Ελευθεροτυπία» 2011-03-11)

Η Αντα Ψαρρά, εκ των φορέων του “Ιού“, σε ένα σχόλιό της, από τα “Πολιτικά παρασκήνια” της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2011, με τίτλο «Επί πτωμάτων«.

Σκίτσο του Θανάση Πέτρου
Σκίτσο του Θανάση Πέτρου

Επί πτωμάτων

«Η Αθήνα δεν απώλεσε ανθρώπινη ζωή τα προηγούμενα χρόνια και κάτω από εξαιρετικά δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες […]. Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες και τις συνθήκες.

Εάν όμως είναι λόγω ψύχους, τότε -δυστυχώς- θα συγκαταλέγεται πλέον και η Αθήνα στις πρωτεύουσες που εγκαταλείπουν τους ανθρώπους τους στο δρόμο».

Αυτά δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης σε ένα «ανθρώπινο» -και όχι μόνο- ξέσπασμα κατά του διαδόχου Γιώργου Καμίνη. Οπως φαίνεται, το είχε καλά ψαγμένο το θέμα, αφού ο αμέσως προηγούμενος αντίστοιχος θάνατος, τον ίδιο μήνα πάλι, με εντοπισμό του από υπαλλήλους του δήμου συνέβη επί δημαρχίας Μπεχράκη, που αντικατέστησε την Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ηταν νεκρός για έναν ολόκληρο μήνα, στο κέντρο της Αθήνας και δεν τον είχε βρει κανείς. Το πτώμα ενός άνδρα, που βρισκόταν πίσω από τους θάμνους, στο πάρκο, δίπλα από το άγαλμα του Τρούμαν, βρέθηκε χθες στις 10 το πρωί από υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων και όπως έγινε γνωστό ήταν μουμιοποιημένο» (Ελευθεροτυπία 18/3/2006).

Φυσικά, τότε δεν είχε κάνει καμιά δήλωση ο κ. Κακλαμάνης.

Αντ.Ψ.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αντα Ψαρρά – Επί πτωμάτων (πολιτικό παρασκήνιο στην «Ελευθεροτυπία» 2011-03-11)

  1. Και πριν στεγνώσει το μελάνι, ένας ακόμη άστεγος νεκρός, πάλι στο κέντρο της Αθήνας:

    http://tvxs.gr/node/79975

    Ακόμα ένας άστεγος, μετά από εκείνον στο άλσος του Θησείου, εντοπίστηκε νεκρός στη συμβολή των οδών Χέυδεν και Μαυρομματαίων στο κέντρο της Αθήνας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έναν άστεγο μετανάστη ο οποίος ζητιάνευε στην περιοχή γύρω από το Πεδίον του Άρεως. Ο άγνωστος άντρας εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι αλλά δεν είχε διευκρινιστεί εάν επρόκειτο για άστεγο. Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια θανάτου.

    Είναι το δεύτερο θύμα λόγω των καιρικών συνθηκών που χάνει τη ζωή του στην Αθήνα, αφού βρέθηκε νεκρός και ένας άστεγος στο Θησείο.

Γράψτε ελεύθερα, αν σκεφτήκατε κάτι :)