XYZ Contagion

Ο κόσμος σε 360 μοίρες. Το μοναδικό '0% Lies & Errors Free' website. Στιγμές και όψεις της ελληνικής (και όχι μόνο) δημόσιας πραγματικότητας από ένα ιστολόγιο που αγαπάει την έρευνα. Επειδή η αλήθεια είναι μεταδοτική.

Δημήτρης Ψαρράς – Δύο απροσδόκητοι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής – Τα άρθρα του Τάκη Φωτόπουλου και του Γιώργου Δελαστίκ που αθωώνουν το ναζιστικό μόρφωμα (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2013-09-27)

Posted by Β.Μ. στο 2013/09/27

Ο Δημήτρης Ψαρράς, εκ των φορέων του ‘Ιού‘, σε ένα άρθρο του με τίτλο ‘Δύο απροσδόκητοι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής – Τα άρθρα του Τάκη Φωτόπουλου και του Γιώργου Δελαστίκ που αθωώνουν το ναζιστικό μόρφωμα‘, από την ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου 2013.

Σκίτσο του Θανάση Πέτρου

Σκίτσο του Θανάση Πέτρου

 

Του Δημήτρη Ψαρρά

Δύο απροσδόκητοι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής

Την ώρα που το σύνολο σχεδόν των μέσων ενημέρωσης αποκαλύπτει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, διατυπώνεται μια ισχυρή ένσταση και μάλιστα από τα «αριστερά». Δύο γνωστοί αρθρογράφοι, στρατευμένοι στη δική του ο καθένας εκδοχή της Αριστεράς, προσφέρουν την ανάλυσή τους ως σωσίβιο στη ναζιστική οργάνωση, εν ονόματι της βαθιάς, υποτίθεται, αντίθεσής τους στο «σύστημα».

«Μέσα στον ωκεανό της αλήτικης δημοσιογραφίας, με τις ανάλογες αήθεις ‘αναλύσεις’ των διαφόρων φερέφωνων του καθεστώτος, υπήρξε και μια εξαίρεση», γράφει ο ιστότοπος της Χρυσής Αυγής. Και εξηγεί:

«Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Τάκη Φωτόπουλο της ‘Ελευθεροτυπίας’» (23/09/2013). Και την επομένη, ο Γιώργος Μάστορας (μισθωτός συνεργάτης του Αρχηγού, κατά κόσμον Γεώργιος Μισιάκας, κλικ εδώ) ανακαλύπτει ένα άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ στην εφημερίδα ‘Πριν’, το οποίο κατά τους ναζιστές «λέει τα αυτονόητα», δηλαδή ο δημοσιογράφος «δεν πιστεύει ότι το έγκλημα είχε πολιτικό κίνητρο, επομένως καταρρέει το τεράστιο ψέμα για εμπλοκή της Χρυσής Αυγής».

Ο ενθουσιασμός της οργάνωσης είναι αναμενόμενος. Γιατί πράγματι, στη φούρια τους να αποδώσουν τα πάντα στην «υπερεθνική και τη σιωνιστική ελίτ» καθώς και στην «κοινοβουλευτική χούντα» (Φωτόπουλος) αλλά και στην «Ε.Ε., τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ» (Δελαστίκ) καταλήγουν στην αθώωση της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης από το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο πρώτος μιλά για «βίαιες συγκρούσεις μεταξύ πολιτικών ομάδων της Ακροδεξιάς και της (αναρχικής συνήθως) Αριστεράς», εξισώνοντας τον Γιώργο Ρουπακιά με τον Παύλο Φύσσα. Και συμπληρώνει το επιχείρημά του προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται για «συστημική» οργάνωση, «όπως κάποιοι αφελώς και κάποιοι άλλοι εκ του πονηρού υποστηρίζουν», ενώ διαπιστώνει πως «είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό έχει ξεσηκωθεί κατά της Χρυσής Αυγής το ντόπιο κατεστημένο, συμπεριλαμβανομένης της εκφυλισμένης ‘Αριστεράς’ που υποστηρίζει τους μετανάστες» (κλικ εδώ).

Κατά τον Φωτόπουλο, «δεν είναι συστημική οργάνωση όχι μόνο εξαιτίας της άγριας δίωξης που υφίσταται από τις ντόπιες και διεθνείς ελίτ, αλλά και με βάση τους προγραμματικούς στόχους της που είναι παρόμοιοι με τους στόχους κάθε ιστορικού εθνικοσοσιαλιστικού ή ‘φασιστικού’ κόμματος: αντίθεση τόσο στο κεφάλαιο όσο και στην αυτόνομα οργανωμένη εργασία, οικονομική αυτάρκεια, εθνικοποίηση ενεργειακών πηγών, ‘Ευρώπη των εθνών’ […]».

Και το αποκορύφωμα: «Με άλλα λόγια, η φυσική βία δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό ενός ‘φασιστικού’ κόμματος, όπως συνήθως υποστηρίζεται. Αλλωστε, παρόμοια βία χρησιμοποιεί και η κοινοβουλευτική χούντα για να επιβάλει με τα ΜΑΤ τις επιστρατεύσεις κ.λπ., μέτρα που ποτέ δεν ενέκρινε ο λαός».

Δεν είναι δηλαδή μόνο για τη συγκεκριμένη δολοφονία αθώα η Χρυσή Αυγή, αλλά και για όλα όσα έχουν προηγηθεί, εφόσον «η φυσική βία δεν είναι χαρακτηριστικό» αυτών των κομμάτων. Η εντελώς ανιστόρητη αυτή θέση δικαιώνει δηλαδή ακόμα και τον ιστορικό φασισμό, με τρόπο που ούτε ο πιο ακραίος οπαδός του ιστορικού αναθεωρητισμού δεν έχει ακόμα διανοηθεί. Κάποιος πρέπει να μιλήσει στον κ. Φωτόπουλο για το Ολοκαύτωμα. Και βέβαια, για μία ακόμα φορά, θα επαναλάβουμε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι φασιστική, αλλά ναζιστική και η βία εναντίον των «υπανθρώπων» αντιπάλων της είναι συστατικό και μόνιμο στοιχείο της δράσης της.

Οσο για τον Γ. Δελαστίκ (κλικ εδώ), αυτός εφαρμόζει, λέει, ως θεμελιώδες αφετηριακό σημείο της ανάλυσής του το ερώτημα: «Ποιος ωφελείται πολιτικά από το έγκλημα;». Και παρατηρεί με διδακτικό ύφος: «Από πολιτική σκοπιά (από πολιτική, όχι από αστυνομική σκοπιά, γιατί μπορεί να αποδειχθούν γεγονότα που ανατρέπουν τις πολιτικές εικασίες) πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι την εντολή δολοφονίας την έδωσαν ηγετικά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος στο οποίο ανήκει ο δράστης, εκτός πια αν με κάτι τα εκβίαζαν άλλοι κύκλοι».

Αυτό είναι το συμπέρασμά του επειδή «η Χρυσή Αυγή υφίσταται σοβαρή πολιτική ζημιά με τη δολοφονία που διέπραξε ο δράστης». Και ο αρθρογράφος καταλήγει διατυπώνοντας «αμφιβολίες για το κατά πόσο ο δολοφόνος έδρασε όντως πρωτοβουλιακά ή αν σκότωσε εκτελώντας εντολές κάποιων άγνωστων σε εμάς κέντρων, διαφορετικών πάντως από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής».

Η συλλογιστική αυτή δεν παίρνει καθόλου υπόψη της την αυστηρά ιεραρχική και στρατιωτική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και υιοθετεί το δικό της επιχείρημα ότι έδρασε μόνο του το απλό μέλος ή ακόμα χειρότερα, ακολουθώντας εντολές άλλων. Πρόκειται για απόλυτη υποτίμηση της ναζιστικής οργάνωσης και άγνοια του τρόπου δράσης της τόσα χρόνια. Το επιχείρημα «ποιος ωφελείται» είναι το αποκορύφωμα της μανιχαϊστικής πολιτικής ανάλυσης και δυστυχώς ένας από τους πρώτους που το υιοθέτησε ήταν ο ίδιος ο Χίτλερ στο Mein Kampf. Αν εφαρμόζαμε το ίδιο ερώτημα για τα δύο άρθρα, ποιος άραγε ωφελείται απ’ αυτά;
Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι μία μέρα μετά τους ύμνους της Χρυσής Αυγής για το άρθρο στο «Πριν», οι ναζιστές κατάγγειλαν «ομάδα οπλοφόρων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ», δηλαδή της πολιτικής οργάνωσης που εκφράζει το «Πριν», ότι συνελήφθησαν «με δολοφονικά σύνεργα», αλλά «αφέθηκαν ελεύθεροι με άνωθεν εντολή». Η συνωμοσιολογία εκδικείται.

Οσον αφορά τις εφημερίδες στις οποίες αρθρογραφούν οι δύο αναπάντεχοι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής, το μεν «Εθνος» έσπευσε να διαφοροποιηθεί από τον Γ. Δελαστίκ (κλικ εδώ), δηλώνοντας ότι δεν θα φιλοξενούσε ποτέ παρόμοιες θέσεις, ενώ η «Ελευθεροτυπία» δημοσίευσε ασχολίαστο το συγχωροχάρτι που προσέφερε στη Χρυσή Αυγή ο κ. Φωτόπουλος, το πρόβαλε μάλιστα και στο πρωτοσέλιδό της.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή επιδοκιμάζει και επικαλείται άρθρο της «Ελευθεροτυπίας». Ηταν το καλοκαίρι του 2001, όταν η εφημερίδα της ναζιστικής οργάνωσης θρηνούσε για την εκτέλεση του Τίμοθι Μακβί στις ΗΠΑ, του ανθρώπου που ήταν υπεύθυνος για το πολύνεκρο μακελειό της Οκλαχόμα. Η εφημερίδα αναδημοσίευε τη φράση που είχε αφιερώσει στον Μακβί «ο δημοσιογράφος που γράφει τις εύστοχες φράσεις πάνω στο δελτίο καιρού της ‘Ελευθεροτυπίας’: Εκτέλεσαν με τις ενέσεις τους τη μόνη φωνή που ξεσκέπασε εμπράκτως τις φονικές ανέσεις τους».

Ο άνθρωπος που είχε γράψει τότε αυτές τις γραμμές που θαύμασε η Χρυσή Αυγή είναι σήμερα διευθυντής στην «Ελευθεροτυπία» του κ. Οικονομόπουλου. Και είναι ο ίδιος που με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο μας απέδιδε ότι ασχολούμαστε ως δημοσιογράφοι με πολύ περιθωριακά θέματα, εννοώντας την πολύχρονη έρευνά μας για τη Χρυσή Αυγή.
Πραγματική κατάντια.

Info:

# Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση τιμά τον ‘έντιμο αριστερό’ Τάκη Φωτόπουλο που συντάχθηκε μαζί της στην καταγγελία της «σιωνιστικής αριστεράς που διώκει αγρίως τη ΧΑ»:

Κατάθεση έντιμου αριστερού: ‘Η σιωνιστική ελίτ απαιτεί την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής’
h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/omologia-aristerou-dhmosiografou-chtupoun-thn-chrush-augh-giati-den-einai-s

 


 

 


 

Δείτε επίσης:

# Ολα τα άρθρα του ‘Ιού’ στην ΕφΣυν.

# Ολα τα ‘κομμένα’ κείμενα των φορέων του ‘Ιού’ που δεν «χώρεσαν» στην Ελευθεροτυπία, Κείμενα εκτός Ελευθεροτυπίας.

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας με ετικέτα ‘Δημήτρης Ψαρράς‘.

# Ολα τα άρθρα με ετικέτα ‘Αντα Ψαρρά

# Ολα τα άρθρα με ετικέτα ‘Τάσος Κωστόπουλος

# Ολα τα άρθρα με ετικέτα ‘Δημήτρης Τρίμης

# Ολα τα άρθρα με ετικέτα ‘Αγγέλικα Ψαρρά

# Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ
https://xyzcontagion.wordpress.com/mainstream-mme/

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας με ετικέτα ‘Ιός‘ …

… τους φορείς του οποίου πρέπει να ευχαριστήσουμε, αφού στο άρθρο τους ‘Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!!‘, 04/04/2015, πρότειναν στους αναγνώστες τους, στο τμήμα «Διαβάστε/Δείτε/Επισκεφτείτε» που συνηθίζουν, το βιβλίο μας «XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι», έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, το οποίο έχει εξαντληθεί στην έντυπη μορφή του (ούτως ή άλλως δωρεάν δινόταν σε όλους όσους το ζήτησαν), αλλά κατεβαίνει δωρεάν σε αυτό το λινκ:
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/01/e-book-of-9-1-scenes-bibliography/

# Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-06-13)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/16/ios-anthropoi-apo-ellada-nea-stoixeia-srebrenica/

# Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/04/05/ios-mix-apon-xyz-contagion/

# Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά ‘Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής, Ντοκουμέντα από την ιστορία και τη δράση μιας ναζιστικής ομάδας’, εκδόσεις Πόλις, Οκτώβριος 2012
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/24/dimitris-psarras-neo-biblio-mavri-biblos-xrysis-avgis/

# Δημήτρης Ψαρράς – Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη Δικαιοσύνη – Η κάθαρση σε αναμονή (Συνέντευξη στο left.gr 2015-03-10)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/03/10/dimitris-psarras-interview-left-gr-kalodoukas/

# Δημήτρης Ψαρράς – Δύο απροσδόκητοι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής – Τα άρθρα του Τάκη Φωτόπουλου και του Γιώργου Δελαστίκ που αθωώνουν το ναζιστικό μόρφωμα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/27/dimitris-psarras-fotopoulos-delastik/

# Δημήτρης Ψαρράς – Το αντιφασιστικό κίνημα και η δίκη της ΧΑ (Παρέμβαση στην εκδήλωση της συλλογικότητας ‘Ανήσυχοι Γονείς’ στη Νέα Σμύρνη 2014-12-04)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/12/05/psarras-paremvasi-anisixoi-goneis/

# Το καινούργιο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά για την ‘Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη’, μια εκδήλωση του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ -κι ένα ευχαριστώ!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/15/psarras-nea-brosoura-gia-xa-rosa-lux-thanks/

# Τρίτος χρόνος ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ – Ολα τα κείμενα της ομάδας του ‘Ιού’ και των φορέων του, Αντα Ψαρρά, Δημήτρη Ψαρρά και Τάσου Κωστόπουλου
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/07/tritos-xronos-efsyn-ola-ios/

# Δεύτερος χρόνος ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ – Ολα τα κείμενα της ομάδας του ‘Ιού’ και των φορέων του, Αντα Ψαρρά, Δημήτρη Ψαρρά και Τάσου Κωστόπουλου
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/07/defteros-xronos-efsyn-ola-ios/

# Ενας χρόνος ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ – Ολα τα κείμενα της ομάδας του ‘Ιού’ και των φορέων του, Αντα Ψαρρά, Δημήτρη Ψαρρά και Τάσου Κωστόπουλου
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/11/08/enas-xronos-ef-syn-ola-ios-foreis/

# Δημήτρης Ψαρράς – Η «ιδιωτικοποίηση» του ναζισμού (άρθρο στην ‘Ελευθεροτυπία’ 2010-11-28)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2010/11/28/dimitris-psarras-idiotikopoiisi-tou-nazismou/

# Ιός – Ναζί με στολή φιλάθλου (άρθρο για τη ‘Γαλάζια Στρατιά’ της ‘Χρυσής Αυγής’)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2001/12/01/ios-nazi-me-stoli-filathlou-2001-12-01/

# Δημήτρης Ψαρράς – Τα αναβολικά του φασισμού
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/06/10/dimitris-psarras-ta-anavolika-tou-fasismou/

# Δημήτρης Ψαρράς – Χρυσή Αυγή: Η συμμορία που την έκαναν κόμμα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/04/29/dimitris-psarras-xrysh-avgi-symmoria-ekanan-komma/

# Δημήτρης Τρίμης και Δημήτρης Ψαρράς: ‘Για τη Χρυσή Αυγή το μέσο (βία) είναι το μήνυμα’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/08/dimitris-trimis-dimitris-psarras-egerthiti/

# Δημήτρης Τρίμης – Η σιωπή είναι συνενοχή: Για τη στάση των ΜΜΕ απέναντι στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/09/16/dimitris-trimos-siopi-einai-synenoxi/

# Δημήτρης Ψαρράς – Ε, όχι και «φασιστική», η Χρυσή Αυγή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/07/dimitris-psarras-e-oxi-kai-fasistiki-epoxi/

# Ιός – «Ρωμηοσύνη» αλά αμερικανικά (άρθρο που δεν ‘χώρεσε’ στην Ελευθεροτυπία 2010-01-23)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2010/01/23/ios-romiosini-ala-amerikanika/

# Δημήτρης Ψαρράς – Ζήλεψε τη δόξα του Μανιαδάκη, Ο βουλευτής του ΛάΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος χέρι-χέρι με τον διαβόητο υπουργό του Μεταξά (άρθρο στην ‘Ελευθεροτυπία’ 2011-10-09)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/10/09/dimitris-psarras-zilepse-doxa-maniadaki/

# Δημήτρης Ψαρράς – Παρέλαση ρατσισμού (ρεπορτάζ για τη δίκη των ρατσιστικών συνθημάτων των ΟΥΚ στην ‘Ελευθεροτυπία’ 2011-12-21)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/12/21/dimitris-psarras-parelasi-ratsismou/

# Δημήτρης Ψαρράς – Η εξίσωση του μίσους (άρθρο στην ‘Ελευθεροτυπία’ 2011-06-23)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/06/23/dimitris-psarras-exisosi-tou-misous/

# Δημήτρης Ψαρράς – Σπίθα, Τιμή, Χρυσή Αυγή;
http://x2t.com/spitha-timi-xa

# Δημήτρης Ψαρράς – Ο παππούς μας ο λαθρομετανάστης
http://x2t.com/pappous

# Δημήτρης Ψαρράς – Το πογκρόμ κατά των μεταναστών σχεδιαζόταν ήδη από το 1997
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/05/22/dimitris-psarras-to-pogkrom-1997-sxediazotan/

# Δημήτρης Ψαρράς – Οι ‘ικέτες’ της Αθήνας και του Παρισιού
http://x2t.com/iketes

# Δημήτρης Ψαρράς – Ο Σπίθας και το Παιδί Φάντασμα την εποχή του Μνημονίου
http://x2t.com/spithas

# Δημήτρης Ψαρράς – Τα ‘νόμιμα’ στιλιάρια
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/07/01/dimitris-psarras-nomima-stiliaria-2/

# Δημήτρης Ψαρράς – Ο υιός του πατρός
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/18/dimitris-psarras-o-yios-tou-patros-thanos-plevris/

# Αντα Ψαρρά – Τα ‘talk show’ της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/16/anta-psarra-talk-show-xrysi-avgi-rednotebook/

# Αυστρία: Μοντέλο Χάιντερ: Τότε που «περιμέναμε τον Ελληνα Χαϊντερόπουλο» (άρθρο του ‘Ιού’ στο περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ, 2000-03-19)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2000/03/19/modelo-haider/

# Αντα Ψαρρά – ΕΛΑΣ, Τιμή, Χρυσή Αυγή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/14/anta-psarra-elas-timi-xrisi-avgi-tvxs/

# Αντα Ψαρρά – Εχει (ρατσιστικό) θέμα!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/09/18/anta-psarra-exei-ratsistiko-thema-tvxs/

 

11 Σχόλια προς “Δημήτρης Ψαρράς – Δύο απροσδόκητοι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής – Τα άρθρα του Τάκη Φωτόπουλου και του Γιώργου Δελαστίκ που αθωώνουν το ναζιστικό μόρφωμα (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2013-09-27)”

 1. Philosophos gyalakias said

  SYGGNOMI GIA TA GREEKLISH. To arthro tou kou Psarra einai aparadekto. O kos Fotopoulos an kai grafikos eipe to aytonoito, oti i Chrysi Aygi echei laiki vasi. Kai o kos Delastik eipê episis to aytonoito oti ti dolofonia kata pasa pithanotita DEN TI DIETAXE I CHRYSI AYGI.

  OLI I ARISTERA TOUS EPITITHETAI ayti ti stigmi dioti i anakinisi ayton ton zitimaton anadeiknyei ta pneymatika kena tis aristeras. Kati paromoio eiche symvei schetika prosphata me ton ko Perikli Korovesi.

  Kai to artyhro tou Delastik kai ayto tou Fotopoulou deichnoun oti to provlima vrisketai stin EXOUSIA EN GENEI kai ochi sto poia einai i exousia ayti. Oi aristeroi opos o kos Psarras DEN ARNOUNTAI TIN EXOUSIA AYTI.

 2. αντάρτης said

  [Από Τέλος Χαρτοσήμου:]

  Εδώ ένας εμετικός τύπος από ΜΒ με ψεύτικο email ήλθε να ξεράσει εμέσματα και άλλα φωτοπουλικά, συκοφαντίες, ύβρεις, χαρακτηρισμούς, παράνοιες, συνωμοσιολογίες κ.λπ.,
  πράγματα που δεν έχουν θέση εδώ καθώς αντίκεινται σε όλους τους όρους δημόσιου διαλόγου, και έτσι φυσικά τα σφουγγαρίσαμε να μην βρωμίζει ο τόπος.

 3. αντάρτης said

  Και σημερινό άρθρο απάντηση στις ως άνω επαγγελματικές κλικες ακτιβιστών που τρώνε γύρω από ΜΚΟ, αξιωματική αντιπολίτευση, Αυγές και Εφημερίδες Συντακτών.. Την αριστερά πολλοί αγάπησαν, τα φράγκα όλοι (ουπς υπέπεσα σε ‘συνωμοσιολογίες’!)

  http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_09_29.html

 4. Επισκέπτης100 said

  Στο λινκ που δίνει το φωτοπουλάκι στο 9, ο γκουρού μιλάει πάνω-πάνω για «μια θύελλα αντιδράσεων συνήθως ανωνύμων, με τις οποίες δεν ασχολούμαι.[1]», δίνει και παραπομπή [1], πας στην παραπομπή και βλέπεις ένα κατεβατό, όπως τα γνωστά του ΤΦ, πάλι με τη λέξη που υπάρχει όσο οποιαδήποτε άλλη σε φωτοπουλικά πονήματα, τη λέξη «γκεμπελίσκος» σε όλες τις πτώσεις.

  Χαχαχαχαχα, έχει τζαζέψει ο μεγάλος και δεν ξέρει τι γράφει και αυτοαναιρείται εντός της ίδιας γραμμής. Που και να «ασχολιότανε», δηλαδή!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Δεν έχει βαρεθεί τόσα χρόνια? Γράφει ένα κείμενο που αναμασάει κάτι που έχει ήδη πει στο παρελθόν και 100 κείμενα για τους «γκεμπελίσκους» που τόλμησαν να εκφέρουν άλλη άποψη ή ακόμα και απλά να ρωτήσουν κάτι.

 5. Ιωσήφ said

  ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΨΑΡΑ;

  ———————————————————————————————-

  «Οι σημερινές εξελίξεις αποτελούν μια κίνηση πανικού του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος. Αφού εξέθρεψαν τα ναζιστικά αποβράσματα τόσον με την καταστροφική πολιτική τους αλλά και ανοιχτά με το προκλητικό αβαντάρισμα των ΜΜΕ και των ‘δημοσκοπήσεων’ ξαφνικά διαπιστώνουν με τρόμο ότι πλέον απειλείται η δική τους υπόσταση και σπεύδουν να το περιμαζέψουν.

  Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (και λοιποί κολαούζοι) είναι και παραμένουν ο πραγματικός κίνδυνος για τον λαό, είναι και παραμένουν η μεγαλύτερη εγκληματική συμμορία της χώρας. Με τη σημερινή πρακτική του το σάπιο πολιτικό κατεστημένο προσπαθώντας να σώσει το τομάρι του, εκτρέφει και γιγαντώνει ένα αστυνομικό – δικαστικό κράτος, που θα κινείται κατά βουλάς του, με απλά λόγια “ράβει ράμματα και για τη δική μας γούνα»”. Η αριστερά από την πλευρά της, αρνούμενη να αποδεχτεί την επιβεβλημένη από τον αντίπαλο σύγκρουση, φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης τόσο γιατί επέτρεψε στους φασίστες να οργανώνουν τις γειτονιές, όσο και για τα φληναφήματα περί “συνταγματικού τόξου” που εκτός των άλλων μοιράζει και εύσημα δημοκρατικής ομαλότητας σε αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα.

  – Ας το πάρουμε απόφαση.

  – Κανείς μα κανείς και πολύ περισσότερο το σάπιο πολιτικό σύστημα, δεν πρόκειται να μας «απαλλάξει» απ’ τη δουλειά που εμείς πρέπει να κάνουμε. Το χτύπημα του φασισμού και αυτών που τον εκτρέφουν γίνεται με έναν και μοναδικό τρόπο.

  – Με μάχη στο δρόμο.

  Χριστόδουλος Ξηρός
  φυλακές Κορυδαλλού 28/9/2013».

 6. Ιωσήφ said

  Πάντως στην κριτική που κάνει ο Φωτόπουλος στον Τσόμσκι για τη στάση του τελευταίου στην κρίση της Λιβύης, το δίκιο δεν βρίσκεται στη μεριά του Τσόμσκι. Ο Τσόμσκι στήριξε την επίθεση και την καταστροφή της χώρας αυτής αναπαράγοντας αυτούσια όλη την αμερικανική επιθετική προπαγάνδα.

 7. Omadeon said

  Σύμφωνα με τον Ομέρ τον «Κλαίοντα Βιετναμέζο» έγινα κι εγώ «γλύφτης των ιών».
  http://pontosandaristera.wordpress.com/2013/10/01/ios/#comment-40105

  Αντί να απαντήσει ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, οπότε ΙΣΩΣ θα μπορούσε να με εγκαλέσει για τη στάση μου,,,
  πουλάει και τρέλλα.

  Ομως η Ισρκα έσβησε το ποστ και τούμεινε το μίσος, μόνο, στην καρδιά…

 8. Τέλος Χαρτοσήμου said

  Υπάρχουν ακόμα παραπλανημένοι ή αφελείς που να πιστεύουν ότι η ποντιακή γκρούπα δεν είναι ακροδεξιά;
  Γιατί; Επειδή έτσι το θέλουν κι επειδή έχουν στον τίτλο τους τη λέξη ‘αριστερά’;
  Είδατε ποτέ να επιτίθονται στη ΧΑ, ειδικά τώρα που χαλάει ο κόσμος; Να βοηθήσουν λίγο, να βάλουν ένα χεράκι να κοπεί η επιρροή τους; Μπα, αδύνατον. Και γιατί να το κάνουν αυτό, αφού δυνητικά το target group που απευθύνονται είναι ένα και το αυτό;
  Θα γράψουν για τη ΧΑ κανένα ‘κάτω τα χέρια απ’ τους πρόσφυγες’, μην τυχόν η ΧΑ τους κλέψει την αποκλειστικότητα στην κλάψα για το 1922.
  Αυτοί ασχολούνται μόνο με τον εγγονό του Πρωτοπαπαδάκη και με τις ποντιακές ομοσπονδίες.
  Και σαν σκατόψυχοι ζηλόφθονοι ανίκανοι (και με τις δυο έννοιες) που είναι, βλέπουν τώρα τον «Ιό» και τον Δ. Ψαρρά πόσο πολύ έχουν συμβάλλει στα πλήγματα εναντίον της συμμορίας (η κατάθεση του ΔΨ στον Αρειο Πάγο μαζί με όλα τα προ 25ετίας ντοκουμέντα της ΧΑ που προσκόμισε αποτυπώνεται ακόμα και με αυτούσιες φράσεις του ΔΨ στο κατηγορητήριο),
  και, φυσικά, αντί να το αναγνωρίσουν αυτό, αυτοί ζηλεύουν και φθονούν την συνεπή αντιφασιστική στάση όλων των πραγματικών αποφασισμένων αντιφασιστών (βάλαμε κι εμείς ένα χεράκι, αλλά δεν χρειάζεται να το διαφημίσουμε αυτό -δείτε μόνο το άρθρο μας 31/3/2013),
  και τελικά οδηγούνται να συμμαχήσουν με τον ΤΦ, απλά και μόνο διότι έτσι νομίζουν ότι θα πλήξουν από κοινού τον «Ιό» και θα βγάλουν τα σπασμένα.
  Ούτε ανήλικα να ήτανε. Ακου «κλαίων βιετναμέζος» το αηδιαστικό μαλακιστήρι, που έχει την απαίτηση να τον παίρνουν στα σοβαρά.

  Συνεπώς, είναι απολύτως λογική αυτή η σύμπτωση μεταξύ των δύο παραπάνω διωκτών της μοναδικής συνεπούς και άκρως αποτελεσματικής αντιχρυσαβγίτικης φωνής των τελευταίων 30 ετών. Φτάνει μια ματιά να δει κανείς με τι ασχολούνται και οι δυο τους αυτοί και ποια είναι η ατζέντα τους, και μπαίνει κατευθείαν στο νόημα.

 9. Omadeon,
  μην βάζεις, σε παρακαλώ πολύ, εδώ λινκ ούτε προς τους πόντιους, ούτε προς τον ΤΦ.

  Κι άμα θέλεις, σε καινούργιο σου ποστ, να κάνεις quoting κάποιο σχόλιο που είχες κάνει εδώ στο μπλογκ μας, όπως εκεί που λες:

  Σχόλιά μου στο blog “XYZ contagion” (πρώτα αυτό και μετά αυτό) για τη λάσπη που έριξε ο Τάκης Φωτόπουλος στον… Noam Chomsky

  μπορείς να κάνεις κόπυ/πέηστ το σχόλιο και να το παραθέτεις στο καινούργιο σου ποστ, και όχι να βάζεις λινκ προς εδώ. Μπερδεύεται και ο κόσμος παραπάνω έτσι. Δεν είναι καθόλου δόκιμη μέθοδος να κάνεις παραπομπές σε σχόλια από άλλη συζήτηση.
  Καταλαβαίνεις και γιατί άλλο το λέω, έτσι;;;

 10. Omadeon said

  @Βασιλική, ΟΚ ! Κατάλαβα…. (και συγνώμη)!

  @Τέλος Χαρτοσήμου
  Θλιβερή η κατάσταση των συγκεκριμμένων Ποντίων. Συνεχώς με εκπλήσσει… δυσάρεστα.
  Ε, καλά., ο Ομέρ δεν μπαίζεται.
  Ετσι όπως απάντησε (ζητώντας ΔΥΟ φορές να μην ξαναγράψω εκεί και αποκαλώντας με «γλύφτη των ιών»)…
  …ενώ απέδειξε ότι συνειδητά _εξάπλωνε_ εκείνη τη λάσπη εις βάρος μου, σαν «τιμωρία»,
  το άτομο είναι υπόκοσμος, τουτσέκι ολκής χειρότερος κι από χρυσαυγίτη.

  Οσο για τον αντιναζισμό των συγκεκριμμένων, είναι 100% κόπη-πέηστ από αλλού, ακόμη και από τον… μισητό του «Ιό»!!! 🙂

  Κάνω βαθειά ανάλυση κάποιων πονημάτων του Τάκη αυτές τις μέρες και… τρίβω τα μάτια μου.
  Ανακαλύπτω νοσηρές νοητικές κατασκευές που έχουν εκπληκτικές ομοιότητες με κάποιες αντίστοιχες… ναζιστικές.

 11. Αυτό λέμε, Ομαντεόν.
  Φτιάχνουν π.χ. οι παμπόντιοι ειδική κατηγορία (tag) «Ιός και Νακρατζάς» όπου βάζουν εκεί μέσα όλους τους «εχθρούς» τους και όσους κρίνουν αρνητικά. Σε αυτήν την κατηγορία, δημοσιεύουν κόπυ/πέηστ άρθρο που καταχεριάζει τον Βελόπουλο. Λεπτομέρεια (που δείχνει την ποντιακή βλακεία που φτάνει στα όρια της ανωμαλίας): Συγγραφέας του άρθρου αυτού είναι ο … Ψαρράς, εκ των «Ιών».

  Για την ΧΑ, είτε κόπυ/πέηστ θα κάνουν ό,τι τους γυαλίσει (πράγματα που συνήθως δεν μπορούν να σκεφτούν για να τα γράψουν μόνοι τους, καθώς οι περιορισμένοι ορίζοντες τους έχουν άξονα αποκλειστικά το 1922),
  αλλά και όταν βάζουν κάτι για την ΧΑ, εστιάζουν πάντα στην ατζέντα τους, τα προσφυγικά και τα ποντιακά.
  Θα μιλήσουν για «ναζί», μόνο για να βάλουν στην ίδια πρόταση τον «πρώτο ναζί Κεμάλ» και θα μιλήσουν για «νεοναζί» μόνο για να βάλουν στην ίδια πρόταση, ξερωγώ, τους επίστρατους και το Λαϊκό Κόμμα το 1922, για να κάνουν κάτι απίθανους ανιστόρητους συνδυασμούς-τριανταμία, που υπάρχουν μόνο μέσα στη δική τους ποντιακή γκλάβα. Εντελώς άχρηστα πράγματα, που εξυπηρετούν μόνο τις σκοπιμότητες τους, μη γελιόμαστε τώρα. Καρφί δεν τους καίγεται, για οτιδήποτε άλλο πέρα από τα ποντιακά.

  Ψέματα είναι αυτά όλα;
  Οχι, βέβαια. Στο μπλογκ τους φαίνεται όλη αυτή η ποντιακή ανωμαλία, όπως και η ζηλόφθονη χαιρεκακία τους, να παράσχουν ψυχική συνδρομή στον ΤΦ, μόνο και μόνο επειδή τα βάζει με τον «Ιό». Οποία ξεφτίλα.

Γράψτε ελεύθερα, αν σκεφτήκατε κάτι :)

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: