XYZ Contagion

Ο κόσμος σε 360 μοίρες. Το μοναδικό '0% Lies & Errors Free' website. Στιγμές και όψεις της ελληνικής (και όχι μόνο) δημόσιας πραγματικότητας από ένα ιστολόγιο που αγαπάει την έρευνα. Επειδή η αλήθεια είναι μεταδοτική.

Το καινούργιο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά για την «Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη», μια εκδήλωση του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ -κι ένα ευχαριστώ!!!

Posted by Β.Μ. στο 2014/09/15

Δωρεάν, το τελευταίο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά με όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τη δίκη της ΧΑ, στα ελληνικά, και σε αγγλική μετάφραση.
Η ελληνική έκδοση:
https://xyzcontagion.wordpress.com/?p=7689

Και η αγγλική:
https://xyzcontagion.wordpress.com/?p=7723

Οφείλουμε όλοι πολλά στον Ιό της ‘Εφημερίδας των Συντακτών’ τώρα  και στον Δημήτρη Ψαρρά για τη δουλειά τους όλα αυτά τα χρόνια, στην κατεύθυνση του ξεσκεπάσματος της ναζιστικής συμμορίας. Ετσι, κάθε νέα έκδοση, κάθε νέο βιβλίο ή μπροσούρα είναι όλα πάντα καλοδεχούμενα και σε τέτοιο βαθμό, όσο ακριβώς ήταν (και έπρεπε να είναι) και η συμπαράσταση και το ενδιαφέρον του κοινού, που πήγε στην εκδήλωση του ‘Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ’ στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 (Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι), με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο ‘Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη‘ και τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οπως διαβάζουμε:

«Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί σε έντυπη και ψηφιακή μορφή το καινούργιο βιβλιαράκι του Δημήτρη Ψαρρά, σε έκδοση του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, με τίτλο «Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη«.

Με αυτή την αφορμή και στη σειρά εκδηλώσεων για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 (Πειραιώς 100), με τον Δημήτρη Ψαρρά θα συζητήσουν:

η Βασιλική Γεωργιάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,
ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής,
ο Κωστής Παπαϊωάννου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου,
η Τασία Χριστοδουλοπούλου, δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Το βιβλιαράκι θα διατίθεται δωρεάν στην εκδήλωση και θα δημοσιευτεί online την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου (κλικ εδώ).

Online μπορείτε να βρείτε και την προηγούμενη μπροσούρα του Δημήτρη Ψαρρά, γραμμένη για το μη ελληνόφωνο κοινό, σε 4 γλώσσες».

Δημήτρης Ψαρράς, Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη, Ενας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκδόσεις Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, Αθήνα, Σεπτέμβριος 2014, εξώφυλλο.

Δημήτρης Ψαρράς, Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη, Ενας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκδόσεις Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, Αθήνα, Σεπτέμβριος 2014, εξώφυλλο.

 

Προτού προχωρήσουμε στην προδημοσίευση δύο αποσπασμάτων, ας μας επιτραπεί:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια τον αγαπητό φίλο Δημήτρη Ψαρρά για τη χαρά που μας έδωσε όταν είδαμε στη ‘Βιβλιογραφία’ του νέου του βιβλίου να αναφέρεται το παρόν ιστολόγιο 🙂

 

Δημήτρης Ψαρράς, Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη, Ενας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκδόσεις Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, Αθήνα, Σεπτέμβριος 2014, σελίδα 69, βιβλιογραφίας συνέχεια· μεταξύ άλλων, αναφέρεται και το παρόν ιστολόγιο -ευχαριστούμε θερμά!!!

Δημήτρης Ψαρράς, Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη, Ενας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκδόσεις Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, Αθήνα, Σεπτέμβριος 2014, σελίδα 69, βιβλιογραφίας συνέχεια· μεταξύ άλλων, αναφέρεται και το παρόν ιστολόγιο -ευχαριστούμε θερμά!

 

ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Το εξώφυλλο, τα περιεχόμενα και η βιβλιογραφία της νέας έκδοσης του ελληνικού τμήματος του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, διά χειρός Δημήτρη Ψαρρά. Στη βιβλιογραφία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται και το παρόν ιστολόγιο -ευχαριστούμε θερμά!!!

 

 

Στη συνέχεια προδημοσιεύουμε δύο μικρά αποσπάσματα:

Aπό το 2009 υπάρχει μια απόφαση ανώτερου δικαστηρίου (υπόθεση Περίανδρου) στην οποία περιγραφόταν η σχέση της οργάνωσης με τα Τάγματα Εφόδου και επιβεβαιωνόταν ότι η παραβατική έως εγκληματική πρακτική των στελεχών της πραγματοποιείται στο πλαίσιο της οργάνωσης, και όχι ως ατομική εκτροπή από τη νομιμότητα. Αλλά από τότε έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια έως ότου να αντιληφθούν οι δικαστικές αρχές ότι αυτή η δράση ισοδυναμεί με όσα αναφέρει το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα για τις εγκληματικές οργανώσεις.

Σε αντίθεση λοιπόν με όσα ισχυρίζεται η οργάνωση, δεν είναι η πολιτική εξουσία εκείνη που επέβαλε τώρα την εφαρμογή του νόμου. Ισχύει το ακριβώς αντίθετο: τόσα χρόνια, η πολιτική εξουσία εμπόδιζε τη δικαστική να προχωρήσει στο αυτονόητο επόμενο βήμα, παγιδευμένη σε συζητήσεις παρόμοιες με εκείνη του 1998 στη Βουλή. Μάλιστα, υπάρχουν ακόμα και σήμερα κάποιοι πολιτευόμενοι ή πολιτικοί αναλυτές που αναζητούν κάθε τόσο προσχήματα για να αμφισβητήσουν τη δικαστική διερεύνηση που επιτέλους έχει ξεκινήσει.

Αυτή η πολιτική απραξία απέναντι στη ρατσιστική και ναζιστική βία οχυρωνόταν επί χρόνια πίσω από το βάσιμο επιχείρημα ότι το ελληνικό Σύνταγμα δεν προβλέπει την απαγόρευση ενός κόμματος. Είναι αλήθεια ότι κατά τις συζητήσεις για το Σύνταγμα του 1975, το οποίο ισχύει τροποποιημένο, απορρίφθηκε η πρόβλεψη του αρχικού σχεδίου, σύμφωνα με την οποία «κόμματα, των οποίων η δράσις τείνει εις ανατροπήν του ελευθέρου δημοκρατικού πολιτεύματος ή εκθέτει εις κίνδυνον την εδαφικήν ακεραιότητα της χώρας, τίθενται εκτός νόμου δι’ αποφάσεως του κατά το άρθρον 100 του παρόντος Δικαστηρίου».

Το άρθρο αυτό απορρίφθηκε με πρόταση του γενικού εισηγητή της μειοψηφίας Δημήτρη Τσάτσου, με τον οποίο συμφώνησαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και τελικά συντάχθηκε μαζί τους και η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Υπήρχε τότε μια γενική ευαισθησία των κομμάτων του Κέντρου και της Αριστεράς, εφόσον το ΚΚΕ είχε μόλις προ μηνών νομιμοποιηθεί, ενώ η ανατρεπτική δύναμη της Ακροδεξιάς και των νοσταλγών της χούντας δεν εκφραζόταν μέσω κάποιου κόμματος, αλλά μέσω συνωμοτικών κινήσεων στο στράτευμα και απειλών πραξικοπήματος.
Ενδιαφέρον όμως έχει το σκεπτικό της απόρριψης του άρθρου αυτού. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, συμφωνώντας με τον Τσάτσο, υποστήριξε ότι πρέπει να διώκεται η πράξη και όχι το φρόνημα. Αλλά ως προς την «ανατροπή του πολιτεύματος», αν το πρεσβεύει αυτό κάποιο κόμμα, κατά τον Παπανδρέου είναι «ποινικό αδίκημα». Αυτό, έλεγε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, ισχύει ειδικά για τα κόμματα, γιατί αυτά εάν πρεσβεύουν την ανατροπή του πολιτεύματος, την επιχειρούν κιόλας: «Εάν είμαι κομματικός μηχανισμός και πρεσβεύω, φυσικά δρω, διότι είμαι κομματικός μηχανισμός» (Συνεδρίαση 22.4.1975). Η σκέψη αυτή του Παπανδρέου έχει προφανή αξία σήμερα.

Η απόρριψη της ευθείας πρόβλεψης για απαγόρευση κομμάτων αντικαταστάθηκε τότε από τη διάταξη του άρθρου 29 παρ. 1, η οποία ορίζει ότι η οργάνωση και η δράση των κομμάτων «οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος». Οσο ευρεία ερμηνεία και αν δοθεί στη συνταγματική αυτή διάταξη, ασφαλώς δεν μπορεί να καλύψει μια ναζιστική οργάνωση που δρα με Τάγματα Εφόδου, όπως κι αν ονομάζονται αυτά.

Προς την ίδια κατεύθυνση οδηγούν και οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας. Η έκθεση της Επιτροπής του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (CERD), η οποία αναφέρεται στην εφαρμογή από την Ελλάδα της Διεθνούς Σύμβασης για την Εξάλειψη όλων των μορφών Φυλετικών Διακρίσεων, είναι σαφής: «Η Επιτροπή απευθύνει σύσταση στο κράτος-μέλος να απαγορεύσει με συγκεκριμένα μέτρα νεοναζιστικές ομάδες στην επικράτειά του και να λάβει πιο αποτελεσματικά μέτρα για να διασφαλίσει την ανεκτικότητα απέναντι σε πρόσωπα με διαφορετική εθνοτική καταγωγή».

Ας σημειωθεί ότι αυτή η υπόδειξη προς την Ελλάδα έγινε παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε επισήμως διαβεβαιώσει τον διεθνή οργανισμό ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει οργανωμένο νεοναζιστικό κίνημα». Πολλούς μήνες αργότερα, η ελληνική κυβέρνηση, στην απάντησή της για το βαθμό συμμόρφωσης στις θέσεις του CERD θα αποφύγει κάθε αναφορά στο ζήτημα του νεοναζισμού και θα αφήσει αναπάντητη τη σχετική υπόδειξη. Το έγγραφο αυτό της ελληνικής κυβέρνησης συντάχθηκε στις 17.12.2010. Ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος ήταν ήδη δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα.

 

Το εξώφυλλο της αγγλικής έκδοσης: Dimitris Psarras, Golden Dawn on trial, Rosa Luxemburg Stiftung, 2015

Το εξώφυλλο της αγγλικής έκδοσης: Dimitris Psarras, Golden Dawn on trial, Rosa Luxemburg Stiftung, 2015

 

Κι ένα ακόμα απόσπασμα από τα ‘Ενθέματα’ της κυριακάτικης Αυγής, 14/09/2014:

‘Σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς από μια πολιτική οργάνωση που δεν θέλει να κρύψει τα πιστεύω της, μετά τις συλλήψεις οι ομοϊδεάτες της Χρυσής Αυγής δικηγόροι περιορίστηκαν σε δευτερεύοντες ρόλους: στον σχολιασμό κάποιων νομικών ζητημάτων ή τη νομική εκλαΐκευση της θεωρίας της «σκευωρίας». Τον τόνο στην υπεράσπιση των ηγετικών στελεχών δίνουν κάποιοι δικηγόροι οι οποίοι εμφανίζονται ως ιδεολογικά πολέμιοι του ναζισμού και του φασισμού, αλλά ακόμα και του … αντικομμουνισμού! Παρουσιάστηκε βέβαια εξαρχής μεταξύ των συνηγόρων ο αδελφός του Αρχηγού, ο Παναγιώτης Μιχαλόλιας, ο οποίος έχει συνδεθεί στο παρελθόν με την Ακροδεξιά (ως στέλεχος του φασιστικού ΕΣΕΣΙ στην Ιταλία κατά την περίοδο της δικτατορίας και συνεργάτης του Παπαδόπουλου στη δημιουργία της ΕΠΕΝ), αλλά όπως και στην περίπτωση του Περίανδρου εδώ εμφανίζεται με την «απολιτική» ιδιότητα ενός έγκριτου ποινικολόγου. Όσο για τους λοιπούς δικηγόρους που ανέλαβαν μέλη της ηγετικής ομάδας, αυτοί διαγωνίζονται ποιος θα πρωτοκαταγγείλει τον φασισμό και … τη Χρυσή Αυγή.

Πρώτα πρώτα ο Αλέξης Κούγιας ως εκπρόσωπος του Ευστάθιου Μπούκουρα, ο οποίος έχει αποστασιοποιηθεί από την οργάνωση, υποστηρίζοντας ότι δεν ανήκει στον ίδιο ιδεολογικό χώρο μ’ αυτήν και προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ ενώ έχει συνεργαστεί και με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. «Προσωπικά είμαι αντιναζιστής», δηλώνει σε εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο κ. Κούγιας. Και συμπληρώνει: «Προσωπικά έχω μεγαλώσει από ηλικία 15 ετών στη Νεολαία Λαμπράκη. Δεν είμαι πολιτικός, δεν είμαι χρυσαυγίτης, μισώ τους ναζιστές».

Στην ίδια εκπομπή ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης, συνήγορος του σκληρού και φυσικά αμετανόητου Ιωάννη Λαγού, θεώρησε υποχρέωσή του κι αυτός να δηλώσει αντιφασίστας: «Κατάγομαι από μία αριστερή οικογένεια. Ψήφιζα και ψηφίζω στον αριστερό χώρο, και δεν έχω καμιά σχέση με τον δεξιό ή ακροδεξιό χώρο».

Πιο αποκαλυπτικός από όλους ο Άγγελος Αγγελέτος, συνήγορος της Ελένης Ζαρούλια: «Η επιλογή μου από την κυρία Ζαρούλια ήταν ακριβώς εξαιτίας της πολιτικής μου τοποθετήσεως, η οποία βρίσκεται στην εντελώς άλλη άκρη από της Χρυσής Αυγής». Μάλιστα, ο Ά. Αγγελέτος δήλωσε «υπερβολικά ενοχλημένος» από το «αντικομμουνιστικό παραλήρημα» του Φαήλου Κρανιδιώτη που παραβρισκόταν στην ίδια εκπομπή. Και ο δικηγόρος της συζύγου του Αρχηγού θα συνεχίσει να καταγγέλλει τον αντικομμουνισμό και να υπερασπίζεται τον … ΣΥΡΙΖΑ:

«Μόλις στην εκπομπή σας διαπίστωσα ότι η θεωρία των δύο άκρων καλά κρατεί, από κάποιους από τους συνομιλητές, οι οποίοι μέσα σε ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα και σ’ ένα παραλήρημα κατά του συγκεκριμένου κόμματος απέδειξαν ότι η θεωρία των δύο άκρων καλά κρατεί, και το επόμενο βήμα θα είναι το άνοιγμα των ξερονησιών για την Αριστερά. Δεν είναι δύσκολο να αναγνώσει κανείς την ιστορία. Είναι αυτό που έκανε ο Βενιζέλος που έβαλε βασιλόφρονες και κομμουνιστές στα ξερονήσια, για να είναι μόνος αυτός κυρίαρχος. Εγκληματικές οργανώσεις χαρακτηρίστηκαν αμέσως μετά τον πόλεμο όλες οι οργανώσεις της Αριστεράς, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν εκείνη την εποχή ως πράκτορες της Σοβιετικής Ένωσης και ως προδότες».

Αλλά για ποιο λόγο επέλεξαν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής δικηγόρους από την «εντελώς αντίθετη άκρη», όπως είπε ο κ. Αγγελέτος; Και πώς είναι δυνατόν αυτοί οι δικηγόροι να διαχειριστούν μια δίωξη, η οποία υποτίθεται ότι είναι «πολιτική»; Η μόνη δυνατή απάντηση είναι ότι μέσω του «αντιφασιστικού» προφίλ των δικηγόρων τους οι χρυσαυγίτες επιχειρούν να συσκοτίσουν τη δική τους φανατικά ναζιστική συγκρότηση. Σαν τον κατηγορούμενο για βιασμό που επιλέγει γυναίκα συνήγορο, προκειμένου να περάσει υπόγεια το μήνυμα στο δικαστήριο ότι, αν ήταν ένοχος, καμιά γυναίκα δεν θα δεχόταν να τον υπερασπίσει. Έτσι και τώρα. Για μια ακόμα φορά το «μέσο» για τη Χρυσή Αυγή είναι το «μήνυμα». Η ύπαρξη του «αντιφασισμού» των δικηγόρων τους είναι για τους χρυσαυγίτες η απαραίτητη συμπλήρωση της αποκήρυξης του ναζισμού.

Μόνο που βέβαια αυτή η συνταγή μπορεί να αποβεί μπούμερανγκ και να οδηγήσει την υπερασπιστική στρατηγική σε τραγέλαφο. Συνέβη με την Ελένη Ζαρούλια. Μόλις αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερη με όρους και να μην προφυλακιστεί, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, έσπευσε ο κ. Αγγελέτος να υμνήσει τη δικαιοσύνη, και ειδικά τις δύο ανακρίτριες, Κλάπα και Δημητροπούλου:

«Η απόφαση του Συμβουλίου, αλλά και η προηγηθείσα διαφωνία των κ.κ. ανακριτριών μάς αποδεικνύουν ότι η Δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος της, σε μια χώρα που κατά τα λοιπά καταρρέει».

Αλλά μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, ο συνήγορος του Αρχηγού είχε καταθέσει (άλλη μία) αίτηση εξαίρεσης για τις δύο ανακρίτριες, ζητώντας την πειθαρχική και ποινική τους δίωξη. Επί μήνες η υπερασπιστική γραμμή της οργάνωσης βασιζόταν στην κατασυκοφάντηση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, και κυρίως των δύο ανακριτριών εφετών, καθώς και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου. Σε επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος ή βουλευτών του, οι ανακρίτριες έχουν χαρακτηριστεί «εγκάθετες», «επίορκες», «ενεργούμενα», ότι «βρίσκονται σε παροξυσμό», ότι «έχουν καταλύσει το πολίτευμα», ενώ η Χρυσή Αυγή κατέθεσε και μήνυση εις βάρος των τριών δικαστικών λειτουργών στις 5 Ιουνίου 2014 για «κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος».

Οι εξόφθαλμες αυτές αντιφάσεις προδίδουν το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό οι κατηγορούμενοι και οι συνήγοροί τους απλώς αυτοσχεδιάζουν, ενώ στο πίσω μέρος του κεφαλιού των περισσοτέρων κρύβεται η παλιά καλή συμβουλή: ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Αλλά με αυτό τον τρόπο ακυρώνεται και κάθε ισχυρισμός περί «πολιτικής δίωξης». Και η δικαστική υπόθεση αποκαλύπτεται ως αυτό που πραγματικά είναι: η ποινική αντιμετώπιση μιας μακράς σειράς πλημμελημάτων και κακουργημάτων που φέρονται να συνδέονται με τη δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία καλύπτεται από το μανδύα του πολιτικού κόμματος«.

 


 

Δείτε επίσης άλλες ‘Προτάσεις για διάβασμα‘ και όλα τα κείμενα στην κατηγορία ‘Βιβλία‘:

# Το βιβλίο/E-book του XYZ Contagion:
XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2
https://xyzcontagion.wordpress.com/ebook/

XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2: Το εξώφυλλο της έκδοσης.

XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2: Το εξώφυλλο της έκδοσης.

 

# Το καινούργιο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά για την ‘Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη’, μια εκδήλωση του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ -κι ένα ευχαριστώ!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/15/psarras-nea-brosoura-gia-xa-rosa-lux-thanks/

# … και στα αγγλικά: Dimitris Psarras, Golden Dawn on trial [English], Rosa Luxemburg Stiftung, 2015
https://xyzcontagion.wordpress.com/?p=7723

# Ενα εγχειρίδιο αντίδοτο στην ακροδεξιά προπαγάνδα: Η νέα έκδοση ‘Ας μιλήσουμε καθαρά για την ακροδεξιά’ του Κωστή Παπαϊωάννου
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/27/papaioannou-as-milisoume-gia-akrodexia/

# Νέα έκδοση από την Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος JailGoldenDawn με τίτλο «Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/05/jail-gd-book-xa/

# Δημήτρης Ψαρράς – ‘Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη, Η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς‘, η παρουσίαση του βιβλίου
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/03/14/dimitris-psarras-2011-03-15-parousiasi/

# Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά ‘Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής, Ντοκουμέντα από την ιστορία και τη δράση μιας ναζιστικής ομάδας’, εκδόσεις Πόλις, Οκτώβριος 2012
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/24/dimitris-psarras-neo-biblio-mavri-biblos-xrysis-avgis/

# Δημήτρης Ψαρράς, Το μπεστ σέλερ του μίσους Τα ‘πρωτόκολλα των σοφών της Σιών’ στην Ελλάδα 1920-2013, Πόλις 2013, 394 σελ., ISBN 978-960-435-426-9

[Εισαγωγή. (Η ελληνική διαδρομή των Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών) / Η δημιουργία και η διάδοση των Πρωτοκόλλων. (Τσαρική Ρωσία, Ευρώπη, ΗΠΑ, 1902-1920) / Οι Ελληνες στα πογκρόμ. (Τσαρική Ρωσία, 1821-1917) / Από τη Ρωσία με μίσος. (Αθήνα, 1920-1932) / Το πογκρόμ μετακομίζει στην Ελλάδα. (Θεσσαλονίκη, 1928-1933) / Η φαιά δεκαετία. (Από τη δικτατορία στην κατοχή, 1936-1945) / Η ανάπηρη αποναζιστικοποίηση. (Από τον εμφύλιο στη δικτατορία, 1946-1966) / Η μεταμφίεση του αντισημιτισμού. (Δικτατορία, 1967-1974) / Ο εξελληνισμός των Πρωτοκόλλων. (Αριστερός και δεξιός ‘αντισιωνισμός’, 1974-1989) / Η συνωμοσία του 21ου αιώνα. (Το Ισραήλ, ο εκσυγχρονισμός και ο Αντίχριστος, 1990-2013) / Τα αίτια της παγκόσμιας διάδοσης. (Η συνωμοσία των συνωμοσιών) / Η βίβλος ενός ανάδελφου έθνους. (Η γοητεία των Πρωτοκόλλων στην Ελλάδα) / Επίλογος. (Ο αιώνας του Αριστείδη Ανδρόνικου) / Παράρτημα 1: Τα Πρωτόκολλα στην ελληνική βιβλιογραφία. (Δημοσιεύσεις του κειμένου των Πρωτοκόλλων ή εκτενείς αναφορές σ’ αυτά) / Παράρτημα 2: Λογοκλόποι της λογοκλοπής. (Σημείωση για τις ελληνικές μεταφράσεις των Πρωτοκόλλων) / Πηγές – Βιβλιογραφία / Ευρετήριο]

# Βιβλιογραφία για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/01/e-book-of-9-1-scenes-bibliography/

# XYZ Contagion, Η μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή με τίτλο ‘Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα’ συν το κείμενο ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα’ σε ένα αρχείο pdf. Περιέχονται οι εξής 4 σελίδες (pages, όχι posts) από το ιστολόγιο σε έντυπη μορφή, με τις εικόνες, με τα URL των βίντεο και με όλα τα λινκ στο τέλος κάθε κεφαλαίου, υπό μορφή παραπομπών.
https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=6384

Εισαγωγή: Srebrenica – Η 5η μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica/

Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Το πλήρες κείμενο – Μέρος Α’
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-1/

Μέρος Β’
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-2/

Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

 

 

Δείτε επίσης:

# Συνέντευξη του ΔΨ με τίτλο ‘Το κατηγορητήριο κατά της Χρυσής Αυγής είναι συντριπτικό, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει’ στα ‘Ενθέματα’ της κυριακάτικης Αυγής, 14/09/2014:
https://enthemata.wordpress.com/2014/09/14/psaras/

# Το παλαιότερο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά, ‘Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής, Ντοκουμέντα από την ιστορία και τη δράση μιας ναζιστικής ομάδας’, εκδόσεις Πόλις, Οκτώβριος 2012
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/24/dimitris-psarras-neo-biblio-mavri-biblos-xrysis-avgis/

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας με θέμα το επίσης παλαιότερο (2010) βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά «Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη».

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Advertisement

2 Σχόλια προς “Το καινούργιο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά για την «Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη», μια εκδήλωση του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ -κι ένα ευχαριστώ!!!”

  1. selana019 said

    Reblogged this on Ώρα Κοινής Ανησυχίας.

  2. […] […]

Γράψτε ελεύθερα, αν σκεφτήκατε κάτι :)

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: