Η ‘ανύπαρκτη’ σφραγίδα ‘Χρυσή Αυγή-Αγχιβασίην’: Αλλη μια μικρή στιγμή στη δίκη της οργάνωσης του Μιχαλολιάκου

Στην ένσταση Μιχαλολιάκου κατά Δημήτρη Ψαρρά με την οποία ο Φίρερ αμφισβητεί την γνησιότητα του καταστατικού γράφει λέξη προς λέξη:

«Λόγω του γεγονότος ότι η πολιτική κίνηση ονομάζετο ήδη από το 1983 Λαϊκός Σύνδεσμος, η σχετική σφραγίδα έφερε τον τίτλο Λαϊκός Σύνδεσμος και όχι Χρυσή Αυγή-Αγχιβασίην, όπως φέρει το πλαστό έγγραφο».
[Ο Παππάς «καίει» τον Μιχαλολιάκο, Εφημερίδα των Συντακτών, 01/07/2018]

Ο Μιχαλολιάκος αρνείται ότι υπήρξε στην οργάνωσή του σφραγίδα με το σήμα ‘Χρυσή Αυγή-Αγχιβασίην’. Ομως, κοιτάζοντας στο περιοδικό της ΧΑ από το οποίο άρχισε η κόντρα με τον Σχολιαστή, δηλαδή στο τεύχος #33, Φεβρουάριος 1988, προσέξαμε ότι αν πάει κανείς μερικές σελίδες πίσω, βρίσκει μια διαφήμιση για ‘Σεμινάρια επιμόρφωσης’, στα οποία υπάρχει ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ η ΣΦΡΑΓΙΔΑ που αρνείται ο Μιχαλολιάκος, η σφραγίδα ‘Αγχιβασίην’. Αυτήν:

Περιοδικό Χρυσή Αυγή, τεύχος #33, Φεβρουάριος 1988, σελ. 15: Διαφήμιση για 'Σεμινάρια επιμόρφωσης' με την σφραγίδα 'Αγχιβασίην'.
Περιοδικό Χρυσή Αυγή, τεύχος #33, Φεβρουάριος 1988, σελ. 15: Διαφήμιση για ‘Σεμινάρια επιμόρφωσης’ με την σφραγίδα ‘Αγχιβασίην’.

 

Στην ίδια διαφήμιση, τον απολογισμό των ‘7 ετών εθνικοσοσιαλιστικής παρουσίας’ της ΧΑ τον κάνει η -ασφαλώς- επίσης ανύπαρκτη ‘Διεύθυνση Ιδεολογικών μελετών’, που επίσης δεν υπήρξε και δεν λειτούργησε ποτέ σύμφωνα με την ένσταση Μιχαλολιάκου!

 

 

Το δημοσιεύσαμε αυτό, το είδαν όσοι έπρεπε να το δουν, κι έτσι, στην επόμενη συνεδρίαση, 04/07/2018 …

Χρύσα Παπαδοπούλου (Υπεράσπιση οικογένειας Φύσσα): «Κ. Πρόεδρε, σας επιδεικνύω το σχετικό 5Α, το πρωτότυπο φύλλο της ΧΑ με την επίμαχη σφραγίδα».

 

Ω ναι.

Διαβάστε:

– Ναυαγεί η ένσταση του αρχηγού, Εφημερίδα των Συντακτών, 05/07/2018
https://www.efsyn.gr/arthro/nayagei-i-enstasi-toy-arhigoy

… όπου διαβάζουμε, σαφώς:

«Η κυρία Παπαδοπούλου κατέθεσε μάλιστα και ένα τεύχος από το περιοδικό της ΧΑ όπου είναι τυπωμένη σφραγίδα ταυτόσημη με τη σφραγίδα του Καταστατικού την οποία αμφισβητεί ο Μιχαλολιάκος».

 

Εκπομπή από Omnia TV και Υποπτο Μούσι, 06/07/2018: Η Δίκη της ΧΑ 115η εβδομάδα: Τα τελευταία αναγνωστέα έγγραφα και η ένσταση Μιχαλολιάκου για το καταστατικό της ναζιστικής οργάνωσης από τον Δημήτρη Ψαρρά: Η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, κ. Χρύσα Παπαδοπούλου συνεισφέρει τεύχος του περιοδκιού της ΧΑ με την διαβόητη 'Σφραγίδα Αγχιβασίην'
Εκπομπή από Omnia TV και Υποπτο Μούσι, 06/07/2018: Η Δίκη της ΧΑ 115η εβδομάδα: Τα τελευταία αναγνωστέα έγγραφα και η ένσταση Μιχαλολιάκου για το καταστατικό της ναζιστικής οργάνωσης από τον Δημήτρη Ψαρρά: Η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, κ. Χρύσα Παπαδοπούλου συνεισφέρει τεύχος του περιοδκιού της ΧΑ με την διαβόητη ‘Σφραγίδα Αγχιβασίην’

 

Στο δεύτερο μισό της εκπομπής, η υπόθεση για την ‘ανύπαρκτη’ σφραγίδα Αγχιβασίην’. Από το 18.40′ περίπου, η πλήρης περιγραφή της ένστασης και το γείωμα των συνηγόρων της ΧΑ από σχεδόν όλους τους παράγοντες της δίκης:

 

Δείτε επίσης:

– Το καταστατικό πνίγει τη Χρυσή Αυγή – Ο Δημήτρης Ψαρράς για την εμπειρία της κατάθεσής του στη δίκη των ναζιστών, 21/10/2017
http://www.efsyn.gr/arthro/katastatiko-pnigei-ti-hrysi-aygi

– Το κρυφό καταστατικό της ναζιστικής οργάνωσης ΧΑ, 29/09/2013
http://archive.efsyn.gr/?p=123425

– Το σχόλιο του Σχολιαστή, Φεβ 1998 εδώ:
http://x2t.com/1988-02-sxoliastis

ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ, τχ#60, Φεβ 1988, σελ 30: Ελάβαμε πληθώρα εντύπων από τη ναζιστική ΧΑ (Η ΧΑ μας έστειλε το καταστατικό)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ, τχ#60, Φεβ 1988, σελ 30: Ελάβαμε πληθώρα εντύπων από τη ναζιστική ΧΑ (Η ΧΑ μας έστειλε το καταστατικό)

 

– Η απάντηση της ΧΑ στο σχόλιο του Σχολιαστή, όταν του έστειλαν το καταστατικό και τα άλλα έγγραφα (που παρουσίασε στη δίκη ο Δ. Ψαρράς) κι εκείνος αρνήθηκε να τα δημοσιεύσει. Από το περιοδικό της, τχ #34 Β’ περιόδου, Μάρτιος 1988
http://x2t.com/1988-03-XA-magazine-2-sxoliastis

Περιοδικό ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΤΧ#034, Μάρτιος 1988: Τελειώνοντας με τον Σχολιαστή
Περιοδικό ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΤΧ#034, Μάρτιος 1988: Τελειώνοντας με τον Σχολιαστή

 

Εγραφαν:

«Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν είναι η γλώσσα της γροθιάς» […]
[Και ξανά απειλή στο τέλος] «θα είναι πολύ αργά
».

Μπα, καθόλου αργά δεν είναι, διαψευστήκανε. Τους τρέχουν τώρα από το ‘Σχολιαστή’ μέσα στην αίθουσα της δίκης. Αλλοι αργήσανε.

– Λεπτομέρειες για την αποστολή του καταστατικού κ.λπ. στην συνέντευξη με τον Δημήτρη Ψαρρά στο The Press Project («Ακολουθώντας την πορεία της Χρυσής Αυγής»), 17/10/2017

 

[UPDATE 15/09/2018]

Καταπληκτική αποκάλυψη, με τον Πριτσφίρερ να πιάνεται πάλι ψευδόμενος, με ένα στοιχείο που έρχεται από την Πορτογαλία!

– Η σφραγίδα-φάντασμα του Αρχηγού, 15/09/2018
http://www.efsyn.gr/arthro/i-sfragida-fantasma-toy-arhigoy

«[…] Ομως παρ’ όλα αυτά, διαθέτουμε σήμερα ένα απολύτως αξιόπιστο στοιχείο, με το οποίο αποδεικνύεται ότι την κρίσιμη περίοδο που στάλθηκε το Καταστατικό αυτό στο περιοδικό «Σχολιαστής» (αρχές 1988), η σφραγίδα που χρησιμοποιούσε ο Αρχηγός ήταν ακριβώς αυτή που φέρει αυτό το Καταστατικό.
Πρόκειται για μια προσωπική επιστολή του Ν. Μιχαλολιάκου, με ημερομηνία 8.7.1988, με την οποία ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής απευθύνεται στην πορτογαλική ακροδεξιά οργάνωση «Νεαρή Επανάσταση» (Jovem Revolucao), αναφέρεται στη σχέση των δύο οργανώσεων και την ανταλλαγή των εντύπων τους.

Η επίμαχη σφραγίδα 'Χρυσή Αυγή - Αγχιβασίην' σε προσωπική επιστολή Μιχαλολιάκου προς την πορτογαλική ακροδεξιά οργάνωση Jovem Revolucao (Νεαρή Επανάσταση), 08/07/1988. Προσέξτε το επιστολόχαρτο.
Η επίμαχη σφραγίδα ‘Χρυσή Αυγή – Αγχιβασίην’ σε προσωπική επιστολή Μιχαλολιάκου προς την πορτογαλική ακροδεξιά οργάνωση Jovem Revolucao (Νεαρή Επανάσταση), 08/07/1988. Προσέξτε το επιστολόχαρτο.

 

[…]
Εκεί όπου η υπόθεση καταντά ιλαροτραγωδία, είναι αν δώσει κανείς προσοχή στο έγγραφο του 1991 με την υπογραφή Παππά που κατέθεσε ο Μιχαλολιάκος μαζί με την ένστασή του στο δικαστήριο, προκειμένου να αμφισβητήσει τη σφραγίδα στο Καταστατικό. Κατ’ αρχάς, αυτό το έγγραφο φέρει τον ίδιο τίτλο και έχει το ίδιο λογότυπο με την επιστολή Μιχαλολιάκου. Είναι δηλαδή και τα δύο γραμμένα στο ίδιο επιστολόχαρτο. Και ως ονομασία της οργάνωσης αναφέρεται φαρδιά πλατιά το «Χρυσή Αυγή» και όχι το «Λαϊκός Σύνδεσμος».

Εγγραφο που κατέθεσε ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος στην ένστασή του. Ημερομηνία 05/11/1991. Υπογράφει ο Χρήστος Παππάς «διά το Πολιτικόν Συμβούλιον» κ.λπ. Επιστολόχαρτο το ίδιο όπως παραπάνω. Σφραγίδα 'Λαϊκός Σύνδεσμος - Αγχιβασίην'
Εγγραφο που κατέθεσε ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος στην ένστασή του. Ημερομηνία 05/11/1991. Υπογράφει ο Χρήστος Παππάς «διά το Πολιτικόν Συμβούλιον» κ.λπ. Επιστολόχαρτο το ίδιο όπως παραπάνω. Σφραγίδα ‘Λαϊκός Σύνδεσμος – Αγχιβασίην’

 

Σύμφωνα με το κρυφό Καταστατικό της οργάνωσης υπάρχουν δύο όργανα στην «ανώτατη οργανωτική βαθμίδα», ο Αρχηγός που είναι ο «Ανώτατος Ηγέτης» και η «Κεντρική Διοίκηση» (άρθρο 3α). Ο Παππάς, λοιπόν, που υπογράφει για την «Κεντρική Διοίκηση» χρησιμοποιεί αυτή τη σφραγίδα, ενώ ο Μιχαλολιάκος την άλλη!
Αθελά του, λοιπόν, με την ένστασή του ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής προσέφερε δύο επιπλέον επιχειρήματα υπέρ της γνησιότητας του Καταστατικού που ο ίδιος θέλει πάση θυσία να κρύψει, εφόσον περιέχει ειδικό κεφάλαιο για την «Αρχή του Αρχηγού» (το χιτλερικό Fuhrerprizip), το οποίο τον καθιστά υπεύθυνο για τις πράξεις της οργάνωσής του».

 

 


Δείτε επίσης: Φάκελος Χρυσή Αυγή

# Θυμίζουμε επίσης τις έρευνες του ιστολογίου μας, καθώς και όλα τα άρθρα μας με ετικέτα ‘Χρυσή Αυγή‘:

# Φάκελος Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Ολες οι έρευνες και τα άρθρα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/fakelos-xa-page-all-articles/

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αλλη μια μικρή προσφορά, με στοργή και προδέρμ, από το XYZ Contagion προς τη ναζιστική συμμορία, μετά τα ‘Οι ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαβάζουν XYZ Contagion‘ και ‘Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ‘ και, βεβαίως, ‘Χρυσή Αυγή: Τιμούμε τη σβάστικα και βεβηλώνουμε τον Εθνικό Υμνο και την Γαλανόλευκη στην επέτειο του Χίτλερ – Η αληθινή πατρίδα του Νίκου Μιχαλολιάκου και της ομάδας του‘. Συν αυτό:

Golden Dawn Watch, 12 Μαρτίου 2018, στις 12:28 μμ: Διαβάζονται έγγραφα από το XYZ Contagion για Γιώργος Μισιάκας Μάστορας
Golden Dawn Watch, 12 Μαρτίου 2018, στις 12:28 μμ: Διαβάζονται έγγραφα από το XYZ Contagion για Γιώργος Μισιάκας Μάστορας

 

6 σκέψεις σχετικά με το “Η ‘ανύπαρκτη’ σφραγίδα ‘Χρυσή Αυγή-Αγχιβασίην’: Αλλη μια μικρή στιγμή στη δίκη της οργάνωσης του Μιχαλολιάκου

Γράψτε ελεύθερα, αν σκεφτήκατε κάτι :)