Νέα έκδοση από την Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος JailGoldenDawn με τίτλο «Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή»

Αναδημοσιεύουμε την παρουσίαση της νέας συλλογικής έκδοσης από την Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος JailGoldenDawn με τίτλο ‘Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή’, μια πολύ αξιόλογη και χρήσιμη προσθήκη στην ελληνική βιβλιογραφία για την ναζιστική συμμορία και την επικείμενη δίκη της.

Το εξώφυλλο της έκδοσης, Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος JailGoldenDawn με τίτλο "Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή", εκδόσεις JailGoldenDawn, Αθήνα, 2015
Το εξώφυλλο της έκδοσης, Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος JailGoldenDawn με τίτλο «Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή», εκδόσεις JailGoldenDawn, Αθήνα, 2015

 

Πληροφορίες σχετικά με το που και πως μπορεί κανείς να προμηθευτεί το βιβλίο στο τέλος του κειμένου:

 

Εν όψει της επικείμενης δίκης ολόκληρου του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, κυκλοφόρησε από σήμερα η νέα έκδοση της πρωτοβουλίας για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος. Παραθέτουμε παρακάτω τον πρόλογο του βιβλίου:

“Η δίκη της Χρυσής Αυγής επίκειται. Η ηγεσία της ναζιστικής συμμορίας προσπαθεί να υποδυθεί την ‘πολιτικά διωκόμενη’ και μιλάει για ‘σκευωρία’ και ‘φρονηματική δίωξη’. Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να συγκεντρώσει σε μία έκδοση κάποια από τα στοιχεία που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας και που αποδεικνύουν ακράδαντα τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης. Χρησιμοποιήσαμε για τον λόγο αυτό κείμενα που σε μεγάλο βαθμό υπαρχουν στον ιστότοπο της Πρωτοβουλίας των δικηγόρων για την ‘Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος’ (www.jailgoldendawn.com), η διακήρυξη της οποίας ανοίγει αυτό το βιβλίο.

Η δομή του βιβλίου ειναι η ακόλουθη: προηγούνται κάποια βασικά κείμενα για την οργάνωση της Χρυσής Αυγής, δηλαδή το Καταστατικό της, οι τελετές ορκωμοσίας, τα οπλοστάσια μελών της όπως καταγράφονται από την ΕΛΑΣ, το Πόρισμα των ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου προς την Βουλή για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Στη συνέχεια ακολουθούν οι δικογραφίες: δεκάδες έχουν συσχετιστεί στα πλαίσια της ποινικής δίωξης για την εγκληματική οργάνωση και παρουσιάστηκαν συνοπτικά από τον Δημήτρη Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών. Από αυτές, ακολουθεί η αναλυτικότερη παρουσίαση 13 υποθέσεων. Σε όποιες υποθέσεις έχουν διεξαχθεί οι δίκες, περιέχονται σύντομες περιγραφές της ακροαματικής διαδικασίας.

Στο Επίμετρο, θα βρείτε κάποιες δημόσιες παρεμβάσεις της πρωτοβουλίας δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής που αφορούν τη διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με την ΕΛΑΣ και την ΕΥΠ, την εξέλιξη της ποινικής δίωξης αλλά και ανεξιχνίαστες δολοφονίες που βάσιμα συνδέονται με τη δράση φασιστικών και ρατσιστικών ομάδων.

Το υλικό της δικογραφίας της εγκληματικής οργάνωσης είναι πολύ πλουσιότερο από τα περιεχόμενα αυτού του βιβλίου. Θεωρούμε ωστόσο πως η συγκεντρωτική ανάγνωση αυτών των στοιχείων δίνει μια εικόνα του εύρους της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής συμμορίας, κι αυτό μονάχα για τα τελευταία χρόνια, χωρις δηλαδή να γυρίσουμε στις προηγούμενες δεκαετίες, κατά τις οποίες η συμμορία απολάμβανε από τις διωκτικές αρχές μια πρωτοφανή ασυλία.

Η συλλογή αυτών των στοιχείων δεν θα ήταν εφικτή χωρίς της πολύχρονη δράση του αντιφασιστικού κινήματος. Αυτό το κίνημα είναι που μπορεί να καθορίσει την ήττα των φασιστών τόσο μέσα όσο και έξω από τις δικαστικές αίθουσες”.

Τα κείμενα γράφουν οι: Αννίτα Γαραντζιώτη, Μαριάνθη Γκαβαϊσέ, Τάκης Ζώτος, Κατερίνα Θωίδου, Θανάσης Καμπαγιάννης, Γιάννης Κοντός, Ευγενία Κουνιάκη, Δήμητρα Λιναρδάκη, Αντώνης Πεσίνης, Γιώργος Πίττας, Κώστας Σκαρμέας, Αφροδίτη Τζιαντζή, Βαγγέλης Τριμπόνιας, Δημήτρης Ψαρράς.

Το βιβλίο (262 σελίδες) έχει τιμή 10 ευρώ και μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία. Κεντρική διάθεση: Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείo, Φειδίου 14-16, Αθήνα, 210-5247584.

 


 

Δείτε επίσης άλλες ‘Προτάσεις για διάβασμα‘ και όλα τα κείμενα στην κατηγορία ‘Βιβλία‘:

# Το βιβλίο/E-book του XYZ Contagion:
XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2
https://xyzcontagion.wordpress.com/ebook/

XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2: Το εξώφυλλο της έκδοσης.
XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2: Το εξώφυλλο της έκδοσης.

 

# Το καινούργιο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά για την ‘Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη’, μια εκδήλωση του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ -κι ένα ευχαριστώ!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/15/psarras-nea-brosoura-gia-xa-rosa-lux-thanks/

# … και στα αγγλικά: Dimitris Psarras, Golden Dawn on trial [English], Rosa Luxemburg Stiftung, 2015
https://xyzcontagion.wordpress.com/?p=7723

# Ενα εγχειρίδιο αντίδοτο στην ακροδεξιά προπαγάνδα: Η νέα έκδοση ‘Ας μιλήσουμε καθαρά για την ακροδεξιά’ του Κωστή Παπαϊωάννου
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/27/papaioannou-as-milisoume-gia-akrodexia/

# Νέα έκδοση από την Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος JailGoldenDawn με τίτλο «Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/05/jail-gd-book-xa/

# Δημήτρης Ψαρράς – ‘Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη, Η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς‘, η παρουσίαση του βιβλίου
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/03/14/dimitris-psarras-2011-03-15-parousiasi/

# Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά ‘Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής, Ντοκουμέντα από την ιστορία και τη δράση μιας ναζιστικής ομάδας’, εκδόσεις Πόλις, Οκτώβριος 2012
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/24/dimitris-psarras-neo-biblio-mavri-biblos-xrysis-avgis/

# Βιβλιογραφία για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/01/e-book-of-9-1-scenes-bibliography/

# XYZ Contagion, Η μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή με τίτλο ‘Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα’ συν το κείμενο ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα’ σε ένα αρχείο pdf. Περιέχονται οι εξής 4 σελίδες (pages, όχι posts) από το ιστολόγιο σε έντυπη μορφή, με τις εικόνες, με τα URL των βίντεο και με όλα τα λινκ στο τέλος κάθε κεφαλαίου, υπό μορφή παραπομπών.
https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=6384

Εισαγωγή: Srebrenica – Η 5η μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica/

Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Το πλήρες κείμενο – Μέρος Α’
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-1/

Μέρος Β’
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-2/

Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

 

 

Advertisement

10 σκέψεις σχετικά με το “Νέα έκδοση από την Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος JailGoldenDawn με τίτλο «Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή»

Γράψτε ελεύθερα, αν σκεφτήκατε κάτι :)

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s