Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4

Ενας ισχυρισμός, σχετικός με το πρόσωπό του, που εντέχνως προωθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος, φύρερ της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, με τον οποίο ψαρεύει (και παραμυθιάζει) νεαρά παιδιά για να τα στρατολογήσει στην εγκληματική ναζιστική του συμμορία, στηριζόμενος στην άγνοια των παιδιών αυτών, είναι ο εξής:

«Ενώ υπηρετούσα τη θητεία μου ως Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων (Καταδρομές) σε τάγματα προκάλυψης στα σύνορα, η αστική (‘καραμανλική’) ‘δημοκρατία’ με δίωξε και με καταδίωξε, λόγω των εθνικιστικών ιδεών μου, και τελικά με καθαίρεσε και με φυλάκισε, σαν μέλος ‘επαναστατικής εθνικιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης που αποσκοπούσε στην κατάλυση της Δημοκρατίας’».

Ο ισχυρισμός αυτός μπορεί να βρεθεί σε πλήθος βιογραφικών σημειωμάτων και ‘πορτρέτων’ που ο Μιχαλολιάκος είτε προωθεί ο ίδιος, είτε επιτρέπει να τα φιλοτεχνήσουν φιλικοί του συνομιλητές στα ΜΜΕ, όπως βλέπουμε στα παρακάτω βίντεο,

http://www.youtube.com/watch?v=cT0a191RUIo
(Ομιλία στα Μέγαρα, 04/04/2012)

http://www.youtube.com/watch?v=ZyRY1lDBSsc&feature=youtu.be&t=1h45m
(Συνέντευξη στην εκπομπή ‘Μακελειό’ του Στέφανου Χίου στο κανάλι ‘KONTRA’, 11/02/2012, από το σημείο 01.45′.00» και μετά)

http://www.ert.gr/sinentefxis-sti-net/item/10713-Michaloliakos-%28Chrysh-Aygh%29-%C2%ABTa-agatha-ths-legomenhs-Dhmokratias-einai-chreokopia,-lathrometanastes,-skandala%C2%BB
(Συνέντευξη στην ΕΡΤ, 29/04/2012, από το σημείο 04.00′ και μετά)

Ενα απόσπασμα από ένα τέτοιο βιογραφικό σημείωμα:

«Για πρώτη φορά η δράση του γίνεται ευρύτερα γνωστή όταν συλλαμβάνεται τον Ιούλιο του 1974 έξω από την Βρετανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι διαμαρτυρόμενος για τη στάση της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Το 1976 συλλαμβάνεται και πάλι για επίθεση κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν την κηδεία του δολοφονημένου από τη 17 Νοέμβρη βασανιστή της χούντας Ευάγγελου Μάλλιου. Κρατήθηκε για ένα διάστημα στον Κορυδαλλό, αλλά δεν δικάστηκε ποτέ λόγω τυπικών κωλυμάτων κατά τη διαδικασία της σύλληψης. Στον Κορυδαλλό φέρεται να συναντήθηκε και με τους πραξικοπηματίες.
Μετά το τέλος των σπουδών του κατατάσσεται στο στρατό ως κομάντο των ειδικών δυνάμεων.
Τον Ιούλιο του 1978 συνελήφθη για τρίτη φορά και καταδικάστηκε σε κάθειρξη ενός έτους ως μέλος ακροδεξιάς εξτρεμιστικής οργάνωσης για κατοχή όπλων και εκρηκτικών».
[Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/35961

Πρόκειται για μύθο (και παραμύθι) όπως θα αποδείξουμε στο παρόν σημείωμα.

Είναι γνωστή η σχέση των νεοναζί και των ακροδεξιών με τις στολές και το ρόλο που μπορούν να παίξουν σε κάθε είδους φαντασιώσεις, όχι μόνο σεξουαλικές και κρυπτοομοφυλοφιλικές, αλλά κυρίως για το θαυμασμό που τρέφουν σε κάθε είδους ένστολο, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ως την ‘φυσική αριστοκρατία του έθνους’.

Διαβάζουμε στην ιδεολογική διακήρυξη της Χρυσής Αυγής:

«Για μας τους Χρυσαυγίτες θεμέλιο του Έθνους, αλλά και φυσική αριστοκρατία είναι οι ένοπλες δυνάμεις […]. Στο δικό μας κράτος αυτοί θα είναι οι ταγοί και οι οδηγοί του Έθνους και όχι οι επιτήδειοι πολιτικάντηδες ή οι νεόπλουτοι κρατικοδίαιτοι πλουτοκράτες» [1].

Συνεπώς η μέγιστη τιμή για κάθε συνεπή εθνικιστή (που πάντα είναι στρατόκαβλος μιλιταριστής) δεν μπορεί να είναι άλλη από το να κάνει τη θητεία του υπηρετώντας ως Εφεδρος Αξιωματικός (Δόκιμος, ή ΔΕΑ, στην καθομιλουμένη), και η πλέον υπέρτατη τιμή είναι το να υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις (Καταδρομείς, ΛΟΚ, ΟΥΚ κ.λπ).

1978, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με στολή ΔΕΑ (δόκιμου εφέδρου αξιωματικού). Ατιμάζει το εθνόσημο που φέρει τα σύμβολα της Ελληνικής Δημοκρατίας στην οποία δεν πιστεύει και θέλει να καταστρέψει.
1978, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με στολή ΔΕΑ (δόκιμου εφέδρου αξιωματικού). Ατιμάζει το εθνόσημο που φέρει τα σύμβολα της Ελληνικής Δημοκρατίας στην οποία δεν πιστεύει και θέλει να καταστρέψει.

 

Πράγματι, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έκανε χρήση της αναβολής στράτευσης και στρατεύτηκε στην ηλικία των 20 ετών (και όχι ‘μετά το τέλος των σπουδών του’, όπως ανακριβώς γράφεται στο παραπάνω βιογραφικό). Οπως λέει ο ίδιος:

«Υπηρέτησα στην διάρκεια της θητείας μου στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, που είναι οπωσδήποτε μονάδα προφυλακής και επίσης στο 22 Σύνταγμα Πεζικού στην Λέσβο, όπου από το στρατόπεδό μας βλέπαμε κάθε βράδυ τα φώτα στο σκλαβωμένο Αϊβαλί. Ακόμη υπηρέτησα στο 567 Τάγμα Πεζικού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και μάλιστα σε φυλάκιο της γραμμής Μεταξά (Ιστίμπεη) σε υψόμετρο 1200 μέτρων, που απείχε από το χαντάκι των ελληνοβουλγαρικών συνόρων 50 μέτρα» [2]

Ομως, στο στρατόπεδο που υπηρετούσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος σημειώθηκε μια κλοπή εκρηκτικών και όπλων. Από τις ανακρίσεις που έγιναν, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν οι δράστες. Ο Μιχαλολιάκος κατηγορήθηκε για την κλοπή και τελικά τιμωρήθηκε με αλλαγή ειδικότητας και σώματος (από έφεδρος αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων σε έφεδρος αξιωματικός φύλακας Υλικού Πολέμου). Από κομμάντο, δηλαδή, κατέληξε αποθηκάριος-λογιστής, ειδικότητες που συνήθως απονέμονται σε στρατεύσιμους μειωμένης σωματικής ικανότητας [3].

Ριζοσπάστης, 08/12/1979
Ριζοσπάστης, 08/12/1979

 

Βέβαια, αργότερα, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση των βομβιστών, ο Νίκος Μιχαλολιάκος καθαιρέθηκε ΚΑΙ από έφεδρος αξιωματικός και έγινε απλός στρατιώτης. Ο ίδιος λέει ότι όλα αυτά αποτελούν για αυτόν «έναν ξεχωριστό τίτλο τιμής για τον οποίο ιδιαίτερα κομπάζω, αφού κανένας αξιωματικός δεν καθαιρέθηκε από το 1974 έως σήμερα για τις ιδέες του, εκτός βεβαίως αυτών που κατεδικάσθησαν για το καθεστώς της 21ης Απριλίου» [4]

Με τις επωμίδες και την Οχτάρα τη στολή, ως ΔΕΑ (=Δόκιμος Εφεδρος Αξιωματικός)
Με τις επωμίδες και την Οχτάρα τη στολή, ως ΔΕΑ (=Δόκιμος Εφεδρος Αξιωματικός)

 

Αν και αυτός ο ισχυρισμός είναι ανακριβής, αφού δεκάδες ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων είχαν καθαιρεθεί την περίοδο της Μεταπολίτευσης λόγω φιλοχουντικών και φασιστικών εκτρόπων, το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ο έφεδρος αξιωματικός κομμάντο κατέληξε απλός στρατιώτης αποθηκάριος, σαν να λέμε Ι4.

Οταν καθαιρέθηκε, με τις εξαρτύσεις του θαλαμοφύλακα, όπως είναι η υπηρεσία των γιωτάδων (Ι4).
Οταν καθαιρέθηκε, με τις εξαρτύσεις του θαλαμοφύλακα, όπως είναι η υπηρεσία των γιωτάδων (Ι4).

 

Τελικά, ο Νίκος Μιχαλολιάκος απολύθηκε από το στρατό τον Νοέμβριο του 1980, έχοντας υπηρετήσει συνολικά … 42 μήνες (από το Μάιο του 1977)!!!
Οχι άσχημα για έναν στρατόκαβλο μιλιταριστή.

Σειρά 1977 Γ ΕΣΣΟ, δηλαδή λογικά όσοι κατατάχτηκαν Μάιο του 1977: Οι αποφοιτήσαντες ΔΕΑ παίρνουν το δίπλωμά τους, μαζί και ο Δόκιμος Εφεδρος Αξιωματικός ΔΕΑ Νίκος Μιχαλολιάκος.
Σειρά 1977 Γ ΕΣΣΟ, δηλαδή λογικά όσοι κατατάχτηκαν Μάιο του 1977: Οι αποφοιτήσαντες ΔΕΑ παίρνουν το δίπλωμά τους, μαζί και ο Δόκιμος Εφεδρος Αξιωματικός ΔΕΑ Νίκος Μιχαλολιάκος.

 

Ανοίγουμε παρένθεση:
Εντελώς κατά τύχη, και ψάχνοντας συγκεκριμένα για την υπόθεση Μπόλαρη, πέσαμε επάνω σε ένα ρεπορτάζ για μια δίκη σχετικά με εκείνα τα γεγονότα στο στράτευμα.
Οπως μπορείτε να δείτε, ο Μιχαλολιάκος φαίρεται να βασανίζει και να απειλεί έναν αριστερό φαντάρο, μαζί με ένα χουντικό λοχαγό Τζαβέλλα, χρησιμοποιώντας μάλιστα και τη ξιφολόγχη ως μέσο εκφοβισμού:

Ριζοσπάστης 13/05/1979, Τζαβέλλας και Μιχαλολιάκος απειλούσαν στρατιώτη
Ριζοσπάστης 13/05/1979, Τζαβέλλας και Μιχαλολιάκος απειλούσαν στρατιώτη

 

Κλείνει η παρένθεση.

Οι ΥΕΑ Επιλοχίες της σειράς 1997 Γ ΕΣΣΟ. Ο Μιχαλολιάκος ήταν ίδια σειρά με τον μετέπειτα διώκτη του Χαράλαμπο Βουρλιώτη.
Οι ΥΕΑ Επιλοχίες της σειράς 1997 Γ ΕΣΣΟ. Ο Μιχαλολιάκος ήταν ίδια σειρά με τον μετέπειτα διώκτη του Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

 

Η σύλληψη στην κηδεία του Μάλλιου και η μυστηριώδης απαλλαγή/παραγραφή των αδικημάτων

Στις 16 Δεκεμβρίου 1976, στην κηδεία του εκτελεσθέντος από τη ’17 Νοέμβρη’ Ευάγγελου Μάλλιου στο Α’ νεκροταφείο, και ενώ ο υφυπουργός της χούντας Γεώργιος Γεωργαλάς εκφωνούσε έναν εμπηστικό επικήδειο, οργανωμένοι νεοφασίστες και χουντικοί επιτίθενται με βία και ορμή και τραυματίζουν σοβαρά δημοσιογράφους που αναγνώρισαν, οι περισσότεροι των οποίων κατέληξαν στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Παρά την αδράνεια των παριστάμενων αστυνομικών, κάποιοι ελάχιστοι δράστες αργότερα αναγνωρίστηκαν από φωτογραφίες. Μόλις 3 καταδικάστηκαν σε ελαφρές ποινές 2,5 μηνών στο αυτόφωρο, ενώ ένας ανήλικος γιος απόστρατου αξιωματικού τέθηκε στην επιμέλεια ειδικής επιμελήτριας ανηλίκων [5].
Αργότερα, στις 23 Δεκεμβρίου 1976, άλλοι 3 τραμπούκοι προφυλακίστηκαν για τα έκτροπα (ο ένας ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος), ενώ καταζητούνταν και ο κατηγορούμενος και για παράνομη κατοχή όπλων Αριστοτέλης Καλέντζης.

Γράφει ο Νίκος Μιχαλολιάκος:

«[…] σε ηλικία 19 ετών οδηγούμαι κρατούμενος στην πρώτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου βρίσκονται κρατούμενοι οι αξιωματικοί του καθεστώτος της 21ης Απριλίου […], πατριώτες ξεχωριστοί, αιχμάλωτοι της μικρόψυχης και δειλής δημοκρατίας μας.
Θεώρησα και θεωρώ ύψιστη τιμή μου, που μου έχει επιφυλάξει η μοίρα το να έχω διωχθεί και φυλακισθεί για τις Ιδεές μου και δεν θα άλλαζα με τίποτε εκείνες τις στιγμές, που όντας κρατούμενος μαζί με δυο αγωνιστές μου στα υπόγεια της Γενικής ασφάλειας, στην οδό Μεσογείων, ήμουν περήφανος και υψιπετής, αισθανόμουν ξεχωριστός, γιατί μέσα σε έναν κόσμο, που παθητικά υπέφερε την μίζερη μοίρα του, εγώ ήμουν ένας από αυτούς, που αντιστάθηκα και αντιστέκομαι» [6]

Τελικά, η δίκη θα γίνει μεταξύ 9 και 13 Μαΐου 1978 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, όπου θα αθωωθούν οι περισσότεροι κατηγορούμενοι (και ο Γεωργαλάς), ενώ 5 από αυτούς θα καταδικαστούν σε ποινές 10 μηνών έως 3 ετών, μεταξύ των οποίων και ο (άτυχος για άλλη μια φορά) Αριστοτέλης Καλέντζης.
Τρεις κατηγορύμενους απουσίαζαν, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Μιχαλολιάκος, και έτσι η δίκη χωρίζεται για αυτούς τους τρεις. Οι δύο από αυτούς δικάζονται ερήμην, ενώ για τον Νίκο Μιχαλολιάκο αποφασίζεται να διαχωριστεί η δίκη.
Τελικά, στις 28/07/1978 ανακοινώνεται ότι η δίκη συνολικά για όλους θα γίνει στο Εφετείο στις 05/09/1978, οπότε και ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα πρέπει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο [7], όμως η δίκη αυτή δεν θα γίνει ποτέ, καθώς ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα συλληφθεί στο μεταξύ εκ νέου για την υπόθεση με τα εκρηκτικά [8]

Ριζοσπάστης 29/07/1978. Στις 5 Σεπτέμβρη η δίκη των νεοταξιτών από κηδεία Μάλλιου. Μιχαλολιάκος, διαχωρίστηκε η δίκη.
Ριζοσπάστης 29/07/1978. Στις 5 Σεπτέμβρη η δίκη των νεοταξιτών από κηδεία Μάλλιου. Μιχαλολιάκος, διαχωρίστηκε η δίκη.

 

Ο wannabe βομβιστής

Αξίζει να δούμε λίγο την κατάσταση σε σχέση με την (καθόλα υπαρκτή) ακροδεξιά τρομοκρατία την περίοδο της Μεταπολίτευσης, μέχρι την ημερομηνία της σύλληψης των 9 βομβιστών, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, τον Ιούλιο του 1978. Αντιγράφουμε από έναν (πάντως όχι πλήρη) κατάλογο [9]:

  • 26.1.1975: Επιδρομή ναζιστών της οργάνωσης «Νέα Τάξη» στο ΕΜΠ και μαχαίρωμα του φοιτητή Β. Γεωργιάδη.
  • 16.2.1976: Βόμβα σε γραφεία του ΚΚΕ Εσωτερικού (οδός Θεσ/νίκης).
  • 24.3.1976: Ρίψη χειροβομβίδας σε βιβλιοπωλείο της Αθήνας και δυναμίτη σε γραφεία του ΚΚΕ στον Κορυδαλλό.
  • 14.9.1976: Ανακάλυψη οπλοστασίου στα χέρια απόστρατων στελεχών της ιωαννιδικής χούντας, στη Θεσ/νίκη.
  • 16.12.1976: Μαζικοί τραυματισμοί δημοσιογράφων από χουντικούς στην κηδεία του Μάλλιου, σε συνεργασία με «αγανακτισμένους» αστυνομικούς.
  • 24.12.1976: Εκρηξη βόμβας της Εθνικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης Πανελλήνων (ΕΣΟΠ) σε γραφεία του ΚΚΕ.
  • 24.1.1977: Επιστολή-βόμβα της ΕΣΟΠ στην εφημερίδα «Αυγή».
  • 4.2.1977: Εκρηξη βόμβας σε βιβλιοπωλείο της Ασκληπιού, που πουλούσε βιβλία, δίσκους και είδη λαϊκής τέχνης από τη Βουλγαρία.
  • 5.2.1977: Τρεις εκρήξεις βομβών στα γραφεία του ΕΚΚΕ στα Εξάρχεια, του ΚΚΕ στην Καισαριανή και του ΚΚΕ Εσωτ. στα Πετράλωνα.
  • 11.2.1977: Βόμβα στο βιβλιοπωλείο «Πλανήτης», στην Ασκληπιού. Είχε «προαναγγελθεί», την προηγουμένη, από τον 20χρονο νεοφασίστα Αργ. Κακκαβά.
  • 19.2.1977: Εκρηξη ισχυρής βόμβας στα γραφεία της Πολιτιστικής Λέσχης Παγκρατίου.
  • 24.2.1977: Σύλληψη των Αριστοτέλη Καλέντζη, Αργ. Κακκαβά και Ευ. Χριστάκη, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο από πυροβόλα, εκρηκτικά και χειροβομβίδες. Ομολογία των δυο τελευταίων για συμμετοχή σε βομβιστικές ενέργειες.
  • 4.3.1977: Βόμβα της ΕΣΟΠ σε γραφεία του ΚΚΕ Εσ. «Τα Νέα».
  • 9.3.1977: Σύλληψη του στελέχους της «4ης Αυγούστου» Δ. Ηλιόπουλου και της φίλης του, Χρ. Ζέκιου, για κατοχή όπλων.
  • 22.3.1977: Εκρηξη βόμβας καταστρέφει το Ι.Χ. του γεν. γραμματέα της ΕΣΔΗΝ, Δ. Ξυριτάκη, στην Αλεξάνδρας.
  • 30.5.1977: Σύλληψη του εν ενεργεία ανθυπίλαρχου Γ. Διαμαντή για ρίψη χειροβομβίδας σε βιβλιοπωλείο με βουλγαρικά βιβλία στην Ασκληπιού. Πρωτόδικα θα καταδικαστεί (10.8.77) σε κάθειρξη 8 χρόνων, που το Εφετείο θα μειώσει σε 5 χρόνια (8.2.78).
  • 8.10.1977: Καταδίκη του Καλέντζη σε κάθειρξη 12 χρόνων, του Κακκαβά σε 2 χρόνια, του Δ. Ηλιόπουλου σε ενάμιση χρόνο.
  • 9.10.1977: Εκρηξη βόμβας σε γραφεία της ΚΝΕ στα Πετράλωνα.
  • 16.10.1977: Εμπρησμός των γραφείων της «Αυγή» από νεοφασίστες.
  • 5.3.1978: Εκρηξη βόμβας στα γραφεία του περιοδικού «Αντί».
  • 6.3.1978: Εκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΚΚΕ Εσωτ. στη Ν. Φιλαδέλφεια.
  • 10.3.1978: Εκρηξη βόμβας στον κινηματογράφο «Ελλη», κατά τη διάρκεια της προβολής της σοβιετικής ταινίας «Ουράνιο Τόξο». 18 θεατές τραυματίες, απ’ τους οποίους οι 3 πολύ σοβαρά.
Τα Νέα, 14/03/1978, Βόμβα νεοφασιστών τραυματίζει 18 άτομα στον κινηματογράφο 'Ελλη'.
Τα Νέα, 14/03/1978, Βόμβα νεοφασιστών τραυματίζει 18 άτομα στον κινηματογράφο ‘Ελλη’.

 

  • 20.6.1978: Εκρηξη βόμβας στον κινηματογράφο «Ρεξ», κατά τη διάρκεια της προβολής σοβιετικής ταινίας. 15 θεατές τραυματίες.
  • 23.7.1978: 13 αλυσιδωτές εκρήξεις βομβών σε Αθήνα-Πειραιά, στην 4η επέτειο της Μεταπολίτευσης.
  • 31.7.1978: Σύλληψη ως βομβιστών του Νικ. Μιχαλολιάκου κι άλλων 8 νεοφασιστών, και δίωξή τους με τον «αντιτρομοκρατικό» (Ν.774/78). Στις 29.9.78 παραπέμπονται για κατοχή εκρηκτικών, όχι όμως με τον «αντιτρομοκρατικό».
  • 6.8.1978: Αλλες 12 εκρήξεις βομβών σε Αθήνα και Πειραιά μέσα σε μιάμιση ώρα.
    18.10.1978: Τέσσερις διαδοχικές εκρήξεις βομβών στα δικαστήρια και σε καταστήματα που πουλάνε σοβιετικά προϊόντα.
    17.12.1978: 39 εκρήξεις βομβών σε Αθήνα – Πειραιά, ως «μνημόσυνο» για τον βασανιστή Μάλλιο. Τραυματίες 7 περαστικοί.
    11.1.1979: Επικήρυξη των ακροξεξιών βομβιστών Ν. Παναγόπουλου και Αντ. Πρωτοπαπά με 1.000.000 δρχ. για τον καθένα.
    22.1.1979: Σύλληψη 9 βομβιστών που ανήκουν στην «Οργάνωσιν Εθνικής Αποκαταστάσεως» (ΟΕΑ) και ευθύνονται για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στους κινηματογράφους. Δύο από τους συλληφθέντες (Χρ. Τζαβέλλας, Γ. Γεωργιάδης) είναι εν ενεργεία αξιωματικοί του στρατού. Αλλοι 4 βομβιστές καταζητούνται.
    29.1.1979: Δίωξη κατά του διοικητή της Σχολής Χωροφυλακής αντισυνταγματάρχη Βουδικλάρη για πώληση όπλων σε μέλη της ΟΕΑ. Θα καταδικαστεί στις 1.6.79 απ’ το πενταμελές Εφετείο, απλώς για οπλοκατοχή, σε 2 χρόνια φυλακή.
    15.3.1979: Αυθόρμητη παράδοση του καταζητούμενου για συμμετοχή στην ΟΕΑ (και πρώην διοικητή των χουντικών «Αλκίμων») Λογγίνου Παξινόπουλου.
    16.3.1979: Τραυματισμός και σύλληψη του επικηρυγμένου βομβιστή Αντ. Πρωτοπαπά στον Κολωνό.
    17.3.1979: Τραυματισμός και σύλληψη του επίσης επικηρυγμένου Ν. Παναγόπουλου στην Κυψέλη.
    1.6.1979: Καταδίκη 10 από τους κατηγορούμενους της ΟΕΑ σε διάφορες ποινές (ισόβια στον Απ. Πρωτοπαπά, 18 χρ. στο γιατρό Ιω. Κουρκουλάκο, 14 χρ. στο Χρ. Τζαβέλα, 2 1/2 στο Λ. Παξινόπουλο κ.λπ.).
    12.11.1979: Καταδίκη του Ν. Παναγόπουλου σε κάθειρξη 25 χρόνων.
ΕΠΑΝΩ:Εκρηξη βόμβας στον κινηματογράφο ΡΕΞ, 20/06/1978, με 15 σοβαρά τραυματίες. Γινόταν προβολή σοβιετικής ταινίας, Φωτογραφία Ελληνικός Οργανισμός Φωτορεπορτάζ. ΚΑΤΩ: Το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη, 21/06/1978, "Τρομοκρατική αιματηρή εξόρμηση παρακρατικών".
ΕΠΑΝΩ:Εκρηξη βόμβας στον κινηματογράφο ΡΕΞ, 20/06/1978, με 15 σοβαρά τραυματίες. Γινόταν προβολή σοβιετικής ταινίας, Φωτογραφία Ελληνικός Οργανισμός Φωτορεπορτάζ. ΚΑΤΩ: Το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη, 21/06/1978, ‘Τρομοκρατική αιματηρή εξόρμηση παρακρατικών’.

 

Τη νύχτα 23 προς 24 Ιουλίου 1978 γίνονται στην Αθήνα και τον Πειραιά 13 αλυσιδωτές εκρήξεις. Η κατάσταση με την ακροδεξιά δραστηριότητα και τις βόμβες φαίνεται να έχει φτάσει στο απροχώρητο, και έτσι η Αστυνομία αναγκάζεται να αναλάβει δράση. Με μια επιχείρηση που διαρκεί μία ολόκληρη εβδομάδα, από τις 24/07/1978 έως τις 31/07/1978 [Σ.Σ.: Προσοχή στις ημερομηνίες· έχουν σημασία όπως θα δούμε παρακάτω], τελικά η αστυνομία ανακοινώνει τη «σύλληψη ατόμων που ανήκουν στην εξτρεμιστική δεξιά και για το οποία έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία που αξιολογούνται», όπως γράφουν οι εφημερίδες [10]
Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, είναι παλιοί γνώριμοι της Ασφάλειας, όπως διαβάζουμε στον ‘Ριζοσπάστη’ της Δευτέρας 01/08/1978:

Ριζοσπάστης, Δευτέρα 01/08/1978, Ανακοινώθηκε η σύλληψη 9 παρακρατικών.
Ριζοσπάστης, Δευτέρα 01/08/1978, Ανακοινώθηκε η σύλληψη 9 παρακρατικών.

 

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, τότε 22 ετών, είναι ανηψιός του του Διοικητή Ασφαλείας Μιχαήλ Λάου, που αργότερα θα είναι ο βασικός μάρτυρας στη δίκη, ενώ ο Ιωάννης Γιαννόπουλος, τότε 37 ετών, είναι ένα πρόσωπο-μύθος για τους νεαρούς χρυσαυγίτες, αφού είχε να επιδείξει παραστρατιωτική ένοπλη δράση στη Νότια Αφρική του απαρτχάιντ.

 

Εναντίον τους θα ασκηθεί ποινική δίωξη με τον Νόμο 774/78 ‘περί καταστολής της τρομοκρατίας και προστασίας του Δημοκρατικού πολιτεύματος’, ο οποίος εφαρμόζεται για δεύτερη φορά (η πρώτη φορά ήταν με τους οπαδούς του γιατρού Βασίλη Τσιρώνη και της οργάνωσής του, του ΟΕΜ, Ουδετερόφιλο Εθνικό Μέτωπο).

Οι 9 κατηγορορύμενοι συν ο … συνήθης ύποπτος Αριστοτέλης Καλέντζης (αν και βρισκόταν ήδη στις φυλακές) θα διωχθούν ποινικά και θα παραπεμφθούν σε τακτική ανάκριση. Ο ανακριτής Δ. Γυφτάκης θα συνενώσει τη δικογραφία με τις δικογραφίες για τις εκρήξεις στους κινηματογράφους ‘Ελλη’ και ‘Ρεξ’ (βλέπε παραπάνω στη λίστα με τις βίαιες ενέργειες), όπου υπήρχαν ανθρώπινα θύματα.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα ισχυριστεί αργότερα ότι είναι η «μεγάλη του στιγμή», ειδικά όταν οι κατηγορίες αφορούν την «ανατροπή του πολιτεύματος», κάτι που για αυτόν αποτελεί «τίτλο τιμής». Το μήλο κάτω απ’ την μηλιά θα πέσει, και ο σκληρός αμετανόητος ταγματασφαλήτης πατέρας του (βλ. ‘Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος’) τον επισκέπτεται για να του δώσει θάρρος. Γράφει σχετικά:

«Οδηγούμαι κρατούμενος για δεύτερη φορά στην Γενική ασφάλεια Αθηνών, έχοντας μέσα στη τσάντα μου, εκτός από τα ρούχα μου, μία μια ποιητική ανθολογία γιατί για μένα και για κάθε άνθρωπο που ξεπερνά αυτά που οι πολλοί θεωρούν πρέποντα και πολιτικά σωστά, η ποίηση είναι το μεγάλο όπλο, αλλά και το μεγάλο καταφύγιο που ενδυναμώνει και δικαιολογεί απόλυτα τις επιλογές του.
Συνεχείς ανακρίσεις και επί 20 μέρες κρατούμενος στη Γενική Ασφάλεια χωρίς τη δυνατότητα συνηγόρου και χωρίς να μπορώ να δω κανέναν συγγενή μου. Ολα αυτά κατά ρητήν παραβίασιν του Συντάγματος εντελώς παράνομα και αντιδημοκρατικά.
[…]
Προφυλάκιση στις στρατιωτικές φυλακές Αυλώνος και εκεί συμβαίνουν δυο γεγονότα που σημαδεύουν μέχρι σήμερα τη ζωή μου. Πρώτον η επίσκεψη του γέροντα πατέρα μου, που πίσω από το συρνματόπλεγμα του επισκεπτηρίου μου λέει:
‘Δεν πιστεύω να δειλιάσεις και να με ντροπιάσεις. Εμένα με είχαν καταδικάσει οι κουμμουνιστές σε θάνατο και δεν δείλιασα’.
[…]
Το δεύτερο γεγονός είναι η καθαίρεση που μας ανακοινώνει ο διοικητής των στρατιωτικών φυλακών Αυλώνος σε εμένα και τον συγκατηγορούμενό μου και συναγωνιστή μου Θανάση Κ. [Σ.Σ.: Πρόκειται για τον ΔΕΑ Αθανάσιο Καρακατσάνη].
[…]
Αυτή η καθαίρεση είναι για μένα ένας ξεχωριστός τίτλος τιμής για τον οποίο ιδιαίτερα κομπάζω, αφού κανένας αξιωματικός δεν καθαιρέθηκε από το 1974 έως σήμερα για τις ιδέες του, εκτός βεβαίως αυτών που κατεδικάσθησαν για το καθεστώς της 21ης Απριλίου» [11]

Είναι η χρονική στιγμή από την οποία ο Νίκος Μιχαλολιάκος αρχίζει να αποκτά τη φήμη του ‘συνομιλητή’ (για να το πούμε κομψά) με τις αρχές.

Λόγου χάρη, ένα σχετικό δείγμα (αν και ανώνυμο) που έτυχε να διαβάσουμε είναι το εξής:

«Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο προδότης είναι ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ: ο ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ. Αυτός είναι που για να μη δικασθεί (1978) αντάλλαξε το φάκελο της υπόθεσής του με την ίδρυση της ΧΑ για να μπορεί το κράτος να ελέγχει τον πατριωτικό χώρο. Τότε ο ανεψιός του Διοικητή Ασφαλείας Μιχαήλ Λάου, ο Γ. Η. κατάφερε να μπλέξει τον ανόητο Ν. Μιχαλολιάκο εμφανίζοντάς τον να μιλά για πυροκροτητές και εκρηκτικά από τηλεφώνου. Η συνομιλία καταγράφηκε και αμέσως απαγγέλθηκε κατηγορία στο Ν. Μιχαλολιάκο για σύσταση συμμορίας και κατοχή εκρηκτικών. […] Ο Γ. Η. που παγίδευσε τον Νίκο Μιχαλολιάκο ζει, μας μίλησε […]. Μας υποσχέθηκε να μας δώσει και πολύ ενδιαφέροντα έγγραφα που μας άφησε και διαβάσαμε με καταθέσεις αποκαλυπτικές του νεαρού τότε αρχιρουφιάνου Ν. Μιχαλολιάκου εναντίον, επίσης νεαρών, ομοϊδεατών».[12]

Δεν ξέρουμε εάν έχουν βάση όλα αυτά.
Αυτό που γνωρίζουμε όμως, μετά βεβαιότητας, είναι το εξής:
Σύμφωνα με τις εφημερίδες, και όπως σημειώσαμε παραπάνω, η επιχείρηση σύλληψης των 9 βομβιστών διήρκεσε μια εβδομάδα, από 24/07/1978 έως 31/07/1978, οπότε και ανακοινώθηκαν οι συλλήψεις, ενώ οι δύο πρώτοι που φόρεσαν χειροπέδες ήταν οι ένστολοι Νίκος Μιχαλολιάκος και Αθανάσιος Καρακατσάνης, επίσης ΔΕΑ.

 

Με μεγάλη μας (όχι και τόσο) έκπληξη, διαπιστώνουμε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος έδωσε την δεύτερη (συμπληρωματική) κατάθεση την Πέμπτη 27 Ιουλίου 1978.
Αξίζει τον κόπο να δούμε την κατάθεση αναλυτικά.

«Β’ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

‘Εν Αθήναις τη 27/7/1978 ημέρα Πέμπτην και ώραν 23.10 ενώπιον ημών του Υπαστυνόμου Α’ Γαρδίκα Χρήστου παρουσία και του ως 2ου ανακριτικού υπαλλήλου προσληφθέντος Υπαστυνόμου Α’ Κοκκονάκη Γεωργίου ενεφανίσθη ο κληθείς μάρτυς ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ όστις ερωτηθείς περί της ταυτότητός του εδήλωσεν ότι ονομάζεται ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου και της Ουρανίας, (επαγγέλεται τον) υπηρετεί εις τον στρατόν ως Δ.Ε.Α., εγεννήθη εις Αθήνας Επαρχίας Αττικής Νομού Αττικής και κατοικεί εις Μυτιλήνην Λόχος Διοικήσεως 22 Λ.Τ.Ε. και μονίμως Φιλολάου 147 συνοικία ή προάστειον Παγκράτι, τυγχάνει άγαμος, γενν. 1957 Έλλην. Τα ανωτέρω στοιχεία ταυτότητός του προκύπτουσιν εκ του επιδειχθέντος εις ημάς υπ’ αριθ. 6482 δελτίου ταυτότητος εκδοθέντος την 23-11-77 υπό της Σ.Ε.Α.Π.

Ερώτηση: Τι έχεις να καταθέσεις συμπληρωματικώς προς την υπό ιδίαν ημερομηνίαν δοθείσαν κατάθεσιν;;;
Απάντηση: Δεν έχω να καταθέσω τίποτα συμπληρωματικώς. [Σ.Σ.: Λέει τίποτα. Για να δούμε].
[…]
Ερώτηση: Μπορείς να αναφέρεις τα ονόματα αυτών των ατόμων και να μας πεις τις μετ’ αυτών σχέσεις σου;;;
Απάντηση: Είναι όλα τα άτομα που προανέφερα στην προηγούμενη κατάθεση μου και επιπλέον ο ΠΑΓΩΝΗΣ Αχιλλέας [Σ.Σ.: Δίνει έναν]. Τον Παγώνη τον γνώρισα μέσο του ΝΤΑΣΚΟΥΡΕΛΟΥ Νικόλαου [Σ.Σ.: Δίνει δεύτερο] με τον οποίο γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά, είμαστε και γείτονες. Ο Παγώνης έχει πλούσια δισκοθήκη και διά αυτό έχω πάει 5-6 φορές στο σπίτι του για να ακούσω δίσκους. Άλλες σχέσεις μαζί του δεν έχω.
Ερώτηση: Εις την υπ’ αριθμό 31 κατασχεθείσα επιστολή του Καλέντζη προς εσέ με ημερομηνία 3/1978 αναφέρει το όνομα ‘Θανασάκης’ και τον χαρακτηρίζει σαν ανεκτίμητο κεφάλαιο της μελλοντικής ‘σποράς και θέρους’. Ποιος είναι ο Θανασάκης; και τι εννοεί ‘σπορά και θέρους’;;;
Απάντηση: Δεν γνωρίζω τι εννοεί γιατί δεν μιλάει συγκεκριμένα.
Ερώτηση: Εις τας κατασχεθείσας επιστολάς σου υπάρχει επιστολή που υπογραμμίζεται με την λέξη Νίκος. Ποιός σου απηύθυνε την επιστολή και ποίες οι μετ’ αυτού σχέσεις σου;;;
Απάντηση: Ονομάζεται ΤΣΑΜΗΣ Νικόλαος [Σ.Σ.: Δίνει τρίτο] . Μένουμε στον ίδιο δρόμο στην οδό Φιλολάου και είμαστε φίλοι από το 1974. Πολιτικώς και αυτός έχει εθνικοσοσιαλιστικάς ιδέας. Ο Τσάμης κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να υπηρετεί στην Λήμνο, είναι έφεδρος αξιωματικός της Σ.Ε.Α.Π. [… ] Γιώργος είναι ο ΝΙΚΗΤΕΑΣ Γεώργιος [Σ.Σ.: Δίνει τέταρτο] . Τον Άρη τον ξέρω αλλά μου διαφεύγει το επώνυμόν του. [Σ.Σ.: Δίνει πέμπτο, αν και αυτός στάθηκε τυχερός γιατί ο Μιχαλολιάκος δεν ήξερε το επώνυμό του] Δημήτρης είναι ο ΠΑΠΟΥΤΣΑΣ [Σ.Σ.: Δίνει έκτο]
[…] Θανάσης πιθανώς είναι ο ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ [Σ.Σ.: Δίνει έβδομο]. Αιμίλιος πρέπει να είναι ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ [Σ.Σ.: Δίνει όγδοο]. Με τους ανωτέρω είμαι γνωστός και με τους Νικητέα, Τσάμη, Παπουτσά και Καρακατσάνη είμαι και φίλος’» [13]

Οχτώ ονόματα συναγωνιστών, γνωστών και φίλων. Οχι άσχημα για μια ‘Β’ συμπληρωματική κατάθεση’, από έναν ‘σκληρό αγωνιστή που καταδιωκόταν για τις ιδέες του’. Ούτε που θα ήθελε να μάθει ο τωρινός χρυσαυγίτης πόσους έδωσε στην κύρια κατάθεση. Και βεβαίως, η ημερομηνία (Πέμπτη 27/07/1978) έχει μεγάλη σημασία, μιας και ο Νίκος Μιχαλολιάκος ήταν ο πρώτος που συνελήφθη. Συνεπώς, ενδέχεται να είναι βάσιμες οι κατηγορίες των πρώην συναγωνιστών του σε αυτήν την υπόθεση, ότι δηλαδή αυτός μίλησε και τους έδωσε όλους.

Στη συνέχεια της υπόθεσης, στις 26/09/1978 παραπέμπονται οι 4 από τους 10 βομβιστές (Νίκος Μιχαλολιάκος, Γεώργιος Ηλιόπουλος, Δημήτριος Παπουτσάς και Αλέξανδρος Μαριούκλας), όχι όμως με τον αντιτρομοκρατικό Νόμο 774/78, αλλά για το 495/76 περί όπλων και εκρηκτικών..
Η τύχη του Νίκου Μιχαλολιάκου για άλλη μια φορά τον ευνοεί. Οι άλλοι 6 απαλλάσσονται με το 835/78 βούλευμα της 09/10/1978 (όχι όμως και ο Αριστοτέλης Καλέντζης). [14]

Γιαννόπουλος και Μιχαλολιάκος μαζί σε ένα διάλειμμα της δίκης, μουτζώνουν και κοροιδεύουν.
Γιαννόπουλος και Μιχαλολιάκος μαζί σε ένα διάλειμμα της δίκης, μουτζώνουν και κοροιδεύουν.

 

Η δίκη ξεκινάει στις 27/11/1978 στο Πενταμελές Εφετείο. Οι συνήγοροι υποβάλλον αίτημα αναβολής για να κληθούν πυροτεχνουργοί που είχαν εξετάσει τα υλικά τα οποία οι κατηγορούμενοι είχαν ομολογήσει ότι είχαν στην κατοχή τους. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα [15]

Πενταμελές Εφετείο. Στο εδώλιο, 27/11/1978.
Πενταμελές Εφετείο. Στο εδώλιο, 27/11/1978.

 

Στις 15/01/1979 αρχίζει ξανά η δίκη των 4 στο πενταμελές Εφετείο. Την πρώτη μέρα ο Νίκος Μιχαλολιάκος ‘κάνει τον άρρωστο‘ και το δικαστήριο δίνει εντολή να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Την επομένη ο Νίκος Μιχαλολιάκος ‘αισθάνεται καλύτερα‘ και η δίκη συνεχίζεται. Οι μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικοί Μιχαήλ Λάος και Ιωάννης Πιέρρος καταθέτουν:

«Ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε παραδώσει στον Παπουτσά μια τσάντα στην οποία υπήρχαν 11 πυροκροτητές (9 ηλεκτρονικοί και 2 πυροτεχνικοί). Ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, λίγες μέρες αργότερα τηλεφώνησε στον Ηλιόπουλο να ειδοποιήσει τον παπουτσά να παραδώσει τους πυροκροτητές στον Μαριούκλα. Ο Παπουτσάς ομολόγησε (Σ.Σ.: μετά ανακάλεσε} ότι είδε στο σπίτι του Μιχαλολιάκου και μάλιστα σε ράφι βιβλιοθήκης, μια αυτοσχέδια βόμβα, έτοιμη τυλιγμένη σε χακί χαρτί από το οποίο εξείχε το φυτίλι. Στο σπίτι του Ηλιόπουλου, σε έρευνα που έγινε, βρέθηκαν σχεδιάγραμματα-υποδείγματα κατασκευής αυτοσχεδίων βομβών».

Παρά τη βλακεία του Μιχαλολιάκου, τελικά το δικαστήριο θα κηρύξει ένοχους τους δύο από τους 4, Μιχαλολιάκο και Μαριούκλα, σε ποινές 13 και 10 μηνών αντίστοιχα [16].

Στις 02/09/1979 γίνεται γνωστό ότι ο Αρειος Πάγος έκανε δεκτή αίτηση αναίρεσης του Μαριούκλα και ορίζει ότι η δίκη πρέπει να επαναληφθεί και για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, που δεν είχε κάνει αναίρεση (!!!), λόγω του ότι η αναίρεση έχει επεκτατικό χαρακτήρα.
Η παροιμιώδης τύχη του Νίκου Μιχαλολιάκου ξαναχτύπησε [17].

Ριζοσπάστης 03/06/1979. Ασκηση αναίρεσης για Μαριούκλα.
Ριζοσπάστης 03/06/1979. Ασκηση αναίρεσης για Μαριούκλα.

 

Στη δίκη για την αναίρεση, η ποινή του Μαριούκλα μένει αμετάβλητη (οποία ατυχία), ενώ εκείνη του Νίκου Μιχαλολιάκου μειώνεται κατά 40 μέρες, από 13 μήνες σε 11 μήνες και 20 μέρες. [18]
Λέγαμε στην αρχή του άρθρου για τον ισχυρισμό του Νίκου Μιχαλολιάκου με τον οποίο ψαρεύει (και παραμυθιάζει) νεαρά παιδιά για να τα στρατολογήσει στην εγκληματική ναζιστική του συμμορία, στηριζόμενος στην άγνοια των παιδιών αυτών:

«Ενώ υπηρετούσα τη θητεία μου ως Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων (Καταδρομές) σε τάγματα προκάλυψης στα σύνορα, η αστική (‘καραμανλική’) ‘δημοκρατία’ με δίωξε και με καταδίωξε, λόγω των εθνικιστικών ιδεών μου, και τελικά με καθαίρεσε και με φυλάκισε, σαν μέλος ‘επαναστατικής εθνικιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης που αποσκοπούσε στην κατάλυση της Δημοκρατίας’».

Νεαρέ χρυσαυγίτη που διαβάζεις,
έπειτα από όλα όσα είπαμε παραπάνω, νομίζουμε ότι ο τίτλος του παρόντος άρθρου πρέπει να σε κάνει να σκεφτείς λίγο για το παραμύθι που ο ‘αρχηγός’ σου πουλάει τόσα χρόνια.
Παρά τις δήθεν ‘επωμίδες’ και τα ‘εκρηκτικά’, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4.

_________________________________________

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

[1] Χρυσή Αυγή, Ιδεολογική διακήρυξη, http://xryshaygh.wordpress.com/neolaia/ [Πρόσβαση 04/05/2012]

[2] Συνέντευξη στην ΕΡΤ, 29/04/2012, από το σημείο 08.00′ και μετά
http://www.ert.gr/sinentefxis-sti-net/item/10713-Michaloliakos-%28Chrysh-Aygh%29-%C2%ABTa-agatha-ths-legomenhs-Dhmokratias-einai-chreokopia,-lathrometanastes,-skandala%C2%BB

[3] Ελευθεροτυπία, 03/08/1978

[4] Νίκος Μιχαλολιάκος, Εχθροί του καθεστώτος, εκδόσεις Ασκαλών, Αθήνα, 2000, σελίδα 21

[5] Γιώργος Κρεμμυδάς, Οι άνθρωποι της δικτατορίας μετά τη χούντα, εκδόσεις Εξάντας, 1984, σελίδα 140

[6] Νίκος Μιχαλολιάκος, ό.π., σελίδες 18-19

[7] Ριζοσπάστης, 29/07/1978

[8] Γιώργος Κρεμμυδάς, ό.π., σελίδες 168-175

[9 Ιός, Η ξεχασμένη τρομοκρατία, Ελευθεροτυπία 29/09/2002,
http://www.iospress.gr/ios2002/ios20020929b.htm

[10] Ελευθεροτυπία, 02/08/1978

[11] Νίκος Μιχαλολιάκος, ό.π., σελίδα 21

[12] Ιστολόγιο xrysiaygi.blogspot.com
[Πρόσβαση 01/10/2010, βλ. επίσης αντίγραφα εδώ κι εδώ]

[13] Φωτοτυπία της κατάθεσης βρίσκεται και στο βιβλίο του Χάρη Κουσουμβρή, Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής, εκδόσεις Ερεβος, Πειραιάς, 2004, σελίδες 133-136, κλικ εδώ. Είναι γνωστό ότι οι χρυσαυγίτες δεν φημίζονται για την ευφυιία τους, και πράγματι βλέπουμε εδώ ότι ο Κουσουμβρής, ενώ κατηγορεί τον Νίκο Μιχαλολιάκο για καταδότη, ο ίδιος δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος έδωσε τους συναγωνιστές του, ΠΡΟΤΟΥ αυτοί συλληφθούν, μιας που μπέρδεψε την ημερομηνία 27/07/1978 και την νόμισε για 27/07/1979. Ομως Πέμπτη έπεφτε η 27η Ιουλίου 1978 και όχι 1979.
Στο τέλος του άρθρου υπάρχει αρχείο pdf με την εν λόγω κατάθεση του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Βλ. επίσης, σχόλιο στα ‘Νέα’.

[14] Γιώργος Κρεμμυδάς, ό.π., σελίδα 173

[15] Γιώργος Κρεμμυδάς, ό.π., σελίδα 175

[16] Γιώργος Κρεμμυδάς, ό.π., σελίδες 177-178

[17] Ριζοσπάστης, 03/06/1979

[18] Γιώργος Κρεμμυδάς, ό.π., σελίδα 194


 

Η Β’ κατάθεση Μιχαλολιάκου σε αρχείο pdf

http://www.scribd.com/doc/92309646

 


 

Δείτε επίσης: Φάκελος Χρυσή Αυγή

# Θυμίζουμε επίσης τις έρευνες του ιστολογίου μας, καθώς και όλα τα άρθρα μας με ετικέτα ‘Χρυσή Αυγή‘:

# Φάκελος Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Ολες οι έρευνες και τα άρθρα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/fakelos-xa-page-all-articles/

# Φάκελος Σρεμπρένιτσα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Διαβάστε τις νέες μεγάλες έρευνες του XYZ Contagion με θέμα ‘Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα‘:

– ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία για την συμμετοχή Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή’
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-more-evidence/

Και:

– ‘Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ‘.
https://xyzcontagion.wordpress.com/yugoslavia-the-whole-truth/
[Για την Short version, κλικ εδώ ‘Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα’]
– ‘Ολη η αλήθεια για τη Σρεμπρένιτσα: Οι οκτώ συν μία αποδείξεις για το προσχεδιασμένο της οργανωμένης σφαγής’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/eight-plus-one-proof-srebrenica-organized/
– ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-sta-mme/

Δείτε επίσης:

– ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα‘ (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/30/kleon-ioannidis-karadzic-kai-ellines-books-journal/
‘ΕΝΟΧΟΣ ο Κάρατζιτς! Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας στη Βοσνία’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/24/karadzic-the-verdict/
– ‘Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»): Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/
Το hoax με την ‘Αθώωση Μιλόσεβιτς’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2017/03/15/hoax-milosevic-innocent/

# Νέα κατηγορία με σειρά αποκαλυπτικών νέων ερευνών: ‘Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά‘.

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Killah P).

# Εδώ τα άπαντα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/greatest-hits/

# Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ:
https://xyzcontagion.wordpress.com/mainstream-mme/

# Η έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015: Πολλά περιστατικά αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας, ρητορικής μίσους και διακρίσεων λόγω θρησκείας: Δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/08/13/state-department-religious-freedom-report-2015-two-xyzcontagion-incidents/

# Μεταφράσεις άρθρων του ιστολογίου μας σε αξιόλογες ιστοσελίδες και ΜΜΕ του εξωτερικού
https://xyzcontagion.wordpress.com/metafraseis/

# Οι ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαβάζουν XYZ Contagion
https://xyzcontagion.wordpress.com/anakritries-diabazoun-xyzcontagion/

«Αν τεθεί σαν ερώτημα, φαίνεται πως ναι, η απάντηση είναι καταφατική· οι ανακρίτριες διαβάζουν XYZ Contagion.
Εξηγούμαστε:

Η Πέμπτη 10 Ιουλίου του 2014 ήταν μια καλή ημέρα. Οχι μόνο είδαμε τον Κασιδιάρη να προφυλακίζεται, αλλά είδαμε, επίσης, ότι ένα απόσπασμα από παλιό (2007) γραφτό του Μιχαλολιάκου, που είχαμε εντοπίσει και αναδείξει εμείς εδώ στο μπλογκ […], χρησιμοποιήθηκε από την ανακρίτρια στο ένταλμα (σελίδα 6) για την προφυλάκιση του Κασιδιαρέου, στα επιχειρήματα της για το επικίνδυνο ποιόν της συμμορίας (και μάλιστα στο υπ’ αριθμόν Α’ επιχείρημα της), όπως μπορείτε να δείτε […]

# Το βιβλίο του XYZ Contagion – Οι 9+1 άγνωστες σκηνές, τώρα σε βιβλίο (και σε e-book) + Η βιβλιογραφία για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/01/e-book-of-9-1-scenes-bibliography/

XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2
https://xyzcontagion.wordpress.com/ebook/

[XYZ Contagion] – 9+1 σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [XYZ Contagion 2014]
https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=4437

το οποίο προτείνεται, μάλιστα, και από τον Ιό της Εφημερίδας των Συντακτών

# Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/04/05/ios-mix-apon-xyz-contagion/

# Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις: Νέα στοιχεία – Εννιά συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή – Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #04]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/11/kryfa-04-parakratos-nazistiko-zombi/

# Συγκεντρωμένες όλες οι ‘Εννέα συν μία σκηνές από την ιστορία της Χρυσής Αυγής‘, και εδώ με τον τίτλο ‘Η 4η μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και την ιστορία της Ακροδεξιάς‘:
https://xyzcontagion.wordpress.com/q/

# Οι 9+1 σκηνές

Μικρή παρουσίαση: Τι θα διαβάσουν οι επισκέπτες του XYZ Contagion στην τέταρτη μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και τις κρυφές χρηματοδοτήσεις
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/30/mikri-parousiasi-episkeptes-tetarti-megali-erevna/

Η εισαγωγή-προοίμιο: Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

Σκηνή Πρώτη #01: Φεβρουάριος 2005, Γήπεδο Παναθηναϊκού, ΓΑΔΑ, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/01/skini-01/

Σκηνή Δεύτερη #02: Ιούλιος 1964, ΕΚΟΦ, Εβραϊκή Συναγωγή, Παγκράτι (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/02/skini-02/

Σκηνή Τρίτη #03: 23 προς 24 Ιουλίου 1974, ΕΑΤ-ΕΣΑ, Βρετανική Πρεσβεία, Αεροδρόμιο Ελληνικού (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/03/skhnh-03/

Σκηνή Τέταρτη #04: Ιανουάριος 1977, Παγκράτι ξανά, Βόμβες σε βιβλιοπωλεία και κινηματογράφους (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/04/skhnh-04/

Σκηνή Πέμπτη #05: Νοέμβριος 1977, προεκλογική περίοδος, Ιταλία, Γραφεία Εθνικής Παράταξης στον Πύργο Αθηνών, Φυλακές Κορυδαλλού, Ξενοδοχείο Caravel (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/05/skini-05/

Σκηνή Εκτη #06: Ιανουάριος 1979, Βόμβες, όπλα και εκρηκτικά ξανά (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/06/skana-06/
΄
Σκηνή Εβδομη #07: 12 Απριλίου 1992, Ξενοδοχείο ‘Caravel’, Οργανισμός Κρατικών Λαχείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/07/skini-07/

Σκηνή Ογδοη #08: Από την οδό Φιλολάου, Παγκράτι στο μέγαρο της Μεσογείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/08/skhnh-08/

Σκηνή Ενατη #09: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/09/skini-09/

Σκηνή Δέκατη και Τελική #10 – Αυλαία: Ας συνοψίσουμε (Το παζλ συμπληρώνεται;;;) + Αντί επιλόγου + Υστερόγραφο: Η ομολογία για την μεταμφίεση, τη διπλή γλώσσα και το κρυφτούλι με την πραγματική τους ταυτότητα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/10/skhnh-10/

 

# Χρυσή Αυγή: Τιμούμε τη σβάστικα και βεβηλώνουμε τον Εθνικό Υμνο και την Γαλανόλευκη στην επέτειο του Χίτλερ – Η αληθινή πατρίδα του Νίκου Μιχαλολιάκου και της ομάδας του
https://xyzcontagion.wordpress.com/2017/02/13/secret-concert-2005-01-30-vevilosi-galanolefki-me-simaies-ss/

# ‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/13/golden-dawn-giortes-neolaias-blood-honour/

# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

# Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/19/georgios-mix-drvda-father/

# Η ‘ανύπαρκτη’ σφραγίδα ‘Χρυσή Αυγή – Αγχιβασίην’: Αλλη μια μικρή στιγμή στη δίκη της οργάνωσης του Μιχαλολιάκου
https://xyzcontagion.wordpress.com/2018/07/04/anyparkti-sfragida-agxivasiin/

# Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/27/anoixti-epistoli-patera-xa/

# Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής η 21η Δεκεμβρίου + Τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/23/parnitha-21-dec-orkomosia/

# «Το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη ποτέ, αλλά ήταν φοβερό και οι Εβραίοι το άξιζαν!»: Οι αρνητές του Ολοκαυτώματος και η ταινία ‘Denial’ (2016)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2017/01/27/holocaust-denial/

# Ο ακροδεξιός δολοφόνος της Αγγλίδας βουλευτίνας Jo Cox, οι σχέσεις του με την National Alliance του William Pierce κι ένα μυστικό ‘πανευρωπαϊκό συνέδριο’ της Χρυσής Αυγής το 1998
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/06/17/thomas-mair-national-alliance-pierce-xa-1998-filyro/

# Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

# Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το ‘χρίσμα’ για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους ‘εχθρούς της ράτσας’) [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #03]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/24/kryfa-03-ierarxia-teletes/

# Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της ‘Πολιτείας’ (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/01/07/kryfa-02-sxedia-xa-politevma/

# Ξένοι νεοναζί καλεσμένοι του Γκέμπελς της Χρυσής Αυγής Γιώργου Μάστορα (Μισιάκα): «Η συναγωγή θα γίνει ένα ωραίο δημόσιο αποχωρητήριο» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #01]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/12/10/kryfa-01-mastoras-synagogi/

# Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/29/epaggelma-dravida-mix/

# Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion (Περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τεύχος #03)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/18/maria-louka-greek-reporter-xa-historic-memory/

# Αλληλοκαρφώματα και καυγάδες για τους ‘ΦΟΝ’ της Χρυσής Αυγής και άλλα παρατράγουδα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/09/19/xa-dipla-logistika-vivlia-von/

# Οταν η Χρυσή Αυγή ομολογούσε την εξαπάτηση: «Είμαστε εθνικοσοσιαλιστές και δεν αλλάζουμε, αλλά θα παριστάνουμε τους ‘εθνικιστές’ για τον χαζό κόσμο»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/28/xa-omologei-paraplanisi/

# Πειθαρχικός έλεγχος και ΕΔΕ για τον χρυσαβγίτη πυρονόμο υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα με το εμετικό παραλήρημα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/08/paterakis-ede-avgi-efsyn/

# Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ ύβριζε τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο, 06/10/2015
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/06/paterakis-ybrizei-kyratsa-magda-fyssa/

# Η Χρυσή Αυγή απέκτησε τη δική της Blutfahne, τη ματωμένη παγανιστική σημαία SS του Χίτλερ, με το αίμα των νεκρών ναζιστών από το πραξικόπημα της μπυραρίας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/02/blutfahne/

# Ποιοι πρωτοτύπησαν στις κιτς τελετές-φιέστες στις Θερμοπύλες με τις περικεφαλαίες, τις δάδες, τις «εξελιγμένες σβάστικες» (μαίανδρους) και την ‘κρυπτεία’ του Κασιδιάρη;;; Οι χιτλερόψυχοι της Χρυσής Αυγής ή οι φυσικοί τους πρόγονοι της Βέρμαχτ το 1941;;; – Φωτογραφίες
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/21/kitsch-teletes-xa-wehrmacht/

# Οι τρομοκρατικές επιδρομες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Φλώρινας, στα χνάρια των Χαλυβδόκρανων της Εθνικής Ενώσεως Ελλάς (ΕΕΕ), 67 χρόνια πριν
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/23/xa-sta-xnaria-tis-eee-tromokratia-florina/

# Ελληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν Μέρκελ και Ολάντ σαν συνωμότες και ενεργούμενα του σχεδίου από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ μέσα από την Ευρωβουλή στο Στρασβούργο
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/10/xa-protokolla-sofon-sion-synadinos/

# Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη αδικήματα και παρανομίες, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/22/combat-18-anentaxtoi-mpogiatzides/

# Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) μετά από δημοσίευμα του XYZ Contagion και καταγγελία του ΕΠΣΕ – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/22/dikografia-combat18-ame/

# Ανάληψη Ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στην Κατάληψη Νοταρά 26 στις 24 Αυγούστου 2016: Οι εξωκοινοβουλευτικοί ναζί ‘Μοναχόλυκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού’ ανέβασαν και βίντεο από την στιγμή της έκρηξης
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/09/08/analipsi-monaxolykoi-nazi-notara-26-video/

# Τι έκαναν οι καταληψίες φοιτητές το πρώτο μεσημέρι της κατάληψης του Πολυτεχνείου και τι έκαναν οι χρυσαυγίτες και οι τραμπούκοι από το ‘Κόμμα 4ης Αυγούστου’ την τελευταία νύχτα του Πολυτεχνείου
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/17/foitites-xrysavgites-polytexneio/

# Χρυσαυγίτης (διπλωματούχος!!!) σε ‘αυτοάμυνα’ ρίχνει κάτω με κεφαλοκλείδωμα άνδρα των ΜΑΤ, καλύπτει το πρόσωπό του με κουκούλα και φωνάζει ανενόχλητος συνθήματα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/07/09/xrysavgitis-diplomatouxos/

# Οι ανατριχιαστικές αντιλήψεις της -μεταμφιεσμένης αλλά πάντα εθνικοσοσιαλιστικής- Χρυσής Αυγής για τον Χριστιανισμό και για τον ρόλο της γυναίκας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/01/antilipseis-xa-gia-xristianismo-gynaika/

# Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/19/mitroo-melon-symmorias/

# Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή ‘Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη’ και στη ‘Διακήρυξη της Βαρκελώνης’, 1981 (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα ‘Ενθέματα’ της κυριακάτικης ‘Αυγής’, 2013-03-31)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/31/net/

# Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/04/epomides-ekriktika-mixaloliakos/

# Δύο πρώην υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής συμφωνούν: Η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα φυλλάδιά μας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/03/18/ypagrhxoi-xrysh-avgh-nea-dimokratia/

# Ευθανασία και στείρωση για ‘άτομα με ειδικές ανάγκες, επιληπτικούς, αλκοολικούς και τοξικομανείς’: Ο δεκάλογος της Χρυσής Αυγής για την ‘ευγονική αναγκαιότητα’, την ‘διοικητική ιατρική’ και το ‘Aufartung’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/13/eyfanasia-steirosi-dekalogos-xa-gia-amea/

# Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο ‘Πρώτο Θέμα’ για τις ‘γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ’ με την προστασία της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/02/grioules-atm-savvidis-apati/

# Εκκλησία και Χρυσή Αυγή: Συγχωροχάρτια κι Ευλογίες για τα θεάρεστα έργα, τα πογκρόμ και τα μπραβιλίκια. Ανήμερα του Ευαγγελισμού.
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/28/ekklisia-xa-amvrosios-rigas/

# Η απάτη του Παττακού με την οποία κατόρθωσε να ζήσει τα 26 τελευταία χρόνια της ζωής του ελεύθερος -και συνεργαζόμενος με τη Χρυσή Αυγή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/10/09/apati-pattakos-xa-20-xronia/

# Μικρά μυστικά της Χρυσής Αυγής: Η εμφανής δυστοκία στην στελέχωση των ψηφοδελτίων: Σφαγή στους κατηγορούμενους-‘βαρίδια’ μεσαία στελέχη και προνόμια στους ‘ημέτερους’ του Φίρερ
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/08/dystokia-ekloges-2015-sfagi/

# Μικρά μυστικά της Χρυσής Αυγής: Μαϊμού η συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ: Οι ερωτώντες υποτιθέμενοι ‘δημοσιογράφοι’ ήταν στελέχη της συμμορίας και υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/13/maimou-synentefxi-typou-deth/

# Ενα ‘μικρό’ ‘λάθος’ του Μιχαλολιάκου: Επιβεβαιώνει ότι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής γνώριζε (και παρακινούσε) τις δολοφονικές επιθέσεις, τις απόπειρες ανθρωποκτονίας και τους άγριους ξυλοδαρμούς
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/24/mixaloliakos-sms-lagos/

# Ανήλικοι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Η ναζιστική συμμορία, θορυβημένη, διαψεύδει τις στρατολογήσεις και … αυτοδιαψεύδεται!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/01/anilikoi-stratologisi-xrisi-avgi/

# Δικηγόροι σε υποθέσεις με ακροδεξιό, εθνικιστικό και ‘χρυσαβγίτικο ενδιαφέρον’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/30/dikigoroi-akrodexia/

# Ιός – Τα έντυπα της ακροδεξιάς και η σχέση τους με τον πρωθυπουργό (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2013-06-25) + Ποιος είναι ο δημοσιο’γράφος’ Γιώργος Φράγκος της χρυσαβγίτικης εφημερίδας ‘Εμπρός’;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/06/25/ios-entypa-akrodexias-fragkos-empros/

# Σβάστικες και Ζιγκ-Χάιλ από τον ‘ιδεολογικό’ καθοδηγητή και βασικό αρθρογράφο της ναζιστικής συμμορίας Γιώργο ‘Μάστορα’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/05/20/mastoras/

# Ο χρυσαβγίτης υποψήφιος βουλευτής με το ρατσιστικό παραλήρημα για ‘φούρνους και σαπούνια’, στο πλάι του lieutenant Κασιδιάρη, στην μεγάλη του στιγμή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/11/plomaritis-dipla-se-kasidiari/

# Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν της Χρυσής Αυγής από τον Ιό (άρθρο ‘Οι «δικές μας» τυφλές βόμβες’ στην Εφημερίδα των Συντακτών, 2013-04-20) και τον Ματτέο Αλμπανέζε (άρθρο ‘Οι Ιταλοί νεοφασίστες και η ελληνική χούντα’ στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ, 2013-04-21)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/04/21/ios-albanese/

# Διαβάστε στα Ενθέματα της ‘Αυγής’ αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου: Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής (Προωθητική ενέργεια από τα ‘Ενθέματα’, το Left.gr και την Αυγή Online beta)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/30/proo8itiki-energeia-en8emata-left-gr/

# Οταν ο Φύρερ Μιχαλολιάκος έκανε στροφή 180 μοιρών: Δεν αποκλείω συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον Σαμαρά – Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τώρα δικαιώνεται
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/26/mixaloliakos-synergasia-me-nd/

# Το μάθατε;;; Ο Μιχαλολιάκος ο … νοσταλγός των αγώνων ‘114’ των συνοδοιπόρων και κομμουνιστών ξεκίνησε ‘ανένδοτο 114’!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/20/mixaloliakos-114-anendotos/

# Ποιός βουλευτής υπερασπιζόταν τη Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή το 1998;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/04/30/boyleftis-yperaspizotan-xrysi-avgi/

# Η χρυσαβγίτικη επιτομή της ηλιθιότητας – Ούτε μια προβοκάτσια δεν μπορούν να στήσουν χωρίς να καρφωθούν
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/30/sfyrodrepano-provokatsia-xa/

# Ενας εθνικοσοσιαλιστής υποψήφιος βουλευτής και τα λάγνα ανατολίτικα λικνίσματα της ναζιστοσυμμορίας Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/01/30/zafeiropoulos-kousoumbrhs

# Η εμμονή της Χρυσής Αυγής με τους παιδικούς σταθμούς – Αντιγραφή του σχεδίου του NPD;;; + Δύο μικρές ειδήσεις
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/14/xrisi-avgi-paidiki-sta8moi/

# Ονομα: Μπαρμπαρούσης – Βαθμός: Ανθυπασπιστής (ΠΖ) – Μονάδα: …
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/29/mparmparousis/

# Η Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει τον εαυτό της και τα στελέχη της σε κείμενο καταγγελίας εγκληματικών φασιστικών επιθέσεων, ως τους αυτουργούς των επιθέσεων αυτών
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/02/xrysi-avgi-elme-xanion-epitheseis/

# Η UEFA προειδοποιεί: Ρατσιστικό και νεοναζιστικό σύμβολο ο μαίανδρος της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/22/uefa-maiandros-xrysi-avgi/

# Οι στενοί συγγενείς του Καρατζαφέρη και της Χρυσής Αυγής – Φασιστικές, ναζιστικές, φιλοβασιλικές, φιλοχουντικές, ακροδεξιές οργανώσεις το 1984
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/05/05/fasistes-198-2/

 

Φάκελος Σρεμπρένιτσα

[…] Αυτό, όμως, το -κατά γενική ομολογία- επίτευγμα του XYZ Contagion, μεγαλύτερο ίσως και από την έκδοση του βιβλίου (XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, αποκτήστε το εδώ δωρεάν) είναι το εξής αδιαμφισβήτητο γεγονός:

Είπαμε ότι θα στείλουμε στον εισαγγελέα τους Ελληνες εθελοντές φασίστες που πήγαν το 1995 στη Βοσνία να βοηθήσουν τους Σέρβους στις σφαγές αθώων και αμάχων και στις εθνικές εκκαθαρίσεις όπως στην Σρεμπρένιτσα -και το κάναμε.
Τους στείλαμε στον εισαγγελέα.

Και μάλλον κάναμε καλά, αφού οι αμετανόητοι εξακολουθούν να εξυμνούν ανατριχιαστικά την γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα και τα εγκλήματα πολέμου, λ.χ.
# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

Ενας πρώτος στόχος, τον οποίο ελπίζαμε να καταφέρουμε αν και γνωρίζαμε τις δυσκολίες, ήταν, μετά την δημοσίευση της έρευνας και του υλικού (Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα), από τη δική μας δουλειά να γράψουν μεγάλες εφημερίδες και άλλα μέσα [Σ.Σ.: Δείτε επιλογή από τις κυριότερες δημοσιεύσεις σε μεγάλα ΜΜΕ εδώ αναλυτικά ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)‘, ή παρακάτω τον κατάλογο με όλες τις δημοσιεύσεις, μία προς μία].

Ενας δεύτερος, σε μια γωνιά του μυαλού μας, να γίνουν ερωτήσεις στη Βουλή. Εγινε κι αυτό (Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015). Και η απάντηση (Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015).

Και ο τελικός στόχος, που ομολογουμένως κανείς δεν περίμενε να συμβεί εύκολα, ήταν να γραφτεί απ’ τη δουλειά μας αναφορά στον εισαγγελέα. Τελικά δεν χρειάστηκε· οι στόχοι όλοι, όμως, επετεύχθησαν, και μία βδομάδα μάλιστα μετά την δημοσίευση της έρευνας, στις 22 Ιουνίου 2015, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κινήθηκε και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα:

# Ολες οι εξελίξεις στην ‘μη στατική’ σελίδα (ενημερώνεται διαρκώς) ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα‘:
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Τον Ιούλιο του 2016, στην 21η επέτειο, παρουσιάσαμε τα ‘Νέα στοιχεία για την υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα‘: Διαβάστε την πλήρη νέα έρευνα ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή‘ ή τα αυτόνομα report με θέμα ‘Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα‘.

# Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/22/eisaggelia-prodikon-proanakrisi-srebrenica/

Λίγα λόγια απ’ το ιστορικό της υπόθεσης:

Με την ευκαιρία, πρέπει να πούμε εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αναγνώστες μας, που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη δουλειά μας με πολλούς τρόπους, αλλά και με την κατακόρυφη αύξηση των επισκέψεων, γύρω στις 200.000 σε λιγότερο από από έναν μήνα (και πάνω από 1.000.000 στον χρόνο που ακολούθησε), και να σημειώσουμε, επίσης, ότι οι συντάκτες του XYZ Contagion (πρέπει να) είναι ικανοποιημένοι και υπερήφανοι από όσα φάνηκαν όλο αυτό το διάστημα με αφορμή και επίκεντρο την εξαιρετικά σημαντική ιστορία της Σρεμπρένιτσα:
Στα πλαίσια της δημοσίευσης της έρευνας μας για την Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή ‘Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα‘, πρώτα σκεφτήκαμε να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας μερικές πτυχές από τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο πόλεμο:

# ‘Τέσσερα χρόνια πόλεμος, 50 φωτογράφοι, 248 φωτογραφίες – Βοσνία 1992-1995’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/04/09/bosnia-248-photos/

Κατόπιν, προσπαθήσαμε ώστε η λέξη ‘Σρεμπρένιτσα’ να εμφανιστεί στην δημόσια συζήτηση, συνεπώς και να ανεβεί στην ιεράρχηση των μηχανών αναζήτησης, κι έτσι αποφασίσαμε να γράψουμε άρθρα για να θυμηθούν ή για να μάθουν τα γεγονότα όσοι και όσες ενδιαφέρονταν.

# ‘Πάνω από 8.000 εκτελεσμένοι άμαχοι, άοπλοι και αιχμάλωτοι, Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995: Ποιος θυμάται τη μεγαλύτερη θηριωδία σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;;;’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/10/do-you-know-srebrenica/

# ‘Τρεις ερωτήσεις δεν ακούγονται ποτέ εδώ και 20 χρόνια στη Σρεμπρένιτσα – Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία θυμάται τα 20 χρόνια από την μεγάλη σφαγή, 1995-2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/10/icty-remembers-20-years-srebrenica/

Εστιάσαμε στην μοναδική βαλκανική περίπτωση του Σερβοβόσνιου διοικητή της ΕΕΦ:

# ‘Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς (Zvonko Bajagic): Ποιος ήταν ο Σερβοβόσνιος διοικητής της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/12/prodimosiefsi-srebrenica-zvonko/

Με τη βοήθεια φίλων, φτιάχτηκε ένα βίντεο στο οποίο αναδείξαμε μεγάλο τμήμα από το κρίσιμο και χρήσιμο οπτικό υλικό:

# ‘Ελληνες εθελοντές και χρυσαυγίτες από την ΕΕΦ σε επιχειρήσεις στην Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995 – YouTube‘,
κι εδώ σε αγγλική version:
# ‘Greek Volunteers and Golden Dawn members during operations in the Srebrenica massacre, July 1995 – YouTube

Κατόπιν, και με τη βοήθεια φίλων και συνοδοιπόρων, η έρευνα βρήκε τον δρόμο της σε μεγάλα ‘συμβατικά’ λεγόμενα ΜΜΕ:

Στην Εφημερίδα των Συντακτών, 13/06/2015:
# ‘Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-06-13)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/16/ios-anthropoi-apo-ellada-nea-stoixeia-srebrenica/

Στο Εθνος, 14/06/2015:
# ‘Μαρία Ψαρά & Λευτέρης Μπιντέλας – Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα, Εγκλημα πολέμου με τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής (άρθρο στο Εθνος, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/17/maria-lefteris-ethnos-tagmata-matosan-srebrenica

Στην Αυγή, 14/06/2015:
# ‘Στρατής Μπουρνάζος – Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα και ο ρόλος των Ελλήνων εθελοντών, Είκοσι χρόνια από τη σφαγή, Μια αποκαλυπτική έρευνα του ιστολογίου ΧΥΖ Contagion (άρθρο στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/15/bournazos-sfagi-enthemata/

και στα αγγλικά:
# ‘Stratis Bournazos – The Srebrenica massacre and the role of Greek volunteers: A revealing survey by XYZ Contagion (translation of an article first published in the Greek newspaper Avgi, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/18/x-pressed-bournazos-srebrenica-translation-of-avgi

και στα ισπανικά:
# ‘Stratis Bournazos – La masacre de Srebrenica y el papel de los voluntarios griegos: Una investigacion reveladora del blog XYZ Contagion sobre la implicacion de miembros de Aurora Dorada (traduccion de un articulo publicado en el periodico griego Avgi, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/18/spanish-x-pressed-bournazos-srebrenica-translation-of-avgi/

Στην ιταλική Manifesto, 25/06/2015:
# ‘Dimitri Deliolanes – Strage di Srebrenica, c’era Alba Dorata (άρθρο στα ιταλικά του Δημήτρη Δεληολάνη στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto 2015-06-25)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/25/deliolanes-strage-srebrenica-manifesto

Στα Νέα, 19/06/2015:
# ‘Ηλίας Κανέλλης – Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; Ελληνες εγκληματίες πολέμου (άρθρο στην στήλη ‘Ενστάσεις’, Τα Νέα 2015-06-19)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/19/kanellis-enstaseis-nea-poios-thymatai-th-sremprenitsa/

Στην Καθημερινή, 08/07/2015:
# ‘Διονύσης Γουσέτης – Ελληνες εγκληματίες στη Σρεμπρένιτσα (άρθρο στην Καθημερινή, 2015-07-08)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/08/gousetis-eglimaties-kathimerini/

Σε αυτήν την προσπάθεια να δείξουμε την ελληνική συμμετοχή, σαν ένα άγος, σαν μια βαριά ντροπή που βαραίνει δομικά την πολιτική και δημόσια ζωή της χώρας μας, προσπαθώντας παράλληλα να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι χωρίς να χαριστούμε σε κανένα, όπως σημείωσε και η Αυγή, 28/06/2015:
# ‘Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; (Σχόλιο στην στήλη ‘Ρήσεις & Παραπολιτικά’ της κυριακάτικης Αυγής, 28/06/2015)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/28/poios-thumatai-ti-srebrenica-avgi-parapolitiko/

… είχαμε τη βοήθεια, επίσης, από την πρώτη στιγμή, καλών φίλων από το περιοδικό Unfollow, 13/06/2015:
# ‘Θεόφιλος Τραμπούλης – Το άγος της Σρεμπρένιτσας (άρθρο στο UNFOLLOW 2015-06-13)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/14/unfollow-agos-trampoukis/

… ή τον Χριστόφορο Κάσδαγλη από το περιοδικό ‘4 Τροχοί’ (άρθρο στο τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη ‘Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης’)
# ‘Χριστόφορος Κάσδαγλης – Η ελληνική πτυχή μιας σφαγής (άρθρο στο περιοδικό ‘4 Τροχοί’, τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/09/kasdaglis-4-troxoi-srebrenica-2015-july/

… ή το περιοδικό ‘Athens Review of Books’, ειδικά για τις φωτογραφίες που ανακαλύψαμε.
# ‘Filip David – Η Σρεμπρένιτσα τότε και σήμερα (Αρθρο στο περιοδικό Athens Review of Books, τεύχος #064, Ιούλιος-Αύγουστος 2015, Μετάφραση Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/08/01/filip-david-srebrenica-64-arb/

… και αργότερα, από το The Books’ Journal
# ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα’ (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/30/kleon-ioannidis-karadzic-kai-ellines-books-journal/

Αν και έπρεπε να ξεπεράσουμε πολλούς σκοπέλους από πολλά χρόνια παραπληροφόρησης και μονόπλευρης κάλυψης των γεγονότων, όπως λ.χ. ένα παράδειγμα εδώ:
# ‘Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/30/robert-baer-ignatiou-savvidis-fake/

… τελικά, οι στόχοι μας σαν ερευνητικό ιστολόγιο που κάτι έχει να πει επιτεύχθηκαν, ίσως και με το παραπάνω:
Υπήρξε στις 25/06/2015
# ‘Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/25/erotisi-srebrenica-syriza-vouli/

Και στις 15/07/2015 υπήρξε η …
# ‘Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/15/apantisi-paraskevopoulos-erotisi-syriza-srebrenica/

Και τέλος, ο απώτερος στόχος:
# ‘Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/22/eisaggelia-prodikon-proanakrisi-srebrenica/

Ολες οι ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα’ θα βρίσκονται εδώ.
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Και για όποιον/α θέλει το υλικό σε έντυπη μορφή, στο αρχείο pdf περιέχονται όλες οι σελίδες της έρευνας, με τις εικόνες, τα URL των βίντεο και με όλα τα λινκ στο τέλος κάθε κεφαλαίου, υπό μορφή παραπομπών:
# ‘Srebrenica – Η πέμπτη μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή’
https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=6384

Τέλος, όλες μας οι αποκαλύψεις συνοδεύονταν από μια σειρά δυσεύρετων φιλμ και βίντεο, τα οποία σκονίζονταν επί χρόνια σε κάποιες αποθήκες στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Τα ‘ξεθάψαμε’ και τα παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό:
# Η PlayList του XYZ Contagion στο YouTube: Srebrenica Massacre by XYZ Contagion
https://www.youtube.com/playlist?list=PLir9jywufW_wIkujp0cV_-T09wZ7-tHAm

Ενα μεγάλο ευχαριστώ για το συναρπαστικό ταξίδι, και … συνεχίζουμε!

 

155 σκέψεις σχετικά με το “Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4

  1. Αναδημοσίευση από:

    Από το TVXS.gr (αλλά περίπου 1,5 μήνα μετά):
    http://tvxs.gr/news/blogarontas/oi-epomides-kai-ta-ekriktika-toy-nikoy-mixaloliakoy-pseytis-blaks-katadotis-kai-i4

    http://red-alien.blogspot.com/2012/05/blog-post_03.html?zx=4b55a525bd3b7d19

    http://pitsirikidotnet.wordpress.com/2012/05/04/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CF%89%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85/

    Ο Χρυσαυγίτης Φύρερ: Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1397060

    Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1397384

    http://www.newsnow.gr/article/85118/oi-epomides-kai-ta-ekriktika-tou-nikou-mixaloliakou.html

    http://www.hiphop.gr/forum_topic/634481

    http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=80&t=235832

    http://to-fresko.blogspot.com/2012/05/4_7872.html

    http://greekvoices.blogspot.com/2012/05/4.html?spref=fb

    http://www.infobeto.com/forum/f12/ekloges-2012-a-107099/index2.html#post897890

    http://gerontakos.blogspot.gr/2012/05/blog-post_2122.html

    http://anegkefalistan.blogspot.gr/2012/05/4.html

    http://paganeli.wordpress.com/2012/06/14/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CF%89%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85/

    http://xronika05.blogspot.gr/2012/06/4_14.html

    http://bukowskireloaded.blogspot.com/2012/05/blog-post_03.html

    http://www.kar.org.gr/?p=7232

    http://antifasistikikinisithivas.wordpress.com/2012/11/29/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CF%89%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85/

    Με αλλαγμένο τίτλο και μόνο το τελευταίο τρίτο, για τις βόμβες του 1978

    * Η τρομοκρατική δράση του ηγέτη της Χρυσής Αυγής
    http://ohifront.wordpress.com/2012/05/04/%ce%b7-%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b7%ce%b3%ce%ad%cf%84%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%87%cf%81%cf%85/

    * ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΦΥΡΕΡ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
    http://strangejournal.wordpress.com/2012/05/04/%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%b9%ce%bb-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%86%cf%85%cf%81%ce%b5%cf%81-%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%b7%cf%83-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%b7%cf%83/

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΜΙΑΣ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ….
    http://yregreece.blogspot.com/2012/05/blog-post_05.html

    Χωρίς αναφορά στην πηγή:
    http://exthrostoumalaka.blogspot.com/2012/05/4.html

    http://ahairlessape.wordpress.com/2012/05/05/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CF%89%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85/

    http://www.palo.gr/cluster/articles/eidhseis-ellada/23/?clid=4783598

    Κακοποιημένο και ανακατεμένο:
    http://sarotiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_6237.html
    http://sarotiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_9165.html
    http://sarotiko.blogspot.com/2012/05/update_09.html

    http://www.emeo.gr/blog/2012/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CF%89%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85/

    Τρία χρόνια μετά, με αλλαγμένο τίτλο

    Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χ.Α. | apopseis.gr
    https://apopseisgr.wordpress.com/2015/03/30/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CF%89%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85/

    Με αφορμή την αποφυλάκιση της ηγεσίας της ΧΑ, αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο του xyzcontagion. Μπορεί να σας ξενίσει λίγο το επιθετικό ύφος του άρθρου, κάθε ισχυρισμό του όμως τον αποδεικνύει με τα κατάλληλα στοιχεία. Πατήστε «View Original» στο τέλος για το πλήρες άρθρο!

    Originally posted on XYZ Contagion:

  2. Σε σχόλια από τον αγαπητό Λασκαράτο

    http://roides.wordpress.com/2012/05/01/1may12c/#comment-49516
    http://roides.wordpress.com/2012/05/02/2may12/#comment-49517
    http://roides.wordpress.com/2012/05/11/11may12/#comment-49812
    http://roides.wordpress.com/2012/05/11/11may12/#comment-49860

    Στο ΒΗΜΑ on-line:

    Die Zeit: Οι εκλογές με τις γροθιές
    Κομμουνιστές και ακροδεξιοί θα εισέλθουν στην ελληνική Βουλή. Τι τους συνδέει; διερωτάται η εφημερίδα
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2012, 15:52
    http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=455901

    ΒΗΜΑτοδότης:
    Ο… αστρολόγος της Χρυσής Αυγής
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2012, 06:47
    http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=455803

    Αντώνης Καρακούσης
    Προς βίαιο μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/05/2012, 06:29
    http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=455987&tab=Comments

    ΤΟ ΒΗΜΑ
    Αντί κυρίου άρθρου
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/05/2012, 06:28
    http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=455990&tab=Comments

    http://olympia.gr/2012/05/04/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82/#comment-667552

    http://olympia.gr/2012/05/04/ekloges-2012/#comment-667622

    http://olympia.gr/2012/05/04/ekloges-2012/#comment-668833

    http://olympia.gr/2012/05/04/%cf%88%ce%ae%cf%86%ce%bf%cf%82-%cf%81%ce%ac%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%84-%cf%81%ce%b1%cf%8a%cf%87/#comment-668601

    http://olympia.gr/2012/05/04/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%89%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%ce%ad%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%b5-%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd-%cf%83/#comment-668611

    http://olympia.gr/2012/05/04/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%89%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%ce%ad%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%b5-%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd-%cf%83/#comment-668795

    http://olympia.gr/2012/05/04/%ce%bf-%ce%b1%ce%bb%ce%ad%ce%be%ce%b7%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1/#comment-668621

    http://olympia.gr/2012/05/04/%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%ce%b5-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b7-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%84%cf%83/#comment-668977

    http://olympia.gr/2012/05/04/%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%b1/#comment-669223

    http://olympia.gr/2012/05/04/%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bd-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5/#comment-669219

    http://olympia.gr/2012/05/04/%cf%85%cf%80%ce%b5%cf%83-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%be%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%af%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1%cf%80/#comment-669216

    http://olympia.gr/2012/05/04/%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%ce%b5-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b7-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%84%cf%83/#comment-669240

    http://olympia.gr/2012/05/04/%cf%83%ce%ba%ce%ad%cf%88%ce%bf%cf%85-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%af%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%b7/#comment-669246

    http://olympia.gr/2012/05/04/%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%81-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bd/#comment-669258

    http://olympia.gr/2012/05/04/%ce%b3%ce%bb%cf%8d%cf%84%cf%89%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%bb%ce%b9%ce%bd%cf%84%cf%83%ce%ac%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b1/#comment-669262

    http://olympia.gr/2012/05/04/%cf%84%cf%81%ce%b9%cf%80%ce%bb%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%b6%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84/#comment-669266

    http://olympia.gr/2012/05/04/%ce%ad%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b1%ce%bd-%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bb%ce%ac%ce%ba%cf%89%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%ba%ce%b9%cf%83%cf%84/#comment-669274

    http://olympia.gr/2012/05/04/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%86%ce%ac%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9-%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%b4%ce%ad%ce%bd/#comment-669277

    http://olympia.gr/2012/05/04/%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%af%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%b3-4/#comment-669292

    http://olympia.gr/2012/05/04/%cf%83%cf%8d%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%bb%ce%af%ce%b3%ce%bf-2-2/#comment-669347

    http://olympia.gr/2012/05/04/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%bf%ce%ba-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c-2/#comment-669352

    http://olympia.gr/2012/05/05/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%ad%ce%be%cf%84%ce%b5-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%84%ce%b5/#comment-670431

    http://olympia.gr/2012/05/05/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%be%ce%b7-%ce%ba-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%85%ce%bb%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b7/#comment-670377

    http://olympia.gr/2012/05/05/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%ad%ce%be%cf%84%ce%b5-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%84%ce%b5/#comment-670346

    http://xa-watch.blogspot.com/2012/05/blog-post_03.html?showComment=1336160212873#c5500757982459893845

    http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1241:2012-05-02-16-01-53&catid=5:2012-02-11-12-50-12&Itemid=60#comment-13825

    http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1223:2012-05-01-17-29-25&catid=5:2012-02-11-12-50-12&Itemid=60#comment-13827

    http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2968444&pg=4&OrderDir

    http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?27304-%CE%96%CE%97%CE%A4%CE%A9-%CE%97-%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%91-%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3-%CE%95%CE%9A%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%95%CE%A3-2012&s=71989a035833460a34d2adfd62bbf284&p=1178088&viewfull=1#post1178088

    http://www.gazzetta.gr/videos/article/287067-%C2%ABxrysi-aygi%C2%BB-oi-%C2%ABradio-arbyla%C2%BB

    http://tro-mpa-xtiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_2810.html

    http://greekddl.com/forum/24-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/534434-%CE%91%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%AF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%AE.html?limit=15&start=30#534511

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=14995

    http://pontosandaristera.wordpress.com/2012/05/10/mihaloliakos-the-niger/

    http://potefasismos.blogspot.com/2012/05/blog-post_6178.html?showComment=1336630864185#c6143571858043909664

    http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3006117&pg=3&OrderDir

    http://www.rav4club.gr/index.php?option=com_jfusion&Itemid=53&jfile=viewtopic.php&p=53654&sid=5f2b5c6a52b4c9c18ea5000756fbaf76#p53654

    http://tvxs.gr/news/internet-mme/h-wordpress-katebase-site-tis-xrysis-aygis

    http://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php?f=66&t=2505&start=915

    http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3087353&pg=6&OrderDir

    http://www.adslgr.com/forum/threads/621820-%CE%95%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B9-%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%28F%C3%BChrer%29?p=4738628#post4738628

    http://www.adslgr.com/forum/threads/621820-%CE%95%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B9-%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%28F%C3%BChrer%29?p=4706940#post4706940

    Παναγιώταρος για Χ.Κουσουμβρή κ Α.Ανδρουτσόπουλο (Περίανδρο) – Phorum.gr
    http://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=251396&p=4890554#p4890384

    gatzoli: ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΑΣ;
    http://gatzoli.blogspot.gr/2012/05/blog-post_31.html

    Νίκος Μιχαλολιάκος
    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

    Για πρώτη φορά η δράση του γίνεται ευρύτερα γνωστή όταν συλλαμβάνεται τον Ιούλιο του 1974 έξω από την Βρετανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι διαμαρτυρόμενος για τη στάση της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
    Το 1976 συλλαμβάνεται και πάλι για επίθεση κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν την κηδεία του δολοφονημένου από τη 17 Νοέμβρη βασανιστή της χούντας Ευάγγελου Μάλλιου. Κρατήθηκε για ένα διάστημα στον Κορυδαλλό, αλλά δεν δικάστηκε ποτέ λόγω τυπικών κωλυμάτων κατά τη διαδικασία της σύλληψης. Στον Κορυδαλλό φέρεται να συναντήθηκε και με τους πραξικοπηματίες.
    Μετά το τέλος των σπουδών του κατατάσσεται στο στρατό ως κομάντο των ειδικών δυνάμεων.
    Στις 31 Ιουλίου του 1978 ανακοινώθηκε η σύλληψή του μαζί με άλλους για σειρά βομβιστικών ενεργειών στην Αθήνα. Αρχικά παραπέμφθηκε στον ανακριτή για παράβαση του νόμου 774/78 «περί καταστολής της τρομοκρατίας» σε βαθμό κακουργήματος. Με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου παραπέμφθηκε στο πενταμελές εφετείο για παράβαση του νόμου 495/76 «περί όπλων και εκρηκτικών υλών». Μετά από μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 μηνών.[6].

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82

  3. Πλήρως αποκαλυπτικό άρθρο για την «προσωπικότητα» του φύρερ της ΧΑ.
    Μόνο υπάρχει ένα λάθος στην φράση:
    …κατέληξε απλός στρατιώτης αποθηκάριος, σαν να λέμε Ι4.

    Το Ι4 αφορά μόνο την σωματική ικανότητα των στρατευσίμων μετά από ιατρικές εξετάσεις και οι Ι4 θεωρούνται πλήρως ως ικανοί για την στράτευση.
    Λόγω μυωπικού αστιγματισμού και επειδή φορούσα γυαλιά κρίθηκα Ι4 αλλά υπηρέτησα σαν έφεδρος αξιωματικός 29 μάλιστα μήνες!
    Το ΠΔ που καθορίζει τα σχετικά είναι εδώ:

    Click to access SI.pdf

  4. Να σημειώσω πως ο Γιάννης Γιαννόπουλος που φαίνεται στη φωτογραφία να μουτζώνει το φακό είναι ο γνωστός «ερευνητής» που αρθρογραφεί στο Τρίτο Μάτι κι εκδίδει βιβλία για τις μυστικές υπόγειες στοές της Αθήνας και άλλα ωραία τέτοια θέματα «ελληνοκεντρικού» και «μεταφυσικού» ενδιαφέροντος.

  5. #3
    Δεν ξέρω τι νόμοι ισχύουν τώρα, αλλά εκείνη την εποχή (και πιθανώς μέχρι πρόσφατα) οι Ι4 αποκλείονταν από ΔΕΑ, το ίδιο και οι Ι3.
    Οσοι είχαν προβλήματα όρασης (όπως εσύ) κρίνονταν Ι2, και ήταν ικανοί για ΔΕΑ.
    Οι Ι4 (βοηθητικοί) έπαιρναν τέτοιου είδους ειδικότητες, γραφεάς, σιτιστής, επισκευαστής μη τεχνικού υλικού κ.λπ.

    Τώρα, λες ότι υπηρέτησες ΔΕΑ ως Ι4 και μάλιστα 29 μήνες, συνεπώς πρέπει αυτό να έγινε πριν τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Δεν ξέρω, δεν το αμφισβητώ για να το λες, αλλά τέτοια περίπτωση δεν έχω ακούσει ποτέ, τουλάχιστον μέχρι το 1990.

    Πέρα από αυτό όμως, γράψαμε «σαν να λέμε Ι4», δηλαδή δεν κυριολεκτούμε, μιας που δεν ξέρουμε τον ακριβή βαθμό σωματικής ικανότητας του Μιχαλολιάκου.

  6. #8 Eυχαριστώ.
    Το είχα δει σε κάποιο φόρουμ, να το γράφει κάποιος γνωστός του Γ.Γ που τον υπερασπιζόταν.
    Μήπως εννοούσε της οικογενείας, δεν ξέρω …

  7. #7 Έγινε αρκετά πριν το 1990 και δεν υπήρχε τότε πρόβλημα να γίνεις έφεδρος αξιωματικός στις ειδικότητες.
    Και ο φύρερ απολύθηκε,όπως αναφέρεται στο κείμενο, το 1980
    Αλλά ήδη βλέπω ότι η φράση που αναφερόμουν έχει ήδη διορθωθεί οπότε η συζήτηση είναι άνευ νοήματος.

  8. ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΣΟΥΖΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ? ΚΑΙ ΟΛΌΚΛΗΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΚΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.

    ΧΕΣΤΕΣ, Ε ΧΕΣΤΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ.

  9. Δόκιμοι Ι4?
    Πρωτα απο ολα οι Ι4 δεν εφεραν οπλο, πως ηταν δυνατόν να γινουν αξιωματικοι?
    Υπυρετησα 9 μηνες στη Στρατολογια Πρωτο Γραφειο στο ΚΕΠΒ Θηβας, Κεντρο Εκπαιδευσης Πυροβολικου. Απο το Πρωτο Γραφειο περνανε όλα τα χαρτια για Υποψηφιους ΔΕΑ, ειδικοτητες, μεταβολες, κτλ Πολλοι μορφωμενοι που ηταν ΥΔΕΑ για να μην υπυρετησουν παραπανω 23 μηνες ηταν τοτε, προσποιουνταν οτι εχουν καποια ασθενεια για να γραφτουν Ι4 ή Ι3 και να μη γινουν δοκιμοι, αλλος ελεγε ασθμα, αλλος πόνος στη μεση, αλλος πλατυποδία κτλ
    Ειδα να μπαινουν και να βγαινουν 5 σειρες το 1996-1997, ποτέ κανένας Ι3 ή Ι4 δεν εγινε ΔΕΑ.
    Οι Ι4 επαιρναν ειδικοτητα γραφεας, σιτιστης, κουρεας.
    Οσοι ειχαν προβληματα ορασης, αυτοι γινονταν Ι2, καλα λεει ο παραπανω, και γίνονταν ΔΕΑ, αλλά πολυ λιγοι.
    Μαλλον ο φιλος μπερδευει το Ι2 με το Ι4.

  10. #16 Προφανώς δεν μπερδεύω το Ι2 με το Ι4 λες και δεν ξέρω πως με χαρακτήρισαν!
    Απλά δεν ξέρω για τους ΔΕΑ γιατί εγώ υπηρέτησα στο Ναυτικό και τότε όλους τους επιστήμονες τους έκαναν αξιωματικούς και μας έδιναν και όπλο στην βασική εκπαίδευση Enfield του Α΄Παγκ. πολέμου!

  11. Α καλα τωρα, αμα μιλας για Ναυτικο που πανε ένα 5% προνομιουχοι, φυσικο ειναι να εχουν αλλα συστηματα που να βολευουν την ελιτ που «υπυρετει» εκει..
    Βλεπω παντως και ναυτικο και αξιωματικος και Ι4 (καποια προνομια θα ειχες και απο αυτο, δεν μπορει), τι βυσμα ήσουνα εσυ ρε φιλε? 🙂

  12. #18 Όταν εγώ υπηρέτησα 29 μήνες στο Ναυτικό στον στρατό υπηρετούσαν 24.
    Στην ειδικότητα μου δε όταν κατατάχτηκα είμαστε 7, και το Ναυτικό είχε ανάγκες για 10.
    Όποιος δε έχει υπηρετήσει σε καράβι ξέρει πολύ καλά πως είναι καλύτερα να είσαι στα σύνορα παρά σε αυτό.
    Ως γνήσια δε ελίτ με βύσμα, παρά το ότι είμαι Αθηναίος έκανα μετά τα καράβια όλη την υπόλοιπη θητεία μου στην Σούδα.

  13. Στο

    JUNGLE-Report: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – 2ος Φάκελος: Παρουσίαση Υποψηφίων

    Πολύ αποκαλυπτική είναι και η έρευνα του ιστολογίου XYZ Contagion για τα «ένδοξα» πεπραγμένα του Μιχαλολιάκου στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας. Αν όμως έχετε διάθεση για κουτσομπολιό, μπορείτε να επισκεφθείτε το κλασικό Μιχαλολιάκος + ΚΥΠ = LOVE, ένα παλιό ποστ στο indymedia που ξεκίνησε το 2003 σαν ξεκατίνιασμα μεταξύ χρυσαυγιτών και συνεχίζει να ενημερώνεται…

    http://jungle-report.blogspot.com/2012/05/2.html

    http://exthrostoumalaka.blogspot.com/2012/05/2.html

    http://ahairlessape.wordpress.com/2012/05/05/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B7-2%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF/

    http://exadaktylos.wordpress.com/2012/05/05/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B7-2%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF/

    http://seisaxthia.wordpress.com/2012/05/06/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B7-2%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF/

    http://www.sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2012/05/2.html

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1397461
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1397823

    http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/05/2.html

    http://redship.wordpress.com/2012/05/07/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B7-2%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF/

    http://to-kounavi.blogspot.com/2012/05/2.html

    http://skopelos-news.blogspot.com/2012/05/blog-post_4658.html

    http://lastnewsgr.blogspot.com/2012/05/2_08.html

    http://gkdata.gr/2012/05/08/%CE%A7%CE%A1%CE%A5%CE%A3%CE%97-%CE%91%CE%A5%CE%93%CE%97-2%CE%BF%CF%82-%CE%A6%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85/

    http://www.katohika.gr/2012/05/2_09.html

    http://kokkinostupos.blogspot.com/2012/05/5.html

    http://www.alexiptoto.com/2012/05/blog-post_2572.html

    http://gaidouristas.blogspot.com/2012/05/blog-post_5695.html

    http://iteanews.blogspot.com/2012/05/2_06.html

    http://anti-neotaxites.blogspot.co.uk/2012/05/2.html

    http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/05/12/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B7-2%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF/

  14. @18 + 19

    Οσο και να υπηρετήσει κανείς, είναι δύσκολο για τον καθένα, χώρια το χάσιμο χρόνου και η απότομη μεταβολή στην πορεία της ζωής του καθένα που φέρνει η θητεία.
    Τώρα, βέβαια, 29 μήνες και σε καράβι (που έχω ακούσει ότι είναι σκληρή δοκιμασία) δεν θα ήταν και παιχνιδάκι, τι να λέμε τώρα.

    Τελικά φαίνεται οι διαφωνίες λύθηκαν. Εχουμε διαφορετικές εμπειρίες από δοαφορετικά όπλα και σώματα. Επειδή κι εγώ υπηρέτησα στον Στρατό Ξηράς, έχω ίδια αντίληψη για τα πράγματα όπως ο Θεοχάρης. Οτι δηλαδή δόκιμοι γίνονταν μόνο Ι1 και Ι2, ότι οι Ι4 δεν έπαιρναν όπλο και ότι όσοι είχαν προβλήματα όρασης κρίνονταν Ι2.
    Στο Ναυτικό (ίσως και στην Αεροπορία) είναι διαφορετικά.

  15. Λέει ο αλήτης, ο πατριδοκάπηλος, ο απόγονος των δολοφόνων του μικρασιατικού ελληνισμού:

    «Υπηρέτησα στην διάρκεια της θητείας μου στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, που είναι οπωσδήποτε μονάδα προφυλακής και επίσης στο 22 Σύνταγμα Πεζικού στην Λέσβο, όπου από το στρατόπεδό μας βλέπαμε κάθε βράδυ τα φώτα στο σκλαβωμένο Αϊβαλί. ….»

    Αυτή είναι η κατάντια μας. Κια η κατάντια της ξεφτιλισμένης Αριστεράς μας. Να επιτρέπουμε έναν ακροδεξιό, νεοναζί, φιλομεταξικό να σκυλεύει πάνω στην ιστορική μας μνήμη. Αυτός που έχει κάνει λάβαρο τους πιο μεγάλους εχθρούς των Μικρασιατών, τον Μεταξά και τους Λαϊκούς του Γούναρη. Δηλαδή αυτούς που συνειδητά και μεθοδευμένα απαγόρευσαν στους Μικρασιάτες να εξοπλιστούν για να αμυνθούν ενάντια στα σκυλιά του Μουσταφά Κεμάλ και παρέδωσαν συνειδητά στη συνέχεια τους Μικρασιάτες στους τσέτες.

    «-Μικρασιατική Καταστροφή: ένα έγκλημα της Δεξιάς»

    http://pontosandaristera.wordpress.com/2009/09/13/13-9-2009/

    Ομέρ

  16. Αγαπητέ Ομέρ,
    Δεν θα επιτρέπαμε καμμία ναζιστική ασέλγεια σε βάρος της ιστορίας και της δημοκρατίας
    (αν και ακόμη ελπίζω πως το δεύτερο θα αποφευχθεί)
    αν είχαμε κατανοήσει αυτό που, το 1945 ο Karl Popper ονόμασε «Paradox of tolerance»
    και αν δεν ξεχνούσαμε πως ο φασισμός είναι η ύψιστη τέχνη των παραπλανήσεων.
    Ο χαρακτηρισμός του φυρερίσκου σαν «ψεύτη» στον τίτλο και στο τέλος του κειμένου είναι λίαν επιεεικής.

  17. Γεια σας.. Κατ’αρχας ευχαριστώ για την ενημέρωση. Επί του πρακτέου κάτι πρέπει να γίνει κ άμεσα. Προφανώς όσοι ψήφισαν ΧΑ δεν έχουν ιδέα ούτε τι ψήφισαν, ούτε τι σημαίνει ψηφίζω υπεύθυνα. Αν τελικά δε σχηματιστεί κυβέρνηση έχουμε μία ευκαιρία να συνεφέρουμε αυτό το 7%. Δε μένω Ελλάδα, οπότε δυστυχώς δεν μπορώ να τρέξω πράγματα από εδώ, γι’αυτό κ σας λέω την ιδέα που έχω. Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να μάθετε (αναρχικές-αναρχικές-αντιφα οργανώσεις) σε ποιες περιοχές τα ποσοστά της ΧΑ ήταν αυξημένα κ εκεί να ξεκινήσετε δράσεις. Όσο πιο συχνά τόσο καλύτερα. Όχι αντιφα πορείες, όχι φανατισμούς, όχι πράγματα που έχουν αυξημένες πιθανότητες να δημιούργησουν συγκρούσεις με μπάτσους ή χρυσαυγίτες. Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί ήρεμα, άμεσα, πολιτισμένα κ με επιχειρήματα, γιατί αλλιώς δεν θα ακούσει κανείς αυτά που έχετε να πείτε. Μπορούν πχ. να γίνουν αφισοκολλήσεις, μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων, προβολή βίντεο σε πλατείες, βόλτες από δημόσιες υπηρεσίες, από εκκλησίες, στο μπαρμπέρη της γειτονιας.. you get the picture. Πρέπει να κάνετε τους κατοίκους σε κάθε γειτονιά/πόλη να θέλουν να συζητήσουν κ να ενημερώσουν κ οι ίδιοι τους δικούς τους ανθρώπους. Αυτά τα λίγα έχω να πω.. Either way, it’s up to you. Get creative 🙂

  18. Πολύ σωστα τα όσα λες.
    Αν και αναρχικοί δεν είμαστε, ωστόσο πρέπει να βαλουμε όλες τις δυνάμεις μας για να σχηματιστεί ένα αντιναζιστικό μέτωπο, και ως εκ τούτου ενισχύουμε και βοηθάμε τέτοιες προσπάθειες, όπως π.χ. αυτό το φυλλάδιο που μπορεί κανείς να το τυπώσει και να το διακινήσει, και κυρίως να αρχίσει συζητήσεις βασισμένες επάνω στα στοιχεία που υπάρχουν μέσα:

    Click to access xatipom.pdf

    Αλλά, και εσείς, όλοι όσοι ζουν στο εξωτερικό, μπορούν και πρέπει να ενημερώνουν τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας για τον κίνδυνο. Λόγου χάρη είδα ένα άρθρο στα γαλλικά:

    http://enantiastonantisimitismo.wordpress.com/2012/05/08/chryssi-avghi-apologie-de-la-violence-et-de-lantisemitisme-nazi/

  19. Καταρχάς μία μικρή διόρθωση στο σχόλιο μου.. Ήθελα να γράψω αριστερές-αναρχικές-αντιφά οργανώσεις.
    Χαίρομαι που συμφωνείς. Έχω βαρεθεί να βλέπω ανθρώπους να εστιάζουν στη 1 διαφορά τους κ να καταλήγουν να πλακώνονται (λεκτικά ή σωματικά), αγνοόντας τις 99 ομοιότητες τους.
    Θα στείλω το φυλλάδιο σε μερικούς φίλους που έχω να κάνουν κ αυτοί ότι μπορούν, ακόμα κ στη μάνα μου για να το συζητήσει στη δουλειά της.
    Εγώ συγκεκριμένα μένω στη Γερμανία όπου οι άνθρωποι ξέρουν πάρα πολύ καλά τι εστί φασισμός κ πώς να αναγνωρίζουν ένα φασίστα. Οπότε ενημερώνω σε πράγματα που βλέπω ότι δεν ξέρουν.
    Thanks για τα κειμενάκια κ για τη θετική απάντηση. Καλή μας συνέχεια κ καλή τύχη.

  20. ΣΚΑΤΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ. ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ. ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

  21. Σταλινοτσολιαδες και αριστεροι των πολυτελων ξενοδοχειων, μονιμοι τροφιμοι του Κρατους, ονειροπωλει του γλυκου νερου, ραυσιστες μεχρι το μεδουλι, ντυμενη με τον μανδυα του ανθρωπισμου. Αντιδημοκρατες και φασιστοιδη σαπροφυτα. Ανθελληνες και οργανα μιας ψευτοπαγκοσμιας θεωριας που στην πραξη δεν αντεχετε ουτε εσεις οι ιδιο να την εφαρμοσετε, γιατι η καλογερικη ειναι βαρια. Μηκατε στο Site της Χρυσης Αυγης και βλεπουμε ποσο φασιστες ειστε. Ο συντροφος σας Μ. Γκλεζος στην κηδεια του Χοντζα χαιρετουσαι Ναζιστικα τον Δυναστη του Αλβανικου Λαου και των Ελληνων της Βορειου Ηπειρου.
    Ειστε εσεις που με την ανοχη και συνεργαζομενοι με την αληταρια του φαυλου καθεστωτος, τριζετε τα δοντια σε οποιον εχει πατριωτικη και εθνικη συνειδη. Τον πατριωτισμο, τη γλωσσα, την Αρετη,την καλως νοουμενη πειθαρχια για εσας ειναι φασισμος. Απαγορευετε την αντιθετη αποψη,και την αρετη την εχετε γραμμενη περξ των γενετικων σας οργανων.
    Ειστε οπαδοι του Κωστοπουλου, αυτου του αχρειου που σας διδαξε τοσα χρονια τη λαμπερη ζωη του τιποτα.
    Μπροστα στον Αρμαγεδδωνα που σας περιμενει για την ηθικη καταπτωση της κοινωνιας κρυβεστε πισω απο την Χρυση Αυγη. Την χρησιμοποιειτε ως τα σκιαχτρο για να συνεχισετε να ειστε οι πνευματικοι Δυναστες του Λαου. Με οχημα την οικονομια, εισχωρισατε στην ψυχη καποιων με νεφελωδης θεωριες και του ισοποδσατε την αντισταση.
    Προτιμω το εγερθητι απο το να εχω τον κωλο μου και τη μεση μου να κοιταζει στο βαρελι.

  22. ειμαι 15 ετων ..φυσικα κ αυτα που θα φανουν αδιαφορα σε πολλους και ισως να ειναι ασχετα. Τοσα χρονια πρωτα κομματα η Ελλαδα ειχε τη Ν.Δ ή το Πασοκ κ ειδικοτερα τα τελευταια ειδαμε τα αποτελεσματα τους αλλα παλι επιμενουν στα ιδια…
    Δεν ξερω τι καλυτερο θα μπορουσε να κανει η χρυση αυγη ή αν θεωρειται ναζιστικο κομμα κλπ ,παντως ουτε με τη βια θα μπορουσε να σωθει η Ελλαδα. Γιατι δυστυχως αν και ειναι μια χωρα με μεγαλη ιστορια και πλουτο πισω της, το μονο που κανει ειναι να χαιρεται κ να πενευεται για το τι καναν οι αρχαιοι κ να μην προχοραει …Η οικογενεια μ και εγω φευγουμε Γερμανια για παντα μετα τη ληξη των σχολικων εξετασεων γιατι -οπως μας ειπαν κ οι γονεις μας κ οπως λενε κ ολοι η Ελλαδα δεν εχει μελλον!Θα χασω ολλους μου τους φιλους,και ολα αυτα που εζησα αυτα τα 15 χρονια και εμενα δε με ρωτησε κανεις! ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην γυρνατε την Ελλαδα πισω..Και οι μεταναστες ανθρωποι ειναι που και αυτοι φυγαν απο τις χωρες τους γιατι πολυ απλα δεν ειχαν μελλον…οπως και χιλιαδες Ελληνες φευγουν και πανε αλλου , οπως κ σιγουρα συγγενεις σας εχουν φυγει.Δεν θελουμε να μας αντιμετωπισουν και εμας ετσι! ομως και να τουςτο πουμε θα μας αγνοησουν γιατι ετσι αντιμετωπιζουν τους μεταναστεσ και στη χωρα μας. ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!ο κοσμος θελει να δει αποτελεσματα θελει ενα μελλον γι αυτο και ψηφισανε την χρυση αυγη ξυπνηστεεεε για αυτο και αγριεψε ο κοσμος.

  23. @40, Αγγελική.

    Σε ακούω προσεκτικά και σε καταλαβαίνω, κορίτσι μου,
    και η κραυγή σου αυτή (διότι περί κραυγής πρόκειται, και μάλιστα αγωνιώδους) με διαπερνάει στο στομάχι.
    Ούτε αδιάφορα είναι τα όσα λες, ούτε άσχετα.
    Είναι η ουσία όλων των πραγμάτων, είναι η πραγματικότητα,
    που έχει καταφέρει να φτάσει την πατρίδα μας σε τέτοιο χάλι.

    Σ’ ευχαριστώ για την παρέμβασή σου, και ψηλά το κεφάλι.
    Θα τα καταφέρουμε,
    στο χρωστάμε όλοι
    και στο χρωστάνε όλοι,
    σε εσένα και σε όλους τους 15χρονους έφηβους,
    και σε όλα τα παιδιά.

  24. Βλέπουμε (και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για αυτό) ότι τμήμα του άρθρου έχει χρησιμοποιήσει η Γεωργία Λινάρδου στο δικό της άρθρο με τίτλο «Ο Νίκος Μιχαλολιάκος: Ο μελαχρινός Αρειος» στο HOT DOC

    http://vathikokkino.com/2012/05/%ce%bf-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ac%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%87%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b1%cf%81%ce%b5/

    Όπως προκύπτει από το βιογραφικό του, για πρώτη φορά συλλαμβάνεται τον Ιούλιο του 1974 με αφορμή την εισβολή στην Κύπρο και τον ρόλο της Μεγάλης Βρετανίας. Ακολουθεί η σύλληψη του ’76 στην κηδεία του βασανιστή Μάλλιου και το 1978 -πάντα σύμφωνα με το βιογραφικό του- «καταδικάζεται σε ένα χρόνο φυλάκισης «μέλος ακροδεξιάς εξτρεμιστικής οργάνωσης για κατοχή όπλων και εκρηκτικών». Τις παραπάνω τρεις εμπλοκές του με τις Αρχές τις χρησιμοποιεί ιδιαίτερα κυρίως όταν μιλάει σε νέα μέλη της Χρυσής Αυγής και όταν θέλει να προβάλλει τον εαυτό του ως «εθνικιστή επαναστάτη».

    Υπάρχει, όμως, ένα λεπτό σημείο στο πως διαδραματίστηκαν τα πράγματα κυρίως για την υπόθεση του 1978. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη τον Αύγουστο του 1978 με τίτλο: «Η κλοπή όπλων στην Ελευθερούπολη και ο έφεδρος Μιχαλολιάκος», διαβάζουμε: «Τον Γενάρη του 1978 αποκαλύπτεται κλοπή 35 περιστρόφων από μονάδα επιστράτευσης της Ελευθερούπολης. Τον Αύγουστο του 1978 συλλαμβάνεται μία ομάδα 9 βομβιστών, ανάμεσα τους και ο φασίστας έφεδρος αξιωματικός Ν. Μιχαλολιάκος. Αποκαλύπτεται τότε, ότι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί των βομβών που χρησιμοποιούσαν είχαν κλαπεί από διάφορες στρατιωτικές μονάδες. Ειδικότερα για τον Μιχαλολιάκο έγραφαν: «Παρ’ ότι σαν έφεδρος ανθυπολοχαγός ήταν κατηγορούμενος για κλοπή στρατιωτικού υλικού, του επιβλήθηκε η ποινή αλλαγής της ειδικότητας από αξιωματικό Καταδρομών σε αξιωματικό Σώματος Υλικού Πολέμου». Ακολουθεί η καθαίρεση του σε απλό στρατιώτη, αλλά εκείνος επιμένει να διαφημίζει ότι η συγκεκριμένη καθαίρεση έγινε για ιδεολογικούς λόγους, πράγμα που φαίνεται πως δεν είναι αλήθεια από τα γεγονότα της εποχής.

    Ακόμη και για τη φυλάκιση του, λόγω της εμπλοκής στα επεισόδια της κηδείας Μάλλιου, υποστηρίζει ότι και εκεί διώχθηκε λόγω ιδεολογίας. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι εκείνη την ημέρα, ο ίδιος μαζί με άλλους της ίδιας ιδεολογίας, χτύπησαν πολύ άσχημα ορισμένους δημοσιογράφους που είχαν πάει για να καλύψουν την κηδεία.

    Το 1978 η Αθήνα συγκλονίζεται από μία σειρά εκρήξεων σε Αθήνα και Πειραιά. Η μία από τις επιθέσεις έγινε στον κινηματογράφο «Έλλη» όπου προβαλλόταν η σοβιετική ταινία «Ουράνιο Τόξο» και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων. Η δεύτερη επίθεση έγινε στον κινηματογράφο Ρεξ όπου προβαλλόταν μια επίσης σοβιετική ταινία, με δεκάδες τραυματίες.
    Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο Ν. Μιχαλολιάκος ο οποίος σπεύδει να δηλώσει πως είναι «μεγάλη τιμή» για τον ίδιο οι κατηγορίες που του προσάπτουν και ειδικότερα αυτή που αναφέρει «ανατροπή πολιτεύματος». Ο Μιχαλολιάκος δίνει δύο καταθέσεις για τα επεισόδια, μία κύρια και μία συμπληρωματική. Στη δεύτερη κατάθεση του «δίνει» ψυχρά στην Ασφάλεια φίλους και συναγωνιστές. Κάτι ανάλογο φαίνεται πως είχε προηγηθεί και στην πρώτη του κατάθεση. Για κάποιους είναι εκείνη η στιγμή που ξεκινά η στενή του σχέση με τις Αρχές Ασφαλείας.

    Άνθρωπος που γνωρίζει καλά το παρελθόν του, περιγράφει: «… για να μη δικασθεί (1978) αντάλλαξε το φάκελο της υπόθεσής του με την ίδρυση της Χρυσής Αυγής, ώστε το κράτος να μπορεί να ελέγχει τον πατριωτικό χώρο».

    http://kokkinigonia.blogspot.com/2012/05/blog-post_2531.html

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2012/05/blog-post_5252.html

    http://www.palo.gr/cluster/articles/koinonia-nea/641/?clid=4815309

  25. FIREFLY ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΕΔΩ ΜΩΡΗ ΑΔΕΡΦΑΡΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ?

  26. Βέβαια η κυρία Λινάρδου έκανε και ένα βασικό ορθογραφικό λάθος γράφοντας «….Ο μελαχρινός Αρειος”.

    Ίσως να νόμιζε ότι είναι οπαδός του Άρη ή ότι προέρχεται από τον πλανήτη Άρη!!!

    Πάντως εάν εννοούσε ότι ανήκε στην Άρια φυλή θα έπρεπε να γράψει: «….Ο μελαχρινός Άριος”

  27. @45
    ΑριστεροΠόντιε, να σημειώσω μόνο ότι το άρθρο στην πλήρη έντυπη μορφή του στο περιοδικό HOT DOC έχει έξτρα και ένα παράρτημα με τα σύντομα βιογραφικά και τις φωτογραφίες των κυριότερων στελεχών της ΧΑ,
    ούτως ειπείν, αξίζει να αγοραστεί το τεύχος, καθότι έχει και πολλά άλλα ενδιαφέροντα άρθρα.

  28. 45 pontos_and_aristera ,
    σίγουρα δεν είναι λάθος. Εξαρτάται από τις πηγές που χρησιμοποιεί κανείς,
    και την απόδοση ενός ξένου όρου (Aryan) στα Ελληνικά. Ψάξε το 🙂

    BMT ευχαριστούμε και για τις πληροφορίες που αφορούν το περιοδικό.

  29. αααχαχαχαχαχα, άλλο ένα προπαγανδιστικό λιβελλογράφημα σταλινικού τύπου..

    Πραγματικά γελάω για το πως διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα για να κοροϊδέψει τους μαλάκες που θα διαβάσουν μόνο την παραπλανητική επικεφαλίδα..

    Και θαυμάζω τα παντελώς ανορθόγραφα κείμενα των αναλφάβητων αριστεριστών που υπερθεματίζουν τις αηδίες που γράφει ο συντάκτης..

    Εντυπωσιακή είναι η αναφορά σε καρατσεκαρισμένα «αξιόπιστες» πηγές όπως το indymedia, εφημερίδες του Μπόμπολα και λοιπά ελεεινά μέσα που απευθύνονται σε κατευθυνόμενους αγράμματους ηλίθιους..

    Αυτά δηλαδή που κατηγορούν την Χρυσή Αυγή ότι κάνει..

    Δυστυχώς για αυτούς , τα στατιστικά των ψηφοφόρων της τους διαψεύδουν.
    Η πλειοψηφία τους είναι μεταξύ 24 και 35, μέσης μόρφωσης , κυρίως επαγγελματιών (παραγωγικών ανθρώπων και όχι δημοσίων υπαλλήλων ή κοματοκωπρόσκυλων)..

    Υπάρχουν αντίστοιχα στατιστικά για το ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή άλλες αντίστοιχες ακραίες οργανώσεις ανεγκεφάλων ;

    Ας μην μιλήσουμε για το πόσοι άπλητοι στις τάξεις του γνωρίζουν έστω ελληνική γραφή και ανάγνωση..

  30. Λέει ο @49 με το καλαίσθητο ψευδώνυμο «ΟλοιΣκατά»:

    Και θαυμάζω τα παντελώς ανορθόγραφα κείμενα των αναλφάβητων αριστεριστών που υπερθεματίζουν τις αηδίες που γράφει ο συντάκτης..

    […] μέσα που απευθύνονται σε κατευθυνόμενους αγράμματους ηλίθιους..

    Ας μην μιλήσουμε για το πόσοι άπλητοι στις τάξεις του γνωρίζουν έστω ελληνική γραφή και ανάγνωση..

    Ενώ εσύ, που δεν είσαι άπλΗτος και δεν είσαι κοΜατοκΩπρόσκυλο (δύο λάθη σε μια λέξη!!!)
    πιστεύεις ότι δεν είσαι αναλφάβητος και αγρ΄μματος ηλίθιος και ότι ξέρεις γραφή κι ανάγνωση,
    επειδή χρησιμοποιείς τον αυτόματο διορθωτή του word.

    Ασε εκείνο το «ότι», που να τραβιόμαστε τώρα να μάθουμε πότε γράφεται «ότι» και πότε γράφεται «ό,τι». Ούτε εδώ βοηθάει το SpellChecker.

    Ασε μας από δω, ρε αμόρφωτο ντουγάνι, που θα μας σηκώσεις και το δάχτυλο.
    Αν δεν το ξέρεις, να το μάθεις:
    Αγράμματος ηλίθιος, ανεγκέφαλος, αναλφάβητος και άσχετος από ορθογραφία, γραμματική και συντακτικό είσαι εσύ, ακόμα και με τη χρήση του αυτόματου διορθωτή (βλέπεις, δεν έχει όλες τις λέξεις μέσα).
    Κρετίνε!!!

  31. Ναι, δεν καταλαβαίνω τι λέει ο ανεγκέφαλος καραγκιόζης του #49,
    και που βρήκε τα ορθογραφικά λάθη.
    Ακόμα και το 15χρονο κορίτσι στο #40, καλύτερα από τον #49 γράφει.

    αυτός όμως που δεν ξέρει να γράφει είναι σίγουρα ο ομοϊδεάτης του #49, ο αγράμματος ακροδεξιός του #37.

    Συμπέρασμα: Σε αυτό το ποστ, σε όλα τα σχόλια, οι φιλοχρυσαυγίτες και οι ακροδεξιοί είναι αυτοί που κακοποιούν τη γλώσσα. Και μόνο αυτοί (37 και 49)

    Τεκμηριωμένα.

  32. Φτάνει ρε σεις. Μην τον ξεφτιλίζετε έτσι τον 49. Αφού φαίνεται από το ψευδώνυμο, τι περιμένατε, κανένα διανοούμενο;;;;
    Ενα αμόρφωτο ταλαίπωρο πλάσμα είναι.
    Με μειωμένη αντίληψη και με μειωμένη δυνατότητα κατανόησης στοιχειωδών νοημάτων, αλλά με υπερφουσκωμένο εγώ.
    Τυπικό δείγμα ηλιθίου ακροδεξιού.

    Δεν έχετε ακούσει που λένε ότι η βλακεία είναι ανίκητη;;;

  33. @47 To Άριος είναι ελληνική λέξη και σήμαινε στην αρχαιότητα ο απόγονος των ινδών ή των περσών, αυτό που αργότερα καθιερώθηκε ως ινδοευρωπαϊκή ομάδα περιλαμβάνοντας και τους ευρωπαίους. Οι ναζί για να ‘αποδείξουν» τυην ανωτερότητά τους ονόμαζαν «γερμανικούς λαούς» όλους τους ινδοευρωπαικούς λαούς και θεωρούσαν ότι αυτοί ήταν το κακλύτερο τμήμα της Αρίας φυλής. Το Aryan είναι η σανσκριτική απόδοση του Άριος και δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι προϋπήρχε της ελληνικής λέξης. Απλώς οι σανσκριτολόγοι αποφάσισαν να το αποτυπώσουν με το συγκεκριμένο τρόπο. Βέβαια ο καθ’ ύλιν αρμόδιος θα ήταν ο Σαραντάκος να μας δώσει την πλήρη εξήγηση. Αλλά όπως και νάχει ποτέ το «Άριος» δεν γράφτηκε στα ελληνικά ως «Άρειος»….

    Βέβαια ένα ζήτημα είναι το τιο σχέση έχει ο Μιχαλολιάκος και πλείστοι όσοι της Χ.Α, με τους Άριους και τους «γερμανικούς λαούς»!!! Αλλά αυτό ξεπερνιέται με τη διαπίστωση ότι εδώ είναι Μπαλκάνια και ο καθένας είναι ότι δηλώσει.

  34. Ωραίες συζητήσεις, ευχαριστώ τους φίλους για τα σχόλια.

    Και, όσον αφορά τους ανίκητους ηλίθιους, εδώ:

    http://nitro912gr.blogspot.com/2009/08/blog-post.html

    Να σημειώσω μόνο, για τα ακροδεξιά τρολλ που άρχισαν να κυκλοφορούν εδώ:
    Οποιος δεν δίνει πραγματικό ημέηλ λογαριασμό στην φόρμα των σχολίων,
    τα σχόλιά του θα τα τρώει το μαύρο φίδι.

  35. Pontos_kai_aristera, ψάξε περισσότερο (και όχι μόνο στο internet) .
    Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο (καταχρώμενος τη φιλοξενία)
    γιατί δεν είναι αυτό το θέμα μας και τα αυγο-τρολλάκια καραδοκούν.
    Αντ’ αυτού ας δούμε το παρακάτω, μένοντας κατά κάποιον (έμμεσο) τρόπο στο θέμα

    Η σειρά από όπου προέρχεται το video λέγεται «Unsolved Mysteries of World War II» (που ξεκίνησε το 1992)
    http://www.imdb.com/title/tt1417761/
    προβλήθηκε σε επεισόδια από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια
    και κυκλοφόρησε σε DVD (διαφορετικές εκδόσεις ανά χώρα).
    Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι του 1998 με υπότιτλο «Τhe Enigma of the Swastika»
    Περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό θα βρείτε εδώ
    http://en.wikipedia.org/wiki/Nazism_and_occultism

  36. prospathiste na parousiasete mia pio ipia ikona pros ta exo,idalos to 7 tha gini 5%.
    prospathiste na ginete pio epikinoniaki,aporo pos o mixaloliakos den to vlepi afto.
    den xriazete misos ke pathos pou fenete,xriazete taktiki,,logos atsalinos..gia na ginoume 8-10-15-20 %.
    xriazete epilogi prosopon ke ala pola.
    prosexte prosexte prosexte.

    G.N.M

  37. Παράθεμα: Ανώνυμος
  38. APO MALAKIES THA AKOUTE POLES.
    KLISIMO TA AFTIA.
    SE OSA PARATHIRA SAS DINOUN BHMA ,NA STELNETE EPILEGMENA STELEXI,POU EXOUN LOGO KE PAROUSIA ,MONO ETSI THA ANEVOUME .ME TA MPRATSA KE TON TSABOUKA KAI TIS FONES DIOXNETE TON PSIPHOPHORO.
    PROOTHISTE AXIOLOGOUS POLITEFTAS
    STA KANALIA.

  39. tis megaliteres malon tis akoume apo sena navarhe kai sou leo oti se autes tis ekloges an parete 3 tis ekato euxaristinenoi na ste oso gia tis epomenes an eistai akoma koma tote den tha aksizi stin elada na einai kratos…………….

  40. Από το ΠΡΙΝ

    http://www.prin.gr/2012/06/vomvistis.html

    Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012
    Βομβιστής ο Μιχαλολιάκος

    Ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, παρά τις συνεχείς και πρόσφατες προσπάθειες του κράτους και των μηχανισμών του να τον «ξεπλύνει», αποτελεί αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Πέρα από τις καθόλου αμελητέες συνεχείς επιθέσεις των μελών της κοινοβουλευτικής πλέον συμμορίας σε μετανάστες που πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά, με τα κρούσματα να καταγράφουν συνεχή αύξηση, ήδη από τη γέννηση του φαινομένου και των πρώτων ακροδεξιών ομάδων που δρούσαν στα μεταπολιτευτικά χρόνια η πορεία τους, ιστορικά, συνοδευόταν από τη χρήση ανεξέλεγκτης εγκληματικής βίας απέναντι και στους πολιτικούς τους αντιπάλους.

    της Κατερίνας Σταυρούλα

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η είσοδος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, στη Βουλή επανέφερε στο προσκήνιο όλη την εγκληματική δράση της συμμορίας, που περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα και τη συμμετοχή του ίδιου σε βομβιστικές ενέργειες. Το Σάββατο, 11 Μαρτίου 1978, μια ωρολογιακή βόμβα εκρήγνυται στην αίθουσα του κινηματογράφου Έλλη, στην οδό Ακαδημίας, στις 9.30 το βράδυ. Η έκρηξη γίνεται κατά τη διάρκεια προβολής της σοβιετικής ταινίας Ουράνιο τόξο. Η βόμβα έχει τοποθετηθεί κάτω από τα καθίσματα του κοινού κι η έκρηξη έχει ως αποτέλεσμα τον πολύ βαρύ τραυματισμό ενός άτυχου θεατή, με αποτέλεσμα να χάσει τα δύο του πόδια. Μαζί του τραυματίζονται και άλλοι 18 άνθρωποι.

    Η επίθεση επαναλαμβάνεται τρεις μήνες αργότερα, στις 20 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ στην αίθουσα του κινηματογράφου Ρεξ, στην οδό Πανεπιστημίου. Η έκρηξη σημειώνεται και πάλι κατά τη διάρκεια προβολής μιας σοβιετικής ταινίας με τίτλο Ο πόλεμος σε όλα τα μέτωπα. Η ωρολογιακή βόμβα είχε επίσης τοποθετηθεί στα μεσαία καθίσματα της αίθουσας προβολής και η έκρηξή της είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 15 ανθρώπων.

    Οι βομβιστικές επιθέσεις στους δύο κινηματογράφους δεν αποτελούσαν μεμονωμένα παραδείγματα. Ήταν μέρος μιας σειράς αντίστοιχων ακροδεξιών τρομοκρατικών ενεργειών που είχαν πραγματοποιηθεί τη μεταπολιτευτική περίοδο στην Αθήνα, με στόχο χώρους με αριστερό πρόσημο. Από τα γραφεία του περιοδικού Αντί και γραφεία της ΚΝΕ μέχρι τον εμπρησμό των γραφείων της Αυγής και εκρήξεις στα γραφεία του ΕΚΚΕ και του ΚΚΕ Εσωτερικού, οι «μετανάστες» για τους ακροδεξιούς της εποχής είχαν εμφανή ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

    Για τις δολοφονικές αυτές ενέργειες συλλαμβάνεται μια ομάδα 10 ακροδεξιών, ανάμεσά τους και ο σημερινός επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, έφεδρος αξιωματικός την περίοδο εκείνη. Ενώ οι αρχικές κατηγορίες με τις οποίες παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι στον ανακριτή εντάσσονται στον νόμο «περί καταστολής της τρομοκρατίας» και είναι σε βαθμό κακουργήματος, ο Μιχαλολιάκος και άλλοι δύο από την ομάδα καταλήγουν να παραπεμφθούν στο πενταμελές εφετείο και να τιμωρηθούν για παράβαση του νόμου «περί όπλων και εκρηκτικών υλών», δηλαδή για μια κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθεί ποινή 13 μηνών που στο Εφετείο έγινε 11 μήνες. Ήταν οι μήνες που ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής πέρασε στη φυλακή και που σήμερα κατέληξαν να παρουσιάζονται με μια απλή περιγραφή σε μορφή ανεκδότου σε τηλεοπτικές εκπομπές όπου είναι καλεσμένος, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά ούτε στη φύση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν αλλά ούτε και στην ουσιαστική προστασία του κρατικού μηχανισμού στα αγαπημένα του παιδιά.

    *******************************************************

    Και από το ΠΡΙΝ στο TVXS.gr

    http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/o-bombistis-mixaloliakos-tis-katerinas-stayroyla

  41. Καποιος προηγουμενος εγραψε για τη δραση των χρυσων αυγων το 96-98.Να θυμησω οτι αυτη την περιοδο ειχαμε κυβερνηση ΜΠΑΤΣΟΚ
    Το 96 καποιοι στον πειραια φαγανε μαχαιρειες μετα τα εγκαινια των γραφειων τους και οταν απευθηνθηκαν στην αστυνομια (αλλα και σε θεσμικους παραγοντες ονοματα δεν λεμε)πηραν τα @@@@@@ μου.Οι τυποι ειναι ξεκαθαρα παρακρατικοι ανεξαρτητως κυβερνησης

  42. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
    Η θητεία ενός Ναζί στον ελληνικό στρατό.

    http://diktiospartakos.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4840.html

    http://kokkinostupos.blogspot.gr/2012/06/blog-post_12.html

    http://gerontakos.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8477.html

    http://vathikokkino.com/2012/06/%CE%B7-%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84/

    http://dithen2010.blogspot.gr/2012/06/blog-post_81.html

    http://spiroslio.blogspot.gr/2012/06/blog-post_12.html

    http://www.aktorama.gr/index.php/topic,334.msg4510.html#msg4510

    Η περιπετειώδης θητεία του Ν.Μιχαλολιάκου – Πως από αξιωματικός καταδρομών έγινε απλός στρατιώτης
    http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=15113

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=144727&catid=9

    http://national-pride.org/2012/06/09/%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9/

    http://www.palo.gr/cluster/articles/amyntika-themata/34928/?clid=4998595

    http://www.axortagos.gr/peripeteiodis-thiteia-tou-mixaloliakou-pos-apo-aksiomatikos-katadrom.html

    http://www.inews.gr/93/i-peripeteiodis-thiteia-tou-nmichaloliakou–pos-apo-axiomatikos-katadromon-egine-aplos-stratiotis.htm

    http://www.newsnow.gr/article/122213/i-peripeteiodis-thiteia-tou-nmixaloliakoupos-apo-axiomatikos-katadromon-egine-aplos-stratiotis.html

    http://www.topnews.gr/1/newsitgr/228228-%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82

    https://underinformation.wordpress.com/2012/06/09/%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9/

    http://www.newsbase.gr/1/21038/%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82

    http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/06/blog-post_373.html

  43. Eixa uphretisi tin 8itia mou sto Koufo Vouno stin Lesvo. Entelos sumptomatika eixan klapi tin periodo 1978 ekriktika. Stin SDI uphretouse O AN8IPOLOXAGARAS Mixaliolakos. Tote o dioikitis den dietaxe dioikitiki exetasi os ofile alla mas eipe pos kapoios katoikos tou xotiou pi8anon na i8ele na klepsi rouxa kai ekane la8os tol???????????????

  44. Πολλά στοιχελια και αναφορές στο άρθρο του Αθεόφοβου:

    atheofobos2: Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ- Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠ.

    http://atheofobos2.blogspot.gr/2012/07/blog-post_09.html

  45. Στο σημερινό HOT DOC ΤΧ#16, Πέμπτη 29/11/2012 (Γ’ Νοεμβρίου 2012), ο Κώστας Βαξεβάνης (που, γενικά μιλώντας, δεν έχω λόγους να τον συμπαθώ και τόσο πολύ -δεν μου άρεσαν κι εκείνες οι ιστορίες και η στάση του με τους καταζητούμενους ‘ληστές με τα μαύρα’) έχει 15σέλιδο αφιερώμα στις αδολφούλες της ΧΑ και στον χοντρο-Φύρερ αυτοπροσώπως.
    Δεν μαθαίνουμε τίποτα καινούργιο, είναι η αλήθεια, αλλά με εντυπωσίασε το γεγονός πως σχεδόν οι μισές φωτογραφίες είναι παρμένες από το μπλογκ μας, φωτογραφίες σκανναρισμένες όλες από τα χεράκια μας.
    Χωρίς καμία αναφορά στην πηγή, ασφαλώς.
    Αν το έβλεπα αρνητικά όλο αυτό, κάλλιστα θα μπορούσα να πω ότι χρησιμοποίησαν ό,τι τους γυάλισε στο μάτι, για να μην πω το λεηλάτησαν το μπλογκ, -ακόμα και μια άσχετη φωτογραφία του Πλεύρη με τον Λαδά χρησιμοποίησαν.

    https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/24/kostas-plevris-ladas-laos/

    Το διευκρινίζω, ότι η εμπορική πτυχή που υπάρχει (2,50 ευρώ κοστίζει) δεν με ενοχλεί και τόσο πολύ (καταλαβαίνω ότι κάπως πρέπει να βγουν έξοδα και μισθοί), σε αντίθεση με τα εμπορικά σάιτ και πόρταλ, που όταν αντιγράφουν χωρίς να βάζουν την πηγή, ψιλοεκνευριζομαι, μιας που εμείς το κάνουμε επειδή μας αρέσει και μόνο, ενώ αυτοί κερδίζουν από διαφημίσεις.

    Λέει:

    Διαβάστε στο HOT DOC τα συνταρακτικά ντοκουμέντα της κατάθεσης του Μιχαλολιάκου.
    Πως δίνει τα ονόματα όλων των συντρόφων του;
    Πως αποκαλούσε συνθηματικά τα εκρηκτικά ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής;
    Ποιες οι σχέσεις του με το κράτος και το στρατό;
    Σε τι ποινές καταδικάστηκε και για ποιες κατηγορίες;
    Διαβάστε τη συνέχεια στο HOT DOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη 29/11/2012

    Οσοι/ες διαβάζουν το μπλογκ μας, ξέρουν ότι όλα αυτά τα είχαμε πει με όλες τις λεπτομέρειες και με έρευνα σε χίλιες πηγές από τον Μάιο

    Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
    https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/04/epomides-ekriktika-mixaloliakos/
    ________________________________

    Το διαφημιστικό στο ΦΒ

    Στο νέο HOT DOC που κυκλοφορεί στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα και στο ίντερνετ

    Δείτε το τηλεοπτικό σποτ του 16ου τεύχους του HOT DOC που κυκλοφορεί στα περίπτερα και το ίντερνετ – Το κουτί της Πανδώρας
    http://wayback.archive.org/web/20121203040754/http://www.koutipandoras.gr/?p=29302

    Το νέο τεύχος του περιοδικού HOTDOC κυκλοφορεί με κύριο θέμα τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Διαβάστε πως μέσα από μια «εντυπωσιακή» πορεία που ξεκίνησε από ξυλοδαρμούς και βομβιστικές επιθέσεις ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής κατάφερε αναμειγνύοντας ποίηση, παγανισμό, εθνικοσοσιαλισμό μυστικές υπηρεσίες και φυσικά αρκετά ψέματα να εισβάλει όχι μόνο στον Άγιο Παντελεήμονα αλλά και στα κανάλια και στη Βουλή.
    http://wayback.archive.org/web/20140712225846/http://www.hotdoc.gr/node/73

    Ν.Μιχαλολιάκος Ο ΑΓΩΝ ΤΟΥ
    http://wayback.archive.org/web/20121201072936/http://www.koutipandoras.gr/?p=29223

    Το εξώφυλλο:

    Διαβάστε:
    -Πώς δημοσιογράφοι επιστρατεύονται σε στημένα ρεπορτάζ υπέρ της Χρυσής Αυγής
    http://wayback.archive.org/web/20121201231507/http://www.koutipandoras.gr/?p=29241

    -Πώς ο Μιχαλολιάκος κάρφωνε τους συντρόφους του
    -Σε τι ποινές καταδικάστηκε ο Μιχαλολιάκος και με ποιες κατηγορίες για τις βόμβες του ’70
    http://wayback.archive.org/web/20121201232816/http://www.koutipandoras.gr/?p=29235

    -Ποιος είναι ο «σατανικά υπέροχος» θεός στον οποίο είναι αφιερωμένο ποίημα του Μιχαλολιάκου
    http://wayback.archive.org/web/20121204001404/http://www.koutipandoras.gr/?p=29239

    -Πώς «εγκατέλειψε» η οργάνωση τον άλλοτε ήρωα της Χρυσής Αυγής Περίανδο
    http://wayback.archive.org/web/20121201143119/http://www.koutipandoras.gr/?p=29251

    Τηλεοπτικό σποτ HOT DOC 16ο τεύχος – YouTube

  46. Βλέπω κάτι σχόλια και μαλωνετε πολυ άγρια μεταξύ σας….να ειναι καλα ο Στάλιν και ο Τσωρτσιλ που είπαν τι να κάνουμε για την Ελλάδα….στη Γιαλτα…»ας φαγωθουν μεταξύ τους Ελληνες»….συνεχιστε….οι Μεγάλες Δυνάμεις μας έβαζαν να μαλωνουμε για λακαμιες….συνεχιστε….και οι Μεγάλες Δυνάμεις…θα μας αφανισουν γελώντας με μνημονια και υποδούλωση….και τέλος για την κατάντια της Μεταπολίτευσης δεν φέρνει καμία ευθύνη η ΧΑ…αλλά με τις ενέργειες των πολιτικών που έκαναν τον κόσμο να ψηφίσει ΧΑ και συνεχίζετε να ανεβαίνει….το λέω γιατι οι πολιτικοι μας ειναι το κόσμο τους….Και το άρθρο που βάλατε δεν στέκει και δεν σταματά όσο οι πολιτικοι μας ειναι εκτός πραγματικότητας

  47. Πλήρης καταγραφή ναζιστικών επιθέσεων από το 1990, μαζί με λινκ για κάθε περιστατικό.

    Antifascism Project: Χρονολόγιο Φασιστικής Βίας (1990 – )
    http://antifascimproject.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html

    Πολύ καλή δουλειά, προφανώς συμπληρώνει τις λίστες της YRE.

    Στα info/παραπομπές στο τέλος του κειμένου, υπάρχει και ένα λινκ προς το παρόν άρθρο.

    Χρονολόγιο Φασιστικής Βίας (1990 – ) | The Arkan Project
    http://thearkanproject.com/post/61830458780/1990

    Χρονολόγιο Φασιστικής Βίας (1990 – 2013) | left.gr
    http://left.gr/news/hronologio-fasistikis-vias-1990-2013

    Χρονολόγιο Φασιστικής Βίας (1990 – ) | Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
    http://migrant.diktio.org/el/node/301

    Χρονολόγιο Φασιστικής Βίας | Asante
    http://asante.gr/xronogio-fasistiki-via/

    antinewskilkis: Χρονολόγιο Φασιστικής Βίας (1990 – )
    http://antinewskilkis.blogspot.gr/2013/10/1990.html

    Χρονολόγιο Φασιστικής Βίας (1990 – ) | πέμπτο κύμα
    http://pemptokyma.wordpress.com/2013/10/20/%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B2%CE%AF%CE%B1%CF%82-1990-2/

    ((i)) Indymedia :: Athens :: Newswire :: Χρονολόγιο Φασιστικής Βίας (1990 – 2013)
    https://gutneffntqonah7l.onion.to/front.php3?lang=el&article_id=1498351

  48. Ξεφτιλισμένο στρατόκαβλο μιλιταριστικό σάιτ.

    Πέρσι, όταν βρωτοβγάλαμε το άρθρο μας αυτό, το έκλεψε και το πετσόκοψε και το αλλοίωσε τελείως:

    Η περιπετειώδης θητεία του Ν.Μιχαλολιάκου.Πως από αξιωματικός καταδρομών έγινε απλός στρατιώτης – OnAlert.gr
    http://www.onalert.gr/stories/H_peripeteiodhs_thhteia_toy_NMixaloliakoyPos_apo_aksiomatikos_katadromon_egine_aplos_stratioths

    Φέτος, τώρα με το φόνο του Π. Φύσσα, ξανά τα ίδια οι στρατόκαβλοι, προς υποστήριξιν και ξέπλυμα του φυρερίσκου:

    Η θητεία περιπέτεια του Νίκου Μιχαλολιάκου – Γιατί καθαιρέθηκε από αξιωματικός – OnAlert.gr
    http://www.onalert.gr/stories/i-thiteia-peripeteia-tou-nikou-mxaloliakou-giati-kathairethike-apo-axiomatikos#

    Γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να αφήσουμε σχόλιο:

    Παίρνετε ατόφια αποσπάσματα, δεν αλλάζετε ούτε ένα κόμμα, και τα παρουσιάζετε άχρωμα και άοσμα στο μιλιταριστικό σας σάιτ, αλλοιώνοντας πλήρως το πνεύμα του κειμένου και, φυσικά, χωρίς ίχνος λίγης ευθιξίας, ρε παιδί μου, να δώσετε ένα λινκ από που τα βρήκατε.

    Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
    https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/04/epomides-ekriktika-mixaloliakos/

    Την επόμενη φορά θα μιλήσουμε για πνευματικά δικαιώματα, να ξέρετε.

  49. Μετά τις συλλήψεις (Σάββατο 28/09/2013):

    Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Ν. Μιχαλολιάκου- Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και I4 | TVXS – TV Χωρίς Σύνορα
    http://tvxs.gr/news/blogarontas/oi-epomides-kai-ta-ekriktika-toy-nikoy-mixaloliakoy-pseytis-blaks-katadotis-kai-i4

    Το tvxs.gr με αφορμή τη σύλληψη του αρχηγού της νεοναζιστικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου επαναφέρει ένα παλαιότερο θέμα που είχε αναδημοσιευτεί από το blog «xyzcontagion» για το παρελθόν του, τις συλλήψεις και τις προδοσίες και τη «μυστηριώδη απαλλαγή/παραγραφή αδικημάτων».

    Οι τέσσερις συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου | left.gr
    http://left.gr/news/oi-tesseris-syllipseis-toy-nikoy-mihaloliakoy

    Το εγκληματικό παρελθόν του Νίκου Μιχαλολιάκου: Οι τέσσερις συλλήψεις του από το 1974 μέχρι σήμερα | iefimerida.gr
    http://www.iefimerida.gr/news/123815/%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B8%CF%8C%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-1974-%CE%BC%CE%AD%CF%87

    Το εγκληματικό παρελθόν του Νίκου Μιχαλολιάκου: Οι τέσσερις συλλήψεις του από το 1974 μέχρι σήμερα
    http://www.kar.org.gr/?p=29248

    Palmografos.com – Το εγκληματικό παρελθόν του Νίκου Μιχαλολιάκου: Οι τέσσερις συλλήψεις του από το 1974 μέχρι σήμερα
    http://www.palmografos.com/permalink/20195.html

    arouraios » Το εγκληματικό παρελθόν του Νίκου Μιχαλολιάκου: Οι τέσσερις συλλήψεις του από το 1974 μέχρι σήμερα
    http://arouraios.gr/2013/09/to-egklhmatiko-parelthon-tou-nikou-michaloliakou-oi-tesseris-sullipseis-tou-apo-to-1974-mechri-simera/

    Πόσες φορές έχει συλληφθεί έως τώρα o Μιχαλολιάκος;
    http://www.alexiptoto.com/%CE%A4%CE%BF-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B8%CF%8C%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9C%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9/

    Το «σκοτεινό» παρελθόν του Ν. Μιχαλολιάκου: Βομβιστής, καταδότης, κατάδικος – Opinion Post
    http://www.opinionpost.gr/prosopa/2013/09/116330

    Ο Μιχαλολιάκος στο στρατό (photos) | http://www.athensvoice.gr
    http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C-photos

    Ο Νίκος Μιχαλολιάκος στρατιώτης- Πως κατάφερε να υπηρετήσει 42 μήνες [εικόνες] | iefimerida.gr
    http://www.iefimerida.gr/news/125786/%CE%BF-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-42-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82

    Ο «κομάντο» Νίκος Μιχαλολιάκος που έκανε 42 μήνες θητεία στον στρατό [εικόνες]
    http://www.koolnews.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1/o-komanto-nikos-mixaloliakos-pou-ekane-42-mines-thiteia-ston-strato-eikones/

    Νίκος Μιχαλολιάκος: Φωτο από τη θητεία του στις ειδικές δυνάμεις – OKTV.gr – Κάνουμε το ζάπινγκ για εσάς…!
    http://oktv.gr/mixaloliakos-thitia-idikes-dinamis/

    Ν.Μιχαλολιάκος, επιστροφή στο μέλλον…. – Προβολή θέματος • Phorum.gr
    http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=80&t=281639

    Το προφίλ του (πρώην) φύρερ της Χρυσής Αυγής | Περιοδικό 37,2° Λαμία
    http://372.gr/profil-fyrer-xrysis-augis/
    _________________________________

    Πριν τη δίκη, Φεβρουάριος 2015

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
    http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/02/4_23.html

    ΗΦΑΙΣΤΟΣ : Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
    http://fanthis.blogspot.gr/2015/02/4_23.html
    _________________________________

    Μετά την έναρξη της δίκης:

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
    http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/06/4.html

    Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4 | Από xyzcontagion.wordpress.com | Συνεργατικό Μέσο Ενημέρωσης Kollect
    https://kollectnews.wordpress.com/2015/07/24/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CF%89%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85/

    Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4 | BLOKO
    http://www.bloko.gr/2016/05/4_8.html

    Το xyzcontagion.wordpress.com είναι από τα καλύτερα ερευνητικά ιστολόγια και σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

    Το αναδημοσιεύουμε από εδώ

    Ένας ισχυρισμός, σχετικός με το πρόσωπό του, που εντέχνως προωθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος, φύρερ της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, με τον οποίο ψαρεύει (και παραμυθιάζει) νεαρά παιδιά για να τα στρατολογήσει στην εγκληματική ναζιστική του συμμορία, στηριζόμενος στην άγνοια των παιδιών αυτών:είναι ο εξής:

    _________________________________

    Εντός:

    Τι να διαπραγματεύεται ο Μιχαλολιάκος;
    http://enfo.gr/ar1973

    ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ «ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ” Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ – Πράκτορας της ΕΥΠ ο Μιχαλολιάκος ~ Πολιτης των Χανιων
    http://chania-politis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_23.html

    Μερικοί τρομοκράτες που σύμφωνα με τον Κυριάκο, μεγάλωσαν με Μαρξ και Μαλατέστα | Σπασμένο παράθυρο
    https://spasmenoparathyroblog.wordpress.com/2016/04/20/%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF/

    Αντιγράφουμε από XYZ Contagion, μια λίστα τρομοκρατικών επιθέσεων:

  50. Ανοίγουμε την τηλεόραση (Πέμπτη 10/10/2013) στον Alpha και βλέπουμε την εκπομπή «Αυτοψία» με τον Α. Σρόιτερ με τη ζωή του Φύρερ,

    https://www.facebook.com/aytopsia

    κι εκεί που δείχνει τις φωτογραφίες του από όταν ήταν στο στρατό, διαβάζουμε από κάτω:

    Πηγή:https://xyzcontagion.wordpress.com/

    Κοίτα να δεις, λέω, εμείς για πλάκα το ξεκινήσαμε το μπλογκ,
    και τώρα μας έβγαλαν και στην τηλεόραση.

    Το τρέιλερ για την εκπομπή, με αρκετά αποσπάσματα:

    http://www.alphatv.gr/Newsroom/Alpha-News/Society/%CE%9D%CE%B5%CE%B1-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%80.aspx

    Η εκπομπή εδώ (αναφορές στα εκρηκτικά του Φύρερ και φωτογραφίες από την στρατιωτική του θητεία, από το 19.00 και μετά):

  51. Reblogged this on apopseis.gr and commented:
    Με αφορμή την αποφυλάκιση της ηγεσίας της ΧΑ, αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο του xyzcontagion. Μπορεί να σας ξενίσει το επιθετικό ύφος του άρθρου, κάθε ισχυρισμό του όμως τον αποδεικνύει με τα κατάλληλα στοιχεία.

Γράψτε ελεύθερα, αν σκεφτήκατε κάτι :)