Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα)

[Πρωθυστερόγραφο: Υπενθυμίζουμε την ‘Πολιτική Αναδημοσιεύσεων‘, την οποία, παρακαλούμε διαβάστε την, σε περίπτωση αντιγραφής του άρθρου –ευχαριστούμε. Φυσικά, αναδημοσιεύσεις και reblog, με αναφορά στην πηγή, είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Οι σύνδεσμοι προς τις ιστοσελίδες των νεοναζί οδηγούν σε αντίγραφα αυτών· δεν τους χαρίζουμε κλικ και επισκεψιμότητα.].

 

Πάνω απ' όλα η Οικογένεια. Η Famiglia. Μακριά από 'μας ο νεποτισμός, η φαυλοκρατία, η οικογενειοκρατία, το βόλεμα ημετέρων και τα ρουσφέτια. Χρυσή Αυγή για την αξιοκρατία, επιτέλους.
Πάνω απ’ όλα η Οικογένεια. Η Famiglia. Μακριά από ‘μας ο νεποτισμός, η φαυλοκρατία, η οικογενειοκρατία, το βόλεμα ημετέρων και τα ρουσφέτια. Χρυσή Αυγή για την αξιοκρατία, επιτέλους.

 

Αποτελεί ένα μεγάλο μυστήριο, εδώ και 35-40 χρόνια, και ταυτόχρονα ένα θέμα ταμπού εντός της ναζιστικής οργάνωσης: Κανείς δεν το συζητάει ποτέ, κανείς δεν το αναφέρει, με σποραδικές μόνο εξαιρέσεις, όταν λ.χ. αποχωρήσαντες και απογοητευμένοι χρυσαβγίτες αφήνουν από καμιά υπόνοια, μετά την έξοδό τους απ’ τη ναζιστική γκρούπα:

– Ποιο είναι το επάγγελμα του Αρχηγού και Φίρερ της Χρυσής Αβγής; Εχει κολλήσει ποτέ του ένσημα;

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Νίκο Χασαπόπουλο, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Μιχαλολιάκος έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Σπούδαζε μαθηματικός εκεί γύρω στην αρχή της Μεταπολίτευσης, αλλά κανένας δεν ξέρει αν πήρε ποτέ πτυχίο και αν ποτέ εξάσκησε το επάγγελμα. Από το πρώτο ‘πόθεν έσχες’ που υποχρεώθηκε να καταθέσει στη Βουλή για τα εισοδήματα του 2012, προκύπτει ότι το ζεύγος Μιχαλολιάκου-Ζαρούλια είναι κάτοχοι μιας διόλου ευκαταφρόνητης περιουσίας, και αυτό το συγκεκριμένο είναι κάτι που τονίζουν όλοι οι απογοητευμένοι πρώην χρυσαβγίτες:

– Οτι ο αρχηγός τους περνάει ζωή χαρισάμενη με όλες τις ανέσεις, χωρίς να έχει ασκήσει ποτέ κανένα επάγγελμα, την ίδια στιγμή που οι φτωχοί νεοναζί της ΧΑ ήταν υποχρεωμένοι να δίνουν συνδρομές και να αγοράζουν τις πανάκριβες στολές παραλλαγής και τα αξεσουάρ με τα διάσημα της συμμορίας που διαθέτει αποκλειστικά η ‘Φάλαγγα’ του Παναγιώταρου, εισαγόμενα και ‘Made in Pakistan’, ασφαλώς.

Πολλά πρώην στελέχη, που είχαν εκπαραθυρωθεί και εκδιωχτεί έπειτα από μιχαλολιάκειες μεθοδεύσεις, δεν διστάζουν να ισχυριστούν ότι η ΧΑ, είτε σαν οργάνωση, είτε σαν περιοδικό, είτε σαν εφημερίδα, είτε σαν κόμμα, αποτελεί ΙΧ ιδιωτικής χρήσεως επιχείρηση προσπορισμού ατομικού εισοδήματος για τον Φίρερ, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 μέχρι τις τωρινές βουλευτικές αποζημιώσεις και κρατικές ενισχύσεις, και πως το ΑΦΜ 040002097 που χρησιμοποιούσε το κόμμα ήταν το προσωπικό ΑΦΜ του ίδιου του Μιχαλολιάκου, τουλάχιστον μέχρι την είσοδο της οργάνωσης στη Βουλή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κόμμα του Μιχαλολιάκου δεν υπήρξε ποτέ κάποιο όργανο αρμόδιο για τα οικονομικά της οργάνωσης. Μόνο μετά τις εκλογές του 2012 ο Μιχαλολιάκος έφτιαξε μια ‘Επιτροπή Οικονομικών’, με όλα τα μέλη της διορισμένα από τον ίδιο, όπως διαβάζουμε σε μια συνέντευξη του Φύρερ στον Αντώνη Ελληνα, όπου όλες οι οικονομικές δοσοληψίες της οργάνωσης, όπως επίσης και η κατάληξη των συνδρομών των 1.000 ή 2.000 ή 3.000 (μυημένων και με ‘χρίσμα’) μελών της ναζιστικής γκρούπας, όπως επίσης και οι πάσης φύσεως οικονομικές ενισχύσεις και κουπόνια ενίσχυσης, όλα ελέγχονταν από τον ίδιο τον Φύρερ. Και εξακολουθούν να ελέγχονται, δηλαδή, αφού τα μέλη της ‘Επιτροπής Οικονομικών’ διορίζονται και παύονται από τον Μιχαλολιάκο, όπως άλλωστε το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα 5 (‘ανώτατα’) όργανα του κόμματος, σύμφωνα με την ‘Αρχή του Αρχηγού’, μεταφορά στα καθ’ ημάς του χιτλερικού ‘Fuhrerprinzip’.

Εκτός της οργάνωσης, το θέμα απασχολεί μία στις τόσες και τον Τύπο: Εχει ο αρχηγός επάγγελμα; Εχει κολλήσει ποτέ του ένσημα;

Τελικά, φαίνεται πως ναι, μάλλον έχει ένα επάγγελμα, και, πράγματι, η επιβεβαίωση έρχεται από τα χείλη του προσώπου εκείνου που είναι το πλέον αρμόδιο να γνωρίζει: Από την ίδια την σύζυγο κ. Ελένη Ζαρούλια-Μιχαλολιάκου του Βασιλείου. Οπως διαβάσαμε πρόσφατα, «η Συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο κ. Αντώνη Μεϊδανίδη για το antonionews.gr», σε έναν δημοσιο’γράφο’, δηλαδή, που παίρνει μόνο αβανταδόρικες συνεντεύξεις ακόμη κι από εντελώς άγνωστους χρυσαβγίτες:
http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/elenh-zaroulia-monh-lush-gia-thn-sunechish-tou-ethnous-mas-h-chrush-augh-bi

Η κ. Ζαρούλια σκέφτηκε πως θα ήταν καλή ιδέα να χρησιμοποιήσει μπροστά στην κάμερα του φιλικού της δημοσιο’γράφου’, και για χάρη του κοινού τους, εκείνο το γνωστό στερεότυπο κλισέ που χρησιμοποιούν όλοι όσοι θέλουν να πείσουν τους συνομιλητές τους και την κοινή γνώμη πως «στην πολιτική δεν μπήκαμε για την κονόμα ή για τη φήμη, αλλά από ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς στον τόπο και στους συμπολίτες μας, και ότι εμείς δεν έχουμε ανάγκη από λεφτά, είμαστε χορτάτοι, δεν είμαστε λιγούρια» κ.λπ. κ.λπ. αφόρητης κοινοτοπίας.

Κι έτσι, αφού για την ίδια γνωρίζουμε ότι κύρια επαγγελματική της δραστηριότητα είναι το γνωστό ροζ ξενοδοχείο ημιδιαμονής ‘New Dream’, που προσφέρει «διακριτική είσοδο» και υπηρεσίες αυστηρά «τρίωρης ημιδιαμονής» (κατά πάσα πιθανότητα, κληρονομιά των κατοχικών επαγγελματικών ‘ανοιγμάτων’ του Βασίλειου Ζαρούλια), η κυρία Ελένη ομολογεί ποιο είναι το πραγματικό επάγγελμα του Φίρερ, όλα αυτά τα χρόνια. Επί λέξει, εδώ γύρω στο 6.15», :

«- Εμείς στην πολιτική δεν μπήκαμε για να γίνουμε πλούσιοι. Εγώ προσωπικά προέρχομαι από μια εύρρωστη οικονομικά οικογένεια. Ο σύζυγός μου έχει την απασχόλησή του, μια εφημερίδα … η οποία αποδίδει κέρδη. Ως εκ τούτου, δεν είμαστε λιγούρια της εξουσίας. Δηλαδή, αν αύριο το πρωί, δεν με εκλέξει ο ελληνικός λαός, δεν θα πεινάσω».

Συνεπώς, το πολύ καλά φυλαγμένο μυστικό σχετικά με το επάγγελμα του ανεπάγγελτου αποκαλύπτεται:

Δουλειά του Μιχαλολιάκου είναι η εφημερίδα («η οποία αποδίδει κέρδη») της ναζιστικής γκρούπας. Μια εφημερίδα, ας θυμηθούμε, που είχε πρωτοεκδοθεί χάρη σε ένα … λαχείο, που υποτίθεται ότι κέρδισε ακριβώς την επίμαχη εβδομάδα ένας τότε συναγωνιστής τους, όπως είχαμε δείξει εδώ, στην Σκηνή Εβδομη.

Και κατά συνέπεια, δουλειά του είναι, λογικά, και τα άλλα έντυπα κι εφημερίδες και περιοδικά της οργάνωσης: Εμπρός, περιοδικό ΧΑ, περιοδικό Αντεπίθεση, Μαίανδρος, οι εκδόσεις βιβλίων από τους εκδοτικούς οίκους, τα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις τοπικές οργανώσεις, που εμπορεύονται επίσης και μπλουζάκια, μπρελόκ, κοσμήματα, ρούχα, κούπες καφέ, στυλό, mouse-pad, φυλαχτά, βραχιόλια, καπέλα, μπουφάν, ρούχα εκστρατείας για επιστράτευση, δαχτυλίδια, καρφίτσες, σκουλαρίκια κι ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς (δείτε κι εδώ, σχετικά) -και, γιατί όχι, δουλειά του θα μπορούσε να είναι και όλη η οργάνωση-κόμμα, από ένα σημείο και μετά.

Ασφαλώς, δεν μπορεί, ακόμα και ο πιο καλόπιστος αναγνώστης, να παραβλέψει κάτι πολύ σημαντικό εδώ:
Οι κομματικές εφημερίδες, παντού σε όλον τον κόσμο (ίσως με την εξαίρεση του Καρατζαφέρη στην Ελλάδα) είναι εφημερίδες-όργανα των κομμάτων. Υπάρχουν και λειτουργούν για την ενημέρωση των μελών και των οπαδών και της κοινής γνώμης, με γνώμονα και με κριτήριο την ανάγκη της πληροφόρησης και της διάδοσης των θέσεων των κομμάτων. Και όπως είναι λογικό, αν η εφημερίδα σαν επιχείρηση παρουσιάσει ζημιές, αυτές τις επωμίζεται το κόμμα. Αν παρουσιάσει κέρδη, τότε κι αυτά λογικά πρέπει να πηγαίνουν στα ταμεία του κόμματος, λ.χ. για τη βελτίωση της εφημερίδας ή για την έκδοση νέων εντύπων. Δεν είναι δυνατόν να διανοηθεί κανείς ότι π.χ. ο Κολιγιάννης κι ο Φλωράκης έβαζαν ποτέ στην τσέπη τους τα όποια κέρδη από τον Ριζοσπάστη και τον Οδηγητή, ή ότι ο Κύρκος και ο Δρακόπουλος έβαζαν χέρι στο ταμείο της Αυγής και του Θούριου για να πληρώνουν τους δικούς τους λογαριασμούς ρεύματος και κοινοχρήστων στο σπίτι, ή ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου χρησιμοποιούσε τα κέρδη της Εξόρμησης και του Αγωνιστή για να αγοράζει στον εαυτό του φωτογραφικές μηχανές και άλλα δώρα.

Κι όμως, με αυτό το αφύσικο πολιτικό έκτρωμα που είχαμε την τύχη να συναντηθούμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, και με αυτόν ειδικά τον μεγαλομανή φιρερίσκο που απαιτεί μεταφυσική πίστη στο πρόσωπό του, φαίνεται ότι όλα είναι δυνατά:
Ακόμα και το να βάζει χέρι, έτσι απολύτως φυσικά, στα ταμεία της εφημερίδας («η οποία αποδίδει κέρδη», να μην ξεχνάμε, σύμφωνα με την κ. Ζαρούλια) και του κόμματος, και να μην κουνιέται φύλλο.

Για κάποιον που πιθανώς δεν είναι εξοικειωμένος με τα εσωτερικά ιεραρχικά εντός της ναζιστικής συμμορίας, και για όποιον έχει παραστάσεις κι εγγραφές μόνο από τα δημοκρατικά κόμματα, ίσως δεν βγάζουν όλα νόημα σε σχέση με το πως λειτουργούν τα πράγματα και οι δομές εντός της ναζιστικής γκρούπας. Απορούν πολλοί, λ.χ., πως είναι δυνατόν να εκδηλώνουν όλοι οι στρατευμένοι στη ΧΑ αυτήν την τυφλή με μεταφυσικά χαρακτηριστικά υπακοή και αφοσίωση στο πρόσωπο του ‘Ζήτω ο Αρχηγός’, ουσιαστικά σε έναν ανεπάγγελτο με μηδενικά προσωπικά και επαγγελματικά επιτεύγματα, σε τέτοιο σημείο, ώστε να του εμπιστεύονται εν λευκώ το ταμείο του κόμματος και της εφημερίδας και όλων των οικονομικών. Μα είναι το προσωπικό του κόμμα, η προσωπική του οργάνωση, το όνειρο που είχε από μικρός: Να γίνει ο Φίρερ της δικής του οργάνωσης.

Και είναι εντελώς αλλόκοτο, ορισμένες φορές:

Βλέπουμε, λ.χ., στην κεντρική τους προεκλογική συγκέντρωση σε ένα ξενοδοχείο, όπως και στην αντίστοιχη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, ένα πλήθος ανθρώπων να στέκονται επί 20-30 λεπτά όρθιοι, με τα χέρια διπλωμένα μπροστά, όπως στην εκκλησία, να ακούνε από ένα μεγάφωνο μια τσιριχτή φωνή (‘καστράτο’) ενός ανεπάγγελτου να ξερνάει μίσος και βία και μισαλλοδοξία.
http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/n.-g.-michaloliakos-oi-fulakes-den-stamathsan-ton-agwna-gia-mia-ischurh-ell

 

Και ας πούμε ότι οι άνεργοι πιτσιρικάδες που νομίζουν ότι έγιναν ‘στελέχη’ της συμμορίας επειδή συμμετέχουν στα τάγματα εφόδου, ας πούμε ότι αυτοί έχουν μια δικαιολογία.
Αλλά είναι και μεγάλοι άνθρωποι τώρα, γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές, επαγγελματίες με ένσημα, ακόμα ολόκληροι στρατηγοί που διοικούσαν άλλοτε ολόκληρες στρατιές με χιλιάδες αξιωματικούς και στρατιώτες (αν και ευνοημένοι από ολόκληρο το νεοδημοκρατικοπασοκικό κατεστημένο για θέσεις κι επιτελεία σε ΓΕΣ και ΝΑΤΟ).
Να τους βλέπεις να ξεφτιλίζονται έτσι και να στέκονται κλαρίνο μπροστά στη φωνή του ανεπάγγελτου, δεν είναι και η πιο φυσιολογική εικόνα του κόσμου. Ενα παράδειγμα, στο στιγμιότυπο εδώ:

Πιο αλλόκοτο δεν γίνεται: Ξενοδοχείο Doriann Inn, κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΧΑ με τον Μιχαλολιάκο από το τηλέφωνο. Ολοι όρθιοι, αποδίδουν τιμές σε ένα μεγάφωνο.
Πιο αλλόκοτο δεν γίνεται: Ξενοδοχείο Doriann Inn, κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΧΑ με τον Μιχαλολιάκο από το τηλέφωνο. Ολοι όρθιοι, αποδίδουν τιμές σε ένα μεγάφωνο.

 

Μάλιστα, στην αρχή εκεί, ένας αριστερά, πωςτονλένε, Αλεξανδράκης, που είναι υπάλληλος επιστημονικός συνεργάτης της ΧΑ στη Βουλή στο γραφείο του Παναγιώταρου και ορκισμένος χρυσαβγίτης της ΕΣΣΟ του 2011, πάει να ξανακαθίσει, κι ο γιος του αρχιταγματασφαλήτη ο Επιτήδειος του κάνει παρατήρηση και σηκώνεται ξανά, προφανώς διότι μόνο όρθιοι μπορούν να αποδώσουν τιμές στο μεγάφωνο με την τσιριχτή φωνή του ανεπάγγελτου:

 

Κι εδώ πάλι, πολλές φωτογραφίες από την παράξενη και ασυνήθιστη εκδήλωση: Ορθιοι να ακούνε φωνή καστράτο.
http://www.lifo.gr/team/u51848/54771

Ομως, η ‘χαρά’ πως μάθαμε επιτέλους αν ο Μιχαλολιάκος έχει κάποιο επάγγελμα, και ποιο μπορεί να είναι αυτό, δεν κράτησε πολύ.
Διότι (και αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που γράφτηκε το σημείωμα αυτό) κάτι συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες, και φαίνεται ότι, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έχει αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εφημερίδας της ΧΑ.

Αυτό βλέπαμε μέχρι τον Νοέμβριο του 2014, στη 2η σελίδα, εκεί που γράφει τα στοιχεία, διευθυντή, αρχισυντάκτη κ.λπ.:

Στη 2η σελίδα όλων των τευχών της εφημερίδας Χρυσή Αυγή: Υπεύθυνος συμφώνως τω Νόμω Νικόλαος Μιχαλολιάκος
Στη 2η σελίδα όλων των τευχών της εφημερίδας Χρυσή Αυγή: Υπεύθυνος συμφώνως τω Νόμω Νικόλαος Μιχαλολιάκος

 

Στο τεύχος #905, 3 Δεκεμβρίου 2014, εμφανίστηκε να λέει:

«Ιδιοκτησία ΚΟΡΟΓΟΝΑΣ»

Ιδιοκτησία Κορογόνας. Και Εκδότης-Διευθυντής: Δημήτρης Βλαχόπουλος
Ιδιοκτησία Κορογόνας. Και Εκδότης-Διευθυντής: Δημήτρης Βλαχόπουλος

 

Το επώνυμο ‘Κορογόνας’ είναι γνωστό επώνυμο που συναντάται στην Λακωνία, τόπο καταγωγής του Μιχαλολιάκου. Φαίνεται, λοιπόν, ότι κάποια περιουσιακά στοιχεία της ΧΑ έχουν γραφτεί στο όνομα του κ. Δημήτριου Βλαχόπουλου, του έμπιστου με τον μισθό που φτάνει στο ιλιγγιώδες ποσό των 8.364 ευρώ τον μήνα, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ‘Οι offshore και η Χρυσή Αυγή‘, 20/11/2014. Ο Βλαχόπουλος δεν είναι μόνο οικονομικός διευθυντής της Χρυσής Αυγής. Είναι γενικός διευθυντής του κόμματος, διευθυντής προσωπικού του κόμματος, υπεύθυνος των γραφείων της ΧΑ στη Μεσογείων 131, εκδότης της εφημερίδας της Χρυσής Αυγής «Εμπρός», ιδιοκτήτης του κομματικού καταστήματος και υποψήφιος βουλευτής της οργάνωσης το 2012 και το 2015 στην Κόρινθο, όπως επίσης υποψήφια με τον συνδυασμό του Κασιδιάρη το 2014 στην Αθήνα ήταν και η σύζυγός του Γεννατά-Βλαχοπούλου Αγγελική (υπάλληλος επιστημονικός συνεργάτης της ΧΑ στη Βουλή στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στα θέματα οικονομίας και οικονομικών, προϊστάμενη λογίστρια οργάνωσης ΧΑ, οικονομική σύμβουλος Μιχαλολιάκου, αρθρογράφος στις ιστοσελίδες της ΧΑ, αρθρογράφος στην χρυσαβγίτικη εφημερίδα Ακρόπολις, αρθρογράφος στην εφημερίδα Στόχος κά.).

Τέλος, σαν μια ακόμα πινελιά στο ζήτημα ‘Μιχαλολιάκος και ζεστό χρήμα‘, θα πρέπει εδώ να σημειωθεί η μνημειώδης μικροϋπολογιστική κίνηση Μιχαλολιάκου να θέσει -μάλλον, μοναδική περίπτωση, μόνο αυτός σε 40 χρόνια εκλογές- υποψηφιότητα και στην Α’ Αθηνών και στην Β’ Αθηνών, προφανώς για να διασφαλίσει το οικογενειακόν του εισόδημα και τους πολλαπλούς οικογενειακούς βουλευτικούς μισθούς που βάζει η φαμίλια μηνιαίως στο ταμείο.
Οι αρχηγοί κομμάτων εθιμοτυπικά διαλέγουν συνήθως μια υποψηφιότητα σε έναν από τους 3 κεντρικούς νομούς που έχουν Α’ και Β’ περιφέρειες (δηλαδή Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης), και μία υποψηφιότητα στην επαρχία, και ανάλογα που θα βγει η έδρα και πως θα είναι οι συσχετισμοί, να μπορούν να αποφασίσουν ποια από τις δυο έδρες θα κρατήσουν, ενώ κρατάνε τα προσχήματα πως ενδιαφέρονται δήθεν για όλους τους Ελληνες πολίτες, και των μεγάλων πόλεων, και της περιφέρειας.

Μόνο ο Φίρερ έβαλε ταυτόχρονα σε δύο μεγάλες αστικές περιφέρειες, στην Α’ Αθηνών και στην Β’ Αθηνών, εκεί δηλαδή που ήταν 1.000% διασφαλισμένο ότι η ΧΑ θα εκλέξει οπωσδήποτε βουλευτές.
Η μόνη λογική εξήγηση γι’ αυτό το παράδοξο είναι η εξής:
Στην περίπτωση που η σύζυγος Ελένη δεν τα καταφέρει να είναι σε εκλόγιμη θέση αλλά μόνο επιλαχούσα, ο άντρας του σπιτιού θα κρατήσει την έδρα στην Α’ Αθηνών, για να μπει η Ελένη απ’ τη πίσω πόρτα στη Β’ Αθηνών.
Και, τελικά, έτσι έγινε, όντως.
Ούτε σεντς δεν πέφτει κάτω.

 

[UPDATE 07 Σεπτεμβρίου 2015]

Πλήρης επιβεβαίωση, σε ένα προεκλογικό κείμενο ‘του αρχηγού’ με το οποίο θέλει να αποδείξει ότι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί είναι ανεπάγγελτοι ενώ αυτόν τον έχει φάει η δουλειά. Εχει τίτλο ‘Τα ένσημα του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου και οι ανεπάγγελτοι πολιτικοί του «μνημονιακού τόξου»’, Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015, και βρίσκεται εδώ:

Οπως γράφει:

«Έχει σπουδάσει μαθηματικός και έχει ένσημα από το 1987, σε αντίθεση με τους πολιτικούς αρχηγούς των υπολοίπων αποκομμάτων του μνημονιακού τόξου. Επιπλέον αυτών υπήρξε επί πάνω από 25 συναπτά χρόνια εκδότης της εβδομαδιαίας Λαϊκής Εθνικιστής εφημερίδας ‘Χρυσή Αυγή’».

Και οι αποδείξεις της πλήρους επιβεβαίωσης:

– Λέει ότι «σπούδασε μαθηματικός», αλλά δεν λέει αν τελείωσε κιόλας, άρα σίγουρα όχι. Δεν γράφει καν αν ήταν ποτέ έστω ‘τελειόφοιτος’, αν δηλαδή έφτασε καν στο 4ο έτος.

– Πριν τα ένσημα, μας λέει ότι διώχτηκε, άρα δεν είχε -ρε παιδί μου- ευκαιρία να δουλέψει. Ηθελε αλλά ήταν φυλακή.

– Μετά, από το 1987, -δηλαδή σε ηλικία, πόσο, 30 ετών;;;- άρχισε να κολλάει ένσημα (και το λένε για καλό αυτό).

– Δεν ξέρουμε όμως τι είδους ένσημα και για πόσο καιρό δούλεψε. Μηδέν πληροφορίες. Μυστικό είναι;;;

– Πάντως, λέει, εδώ και 25 χρόνια, από το 1990 ασκεί το επάγγελμα του εκδότη εφημερίδας. Ακριβώς ό,τι γράφει και το ρεπορτάζ.

Και μετά, οι άλλοι είναι οι ανεπάγγελτοι!!!!

 

[UPDATE 11 Μαΐου 2016]

Κι άλλη πλήρης επιβεβαίωση του XYZ Contagion:

Η κ. Ζαρούλια έλεγε πως ο σύζυγός της και στεφάνι της κ. Νίκος Μιχαλολιάκος ζούσε από την εφημερίδα. Οτι είχε κέρδη δηλαδή. Στο 06.15′ του βίντεο, («Εμείς στην πολιτική δεν μπήκαμε για να γίνουμε πλούσιοι. Εγώ προσωπικά προέρχομαι από μια εύρρωστη οικονομικά οικογένεια. Ο σύζυγός μου έχει την απασχόλησή του, μια εφημερίδα … η οποία αποδίδει κέρδη. Ως εκ τούτου, δεν είμαστε λιγούρια της εξουσίας. Δηλαδή, αν αύριο το πρωί, δεν με εκλέξει ο ελληνικός λαός, δεν θα πεινάσω»).

Σήμερα, ημέρα που δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ‘Πόθεν έσχες’ 2013 (εισοδήματα 2012) λέει ότι μέχρι το 2012 η εφημερίδα είχε μόνο ζημιές τις οποίες κάλυπτε ο αρχηγός-επιχειρηματίας. Π.χ. μόνο για το 2012 οι ζημιές ήταν ύψους 117.753 ευρώ.

Από εδώ:

Απάντηση σε ψεύτες και συκοφάντες για τον ‘πιο πλούσιο πολιτικό Αρχηγό’.
http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apanthsh-se-pseutes-kai-sukofantes-gia-ton-pio-plousio-politiko-archhgo

«Οπως προκύπτει από το εκκαθαριστικό της εφορίας, το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων είναι από την εμπορική επιχείρηση της εφημερίδας ‘Χρυσή Αυγή’, η οποία ήταν στο όνομα του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής και η οποία επί δεκαετίες ήταν ζημιογόνος όπως όλες οι εφημερίδες.
Την ζημία επί σειρά ετών κάλυπτε ο ίδιος ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον στα τέλη του 2012 είχε υποχρεώσεις σε επιταγές για το χαρτί και λοιπά έξοδα της εφημερίδας μεγαλύτερες από 60.000 ευρώ.
Πρόκειται για δηλωμένα εισοδήματα 146.946 για τα οποία προκύπτει φόρος ως ελεύθερος επαγγελματίας ύψους 117.775 ευρώ, ο οποίος και πληρώθηκε. Όπως είναι γνωστό μια εκδοτική επιχείρηση έχει πολλά έξοδα (τυπογραφικά, κτλ) και η συγκεκριμένη δεν έχει ούτε ένα ευρώ χρέος! Όπως φαίνεται και από το εκκαθαριστικό της εφορίας οι υποχρεώσεις της εκδοτικής επιχείρησης είναι περισσότερες από το ετήσιο εισόδημα που αναλογεί στον Ν. Γ. Μιχαλολιάκο.
Τα εισοδήματα του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής και της συζύγου του, Ελένης Ζαρούλια είναι η βουλευτική αποζημίωση, ήτοι 16.653 ευρώ τον χρόνο έκαστος».

[Παρένθεση: Αν προσέξετε, κάνουν και την κουτοπονηριά τους, ελπίζοντας ότι ο μέσος αναγνώστης τους είναι εντελώς βλάκας και δεν θα το καταλάβει. Λένε μέσα στο κείμενο:

«Τα εισοδήματα του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής και της συζύγου του, Ελένης Ζαρούλια είναι η βουλευτική αποζημίωση, ήτοι 16.653 ευρώ τον χρόνο έκαστος».

Μόνο 16 χιλιάδες; Αν δούμε μέσα στο εκκαθαριστικό, τα έσοδα είναι 167.653 και όχι 16.653. Ξέχασαν ένα ψηφίο, συμβαίνει. Τα 16.653 ευρώ είναι το κομμάτι της βουλευτικής αποζημίωσης που φορολογείται, στην οποία όμως αθροίζονται άλλα 29.526 ευρώ που δεν φορολογούνται! Η ανάρτηση της Χρυσής Αυγής αυτά τα … ξέχασε! Κλείνει η παρένθεση]

Νίκος Μιχαλολιάκος και Ελένη Ζαρούλια: Εκκαθαριστικό Εφορίας για εισοδήματα 2012. Από το ποσό 147.946 (έσοδα), λένε πως πληρώθηκαν ζημιές 117.775. Αλλά οι δωρεές συνολικά είναι περίπου 184.000.
Νίκος Μιχαλολιάκος και Ελένη Ζαρούλια: Εκκαθαριστικό Εφορίας για εισοδήματα 2012. Από το ποσό 147.946 (έσοδα), λένε πως πληρώθηκαν ζημιές 117.775. Αλλά οι δωρεές συνολικά είναι περίπου 184.000.

 

Που βρέθηκαν,λοιπόν, οι 117 χιλιάδες; Η απάντηση στο ‘Πόθεν έσχες’, στη 2η σελίδα:
http://pothen.hellenicparliament.gr/MICHALOLIAKOS_NIKOLAOS/index.html#undefined

Δωρεές 147.000 ευρώ.
‘Δωρεές’ από που;

Νίκος Μιχαλολιάκος και Ελένη Ζαρούλια, Πόθεν έσχες 2013, για τα έσοδα του 2012. Τα κέρδη της εφημερίδας ήταν τελικά οι ζημιές της εφημερίδας, που μέχρι τώρα ήταν το 'επάγγελμα' του συζύγου. Και αυτές οι ζημιές καλύπτονται 'από δωρεές'.
Νίκος Μιχαλολιάκος και Ελένη Ζαρούλια, Πόθεν έσχες 2013, για τα έσοδα του 2012. Τα κέρδη της εφημερίδας ήταν τελικά οι ζημιές της εφημερίδας, που μέχρι τώρα ήταν το ‘επάγγελμα’ του συζύγου. Και αυτές οι ζημιές καλύπτονται ‘από δωρεές’.

 

Δείτε και:

# Πακτωλός χρημάτων στους λογαριασμούς Μιχαλολιάκου – Η Ζαρούλια διαψεύδει τις εξηγήσεις της Χρυσής Αυγής

[Τέλος UPDATE]

 


 

Για τη μεγαλύτερη εικόνα, σχετικά με τα … ‘επαγγελματικά’ του κ. Μιχαλολιάκου, θα ήταν καλή ιδέα αν βλέπαμε τρία από σημεία που είχαμε αναδείξει στην ‘Σκηνή Ενατη #09: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)‘ της τέταρτης μεγάλης έρευνας, σελίδες 108-117 του βιβλίου/E-book του XYZ Contagion. Οπως γράφαμε:

## ΣΗΜΕΙΟ 10ο: Μιλώντας για τη νύχτα και τα κυκλώματά της, ας θυμηθούμε σε αυτό το σημείο ότι η οικογένεια Μιχαλολιάκου έχει συμφέροντα στο γνωστό ροζ ξενοδοχείο ημιδιαμονής ‘New Dream’, που προσφέρει «διακριτική είσοδο» και υπηρεσίες αυστηρά «τρίωρης ημιδιαμονής» [178]. Στο ΔΣ της εταιρείας ‘Λυδία ΑΕ‘ που διαχειρίζεται το ροζ ξενοδοχείο συμμετείχαν ο Μιχαλολιάκος, η σύζυγος Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου και ο αδελφός της Αθανάσιος. Αυτό, μέχρι πρόσφατα, απ’ όταν το ζεύγος έφυγε από το ΔΣ της επιχείρησης και αντικαταστάθηκε από μια … υπήκοο Φιλιππινών (!!!) Ενδιαφέρον έχει εδώ και το εξής: Οταν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων συζητιόταν το ζήτημα των κριτηρίων αδειοδότησης των οίκων ανοχής, ο Μιχαλολιάκος απουσίαζε [179].

 

ΦΕΚ 1220 της 21/02/2013: Η Φιλιππινέζα στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Είναι ενδιαφέρον, αν το σκεφτεί κανείς: Ενα ροζ ξενοδοχείο στο οποίο, ε, δεν μπορούμε να πούμε ότι συχνάζουν και οι πλέον ευσεβείς εθνικόφρονες "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" (ή μήπως αυτοί ακριβώς συχνάζουν;;;),το οποίο -όπως γράφτηκε- διαχειρίζονται Αλβανοί, και στο οποίο λογικά θα δουλεύουν Ουκρανές, Ρουμάνες και Μολδαβές "αντροχωρίστρες" (σύμφωνα με την ορολογία των ... χρυσαβγιτισσών συζύγων), και στου ΔΣ του οποίου βρίσκεται η Φιλιππινέζα υπηρέτρια!!!! Η οικογένεια Μιχαλολιάκου δίνει νόημα στο σλόγκαν με το οποίο έκαναν την μεγάλη εκτίναξη, το "Εξω οι ξένοι". Ναι, ασφαλώς, "έξω οι ξένοι", εκτός από εκείνους που τους έχουμε σκλάβους να δουλεύουν για να κονομάει η οικογένειά μας, θα ήταν ακριβέστερο.
ΦΕΚ 1220 της 21/02/2013: Η Φιλιππινέζα στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Είναι ενδιαφέρον, αν το σκεφτεί κανείς: Ενα ροζ ξενοδοχείο στο οποίο, ε, δεν μπορούμε να πούμε ότι συχνάζουν και οι πλέον ευσεβείς εθνικόφρονες «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» (ή μήπως αυτοί ακριβώς συχνάζουν;;;),το οποίο -όπως γράφτηκε- διαχειρίζονται Αλβανοί, και στο οποίο λογικά θα δουλεύουν Ουκρανές, Ρουμάνες και Μολδαβές «αντροχωρίστρες» (σύμφωνα με την ορολογία των … χρυσαβγιτισσών συζύγων), και στου ΔΣ του οποίου βρίσκεται η Φιλιππινέζα υπηρέτρια!!!! Η οικογένεια Μιχαλολιάκου δίνει νόημα στο σλόγκαν με το οποίο έκαναν την μεγάλη εκτίναξη, το «Εξω οι ξένοι«. Ναι, ασφαλώς, «έξω οι ξένοι», εκτός από εκείνους που τους έχουμε σκλάβους να δουλεύουν για να κονομάει η οικογένειά μας, θα ήταν ακριβέστερο.

 

# Μια ενδιαφέρουσα πτυχή της ιστορίας, για την εισοδηματία Ελένη Ζαρούλια είναι η εξής: Είναι προς διερεύνηση το θέμα της σύλληψης ενός Βασίλειου Ζαρούλια τον Οκτώβρη του 1944, μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς, όταν γίνονταν μαζικές συλλήψεις δωσίλογων, μαυραγοριτών και συνεργατών των ναζί. Ο συγκεκριμένος Βασίλειος Ζαρούλιας είχε κατηγορηθεί πως υποδείκνυε στις γερμανικές αρχές ευκατάστατους Αθηναίους, οι οποίοι συλλαμβάνονταν για να γίνει αμέσως μετά παζάρι με χρυσές λίρες, αν ήθελαν να απελευθερωθούν από τα κρατητήρια της Μέρλιν και της Κοραή. Δουλειά με μεγάλες προοπτικές άμεσων τρελών κερδών.

 

Εφημερίδα Καθημερινά Νέα, 24/10/1944, τίτλος "Οι πράκτορες του εχθρού"· Σύλληψη του Βασίλειου Ζαρούλια μαζί με τον Λ. Χριστοδήμο, υιό υπουργού του επισιτισμού επί κατοχής
Εφημερίδα Καθημερινά Νέα, 24/10/1944, τίτλος «Οι πράκτορες του εχθρού»· Σύλληψη του Βασίλειου Ζαρούλια μαζί με τον Λ. Χριστοδήμο, υιό υπουργού του επισιτισμού επί κατοχής

 

# Και μιας που πιάσαμε τα κατοχικά της οικογένειας, ας σημειωθεί ότι στον επίσημο κατάλογο με τα μέλη της ‘Οργάνωσης Χ’ που κατέθεσε στο ΓΕΣ ο ίδιος ο Γεώργιος Γρίβας στις 24/05/1950, υπάρχουν τρεις Μιχαλολιάκοι:

– ο Αστυφύλαξ Μιχαλολιάκος Παναγιώτης, που ήταν μέλος της ‘Χ’ από το Νοέμβριο του 1941 μέχρι τον Δκέμβριο του 1944,
– ο Αστυφύλαξ Μιχαλολιάκος Αντώνιος, επίσης από Νοέμβριο 1941 μέχρι Δεκέμβριο 1944,
– και ο Μιχαλολιάκος Γεώργιος, σε παρένθεση ‘Δημήτριος’, επίσης από Νοέμβριο 1941 μέχρι Μάρτιο 1944 οπότε και «εδολοφονήθη υπό της ΟΠΛΑ», σύμφωνα με την έκθεση του Γρίβα [180].

# Και δεν είναι οι μόνοι, ασφαλώς, οι καταγόμενοι από οικογένειες χιτών, τ/αλητών και δωσιλόγων. Αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά λ.χ. στους καταλόγους με τους υποψήφιους της συμμορίας στις τελευταίες εκλογές του Μαΐου 2014, τριψήφιος είναι ο κατάλογος ονομάτων από την εθνικοφροσύνη της δεκαετίας του 1940 στην ναζιστική ακροδεξιά του σήμερα, όπως κι εδώ (περίπτωση Μπαρμπαρούση) αλλά κι εδώ (στο πέμπτο κουίζ, περίπτωση Αλεξόπουλου).

## ΣΗΜΕΙΟ 11ο: Ας ξαναγυρίσουμε στους τωρινούς δωσίλογους και εχθρούς της Δημοκρατίας: Σ’ αυτό το σημείο, θα πρέπει ίσως να θυμηθούμε την διαπίστωση του δημοσιογράφου Νίκου Χασαπόπουλου, όπως την διατύπωσε στην εκπομπή ‘Αυτοψία’: Ο Μιχαλολιάκος, είπε, δεν προκύπτει από πουθενά ότι έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του [181]. Σπούδαζε μαθηματικός εκεί γύρω στην αρχή της Μεταπολίτευσης, αλλά κανένας δεν ξέρει αν πήρε ποτέ πτυχίο και αν ποτέ εξάσκησε το επάγγελμα. Από το πρώτο ‘πόθεν έσχες’ που υποχρεώθηκε να καταθέσει στη Βουλή για τα εισοδήματα του 2012, προκύπτει ότι το ζεύγος Μιχαλολιάκου-Ζαρούλια είναι κάτοχοι μιας διόλου ευκαταφρόνητης περιουσίας, και αυτό το συγκεκριμένο είναι κάτι που τονίζουν όλοι οι απογοητευμένοι πρώην χρυσαβγίτες: Οτι ο αρχηγός τους περνάει ζωή χαρισάμενη με όλες τις ανέσεις, χωρίς να έχει ασκήσει ποτέ κανένα επάγγελμα, την ίδια στιγμή που οι φτωχοί νεοναζί της ΧΑ ήταν υποχρεωμένοι να δίνουν συνδρομές και να αγοράζουν τις πανάκριβες στολές παραλλαγής και τα αξεσουάρ με τα διάσημα της συμμορίας που διαθέτει αποκλειστικά η ‘Φάλαγγα‘ του Παναγιώταρου, εισαγόμενα και ‘Made in Pakistan‘, ασφαλώς [182].

 

Οι δουλειές πάνε καλά. Από 89.000 ευρώ κέρδη χρήσεως προ φόρων το 2009 (επάνω), στις 127.000 ευρώ το 2010 (κάτω). Πηγή ΦΕΚ 3396 κ.λπ στη Διαύγεια, Ισολογισμοί Λυδία ΑΕ Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων κά.
Οι δουλειές πάνε καλά. Από 89.000 ευρώ κέρδη χρήσεως προ φόρων το 2009 (επάνω), στις 127.000 ευρώ το 2010 (κάτω). Πηγή ΦΕΚ 3396 κ.λπ στη Διαύγεια, Ισολογισμοί Λυδία ΑΕ Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων κά, κλικ εδώ.

 

## ΣΗΜΕΙΟ 12ο: Μπορεί ένσημο να μην έχουμε κολλήσει ποτέ στη ζωή μας, όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, οι οικογενειακή επιχείρηση-φαμίλια ‘Χρυσή Αυγή ΑΕ‘ πηγαίνει πάρα πολύ καλά, ειδικά σε ό,τι αφορά τις ταμειακές εισροές από τον δημόσιο κορβανά. Ενα πολύ ωραίο γραφικό από την ‘Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος – JailGoldenDawn‘, σχεδιάγραμμα της Φαμίλιας-Οικογενειακής επιχείρησης Χρυσή Αυγή ΑΕ, με τον Αρχηγό, τα μέλη της συμμορίας, tutti i membri della famiglia, τους κουμπάρους underbosses με τις συζύγους τους και κάποιους υπαλλήλους caporegimes και λοιπούς consiglieri, επίσης με τις συζύγους τους, είναι χαρακτηριστικό [183]:

 

Πάνω απ' όλα η Οικογένεια. Η Famiglia. Μακριά από 'μας ο νεποτισμός, η φαυλοκρατία, η οικογενειοκρατία, το βόλεμα ημετέρων και τα ρουσφέτια. Χρυσή Αυγή για την αξιοκρατία, επιτέλους.
Πάνω απ’ όλα η Οικογένεια. Η Famiglia. Μακριά από ‘μας ο νεποτισμός, η φαυλοκρατία, η οικογενειοκρατία, το βόλεμα ημετέρων και τα ρουσφέτια. Χρυσή Αυγή για την αξιοκρατία, επιτέλους.

 

Οσο για το ποσό που ενθυλακώνουν κάθε μήνα οι βουλευτές της ΧΑ, όχι δεν είναι «ίσο με τον μισθό ενός συνταγματάρχη», όπως διαφήμιζαν τότε στις αρχές που πρωτομπήκαν στη Βουλή. Ο ίδιος ο Παναγιώταρος το αποκάλυψε επάνω στην ταραχή του να απαντήσει σε έναν τηλεθεατή του για τα άτοκα δάνεια που πήρε κι αυτός κι άλλοι βουλευτές της ΧΑ. Είπε συγκεκριμένα ότι δίνουν στο κόμμα «το ήμισυ της αποζημίωσης, φτάνουν τα 6.000 ευρώ». Πράγμα που σημαίνει πως τα άλλα μισά που κρατάνε στην τσέπη τους είναι επίσης «6.000 ευρώ» [183α].

## ΣΗΜΕΙΟ 13ο: Τέλος, είναι χαρακτηριστικό ότι στο κόμμα του Μιχαλολιάκου δεν υπήρξε ποτέ κάποιο όργανο αρμόδιο για τα οικονομικά της οργάνωσης. Μέχρι την είσοδο της οργάνωσης στη Βουλή, το ΑΦΜ που χρησιμοποιούσε το κόμμα ήταν το ΑΦΜ του Μιχαλολιάκου. Ολα τα οικονομικά περνούσαν απ’ τα χέρια του. Οπως γράφτηκε στην ‘Καθημερινή’:

«Πολλές από αυτές [τις δράσεις] πληρώνονταν σε ‘είδος’ έπειτα από ‘μεθοδική’ και συχνά φορτική πίεση που ασκούσαν παράγοντες του ‘Λαϊκού Συνδέσμου’ σε ντόπιους επιχειρηματίες, όπως αποδεικνύει η περίπτωση της Κορίνθου […]. Τις μεγαλύτερες χορηγίες, που ασφαλώς υπήρχαν, τις διαχειρίζετο ο επικεφαλής της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος με βάση τις ανάγκες του κόμματος και μάλλον με προσωπικό του δίκτυο […]. Στο παρελθόν αυτές αφορούσαν στην ενίσχυση σε είδος (π.χ. ψηφοδέλτια, χαρτί, τηλεοπτικό και άλλο χρόνο σε περιφερειακά κανάλια […]. Τέτοιες χορηγίες συνήθως τιμολογούνταν απευθείας στον χορηγό» [184].

Μόνο μετά τις εκλογές του 2012 ο Μιχαλολιάκος έφτιαξε μια ‘Επιτροπή Οικονομικών‘, με όλα τα μέλη της διορισμένα από τον ίδιο [185]. Οπως διαβάζουμε σε μια συνέντευξη του Φύρερ στον Αντώνη Ελληνα που δεν έγινε ιδιαιτέρως γνωστή στην Ελλάδα, μέχρι το 2012, όλες οι οικονομικές δοσοληψίες της οργάνωσης, όπως επίσης και η κατάληξη των συνδρομών των 1.000 ή 2.000 ή 3.000 (μυημένων και με ‘χρίσμα’) μελών της ναζιστικής γκρούπας, όπως επίσης και οι πάσης φύσεως συνδρομές και κουπόνια ενίσχυσης, όλα ελέγχονταν από τον ίδιο τον Φύρερ [186]. Και εξακολουθούν να ελέγχονται, δηλαδή, αφού τα μέλη της ‘Επιτροπής Οικονομικών’ διορίζονται και παύονται από τον Μιχαλολιάκο, όπως άλλωστε το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα 5 (‘ανώτατα’) όργανα του κόμματος, σύμφωνα με την ‘Αρχή του Αρχηγού‘, μεταφορά στα καθ’ ημάς του χιτλερικού ‘Fuhrerprinzip‘ [187].

 

Από το Εθνος, 31/08/2014, οι γνωστοί διορισμένοι συγγενείς από την famiglia Μιχαλολιάκου.
Από το Εθνος, 31/08/2014, οι γνωστοί διορισμένοι συγγενείς από την famiglia Μιχαλολιάκου.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Σκηνής Ενάτης

[178] Ιστολόγιο Χρυσή Αυγή Watch, ‘Παρουσίαση υποψηφίων: Ο ροζ ξενοδόχος’, 28/04/2012
http://xa-watch.blogspot.gr/2012/04/blog-post_28.html
// βλ. και Μαρία Ψαρά, ‘Συνιδιοκτήτης σε ροζ ξενοδοχείο ο Ν. Μιχαλολιάκος’, Εθνος, 30/04/2012
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63650957

[179] Εφημερίδα Ριζοσπάστης, «Οταν οι κομμουνιστές πάλευαν να μη νομιμοποιηθούν οι οίκοι ανοχής, με την προσπάθεια που έκανε ο Καμίνης να χαμηλώσει τα όρια για να δώσει άδεια σε όλους τους οίκους ανοχής, η ‘Χρυσή Αυγή’ ήταν απούσα», 28/04/2012
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6826326&publDate=28/4/2012

[180] Ο κατάλογος των μελών της ‘Χ’, «Εν Αθήναις τη 24 Μαΐου 1950, Ο Αρχηγός τής ‘Χ’ Γεώργιος Γρίβας» στο Παράρτημα στο Σπύρος Παπαγεωργίου, Ο Γρίβας και η «Χ», Το χαμένο αρχείο, εκδόσεις Νέα Θέσις, Αθήνα, 2004

[181] Εκπομπή του AlphaTV, 10/10/2013, με τον Αντώνη Σρόιτερ ‘Αυτοψία’, με θέμα ‘Ο Ελληνας Φύρερ, Το παρελθόν του Μιχαλολιάκου’

[182] Εφημερίδα Τα Νέα, ‘Το «πόθεν έσχες» του Νίκου Μιχαλολιάκου: Πιο πλούσια η Ζαρούλια!!!’, 16/12/2013:

«Ο γενικός γραμματέας της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος δηλώνει, το 2011, εισοδήματα 23.932,21 ευρώ και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια 33.698 ευρώ, από διάφορες πηγές. Το ζεύγος δεν δηλώνει ποσά από βουλευτική αποζημίωση, καθότι δεν αποτελούσαν μέλη της Βουλής, αφού εξελέγησαν το 2012. Επίσης, η Ελένη Ζαρούλια δηλώνει ομόρρυθμος εταίρος σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, η οποία έκανε έναρξη το 2002.
Ουδεμία μεταβολή προκύπτει για την ακίνητη περιουσία τους. Ειδικότερα, ο κ. Μιχαλολιάκος δηλώνει ποσοστό 25% από τέσσερα καταστήματα στην οδό Φιλολάου, στο Παγκράτι (40 τ.μ., 16 τ.μ., 45 τ.μ. και 40 τ.μ.). Ακόμη, δηλώνει 25% από ακίνητο στο Γύθειο της Λακωνίας, 70 τ.μ., μέσα σε αγρόκτημα 4,5 στρεμμάτων. Ολα προέρχονται από κληρονομιά.
Η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια δηλώνει επίσης τέσσερα καταστήματα στην Αθήνα (33 τ.μ., 26 τ.μ., 22 τ.μ., 216 τ.μ.), αποκτηθέντα όλα από κληρονομιά και ένα διαμέρισμα 111 τ.μ. στο Μαρούσι, από γονική παροχή.
Από καταθέσεις, ο κ. Μιχαλολιάκος δηλώνει 399 ευρώ το 2011, η σύζυγός του, 26.096 ευρώ και η κόρη τους 209 ευρώ. Ακόμη, η Ελένη Ζαρούλια δηλώνει ένα αυτοκίνητο, που απέκτησε το 2004»

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5065235/to-pothen-esxes-toy-nikoy-mixaloliakoy/
// Βλ. και από την ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων και το σχετικό τμήμα για τα ‘Πόθεν έσχες’ των βουλευτών:
http://pothen.hellenicparliament.gr/MICHALOLIAKOS_NIKOLAOS/index.html

[183] Βλ. Ιστολόγιο JailGoldenDawn, Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος, ‘«Η οικογενειοκρατία γάγγραινα του Ελληνισμού!» (κλεμμένο)’, 04/08/2014, με το
σχεδιάγραμμα της Famiglia-Οικογενειακής επιχείρησης Χρυσή Αυγή ΑΕ, με τον Αρχηγό, τα μέλη της συμμορίας, tutti i membri della famiglia, τους κουμπάρους underbosses με τις συζύγους τους και κάποιους υπαλλήλους caporegimes και λοιπούς consiglieri, επίσης με τις συζύγους τους.
http://jailgoldendawn.com/2014/08/04/

[183α] Στο 28.00» της διαδικτυακής Web TV εκπομπής ‘Αττικές Οψεις‘ της ΧΑ ‘Η διαδικτυακή εκπομπή «Αττικές Οψεις» με τον Ηλία Παναγιώταρο και τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο’, 16/09/2014
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/stis-2100-h-diadiktuakh-ekpomph-attikes-opseis-me-ton-hlia-panagiwtaro-kai

[184] Καθημερινή, ‘Το ΣΔΟΕ βρίσκεται στα ίχνη «χορηγών» [της Χρυσής Αυγής]’, 13/10/2013
http://www.kathimerini.gr/56252/article/epikairothta/politikh/to-sdoe-vrisketai-sta-ixnh-xorhgwn

[185] Antonis A. Ellinas, The Rise of Golden Dawn: The New Face of the Far Right in Greece, South European Society and Politics, 2013, σ. 11
http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/13608746.2013.782838

[186] Το ζήτημα του ακριβούς αριθμού των (μυημένων και με ‘χρίσμα’) μελών της ΧΑ είναι ένα πολύ θολό ζήτημα -και μας έχει απασχολήσει, βλ. Ιστολόγιο XYZ Contagion, «Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το ‘χρίσμα’ για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους ‘εχθρούς της ράτσας’) [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #03]»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/24/kryfa-03-ierarxia-teletes/
// Ο Στάθης Μπούκουρας στην απολογία του στον Ανακριτή (12/01/2014) μίλησε για 700-1.000 μέλη. Ο Γιώργος Γερμενής στην ίδια ερώτηση κατά την απολογία του (11/01/2014) απάντησε 2.000 μέλη. Ο Μιχαλολιάκος στην συνέντευξή του στον Αντώνη Ελληνα μίλησε για 3.000· βλ. Antonis A. Ellinas, ό.π., σ. 12

[187] Για την ‘Αρχή του Αρχηγού‘, μεταφορά στα καθ’ ημάς του χιτλερικού ‘Fuhrerprinzip‘, βλ. Ιστολόγιο XYZ Contagion, ‘Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες’, 19/09/2013
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/19/mitroo-melon-symmorias/

 


 

Δείτε επίσης: Φάκελος Χρυσή Αυγή

# Θυμίζουμε επίσης τις έρευνες του ιστολογίου μας, καθώς και όλα τα άρθρα μας με ετικέτα ‘Χρυσή Αυγή‘:

# Φάκελος Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Ολες οι έρευνες και τα άρθρα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/fakelos-xa-page-all-articles/

# Φάκελος Σρεμπρένιτσα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Διαβάστε τις νέες μεγάλες έρευνες του XYZ Contagion με θέμα ‘Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα‘:

– ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία για την συμμετοχή Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή’
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-more-evidence/

Και:

– ‘Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ‘.
https://xyzcontagion.wordpress.com/yugoslavia-the-whole-truth/
[Για την Short version, κλικ εδώ ‘Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα’]
– ‘Ολη η αλήθεια για τη Σρεμπρένιτσα: Οι οκτώ συν μία αποδείξεις για το προσχεδιασμένο της οργανωμένης σφαγής’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/eight-plus-one-proof-srebrenica-organized/
– ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-sta-mme/

Δείτε επίσης:

– ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα‘ (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/30/kleon-ioannidis-karadzic-kai-ellines-books-journal/
‘ΕΝΟΧΟΣ ο Κάρατζιτς! Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας στη Βοσνία’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/24/karadzic-the-verdict/
– ‘Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»): Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

# Νέα κατηγορία με σειρά αποκαλυπτικών νέων ερευνών: ‘Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά‘.

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Killah P).

# Εδώ τα άπαντα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/greatest-hits/

# Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ:
https://xyzcontagion.wordpress.com/mainstream-mme/

# Η έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015: Πολλά περιστατικά αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας, ρητορικής μίσους και διακρίσεων λόγω θρησκείας: Δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/08/13/state-department-religious-freedom-report-2015-two-xyzcontagion-incidents/

# Μεταφράσεις άρθρων του ιστολογίου μας σε αξιόλογες ιστοσελίδες και ΜΜΕ του εξωτερικού
https://xyzcontagion.wordpress.com/metafraseis/

# Οι ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαβάζουν XYZ Contagion
https://xyzcontagion.wordpress.com/anakritries-diabazoun-xyzcontagion/

«Αν τεθεί σαν ερώτημα, φαίνεται πως ναι, η απάντηση είναι καταφατική· οι ανακρίτριες διαβάζουν XYZ Contagion.
Εξηγούμαστε:

Η Πέμπτη 10 Ιουλίου του 2014 ήταν μια καλή ημέρα. Οχι μόνο είδαμε τον Κασιδιάρη να προφυλακίζεται, αλλά είδαμε, επίσης, ότι ένα απόσπασμα από παλιό (2007) γραφτό του Μιχαλολιάκου, που είχαμε εντοπίσει και αναδείξει εμείς εδώ στο μπλογκ […], χρησιμοποιήθηκε από την ανακρίτρια στο ένταλμα (σελίδα 6) για την προφυλάκιση του Κασιδιαρέου, στα επιχειρήματα της για το επικίνδυνο ποιόν της συμμορίας (και μάλιστα στο υπ’ αριθμόν Α’ επιχείρημα της), όπως μπορείτε να δείτε […]

# Το βιβλίο του XYZ Contagion – Οι 9+1 άγνωστες σκηνές, τώρα σε βιβλίο (και σε e-book) + Η βιβλιογραφία για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/01/e-book-of-9-1-scenes-bibliography/

XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2
https://xyzcontagion.wordpress.com/ebook/

[XYZ Contagion] – 9+1 σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [XYZ Contagion 2014]
https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=4437

το οποίο προτείνεται, μάλιστα, και από τον Ιό της Εφημερίδας των Συντακτών

# Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/04/05/ios-mix-apon-xyz-contagion/

# Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις: Νέα στοιχεία – Εννιά συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή – Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #04]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/11/kryfa-04-parakratos-nazistiko-zombi/

# Συγκεντρωμένες όλες οι ‘Εννέα συν μία σκηνές από την ιστορία της Χρυσής Αυγής‘, και εδώ με τον τίτλο ‘Η 4η μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και την ιστορία της Ακροδεξιάς‘:
https://xyzcontagion.wordpress.com/q/

# Οι 9+1 σκηνές

Μικρή παρουσίαση: Τι θα διαβάσουν οι επισκέπτες του XYZ Contagion στην τέταρτη μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και τις κρυφές χρηματοδοτήσεις
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/30/mikri-parousiasi-episkeptes-tetarti-megali-erevna/

Η εισαγωγή-προοίμιο: Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

Σκηνή Πρώτη #01: Φεβρουάριος 2005, Γήπεδο Παναθηναϊκού, ΓΑΔΑ, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/01/skini-01/

Σκηνή Δεύτερη #02: Ιούλιος 1964, ΕΚΟΦ, Εβραϊκή Συναγωγή, Παγκράτι (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/02/skini-02/

Σκηνή Τρίτη #03: 23 προς 24 Ιουλίου 1974, ΕΑΤ-ΕΣΑ, Βρετανική Πρεσβεία, Αεροδρόμιο Ελληνικού (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/03/skhnh-03/

Σκηνή Τέταρτη #04: Ιανουάριος 1977, Παγκράτι ξανά, Βόμβες σε βιβλιοπωλεία και κινηματογράφους (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/04/skhnh-04/

Σκηνή Πέμπτη #05: Νοέμβριος 1977, προεκλογική περίοδος, Ιταλία, Γραφεία Εθνικής Παράταξης στον Πύργο Αθηνών, Φυλακές Κορυδαλλού, Ξενοδοχείο Caravel (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/05/skini-05/

Σκηνή Εκτη #06: Ιανουάριος 1979, Βόμβες, όπλα και εκρηκτικά ξανά (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/06/skana-06/
΄
Σκηνή Εβδομη #07: 12 Απριλίου 1992, Ξενοδοχείο ‘Caravel’, Οργανισμός Κρατικών Λαχείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/07/skini-07/

Σκηνή Ογδοη #08: Από την οδό Φιλολάου, Παγκράτι στο μέγαρο της Μεσογείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/08/skhnh-08/

Σκηνή Ενατη #09: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/09/skini-09/

Σκηνή Δέκατη και Τελική #10 – Αυλαία: Ας συνοψίσουμε (Το παζλ συμπληρώνεται;;;) + Αντί επιλόγου + Υστερόγραφο: Η ομολογία για την μεταμφίεση, τη διπλή γλώσσα και το κρυφτούλι με την πραγματική τους ταυτότητα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/10/skhnh-10/

 

# ‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/13/golden-dawn-giortes-neolaias-blood-honour/

# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

# Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/19/georgios-mix-drvda-father/

# Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/27/anoixti-epistoli-patera-xa/

# Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής η 21η Δεκεμβρίου + Τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/23/parnitha-21-dec-orkomosia/

# Ο ακροδεξιός δολοφόνος της Αγγλίδας βουλευτίνας Jo Cox, οι σχέσεις του με την National Alliance του William Pierce κι ένα μυστικό ‘πανευρωπαϊκό συνέδριο’ της Χρυσής Αυγής το 1998
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/06/17/thomas-mair-national-alliance-pierce-xa-1998-filyro/

# Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

# Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το ‘χρίσμα’ για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους ‘εχθρούς της ράτσας’) [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #03]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/24/kryfa-03-ierarxia-teletes/

# Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της ‘Πολιτείας’ (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/01/07/kryfa-02-sxedia-xa-politevma/

# Ξένοι νεοναζί καλεσμένοι του Γκέμπελς της Χρυσής Αυγής Γιώργου Μάστορα (Μισιάκα): «Η συναγωγή θα γίνει ένα ωραίο δημόσιο αποχωρητήριο» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #01]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/12/10/kryfa-01-mastoras-synagogi/

# Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/29/epaggelma-dravida-mix/

# Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion (Περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τεύχος #03)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/18/maria-louka-greek-reporter-xa-historic-memory/

# Αλληλοκαρφώματα και καυγάδες για τους ‘ΦΟΝ’ της Χρυσής Αυγής και άλλα παρατράγουδα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/09/19/xa-dipla-logistika-vivlia-von/

# Οταν η Χρυσή Αυγή ομολογούσε την εξαπάτηση: «Είμαστε εθνικοσοσιαλιστές και δεν αλλάζουμε, αλλά θα παριστάνουμε τους ‘εθνικιστές’ για τον χαζό κόσμο»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/28/xa-omologei-paraplanisi/

# Πειθαρχικός έλεγχος και ΕΔΕ για τον χρυσαβγίτη πυρονόμο υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα με το εμετικό παραλήρημα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/08/paterakis-ede-avgi-efsyn/

# Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ ύβριζε τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο, 06/10/2015
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/06/paterakis-ybrizei-kyratsa-magda-fyssa/

# Η Χρυσή Αυγή απέκτησε τη δική της Blutfahne, τη ματωμένη παγανιστική σημαία SS του Χίτλερ, με το αίμα των νεκρών ναζιστών από το πραξικόπημα της μπυραρίας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/02/blutfahne/

# Ποιοι πρωτοτύπησαν στις κιτς τελετές-φιέστες στις Θερμοπύλες με τις περικεφαλαίες, τις δάδες, τις «εξελιγμένες σβάστικες» (μαίανδρους) και την ‘κρυπτεία’ του Κασιδιάρη;;; Οι χιτλερόψυχοι της Χρυσής Αυγής ή οι φυσικοί τους πρόγονοι της Βέρμαχτ το 1941;;; – Φωτογραφίες
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/21/kitsch-teletes-xa-wehrmacht/

# Οι τρομοκρατικές επιδρομες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Φλώρινας, στα χνάρια των Χαλυβδόκρανων της Εθνικής Ενώσεως Ελλάς (ΕΕΕ), 67 χρόνια πριν
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/23/xa-sta-xnaria-tis-eee-tromokratia-florina/

# Ελληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν Μέρκελ και Ολάντ σαν συνωμότες και ενεργούμενα του σχεδίου από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ μέσα από την Ευρωβουλή στο Στρασβούργο
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/10/xa-protokolla-sofon-sion-synadinos/

# Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη αδικήματα και παρανομίες, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/22/combat-18-anentaxtoi-mpogiatzides/

# Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) μετά από δημοσίευμα του XYZ Contagion και καταγγελία του ΕΠΣΕ – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/22/dikografia-combat18-ame/

# Τι έκαναν οι καταληψίες φοιτητές το πρώτο μεσημέρι της κατάληψης του Πολυτεχνείου και τι έκαναν οι χρυσαυγίτες και οι τραμπούκοι από το ‘Κόμμα 4ης Αυγούστου’ την τελευταία νύχτα του Πολυτεχνείου
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/17/foitites-xrysavgites-polytexneio/

# Χρυσαυγίτης (διπλωματούχος!!!) σε ‘αυτοάμυνα’ ρίχνει κάτω με κεφαλοκλείδωμα άνδρα των ΜΑΤ, καλύπτει το πρόσωπό του με κουκούλα και φωνάζει ανενόχλητος συνθήματα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/07/09/xrysavgitis-diplomatouxos/

# Οι ανατριχιαστικές αντιλήψεις της -μεταμφιεσμένης αλλά πάντα εθνικοσοσιαλιστικής- Χρυσής Αυγής για τον Χριστιανισμό και για τον ρόλο της γυναίκας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/01/antilipseis-xa-gia-xristianismo-gynaika/

# Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/19/mitroo-melon-symmorias/

# Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή ‘Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη’ και στη ‘Διακήρυξη της Βαρκελώνης’, 1981 (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα ‘Ενθέματα’ της κυριακάτικης ‘Αυγής’, 2013-03-31)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/31/net/

# Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/04/epomides-ekriktika-mixaloliakos/

# Δύο πρώην υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής συμφωνούν: Η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα φυλλάδιά μας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/03/18/ypagrhxoi-xrysh-avgh-nea-dimokratia/

# Ευθανασία και στείρωση για ‘άτομα με ειδικές ανάγκες, επιληπτικούς, αλκοολικούς και τοξικομανείς’: Ο δεκάλογος της Χρυσής Αυγής για την ‘ευγονική αναγκαιότητα’, την ‘διοικητική ιατρική’ και το ‘Aufartung’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/13/eyfanasia-steirosi-dekalogos-xa-gia-amea/

# Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο ‘Πρώτο Θέμα’ για τις ‘γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ’ με την προστασία της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/02/grioules-atm-savvidis-apati/

# Εκκλησία και Χρυσή Αυγή: Συγχωροχάρτια κι Ευλογίες για τα θεάρεστα έργα, τα πογκρόμ και τα μπραβιλίκια. Ανήμερα του Ευαγγελισμού.
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/28/ekklisia-xa-amvrosios-rigas/

# Μικρά μυστικά της Χρυσής Αυγής: Η εμφανής δυστοκία στην στελέχωση των ψηφοδελτίων: Σφαγή στους κατηγορούμενους-‘βαρίδια’ μεσαία στελέχη και προνόμια στους ‘ημέτερους’ του Φίρερ
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/08/dystokia-ekloges-2015-sfagi/

# Μικρά μυστικά της Χρυσής Αυγής: Μαϊμού η συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ: Οι ερωτώντες υποτιθέμενοι ‘δημοσιογράφοι’ ήταν στελέχη της συμμορίας και υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/13/maimou-synentefxi-typou-deth/

# Ενα ‘μικρό’ ‘λάθος’ του Μιχαλολιάκου: Επιβεβαιώνει ότι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής γνώριζε (και παρακινούσε) τις δολοφονικές επιθέσεις, τις απόπειρες ανθρωποκτονίας και τους άγριους ξυλοδαρμούς
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/24/mixaloliakos-sms-lagos/

# Ανήλικοι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Η ναζιστική συμμορία, θορυβημένη, διαψεύδει τις στρατολογήσεις και … αυτοδιαψεύδεται!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/01/anilikoi-stratologisi-xrisi-avgi/

# Δικηγόροι σε υποθέσεις με ακροδεξιό, εθνικιστικό και ‘χρυσαβγίτικο ενδιαφέρον’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/30/dikigoroi-akrodexia/

# Ιός – Τα έντυπα της ακροδεξιάς και η σχέση τους με τον πρωθυπουργό (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2013-06-25) + Ποιος είναι ο δημοσιο’γράφος’ Γιώργος Φράγκος της χρυσαβγίτικης εφημερίδας ‘Εμπρός’;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/06/25/ios-entypa-akrodexias-fragkos-empros/

# Σβάστικες και Ζιγκ-Χάιλ από τον ‘ιδεολογικό’ καθοδηγητή και βασικό αρθρογράφο της ναζιστικής συμμορίας Γιώργο ‘Μάστορα’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/05/20/mastoras/

# Ο χρυσαβγίτης υποψήφιος βουλευτής με το ρατσιστικό παραλήρημα για ‘φούρνους και σαπούνια’, στο πλάι του lieutenant Κασιδιάρη, στην μεγάλη του στιγμή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/11/plomaritis-dipla-se-kasidiari/

# Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν της Χρυσής Αυγής από τον Ιό (άρθρο ‘Οι «δικές μας» τυφλές βόμβες’ στην Εφημερίδα των Συντακτών, 2013-04-20) και τον Ματτέο Αλμπανέζε (άρθρο ‘Οι Ιταλοί νεοφασίστες και η ελληνική χούντα’ στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ, 2013-04-21)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/04/21/ios-albanese/

# Διαβάστε στα Ενθέματα της ‘Αυγής’ αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου: Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής (Προωθητική ενέργεια από τα ‘Ενθέματα’, το Left.gr και την Αυγή Online beta)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/30/proo8itiki-energeia-en8emata-left-gr/

# Οταν ο Φύρερ Μιχαλολιάκος έκανε στροφή 180 μοιρών: Δεν αποκλείω συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον Σαμαρά – Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τώρα δικαιώνεται
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/26/mixaloliakos-synergasia-me-nd/

# Το μάθατε;;; Ο Μιχαλολιάκος ο … νοσταλγός των αγώνων ‘114’ των συνοδοιπόρων και κομμουνιστών ξεκίνησε ‘ανένδοτο 114’!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/20/mixaloliakos-114-anendotos/

# Ποιός βουλευτής υπερασπιζόταν τη Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή το 1998;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/04/30/boyleftis-yperaspizotan-xrysi-avgi/

# Η χρυσαβγίτικη επιτομή της ηλιθιότητας – Ούτε μια προβοκάτσια δεν μπορούν να στήσουν χωρίς να καρφωθούν
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/30/sfyrodrepano-provokatsia-xa/

# Ενας εθνικοσοσιαλιστής υποψήφιος βουλευτής και τα λάγνα ανατολίτικα λικνίσματα της ναζιστοσυμμορίας Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/01/30/zafeiropoulos-kousoumbrhs

# Η εμμονή της Χρυσής Αυγής με τους παιδικούς σταθμούς – Αντιγραφή του σχεδίου του NPD;;; + Δύο μικρές ειδήσεις
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/14/xrisi-avgi-paidiki-sta8moi/

# Ονομα: Μπαρμπαρούσης – Βαθμός: Ανθυπασπιστής (ΠΖ) – Μονάδα: …
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/29/mparmparousis/

# Η Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει τον εαυτό της και τα στελέχη της σε κείμενο καταγγελίας εγκληματικών φασιστικών επιθέσεων, ως τους αυτουργούς των επιθέσεων αυτών
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/02/xrysi-avgi-elme-xanion-epitheseis/

# Η UEFA προειδοποιεί: Ρατσιστικό και νεοναζιστικό σύμβολο ο μαίανδρος της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/22/uefa-maiandros-xrysi-avgi/

# Οι στενοί συγγενείς του Καρατζαφέρη και της Χρυσής Αυγής – Φασιστικές, ναζιστικές, φιλοβασιλικές, φιλοχουντικές, ακροδεξιές οργανώσεις το 1984
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/05/05/fasistes-198-2/

 

Φάκελος Σρεμπρένιτσα

[…] Αυτό, όμως, το -κατά γενική ομολογία- επίτευγμα του XYZ Contagion, μεγαλύτερο ίσως και από την έκδοση του βιβλίου (XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, αποκτήστε το εδώ δωρεάν) είναι το εξής αδιαμφισβήτητο γεγονός:

Είπαμε ότι θα στείλουμε στον εισαγγελέα τους Ελληνες εθελοντές φασίστες που πήγαν το 1995 στη Βοσνία να βοηθήσουν τους Σέρβους στις σφαγές αθώων και αμάχων και στις εθνικές εκκαθαρίσεις όπως στην Σρεμπρένιτσα -και το κάναμε.
Τους στείλαμε στον εισαγγελέα.

Και μάλλον κάναμε καλά, αφού οι αμετανόητοι εξακολουθούν να εξυμνούν ανατριχιαστικά την γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα και τα εγκλήματα πολέμου, λ.χ.
# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

Ενας πρώτος στόχος, τον οποίο ελπίζαμε να καταφέρουμε αν και γνωρίζαμε τις δυσκολίες, ήταν, μετά την δημοσίευση της έρευνας και του υλικού (Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα), από τη δική μας δουλειά να γράψουν μεγάλες εφημερίδες και άλλα μέσα [Σ.Σ.: Δείτε επιλογή από τις κυριότερες δημοσιεύσεις σε μεγάλα ΜΜΕ εδώ αναλυτικά ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)‘, ή παρακάτω τον κατάλογο με όλες τις δημοσιεύσεις, μία προς μία].

Ενας δεύτερος, σε μια γωνιά του μυαλού μας, να γίνουν ερωτήσεις στη Βουλή. Εγινε κι αυτό (Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015). Και η απάντηση (Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015).

Και ο τελικός στόχος, που ομολογουμένως κανείς δεν περίμενε να συμβεί εύκολα, ήταν να γραφτεί απ’ τη δουλειά μας αναφορά στον εισαγγελέα. Τελικά δεν χρειάστηκε· οι στόχοι όλοι, όμως, επετεύχθησαν, και μία βδομάδα μάλιστα μετά την δημοσίευση της έρευνας, στις 22 Ιουνίου 2015, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κινήθηκε και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα:

# Ολες οι εξελίξεις στην ‘μη στατική’ σελίδα (ενημερώνεται διαρκώς) ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα‘:
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Τον Ιούλιο του 2016, στην 21η επέτειο, παρουσιάσαμε τα ‘Νέα στοιχεία για την υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα‘: Διαβάστε την πλήρη νέα έρευνα ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή‘ ή τα αυτόνομα report με θέμα ‘Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα‘.

# Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/22/eisaggelia-prodikon-proanakrisi-srebrenica/

Λίγα λόγια απ’ το ιστορικό της υπόθεσης:

Με την ευκαιρία, πρέπει να πούμε εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αναγνώστες μας, που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη δουλειά μας με πολλούς τρόπους, αλλά και με την κατακόρυφη αύξηση των επισκέψεων, γύρω στις 200.000 σε λιγότερο από από έναν μήνα (και πάνω από 1.000.000 στον χρόνο που ακολούθησε), και να σημειώσουμε, επίσης, ότι οι συντάκτες του XYZ Contagion (πρέπει να) είναι ικανοποιημένοι και υπερήφανοι από όσα φάνηκαν όλο αυτό το διάστημα με αφορμή και επίκεντρο την εξαιρετικά σημαντική ιστορία της Σρεμπρένιτσα:
Στα πλαίσια της δημοσίευσης της έρευνας μας για την Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή ‘Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα‘, πρώτα σκεφτήκαμε να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας μερικές πτυχές από τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο πόλεμο:

# ‘Τέσσερα χρόνια πόλεμος, 50 φωτογράφοι, 248 φωτογραφίες – Βοσνία 1992-1995’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/04/09/bosnia-248-photos/

Κατόπιν, προσπαθήσαμε ώστε η λέξη ‘Σρεμπρένιτσα’ να εμφανιστεί στην δημόσια συζήτηση, συνεπώς και να ανεβεί στην ιεράρχηση των μηχανών αναζήτησης, κι έτσι αποφασίσαμε να γράψουμε άρθρα για να θυμηθούν ή για να μάθουν τα γεγονότα όσοι και όσες ενδιαφέρονταν.

# ‘Πάνω από 8.000 εκτελεσμένοι άμαχοι, άοπλοι και αιχμάλωτοι, Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995: Ποιος θυμάται τη μεγαλύτερη θηριωδία σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;;;’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/10/do-you-know-srebrenica/

# ‘Τρεις ερωτήσεις δεν ακούγονται ποτέ εδώ και 20 χρόνια στη Σρεμπρένιτσα – Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία θυμάται τα 20 χρόνια από την μεγάλη σφαγή, 1995-2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/10/icty-remembers-20-years-srebrenica/

Εστιάσαμε στην μοναδική βαλκανική περίπτωση του Σερβοβόσνιου διοικητή της ΕΕΦ:

# ‘Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς (Zvonko Bajagic): Ποιος ήταν ο Σερβοβόσνιος διοικητής της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/12/prodimosiefsi-srebrenica-zvonko/

Με τη βοήθεια φίλων, φτιάχτηκε ένα βίντεο στο οποίο αναδείξαμε μεγάλο τμήμα από το κρίσιμο και χρήσιμο οπτικό υλικό:

# ‘Ελληνες εθελοντές και χρυσαυγίτες από την ΕΕΦ σε επιχειρήσεις στην Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995 – YouTube‘,
κι εδώ σε αγγλική version:
# ‘Greek Volunteers and Golden Dawn members during operations in the Srebrenica massacre, July 1995 – YouTube

Κατόπιν, και με τη βοήθεια φίλων και συνοδοιπόρων, η έρευνα βρήκε τον δρόμο της σε μεγάλα ‘συμβατικά’ λεγόμενα ΜΜΕ:

Στην Εφημερίδα των Συντακτών, 13/06/2015:
# ‘Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-06-13)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/16/ios-anthropoi-apo-ellada-nea-stoixeia-srebrenica/

Στο Εθνος, 14/06/2015:
# ‘Μαρία Ψαρά & Λευτέρης Μπιντέλας – Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα, Εγκλημα πολέμου με τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής (άρθρο στο Εθνος, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/17/maria-lefteris-ethnos-tagmata-matosan-srebrenica

Στην Αυγή, 14/06/2015:
# ‘Στρατής Μπουρνάζος – Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα και ο ρόλος των Ελλήνων εθελοντών, Είκοσι χρόνια από τη σφαγή, Μια αποκαλυπτική έρευνα του ιστολογίου ΧΥΖ Contagion (άρθρο στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/15/bournazos-sfagi-enthemata/

και στα αγγλικά:
# ‘Stratis Bournazos – The Srebrenica massacre and the role of Greek volunteers: A revealing survey by XYZ Contagion (translation of an article first published in the Greek newspaper Avgi, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/18/x-pressed-bournazos-srebrenica-translation-of-avgi

και στα ισπανικά:
# ‘Stratis Bournazos – La masacre de Srebrenica y el papel de los voluntarios griegos: Una investigacion reveladora del blog XYZ Contagion sobre la implicacion de miembros de Aurora Dorada (traduccion de un articulo publicado en el periodico griego Avgi, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/18/spanish-x-pressed-bournazos-srebrenica-translation-of-avgi/

Στην ιταλική Manifesto, 25/06/2015:
# ‘Dimitri Deliolanes – Strage di Srebrenica, c’era Alba Dorata (άρθρο στα ιταλικά του Δημήτρη Δεληολάνη στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto 2015-06-25)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/25/deliolanes-strage-srebrenica-manifesto

Στα Νέα, 19/06/2015:
# ‘Ηλίας Κανέλλης – Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; Ελληνες εγκληματίες πολέμου (άρθρο στην στήλη ‘Ενστάσεις’, Τα Νέα 2015-06-19)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/19/kanellis-enstaseis-nea-poios-thymatai-th-sremprenitsa/

Στην Καθημερινή, 08/07/2015:
# ‘Διονύσης Γουσέτης – Ελληνες εγκληματίες στη Σρεμπρένιτσα (άρθρο στην Καθημερινή, 2015-07-08)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/08/gousetis-eglimaties-kathimerini/

Σε αυτήν την προσπάθεια να δείξουμε την ελληνική συμμετοχή, σαν ένα άγος, σαν μια βαριά ντροπή που βαραίνει δομικά την πολιτική και δημόσια ζωή της χώρας μας, προσπαθώντας παράλληλα να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι χωρίς να χαριστούμε σε κανένα, όπως σημείωσε και η Αυγή, 28/06/2015:
# ‘Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; (Σχόλιο στην στήλη ‘Ρήσεις & Παραπολιτικά’ της κυριακάτικης Αυγής, 28/06/2015)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/28/poios-thumatai-ti-srebrenica-avgi-parapolitiko/

… είχαμε τη βοήθεια, επίσης, από την πρώτη στιγμή, καλών φίλων από το περιοδικό Unfollow, 13/06/2015:
# ‘Θεόφιλος Τραμπούλης – Το άγος της Σρεμπρένιτσας (άρθρο στο UNFOLLOW 2015-06-13)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/14/unfollow-agos-trampoukis/

… ή τον Χριστόφορο Κάσδαγλη από το περιοδικό ‘4 Τροχοί’ (άρθρο στο τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη ‘Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης’)
# ‘Χριστόφορος Κάσδαγλης – Η ελληνική πτυχή μιας σφαγής (άρθρο στο περιοδικό ‘4 Τροχοί’, τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/09/kasdaglis-4-troxoi-srebrenica-2015-july/

… ή το περιοδικό ‘Athens Review of Books’, ειδικά για τις φωτογραφίες που ανακαλύψαμε.
# ‘Filip David – Η Σρεμπρένιτσα τότε και σήμερα (Αρθρο στο περιοδικό Athens Review of Books, τεύχος #064, Ιούλιος-Αύγουστος 2015, Μετάφραση Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/08/01/filip-david-srebrenica-64-arb/

… και αργότερα, από το The Books’ Journal
# ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα’ (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/30/kleon-ioannidis-karadzic-kai-ellines-books-journal/

Αν και έπρεπε να ξεπεράσουμε πολλούς σκοπέλους από πολλά χρόνια παραπληροφόρησης και μονόπλευρης κάλυψης των γεγονότων, όπως λ.χ. ένα παράδειγμα εδώ:
# ‘Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/30/robert-baer-ignatiou-savvidis-fake/

… τελικά, οι στόχοι μας σαν ερευνητικό ιστολόγιο που κάτι έχει να πει επιτεύχθηκαν, ίσως και με το παραπάνω:
Υπήρξε στις 25/06/2015
# ‘Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/25/erotisi-srebrenica-syriza-vouli/

Και στις 15/07/2015 υπήρξε η …
# ‘Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/15/apantisi-paraskevopoulos-erotisi-syriza-srebrenica/

Και τέλος, ο απώτερος στόχος:
# ‘Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/22/eisaggelia-prodikon-proanakrisi-srebrenica/

Ολες οι ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα’ θα βρίσκονται εδώ.
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Και για όποιον/α θέλει το υλικό σε έντυπη μορφή, στο αρχείο pdf περιέχονται όλες οι σελίδες της έρευνας, με τις εικόνες, τα URL των βίντεο και με όλα τα λινκ στο τέλος κάθε κεφαλαίου, υπό μορφή παραπομπών:
# ‘Srebrenica – Η 5η μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή’
https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=6384

Τέλος, όλες μας οι αποκαλύψεις συνοδεύονταν από μια σειρά δυσεύρετων φιλμ και βίντεο, τα οποία σκονίζονταν επί χρόνια σε κάποιες αποθήκες στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Τα ‘ξεθάψαμε’ και τα παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό:
# Η PlayList του XYZ Contagion στο YouTube: Srebrenica Massacre by XYZ Contagion
https://www.youtube.com/playlist?list=PLir9jywufW_wIkujp0cV_-T09wZ7-tHAm

Ενα μεγάλο ευχαριστώ για το συναρπαστικό ταξίδι, και … συνεχίζουμε!

 

97 σκέψεις σχετικά με το “Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα)

  1. Στο σημείο αυτό, καλό θα ήταν να θυμηθούμε, όπως γράφαμε και στην «Σκηνή Εβδομη #07: 12 Απριλίου 1992, Ξενοδοχείο «Caravel», Οργανισμός Κρατικών Λαχείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)», πως η εφημερίδα είχε πρωτοεκδοθεί χάρη σε ένα … λαχείο, που υποτίθεται κέρδισε ακριβώς την επίμαχη εβδομάδα ένας τότε συναγωνιστής τους.
    https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/07/skini-07/

    «Στα σχέδια για τη μεγάλη εξόρμηση, υπήρξε και η απόφαση για την κυκλοφορία εφημερίδας. Το εγχείρημα ήταν μεγάλο και χρειαζόταν χρήματα. Και, ω του θαύματος, βρέθηκαν με τη βοήθεια της Θεάς Τύχης. Κερδίσαμε το Λαχείο!!! Ας μην μας διαφεύγει στο σημείο αυτό, πως η δικαιολογία του «κερδισμένου λαχείου» ήταν η πιο συνηθισμένη, από την εποχή των ταγματασφαλητών δωσίλογων και των μαυραγοριτών της Κατοχής. Χιλιάδες φορές είχε ακουστεί αυτή η φράση τα χρόνια εκείνα, όταν ένα οικόπεδο ή ένα σπίτι ανταλλάσσονταν για λίγα τρόφιμα, και αυτήν την παράδοση των ιδεολογικών (αν όχι και φυσικών, όπως θα δούμε παρακάτω) του προγόνων δεν θα μπορούσε παρά να την τηρήσει πιστά κι ο φυσικός απόγονος Μιχαλολιάκος. Βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που η εύνοια της τύχης λειτουργούσε σύμφωνα με το συμφέρον του τυχερού Μιχαλολιάκου, όπως θα δούμε και αλλού. Περιγράφει ο ίδιος, λίγα χρόνια μετά σε ένα από τα απολογιστικά του βιογραφήματα:

    «[…] υπήρχε ένα βασικό εμπόδιο που πάντοτε σχεδόν υπάρχει στις τάξεις των εθνικιστών και αυτό ήταν η έλλειψη των υλικών μέσων για την πραγματοποίηση του σκοπού μας. Τότε, ένας από τους πλέον εκλεκτούς συναγωνιστές είχε την τύχη να κερδίσει ένα χρηματικό ποσό. Αμέσως παρουσιάσθηκε ενώπιόν μου και μου είπε ότι προσφέρει ένα εκατομμύριο ή και περισσότερα χρήματα εάν χρειασθούν για το κίνημά μας. Το απροσδόκητο αυτό έσοδο με οδήγησε στην απόφαση να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για την έκδοση μιας εφημερίδας η οποία θα διακινείτο από το πρακτορείο τύπου και θα έφθανε σε κάθε γωνιά της Ελλάδος […] Σκοπός τακτικός ήταν μέσω ακριβώς της εφημερίδας να απευθυνθούμε στο λαό ολόκληρης της χώρας και μέσω της εφημερίδας να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα πολιτικό κόμμα».
    Πηγή: Νίκος Μιχαλολιάκος, Εχθροί του καθεστώτος, Χρυσή Αυγή 1993-1998, εκδόσεις Ασκαλών, Αθήνα, 2000, σ. 44 κ.έ. // βλ. και Βλ. Νίκος Μιχαλολιάκος, Φυλακές Κορυδαλλού, 1-15 Ιανουαρίου, Λαϊκές Εθνικιστικές Εκδόσεις, Αθήνα, 2014, σ. 59

    Και αλλού:

    «Οταν αναγγείλαμε ότι η Χρυσή Αυγή πρόκειται να […], πίστεψαν πως λέμε ψέμματα!!! Το πρώτο που είπαν ήταν που θα βρούμε τα λεφτά. Το μυστικό ήταν κάποια χρήματα ενός σημαντικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, του φίλου και συναγωνιστή Π.Ζ., που για καλή μας τύχη είχε κερδίσει σε ένα τυχερό παιχνίδι».
    Πηγή: Νίκος Μιχαλολιάκος, Εναντίον όλων, 100 άρθρα στην Χρυσή Αυγή, εκδόσεις Ασκαλών, Αθήνα, 2001, σ. 5

    Το όνομα του σημαντικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, του «φίλου και συναγωνιστή Π.Ζ., που για καλή [μας] τύχη είχε κερδίσει σε ένα τυχερό παιχνίδι» είναι, κατά πάσα πιθανότητα, Παναγιώτης Ζουμπούλης, ο ίδιος που είχε ταξιδέψει το 1990 με τον Χρήστο Παππά στην Ισπανία για να συναντήσουν τον πρώην στρατηγό των Waffen-SS Λεόν Ντεγκρέλ και να φωτογραφηθούν μαζί του, φορώντας υπερήφανα τις ναζιστικές στολές:

  2. Μαύρο φίδι που τους έφαγε αυτούς που δεν τα κατάφεραν να επανεκλεγούν, ήτοι Ηλιόπουλος, Κουκούτσης και Ζησιμόπουλος (αντ’ αυτού ένας πιτσιρικάς φανατικός Γραικός Φώτης, τα μάτια και τα αυτιά του Ματθαιόπουλου στην ΤΟ Θεσσαλονίκης, δικό του «παιδί» και κατ’ επέκταση σκληρός μιχαλολιακικός, και όχι απίθανο να του ζητήσουν να παραιτηθεί). Οι ομοϊδεάτες τους, τα μικρομεσαία άγνωστα στελέχη που είναι στο Μαλανδρίνο και στις άλλες επαρχιακές φυλακές, παραπονιούνται πως ούτε μια τηλεκάρτα δεν κανονίζει το κόμμα γι’ αυτούς. Ό,τι κάνουν οι οικογένειες τους. Ο δε δύσμοιρος Ρουπακιάς, ακόμα και τα 50 ευρώ που χρειάζεται για είδη πρώτης ανάγκης στην καντίνα της φυλακής τα εξοικονομεί μέσω φιλανθρωπίας σε ευρύτερους οικογενειακούς κύκλους.
    Ο Κουκούτσης και οι άλλοι άτυχοι, που τώρα λέει δεν του φτάνουνε να βάλει βενζίνη στη Μερσεντές και πρέπει, λέει, να κάνουνε τράκες μεταξύ τους για να βρουν 20 ευρώ να πάρουν σουβλάκια όταν μένουν αργά στη Βουλή, πόσο πολύ θα πρέπει να βασιστούν στον αρχηγό, που δεν φημίζεται και πολύ για την γενναιοδωρία του;;; Γι’ αυτό λέμε, μαύρο φίδι που θα τους φάει, έτσι και ακούσουν τις κλειδαριές των κελιών να κλείνουν πίσω τους.

    Νέα πρόσωπα της συμμορίας:

    – Ενας Χατζησάββας, προγραμματιστής λέει Η/Υ στο Κιλκίς

    – Ο δόκτωρ Γαλέος με τ’ όνομα στην Αργολίδα

    – Μια δικηγόρος Σβερώνη-Χοντρονάσιου, συνήγορος Ηλιόπουλου, στη Λάρισα
    https://archive.today/wBwJk

    Ολοι οι άλλοι ξαναβγαίνουν.

  3. EKΛΟΓΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015: Η «ΕΠOΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΙΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ

    Και αυτό το δημόσιο παραδάκι με την «περίεργη» διαχείριση από το …οικογενειακό επιτελείο του αρχηγού προκάλεσε και τον πρώτο, μεγάλο, εσωτερικό «τριγμό» όταν δύο από τους (τότε) εκλεγέντες βουλευτές του κόμματος, μη δεχόμενοι την αδιαφανή παρακράτηση του μείζονος μέρους της βουλευτικής αμοιβής τους από τον «αρχηγό» συνέπηξαν φράξια ώστε να καταφύγουν σε παλιό γνωστό Εθνικοσοσιαλιστή (ουδέποτε αναμειχθέντα με τη Χρυσή Αυγή ή άλλες συναφείς οργανώσεις ή κόμματα) παρακαλώντας τον, ανεπιτυχώς βεβαίως, για …πραξικόπημα κατά της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ώστε να συνεχίσουν οι εκλεγέντες να εισπράττουν ακέραια την αμοιβή τους! Δείγμα, τραγικού επιπέδου ευφυίας αλλά και …εντιμότητας στελεχών που επέλεξε ο Νίκος Μιχαλολιάκος και, μάλιστα, κάθε άλλο παρά το μόνο!

    https://archive.today/HLpqI#selection-873.5-636.109

  4. Υπάρχουν πάντως κόμματα με τεράστιες κοινωνικές ευαισθησίες που φρόντισαν οι βουλευτές της Χ.Α. να παίρνουν τις αποζημιώσεις τους και μέσα στη φυλακή, κάποιος μάλιστα εθνικός ήρωας ήθελε να παίρνουν και την κρατική χρηματοδότηση ως κόμμα. Αν είχαν δείξει και ανάλογη ευαισθησία για τη δικαστική ασυλία που για χρόνια απολάμβανε η συμμορία, αν είχαν διαμαρτυρηθεί για την προκλητική αθώωση Μπαρμπαρούση, για τις 8 αναβολές της δίκης Σκορδέλη, για την ανοχή ή και συνενοχή μερίδας της Αστυνομίας, θα έπειθαν πιο πολύ πως τους πήρε ο πόνος για το τεκμήριο αθωότητας.
    Έτσι κι αλλιώς η Χ.Α. δεν θα πεινούσε. Η μεγάλη χώρα με τον «κοινό μας Ορθόδοξο πολιτισμό» , όπως είχε πει ο νέος μας πρωθυπουργός, ο ακροδεξιός Αλεξάντερ Ντούνκιν που συναντιόταν με το Ματθαιόπουλο και με κάποιον αυτοπροσδιοριζόμενο ως πατριώτη υπουργό της σημερινής κυβέρνησης, δεν θα την άφηναν να πτωχεύσει.

    http://www.skai.gr/news/politics/article/249987/nai-stin-perikopi-apozimioseon-ton-profulakisthedon-tis-ha-apo-nomiko-sumvouliod/#ixzz3QOKEheWB

    Πηνελόπη Γκάλιου
    Δημοσίευση: 16/01/2014

    Με 31 ψήφους «υπέρ» έναντι 21 «κατά» το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε υπέρ της περικοπής των βουλευτικών αποζημιώσεων των προφυλακισθέντων βουλευτώ της Χρυσής Αυγής.
    Η «σκυτάλη» πλέον της απόφασης ανήκει στα κόμματα τα οποία ωστόσο δεν έχουν αποσαφηνίσει ακόμη τη θέση τους και επιφυλάσσονται.

    Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιμετωπίζουν θετικά το ενδεχόμενο περικοπής των αποζημιώσεων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που έχουν προφυλακισθεί και απουσιάζουν από τις εργασίες της Βουλής, ενώ τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάσσονται αρνητικά. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται το τεκμήριο της αθωότητας και εκτιμά ότι άλλο ζήτημα είναι όταν ένα κόμμα κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση και άλλο όταν πρόκειται για προσωπικές υποθέσεις.

  5. Αναδημοσιεύσεις:

    ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ: Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα)
    http://exthrostoumalaka.blogspot.gr/2015/01/blog-post_29.html

    Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα) | Ώρα Κοινής Ανησυχίας
    https://anhsyxia.wordpress.com/2015/07/30/%CE%B2%CF%81%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF/

    Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα) | a hairless ape
    https://ahairlessape.wordpress.com/2015/07/30/%CE%B2%CF%81%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF/

    Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα) | ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
    https://eniaiometopopaideias.wordpress.com/2015/07/30/%CE%B2%CF%81%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF/

    .: – Ποιο είναι το επάγγελμα του Αρχηγού και Φίρερ της Χρυσής Αβγής;;; Εχει κολλήσει ποτέ του ένσημα;;;
    http://anemosanatropis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_148.html

    Εντός (Μετά τη δημοσιοποίηση του ‘Πόθεν έσχες’, Μάιος 2016:

    Πακτωλός χρημάτων στους λογαριασμούς Μιχαλολιάκου – Η Ζαρούλια διαψεύδει τις εξηγήσεις της Χρυσής Αυγής
    https://jailgoldendawn.com/2016/05/11/%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%84%cf%89%ce%bb%cf%8c%cf%82-%cf%87%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d/

    Αλλά και σε παλιότερες αναρτήσεις της Χρυσής Αυγής, απέναντι στο αμείλικτο ερώτημα πώς τέλος πάντων συντηρείται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, δηλώνεται ως επαγγελματική του ιδιότητα (προφανώς προσοδοφόρα) η έκδοση της εφημερίδας. Αν επιθυμείτε να διαβάσετε ένα μόνο άρθρο για την επαγγελματική ιδιότητα του Μιχαλολιάκου, σας συνιστούμε την αποκαλυπτική ανάρτηση του XYZContagion με τίτλο: Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα).

    Πακτωλός χρημάτων στους λογαριασμούς Μιχαλολιάκου–Η Ζαρούλια διαψεύδει τις εξηγήσεις της X.A – Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον
    http://www.presspublica.gr/74918-2/

    .: Πακτωλός χρημάτων στους λογαριασμούς Μιχαλολιάκου – Η Ζαρούλια διαψεύδει τις εξηγήσεις της Χρυσής Αυγής
    http://anemosanatropis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_451.html

    Ν. Μιχαλολιάκος: Ο πιο πλούσιος πολιτικός αρχηγός με το ναζιστικό μόρφωμα – επιχείρηση! | ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_13.html

    «Η ΧΑ, είτε σαν οργάνωση, είτε σαν περιοδικό, είτε σαν εφημερίδα, είτε σαν κόμμα, αποτελεί ΙΧ ιδιωτικής χρήσεως επιχείρηση προσπορισμού ατομικού εισοδήματος για τον Φίρερ, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 μέχρι τις τωρινές βουλευτικές αποζημιώσεις και κρατικές ενισχύσεις, και πως το ΑΦΜ 040002097 που χρησιμοποιούσε το κόμμα ήταν το προσωπικό ΑΦΜ του ίδιου του Μιχαλολιάκου, τουλάχιστον μέχρι την είσοδο της οργάνωσης στη Βουλή», διαβάζουμε στον ιστότοπο xyzcontagion, όπου και υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για τις «μπίζνες» του φυρερίσκου.

Γράψτε ελεύθερα, αν σκεφτήκατε κάτι :)