Η εμπειρία από άλλες χώρες στο θέμα της απαγόρευσης των ναζιστικών κομμάτων και οργανώσεων (και τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας)

Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες
(Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!)

«[...] τις αμέσως προσεχείς ημέρες θέτουμε σε δημόσιο διάλογο πρόταση νομοθετικής παρέμβασης με αντικείμενο τη διεύρυνση του άρθρου 187 του ποινικού κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και του άρθρου 195 περί του τι συνιστά κατάρτιση ένοπλης ομάδας» [*]. Νίκος Δένδιας, Skai 18/09/2013

Οταν τα ξημερώματα της Τετάρτης 18ης Σεπτεμβρίου 2013 πληροφορηθήκαμε (από εδώ) τη δολοφονία του αντιφασίστα δημιουργού Παύλου Φύσσα (Killah P) από τη ναζιστική συμμορία, η πρώτη σκέψη που κάναμε ήταν πως η ημέρα που ξημέρωνε θα οριοθετούσε ένα σημείο καμπής και πλέον, καμία μέρα από εκείνη τη στιγμή και στο εξής δεν επρόκειτο να μοιάζει με καμία από όλες τις προηγούμενες μέρες. Για να το πούμε λίγο σχηματικά, κανείς, πλέον, δεν έχει την πολυτέλεια να μιλάει σε μέλλοντα χρόνο («όταν θα έρθουν») όταν θα θέλει ν’ αναφερθεί στην πασίγνωστη ρήση του Πάστορα Martin Niemoller, «όταν ήρθαν για […], δεν έκανα τίποτα, γιατί δεν ήμουν […]».
Είναι πλέον εδώ. Ηλθαν.

Ηλθαν, και η ατζέντα τους είναι πολύ συγκεκριμένη:

Η εξόντωση οποιουδήποτε δεν είναι σαν κι αυτούς. Η ναζιστική συμμορία μισεί τον ‘άλλο’, όχι για πράξεις, όχι για κάτι που έκανε και δεν της αρέσει, αλλά γι’ αυτό που είναι, γι’ αυτό που έτυχε να γεννηθεί. Και δεν τίθεται καν θέμα, αν ο ‘άλλος’ είναι διαφορετικός. Σημασία έχει ότι και μόνο που υπάρχει ο ‘υπάνθρωπος’, μολύνει τη ‘φυλή’. Και γι’ αυτό πρέπει να εξοντωθεί.

Κάποιο παρόμοιο χαρτί θα μπορούσε να είναι στοιχείο της δικογραφίας γιατί αν δεν κάνουμε κάτι, θ' αρχίσουμε να τα βλέπουμε μες στα σπίτια μας και στα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας.
Κάποιο παρόμοιο χαρτί θα μπορούσε να είναι στοιχείο της δικογραφίας γιατί αν δεν κάνουμε κάτι, θ’ αρχίσουμε να τα βλέπουμε μες στα σπίτια μας και στα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας.


Ομως, οι επιθέσεις και η βία δεν είναι ο τελικός σκοπός των ναζιστών. Ολοι καταλαβαίνουν, πλέον, ότι, ούτε για ‘Ελληνες εθνικιστές’ πρόκειται, ούτε για (απλούς) οπαδούς του εθνικοσοσιαλισμού ή για θεωρητικούς θιασώτες των ναζιστικών θεωριών περί ‘ανώτερης ράτσας’ [Σ.Σ.: Δεν χρησιμοποιούμε τις λέξεις ‘ιδεολογία’ και ‘ιδέες’ διότι δεν έχουν καμία σχέση με ιδέες -πρόκειται, απλά για τις πρακτικές του μίσους και του θανάτου]. Πρόκειται για ναζί εν ενεργεία, για ναζί στην πράξη, που υλοποιούν την δική τους εκδοχή του ‘Aufartung’ (περισσότερα εδώ)

Ο τελικός στόχος τους είναι η κατάληψη της εξουσίας και η επιβολή του δικού τους, χιτλερικού μοντέλου. Οταν ρωτάται ο Φύρερ Μιχαλολιάκος ‘αν πιστεύει στη δημοκρατία’, η απάντηση είναι στερεότυπη:

«Τι με ρωτάτε, τώρα;;; Αν πιστεύω ότι ο λαός πρέπει να αντιπροσωπεύεται;;; Φυσικά πρέπει να αντιπροσωπεύεται, αλλά το πολίτευμα που ζούμε δεν μπορεί να είναι δημοκρατία διότι […]» κ.λπ. κ.λπ. και ακολουθεί ένας λίβελλος κατά της δημοκρατίας.

Εσωτερικό έγγραφο από τη Χρυσή Αυγή. Αποδίδει σειρά κατηγοριών σε 11 μέλη της οργάνωσης.
Εσωτερικό έγγραφο από τη Χρυσή Αυγή. Αποδίδει σειρά κατηγοριών σε 11 μέλη της οργάνωσης.

 

Ο lieutanant (‘Λιάκο μου’ και ‘χαιρετίσματα στον Τακάρα’) Κασιδιάρης, επάνω στον ενθουσιασμό του ίσως, δεν κρύβει λόγια:
Δήλωση του κασιδιαρέου σε ξένη εφημερίδα:

Στόχος μας είναι η απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, θέλουμε 180 έδρες, ώστε να αλλάξουμε μόνοι μας το Σύνταγμα.

Ετσι, για να μην μείνει καμία αμφιβολία. Δεν θέλουν απλά να κυβερνήσουν. Θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα κυβερνάνε για πάντα και μόνοι τους, Χίτλερ-στάιλ.
Για να μάθουμε τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους, θα πρέπει να ανατρέξουμε σε ένα παλαιότερο κείμενο της οργάνωσης, με τίτλο ‘Χρυσή Αυγή, Καταστατικό’. Εκεί θα μάθουμε για την ‘Αρχή του Αρχηγού’, μεταφορά στα καθ’ ημάς του χιτλερικού ‘Führerprinzip‘ Θαυμάστε:

«Εμείς οι Ελληνες εθνικοσοσιαλιστές της Χρυσής Αυγής εξάπτοντας την ευθύνη και το καθήκον μας [Σ.Σ.: Ωραία ελληνικά ο Μιχαλολιάκος] πάνω από το κοινό μέτρο, παραμένουμε υπέροχα πιστοί στη μόνη άφθαρτη κι ακατάλυτη από την παρακμή των καιρών Αρχή, την Αρχή του Αρχηγού.
[…]
Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός είναι η ενσάρκωση της ίδιας της ιστορικής συνείδησης της λαϊκής κοινότητας, ο αξιότερος όλων που με την ενορατική διαύγεια, το πνεύμα θυσίας και το αίσθημα ευθύνης που τον διέπουν [sic] αναλαμβάνει να την οδηγήσει στο πεπρωμένο της.
[…]
Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός είναι ο εκλεκτός ταγός […], ο παράκλητος που ενσαρκώνει τη μυστική φωνή του Αίματος, ο διερμηνευτής των κρυφών ελπίδων, των βαθύτερω πόθων και των μυστικών ψιθύρων του λαού, ο υπέροχος απλοποιητής της θεωρίας και ο εξαγνιστής της πράξεως. Είναι ο ηγέτης που στο πρόσωπό του συμβάλλει η συνισταμένη ενιαία βούληση του έθνους.
[…]
Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός δεν ίσταται πάνω ή δίπλα στο λαό, δεν βρίσκεται μέσα στο λαό· είναι ο ίδιος ο Λαός, είναι η ιστορική του ταυτότητα»

Και αφού εξηγήσουν ότι γι’ αυτούς δεν τίθεται δίλημμα για τον «δημοκρατικό τρόπο διακυβερνήσεως, τον βασιζόμενο στην τυχάρπαστη πλειοψηφία των πολλών», ούτε για τα «σκουληκόβρωτα ερείπια των δημοκρατιών», ξεκαθαρίζουν:

«Η Γερμανία του Χίτλερ είναι φυσικά το λαμπρότερο επιβλητικό οικοδόμημα […] και η επιλογή μας είναι ξεκάθαρη: Πιστεύουμε στην Αρχή του Αρχηγού ως θεμέλιο πολιτειακής νομιμότητας […] την οποία θέλουμε να είναι ζώσα, να έχει σάρκα και οστά, να είναι η ενανθρωπισμένη υπόσταση αυτών των ακατάλυτων αξιών του πολιτισμού μας, ο άγρυπνος φρουρός τους, ο διερμηνευτής της μυστικής φωνής του Αίματός μας, ο ενσαρκωτής των οραμάτων, ο πρώτος από εμάς, εκείνος που είμαστε εμείς, εκείνος είναι ο Αρχηγός, η ανώτατη Αρχή του Αρχηγού».

Αυτό είναι το ‘πολίτευμα’ που μας ετοιμάζει ο Αριος Ελλην Φύρερ Μιχαλολιάκος, ο ίδιος που ο πρώην υπαρχηγός του Γκέκας, μετά τη ρήξη τους, αποκαλούσε ‘δραβίδα’ (google it).
Στόχος όλοι οι διαφορετικοί, λοιπόν. Πρώτα όσοι ‘μολύνουν’. Μετά η ίδια η Δημοκρατία. Το λένε και κάπως διαφορετικά:

«Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τη Θρησκεία των δυνατών της Ελληνικής Φυλής»
h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-ideologia-mas-ws-proektash-ths-kosmothewrias-mas

και

«Και προειδοποιούμε τα πολιτικά αθύρματα ότι για την αρνησιπατρία τους, η ποινή ούτε αναστέλλεται, ούτε εφεσιβάλλεται!!!…»
h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/arnhsipatria-diarkes-ethniko-egklhma

Το ‘χει δηλώσει και ο ίδιος ο ‘η Αρχή του Αρχηγού’:

«Τα σκουπίδια για το σφουγγάρισμα της εξουσίας».
«Εμείς αν πάρουμε ποτέ την εξουσία, θα την σφουγγαρίζουν καθημερινά χιλιάδες άτομα. Έχουμε πολλούς προς αυτή την αποστολή ήδη καθορισμένους, λοιπόν δεν είναι αυτό το θέμα. Τα σκουπίδια είναι το δεύτερο. Τα ανθρώπινα σκουπίδια είναι το πρώτο.»

Στο 27:57:

Και να που βρεθήκαμε στο σημείο 0, συνεπώς είναι η ώρα να αναρωτηθούμε ‘Τι κάνουμε;’

Κατά τη γνώμη μας, ΤΩΡΑ είναι η στιγμή που η Δημοκρατία πρέπει να αντιδράσει και να σταματήσει να κοιτάει μισοπαράλυτη την επέλαση της φονικής βίας από τα ένοπλα και ένστολα παραστρατιωτικά Τάγματα Εφόδου των ναζήδων, αν θέλει να προστατεύσει τους πολίτες και την ίδια την ύπαρξή της. Κατά τη γνώμη μας, απώτερος στόχος θα πρέπει να είναι η πλήρης απαγόρευση της λειτουργίας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Γνωρίζουμε τη διχογνωμία. Κάποιοι λένε ‘αν βγει η ΧΑ εκτός νόμου, θα ηρωοποιηθεί και εντός ολίγου, θα γίνει Νόμος η ίδια της’ (θα μιλήσουμε γι΄αυτό στη συνέχεια). Και κάποιοι άλλοι λένε ότι πρέπει να ποινικοποιηθούν αυτού του είδους οι οργανώσεις, όπως επίσης και η διάδοση του μίσους και η πρόκληση σε βία.

Χρυσή Αυγή, Κεντρική Διοίκηση. Σφραγίδα και ταυτότητα ασφάλειας της Χρυσής Αυγής.
Χρυσή Αυγή, Κεντρική Διοίκηση. Σφραγίδα και ταυτότητα ασφάλειας της Χρυσής Αυγής.

 

Προσπαθώντας να συμβάλουμε στη γενικότερη συζήτηση, ανατρέχοντας στο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά, θα παραθέσουμε ορισμένα στοιχεία από αυτήν την πολύπλοκη εξίσωση:

# Το Αρθρο 29 Παράγραφος 1 του Συντάγματος ορίζει ότι ‘η οργάνωση και η δράση των κομμάτων οφείλει να εξυπηρετεί την ελέυθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος’.

# Το 2007, κάποιος Αθανάσιος Δασκαλόπουλος θέλησε να κατεβεί στις εκλογές με όνομα τίτλου του συνδυασμού του ‘Νέος Φασισμός’. Ο Αρειος Πάγος, και συγκεκριμένα το Α’ Πολιτικό Τμήμα, με την απόφαση 4/2007 της 1/09/2007 αποφάνθηκε πως «φασιστικά κόμματα είναι αντίθετα με τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

# Υπάρχει το προηγούμενο της καταδίκης του υπαρχηγού της οργάνωσης Περίανδρου (Αντώνη Ανδρουτσόπουλου) για την δολοφονική επίθεση εναντίον 3 αριστερών νέων συνδικαλιστών το 1998. Η υπόθεση είχε κριθεί στο Εφετείο (απόφαση 1167/2010 που επικύρωσε την απόφαση 161, 162, 163/2009 του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών) και στο σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης περιγραφόταν με σαφήνεια «η εγκληματική πράξη όχι μόνο του κατηγορούμενου, αλλά μιας δεκαμελούς ομάδας της Χρυσής Αυγής, που έδρασε οργανωμένα και με σχέδιο, από κοινού, με οργανωμένη πρόθεση». Με ‘δικαστική βούλα’, πλέον, επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι η ΧΑ είναι δολοφονική συμμορία η οποία σχεδιάζει και εκτελεί επιθέσεις εναντίον αυτών που θεωρεί ‘αντιπάλους’ της.

# Τέλος, υπάρχει και η διεθνής υποχρέωση της χώρας μας να απαγορεύσει τις οργανωμένες νεοναζιστικές ομάδες.

«Ναι, αλλά μήπως έτσι η ΧΑ βγει, τελικά, ωφελημένη;;;», θα ρωτήσει κανείς. «Μήπως τα διοικητικά μέτρα εναντίον της μπορεί να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα;;; Θα αλλάξει όνομα, σύμβολα και ίσως καταστατικό και θα παρουσιαστεί «συμμορφωμένη» αλλά χωρίς ν’ αλλάξει το παραμικρό από τις τακτικές της;;; Μήπως ηρωοποιηθεί στα μάτια του κόσμου με ενδεχόμενο να δυναμώσει περισσότερο;;;». Εύλογες απορίες. Αλλωστε και ο ίδιος ο Φύρερ Μιχαλολιάκος το έχει σκεφτεί και έχει έτοιμη τη λύση:

– «Α, πολύ ωραία … Θα αλλάξουμε όνομα … Ηδη έχουμε βαρεθεί το παλαιό!!!», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στον φασιστικό «Στόχο» το 1999.

Ασφαλώς, μια δικαστική απόφαση από μόνη της δεν θα καταφέρει και πολλά πράγματα, αν δεν συνοδεύεται από ευρεία πλατειά κοινωνική συναίνεση και ενότητα σε όλους τους κοινωνικούς χώρους -ή, έστω, σε όσους απορρίπτουν τη ‘θεωρία των δύο άκρων’. Ομως η ευρωπαϊκή πρακτική μας δίνει την απάντηση:

# Στην Ουγγαρία, η ‘Παλιά Φρουρά’ απαγορεύτηκε, αλλά τα στελέχη της συνέχισαν με το ρατσιστικό κόμμα ‘Jobbik’ και βρίσκονται σήμερα στο Κοινοβούλιο.

# Στο Βέλγιο, το 2004, το Εφετείο έκρινε ότι το ‘Vlaams Blok’ παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο. Εκείνο άλλαξε το όνομά του σε ‘Vlaams Belang’ και συνέχισε την παρουσία του ανοδικά.

Χρυσή Αυγή Πυρήνας Μαγνησίας, Κανόνες ομαλής λειτουργίας του Πυρήνα, «Η επιπολαιότητα και η αδιαφορία πληρώνονται πολλές φορές με αίμα».
Χρυσή Αυγή Πυρήνας Μαγνησίας, Κανόνες ομαλής λειτουργίας του Πυρήνα, «Η επιπολαιότητα και η αδιαφορία πληρώνονται πολλές φορές με αίμα».

 

Ομως, υπάρχουν 3 παραδείγματα που τα πράγματα εξελίχτηκαν διαφορετικά:

# Τα δύο προέρχονται από την (τότε) Δυτική Γερμανία της δεκαετίας του ’80 (‘Κόμμα Ελευθερίας των Γερμανών’ και ‘Εθνικιστική Λίστα’) και το τρίτο από την Σερβία (‘Λευκή Φρουρά’). Και στις 3 αυτές περιπτώσεις, όχι μόνο απαγορεύτηκε η λειτουργία των φασιστικών αυτών κομμάτων, αλλά επιβλήθηκε και απαγόρευση κατοχής δημόσιου αξιώματος (όπως αυτά του βουλευτή ή του δημοτικού συμβούλου) και απαγόρευση εκλογής/επανεκλογής, δηλαδή απαγόρευση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι. Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω πρέπει να ληφθούν υπόψη στη δημόσια συζήτηση. Κάπου εκεί πρέπει να βρίσκεται η λύση.

Και τώρα, είναι η πιο κατάλληλη στιγμή και για δύο ακόμη λόγους: Πρώτον, ο κόσμος που ασπάζεται τον αντιφασισμό αυτή τη στιγμή βράζει και είναι ενωμένος -θέλει κάτι δραστικό να γίνει. Συνεπώς, τα οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν από την απαγόρευση, θα είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν -ακόμη και στο πεζοδρόμιο. Και δεύτερον και σημαντικότερον, όσοι έκαναν το λάθος να ψηφίσουν και να υποστηρίξουν τη συμμορία, πρέπει να αρχίσουν να νιώθουν το κόστος. Οτι δεν γίνεται να ταυτίζονται με τον χειρότερο υπόκοσμο που έχει αίμα στα χέρια του χωρίς συνέπειες. Οτι όσο υποστηρίζουν μια εγκληματική οργάνωση, το αίμα βρίσκεται και στα δικά τους χέρια.

Να θυμίσουμε εδώ, ότι τη μέρα του Ιουνίου 1998 που είχε γίνει η δολοφονική απόπειρα ενάντια στον Δημήτρη Κουσουρή και τους άλλους δύο νέους του ΝΑΡ, λίγο πριν, οι συντεταγμένοι χρυσαβγίτες που περνούσαν ακριβώς μπροστά από τα ΜΑΤ, φώναζαν προκλητικά στους @ριστερούς που ήταν απέναντι:

– Σήμερα θα φάμε κάποιον δικό σας.
– Εσείς με τις μηνύσεις κι εμείς με τα μαχαίρια, κορόιδα.

Οι thugs της συμμορίας ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό το τελευταίο ‘- Εσείς με τις μηνύσεις κι εμείς με τα μαχαίρια, κορόιδα‘. Το θέμα είναι ποια απάντηση θα πάρουν.

Λοιπόν, πόσο μακριά θα το πάνε;
Απάντηση: Οσο τους αφήσουμε.

_________________________________

[*] Σημειώνεται, ότι το άρθρο 187 αφορά τις τρομοκρατικές οργανώσεις ενώ το άρθρο 195 αφορά, ουσιαστικά, τις παραστρατιωτικές οργανώσεις και η διεύρυνση συνίσταται στο ότι, πλέον, παραστρατιωτικές οργανώσεις θα χαρακτηρίζονται ομάδες με στρατιωτική οργάνωση και συμπεριφορά, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ένοπλα σώματα ή χωρίς οπλισμό, όπως στην περίπτωση του Μελιγαλά.

Από το βιβλίο του Φιλίππου (Περδικάρη), σ. 385
Από το βιβλίο του Φιλίππου (Περδικάρη), σ. 385

 


 

ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Skinhead Oi, Nazi-Punks και διάφοροι άλλοι τέτοιοι τύποι την εποχή της Κυψέλης. Δύο από τις φωτογραφίες είναι παρμένες έξω απ’ τα γραφεία τους, ενώ είναι εμφανής στις υπόλοιπες η προσπάθεια κατάληψης του πεζοδρομίου και οι «δράσεις» «πολιτικού ακτιβισμού» για να κυριαρχήσουν στο πεζοδρόμιο εναντίον των «λαθρομεταναστών εισβολέων, των αναρχοκαθεστωτικών συμμοριτών και των αριστερών συνοδοιπόρων».

 


 

Δείτε επίσης: Φάκελος Χρυσή Αυγή

# Θυμίζουμε επίσης τις έρευνες του ιστολογίου μας, καθώς και όλα τα άρθρα μας με ετικέτα ‘Χρυσή Αυγή‘:

# Φάκελος Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Ολες οι έρευνες και τα άρθρα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/fakelos-xa-page-all-articles/

# Φάκελος Σρεμπρένιτσα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

# Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-sta-mme/

# Νέα κατηγορία με σειρά αποκαλυπτικών νέων ερευνών: ‘Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά‘.

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Killah P).

# Εδώ τα άπαντα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/greatest-hits/

# Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ:
https://xyzcontagion.wordpress.com/mainstream-mme/

# Μεταφράσεις άρθρων του ιστολογίου μας σε αξιόλογες ιστοσελίδες και ΜΜΕ του εξωτερικού
https://xyzcontagion.wordpress.com/metafraseis/

# Οι ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαβάζουν XYZ Contagion
https://xyzcontagion.wordpress.com/anakritries-diabazoun-xyzcontagion/

«Αν τεθεί σαν ερώτημα, φαίνεται πως ναι, η απάντηση είναι καταφατική· οι ανακρίτριες διαβάζουν XYZ Contagion.
Εξηγούμαστε:

Η Πέμπτη 10 Ιουλίου του 2014 ήταν μια καλή ημέρα. Οχι μόνο είδαμε τον Κασιδιάρη να προφυλακίζεται, αλλά είδαμε, επίσης, ότι ένα απόσπασμα από παλιό (2007) γραφτό του Μιχαλολιάκου, που είχαμε εντοπίσει και αναδείξει εμείς εδώ στο μπλογκ […], χρησιμοποιήθηκε από την ανακρίτρια στο ένταλμα (σελίδα 6) για την προφυλάκιση του Κασιδιαρέου, στα επιχειρήματα της για το επικίνδυνο ποιόν της συμμορίας (και μάλιστα στο υπ’ αριθμόν Α’ επιχείρημα της), όπως μπορείτε να δείτε […]

 

# Το βιβλίο του XYZ Contagion – Οι 9+1 άγνωστες σκηνές, τώρα σε βιβλίο (και σε e-book) + Η βιβλιογραφία για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/01/e-book-of-9-1-scenes-bibliography/

XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2
https://xyzcontagion.wordpress.com/ebook/

[XYZ Contagion] – 9+1 σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [XYZ Contagion 2014]
https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=4437

το οποίο προτείνεται, μάλιστα, και από τον Ιό της Εφημερίδας των Συντακτών

# Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/04/05/ios-mix-apon-xyz-contagion/

 

# Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις: Νέα στοιχεία – Εννιά συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή – Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #04]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/11/kryfa-04-parakratos-nazistiko-zombi/

# Συγκεντρωμένες όλες οι «Εννέα συν μία σκηνές από την ιστορία της Χρυσής Αυγής«, και εδώ με τον τίτλο ‘Η 4η μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και την ιστορία της Ακροδεξιάς‘:
https://xyzcontagion.wordpress.com/q/

# Οι 9+1 σκηνές

Μικρή παρουσίαση: Τι θα διαβάσουν οι επισκέπτες του XYZ Contagion στην τέταρτη μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και τις κρυφές χρηματοδοτήσεις
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/30/mikri-parousiasi-episkeptes-tetarti-megali-erevna/

Η εισαγωγή-προοίμιο: Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

Σκηνή Πρώτη #01: Φεβρουάριος 2005, Γήπεδο Παναθηναϊκού, ΓΑΔΑ, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/01/skini-01/

Σκηνή Δεύτερη #02: Ιούλιος 1964, ΕΚΟΦ, Εβραϊκή Συναγωγή, Παγκράτι (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/02/skini-02/

Σκηνή Τρίτη #03: 23 προς 24 Ιουλίου 1974, ΕΑΤ-ΕΣΑ, Βρετανική Πρεσβεία, Αεροδρόμιο Ελληνικού (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/03/skhnh-03/

Σκηνή Τέταρτη #04: Ιανουάριος 1977, Παγκράτι ξανά, Βόμβες σε βιβλιοπωλεία και κινηματογράφους (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/04/skhnh-04/

Σκηνή Πέμπτη #05: Νοέμβριος 1977, προεκλογική περίοδος, Ιταλία, Γραφεία Εθνικής Παράταξης στον Πύργο Αθηνών, Φυλακές Κορυδαλλού, Ξενοδοχείο Caravel (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/05/skini-05/

Σκηνή Εκτη #06: Ιανουάριος 1979, Βόμβες, όπλα και εκρηκτικά ξανά (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/06/skana-06/
΄
Σκηνή Εβδομη #07: 12 Απριλίου 1992, Ξενοδοχείο «Caravel», Οργανισμός Κρατικών Λαχείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/07/skini-07/

Σκηνή Ογδοη #08: Από την οδό Φιλολάου, Παγκράτι στο μέγαρο της Μεσογείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/08/skhnh-08/

Σκηνή Ενατη #09: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/09/skini-09/

Σκηνή Δέκατη και Τελική #10 – Αυλαία: Ας συνοψίσουμε (Το παζλ συμπληρώνεται;;;) + Αντί επιλόγου + Υστερόγραφο: Η ομολογία για την μεταμφίεση, τη διπλή γλώσσα και το κρυφτούλι με την πραγματική τους ταυτότητα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/10/skhnh-10/

 

# ‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/13/golden-dawn-giortes-neolaias-blood-honour/

# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

# Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/19/georgios-mix-drvda-father/

# Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/27/anoixti-epistoli-patera-xa/

# Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής η 21η Δεκεμβρίου + Τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/23/parnitha-21-dec-orkomosia/

# Ο ακροδεξιός δολοφόνος της Αγγλίδας βουλευτίνας Jo Cox, οι σχέσεις του με την National Alliance του William Pierce κι ένα μυστικό ‘πανευρωπαϊκό συνέδριο’ της Χρυσής Αυγής το 1998
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/06/17/thomas-mair-national-alliance-pierce-xa-1998-filyro/

# Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

# Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το «χρίσμα» για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους «εχθρούς της ράτσας») [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #03]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/24/kryfa-03-ierarxia-teletes/

# Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της «Πολιτείας» (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/01/07/kryfa-02-sxedia-xa-politevma/

# Ξένοι νεοναζί καλεσμένοι του Γκέμπελς της Χρυσής Αυγής Γιώργου Μάστορα (Μισιάκα): «Η συναγωγή θα γίνει ένα ωραίο δημόσιο αποχωρητήριο» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #01]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/12/10/kryfa-01-mastoras-synagogi/

# Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/29/epaggelma-dravida-mix/

# Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion (Περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τεύχος #03)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/18/maria-louka-greek-reporter-xa-historic-memory/

# Καταγγελία από στέλεχος της Χρυσής Αυγής για διπλά λογιστικά βιβλία, αλληλοκαρφώματα και καυγάδες για τους ‘ΦΟΝ’ και άλλα προεκλογικά παρατράγουδα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/09/19/xa-dipla-logistika-vivlia-von/

# Οταν η Χρυσή Αυγή ομολογούσε την εξαπάτηση: «Είμαστε εθνικοσοσιαλιστές και δεν αλλάζουμε, αλλά θα παριστάνουμε τους «εθνικιστές» για τον χαζό κόσμο»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/28/xa-omologei-paraplanisi/

# Πειθαρχικός έλεγχος και ΕΔΕ για τον χρυσαβγίτη πυρονόμο υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα με το εμετικό παραλήρημα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/08/paterakis-ede-avgi-efsyn/

# Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ υβρίζει τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο, 06/10/2015
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/06/paterakis-ybrizei-kyratsa-magda-fyssa/

# Η Χρυσή Αυγή απέκτησε τη δική της Blutfahne, τη ματωμένη παγανιστική σημαία SS του Χίτλερ, με το αίμα των νεκρών ναζιστών από το πραξικόπημα της μπυραρίας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/02/blutfahne/

# Ποιοι πρωτοτύπησαν στις κιτς τελετές-φιέστες στις Θερμοπύλες με τις περικεφαλαίες, τις δάδες, τις «εξελιγμένες σβάστικες» (μαίανδρους) και την «κρυπτεία» του Κασιδιάρη;;; Οι χιτλερόψυχοι της Χρυσής Αυγής ή οι φυσικοί τους πρόγονοι της Βέρμαχτ το 1941;;; – Φωτογραφίες
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/21/kitsch-teletes-xa-wehrmacht/

# Οι τρομοκρατικές επιδρομες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Φλώρινας, στα χνάρια των Χαλυβδόκρανων της Εθνικής Ενώσεως Ελλάς (ΕΕΕ), 67 χρόνια πριν
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/23/xa-sta-xnaria-tis-eee-tromokratia-florina/

# Ελληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν Μέρκελ και Ολάντ σαν συνωμότες και ενεργούμενα του σχεδίου από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ μέσα από την Ευρωβουλή στο Στρασβούργο
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/10/xa-protokolla-sofon-sion-synadinos/

# Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη αδικήματα και παρανομίες, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/22/combat-18-anentaxtoi-mpogiatzides/

# Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) μετά από δημοσίευμα του XYZ Contagion και καταγγελία του ΕΠΣΕ – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/22/dikografia-combat18-ame/

# Τι έκαναν οι καταληψίες φοιτητές το πρώτο μεσημέρι της κατάληψης του Πολυτεχνείου και τι έκαναν οι χρυσαυγίτες και οι τραμπούκοι από το «Κόμμα 4ης Αυγούστου» την τελευταία νύχτα του Πολυτεχνείου
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/17/foitites-xrysavgites-polytexneio/

# Χρυσαυγίτης (διπλωματούχος!!!) σε «αυτοάμυνα» ρίχνει κάτω με κεφαλοκλείδωμα άνδρα των ΜΑΤ, καλύπτει το πρόσωπό του με κουκούλα και φωνάζει ανενόχλητος συνθήματα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/07/09/xrysavgitis-diplomatouxos/

# Οι ανατριχιαστικές αντιλήψεις της -μεταμφιεσμένης αλλά πάντα εθνικοσοσιαλιστικής- Χρυσής Αυγής για τον Χριστιανισμό και για τον ρόλο της γυναίκας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/01/antilipseis-xa-gia-xristianismo-gynaika/

# Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/19/mitroo-melon-symmorias/

# Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή «Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη» και στη «Διακήρυξη της Βαρκελώνης», 1981 (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα «Ενθέματα» της κυριακάτικης «Αυγής», 2013-03-31)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/31/net/

# Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/04/epomides-ekriktika-mixaloliakos/

# Δύο πρώην υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής συμφωνούν: Η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα φυλλάδιά μας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/03/18/ypagrhxoi-xrysh-avgh-nea-dimokratia/

# Ευθανασία και στείρωση για «άτομα με ειδικές ανάγκες, επιληπτικούς, αλκοολικούς και τοξικομανείς»: Ο δεκάλογος της Χρυσής Αυγής για την «ευγονική αναγκαιότητα», την «διοικητική ιατρική» και το «Aufartung
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/13/eyfanasia-steirosi-dekalogos-xa-gia-amea/

# Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα» για τις «γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ» με την προστασία της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/02/grioules-atm-savvidis-apati/

# Ανήμερα του Ευαγγελισμού: Εκκλησία και Χρυσή Αυγή: Συγχωροχάρτια κι Ευλογίες για τα θεάρεστα έργα, τα πογκρόμ και τα μπραβιλίκια
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/28/ekklisia-xa-amvrosios-rigas/

# Εμφανής η δυστοκία στην στελέχωση των ψηφοδελτίων της Χρυσής Αυγής: Σφαγή στους κατηγορούμενους-«βαρίδια» μεσαία στελέχη και προνόμια στους «ημέτερους» του Φίρερ
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/08/dystokia-ekloges-2015-sfagi/

# Μαϊμού η συνέντευξη τύπου της Χρυσής Αυγής στη ΔΕΘ: Οι ερωτώντες υποτιθέμενοι «δημοσιογράφοι» ήταν στελέχη της συμμορίας και υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/13/maimou-synentefxi-typou-deth/

# Ενα «μικρό» «λάθος» του Μιχαλολιάκου: Επιβεβαιώνει ότι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής γνώριζε (και παρακινούσε) τις δολοφονικές επιθέσεις, τις απόπειρες ανθρωποκτονίας και τους άγριους ξυλοδαρμούς
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/24/mixaloliakos-sms-lagos/

# Ανήλικοι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Η ναζιστική συμμορία, θορυβημένη, διαψεύδει τις στρατολογήσεις και … αυτοδιαψεύδεται!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/01/anilikoi-stratologisi-xrisi-avgi/

# Δικηγόροι σε υποθέσεις με ακροδεξιό, εθνικιστικό και «χρυσαβγίτικο ενδιαφέρον»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/30/dikigoroi-akrodexia/

# Ιός – Τα έντυπα της ακροδεξιάς και η σχέση τους με τον πρωθυπουργό (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2013-06-25) + Ποιος είναι ο δημοσιο’γράφος’ Γιώργος Φράγκος της χρυσαβγίτικης εφημερίδας «Εμπρός»;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/06/25/ios-entypa-akrodexias-fragkos-empros/

# Σβάστικες και Ζιγκ-Χάιλ από τον ‘ιδεολογικό’ καθοδηγητή και βασικό αρθρογράφο της ναζιστικής συμμορίας Γιώργο «Μάστορα»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/05/20/mastoras/

# Ο χρυσαβγίτης υποψήφιος βουλευτής με το ρατσιστικό παραλήρημα για «φούρνους και σαπούνια», στο πλάι του lieutenant Κασιδιάρη, στην μεγάλη του στιγμή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/11/plomaritis-dipla-se-kasidiari/

# Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν της Χρυσής Αυγής από τον Ιό (άρθρο «Οι «δικές μας» τυφλές βόμβες» στην Εφημερίδα των Συντακτών, 2013-04-20) και τον Ματτέο Αλμπανέζε (άρθρο «Οι Ιταλοί νεοφασίστες και η ελληνική χούντα» στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ, 2013-04-21)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/04/21/ios-albanese/

# Διαβάστε στα Ενθέματα της «Αυγής» αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου: Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής (Προωθητική ενέργεια από τα «Ενθέματα», το Left.gr και την Αυγή Online beta)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/30/proo8itiki-energeia-en8emata-left-gr/

# Στροφή 180 μοιρών του Φύρερ Μιχαλολιάκου: Δεν αποκλείω συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον Σαμαρά – Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τώρα δικαιώνεται
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/26/mixaloliakos-synergasia-me-nd/

# Το μάθατε;;; Ο Μιχαλολιάκος ο … νοσταλγός των αγώνων «114» των συνοδοιπόρων και κομμουνιστών ξεκίνησε «ανένδοτο 114»!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/20/mixaloliakos-114-anendotos/

# Ποιός βουλευτής υπερασπιζόταν τη Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή το 1998;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/04/30/boyleftis-yperaspizotan-xrysi-avgi/

# Η χρυσαβγίτικη επιτομή της ηλιθιότητας – Ούτε μια προβοκάτσια δεν μπορούν να στήσουν χωρίς να καρφωθούν
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/30/sfyrodrepano-provokatsia-xa/

# Ενας εθνικοσοσιαλιστής υποψήφιος βουλευτής και τα λάγνα ανατολίτικα λικνίσματα της ναζιστοσυμμορίας Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/01/30/zafeiropoulos-kousoumbrhs

# Η εμμονή της Χρυσής Αυγής με τους παιδικούς σταθμούς – Αντιγραφή του σχεδίου του NPD;;; + Δύο μικρές ειδήσεις
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/14/xrisi-avgi-paidiki-sta8moi/

# Ονομα: Μπαρμπαρούσης – Βαθμός: Ανθυπασπιστής (ΠΖ) – Μονάδα: …
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/29/mparmparousis/

# Η Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει τον εαυτό της και τα στελέχη της σε κείμενο καταγγελίας εγκληματικών φασιστικών επιθέσεων, ως τους αυτουργούς των επιθέσεων αυτών
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/02/xrysi-avgi-elme-xanion-epitheseis/

# Η UEFA προειδοποιεί: Ρατσιστικό και νεοναζιστικό σύμβολο ο μαίανδρος της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/22/uefa-maiandros-xrysi-avgi/

# Οι στενοί συγγενείς του Καρατζαφέρη και της Χρυσής Αυγής – Φασιστικές, ναζιστικές, φιλοβασιλικές, φιλοχουντικές, ακροδεξιές οργανώσεις το 1984
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/05/05/fasistes-198-2/

 

Φάκελος Σρεμπρένιτσα

[…] Αυτό, όμως, το -κατά γενική ομολογία- επίτευγμα του XYZ Contagion, μεγαλύτερο ίσως και από την έκδοση του βιβλίου (XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, αποκτήστε το εδώ δωρεάν) είναι το εξής αδιαμφισβήτητο γεγονός:

Είπαμε ότι θα στείλουμε στον εισαγγελέα τους Ελληνες εθελοντές φασίστες που πήγαν το 1995 στη Βοσνία να βοηθήσουν τους Σέρβους στις σφαγές αθώων και αμάχων και στις εθνικές εκκαθαρίσεις όπως στην Σρεμπρένιτσα -και το κάναμε.
Τους στείλαμε στον εισαγγελέα.

Και μάλλον κάναμε καλά, αφού οι αμετανόητοι εξακολουθούν να εξυμνούν ανατριχιαστικά την γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα και τα εγκλήματα πολέμου, λ.χ.
# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

Ενας πρώτος στόχος, τον οποίο ελπίζαμε να καταφέρουμε αν και γνωρίζαμε τις δυσκολίες, ήταν, μετά την δημοσίευση της έρευνας και του υλικού (Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα), από τη δική μας δουλειά να γράψουν μεγάλες εφημερίδες και άλλα μέσα [Σ.Σ.: Δείτε επιλογή από τις κυριότερες δημοσιεύσεις σε μεγάλα ΜΜΕ εδώ αναλυτικά ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)‘, ή παρακάτω τον κατάλογο με όλες τις δημοσιεύσεις, μία προς μία].

Ενας δεύτερος, σε μια γωνιά του μυαλού μας, να γίνουν ερωτήσεις στη Βουλή. Εγινε κι αυτό (Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015). Και η απάντηση (Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015).

Και ο τελικός στόχος, που ομολογουμένως κανείς δεν περίμενε να συμβεί εύκολα, ήταν να γραφτεί απ’ τη δουλειά μας αναφορά στον εισαγγελέα. Τελικά δεν χρειάστηκε· οι στόχοι όλοι, όμως, επετεύχθησαν, και μία βδομάδα μάλιστα μετά την δημοσίευση της έρευνας, στις 22 Ιουνίου 2015, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κινήθηκε και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα:

# Ολες οι εξελίξεις στην ‘μη στατική’ σελίδα (ενημερώνεται διαρκώς) ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα‘:
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

 

Λίγα λόγια απ’ το ιστορικό της υπόθεσης:

Με την ευκαιρία, πρέπει να πούμε εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αναγνώστες μας, που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη δουλειά μας με πολλούς τρόπους, αλλά και με την κατακόρυφη αύξηση των επισκέψεων, γύρω στις 200.000 σε λιγότερο από από έναν μήνα, και να σημειώσουμε, επίσης, ότι οι συντάκτες του XYZ Contagion (πρέπει να) είναι ικανοποιημένοι και υπερήφανοι από όσα φάνηκαν όλο αυτό το διάστημα με αφορμή και επίκεντρο την εξαιρετικά σημαντική ιστορία της Σρεμπρένιτσα:
Στα πλαίσια της δημοσίευσης της έρευνας μας για την Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή ‘Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα‘, πρώτα σκεφτήκαμε να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας μερικές πτυχές από τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο πόλεμο:

# ‘Τέσσερα χρόνια πόλεμος, 50 φωτογράφοι, 248 φωτογραφίες – Βοσνία 1992-1995’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/04/09/bosnia-248-photos/

Κατόπιν, προσπαθήσαμε ώστε η λέξη ‘Σρεμπρένιτσα’ να εμφανιστεί στην δημόσια συζήτηση, συνεπώς και να ανεβεί στην ιεράρχηση των μηχανών αναζήτησης, κι έτσι αποφασίσαμε να γράψουμε άρθρα για να θυμηθούν ή για να μάθουν τα γεγονότα όσοι και όσες ενδιαφέρονταν.

# ‘Πάνω από 8.000 εκτελεσμένοι άμαχοι, άοπλοι και αιχμάλωτοι, Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995: Ποιος θυμάται τη μεγαλύτερη θηριωδία σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;;;’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/10/do-you-know-srebrenica/

# ‘Τρεις ερωτήσεις δεν ακούγονται ποτέ εδώ και 20 χρόνια στη Σρεμπρένιτσα – Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία θυμάται τα 20 χρόνια από την μεγάλη σφαγή, 1995-2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/10/icty-remembers-20-years-srebrenica/

Εστιάσαμε στην μοναδική βαλκανική περίπτωση του Σερβοβόσνιου διοικητή της ΕΕΦ:

# ‘Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς (Zvonko Bajagic): Ποιος ήταν ο Σερβοβόσνιος διοικητής της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/12/prodimosiefsi-srebrenica-zvonko/

Με τη βοήθεια φίλων, φτιάχτηκε ένα βίντεο στο οποίο αναδείξαμε μεγάλο τμήμα από το κρίσιμο και χρήσιμο οπτικό υλικό:

# ‘Ελληνες εθελοντές και χρυσαυγίτες από την ΕΕΦ σε επιχειρήσεις στην Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995 – YouTube‘,
κι εδώ σε αγγλική version:
# ‘Greek Volunteers and Golden Dawn members during operations in the Srebrenica massacre, July 1995 – YouTube

Κατόπιν, και με τη βοήθεια φίλων και συνοδοιπόρων, η έρευνα βρήκε τον δρόμο της σε μεγάλα ‘συμβατικά’ λεγόμενα ΜΜΕ:

Στην Εφημερίδα των Συντακτών, 13/06/2015:
# ‘Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-06-13)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/16/ios-anthropoi-apo-ellada-nea-stoixeia-srebrenica/

Στο Εθνος, 14/06/2015:
# ‘Μαρία Ψαρά & Λευτέρης Μπιντέλας – Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα, Εγκλημα πολέμου με τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής (άρθρο στο Εθνος, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/17/maria-lefteris-ethnos-tagmata-matosan-srebrenica

Στην Αυγή, 14/06/2015:
# ‘Στρατής Μπουρνάζος – Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα και ο ρόλος των Ελλήνων εθελοντών, Είκοσι χρόνια από τη σφαγή, Μια αποκαλυπτική έρευνα του ιστολογίου ΧΥΖ Contagion (άρθρο στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/15/bournazos-sfagi-enthemata/

και στα αγγλικά:
# ‘Stratis Bournazos – The Srebrenica massacre and the role of Greek volunteers: A revealing survey by XYZ Contagion (translation of an article first published in the Greek newspaper Avgi, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/18/x-pressed-bournazos-srebrenica-translation-of-avgi

και στα ισπανικά:
# ‘Stratis Bournazos – La masacre de Srebrenica y el papel de los voluntarios griegos: Una investigacion reveladora del blog XYZ Contagion sobre la implicacion de miembros de Aurora Dorada (traduccion de un articulo publicado en el periodico griego Avgi, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/18/spanish-x-pressed-bournazos-srebrenica-translation-of-avgi/

Στην ιταλική Manifesto, 25/06/2015:
# ‘Dimitri Deliolanes – Strage di Srebrenica, c’era Alba Dorata (άρθρο στα ιταλικά του Δημήτρη Δεληολάνη στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto 2015-06-25)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/25/deliolanes-strage-srebrenica-manifesto

Στα Νέα, 19/06/2015:
# ‘Ηλίας Κανέλλης – Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; Ελληνες εγκληματίες πολέμου (άρθρο στην στήλη ‘Ενστάσεις’, Τα Νέα 2015-06-19)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/19/kanellis-enstaseis-nea-poios-thymatai-th-sremprenitsa/

Στην Καθημερινή, 08/07/2015:
# ‘Διονύσης Γουσέτης – Ελληνες εγκληματίες στη Σρεμπρένιτσα (άρθρο στην Καθημερινή, 2015-07-08)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/08/gousetis-eglimaties-kathimerini/

Σε αυτήν την προσπάθεια να δείξουμε την ελληνική συμμετοχή, σαν ένα άγος, σαν μια βαριά ντροπή που βαραίνει δομικά την πολιτική και δημόσια ζωή της χώρας μας, προσπαθώντας παράλληλα να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι χωρίς να χαριστούμε σε κανένα, όπως σημείωσε και η Αυγή, 28/06/2015:
# ‘Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; (Σχόλιο στην στήλη ‘Ρήσεις & Παραπολιτικά’ της κυριακάτικης Αυγής, 28/06/2015)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/28/poios-thumatai-ti-srebrenica-avgi-parapolitiko/

… είχαμε τη βοήθεια, επίσης, από την πρώτη στιγμή, καλών φίλων από το περιοδικό Unfollow, 13/06/2015:
# ‘Θεόφιλος Τραμπούλης – Το άγος της Σρεμπρένιτσας (άρθρο στο UNFOLLOW 2015-06-13)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/14/unfollow-agos-trampoukis/

… ή τον Χριστόφορο Κάσδαγλη από το περιοδικό ‘4 Τροχοί’ (άρθρο στο τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη ‘Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης’)
# ‘Χριστόφορος Κάσδαγλης – Η ελληνική πτυχή μιας σφαγής (άρθρο στο περιοδικό ‘4 Τροχοί’, τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/09/kasdaglis-4-troxoi-srebrenica-2015-july/

… ή το περιοδικό ‘Athens Review of Books’, ειδικά για τις φωτογραφίες που ανακαλύψαμε.
# ‘Filip David – Η Σρεμπρένιτσα τότε και σήμερα (Αρθρο στο περιοδικό Athens Review of Books, τεύχος #064, Ιούλιος-Αύγουστος 2015, Μετάφραση Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/08/01/filip-david-srebrenica-64-arb/

… και αργότερα, από το The Books’ Journal
# ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα’ (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/30/kleon-ioannidis-karadzic-kai-ellines-books-journal/

Αν και έπρεπε να ξεπεράσουμε πολλούς σκοπέλους από πολλά χρόνια παραπληροφόρησης και μονόπλευρης κάλυψης των γεγονότων, όπως λ.χ. ένα παράδειγμα εδώ:
# ‘Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/30/robert-baer-ignatiou-savvidis-fake/

… τελικά, οι στόχοι μας σαν ερευνητικό ιστολόγιο που κάτι έχει να πει επιτεύχθηκαν, ίσως και με το παραπάνω:
Υπήρξε στις 25/06/2015
# ‘Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/25/erotisi-srebrenica-syriza-vouli/

Και στις 15/07/2015 υπήρξε η …
# ‘Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/15/apantisi-paraskevopoulos-erotisi-syriza-srebrenica/

Και τέλος, ο απώτερος στόχος:
# ‘Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/22/eisaggelia-prodikon-proanakrisi-srebrenica/

Ολες οι ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα’ θα βρίσκονται εδώ.
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Και για όποιον/α θέλει το υλικό σε έντυπη μορφή, στο αρχείο pdf περιέχονται όλες οι σελίδες της έρευνας, με τις εικόνες, τα URL των βίντεο και με όλα τα λινκ στο τέλος κάθε κεφαλαίου, υπό μορφή παραπομπών:
# ‘Srebrenica – Η 5η μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή’
https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=6384

Τέλος, όλες μας οι αποκαλύψεις συνοδεύονταν από μια σειρά δυσεύρετων φιλμ και βίντεο, τα οποία σκονίζονταν επί χρόνια σε κάποιες αποθήκες στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Τα ‘ξεθάψαμε’ και τα παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό:
# Η PlayList του XYZ Contagion στο YouTube: Srebrenica Massacre by XYZ Contagion
https://www.youtube.com/playlist?list=PLir9jywufW_wIkujp0cV_-T09wZ7-tHAm

Ενα μεγάλο ευχαριστώ για το συναρπαστικό ταξίδι, και … συνεχίζουμε!

 

54 σκέψεις σχετικά με το “Η εμπειρία από άλλες χώρες στο θέμα της απαγόρευσης των ναζιστικών κομμάτων και οργανώσεων (και τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας)

  1. Αναδημοσιεύσεις:

    Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! | TVXS – TV Χωρίς Σύνορα
    http://tvxs.gr/news/user-post/ektos-nomoy-kai-sterisi-politikon-dikaiomaton-tora

    ((i)) Indymedia :: Athens :: Newswire :: Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – H εμπειρία από άλλες χώρες
    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1492037

    Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!!
    http://www.kar.org.gr/?p=28692

    Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες
    http://tometopo.gr/planb/index.php/k2-tags/republish/item/316-mitroamelon

    Φασιστική δολοφονία στον Πειραιά – Page 5 – Πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα – monologoi.gr
    http://www.monologoi.gr/yaf_postsm18578_Phasistike-dolophonia-ston-Peiraia.aspx#post18578

    Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες | -osr- τίποτε δεν χαρίζεται….. όλα κερδίζονται μόνο όταν τα διεκδικούμε και τα θέλουμε αληθινά
    http://osr55.wordpress.com/2013/09/19/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA/

    Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες
    http://sxedio-b.gr/index.php/k2-tags/republish/item/316-mitroamelon

    Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – ektos nomou kai sterisi politikon dikaiomaton tora!!!
    http://www.inews.gr/29/ektos-nomou-kai-sterisi-politikon-dikaiomaton-tora.htm

    __________________

    Σε σχόλια:

    syrostoday.gr – Επικαιρότητα – Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν άκρα
    http://www.syrostoday.gr/News/10307-Stin-Dimokratia-den-uparxoun-akra.aspx

  2. Οσο δεν αλλαζει η αιτια που εκανε τη Χ.Α να εχει αυτα τα ποσοστα,ολα αυτα θα ειναι μετρα ///..αλλα λογια να αγαπιομαστε//
    Εκτος αν πιστευεται οτι αυτος που ειναι 2-3 χρονια ανεργος-αυτος που πηγαινει στα συσιτια για να φαει-και η γιαγια που φοβαται μετα τις 5 το απογευμα να βγει απ το σπιτη,θα αλλαξει μυαλα με νομοθετικα εργα.

  3. Εννοείται ότι αυτή την πρόταση την κάνουμε για να αποδειχτεί η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι… η ΝΔ θα θέσει εκτός νόμου το… αγαπημένο της άτακτο ξαδελφάκι! χα χα χα 🙂

    Είναι σαν να λέμε «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

    @Βασιλική θα σου εξηγήσω το σκεπτικό μου σήμερα το βράδυ…

  4. O κόσμος που ασπάζεται τον αντιφασισμό αυτή τη στιγμή βράζει και είναι ενωμένος -θέλει κάτι δραστικό να γίνει, αλλα και ο κοσμος που ψηφιζει ΧΑ βραζει (κατα καποιον τροπο). Οι φασιστικες συμπεριφορες ειναι αποτελεσμα τροπου σκεψης και δεν φρεναρουν με νομους. Ο φασισμος θα πεθανει με εκτεταμενη ελευθεριακη ΠΑΙΔΕΙΑ. Θα πεθανει οταν θα γινει αστειος και ανουσιος.

  5. @Ono δεν υπάρχει χρόνος για θεραπεία μέσω παιδείας.

    Ο,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει ΓΡΗΓΟΡΑ και μελετημένα.

    Βασιλική ήθελα να σου πω, εκτός από το προηγούμενο σχόλιό μου, ότι φυσικά αναμένεται (και ήδη ανακοινώθηκε) αντί για καταστολή ή απαγόρευση των ναζί, να ενταθεί και να διευρυνθεί ο υπάρχων «αντι-τρομοκρατικός νόμος», δηλαδή ακόμη χειρότερη καταστολή διαμαρτυριών και κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα κατά της Χ.Α.

    Εκείνο που βρίσκω εξαιρετικά πολύτιμο, στο άρθρο σας, είναι η τεκμηρίωση του γεγονότος ότι ΑΝ υπήρχε σωστό κράτος δικαίου, ΤΟΤΕ η λύση θάταν εξαιρετικά απλή (αυτό που προτείνετε).
    Μόνο που… αν υπήρχε κράτος δικαίου, κι ο Βενιζέλος μαζί με πολλούς άλλους θάταν στη φυλακή με ισόβια.

    Το θέμα δεν σταματάει εδώ, φυσικά. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω κάποιες σκέψεις σε ειδικό ποστ.

  6. Δείτε τη σημερινή (Πέμπτη 19/09/2013) παρέμβαση του Δημήτρη Ψαρρά:

    http://www.efsyn.gr/?p=116072

    Νόμος υπάρχει, κ. Δένδια

    Οπως έχει υποστηρίξει και ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος στο πρώτο φύλλο της «Εφ.Συν.», η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής μπορεί να γίνει με την εφαρμογή του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει τη δίωξη των ηγετών εγκληματικής οργάνωσης ως ηθικών αυτουργών για τις παράνομες πράξεις των μελών της.

    Του Δημήτρη Ψαρρά

    Χρειάστηκε δυστυχώς να έχουμε και έναν Ελληνα νέο νεκρό, ανάμεσα στα πολυάριθμα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, για να αποφασίσει η κυβέρνηση ότι πρέπει να αντιδράσει με αποφασιστικό τρόπο.

    Και ενώ μέχρι τις πρωινές ώρες χτες οι εκπρόσωποί της συνέχιζαν να αναμασούν την καραμέλα των «δύο άκρων», τελικά παρενέβη ο κ. Δένδιας να ανακοινώσει ότι τις προσεχείς ημέρες θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο πρόταση νομοθετικής παρέμβασης, με αντικείμενο τη διεύρυνση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και του άρθρου 195 του Ποινικού Κώδικα περί του τι συνιστά κατάρτιση ένοπλης ομάδας.

    Περιττή παρέμβαση

    Η παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Μόνο που είναι περιττή. Εξηγούμαστε. Η ανακοίνωση καταφέρεται ρητά εναντίον του «νεοναζιστικού μορφώματος» και εισηγείται τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν εναντίον της Χρυσής Αυγής, χωρίς -όπως συνέβαινε μέχρι χτες- να επιχειρηθεί κάποιος συμψηφισμός με το «άλλο άκρο». Αλλά χρόνος για τέτοιου είδους «δημόσιο διάλογο» δεν υπάρχει.

    Αλλωστε διαθέτουμε πικρή πείρα από τον διάλογο, τον οποίο είχε ξεκινήσει και πάλι με δική της πρωτοβουλία η κυβέρνηση, για την υιοθέτηση του λεγόμενου «αντιρατσιστικού νόμου», που κι αυτός προβλήθηκε ως αντίδοτο για τη δράση της Χρυσής Αυγής και τελικά κατέληξε στο αρχείο, ενώ ακόμα και ο υπουργός που συνέταξε το σχέδιο νόμου βρέθηκε μαζί με το κόμμα του εκτός κυβέρνησης. Δικαιούται λοιπόν να είναι κανείς επιφυλακτικός για παρόμοιες προτάσεις διαλόγου, οι οποίες μοιάζουν περισσότερο με προσπάθεια της κυβέρνησης να κερδίσει καιρό και να εκτονώσει την ένταση, παρά με σοβαρή απόπειρα εφαρμογής του νόμου για την καταστολή της δράσης αυτής της συμμορίας.

    Αλλά το σοβαρότερο είναι άλλο. Η δικαιολογία που προβαλλόταν μέχρι σήμερα για την ανοχή των κρατικών μηχανισμών (της αστυνομίας και της δικαιοσύνης) απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της οργάνωσης ήταν ότι δεν πρέπει μέσω διώξεων να επιβεβαιωθεί ο «αντισυστημικός» χαρακτήρας της οργάνωσης και επομένως οφείλουμε να κλείνουμε τα μάτια στη δράση της. Ως επικουρικό επιχείρημα αναφερόταν ότι κάθε απόπειρα απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής θα προσέκρουε και στο Σύνταγμα, το οποίο δεν επιτρέπει, σύμφωνα με τη γνώμη των περισσότερων συνταγματολόγων, την απαγόρευση κομμάτων.

    Αυτό είναι σωστό, αλλά δεν εισηγείται κανείς μια παρόμοια απαγόρευση. Οχι μόνο επειδή είναι πιθανό να προσκρούει σε συνταγματική διάταξη, αλλά και επειδή δεν θα έχει καμιά πρακτική συνέπεια.

    Εγκληματική οργάνωση

    Ηδη εδώ και δύο δεκαετίες ο φίρερ Μιχαλολιάκος δηλώνει κυνικά και με κάθε ευκαιρία ότι σ” αυτή την περίπτωση θα αλλάξει το όνομα της οργάνωσης και θα συνεχίσει τη δράση της. Εκείνο που έχει προταθεί από σειρά νομικών και οργανώσεων υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ότι πρέπει να εφαρμοστεί εναντίον της ηγεσίας της οργάνωσης το ισχύον άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο προβλέπει τη δίωξη των ηγετών εγκληματικής οργάνωσης ως ηθικών αυτουργών για τις παράνομες πράξεις των μελών της.

    Τη θέση αυτή διατύπωσε εδώ και έναν σχεδόν χρόνο με εξαιρετική σαφήνεια ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος και μάλιστα στο πρώτο φύλλο της «Εφ.Συν.». Απαντώντας σε ερώτημα για τον τρόπο θεσμικής αντιμετώπισης της δράσης της Χρυσής Αυγής, ο κ. Αλιβιζάτος είχε υποστηρίξει ότι «πρέπει κανείς να πάρει υπόψη ότι η ομάδα αυτή μοιάζει περισσότερο με εγκληματική οργάνωση του άρθρου 187 Π.Κ. παρά με πολιτικό κόμμα», επομένως «η απάντηση είναι απλή: Σε νομικό επίπεδο η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής μπορεί να γίνει με την επιβολή στα μέλη της που εκτρέπονται -συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτών της- των ποινών που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας σε σειρά άρθρων του. Είτε ως φυσικοί αυτουργοί, εφόσον διαπράττουν οι ίδιοι αξιόποινες πράξεις, είτε ως ηθικοί, εφόσον ως ηγετική ομάδα τα σχεδιάζουν, οι χρυσαυγίτες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κοινοί εγκληματίες» («Ως κοινοί εγκληματίες», «Εφ.Συν.», 5.11.2012).

    Τελεσίδικες καταδίκες

    Η υπόδειξη αυτή ήταν σημαντική. Διότι η καταδίκη ως ηθικών αυτουργών των ηγετών της εγκληματικής οργάνωσης θα έχει παρεπόμενη ποινή και την αφαίρεση των πολιτικών τους δικαιωμάτων και φυσικά την αποβολή τους από τη Βουλή. Για να συμβεί αυτό δεν χρειάζεται καμιά νέα νομοθεσία. Εχουν εξιχνιαστεί ήδη σειρά κακουργηματικών πράξεων των στελεχών της οργάνωσης, και πολλές υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει μέχρι και το ανώτατο δικαστήριο, ενώ άλλες διώξεις δεν έχουν φτάσει ακόμα στο ακροατήριο. Ολες αυτές οι δικογραφίες δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τον χαρακτήρα της οργάνωσης, την αυστηρά ιεραρχική (στρατιωτική) δομή της και την ευθύνη της ηγεσίας για τη δράση της «Φάλαγγας», δηλαδή των χρυσαυγίτικων Ταγμάτων Εφόδου. Αν μέχρι σήμερα δεν έχουν εφαρμοστεί εναντίον της οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Μόνο που μέχρι σήμερα κανείς δεν αποφάσισε να θέσει αυτές τις διατάξεις σε εφαρμογή. Είναι καιρός.

  7. Αντα Ψαρρά & – Κώστας Ζαφειρόπουλος – Ποιος ήταν ο Παύλος Φύσσας

    http://www.efsyn.gr/?p=116059

    Ποιος ήταν ο Παύλος Φύσσας

    Ενεργό μέλος της ραπ σκηνής και αντιφασίστας ο άτυχος 34χρονος.

    Killah p (past), δηλαδή ο Δολοφόνος του παρελθόντος. «Να τονίσω πως δεν είχε να κάνει με τη φυγή μου από την εν λόγω μουσική παρέα, αλλά με τα πιστεύω μου».

    Μέλος οικογένειας εργατών, δηλωμένος αντιφασίστας, αγαπητός στη γειτονιά του και γνωστός στον χώρο της χιπ χοπ μουσικής ως Killah p, ο 34χρονος Παύλος Φύσσας είναι ο άνδρας που λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μαχαιρώθηκε στην καρδιά από τον 45χρονο χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι. Στη γειτονιά ήταν γνωστός και συμπαθής: «Φυσικά και είχε αντιφασιστική δράση. Αρκεί να δείτε τους στίχους του», εξηγεί γείτονάς του στην «Εφ.Συν.». Η μητέρα ενός καλού του φίλου επιβεβαιώνει στην εφημερίδα πως «δεν ήταν μέλος κάποιου κόμματος, ήταν με τον τρόπο του πολιτικοποιημένος. Μην αμφιβάλλετε ούτε μια στιγμή: είναι μια πολιτική δολοφονία». «Μια ζωή πάλευε για τα πιστεύω του και την επιβίωσή του», σχολιάζει ένας καταστηματάρχης, 100 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας.

    Στο προφίλ του στο facebook κυριαρχεί το λογότυπό του, ένας μασκοφόρος σκύλος, ενώ είναι αναρτημένα φωτογραφίες και υλικό από διάφορες συνεργασίες του. Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως εξής: Ενεργό μέλος της ραπ σκηνής από το 1997 ξεκινώντας τη μουσική διαδρομή από το κίνημα του Low Bap, δημιουργός και συμμετέχων αρκετών σχημάτων.

    Συμμετείχε σε αρκετές δισκογραφικές συλλογές της χιπ χοπ σκηνής, έχοντας παρουσία με ζωντανές εμφανίσεις σε όλα τα μεγάλα live stages όπως και σε όλα τα μεγάλα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας και της επαρχίας, δίπλα σε γνωστά ονόματα της ελληνικής χιπ χοπ σκηνής. Η μουσική του διαδρομή βασιζόταν στη μη δισκογραφική κουλτούρα και στη διάδοση των δουλειών του μέσα από το Διαδίκτυο.

    «Δεν είμαι δεδομένος πολίτης κανενός», τραγουδούσε ο Killah p κι έτσι ήταν. Οι στίχοι του, η στάση του, οι «αγάπες» του ακόμα και οι εχθροί του, όπως τουλάχιστον σκιαγραφούνται στα τραγούδια του, δεν μαρτυρούν καμιά στενά πολιτική ένταξη, πέρα από τη σταθερή στάση του με τη μεριά των αδύναμων και των εξεγερμένων. Τα αλάνια, οι πόρνες, οι μετανάστες, τα παιδιά είναι οι σταθερές αναφορές του ενώ, όπως λέει, τραγουδάει «γι’ αυτούς που σπάγαν όλους τους κανόνες».

    Μπορεί λοιπόν να μην ανήκε σε κάποια πολιτική ομάδα, όμως διαβάσαμε σε συνέντευξή του που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και αναφέρεται κυρίως στη μουσική ότι δεν παύει να μοντάρει την εικόνα του Παύλου Φύσσα, που κινείται ελεύθερος ανάμεσα στο ραπ, στο μέταλ, στο χιπ χοπ, αλλά και σε ό,τι του… άρεσε από τα instrumental κομμάτια και τη μίξη τους με τη δική του μουσική και πάντα βιωματική ματιά. «Μόνος μου κι όλοι σας, όλοι σας και μόνος μου, αυτός είναι ο δρόμος μου», τραγουδούσε. Και από ένα άλλο τραγούδι: «Σε κάθε στίχο μου, σε κάθε ρίμα, λέξη προς λέξη θα βρεις αυτό που είμαι, κι αν έστω λίγο φίλε μου αυτό σ’ αγγίζει, σ’ τ’ αφιερώνω με όλο μου το είναι». Στη διασκευή τού «Σιγά μην κλάψω» είχε περιλάβει και τον παρακάτω στίχο: «Είχε τέρατα με παράξενες στολές που παραμονεύαν πάντοτε κρυφά μες στις σκιές». Ποιους να εννοούσε άραγε;

    Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς έγραψε τον παρακάτω στίχο ο Killah p, αλλά διαβάζεται κάπως σαν ένας επίλογος στην άγρια δολοφονία του: «Καλημέρα, αν και στραβά όπως το νιώθω ξημερώνει».

    Κ.Ζαφ. – Α.Ψ.

  8. Εξαιρετικό το εντιτόριαλ της ΕφΣυν.

    Να γιατί (πρέπει να) την εμπιστευόμαστε αυτή την εφημερίδα.

    http://www.efsyn.gr/?p=116051

    Λέει

    Η ιδεολογία του εγκλήματος

    Η εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού άντρα στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής δεν τρομοκρατεί την κοινωνία, όπως ίσως επιδίωκαν οι φωστήρες του ναζιστικού κόμματος, το αντίθετo· η κοινωνία συσπειρώνεται απέναντι στις εγκληματικές της πράξεις και επιτέλους βλέπει το πραγματικό πρόσωπο της συμμορίας αυτής που κατάφερε να εισδύσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Οσο και αν πασχίζουν να αποσταθεροποιήσουν το δημοκρατικό πολίτευμα δημιουργώντας επικίνδυνο εμφυλιοπολεμικό κλίμα, θα βρουν απέναντί τους την πυργωμένη θέληση της κοινωνίας να ζήσει ειρηνικά. Η δολοφονία είναι πράξη που διώκεται ποινικά κι έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί, να μην μπουν δηλαδή τα κόμματα στο πολιτικό παιχνίδι που θέλει να παίξει η Χρυσή Αυγή εκμεταλλευόμενη την ένδεια και την αγανάκτηση των λαϊκών στρωμάτων. Οι ηγέτες της είναι ξεκάθαρα ηθικοί αυτουργοί για τις εγκληματικές πράξεις της οργάνωσης και άρα οφείλουν να διωχθούν ποινικά. Αλλο εγκληματική οργάνωση και άλλο πολιτικό κόμμα και η Χ.Α. εμφανίζεται κυρίως ως οργάνωση που τελεί εγκλήματα (τώρα δολοφονία).

    Η καταδίκη της δολοφονικής ενέργειας από τα άλλα πολιτικά κόμματα δεν αφαιρεί τις ευθύνες τους για τη γέννηση και γιγάντωση τούτης της οργάνωσης. Ηξεραν ότι η επιφυλακτική τους στάση (ελέω Συντάγματος, όπως λένε στην κυβέρνηση) απέναντι στις πράξεις της Χ.Α., η ατιμωρησία και η ιδιότυπη ασυλία που απολάμβαναν τα μέλη της θα τα αποθράσυναν, όπως κι έγινε, και θα έφταναν σε ακραίες εγκληματικές πράξεις. Ηταν προκλητική και εκτός πραγματικότητας η δήλωση του συμβούλου του πρωθυπουργού Χρ. Λαζαρίδη ότι «τη Χ.Α. τη γέννησε μια κοινωνία κρίσης με 1,5 εκατ. ανέργους και 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, που κάποια κόμματα θέλουν να νομιμοποιήσουν και να φέρουν και άλλους». Ποιος έφταιξε στο να δημιουργηθεί η κρίση με τους ανέργους; Οχι, προφανώς, οι ίδιοι οι άνεργοι, αλλά κάποιοι που ασκούσαν πολιτική εναντίον της κοινωνίας. Αρνούνται οι κυβερνώντες να παραδεχθούν ότι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της εμφάνισης του ναζιστικού κόμματος, ότι το πολιτικό σύστημα είναι αυτό που επέτρεψε στους νοσταλγούς του Χίτλερ να οργανωθούν και να επιτεθούν στη Δημοκρατία, περιφρονώντας θεσμούς και το ίδιο το Σύνταγμα που δεν απαγορεύει την ύπαρξή τους στο Κοινοβούλιο.

    Μπορούν να αντιδράσουν και η πολιτεία και η κοινωνία. Η μεν πρώτη εφαρμόζοντας τις διατάσεις του Ποινικού Κώδικα εφόσον οι ηγέτες της καταδικαστούν ως ηθικοί αυτουργοί των εγκληματικών ενεργειών των μελών της, η δε κοινωνία αφού συνειδητοποιήσει ότι η ιδεολογία αυτής της οργάνωσης είναι το έγκλημα και όχι η δήθεν μέριμνα για την πάσχουσα πατρίδα. Τα ακροδεξιά πολιτικά μορφώματα δεν είναι ίδιον μόνον της χώρας μας, έχουν και αλλού επικρατήσει ακριβώς λόγω του γεγονότος ότι οι δυτικές δημοκρατίες γεννούν κοινωνικές ανισότητες. Ας μην ολοφύρονται οι Ελληνες βουλευτές, κι αυτός ακόμη ο Βορίδης (!) για την εγκληματική ενέργεια, και ας πάψουν πια να πιπιλίζουν την καραμέλα των δύο άκρων. Ας εξετάσουν καλύτερα την ιδεολογία των κομμάτων τους και πώς αυτή θα διαφυλάξει τη Δημοκρατία.

  9. http://roides.wordpress.com/2013/09/19/19aug13-2/#comment-64895

    Σχόλιο στο ποστ «Η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή είναι έτοιμη από καιρό»

    https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/19/mitroo-melon-symmorias/

    Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες

    Αναρτήθηκε από τον/την Βασιλική Μετατρούλου στο 2013/09/19

  10. Μήπως γνωρίζετε ποιοι ήταν οι παππούδες που τραμπουκίσαν οι χρυσαβγίτες στο Μελιγαλά τις προάλλες ;

  11. Λίγο στο ίντερνετ που είδαμε, ήταν ο Δήμαρχος που του πήρε το μικρόφωνο ο Παναγιώταρος όταν πήγε να πει κάτι «ενωτικό» και κατά της διχόνοιας του εμφυλίου κ.λπ., ήταν κάτι παππούδες από τους συλλόγους οικογενειών θυμάτων πηγάδας, και ξεχωριστά είδαμε μια ιστορία που συνέβη αργότερα, έλεγε, όταν ένας πρόεδρος ενός «εθνικού σωματείου» ή κάτι τέτοιο πήγε να καταθέσει στεφάνι σε άλλο σημείο, του επιτέθηκε ο Γερμενής, τον έστειλε στο νοσοκομείο και του ξαναεπιτέθηκαν και στο νοσοκομείο όταν τον βρήκαν αργότερα, έλεγε.

    Αν ψάξεις λίγο στο ίντερνετ, θα βρεις σίγουρα.

    Btw, βλέπω το μέηλ σου και σαν να μου θυμίζει κάτι από Ινδυμήδειον Μέσο πριν καμιά 8-9 χρόνια. Είσαι ο ίδιος Τσ.;;;

  12. Πολύ σωστές επισημάνσεις του Πιτσιρίκου, εδώ:
    http://pitsirikos.net/2013/09/%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C/

    Αποτελούν σωστότατο, διαλεκτικό αντίλογο στην άποψη του Δημήτρη Ψαρρά, αλλά η αλήθεια είναι ότι συνδυάζονται ΚΑΙ οι δύο προσεγγίσεις.
    Γιατί?
    -Απλούστατα, διότι η πουλημένη και διεφθαρμένη κυβέρνηση ΔΕΝ πρόκειται να κάνει τίποτα (πέραν μιας πιθανής σκλήρυνσης αντι-λαΪκών μέτρων και του αντι-τρομοκρατικού νόμου, που όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει, αρκεί να νικούν πάντα μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι…)

    Δηλαδή, μερικοί που προτείνουν όπως ο Δημήτρης Ψαρράς εφαρμογή του νόμου 187 κατά της Χ.Α. ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό δεν θα γίνει, αλλά είναι πρόκληση σε στυλ «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», για ξεσκέπασμα της υποκρισίας του συστήματος…

Γράψτε ελεύθερα, αν σκεφτήκατε κάτι :)