Το 2016 στο XYZ Contagion (Ανασκόπηση, με τις πιο σημαντικές στιγμές, 2016 in review) + Τα 20 πιο δημοφιλή άρθρα του 2016

Αυτή ήταν η τελευταία ανάρτηση. Από τη νέα χρονιά, κάποια άλλα projects τα οποία προετοιμάζονταν εδώ και πολύ καιρό, ελπίζουμε ότι θα δουν το φως της δημοσιότητας. Υπενθυμίζουμε: είμαστε ον-λάιν από τα τέλη Ιανουαρίου 2011, συνεπώς είναι καιρός να εστιάσουμε και σε κάποια άλλα άγνωστα ή παραμελημένα στην Ελλάδα θέματα.

Πρώτα, μερικά στατιστικά για τη χρονιά που πέρασε, το 2016, όπως τα παρουσιάζει η WordPress:

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2016 annual report for this blog.

Fireworks (ήλθαν σε ορισμένους, ξέρουν αυτοί).
Fireworks (ήλθαν σε ορισμένους, ξέρουν αυτοί. Με κλικ στην εικόνα ανοίγει το διασκεδαστικό report της WordPress.

 

Τώρα, η πραγματική ανασκόπηση, γραμμένη από εμάς για όλα όσα (και πολλά εξ αυτών σημαντικά) έτυχε να συμβούν εντός του 2016:

Ολοκληρώθηκαν: η έκτη μεγάλη έρευνα ‘Στον κόσμο του Blood & Honour’ με θέμα ‘‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό‘, η πέμπτη μεγάλη έρευνα ‘Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα’ απέκτησε την συμπληρωματική της ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία για την συμμετοχή Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή‘, και, βέβαια, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ‘Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ‘. Μαζί, επίσης για πρώτη φορά ‘Ολη η αλήθεια για τη Σρεμπρένιτσα‘.

Ηταν ακόμα πιο καλή χρονιά για το ιστολόγιό μας, αυτός ο 6ος χρόνος παρουσίας του (υπενθυμίζουμε: είμαστε ον-λάιν από τα τέλη Ιανουαρίου 2011). Εδώ μπορείτε να δείτε τα άπαντα με αντίστροφη χρονολογική σειρά (πρώτα τα πιο πρόσφατα)
https://xyzcontagion.wordpress.com/greatest-hits/

Και χωρίς ιδιαίτερη ιεράρχηση, μπορούμε να θυμηθούμε κάποιες σημαντικές στιγμές από το 2016:

### Η νέα έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες, για το έτος 2015 (‘International Religious Freedom Report for 2015’), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις 10 Αυγούστου 2016, στο τμήμα για την Ελλάδα, περιέχει αρκετά περιστατικά αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας, ρητορικής μίσους και διακρίσεων λόγω θρησκείας. Είναι η 18η χρονιά, και η έκθεση on-line μπορεί να διαβαστεί εδώ:

«Members of minority religious groups, including Jews and Muslims, and immigrants experienced religious discrimination and hate speech. There were incidents of vandalism of cemeteries, religious memorials, and houses of worship, some of which government officials condemned»
http://www.state.gov/j/drl/rls/irf/religiousfreedom/index.htm?year=2015&dlid=256195#wrapper

Στο ‘Section III. Status of Societal Respect for Religious Freedom‘ (σελίδα 11 του αρχείου pdf) υπάρχουν αναφορές σε δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion:

Στην έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015, στο τμήμα για την Ελλάδα, και στο 'Section III. Status of Societal Respect for Religious Freedom' υπάρχουν αναφορές σε δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion: Η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική 'Ελεύθερη Ωρα' και οι εξωκοινοβουλευτικοί ναζί από την ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) διαφημίζουν ανενόχλητοι τα εγκλήματά τους, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων.
Στην έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015, στο τμήμα για την Ελλάδα, και στο ‘Section III. Status of Societal Respect for Religious Freedom’ υπάρχουν αναφορές σε δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion: Η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’ και οι εξωκοινοβουλευτικοί ναζί από την ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) διαφημίζουν ανενόχλητοι τα εγκλήματά τους, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων.

 

Το πρώτο είναι αυτό:

# Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/12/27/apostoliki-diakonia-eleftheri-ora/

Η έκθεση αναφέρει:

«In December the far-right newspaper Eleftheri Ora organized a book fair that included anti-Semitic material such as the Protocols of the Elders of Zion»
https://archive.is/wYHmn#selection-6763.0-6771.1

Και το δεύτερο αυτό:

# Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)

# Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) μετά από δημοσίευμα του XYZ Contagion και καταγγελία του ΕΠΣΕ – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/22/dikografia-combat18-ame/

Η έκθεση αναφέρει:

«The self-proclaimed neo-Nazi group Combat 18 Hellas claimed responsibility for spraying graffiti containing anti-Semitic messages and swastikas over the entrance to the Jewish cemetery in Nikaia, Athens on October 21. In a statement claiming responsibility, Combat 18 Hellas said it had ‘made artistic renovations’ to the cemetery and had ‘left the graves for the next time.’ The KIS denounced the vandalism.
https://archive.is/wYHmn#selection-6779.436-6779.844

Το αρχείο pdf υπάρχει εδώ:
[US State Department Bureau of Democracy Human Rights and Labor] – International Religious Freedom Report for 2015 Section Greece [US State Department 2016] – 256407


 

### Από το The Books’ Journal τχ#66, Μάιος 2016, ένα άρθρο-συνεργασία, γραμμένο ειδικά για το περιοδικό από το XYZ Contagion με θέμα ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες‘, και τίτλο ‘Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα‘, διαφορετικό, ασφαλώς, από το κείμενο που είχε δημοσιευτεί εδώ, τέλη Μαρτίου, με αφορμή την καταδίκη του σφαγέα γιατρού ‘ΕΝΟΧΟΣ ο Κάρατζιτς! Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας στη Βοσνία’.

‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/30/kleon-ioannidis-karadzic-kai-ellines-books-journal/

The Books' Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016
The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016

 

«ΡΚ: Πόσα πακέτα έχεις, δύο χιλιάδες;
ΜΝ: Τακτοποίησα δύο χιλιάδες τώρα και θα έχω κι άλλα μέχρι να νυχτώσει.
ΡΚ: Ολα τα πακέτα να παραδοθούν μέχρι τις 12 η ώρα αύριο. Στις αποθήκες. Οχι σ’ εκείνες τις αποθήκες, σε άλλες, αλλού. Μίροσλαβ, όλοι πρέπει να πεθάνουν. Σκότωσε τους όλους, κάθε έναν που πέφτει στα χέρια σου, όποιον βρεις εκεί, πρέπει να πεθάνει»
(Συνομιλία μεταξύ Κάρατζιτς και του υπαρχηγού του στη Σρεμπρένιτσα Miroslav Deronjic, στις 13 Ιουλίου 1995, την ώρα των επιχειρήσεων).

Στις 24 Μαρτίου, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) έκρινε τον πρώτο ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς ένοχο για μία κατηγορία για γενοκτονία (στη Σρεμπρένιτσα) και εννέα ακόμη κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου, στην Γιουγκοσλαβία των ετών 1991-1995. Μετά τις δίκες της Νυρεμβέργης, ο Κάρατζιτς είναι πλέον ο πιο υψηλόβαθμος πολιτικός που καταδικάζεται για γενοκτονία από διεθνές δικαστήριο στην Ευρώπη, και μάλιστα σε έναν πόλεμο που στοίχισε 130.000 ζωές, δημιούργησε πάνω από 3.000.000 πρόσφυγες και κατέστρεψε τις ζωές δεκάδων χιλιάδων βιασμένων γυναικών.

Η καταδίκη αυτή σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο σε τρεις αλληλοσυνδεόμενες ιστορίες Υβρεως και Νέμεσης, στην Ευρώπη του ‘Ποτέ ξανά’, και μάλιστα στο γύρισμα της χιλιετίας.

[Η συνέχεια εδώ]

 


 

### Είχαμε, επίσης, τη δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) μετά από δημοσίευμα του XYZ Contagion και καταγγελία του ΕΠΣΕ – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων

Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων

Στις 29/10/2015, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, έπειτα από το δημοσίευμα του XYZ Contagion για τις βεβηλώσεις εβραϊκών νεκροταφείων και τις απειλές των ναζιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων ‘Combat 18 Hellas’ και ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές), κατέθεσε στη Βουλή την υπ’ αριθμόν 666 ερώτηση προς τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης «σχετικά με την βεβήλωση εβραϊκού νεκροταφείου από το ελληνικό ‘Combat 18’ και τις απειλές της μέσω διαδικτύου».

Η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:
http://www.syriza.gr/article/id/63068/Erwthsh-boyleyth-SYRIZA-schetika-me-thn-bebhlwsh-ebraikoy-nekrotafeioy-apo-to-ellhniko-Combat-18-kai-tis-apeiles-ths-mesw-diadiktyoy.html

Ερώτηση 666 του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη σχετικά με την βεβήλωση εβραϊκού νεκροταφείου από το ελληνικό Combat 18 και τις απειλές της μέσω διαδικτύου, 29/10/2015.
Ερώτηση 666 του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη σχετικά με την βεβήλωση εβραϊκού νεκροταφείου από το ελληνικό Combat 18 και τις απειλές της μέσω διαδικτύου, 29/10/2015.

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Με δημοσίευση στις 22 Οκτωβρίου 2015 στον ιστότοπό της, η δημοσιογραφική ομάδα ‘XYZ Contagion’ καταγγέλλει βεβήλωση εβραϊκού νεκροταφείου στην περιοχή της Νίκαιας από την ελληνική ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση ‘Combat 18 Hellas’.

Πρόκειται για παράρτημα της αγγλικής τρομοκρατικής οργάνωσης-δικτύου ‘Combat 18’, που συνιστά το βίαιο, τρομοκρατικό και ένοπλο τμήμα του ‘Blood & Honour’, που κι αυτό με τη σειρά του ήταν παρακλάδι της ναζιστικής συμμορίας της ‘Χρυσής Αυγής’. Χαρακτηριστικό των οργανώσεων αυτών, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι πως δρουν «οριζόντια», χωρίς δηλαδή κεντρική καθοδήγηση και ιδιαίτερη ιεραρχία. Από κει και το σλόγκαν τους «Ακέφαλη αντίσταση». Αποφασίζουν να «δρουν» αυτόνομα και εναπόκειται στην κρίση της καθεμιάς ομάδας ποιον τρόπο θα επιλέξουν. Εν προκειμένω, οι τρόποι που έχουν επιλέξει οι Έλληνες του ‘Combat 18’ είναι ιδιαιτέρως βίαιοι, παράνομοι και επικίνδυνοι.

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία «ζητάει από τις αρμόδιες αρχές να ανακαλύψει και να δικάσει τους υπεύθυνους, οι οποίοι διαθέτουν και οργανωμένο ιστότοπο και όνομα, αποκαλύπτονται οι ίδιοι με προκλητικές ενέργειες και φράσεις γεμάτες μίσος και ρατσισμό».

Η ίδια ανάληψη ευθύνης δημοσιεύεται στον ιστότοπο των ‘Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών’, μαζί με μία ευθεία απειλή, με τίτλο «Θα το πληρώσετε αυτό … δεν θα σας δείξουμε κανένα έλεος». Η ελληνική ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση ‘Combat 18’ δεν διστάζει να κάνει γνωστή την παρουσία της μέσω διαδικτύου και να διαφημίζει τα εγκλήματά της. Άλλοτε μόνη της κι άλλοτε σε συνεργασία με τους ‘Ανένταχτους Μαιάνδριους Εθνικιστές’. Οι «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές», μάλιστα, διαθέτουν σελίδα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ‘Facebook’, όπου κι εκεί ανενόχλητοι διαφημίζουν παράνομες πράξεις και εκτοξεύουν απειλές.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Για ποιους λόγους δεν έχουν μέχρι ώρας παρέμβει οι δικαστικές αρχές ή η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;

2. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν ώστε να καταπολεμηθεί η διαδικτυακή δράση ναζιστικών μορφωμάτων;

Ο ερωτών βουλευτής
Καραγιαννίδης Χρήστος

 

Τα δύο υπουργεία απάντησαν, περίπου 20 μέρες αργότερα.
http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=143d5887-4f35-4165-a3b7-a541011b493f

Πρώτα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, στις 18/11/2015. Στην απάντησή του, λέει ότι ρώτησε αν υπάρχει δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, όπου και η ευθύνη για το εβραϊκό νεκροταφείο της Νίκαιας, προφανώς, και του απάντησαν όχι. Ομως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, έπειτα από καταγγελία για το ίδιο θέμα του ΕΠΣΕ, όντως σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως δικογραφία, η με ΑΒΜ Δ 2015/1983, η οποία χρεώθηκε στην Εισαγγελέα Ρατσιστικής Βίας, και «παραγγέλθηκε στο Διοικητή του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας, η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης». Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος: Απάντηση στην ερώτηση 666 της 2015-06-25 του ΣΥΡΙΖΑ «σχετικά με τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου από το Ελληνικό Combat 18 και τις απειλές μέσω διαδικτύου».
Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος: Απάντηση στην ερώτηση 666 της 2015-06-25 του ΣΥΡΙΖΑ «σχετικά με τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου από το Ελληνικό Combat 18 και τις απειλές μέσω διαδικτύου».

 

Λίγες μέρες αργότερα, στις 22/11/2015, απάντησε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας. Ενημερώνει τον βουλευτή Καραγιαννίδη πως και στον Πειραιά, τελικά, κινήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, «έκαναν ενδελεχή έρευνα στα ηλεκτρονικά ίχνη των ατόμων», και το συλλεγέν υλικό υποβλήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου και διενεργείται προανάκριση. Η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών:

Υπουργείο Εσωτερικών (Δημόσιας Τάξης), υπουργός Νίκος Τόσκας: Απάντηση στην ερώτηση 666 της 2015-06-25 του ΣΥΡΙΖΑ «σχετικά με τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου από το Ελληνικό Combat 18 και τις απειλές μέσω διαδικτύου».
Υπουργείο Εσωτερικών (Δημόσιας Τάξης), υπουργός Νίκος Τόσκας: Απάντηση στην ερώτηση 666 της 2015-06-25 του ΣΥΡΙΖΑ «σχετικά με τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου από το Ελληνικό Combat 18 και τις απειλές μέσω διαδικτύου».

 

# Θυμίζουμε το δημοσίευμα:

Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη τα εγκλήματά της, όπως εμπρησμούς και βεβηλώσεις νεκροταφείων, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/22/combat-18-anentaxtoi-mpogiatzides/

 


 

### Οπως γνωρίζουν οι τακτικοί επισκέπτες μας, το -κατά γενική ομολογία- σημαντικότερο επίτευγμα του XYZ Contagion, μεγαλύτερο ίσως και από την έκδοση του βιβλίου (XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, αποκτήστε το εδώ δωρεάν) είναι το εξής αδιαμφισβήτητο γεγονός:

Είπαμε ότι θα στείλουμε στον εισαγγελέα τους Ελληνες εθελοντές φασίστες που πήγαν το 1995 στη Βοσνία να βοηθήσουν τους Σέρβους στις σφαγές αθώων και αμάχων και στις εθνικές εκκαθαρίσεις όπως στην Σρεμπρένιτσα -και το κάναμε.
Τους στείλαμε στον εισαγγελέα.

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, Γραφείο Διευθύνοντος, Δελτίο Τύπου: Με αφορμή δημοσίευμα στο Εθνος, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015.
Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, Γραφείο Διευθύνοντος, Δελτίο Τύπου: Με αφορμή δημοσίευμα στο Εθνος, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015.

 

Τον Ιούλιο του 2016, στην 21η επέτειο, παρουσιάσαμε τα ‘Νέα στοιχεία για την υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα‘: Διαβάστε την πλήρη νέα έρευνα ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή‘ ή τα αυτόνομα report με θέμα ‘Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα‘.

Τα περιεχόμενα των 11 νέων report

Μικρή παρουσίαση: Τι θα διαβάσουν οι επισκέπτες του XYZ Contagion στη νέα σειρά ‘Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα: Νέα αποκλειστικά στοιχεία

Μικρή παρουσίαση: Τι θα διαβάσουν οι επισκέπτες του XYZ Contagion στη νέα σειρά ‘Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα: Νέα αποκλειστικά στοιχεία’

Εισαγωγή & Ντοκουμέντο #01: Η μαρτυρία του αστυνομικού που είδε στα χέρια των εθελοντών τις φωτογραφίες με τους σφαγμένους μουσουλμάνους (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Εισαγωγή & Ντοκουμέντο #01: Η μαρτυρία του αστυνομικού που είδε στα χέρια των εθελοντών τις φωτογραφίες με τους σφαγμένους μουσουλμάνους (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #02: Η φωτογραφία που αποδεικνύει ότι ο Ράτκο Μλάντιτς συναντήθηκε με την ΕΕΦ και τον Σερβοβόσνιο διοικητή της Zβόνκο Μπάγιαγκιτς μέσα στη Σρεμπρένιτσα, λίγο πριν ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του VRS διατάξει την εκτέλεση των αμάχων στο γήπεδο της Nova Kasaba

Ντοκουμέντο #02: Η φωτογραφία που αποδεικνύει ότι ο Ράτκο Μλάντιτς συναντήθηκε με την ΕΕΦ και τον Σερβοβόσνιο διοικητή της Zβόνκο Μπάγιαγκιτς μέσα στη Σρεμπρένιτσα, λίγο πριν ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του VRS διατάξει την εκτέλεση των αμάχων στο γήπεδο της Nova Kasaba (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #03: Το βίντεο από την κατάθεση του Σερβοβόσνιου διοικητή της ΕΕΦ Zβόνκο Μπάγιαγκιτς υπέρ του Ράντοβαν Κάρατζιτς στη Χάγη και η πιεστική ανάκριση από τον κατήγορο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Ντοκουμέντο #03: Το βίντεο από την κατάθεση του Σερβοβόσνιου διοικητή της ΕΕΦ Zβόνκο Μπάγιαγκιτς υπέρ του Ράντοβαν Κάρατζιτς στη Χάγη και η πιεστική ανάκριση από τον κατήγορο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #04: Ο Α2 αξιωματικός του VRS Vujadin Popovic επιβεβαιώνει το περιστατικό με τους Ελληνες εθελοντές και την κάμερα και την διαταγή να εκτελεστούν οι αιχμάλωτοι και οι άμαχοι που φωτογραφίζονταν από την ΕΕΦ στο γήπεδο της Nova Kasaba

Ντοκουμέντο #04: Ο Α2 αξιωματικός του VRS Vujadin Popovic επιβεβαιώνει το περιστατικό με τους Ελληνες εθελοντές και την κάμερα και την διαταγή να εκτελεστούν οι αιχμάλωτοι και οι άμαχοι που φωτογραφίζονταν από την ΕΕΦ στο γήπεδο της Nova Kasaba (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #05: Επίσημες καταθέσεις στη Χάγη και νέα τεκμήρια για το έγκλημα της καταστροφής του μιναρέ από μικτά τμήματα του 10ου Αποσπάσματος Σαμποτάζ και μελών της ΕΕΦ

Ντοκουμέντο #05: Επίσημες καταθέσεις στη Χάγη και νέα τεκμήρια για το έγκλημα της καταστροφής του μιναρέ από μικτά τμήματα του 10ου Αποσπάσματος Σαμποτάζ και μελών της ΕΕΦ (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #06: Νέα βίντεο από ειδησεογραφικά πρακτορεία με τους εθελοντές της ΕΕΦ τις ημέρες των επιχειρήσεων, να φυλάνε σκοπιά και να μεταφέρουν εξοπλισμό

Ντοκουμέντο #06: Νέα βίντεο από ειδησεογραφικά πρακτορεία με τους εθελοντές της ΕΕΦ τις ημέρες των επιχειρήσεων, να φυλάνε σκοπιά και να μεταφέρουν εξοπλισμό (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #07: Η επιβεβαίωση: Τα μέλη του 10ου Αποσπάσματος Σαμποτάζ προμηθεύτηκαν πλαστές ταυτότητες από τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών του Μιλόσεβιτς για να διαφύγουν και να κρυφτούν στη Σερβία μετά το έγκλημα πολέμου στην Σρεμπρένιτσα

Ντοκουμέντο #07: Η επιβεβαίωση: Τα μέλη του 10ου Αποσπάσματος Σαμποτάζ προμηθεύτηκαν πλαστές ταυτότητες από τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών του Μιλόσεβιτς για να διαφύγουν και να κρυφτούν στη Σερβία μετά το έγκλημα πολέμου στην Σρεμπρένιτσα (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #08: Επισκέπτες για τη ναζιστική οργάνωση ‘Χρυσή Αυγή’ από την Σερβία: Σημαίες των τσέτνικ, πορτρέτα του Αρκάν και Χρυσαυγίτες που εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται ‘Noz, zica, Srebrenica’ (‘Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #08: Επισκέπτες για τη ναζιστική οργάνωση ‘Χρυσή Αυγή’ από την Σερβία: Σημαίες των τσέτνικ, πορτρέτα του Αρκάν και Χρυσαυγίτες που εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται ‘Noz, zica, Srebrenica’ (‘Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα’) (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #09: Το χαμένο φιλμ με τον Σερβοβόσνιο διοικητή της ΕΕΦ Zβόνκο Μπάγιαγκιτς και τον Ράντοβαν Κάρατζιτς να φανατίζουν τα σερβικά πλήθη εναντίον των Μουσουλμάνων συμπολιτών τους

Ντοκουμέντο #09: Το χαμένο φιλμ με τον Σερβοβόσνιο διοικητή της ΕΕΦ Zβόνκο Μπάγιαγκιτς και τον Ράντοβαν Κάρατζιτς να φανατίζουν τα σερβικά πλήθη εναντίον των Μουσουλμάνων συμπολιτών τους (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #10: Ο τσέτνικ βοϊβόδας διοικητής της ΕΕΦ Ταγματάρχης Zβόνκο Μπάγιαγκιτς, ο Ράτκο Μλάντιτς και ο Ράντοβαν Κάρατζιτς σε κρυφή συγκέντρωση πίνουν ‘εις υγείαν του στόχου για τη Μεγάλη Σερβία’ (‘Velika Srbija’): Ενα ακόμη χαμένο φιλμ

Ντοκουμέντο #10: Ο τσέτνικ βοϊβόδας διοικητής της ΕΕΦ Ταγματάρχης Zβόνκο Μπάγιαγκιτς, ο Ράτκο Μλάντιτς και ο Ράντοβαν Κάρατζιτς σε κρυφή συγκέντρωση πίνουν ‘εις υγείαν του στόχου για τη Μεγάλη Σερβία’ (‘Velika Srbija’): Ενα ακόμη χαμένο φιλμ (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #11: Οι υποστηρικτές των σφαγέων, στο φως και στο σκοτάδι – Προτεινόμενα αναγνώσματα με ιδιαίτερο νομικό ενδιαφέρον
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/07/11/srebrenica-more-evid-11/

Από το 2015, με απόφαση του ΟΗΕ καθιερώθηκε Διεθνής Ημέρα για τα Θύματα των Γενοκτονιών, κι εμείς έχουμε σκοπό να την θυμόμαστε κάθε 9η Δεκεμβρίου. Srebrenica, Don't Forget 11 July 1995.
Από το 2015, με απόφαση του ΟΗΕ καθιερώθηκε Διεθνής Ημέρα για τα Θύματα των Γενοκτονιών, κι εμείς έχουμε σκοπό να την θυμόμαστε κάθε 9η Δεκεμβρίου. Srebrenica, Don’t Forget 11 July 1995.

 


 

### Απρόσμενη αποδοχή συνάντησαν, επίσης, οι νέες μεγάλες έρευνες του XYZ Contagion με θέμα ‘Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα‘:

– ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία για την συμμετοχή Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή’
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-more-evidence/

Και:

– ‘Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ‘.

Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ


[Για την Short version, κλικ εδώ ‘Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα’]
– ‘Ολη η αλήθεια για τη Σρεμπρένιτσα: Οι οκτώ συν μία αποδείξεις για το προσχεδιασμένο της οργανωμένης σφαγής’

Ολη η αλήθεια για τη Σρεμπρένιτσα: Οι οκτώ συν μία αποδείξεις για το προσχεδιασμένο της οργανωμένης σφαγής


– ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-sta-mme/

Δείτε επίσης:

– ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα‘ (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)

Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)


‘ΕΝΟΧΟΣ ο Κάρατζιτς! Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας στη Βοσνία’

ΕΝΟΧΟΣ ο Κάρατζιτς! Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας στη Βοσνία


– ‘Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»): Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

Και:

– Μια νέα σειρά δημοσιεύσεων, μόνο για όσους ενδιαφέρονται πραγματικά να μάθουν τι συνέβη στη Γιουγκοσλαβία στα χρόνια της δεκαετίας του 1990, …
… η οποία απαντά -πιστεύουμε- εις βάθος σε όλες τις πιθανές απορίες και αποδομεί όλα τα ψέματα και τις πλαστογραφίες των ελληνικών ΜΜΕ, των ακροδεξιών θυτών και των απολογητών τους, από δεξιά κι αριστερά.
Ολόκληρη η νέα αυτή σειρά βρίσκεται κάτω από την κατηγορία ‘Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία‘, ενώ το ενιαίο κείμενο βρίσκεται εδώ, ‘Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ‘. Περιλαμβάνει:

Πρόλογος: Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #01)

Πρόλογος: Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #01)

Η ανύπαρκτη και εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη ‘ελληνοσερβική φιλία’

Η ανύπαρκτη και εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη ‘ελληνοσερβική φιλία’ (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #02)

Οι ‘αριστεροί αντιιμπεριαλιστές’ συνήγοροι των Σέρβων, οι ακροδεξιοί δωσίλογοι τσέτνικ και η σερβική ‘Μεγάλη Ιδέα’

Οι ‘αριστεροί αντιιμπεριαλιστές’ συνήγοροι των Σέρβων, οι ακροδεξιοί δωσίλογοι τσέτνικ και η σερβική ‘Μεγάλη Ιδέα’ (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #03)

Τα γεγονότα: Ο εθνικισμός διαλύει μια χώρα

Τα γεγονότα: Ο εθνικισμός διαλύει μια χώρα (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #04)

Η εσωτερική αντιεθνικιστική αντίσταση στη βαρβαρότητα και στο φασισμό και ο Μιλόσεβιτς, ο νεκροθάφτης του σοσιαλισμού

Η εσωτερική αντιεθνικιστική αντίσταση στη βαρβαρότητα και στο φασισμό και ο Μιλόσεβιτς, ο νεκροθάφτης του σοσιαλισμού (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #05)

Εθνοκάθαρση και γενοκτονία σε ευρωπαϊκό έδαφος στον 20ό αιώνα: Οταν το ‘Ποτέ ξανά!’ ακουγόταν σαν ανέκδοτο

Εθνοκάθαρση και γενοκτονία σε ευρωπαϊκό έδαφος στον 20ό αιώνα: Οταν το ‘Ποτέ ξανά!’ ακουγόταν σαν ανέκδοτο (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #06)

Ο ρόλος των ΜΜΕ και τα πραγματικά ψέματα της Δύσης

Ο ρόλος των ΜΜΕ και τα πραγματικά ψέματα της Δύσης (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #07)

Τα ρατσιστικά ψέματα της σερβικής προπαγανδιστικής μηχανής

Τα ρατσιστικά ψέματα της σερβικής προπαγανδιστικής μηχανής (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #08)

Η Κράινα, η πρόβα τζενεράλε του Μλάντιτς, η παράνομη κατοχή (κατά τον ΟΗΕ) και η εκδίωξη των Σέρβων – Η τελευταία πράξη του δράματος

Η Κράινα, η πρόβα τζενεράλε του Μλάντιτς, η παράνομη κατοχή (κατά τον ΟΗΕ) και η εκδίωξη των Σέρβων – Η τελευταία πράξη του δράματος (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #09)

Ρίχνοντας την ευθύνη στα θύματα: Συγκάλυψη και άρνηση, το όγδοο και τελικό στάδιο της ίδιας της γενοκτονίας: 8.372 έρευνες ανθρωποκτονίας και οκτώ συν μία αποδείξεις

Ρίχνοντας την ευθύνη στα θύματα: Συγκάλυψη και άρνηση, το όγδοο και τελικό στάδιο της ίδιας της γενοκτονίας: 8.372 έρευνες ανθρωποκτονίας και οκτώ συν μία αποδείξεις (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #10)

Οι ιδεολόγοι της αθλιότητας και η αθλιότητα της ιδεολογίας τους: Μια σημείωση για τους αρνητές, υπερασπιστές και απολογητές των εγκληματιών πολέμου, δεξιούς κι αριστερούς + Προτεινόμενη βιβλιογραφία
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/04/11/yugo-11/

 


 

Διάφορα

### Είδαμε με χαρά ένα μικρό σημείωμα της Μαρίας Λούκα με θέμα την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και τη δουλειά του XYZ Contagion, από το περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τχ #03. Το σημείωμα αποτελεί τμήμα μεγαλύτερου διπλού αφιερώματος στην απελευθέρωση Ρουπακιά, και μπορείτε να διαβάσετε όλα τα ρεπορτάζ εδώ, ‘Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion‘ -με την σύμφωνη γνώμη του περιοδικού. Το περιοδικό αυτό έχει διαφορετική φιλοσοφία, ‘επιστροφή στο χαρτί’, κι έτσι δεν ανεβάζει την ύλη του στο διαδίκτυο, ακόμα κι όταν το τεύχος έχει μαζευτεί απ’ τα περίπτερα.
Οταν η Μαρία Λούκα μιλάει για το «πιο πρόσφατο εύρημα», εννοεί το κείμενο του XYZ Contagion για τον ταγματασφαλήτη πατέρα του Φίρερ, ‘Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος’.

Μαρία Λούκα, Η ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής (Σημείωμα στο περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τχ #03). Συνοδεύει τα ρεπορτάζ 'Ο Ρουπακιάς και το χαμένο στοίχημα της πολιτείας' από τη Μίνα Μουστάκα και 'Released!' από τη Μαρία Ψαρά και τον Λευτέρη Μπιντέλα, σελίδες 26-29.
Μαρία Λούκα, Η ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής (Σημείωμα στο περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τχ #03). Συνοδεύει τα ρεπορτάζ ‘Ο Ρουπακιάς και το χαμένο στοίχημα της πολιτείας’ από τη Μίνα Μουστάκα και ‘Released!’ από τη Μαρία Ψαρά και τον Λευτέρη Μπιντέλα, σελίδες 26-29.

 

Μαρία Λούκα, Η ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής
Μια ομάδα νέων επιστημόνων που δραστηριοποιείται γύρω από το ιστολόγιο XYZ Contagion έχει ξεκινήσει ενδελεχή έρευνα, μέσα από τη μελέτη ιστορικών αρχείων, βιβλιογραφικών αναφορών και παλιών δημοσιευμάτων, για να βρει τις ρίζες των σημερινών στελεχών της Χρυσής Αυγής, Τις βρήκαν, λοιπόν, στη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας, αυτής που εμπεριέχει τον ένοπλο δωσιλογισμό , τα Τάγματα Ασφαλείας και τα πέτρινα χρόνια της δικτατορίας.
Ξεκαθαρίζουν εξαρχής ότι δεν πρόκειται για καμία θεωρία «οικογενειακής ευθύνης», αλλά για την ανάλυση της ιστορικής μνήμης που υπερασπίζεται η ναζιστική οργάνωση. Τα ευρήματα είναι πολλά και αποκαλυπτικά.
Ο πατέρας του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Επιτήδειου, Αθανάσιος Επιτήδειος, είχε μια διαδρομή από τα Τάγματα Ασφαλείας της Κατοχής στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων επί χούντας. Ο πατέρας του Νο 2 της οργάνωσης Χρήστου Παππά, ο στρατιωτικός Ηλίας Παππάς, ήταν μέλος της χουντικής «Επαναστατικής Επιτροπής» και αποτάχθηκε το 1975, λόγω της συμμετοχής του στο «πραξικόπημα της πιτζάμας» (επανήλθε αργότερα, αξιοποιώντας παράθυρα της νομοθεσίας).
Παρόμοια αποτυπώματα βρίσκει κανείς για τους προγόνους κι άλλων στελεχών της οργάνωσης. Το πιο πρόσφατο εύρημα αφορά τον πατέρα του Νίκου Μιχαλολιάκου. Το κουβάρι ξετυλίχτηκε μέσα από τις αναφορές του ίδιου του «φύρερ». Σε μια ομιλία του στη Μάνη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εδώ από το νησί έφυγε κρατούμενος ο πατέρας μου το 1944 για το Γουδί , για να σώσουν την Ελλάδα από τον κομμουνισμό».
Όπως προκύπτει από τα ιστορικά δημοσιεύματα και τα βιβλία δύο ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα σε διαφορετικές παρατάξεις, ο αρχιφύλακας Γεώργιος Μιχαλολιάκος, παρότι βασιλόφρονας, υπήρξε αρχικά μέλος του ΕΑΜ Γυθείου. Λίγο αργότερα, κάπου στο 1943, αυτομόλησε μαζί άλλους στο Τάγμα Ασφαλείας Γυθείου. Η δράση του συγκεκριμένου τάγματος είναι γνωστή, ιδίως ως προς την κάλυψη που παρείχε στους Γερμανούς κατά την αποχώρησή τους. Το φθινόπωρο του 1944, όταν οι Γερμανοί εγκατέλειψαν την Πελοπόννησο, το Τάγμα αποκλείστηκε στη νησίδα Κρανάη (Μαραθονήσι). Σταδιακά στους περισσότερους δόθηκε άδεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Οι πιο φανατικοί αρνήθηκαν και οδηγήθηκαν στο Γουδί, μαζί με τον οπλισμό τους. Ανάμεσα τους και ο Γιώργος Μιχαλολιάκος. Θα ενεργοποιηθούν ξανά στη μάχη των Δεκεμβριανών.

Για τα ρεπορτάζ ‘Ο Ρουπακιάς και το χαμένο στοίχημα της πολιτείας’ από τη Μίνα Μουστάκα και ‘Released!’ από τη Μαρία Ψαρά και τον Λευτέρη Μπιντέλα, εδώ:
# Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion (Περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τεύχος #03)

Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion (Περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τεύχος #03)


 

### Με αφορμή το άρθρο μας:

# Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ

Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ

… στην ιστοσελίδα του Roger Lippman ‘Balkan Witness’ και στην κατηγορία ‘War-crimes deniers’, γράφει ο ειδικός για τα Βαλκάνια:
http://balkanwitness.glypx.com/baer.htm

Forged interview with ex-CIA agent Robert Baer

An article purporting to be an interview with former CIA agent Robert Baer, published on a Serbian nationalist blog, is a complete fabrication by a young Serb named Milos Cuperdija. The forgery is revealed and described on the website of the Greek independent investigative team XYZ Contagion, with a rough Google translation here. Cuperdija was 19 years old when he concocted the false interview.

Mr. Baer, being a secret agent, has not responded to inquiries about the interview, which he apparently had nothing to do with.

The fake Baer interview has been translated into English as well as Greek. It circulates among people who use it to support their denial of Serbian culpability for the Srebrenica massacre.

Cuperdija has a history of publishing fake stories, including one promoting the fantasy that airplanes spew chemicals in the air through their contrails, and another on Masons and Jesuits fighting over Serbia.

No honest or credible sources would rely on any of the statements in the fabricated interview. In that vein, the article has been promoted by Michel Chossudovsky’s Canadian group Global Research, a consistent purveyor of falsehoods about the former Yugoslavia.

Επίσης:

Roger Lippman on Balkan Witness

Greek role in Bosnia | Balkan Witness

Greek role in Bosnia

The Srebrenica massacre and the role of Greek volunteers Translated from the Greek newspaper Avgi, June 18, 2015

Stratis Bournazos – The Srebrenica massacre and the role of Greek volunteers: A revealing survey by XYZ Contagion (translation of an article first published in the Greek newspaper Avgi, 2015-06-14)

Linked from Greek role in Bosnia
http://balkanwitness.glypx.com/articles-bosnia.htm#greek

More on the Greek role in the Srebrenica massacre | Balkan Witness

More on the Greek role in the Srebrenica massacre

Athens prosecutors office ordered investigation on the involvement of Greek paramilitaries and mercenaries in the Srebrenica massacre By XYZ Contagion, October 2, 2015
https://listserv.buffalo.edu/cgi-bin/wa?A2=justwatch-l;d68cae83.1510

Legal developments in the Greek involvement in Srebrenica case (In Greek – use Google Translate) By XYZ Contagion, continuously updated

Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα

Greek Volunteers and Golden Dawn members during operations in the Srebrenica massacre YouTube video, in English, June 2015
https://www.youtube.com/watch?v=WmWqWRjKuXQ

Linked from Balkan Witness.
http://balkanwitness.glypx.com/articles-bosnia.htm#greek

Athens prosecutors office ordered investigation on the involvement of Greek paramilitaries and mercenaries in the Srebrenica massacre By XYZ Contagion, October 2, 2015
Legal developments in the Greek involvement in Srebrenica case (In Greek – use Google Translate) By XYZ Contagion, continuously updated
The Srebrenica massacre and the role of Greek volunteers Translated from the Greek newspaper Avgi, June 18, 2015
Greek Volunteers and Golden Dawn members during operations in the Srebrenica massacre YouTube video, in English, June 2015

 


 

### Σε άρθρο του θεατρολόγου και εκπαιδευτικού Σπύρου Πετρίτη στην Εφημερίδα των Συντακτών, 22/10/2016, με τίτλο ‘Οι δάσκαλοι της ΧΑ παρόντες στις εκλογές των εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα;‘ και θέμα το χρυσαβγίτικο ψηφοδέλτιο στις εκλογές των εκπαιδευτικών, μία αναφορά στο ερευνητικό έργο του XYZ Contagion

«Παράλληλα, σύμφωνα με την επίσημη δικογραφία στην περίφημη, μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, το πόρισμα της Πολιτικής Αγωγής και πλήθος άλλων ερευνητικών πορισμάτων, που είναι συγκεντρωμένα στα ακόλουθα site: https://jailgoldendawn.com/, http://goldendawnwatch.org/, https://xyzcontagion.wordpress.com/, αλλά και στον ιστότοπο του Παραρτήματος του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ στην Ελλάδα, είναι καταφανές ότι η Χρυσή Αυγή, μόνο δημοκρατικό κόμμα δεν είναι!»

Εφημερίδα των Συντακτών, 22/10/2016: Σπύρος Πετρίτης, 'Οι δάσκαλοι της ΧΑ παρόντες στις εκλογές των εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα;': Αναφορά σε έρευνες XYZ Contagion.
Εφημερίδα των Συντακτών, 22/10/2016: Σπύρος Πετρίτης, ‘Οι δάσκαλοι της ΧΑ παρόντες στις εκλογές των εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα;’: Αναφορά σε έρευνες XYZ Contagion.

 


 

### Στο βιβλίο με τα στοιχεία ‘Θανάσης Κάππος & Κωνσταντίνος Κάππος, Αριστερά και ποδόσφαιρο, Εντός και εκτός γηπέδων’, που δόθηκε δωρεάν με την Εφημερίδα των Συντακτών στις 17/09/2016, υπάρχει ένα υποκεφάλαιο με τίτλο ‘Κύπελλο Βίτσι, Εμφύλιος και «ποδοσφαιρική Φρίκη»’, σσ 31-32 και φωτογραφικό υλικό σελ. 102, με αυτή την εικόνα.
Λογικά, στους αναγνώστες του XYZ Contagion θα φαίνονται οικεία όλα αυτά από τα άρθρα μας:

Ποδοσφαιρικοί αγώνες «προς ενίσχυσιν και υπέρ των συμμοριοπλήκτων», Φθινόπωρο του 1949

Ποδοσφαιρικοί αγώνες «προς ενίσχυσιν και υπέρ των συμμοριοπλήκτων», Φθινόπωρο του 1949

Ποδόσφαιρο στον Πόλεμο, στην Κατοχή και στον Εμφύλιο
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/04/12/podosfairo-polemos-katoxi-emfylios/

Στοιχειώδης ευγένεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μικρή αναφορά, όμως όπως φαίνεται και από την εικόνα, μάλλον πολλά ζητάμε.

Από το βιβλίο 'Θανάσης Κάππος & Κωνσταντίνος Κάππος, Αριστερά και ποδόσφαιρο, Εντός και εκτός γηπέδων', έκδοση Εφημερίδα των Συντακτών, 2016, σσ. 31-32, υποκεφάλαιο 'Κύπελλο Βίτσι', και σελ. 102, φωτογραφικό υλικό. Στοιχειώδης ευγένεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μικρή αναφορά, όπως είναι η συνηθισμένη τακτική όταν χρησιμοποιείς υλικό άλλων, όμως όπως φαίνεται και από την εικόνα, μάλλον πολλά ζητάμε. Αλλωστε δεν είμαστε ποδοσφαιρικός ή οπαδικός ιστότοπος, (όπως στην δεύτερη εικόνα κάτω, όπου εκεί δίνεται σαν πηγή ένα φιλοολυμπιακό μπλογκ), ΟΚ, κατανοητόν, όμως η απορία αυτή πάντα έχεται και επανέρχεται: Να το κάνουν εμπορικά και ανυπόληπτα ΜΜΕ και σάιτ, λες ΟΚ, αλλά τόσο δύσκολο είναι πια να πει κανείς 'το διάβασα εκεί';
Από το βιβλίο ‘Θανάσης Κάππος & Κωνσταντίνος Κάππος, Αριστερά και ποδόσφαιρο, Εντός και εκτός γηπέδων’, έκδοση Εφημερίδα των Συντακτών, 2016, σσ. 31-32, υποκεφάλαιο ‘Κύπελλο Βίτσι’, και σελ. 102, φωτογραφικό υλικό. Στοιχειώδης ευγένεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μικρή αναφορά, όπως είναι η συνηθισμένη τακτική όταν χρησιμοποιείς υλικό άλλων, όμως όπως φαίνεται και από την εικόνα, μάλλον πολλά ζητάμε. Αλλωστε δεν είμαστε ποδοσφαιρικός ή οπαδικός ιστότοπος, (όπως στην δεύτερη εικόνα κάτω, όπου εκεί δίνεται σαν πηγή ένα φιλοολυμπιακό μπλογκ), ΟΚ, κατανοητόν, όμως η απορία αυτή πάντα έχεται και επανέρχεται: Να το κάνουν εμπορικά και ανυπόληπτα ΜΜΕ και σάιτ, λες ΟΚ, αλλά τόσο δύσκολο είναι πια να πει κανείς ‘το διάβασα εκεί’;

 


 

### Ο Βρετανός συγγραφέας Bernard O’Connor, ειδικός στο θέμα της SOE, με πάνω από 30 βιβλία στο ενεργητικό του, ένα για κάθε χώρα, στο τελευταίο του με θέμα τη δράση της SOE στην κατοχική Ελλάδα και τίτλο ‘Sabotage in Greeceευχαριστεί το XYZ Contagion αναφέροντας ένα από τα μέλη του, για τη βοήθεια που του προσφέραμε όταν έψαχνε τις ελληνικές πτυχές των σαμποτάζ στην κατεχόμενη Ελλάδα. Κι αυτό, πέρα από τις σχετικές λίστες μας με τη βιβλιογραφία στο θέμα ‘SOE in Greece’, που μέχρι στιγμής έχουν βοηθήσει πολλούς ακόμη διαδικτυακούς ή όχι φίλους μας που είναι παθιασμένοι με την ιστορία του Β’ΠΠ, μεταξύ των οποίων πολλοί γνωστοί ξένοι συγγραφείς και ειδικοί, βλ. και «The National Archives (TNA) ‘Special Operations Executive SOE + Greece’ Kew’s collections + SOE in Greece basic bibliography»

Ευχαριστίες από τον Βρετανό συγγραφέα και ειδικό στο θέμα της SOE, με πάνω από 30 βιβλία στο ενεργητικό του, Bernard O'Connor, στο τελευταίο του βιβλίο με θέμα την Ελλάδα και τίτλο 'Sabotage in Greece'.
Ευχαριστίες από τον Βρετανό συγγραφέα και ειδικό στο θέμα της SOE, με πάνω από 30 βιβλία στο ενεργητικό του, Bernard O’Connor, στο τελευταίο του βιβλίο με θέμα την Ελλάδα και τίτλο ‘Sabotage in Greece’.

 


 

### Οι Cyanna Mercury είναι μια progressive rock μπάντα (οι ίδιοι ονομάζουν ‘παγανιστικό’ το ροκ που παίζουν) η οποία έβγαλε το πρώτο της άλμπουμ ‘Archetypes’ τον Οκτώβριο του 2016. Στο βίντεο-κλιπ για το τραγούδι ‘The Lunatic’, που είναι αφιερωμένο στος κατοίκους της Αθήνας, βλέπει κανείς διάφορες εικόνες απ’ την παγκόσμια ιστορία, αλλά και πολλές -πάνω από 250- φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις 1976-2000, δηλαδή από το άρθρο του XYZ Contagion ‘Συλλογή φωτογραφιών από 25 χρόνια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με τα ΜΑΤ και με τους «αγανακτισμένους πολίτες, 1976-2000

Οπως λένε:

«Mainly based on photos from XYZ Contagion’s feature on Athens riots 1976-2000»:
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/02/01/bahala-25-xronia-1976-2000-all/

Μπορείτε να το δείτε εδώ:

Cyanna Mercury ? The Lunatic · #Archetypes

Produced by Dimitris Lilis & Cyanna Mercury
Co-produced, Mixed, Engineered by Alex Bolpasis
Recorded at Artracks studios
Mastered by James Plotkin

Video by Iam Nothe

Mainly based on photos from XYZ Contagion’s feature on Athens riots 1976 – 2000:

1976-2000 – Συλλογή φωτογραφιών από 25 χρόνια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με τα ΜΑΤ και με τους «αγανακτισμένους πολίτες»

Music by Diamond Pr & Spyreas Sid
Lyrics by Spyreas Sid
http://cyannamercury.com/blog/the-lunatic/

© 2016 Cyanna Mercury

 


 

### Το ιστολόγιο αποτελεί, πλέον, πηγή και απαντάται στη βιβλιογραφία και στις παραπομπές πλήθους άρθρων, ακαδημαϊκών δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, εισηγήσεων σε συνέδρια, ακόμη και σε βιβλία, ορισμένα λ.χ. μπορείτε να δείτε εδώ: Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ. Ετσι, μέσα σε ολόκληρο το 2016, πλήθος ήταν, επίσης, οι αναφορές από mainstream ΜΜΕ, (τα οποία συχνά φέρνουμε σε δύσκολη θέση, βλ. λ.χ. ‘Πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου η μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA Robert Baer που διακινείται από έγκριτους και έγκυρους δημοσιογράφους, Μιχάλης Ιγνατίου, Παντελής Σαββίδης, TVXS.gr, Ημεροδρόμος, enikos.gr, Sofokleousin.gr, NewsBomb κά.’), εφημερίδες, περιοδικά, πόρταλ από συμβατικά ή/και εναλλακτικά media, ραδιόφωνα, ακόμη και από τηλεοπτικά κανάλια. Ή, ακόμα χειρότερα, αντιπαράδειγμα, περιπτώσεις Clopyright.

 


 

### Tο JailGoldenDawn αφιέρωσε ξεχωριστή ανάρτηση στη δουλειά του XYZ Contagion -και διαφημίζει μόνιμα, στην δεξιά του στήλη, το βιβλίο μας:

Όλα τα κείμενα του XYZ Contagion για τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή | JailGoldenDawn
http://jailgoldendawn.com/2015/11/01/

[Αναδημοσιεύουμε μέρος της ανάρτησης της ερευνητικής ομάδας XYZ Contagion, στην οποία βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι δημοσιεύσεις που σχετίζονται με τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή].

(Κείμενο: XYZ Contagion)

 

 


 

### Τέλος, αυτό τον χρόνο καταρρίφθηκαν όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας, αύξηση 350% σε μοναδικούς επισκέπτες, όπως λ.χ. τον Φεβρουάριο 2016, που σε μία μόνο μέρα οι unique visitors έφτασαν τις 85.000

84.000 σε μια μέρα -από ερασιτέχνες, ναι;
84.000 σε μια μέρα -από ερασιτέχνες, ναι;

 

Αρκετές φορές, επίσης, στο Νο #1 των ελληνικών ιστολογίων της WordPress, μπροστά από τα επαγγελματικά και τα χρηματοδοτούμενα, όπως λ.χ.:

Για άλλη μια φορά στο Νο #1 των ελληνικών ιστολογίων της WordPress: Αυτή τη φορά με το άρθρο μας 'Η απάτη του Παττακού με την οποία κατόρθωσε να ζήσει τα 26 τελευταία χρόνια της ζωής του ελεύθερος -και συνεργαζόμενος με τη Χρυσή Αυγή'
Για άλλη μια φορά στο Νο #1 των ελληνικών ιστολογίων της WordPress: Αυτή τη φορά με το άρθρο μας ‘Η απάτη του Παττακού με την οποία κατόρθωσε να ζήσει τα 26 τελευταία χρόνια της ζωής του ελεύθερος -και συνεργαζόμενος με τη Χρυσή Αυγή

 

Και δεν είναι η πρώτη φορά, έχει ξανασυμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, είν’ η αλήθεια, εδώ υπάρχουν διάφορα τέτοια:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 


 

### Τα 20 πιο δημοφιλή άρθρα και σελίδες των τελευταίων 366 ημερών, από 01/01/2016 μέχρι σήμερα, 31/12/2016

# 1976-2000 – Συλλογή φωτογραφιών από 25 χρόνια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με τα ΜΑΤ και με τους «αγανακτισμένους πολίτες»

1976-2000 – Συλλογή φωτογραφιών από 25 χρόνια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με τα ΜΑΤ και με τους «αγανακτισμένους πολίτες»

# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;

Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται ‘Noz, zica, Srebrenica’ (‘Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα’): Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;

# Η απάτη του Παττακού με την οποία κατόρθωσε να ζήσει τα 26 τελευταία χρόνια της ζωής του ελεύθερος -και συνεργαζόμενος με τη Χρυσή Αυγή

Η απάτη του Παττακού με την οποία κατόρθωσε να ζήσει τα 26 τελευταία χρόνια της ζωής του ελεύθερος -και συνεργαζόμενος με τη Χρυσή Αυγή

# Νέα αποκλειστικά στοιχεία για την συμμετοχή Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή

Νέα αποκλειστικά στοιχεία για την συμμετοχή Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή

# Ολη η αλήθεια για τη Σρεμπρένιτσα: Οι οκτώ συν μία αποδείξεις για το προσχεδιασμένο της οργανωμένης σφαγής

Ολη η αλήθεια για τη Σρεμπρένιτσα: Οι οκτώ συν μία αποδείξεις για το προσχεδιασμένο της οργανωμένης σφαγής

# ‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό

‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό

# ΕΝΟΧΟΣ ο Κάρατζιτς! Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας στη Βοσνία

ΕΝΟΧΟΣ ο Κάρατζιτς! Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας στη Βοσνία

# Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)

Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)

# Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα: Οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 (Short version)

Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα: Οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 (Short version)

# Το ψηφοδέλτιο που ο Μάκης Βορίδης θα προτιμούσε να ξεχάσει

Το ψηφοδέλτιο που ο Μάκης Βορίδης θα προτιμούσε να ξεχάσει

# Οι ‘αριστεροί αντιιμπεριαλιστές’ συνήγοροι των Σέρβων, οι ακροδεξιοί δωσίλογοι τσέτνικ και η σερβική ‘Μεγάλη Ιδέα’ (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #03)

Οι ‘αριστεροί αντιιμπεριαλιστές’ συνήγοροι των Σέρβων, οι ακροδεξιοί δωσίλογοι τσέτνικ και η σερβική ‘Μεγάλη Ιδέα’ (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #03)

# Ο ακροδεξιός δολοφόνος της Αγγλίδας βουλευτίνας Jo Cox, οι σχέσεις του με την National Alliance του William Pierce κι ένα μυστικό ‘πανευρωπαϊκό συνέδριο’ της Χρυσής Αυγής το 1998

Ο ακροδεξιός δολοφόνος της Αγγλίδας βουλευτίνας Jo Cox, οι σχέσεις του με την National Alliance του William Pierce κι ένα μυστικό ‘πανευρωπαϊκό συνέδριο’ της Χρυσής Αυγής το 1998

# Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ

Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ

# Ανάληψη Ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στην Κατάληψη Νοταρά 26 στις 24 Αυγούστου 2016: Οι εξωκοινοβουλευτικοί ναζί ‘Μοναχόλυκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού’ ανέβασαν και βίντεο από την στιγμή της έκρηξης

Ανάληψη Ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στην Κατάληψη Νοταρά 26 στις 24 Αυγούστου 2016: Οι εξωκοινοβουλευτικοί ναζί ‘Μοναχόλυκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού’ ανέβασαν και βίντεο από την στιγμή της έκρηξης

# Ντοκουμέντο #06: Νέα βίντεο από ειδησεογραφικά πρακτορεία με τους εθελοντές της ΕΕΦ τις ημέρες των επιχειρήσεων, να φυλάνε σκοπιά και να μεταφέρουν εξοπλισμό (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Ντοκουμέντο #06: Νέα βίντεο από ειδησεογραφικά πρακτορεία με τους εθελοντές της ΕΕΦ τις ημέρες των επιχειρήσεων, να φυλάνε σκοπιά και να μεταφέρουν εξοπλισμό (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

# Το αυθεντικό ‘Χαιδάρι’ του Μάρκου Βαμβακάρη από χαμένη ηχογράφηση του 1966

Το αυθεντικό ‘Χαιδάρι’ του Μάρκου Βαμβακάρη από χαμένη ηχογράφηση του 1966

# Οι ιδεολόγοι της αθλιότητας και η αθλιότητα της ιδεολογίας τους: Μια σημείωση για τους αρνητές, υπερασπιστές και απολογητές των εγκληματιών πολέμου, δεξιούς κι αριστερούς + Προτεινόμενη βιβλιογραφία (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #11)

Οι ιδεολόγοι της αθλιότητας και η αθλιότητα της ιδεολογίας τους: Μια σημείωση για τους αρνητές, υπερασπιστές και απολογητές των εγκληματιών πολέμου, δεξιούς κι αριστερούς + Προτεινόμενη βιβλιογραφία (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #11)

# ΕΠΟΝίτες και Αετόπουλα στην Πλατεία Αριστοτέλους, άνδρες του ΕΛΑΝ και Εφεδροελασίτες στη Λεωφόρο Νίκης και Ινδοί Σιχ στο λιμάνι: Οι άγνωστες φωτογραφίες του Jean Lieberg από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, 30 Οκτωβρίου 1944

ΕΠΟΝίτες και Αετόπουλα στην Πλατεία Αριστοτέλους, άνδρες του ΕΛΑΝ και Εφεδροελασίτες στη Λεωφόρο Νίκης και Ινδοί Σιχ στο λιμάνι: Οι άγνωστες φωτογραφίες του Jean Lieberg από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, 30 Οκτωβρίου 1944

# Τα γεγονότα: Ο εθνικισμός διαλύει μια χώρα (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #04)

Τα γεγονότα: Ο εθνικισμός διαλύει μια χώρα (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #04)

# Ταγματάρχης Χωροφυλακής Αμβρόσιος Λενής: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του παπα-Γιώργη Πυρουνάκη

Ταγματάρχης Χωροφυλακής Αμβρόσιος Λενής: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του παπα-Γιώργη Πυρουνάκη

# Ρίχνοντας την ευθύνη στα θύματα: Συγκάλυψη και άρνηση, το όγδοο και τελικό στάδιο της ίδιας της γενοκτονίας: 8.372 έρευνες ανθρωποκτονίας και οκτώ συν μία αποδείξεις (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #10)

Ρίχνοντας την ευθύνη στα θύματα: Συγκάλυψη και άρνηση, το όγδοο και τελικό στάδιο της ίδιας της γενοκτονίας: 8.372 έρευνες ανθρωποκτονίας και οκτώ συν μία αποδείξεις (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #10)

# Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)

Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)

# Εισαγωγή & Ντοκουμέντο #01: Η μαρτυρία του αστυνομικού που είδε στα χέρια των εθελοντών τις φωτογραφίες με τους σφαγμένους μουσουλμάνους (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

Εισαγωγή & Ντοκουμέντο #01: Η μαρτυρία του αστυνομικού που είδε στα χέρια των εθελοντών τις φωτογραφίες με τους σφαγμένους μουσουλμάνους (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)

# Η έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015: Πολλά περιστατικά αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας, ρητορικής μίσους και διακρίσεων λόγω θρησκείας: Δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion

Η έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015: Πολλά περιστατικά αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας, ρητορικής μίσους και διακρίσεων λόγω θρησκείας: Δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion

# Ντοκουμέντο #04: Ο Α2 αξιωματικός του VRS Vujadin Popovic επιβεβαιώνει το περιστατικό με τους Ελληνες εθελοντές και την κάμερα και την διαταγή να εκτελεστούν οι αιχμάλωτοι και οι άμαχοι που φωτογραφίζονταν από την ΕΕΦ στο γήπεδο της Nova Kasaba (Από τη σειρά ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα’)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/07/04/srebrenica-more-evid-04/


 

### Για τις περασμένες χρονιές (υπενθυμίζουμε: Το XYZ Contagion έχει γενέθλια κάθε τέλη Ιανουαρίου, αρχίζοντας απο το 2011), δείτε εδώ:

# Το 2015 στο XYZ Contagion (Ανασκόπηση, με τις πιο σημαντικές στιγμές, 2015 in review) + Τα 20 πιο δημοφιλή άρθρα του 2015

Το 2015 στο XYZ Contagion (Ανασκόπηση, με τις πιο σημαντικές στιγμές, 2015 in review) + Τα 20 πιο δημοφιλή άρθρα του 2015

# Το 2014 στο ιστολόγιό μας (Ανασκόπηση, με τις πιο σημαντικές στιγμές, 2014 in review) + Τα 20 πιο δημοφιλή άρθρα του 2014

Το 2014 στο ιστολόγιό μας (Ανασκόπηση, με τις πιο σημαντικές στιγμές, 2014 in review) + Τα 20 πιο δημοφιλή άρθρα του 2014

# Το 2013 στο ιστολόγιό μας (2013 in review) + Τα 20 πιο δημοφιλή άρθρα του 2013

Το 2013 στο ιστολόγιό μας (2013 in review) + Τα 20 πιο δημοφιλή άρθρα του 2013

# Το 2012 στο ιστολόγιό μας (2012 in review)

Το 2012 στο ιστολόγιό μας (2012 in review)

# Το 2011 στο ιστολόγιό μας (2011 in review)
http://wp.me/p1k8qz-s8

 

Γράψτε ελεύθερα, αν σκεφτήκατε κάτι :)