Η UEFA προειδοποιεί: Ρατσιστικό και νεοναζιστικό σύμβολο ο μαίανδρος της Χρυσής Αυγής

[Πρωθυστερόγραφο: Υπενθυμίζουμε την ‘Πολιτική Αναδημοσιεύσεων‘, την οποία, παρακαλούμε διαβάστε την, σε περίπτωση αντιγραφής του άρθρου –ευχαριστούμε. Φυσικά, αναδημοσιεύσεις και reblog, με αναφορά στην πηγή, είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Οι σύνδεσμοι προς τις ιστοσελίδες των νεοναζί οδηγούν σε αντίγραφα αυτών· δεν τους χαρίζουμε κλικ και επισκεψιμότητα.].

 

Διαβάζουμε ότι η ‘Γαλάζια Στρατιά‘ (δηλαδή το παράρτημα της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής του Νίκου Μιχαλολιάκου, που στρατολογεί μέλη στα γήπεδα, με επικεφαλής τον βουλευτή πλέον Ηλία Παναγιώταρο) πρόκειται να ταξιδέψει στην Πολωνία για τους αγώνες του EURO 2012 (αναλυτικά από την Μαρία Ψαρά στο ‘Εθνος’, Κυριακή 20 Μαΐου 2012, κλικ εδώ).

Το Δίκτυο ‘Ποδόσφαιρο ενάντια στον ρατσισμό στην Ευρώπη‘ (Football Against Racism in Europe, FARENET.org) στην προσπάθειά του να περιοριστούν συμβάντα όπως αυτή εδώ η ‘ανθρώπινη σβάστικα‘ από Κροάτες οπαδούς στην Ιταλία, έχει κυκλοφορήσει ένα εγχειρίδιο-οδηγό για τα ρατσιστικά και νεοναζιστικά σύμβολα στα γήπεδα.

Από την έκδοση του FAREnet 'Racist and Neo-Nazis symbols in Football'.
Από την έκδοση του FAREnet ‘Racist and Neo-Nazis symbols in Football’.

 

Στο τμήμα του εγχειριδίου για την Ελλάδα υπάρχει μία και μοναδική εγγραφή. Και (σορπράιζ!!!) αφορά τον μαίανδρο της Χρυσής Αυγής, δηλαδή την ‘εξελιγμένη σβάστικα’, κατ’ αυτούς (το λινκ προς το εγχειρίδιο το βρήκαμε εδώ):

Ακροδεξιό και νεοναζιστικό κόμμα η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με την UEFA
Ακροδεξιό και νεοναζιστικό κόμμα η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με την UEFA

 

Η UEFA είναι ξεκάθαρη. Μένει να δούμε αν η δική μας ΕΠΟ θα κάνει κάποια κίνηση ή αν θα μείνει άπραγη, ως συνήθως.

Εμείς, βέβαια, νοιαζόμαστε ειλικρινώς για τους Ελληνες εθνικοσιαλιστές. Και εάν ο κοκκινόμαυρος μαίανδρος πάει για απαγόρευση, θα τους λέγαμε να μην στεναχωριούνται, διότι εμείς βρήκαμε τη λύση:

Ξεσκονίσαμε τα πιο μυστικιστικά από τα πιο θεοσοφιστικά (έτσι δεν τα λένε;) αρχαία κείμενα και ντοκουμέντα, και εντοπίσαμε ένα αρχαίο σύμβολο, το οποίο θα μπορούσε να αντικαταστήσει όλα τα σύμβολα των Ελλήνων εθνικοσοσιαλιστών σε σημαίες, πανό και σε ‘μαύρα μπλουζάκια’.
Πρόκειται για μια αρχαία σβάστικα, την οποία παρουσιάζουμε με μεγάλη χαρά.

Αρχαία σβάστικα. Εξελιγμένος μαίανδρος. Από βιβλίο του διαβόητου αντισημίτη και πράκτορα των Γερμανών Dr. D .C. Yermak, 'O όλεθρος της Πυραμίδος της Σαμπάλα', εκδόσεις Στερέωμα 1992, σελίδα 90.
Αρχαία σβάστικα. Εξελιγμένος μαίανδρος. Από βιβλίο του διαβόητου αντισημίτη και πράκτορα των Γερμανών Dr. D .C. Yermak, ‘O όλεθρος της Πυραμίδος της Σαμπάλα’, εκδόσεις Στερέωμα 1992, σελίδα 90.

 

Δεν είναι αστείο, ούτε κάποιο είδους μοντάζ ή φωτοσοπιά ή δημιούργημα κάποιου ευφάνταστου γραφίστα. Πρόκειται για αυθεντική αρχαία σβάστικα, και την βρήκαμε στις σελίδες του βιβλίου ενός Dr. D .C. Yermak με τίτλο ‘O όλεθρος της Πυραμίδος της Σαμπάλα’, εκδόσεις Στερέωμα, 1992 (νομίζουμε είναι στο ρεπερτόριο του πατριδοκάπηλου ουφολόγου εθνοτηλεπλασιέ Δημοσθένη Λιακόπουλου).

Η επιλογή της συγκεκριμένης σβάστικας από τους σύγχρονους Ελληνες εθνικοσοσιαλιστές, πιστεύουμε, λύνει πολλά προβλήματα και καλύπτει πολλές ανησυχίες και πολλούς τομείς, τόσο ‘ιδεολογικούς’ (λέμε τώρα), όσο και ψυχολογικούς. Δεν θα το πιστέψετε, αλλά αυτή ήταν η πρόταση ενός Ελληνα ναζιστή σε μυστικό εθνικοσοσιαλιστικό φόρουμ πριν λίγα χρόνια.

 


 

Δείτε επίσης: Φάκελος Χρυσή Αυγή

# Θυμίζουμε επίσης τις έρευνες του ιστολογίου μας, καθώς και όλα τα άρθρα μας με ετικέτα ‘Χρυσή Αυγή‘:

# Φάκελος Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Ολες οι έρευνες και τα άρθρα
https://xyzcontagion.wordpress.com/fakelos-xa-page-all-articles/

# Φάκελος Σρεμπρένιτσα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

# Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-sta-mme/

# Νέα κατηγορία με σειρά αποκαλυπτικών νέων ερευνών: ‘Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά‘.

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Killah P).

# Εδώ τα άπαντα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/greatest-hits/

# Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ:
https://xyzcontagion.wordpress.com/mainstream-mme/

# Μεταφράσεις άρθρων του ιστολογίου μας σε αξιόλογες ιστοσελίδες και ΜΜΕ του εξωτερικού
https://xyzcontagion.wordpress.com/metafraseis/

# Οι ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαβάζουν XYZ Contagion
https://xyzcontagion.wordpress.com/anakritries-diabazoun-xyzcontagion/

«Αν τεθεί σαν ερώτημα, φαίνεται πως ναι, η απάντηση είναι καταφατική· οι ανακρίτριες διαβάζουν XYZ Contagion.
Εξηγούμαστε:

Η Πέμπτη 10 Ιουλίου του 2014 ήταν μια καλή ημέρα. Οχι μόνο είδαμε τον Κασιδιάρη να προφυλακίζεται, αλλά είδαμε, επίσης, ότι ένα απόσπασμα από παλιό (2007) γραφτό του Μιχαλολιάκου, που είχαμε εντοπίσει και αναδείξει εμείς εδώ στο μπλογκ […], χρησιμοποιήθηκε από την ανακρίτρια στο ένταλμα (σελίδα 6) για την προφυλάκιση του Κασιδιαρέου, στα επιχειρήματα της για το επικίνδυνο ποιόν της συμμορίας (και μάλιστα στο υπ’ αριθμόν Α’ επιχείρημα της), όπως μπορείτε να δείτε […]

 

# Το βιβλίο του XYZ Contagion – Οι 9+1 άγνωστες σκηνές, τώρα σε βιβλίο (και σε e-book) + Η βιβλιογραφία για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/01/e-book-of-9-1-scenes-bibliography/

XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2
https://xyzcontagion.wordpress.com/ebook/

[XYZ Contagion] – 9+1 σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [XYZ Contagion 2014]
https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=4437

το οποίο προτείνεται, μάλιστα, και από τον Ιό της Εφημερίδας των Συντακτών

# Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/04/05/ios-mix-apon-xyz-contagion/

 

# Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις: Νέα στοιχεία – Εννιά συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή – Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #04]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/11/kryfa-04-parakratos-nazistiko-zombi/

# Συγκεντρωμένες όλες οι «Εννέα συν μία σκηνές από την ιστορία της Χρυσής Αυγής«, και εδώ με τον τίτλο ‘Η 4η μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και την ιστορία της Ακροδεξιάς‘:
https://xyzcontagion.wordpress.com/q/

# Οι 9+1 σκηνές

Μικρή παρουσίαση: Τι θα διαβάσουν οι επισκέπτες του XYZ Contagion στην τέταρτη μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και τις κρυφές χρηματοδοτήσεις
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/30/mikri-parousiasi-episkeptes-tetarti-megali-erevna/

Η εισαγωγή-προοίμιο: Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

Σκηνή Πρώτη #01: Φεβρουάριος 2005, Γήπεδο Παναθηναϊκού, ΓΑΔΑ, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/01/skini-01/

Σκηνή Δεύτερη #02: Ιούλιος 1964, ΕΚΟΦ, Εβραϊκή Συναγωγή, Παγκράτι (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/02/skini-02/

Σκηνή Τρίτη #03: 23 προς 24 Ιουλίου 1974, ΕΑΤ-ΕΣΑ, Βρετανική Πρεσβεία, Αεροδρόμιο Ελληνικού (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/03/skhnh-03/

Σκηνή Τέταρτη #04: Ιανουάριος 1977, Παγκράτι ξανά, Βόμβες σε βιβλιοπωλεία και κινηματογράφους (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/04/skhnh-04/

Σκηνή Πέμπτη #05: Νοέμβριος 1977, προεκλογική περίοδος, Ιταλία, Γραφεία Εθνικής Παράταξης στον Πύργο Αθηνών, Φυλακές Κορυδαλλού, Ξενοδοχείο Caravel (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/05/skini-05/

Σκηνή Εκτη #06: Ιανουάριος 1979, Βόμβες, όπλα και εκρηκτικά ξανά (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/06/skana-06/
΄
Σκηνή Εβδομη #07: 12 Απριλίου 1992, Ξενοδοχείο «Caravel», Οργανισμός Κρατικών Λαχείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/07/skini-07/

Σκηνή Ογδοη #08: Από την οδό Φιλολάου, Παγκράτι στο μέγαρο της Μεσογείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/08/skhnh-08/

Σκηνή Ενατη #09: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/09/skini-09/

Σκηνή Δέκατη και Τελική #10 – Αυλαία: Ας συνοψίσουμε (Το παζλ συμπληρώνεται;;;) + Αντί επιλόγου + Υστερόγραφο: Η ομολογία για την μεταμφίεση, τη διπλή γλώσσα και το κρυφτούλι με την πραγματική τους ταυτότητα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/10/skhnh-10/

 

# ‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/13/golden-dawn-giortes-neolaias-blood-honour/

# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

# Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/19/georgios-mix-drvda-father/

# Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/27/anoixti-epistoli-patera-xa/

# Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής η 21η Δεκεμβρίου + Τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/23/parnitha-21-dec-orkomosia/

# Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

# Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το «χρίσμα» για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους «εχθρούς της ράτσας») [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #03]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/24/kryfa-03-ierarxia-teletes/

# Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της «Πολιτείας» (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/01/07/kryfa-02-sxedia-xa-politevma/

# Ξένοι νεοναζί καλεσμένοι του Γκέμπελς της Χρυσής Αυγής Γιώργου Μάστορα (Μισιάκα): «Η συναγωγή θα γίνει ένα ωραίο δημόσιο αποχωρητήριο» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #01]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/12/10/kryfa-01-mastoras-synagogi/

# Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/29/epaggelma-dravida-mix/

# Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion (Περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τεύχος #03)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/18/maria-louka-greek-reporter-xa-historic-memory/

# Καταγγελία από στέλεχος της Χρυσής Αυγής για διπλά λογιστικά βιβλία, αλληλοκαρφώματα και καυγάδες για τους ‘ΦΟΝ’ και άλλα προεκλογικά παρατράγουδα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/09/19/xa-dipla-logistika-vivlia-von/

# Οταν η Χρυσή Αυγή ομολογούσε την εξαπάτηση: «Είμαστε εθνικοσοσιαλιστές και δεν αλλάζουμε, αλλά θα παριστάνουμε τους «εθνικιστές» για τον χαζό κόσμο»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/28/xa-omologei-paraplanisi/

# Πειθαρχικός έλεγχος και ΕΔΕ για τον χρυσαβγίτη πυρονόμο υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα με το εμετικό παραλήρημα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/08/paterakis-ede-avgi-efsyn/

# Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ υβρίζει τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο, 06/10/2015
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/06/paterakis-ybrizei-kyratsa-magda-fyssa/

# Η Χρυσή Αυγή απέκτησε τη δική της Blutfahne, τη ματωμένη παγανιστική σημαία SS του Χίτλερ, με το αίμα των νεκρών ναζιστών από το πραξικόπημα της μπυραρίας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/02/blutfahne/

# Ποιοι πρωτοτύπησαν στις κιτς τελετές-φιέστες στις Θερμοπύλες με τις περικεφαλαίες, τις δάδες, τις «εξελιγμένες σβάστικες» (μαίανδρους) και την «κρυπτεία» του Κασιδιάρη;;; Οι χιτλερόψυχοι της Χρυσής Αυγής ή οι φυσικοί τους πρόγονοι της Βέρμαχτ το 1941;;; – Φωτογραφίες
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/21/kitsch-teletes-xa-wehrmacht/

# Οι τρομοκρατικές επιδρομες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Φλώρινας, στα χνάρια των Χαλυβδόκρανων της Εθνικής Ενώσεως Ελλάς (ΕΕΕ), 67 χρόνια πριν
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/23/xa-sta-xnaria-tis-eee-tromokratia-florina/

# Ελληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν Μέρκελ και Ολάντ σαν συνωμότες και ενεργούμενα του σχεδίου από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ μέσα από την Ευρωβουλή στο Στρασβούργο
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/10/xa-protokolla-sofon-sion-synadinos/

# Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη αδικήματα και παρανομίες, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/22/combat-18-anentaxtoi-mpogiatzides/

# Τι έκαναν οι καταληψίες φοιτητές το πρώτο μεσημέρι της κατάληψης του Πολυτεχνείου και τι έκαναν οι χρυσαυγίτες και οι τραμπούκοι από το «Κόμμα 4ης Αυγούστου» την τελευταία νύχτα του Πολυτεχνείου
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/17/foitites-xrysavgites-polytexneio/

# Χρυσαυγίτης (διπλωματούχος!!!) σε «αυτοάμυνα» ρίχνει κάτω με κεφαλοκλείδωμα άνδρα των ΜΑΤ, καλύπτει το πρόσωπό του με κουκούλα και φωνάζει ανενόχλητος συνθήματα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/07/09/xrysavgitis-diplomatouxos/

# Οι ανατριχιαστικές αντιλήψεις της -μεταμφιεσμένης αλλά πάντα εθνικοσοσιαλιστικής- Χρυσής Αυγής για τον Χριστιανισμό και για τον ρόλο της γυναίκας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/01/antilipseis-xa-gia-xristianismo-gynaika/

# Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/19/mitroo-melon-symmorias/

# Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή «Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη» και στη «Διακήρυξη της Βαρκελώνης», 1981 (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα «Ενθέματα» της κυριακάτικης «Αυγής», 2013-03-31)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/31/net/

# Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/04/epomides-ekriktika-mixaloliakos/

# Δύο πρώην υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής συμφωνούν: Η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα φυλλάδιά μας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/03/18/ypagrhxoi-xrysh-avgh-nea-dimokratia/

# Ευθανασία και στείρωση για «άτομα με ειδικές ανάγκες, επιληπτικούς, αλκοολικούς και τοξικομανείς»: Ο δεκάλογος της Χρυσής Αυγής για την «ευγονική αναγκαιότητα», την «διοικητική ιατρική» και το «Aufartung
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/13/eyfanasia-steirosi-dekalogos-xa-gia-amea/

# Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα» για τις «γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ» με την προστασία της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/02/grioules-atm-savvidis-apati/

# Ανήμερα του Ευαγγελισμού: Εκκλησία και Χρυσή Αυγή: Συγχωροχάρτια κι Ευλογίες για τα θεάρεστα έργα, τα πογκρόμ και τα μπραβιλίκια
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/28/ekklisia-xa-amvrosios-rigas/

# Εμφανής η δυστοκία στην στελέχωση των ψηφοδελτίων της Χρυσής Αυγής: Σφαγή στους κατηγορούμενους-«βαρίδια» μεσαία στελέχη και προνόμια στους «ημέτερους» του Φίρερ
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/08/dystokia-ekloges-2015-sfagi/

# Μαϊμού η συνέντευξη τύπου της Χρυσής Αυγής στη ΔΕΘ: Οι ερωτώντες υποτιθέμενοι «δημοσιογράφοι» ήταν στελέχη της συμμορίας και υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/13/maimou-synentefxi-typou-deth/

# Ενα «μικρό» «λάθος» του Μιχαλολιάκου: Επιβεβαιώνει ότι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής γνώριζε (και παρακινούσε) τις δολοφονικές επιθέσεις, τις απόπειρες ανθρωποκτονίας και τους άγριους ξυλοδαρμούς
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/24/mixaloliakos-sms-lagos/

# Ανήλικοι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Η ναζιστική συμμορία, θορυβημένη, διαψεύδει τις στρατολογήσεις και … αυτοδιαψεύδεται!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/01/anilikoi-stratologisi-xrisi-avgi/

# Δικηγόροι σε υποθέσεις με ακροδεξιό, εθνικιστικό και «χρυσαβγίτικο ενδιαφέρον»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/30/dikigoroi-akrodexia/

# Ιός – Τα έντυπα της ακροδεξιάς και η σχέση τους με τον πρωθυπουργό (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2013-06-25) + Ποιος είναι ο δημοσιο’γράφος’ Γιώργος Φράγκος της χρυσαβγίτικης εφημερίδας «Εμπρός»;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/06/25/ios-entypa-akrodexias-fragkos-empros/

# Σβάστικες και Ζιγκ-Χάιλ από τον ‘ιδεολογικό’ καθοδηγητή και βασικό αρθρογράφο της ναζιστικής συμμορίας Γιώργο «Μάστορα»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/05/20/mastoras/

# Ο χρυσαβγίτης υποψήφιος βουλευτής με το ρατσιστικό παραλήρημα για «φούρνους και σαπούνια», στο πλάι του lieutenant Κασιδιάρη, στην μεγάλη του στιγμή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/11/plomaritis-dipla-se-kasidiari/

# Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν της Χρυσής Αυγής από τον Ιό (άρθρο «Οι «δικές μας» τυφλές βόμβες» στην Εφημερίδα των Συντακτών, 2013-04-20) και τον Ματτέο Αλμπανέζε (άρθρο «Οι Ιταλοί νεοφασίστες και η ελληνική χούντα» στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ, 2013-04-21)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/04/21/ios-albanese/

# Διαβάστε στα Ενθέματα της «Αυγής» αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου: Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής (Προωθητική ενέργεια από τα «Ενθέματα», το Left.gr και την Αυγή Online beta)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/30/proo8itiki-energeia-en8emata-left-gr/

# Στροφή 180 μοιρών του Φύρερ Μιχαλολιάκου: Δεν αποκλείω συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον Σαμαρά – Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τώρα δικαιώνεται
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/26/mixaloliakos-synergasia-me-nd/

# Το μάθατε;;; Ο Μιχαλολιάκος ο … νοσταλγός των αγώνων «114» των συνοδοιπόρων και κομμουνιστών ξεκίνησε «ανένδοτο 114»!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/20/mixaloliakos-114-anendotos/

# Ποιός βουλευτής υπερασπιζόταν τη Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή το 1998;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/04/30/boyleftis-yperaspizotan-xrysi-avgi/

# Η χρυσαβγίτικη επιτομή της ηλιθιότητας – Ούτε μια προβοκάτσια δεν μπορούν να στήσουν χωρίς να καρφωθούν
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/30/sfyrodrepano-provokatsia-xa/

# Ενας εθνικοσοσιαλιστής υποψήφιος βουλευτής και τα λάγνα ανατολίτικα λικνίσματα της ναζιστοσυμμορίας Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/01/30/zafeiropoulos-kousoumbrhs

# Η εμμονή της Χρυσής Αυγής με τους παιδικούς σταθμούς – Αντιγραφή του σχεδίου του NPD;;; + Δύο μικρές ειδήσεις
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/14/xrisi-avgi-paidiki-sta8moi/

# Ονομα: Μπαρμπαρούσης – Βαθμός: Ανθυπασπιστής (ΠΖ) – Μονάδα: …
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/29/mparmparousis/

# Η Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει τον εαυτό της και τα στελέχη της σε κείμενο καταγγελίας εγκληματικών φασιστικών επιθέσεων, ως τους αυτουργούς των επιθέσεων αυτών
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/02/xrysi-avgi-elme-xanion-epitheseis/

# Η UEFA προειδοποιεί: Ρατσιστικό και νεοναζιστικό σύμβολο ο μαίανδρος της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/22/uefa-maiandros-xrysi-avgi/

# Οι στενοί συγγενείς του Καρατζαφέρη και της Χρυσής Αυγής – Φασιστικές, ναζιστικές, φιλοβασιλικές, φιλοχουντικές, ακροδεξιές οργανώσεις το 1984
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/05/05/fasistes-198-2/

 

Φάκελος Σρεμπρένιτσα

[…] Αυτό, όμως, το -κατά γενική ομολογία- επίτευγμα του XYZ Contagion, μεγαλύτερο ίσως και από την έκδοση του βιβλίου (XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, αποκτήστε το εδώ δωρεάν) είναι το εξής αδιαμφισβήτητο γεγονός:

Είπαμε ότι θα στείλουμε στον εισαγγελέα τους Ελληνες εθελοντές φασίστες που πήγαν το 1995 στη Βοσνία να βοηθήσουν τους Σέρβους στις σφαγές αθώων και αμάχων και στις εθνικές εκκαθαρίσεις όπως στην Σρεμπρένιτσα -και το κάναμε.
Τους στείλαμε στον εισαγγελέα.

Και μάλλον κάναμε καλά, αφού οι αμετανόητοι εξακολουθούν να εξυμνούν ανατριχιαστικά την γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα και τα εγκλήματα πολέμου, λ.χ.
# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

Ενας πρώτος στόχος, τον οποίο ελπίζαμε να καταφέρουμε αν και γνωρίζαμε τις δυσκολίες, ήταν, μετά την δημοσίευση της έρευνας και του υλικού (Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα), από τη δική μας δουλειά να γράψουν μεγάλες εφημερίδες και άλλα μέσα [Σ.Σ.: Δείτε επιλογή από τις κυριότερες δημοσιεύσεις σε μεγάλα ΜΜΕ εδώ αναλυτικά ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)‘, ή παρακάτω τον κατάλογο με όλες τις δημοσιεύσεις, μία προς μία].

Ενας δεύτερος, σε μια γωνιά του μυαλού μας, να γίνουν ερωτήσεις στη Βουλή. Εγινε κι αυτό (Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015). Και η απάντηση (Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015).

Και ο τελικός στόχος, που ομολογουμένως κανείς δεν περίμενε να συμβεί εύκολα, ήταν να γραφτεί απ’ τη δουλειά μας αναφορά στον εισαγγελέα. Τελικά δεν χρειάστηκε· οι στόχοι όλοι, όμως, επετεύχθησαν, και μία βδομάδα μάλιστα μετά την δημοσίευση της έρευνας, στις 22 Ιουνίου 2015, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κινήθηκε και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα:

# Ολες οι εξελίξεις στην ‘μη στατική’ σελίδα (ενημερώνεται διαρκώς) ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα‘:
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

42 σκέψεις σχετικά με το “Η UEFA προειδοποιεί: Ρατσιστικό και νεοναζιστικό σύμβολο ο μαίανδρος της Χρυσής Αυγής

  1. Επειδή τα σύμβολα είναι τα πιο ισχυρά επικοινωνιακά εργαλεία,
    μια μεγάλη λίστα με γραφικά σύμβολα, παγανιστικά σύμβολα που υιοθετήθηκαν από τους Ναζί,
    αριθμούς και ακρωνύμια δίνεται αναλυτικά εδώ :
    http://www.adl.org/hate_symbols/default.asp

    Η λίστα με τα σύμβολα (π.χ το Wolfsangel), φράσεις κλπ
    που ο Γερμανικός Ποινικός Κώδικας απαγορεύει να χρησιμοποιούνται, εδώ :
    http://www.klick-nach-rechts.de/rechtsextremismus/erkennungszeichen/rechtsextremismus.htm#Nachfolgende%20Zeichen%20sind%20verboten

    Παρ’ όλα αυτά όμως και στα γήπεδα :
    http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,770820,00.html

  2. Δύο σχετικές θεματικές (τέλη 2006) από το forum της εκλεκτής νεολαίας του Μιχαλολιάκου
    (πριν το ρίξει, όπως την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής για να καλύψει τα ναζιστικά ίχνη του)
    Κατεβάστε εδώ
    http://tinyurl.com/ceqvc87
    και εδώ
    http://tinyurl.com/brfs4z7

  3. Ενα νέο εύρημα περί μαιάνδρου και σβάστικας, που νομίζω είναι αποκαλυπτικό…
    (Βασιλική ίσως το διάβασες σε σχετικό ποστ μου, αλλά μπήκε πολύ αργότερα σαν update και ίσως δεν το είδες. Το φέρνω εδώ έτσι κι αλλοιώς, σαν _στοιχείο_).

    Παρόλο που οι ΧΑγίτες διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι (δήθεν) «ο μαίανδρος δεν έχει καμμία σχέση με τη σβάστικα», κλπ.

    η πολύ στενή σχέση μαιάνδρου και σβάστικας περιγράφτηκε αποκαλυπτικά, από τον συγγραφέα κ. Μιχάλη Καλόπουλο,
    (που κατά την άποψή μου, έχει… μακροχρόνιο «φλερτ» με ακραίους εθνικιστές)… ως εξής:

    “Από αρχιτεκτονικής και εκφραστικής άποψης, ο μαίανδρος είναι η βάση του διπλού Μαίανδρου, γνωστού ως Σβάστικα. Με απλά λόγια η Σβάστικα είναι η ανάπτυξη του Μαίανδρου“

    Είναι ενδιαφέρουσες οι μελέτες και τα βιβλία αυτού του συγγραφέα. Τον είχαμε φιλοξενήσερι και στο μπλογκ μας, με άρθρα του κατά του «Αγίου Φωτός», όπου είχε επίσης σχολιάσει επανειλλημένα, πριν μερικά χρόνια, αλλά… δυστυχώς για την σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα, ο κ. Καλόπουλος ΣΗΜΕΡΑ φαίνεται να παίζει (είτε άθελά του είτε και ηθελημένα) έναν παρόμοια ολέθριο πολιτικό ρόλο στη σύγχρονη Ελλάδα, όπως ο ρόλος που έπαιξαν οι Γερμανοί μυστικιστές της “Λέσχης της Θούλης” στο χτίσιμο του (ορίτζιναλ) γερμανικού ναζισμού. Αυτό το δηλώνω υπεύθυνα και προσεκτικά, με κάθε γνώση της ευθύνης που συνεπάγεται.
    (Δεν θεωρώ ότι δικαιούται να θιχτεί ο κ. Καλόπουλος, αλλά… εφόσον είναι ΚΑΙ ορθολογιστής, θα τον πρότρεπα να αναθεωρήσει τη στάση του και να προσέξει πολύ τις… διαδικτυακές παρέες του !!!)

    (τώρα βέβαια) ΔΕΝ μας ενδιαφέρει καθόλου το… χαμένο μεγαλείο του “συμβολισμού του Μαιάνδρου”, αν πρόκειται να γίνει (για μία ακόμη φορά) ιδεολογική θεμελίωση μιας ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΚΤΗΝΩΔΙΑΣ.

    Το «θετικό» εύρημα όμως είναι, οτι… (παραδόξως) οι έρευνες του κ. Καλόπουλου επιβεβαιώνουν ακόμη πιο καλά την άποψή μας,
    ότι ο Μαίανδρος των Νεοναζί της Χρυσής Αυγής και η Χιτλερική Σβάστικα συνδέονται ΑΜΕΣΑ και ουσιαστικά είναι παραλλαγές του ΙΔΙΟΥ συμβόλου.

    Πηγή: diadrastiko blog, ανάρτηση «Μαίανδρος και Σβάστικα. Τα μυστικά τους», κλπ.
    Τοπικός σύνδεσμος του Update 2 στη δική μου ανάρτηση (αλλά έχει πολλές… πολυλογίες περί σβάστικας που δεν μετέφερα εδώ)
    http://omadeon.wordpress.com/2012/09/23/greek-nazi-symbols/#update2

    Υ.Γ. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Καλόπουλος ποτέ δεν έκρυψε την φανερή και επώνυμη στενή σχέση του με κάποιο δικτύωμα «επανελληνιστών» στο διαδίκτυο, δωδεκαθεΪστών, κλπ.
    (ένα δικτύωμα το οποίο θαυμάζουν πολύ και αρκετοί νεοναζί, να μην πω ότι συμμετέχουν και ενεργά εκεί κιόλας, γιατί βαριέμαι να ψάξω, να βρω τα στοιχεία…)

  4. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
    Από σύμβολα και τέτοια πράγματα, αρχαία κ.λπ,, γεινικά δεν γνωρίζω
    αλλά ξέρω με σιγουριά το εξής:
    Από μικρή ηλικία έτυχε να περνάω καθημερινά έξω από το κτίριο μιας μασονικής στοάς στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Φιλικής Εταιρείας, κτίριο που είναι κολλητά (ή ίσως ήταν ένα κτίριο παλιά και διαχωρίστηκε) με τον κινηματογράφο «Μακεδονικό».
    Επάνω ψηλά στον εξωτερικό τοίχο, έχει ένα σχέδιο, μια μπορντούρα ας πούμε,
    όπου υπάρχουν ένας δεξιόστροφος μαίανδρος και ένας αριστερόστροφος,
    και αυτοί οι δυο συμπλέκονται.
    Το αποτέλεσμα, που πάντα το κοιτούσα με δέος, είναι ακριβώς το ζητούμενο:
    Η σβάστικα.

    Εδώ στη δεύτερη φωτογραφία, με την εξής λεζάντα, φαίνεται λίγο αυτή η διακόσμηση.

    Αποψη της Τεκτονικής στοάς, όπως τη συναντάς ανεβαίνοντας τη Φιλικής Εταιρίας από Τσιμισκή προς Εγνατία.
    http://www.metafysiko.gr/pn/show.php?action=m&id=12

  5. Ελα τώρα!!!

    Η ΕΠΟ αποκατέστηκε τη Χρυσή Αυγή! | gazzetta.gr
    http://www.gazzetta.gr/podosfairo/article/381592-i-epo-apokatestike-ti-xrysi-aygi

    Με αφορμή την υπόθεση του Κατίδη, το gazzetta.gr υπενθυμίζει ότι μόλις η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή, η ΕΠΟ απέσυρε από την ιστοσελίδα της οδηγία της ΟΥΕΦΑ για τις φιλοναζιστικές οργανώσεις.

    Σύμφωνα με οδηγία της ΟΥΕΦΑ προς τους διαιτητες η Χρυσή Αυγή συγκαταλέγεται στα ευρωπαϊκα φιλοναζιστικά κόμματα. Μάλιστα υπήρχε η σχετική ανάρτηση στην στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ και περιλαμβανόταν στην ενότητα της διαιτησίας, σε υποενότητα με τίτλο «ρατσιστικά σύμβολα».

    Υπήρχε συνοπτική περίληψη της FARE (Ποδόσφαιρο ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη) για οδηγό που είχε συνταχθεί και διανεμηθεί σε όσους εργάζονταν στα γήπεδα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του EURO 2008 από την UEFA και η οποία ζήτησε να συνταχθεί ο συγκεκριμένο οδηγός. Στόχος αυτού του εγχειριδίου, όπως αναφερόταν, είναι «να ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει ενάντια στα δημοφιλή νεοναζιστικά και ρατσιστικά σύμβολα, τα ρατσιστικά συνθήματα και πανό».

    Αφού, λοιπόν, γίνεται αναφορά στα ρατσιστικά σύμβολα και σε κόμματα / οργανώσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, στη σελίδα 26 τους εγχειριδίου / οδηγού της UEFA και της FARE γινόταν αναφορά στη Χρυσή Αυγή. Υπάρχει το σχετικό λογότυπο του κόμματος, ενώ σημειώνεται ότι «Η Χρυσή Αυγή είναι ένα ακροδεξιό νεοναζιστικό κόμμα στην Ελλάδα».|

    Ωστόσο μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, όταν η Χρυσή Αυγή μπήκε για πρώτη φορά στη Βουλή, το σχετικό link στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ έγινε ανενεργό…

    ******************************

    Ενημερωτικό έγγραφο της Ουέφα στην ΕΠΟ για κάθε ναζιστικό σύμβολο που εμφανίζεται στα γήπεδα

    Click to access racist_symbols.pdf

    συμπεριλαμβάνει και τον φαιοκόκκινο μαίανδρο.

    _______________________

    Το είδαμε εδώ

    Σχετικά με τον Κατίδη | Ροΐδη Εμμονές
    http://roides.wordpress.com/2013/03/18/18mar13/?#comment-60359

    http://roides.wordpress.com/2013/03/18/18mar13/?#comment-60331

Γράψτε ελεύθερα, αν σκεφτήκατε κάτι :)