Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα» για τις «γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ» με την προστασία της Χρυσής Αυγής

[Πρωθυστερόγραφο: Υπενθυμίζουμε την ‘Πολιτική Αναδημοσιεύσεων‘, την οποία, παρακαλούμε διαβάστε την, σε περίπτωση αντιγραφής του άρθρου –ευχαριστούμε. Φυσικά, αναδημοσιεύσεις και reblog, με αναφορά στην πηγή, είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Οι σύνδεσμοι προς τις ιστοσελίδες των νεοναζί οδηγούν σε αντίγραφα αυτών· δεν τους χαρίζουμε κλικ και επισκεψιμότητα.].

 

Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο ‘Πρώτο Θέμα’ για τις ‘γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ’ με την προστασία της Χρυσής Αυγής

Πιάνουμε το νήμα της ιστορίας, εκεί που το άφησε ο ‘Ιός’ και ο Δημήτρης Ψαρράς, και δίνουμε ορισμένα στοιχεία ακόμη, για να φανεί η μεγαλύτερη εικόνα.

Ολοι θυμούνται αυτή την απίστευτη αθλιότητα του άτυπου χρυσαβγίτικου Γραφείου Τύπου και PR και Image Making της εφημερίδας ‘Πρώτο Θέμα’ και του συντάκτη της Παναγιώτη Σαββίδη. Τον Απρίλιο του 2012, λίγο πριν τις εκλογές, ο Σαββίδης (υποτίθεται ότι) έκανε ρεπορτάζ στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και (υποτίθεται ότι) βρήκε δυο γριούλες που πηγαίνουν στην τράπεζα (υποτίθεται) μόνο με τη συνοδεία φουσκωτών της ναζιστικής συμμορίας, καθώς «φοβούνται επειδή οι μετανάστες κάνουν ληστείες, και γι’ αυτό φοράνε μόνο τη βέρα τους, φοβούμενες ότι έγιναν μειονότητα μέσα στην ίδια τους τη χώρα». Νομίζει κανείς ότι μιλάει στέλεχος της ΧΑ, και όχι δυο τυχαίες γιαγιάδες που (υποτίθεται ότι) βρήκε ο Σαββίδης στα πλαίσια της δημοσιο’γραφικής’ του ‘έρευνας’.

Οι δύο γριούες μαζί στο ΑΤΜ. Από το άρθρο του Παναγιώτη Σαββίδη, Τα «προσκοπάκια» της Χρυσής Αυγής, Πρώτο Θέμα, 01/04/2012, σελ. 35
Οι δύο γριούλες μαζί στο ΑΤΜ. Από το άρθρο του Παναγιώτη Σαββίδη, Τα «προσκοπάκια» της Χρυσής Αυγής, Πρώτο Θέμα, 01/04/2012, σελ. 35

 

Δεν άργησε η αποκάλυψη πως όλο αυτό ήταν μια καλοστημένη απάτη. Την αποκάλυψη έκανε ο Δημήτρης Ψαρράς, το φθινόπωρο του 2012, στο βιβλίο του (σελίδα 380), ‘Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής, Ντοκουμέντα από την ιστορία και τη δράση μιας ναζιστικής ομάδας’, εκδόσεις Πόλις, Οκτώβριος 2012 (κλικ εδώ)

Η μία από τις δυο κυρίες είναι η Ερωφίλη Πλωμαρίτη, μητέρα του Αλέξανδρου Πλωμαρίτη, τοπάρχη της Χρυσής Αυγής, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Αθηνών με τον συνδυασμό Μιχαλολιάκου στις Δημοτικές του 2010, υποψήφιου βουλευτή Α’ Αθηνών στις εκλογές του 2012, και ‘πρωταγωνιστή’ του βραβευμένου ντοκιμαντέρ ‘The Cleaners‘ του Κώστα Γεωργούση. Για τον Πλωμαρίτη, είχαμε γράψει κι εδώ, «Ο χρυσαβγίτης υποψήφιος βουλευτής με το ρατσιστικό παραλήρημα για ‘φούρνους και σαπούνια’, στο πλάι του lieutenant Κασιδιάρη, στην μεγάλη του στιγμή»:
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/11/plomaritis-dipla-se-kasidiari/

«[…] Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, ο γνωστός πολιτευτής της ναζιστικής συμμορίας, ο ίδιος που έγινε γνωστός πανελληνίως, πρώτα από το στημένο ρεπορτάζ της εφημερίδας ‘Πρώτο Θέμα’, με την ‘γιαγιά των ΑΤΜ’ (όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Ψαρράς στο βιβλίο του), και στη συνέχεια, πανευρωπαϊκώς και παγκοσμίως γνωστός από το αδιανόητο παραλήρημα για «φούρνους και σαπούνια», από το γνωστό βίντεο του βρετανικού Channel-4, κλικ εδώ.

Με την προβολή του ντοκιμαντέρ, τον Σεπτέμβριο του 2013, το παζλ συμπληρώνεται με μερικά κομμάτια ακόμη.
Διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του Ιού:

«Ετσι στήθηκε το ρεπορτάζ με τις γριούλες
Η μητέρα του χρυσαυγίτη τοπάρχη Αλ. Πλωμαρίτη πρωταγωνιστούσε στο ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» για τους αδύναμους που ζητούν προστασία από τη Χ.Α.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε αποκαλύψει εδώ και έναν χρόνο το γεγονός ότι ήταν στημένο το ρεπορτάζ του ‘Πρώτου Θέματος’ με τις γριούλες να πηγαίνουν στο ΑΤΜ υπό την προστασία χρυσαυγιτών, πολιτικοί αναλυτές εξακολουθούν να αναμασούν την ίδια προπαγανδιστική ιστορία.

Το πραγματικό γεγονός είναι ότι η κυρία που εμφανίζεται «προστατευόμενη» στο πρωτοσέλιδο του ‘Πρώτου Θέματος’ είναι η Ερωφίλη Πλωμαρίτη, μητέρα του Αλέξανδρου Πλωμαρίτη, τοπάρχη της Χρυσής Αυγής, αυτού που λέει τις ακρότητες στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ. Η ίδια κάνει και τις δηλώσεις για τα «παιδιά της Χρυσής Αυγής» που καλεί να τη βοηθήσουν. Ολο το ρεπορτάζ δηλαδή της εφημερίδας είναι σκηνοθετημένο.

Ο Πλωμαρίτης και η μητέρα του, σπό το ντοκιμαντέρ του Κώστα Γεωργούση (Φωτογραφία από το άρθρο του 'Ιού' στην Εφημερίδα των Συντακτών, 23/09/2013)
Ο Πλωμαρίτης και η μητέρα του, σπό το ντοκιμαντέρ του Κώστα Γεωργούση (Φωτογραφία από το άρθρο του ‘Ιού’ στην Εφημερίδα των Συντακτών, 23/09/2013)

 

Το καινούργιο στοιχείο που εισφέρει το κινηματογραφικό υλικό που συγκέντρωσε ο Κώστας Γεωργούσης είναι κατ’ αρχάς ότι παρουσιάζεται και η μητέρα Πλωμαρίτη στην ίδια παρέα των χρυσαυγιτών, την ώρα που εκστομίζονται οι ύβρεις και οι απειλές από τον γιο της. Το σοβαρότερο είναι ότι ο ίδιος ο Πλωμαρίτης αποκαλύπτει στον φακό αυτό που ούτως ή άλλως είχαμε εξαρχής υποθέσει: ότι δηλαδή ήταν ο ίδιος που έστησε το ρεπορτάζ με τις «γριούλες» για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους και το πήρε ο Αρχηγός για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

«Αυτά πρέπει να τα ξέρετε», λέει στην παρέα του μπροστά στον φακό ο Πλωμαρίτης. «Η τέχνη της προπαγάνδας. Είδες τι έγινε με τις γριούλες; Το λέει όλη η Ελλάδα ή δεν το λέει; Ο Αρχηγός το είπε στη ΝΕΤ. Τις γριούλες. Πρώτα για τις γριούλες είπε. Ποιος την έφτιαξε [τη σκηνή με τις γριούλες];»
Και καταλήγει θριαμβευτικά:
«Ο Σπίλμπεργκ! Που είναι και Εβραίος».

Ο νοών νοείτω. Φυσικά μέχρι σήμερα το «Πρώτο Θέμα» δεν έχει δώσει καμιά εξήγηση για το πώς δέχτηκε να γίνει προπαγανδιστικό όχημα της ναζιστικής οργάνωσης, την πιο κρίσιμη περίοδο της ανάπτυξής της, λίγες βδομάδες δηλαδή πριν από τις εκλογές του Μαΐου 2012».

Πηγή: Ιός, ‘Ετσι στήθηκε το ρεπορτάζ με τις γριούλες (+ Φωτογραφία Πλωμαρίτης και η μάνα του)’, Εφημερίδα των Συντακτών, 23/09/2013
http://www.efsyn.gr/?p=118424

Η δική μας συμβολή σε νέα στοιχεία: Το παζλ συμπληρώνεται

# Από τη δική μας έρευνα, προκύπτει ότι η σχέση της κυρίας Ερωφίλης με τη Χρυσή Αβγή δεν σταματάει στην υποψηφιότητα του γιου της: Η κυρία Ερωφίλη [πλήρες όνομα: Πλωμαρίτη-Καράμπελα Ερεφίλη (ή Ερωφίλη) του Γρηγορίου], συνταξιούχος, δεν είναι μόνο μητέρα του υποψήφιου χρυσαβγίτη, αλλά ήταν και η ίδια υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αχαΐας με τη Χρυσή Αβγή, στις περιφερειακές του 2010, με το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Ρήγα «Εθνική Συσπείρωση για τη Δυτική Ελλάδα». Για τον Χρήστο Ρήγα, βλ. και εδώ, ‘Ανήμερα του Ευαγγελισμού: Εκκλησία και Χρυσή Αυγή: Συγχωροχάρτια κι Ευλογίες για τα θεάρεστα έργα, τα πογκρόμ και τα μπραβιλίκια’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/28/ekklisia-xa-amvrosios-rigas/

Πηγή για τα ονόματα των υποψηφίων: http://www.eklogika.gr/page/psifodeltia/dytiki_ellada-rigas

Λογικότατο, καθώς το φαινόμενο είναι συχνό: Ολα τα μικρά κόμματα, στην προσπάθειά τους να παρουσιάσουν συνδυασμούς με όσους υποψήφιους χρειάζεται, επιστρατεύουν συγγενείς και φίλους.

Εδώ, στο βίντεο από το ABC που έχει κομμάτια από το ‘The Cleaners’, γύρω στο 5.15» και για λίγα δευτερόλεπτα εμφανίζεται η κ. Ερωφίλη με τον γιο της στον Αγιο Πεντελεήμονα:

 

 

# Ομως, υπάρχει και συνέχεια. Η δεύτερη γιαγιά στο σχετικό ρεπορτάζ του Σαββίδη, που όλως τυχαίως «βρέθηκε στο δρόμο» του δαιμόνιου ρεπόρτερ, η επίσης συνταξιούχος κ. Θεοδώρα Στεφανίδου -ούτε αυτή είναι τυχαίο πρόσωπο. Ο Δημήτρης Ψαρράς στο βιβλίο του (σελ. 380), πολύ σωστά παρατηρεί πως οι δυο κυρίες που μίλησαν στον Σαββίδη πρέπει να είναι φίλες. Και αυτό φαίνεται, όχι μόνο από το γεγονός πως φοράνε την ίδια ακριβώς μαύρη μπλούζα (ίσως λόγω πένθους; -τη φοράνε την ίδια μέρα, όταν κάτι σημαντικό συμβαίνει, όπως λ.χ. μνημόσυνα ή συνεντεύξεις;), αλλά και από το ότι μαζί πηγαίνουν στο ΑΤΜ, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τις δικές μας πηγές, η κ. Θεοδώρα (πλήρες όνομα: Στεφανίδου Θεοδώρα-Μαρία του Γρηγορίου) δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Είναι η αδελφή της κ. Ερωφίλης και θεία του Πλωμαρίτη. Εκτός από το γεγονός πως φοράνε τις ίδιες μπλούζες, εκτός από το γεγονός εμφανίζονται μαζί σε ‘συνεντεύξεις’ και στα ΑΤΜ, έχουν και το ίδιο πατρώνυμο. Και το πιο ωραίο απ’όλα;
Ηταν κι αυτή υποψήφια με τη Χρυσή Αβγή στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, και συγκεκριμένα, στο Νομό Χίου!
Απολύτως λογικό κι αυτό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι στη Χίο δεν υπάρχουν γραφεία της ΧΑ, ούτε τοπική, και -μέχρι πρόσφατα, τουλάχιστον- ούτε καν ‘πυρήνας’.

Οι δύο γριούλες μιλάνε στον δαιμόνιο ρεπόρτερ. Από το άρθρο του Παναγιώτη Σαββίδη, Τα «προσκοπάκια» της Χρυσής Αυγής, Πρώτο Θέμα, 01/04/2012, σελ. 36
Οι δύο γριούλες μιλάνε στον δαιμόνιο ρεπόρτερ. Από το άρθρο του Παναγιώτη Σαββίδη, Τα «προσκοπάκια» της Χρυσής Αυγής, Πρώτο Θέμα, 01/04/2012, σελ. 34

 

Πηγές για τα ονόματα υποψηφίων της ΧΑ:
# Για τον Μάιο του 2012, εφημερίδα ‘ΕΞΠΡΕΣ’:
http://www.express.gr/afieroma/ekloges_2012/597699oz_20120504597699.php3

# Και για τον Ιούνιο του 2012: Η επίσημη ιστοσελίδα της ΧΑ, Οι υποψήφιοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012
h**p://www.xryshaygh.com/index.php/ekloges/vouleytes
http://www.freezepage.com/1396441027DNKAWYUROM

Φυσικά, το σημαντικό εδώ δεν είναι το γεγονός πως μια ολόκληρη οικογένεια, προφανώς καθ’ υπόδειξη του -τοπάρχη και στενού συνεργάτη του Αριου Φίρερ- Πλωμαρίτη θέτει υποψηφιότητα με τη ναζιστική συμμορία. Το σημαντικό είναι η στάση των ανυπόληπτων ‘Πρώτου Θέματος’ και Θέμου Αναστασιάδη και Παναγιώτη Σαββίδη. Οταν ο Κώστας Βαξεβάνης και το Hot Doc ρώτησαν τον δημιουργό και υπογράφοντα το στημένο ρεπορτάζ, Π. Σαββίδη τι στο καλό συνέβη, αυτός απάντησε πως «δεν θυμάται». Γράφει ο Βαξεβάνης:

«Επικοινωνήσαμε και με τον Παναγιώτη Σαββίδη, τον δημοσιογράφο που έκανε το ρεπορτάζ, και του ζητήσαμε να μας εξηγήσει πώς συνέβη να κάνει ένα ρεπορτάζ που δίνει την εντύπωση του στημένου. Μας απάντησε πως δεν θυμάται τι ακριβώς έγινε τότε, αλλά δεν ήξερε πως η κυρία ήταν μητέρα στελέχους του Μιχαλολιάκου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ειδικεύεται σε ρεπορτάζ Χρυσής Αυγής, φροντίζοντας μάλιστα να αποδίδει πλήρως τις δραστηριότητές της. Στο επίμαχο ρεπορτάζ του ο τίτλος είναι «Τα προσκοπάκια της Χρυσής Αυγής». Ενα από τα ρεπορτάζ που βοήθησαν στην απενοχοποίησή της και στη δημιουργία μιας κοινωνικής εικόνας. Αγνωστο παραμένει αν η διεύθυνση της εφημερίδας γνωρίζει τους όρους με τους οποίους έγινε».
Πηγή: HOTDOC, τχ #16 Γ’ Νοεμβρίου 2012, Κώστας Μπαξεβάνης, ‘Νίκος Μιχαλολιάκος Ο Αγών του’, σελ. 27, στο scribd
http://www.scribd.com/doc/117480186/
// βλ. και ‘Ο μύθος του προσκόπου και η «αλήθεια» κάποιων δημοσιογράφων για τη Χρυσή Αυγή’
http://www.koutipandoras.gr/article/29558/o-mythos-toy-proskopoy-kai-i-alitheia-kapoion-dimosiografon-gia-ti-hrysi-aygi

Αυτό το ρεπορτάζ και η εικόνα που το συνόδευε, με τις γριούλες στα ΑΤΜ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην εκτίναξη των εκλογικών ποσοστών της συμμορίας. Βάσιμα μπορεί να υποθέσει κανείς, για τον δημοσιο»γράφο» Σαββίδη, πως υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, το ένα χειρότερο απ’ το άλλο:

# Είτε κατάπιε αμάσητο το παραμύθι που του σέρβιρε ο ‘Σπίλμπεργκ Πλωμαρίτης’ και χωρίς να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διασταύρωση, δέχτηκε να παρουσιάσει μέσα από την εφημερίδα των 150.000 φύλλων αυτό το ανεκδιήγητο θεατρικό -γεγονός που μας οδηγεί στη σκέψη πως πρόκειται για συντάκτη με αμφισβητούμενες ικανότητες, από τη στιγμή που ούτε καν έψαξε στις μηχανές αναζήτησης να μάθει τι ρόλο παίζουν τα πρόσωπα που του μιλάνε -και εδώ προκύπτει το συμπερασμα πως μάλλον δεν βρήκε ο Σαββίδης τα πρόσωπα αυτά, όπως λέει ο κανόνας πως κάνουν οι ρεπόρτερ, αλλά πως ο Πλωμαρίτης βρήκε τον Σαββίδηκαι τον εξέθεσε τελικά.

# Είτε όλη αυτή η θεατρική παράσταση έγινε με τη συνέργεια κάποιων από την εφημερίδα.

Και όσο το ‘Πρώτο Θέμα’ δεν απαντάει, οι πιθανότητες συγκλίνουν προς την δεύτερη εκδοχή -αυτή είναι η αλήθεια.

Το πρωτοσέλιδο της ανυπόληπτης εφημερίδας με το ανυπόληπτο ρεπορτάζ με τίτλο "Πέτα τη γιαγιά στη Χρυσή Αυγή", 01/04/2014
Το πρωτοσέλιδο της ανυπόληπτης εφημερίδας με το ανυπόληπτο ρεπορτάζ με τίτλο «Πέτα τη γιαγιά στη Χρυσή Αυγή», 01/04/2012

 

[*] Τα ανυπόληπτα ρεπορτάζ του ανυπόληπτου ‘Πρώτου Θέματος’ από την συλλογή του ιστολογίου SilentCrossing’s ‘Μικρά μαθήματα ιδεολογικής μεταστροφής (Ρεπορτάζ από το Πρώτο Θέμα για Χρυσή Αυγή από 2012-02-05 έως 2013-10-20)’
http://silentcrossing.wordpress.com/2014/01/15/

 


 

Δείτε επίσης: Φάκελος Χρυσή Αυγή

# Θυμίζουμε επίσης τις έρευνες του ιστολογίου μας, καθώς και όλα τα άρθρα μας με ετικέτα ‘Χρυσή Αυγή‘:

# Φάκελος Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Ολες οι έρευνες και τα άρθρα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/fakelos-xa-page-all-articles/

# Φάκελος Σρεμπρένιτσα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

# Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-sta-mme/

# Νέα κατηγορία με σειρά αποκαλυπτικών νέων ερευνών: ‘Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά‘.

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Killah P).

# Εδώ τα άπαντα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/greatest-hits/

# Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ:
https://xyzcontagion.wordpress.com/mainstream-mme/

# Μεταφράσεις άρθρων του ιστολογίου μας σε αξιόλογες ιστοσελίδες και ΜΜΕ του εξωτερικού
https://xyzcontagion.wordpress.com/metafraseis/

# Οι ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαβάζουν XYZ Contagion
https://xyzcontagion.wordpress.com/anakritries-diabazoun-xyzcontagion/

«Αν τεθεί σαν ερώτημα, φαίνεται πως ναι, η απάντηση είναι καταφατική· οι ανακρίτριες διαβάζουν XYZ Contagion.
Εξηγούμαστε:

Η Πέμπτη 10 Ιουλίου του 2014 ήταν μια καλή ημέρα. Οχι μόνο είδαμε τον Κασιδιάρη να προφυλακίζεται, αλλά είδαμε, επίσης, ότι ένα απόσπασμα από παλιό (2007) γραφτό του Μιχαλολιάκου, που είχαμε εντοπίσει και αναδείξει εμείς εδώ στο μπλογκ […], χρησιμοποιήθηκε από την ανακρίτρια στο ένταλμα (σελίδα 6) για την προφυλάκιση του Κασιδιαρέου, στα επιχειρήματα της για το επικίνδυνο ποιόν της συμμορίας (και μάλιστα στο υπ’ αριθμόν Α’ επιχείρημα της), όπως μπορείτε να δείτε […]

 

# Το βιβλίο του XYZ Contagion – Οι 9+1 άγνωστες σκηνές, τώρα σε βιβλίο (και σε e-book) + Η βιβλιογραφία για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/01/e-book-of-9-1-scenes-bibliography/

XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2
https://xyzcontagion.wordpress.com/ebook/

[XYZ Contagion] – 9+1 σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [XYZ Contagion 2014]
https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=4437

το οποίο προτείνεται, μάλιστα, και από τον Ιό της Εφημερίδας των Συντακτών

# Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/04/05/ios-mix-apon-xyz-contagion/

 

# Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις: Νέα στοιχεία – Εννιά συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή – Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #04]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/11/kryfa-04-parakratos-nazistiko-zombi/

# Συγκεντρωμένες όλες οι «Εννέα συν μία σκηνές από την ιστορία της Χρυσής Αυγής«, και εδώ με τον τίτλο ‘Η 4η μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και την ιστορία της Ακροδεξιάς‘:
https://xyzcontagion.wordpress.com/q/

# Οι 9+1 σκηνές

Μικρή παρουσίαση: Τι θα διαβάσουν οι επισκέπτες του XYZ Contagion στην τέταρτη μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και τις κρυφές χρηματοδοτήσεις
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/30/mikri-parousiasi-episkeptes-tetarti-megali-erevna/

Η εισαγωγή-προοίμιο: Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

Σκηνή Πρώτη #01: Φεβρουάριος 2005, Γήπεδο Παναθηναϊκού, ΓΑΔΑ, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/01/skini-01/

Σκηνή Δεύτερη #02: Ιούλιος 1964, ΕΚΟΦ, Εβραϊκή Συναγωγή, Παγκράτι (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/02/skini-02/

Σκηνή Τρίτη #03: 23 προς 24 Ιουλίου 1974, ΕΑΤ-ΕΣΑ, Βρετανική Πρεσβεία, Αεροδρόμιο Ελληνικού (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/03/skhnh-03/

Σκηνή Τέταρτη #04: Ιανουάριος 1977, Παγκράτι ξανά, Βόμβες σε βιβλιοπωλεία και κινηματογράφους (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/04/skhnh-04/

Σκηνή Πέμπτη #05: Νοέμβριος 1977, προεκλογική περίοδος, Ιταλία, Γραφεία Εθνικής Παράταξης στον Πύργο Αθηνών, Φυλακές Κορυδαλλού, Ξενοδοχείο Caravel (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/05/skini-05/

Σκηνή Εκτη #06: Ιανουάριος 1979, Βόμβες, όπλα και εκρηκτικά ξανά (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/06/skana-06/
΄
Σκηνή Εβδομη #07: 12 Απριλίου 1992, Ξενοδοχείο «Caravel», Οργανισμός Κρατικών Λαχείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/07/skini-07/

Σκηνή Ογδοη #08: Από την οδό Φιλολάου, Παγκράτι στο μέγαρο της Μεσογείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/08/skhnh-08/

Σκηνή Ενατη #09: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/09/skini-09/

Σκηνή Δέκατη και Τελική #10 – Αυλαία: Ας συνοψίσουμε (Το παζλ συμπληρώνεται;;;) + Αντί επιλόγου + Υστερόγραφο: Η ομολογία για την μεταμφίεση, τη διπλή γλώσσα και το κρυφτούλι με την πραγματική τους ταυτότητα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/10/skhnh-10/

 

# ‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/13/golden-dawn-giortes-neolaias-blood-honour/

# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

# Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/19/georgios-mix-drvda-father/

# Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/27/anoixti-epistoli-patera-xa/

# Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής η 21η Δεκεμβρίου + Τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/23/parnitha-21-dec-orkomosia/

# Ο ακροδεξιός δολοφόνος της Αγγλίδας βουλευτίνας Jo Cox, οι σχέσεις του με την National Alliance του William Pierce κι ένα μυστικό ‘πανευρωπαϊκό συνέδριο’ της Χρυσής Αυγής το 1998
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/06/17/thomas-mair-national-alliance-pierce-xa-1998-filyro/

# Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

# Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το «χρίσμα» για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους «εχθρούς της ράτσας») [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #03]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/24/kryfa-03-ierarxia-teletes/

# Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της «Πολιτείας» (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/01/07/kryfa-02-sxedia-xa-politevma/

# Ξένοι νεοναζί καλεσμένοι του Γκέμπελς της Χρυσής Αυγής Γιώργου Μάστορα (Μισιάκα): «Η συναγωγή θα γίνει ένα ωραίο δημόσιο αποχωρητήριο» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #01]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/12/10/kryfa-01-mastoras-synagogi/

# Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/29/epaggelma-dravida-mix/

# Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion (Περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τεύχος #03)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/18/maria-louka-greek-reporter-xa-historic-memory/

# Καταγγελία από στέλεχος της Χρυσής Αυγής για διπλά λογιστικά βιβλία, αλληλοκαρφώματα και καυγάδες για τους ‘ΦΟΝ’ και άλλα προεκλογικά παρατράγουδα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/09/19/xa-dipla-logistika-vivlia-von/

# Οταν η Χρυσή Αυγή ομολογούσε την εξαπάτηση: «Είμαστε εθνικοσοσιαλιστές και δεν αλλάζουμε, αλλά θα παριστάνουμε τους «εθνικιστές» για τον χαζό κόσμο»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/28/xa-omologei-paraplanisi/

# Πειθαρχικός έλεγχος και ΕΔΕ για τον χρυσαβγίτη πυρονόμο υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα με το εμετικό παραλήρημα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/08/paterakis-ede-avgi-efsyn/

# Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ υβρίζει τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο, 06/10/2015
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/06/paterakis-ybrizei-kyratsa-magda-fyssa/

# Η Χρυσή Αυγή απέκτησε τη δική της Blutfahne, τη ματωμένη παγανιστική σημαία SS του Χίτλερ, με το αίμα των νεκρών ναζιστών από το πραξικόπημα της μπυραρίας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/02/blutfahne/

# Ποιοι πρωτοτύπησαν στις κιτς τελετές-φιέστες στις Θερμοπύλες με τις περικεφαλαίες, τις δάδες, τις «εξελιγμένες σβάστικες» (μαίανδρους) και την «κρυπτεία» του Κασιδιάρη;;; Οι χιτλερόψυχοι της Χρυσής Αυγής ή οι φυσικοί τους πρόγονοι της Βέρμαχτ το 1941;;; – Φωτογραφίες
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/21/kitsch-teletes-xa-wehrmacht/

# Οι τρομοκρατικές επιδρομες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Φλώρινας, στα χνάρια των Χαλυβδόκρανων της Εθνικής Ενώσεως Ελλάς (ΕΕΕ), 67 χρόνια πριν
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/23/xa-sta-xnaria-tis-eee-tromokratia-florina/

# Ελληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν Μέρκελ και Ολάντ σαν συνωμότες και ενεργούμενα του σχεδίου από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ μέσα από την Ευρωβουλή στο Στρασβούργο
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/10/xa-protokolla-sofon-sion-synadinos/

# Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη αδικήματα και παρανομίες, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/22/combat-18-anentaxtoi-mpogiatzides/

# Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) μετά από δημοσίευμα του XYZ Contagion και καταγγελία του ΕΠΣΕ – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/22/dikografia-combat18-ame/

# Τι έκαναν οι καταληψίες φοιτητές το πρώτο μεσημέρι της κατάληψης του Πολυτεχνείου και τι έκαναν οι χρυσαυγίτες και οι τραμπούκοι από το «Κόμμα 4ης Αυγούστου» την τελευταία νύχτα του Πολυτεχνείου
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/17/foitites-xrysavgites-polytexneio/

# Χρυσαυγίτης (διπλωματούχος!!!) σε «αυτοάμυνα» ρίχνει κάτω με κεφαλοκλείδωμα άνδρα των ΜΑΤ, καλύπτει το πρόσωπό του με κουκούλα και φωνάζει ανενόχλητος συνθήματα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/07/09/xrysavgitis-diplomatouxos/

# Οι ανατριχιαστικές αντιλήψεις της -μεταμφιεσμένης αλλά πάντα εθνικοσοσιαλιστικής- Χρυσής Αυγής για τον Χριστιανισμό και για τον ρόλο της γυναίκας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/01/antilipseis-xa-gia-xristianismo-gynaika/

# Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/19/mitroo-melon-symmorias/

# Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή «Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη» και στη «Διακήρυξη της Βαρκελώνης», 1981 (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα «Ενθέματα» της κυριακάτικης «Αυγής», 2013-03-31)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/31/net/

# Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/04/epomides-ekriktika-mixaloliakos/

# Δύο πρώην υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής συμφωνούν: Η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα φυλλάδιά μας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/03/18/ypagrhxoi-xrysh-avgh-nea-dimokratia/

# Ευθανασία και στείρωση για «άτομα με ειδικές ανάγκες, επιληπτικούς, αλκοολικούς και τοξικομανείς»: Ο δεκάλογος της Χρυσής Αυγής για την «ευγονική αναγκαιότητα», την «διοικητική ιατρική» και το «Aufartung
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/13/eyfanasia-steirosi-dekalogos-xa-gia-amea/

# Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα» για τις «γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ» με την προστασία της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/02/grioules-atm-savvidis-apati/

# Ανήμερα του Ευαγγελισμού: Εκκλησία και Χρυσή Αυγή: Συγχωροχάρτια κι Ευλογίες για τα θεάρεστα έργα, τα πογκρόμ και τα μπραβιλίκια
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/28/ekklisia-xa-amvrosios-rigas/

# Εμφανής η δυστοκία στην στελέχωση των ψηφοδελτίων της Χρυσής Αυγής: Σφαγή στους κατηγορούμενους-«βαρίδια» μεσαία στελέχη και προνόμια στους «ημέτερους» του Φίρερ
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/08/dystokia-ekloges-2015-sfagi/

# Μαϊμού η συνέντευξη τύπου της Χρυσής Αυγής στη ΔΕΘ: Οι ερωτώντες υποτιθέμενοι «δημοσιογράφοι» ήταν στελέχη της συμμορίας και υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/13/maimou-synentefxi-typou-deth/

# Ενα «μικρό» «λάθος» του Μιχαλολιάκου: Επιβεβαιώνει ότι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής γνώριζε (και παρακινούσε) τις δολοφονικές επιθέσεις, τις απόπειρες ανθρωποκτονίας και τους άγριους ξυλοδαρμούς
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/24/mixaloliakos-sms-lagos/

# Ανήλικοι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Η ναζιστική συμμορία, θορυβημένη, διαψεύδει τις στρατολογήσεις και … αυτοδιαψεύδεται!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/01/anilikoi-stratologisi-xrisi-avgi/

# Δικηγόροι σε υποθέσεις με ακροδεξιό, εθνικιστικό και «χρυσαβγίτικο ενδιαφέρον»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/30/dikigoroi-akrodexia/

# Ιός – Τα έντυπα της ακροδεξιάς και η σχέση τους με τον πρωθυπουργό (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2013-06-25) + Ποιος είναι ο δημοσιο’γράφος’ Γιώργος Φράγκος της χρυσαβγίτικης εφημερίδας «Εμπρός»;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/06/25/ios-entypa-akrodexias-fragkos-empros/

# Σβάστικες και Ζιγκ-Χάιλ από τον ‘ιδεολογικό’ καθοδηγητή και βασικό αρθρογράφο της ναζιστικής συμμορίας Γιώργο «Μάστορα»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/05/20/mastoras/

# Ο χρυσαβγίτης υποψήφιος βουλευτής με το ρατσιστικό παραλήρημα για «φούρνους και σαπούνια», στο πλάι του lieutenant Κασιδιάρη, στην μεγάλη του στιγμή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/11/plomaritis-dipla-se-kasidiari/

# Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν της Χρυσής Αυγής από τον Ιό (άρθρο «Οι «δικές μας» τυφλές βόμβες» στην Εφημερίδα των Συντακτών, 2013-04-20) και τον Ματτέο Αλμπανέζε (άρθρο «Οι Ιταλοί νεοφασίστες και η ελληνική χούντα» στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ, 2013-04-21)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/04/21/ios-albanese/

# Διαβάστε στα Ενθέματα της «Αυγής» αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου: Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής (Προωθητική ενέργεια από τα «Ενθέματα», το Left.gr και την Αυγή Online beta)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/30/proo8itiki-energeia-en8emata-left-gr/

# Στροφή 180 μοιρών του Φύρερ Μιχαλολιάκου: Δεν αποκλείω συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον Σαμαρά – Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τώρα δικαιώνεται
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/26/mixaloliakos-synergasia-me-nd/

# Το μάθατε;;; Ο Μιχαλολιάκος ο … νοσταλγός των αγώνων «114» των συνοδοιπόρων και κομμουνιστών ξεκίνησε «ανένδοτο 114»!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/20/mixaloliakos-114-anendotos/

# Ποιός βουλευτής υπερασπιζόταν τη Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή το 1998;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/04/30/boyleftis-yperaspizotan-xrysi-avgi/

# Η χρυσαβγίτικη επιτομή της ηλιθιότητας – Ούτε μια προβοκάτσια δεν μπορούν να στήσουν χωρίς να καρφωθούν
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/30/sfyrodrepano-provokatsia-xa/

# Ενας εθνικοσοσιαλιστής υποψήφιος βουλευτής και τα λάγνα ανατολίτικα λικνίσματα της ναζιστοσυμμορίας Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/01/30/zafeiropoulos-kousoumbrhs

# Η εμμονή της Χρυσής Αυγής με τους παιδικούς σταθμούς – Αντιγραφή του σχεδίου του NPD;;; + Δύο μικρές ειδήσεις
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/14/xrisi-avgi-paidiki-sta8moi/

# Ονομα: Μπαρμπαρούσης – Βαθμός: Ανθυπασπιστής (ΠΖ) – Μονάδα: …
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/29/mparmparousis/

# Η Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει τον εαυτό της και τα στελέχη της σε κείμενο καταγγελίας εγκληματικών φασιστικών επιθέσεων, ως τους αυτουργούς των επιθέσεων αυτών
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/02/xrysi-avgi-elme-xanion-epitheseis/

# Η UEFA προειδοποιεί: Ρατσιστικό και νεοναζιστικό σύμβολο ο μαίανδρος της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/22/uefa-maiandros-xrysi-avgi/

# Οι στενοί συγγενείς του Καρατζαφέρη και της Χρυσής Αυγής – Φασιστικές, ναζιστικές, φιλοβασιλικές, φιλοχουντικές, ακροδεξιές οργανώσεις το 1984
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/05/05/fasistes-198-2/

 

Φάκελος Σρεμπρένιτσα

[…] Αυτό, όμως, το -κατά γενική ομολογία- επίτευγμα του XYZ Contagion, μεγαλύτερο ίσως και από την έκδοση του βιβλίου (XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, αποκτήστε το εδώ δωρεάν) είναι το εξής αδιαμφισβήτητο γεγονός:

Είπαμε ότι θα στείλουμε στον εισαγγελέα τους Ελληνες εθελοντές φασίστες που πήγαν το 1995 στη Βοσνία να βοηθήσουν τους Σέρβους στις σφαγές αθώων και αμάχων και στις εθνικές εκκαθαρίσεις όπως στην Σρεμπρένιτσα -και το κάναμε.
Τους στείλαμε στον εισαγγελέα.

Και μάλλον κάναμε καλά, αφού οι αμετανόητοι εξακολουθούν να εξυμνούν ανατριχιαστικά την γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα και τα εγκλήματα πολέμου, λ.χ.
# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

Ενας πρώτος στόχος, τον οποίο ελπίζαμε να καταφέρουμε αν και γνωρίζαμε τις δυσκολίες, ήταν, μετά την δημοσίευση της έρευνας και του υλικού (Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα), από τη δική μας δουλειά να γράψουν μεγάλες εφημερίδες και άλλα μέσα [Σ.Σ.: Δείτε επιλογή από τις κυριότερες δημοσιεύσεις σε μεγάλα ΜΜΕ εδώ αναλυτικά ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)‘, ή παρακάτω τον κατάλογο με όλες τις δημοσιεύσεις, μία προς μία].

Ενας δεύτερος, σε μια γωνιά του μυαλού μας, να γίνουν ερωτήσεις στη Βουλή. Εγινε κι αυτό (Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015). Και η απάντηση (Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015).

Και ο τελικός στόχος, που ομολογουμένως κανείς δεν περίμενε να συμβεί εύκολα, ήταν να γραφτεί απ’ τη δουλειά μας αναφορά στον εισαγγελέα. Τελικά δεν χρειάστηκε· οι στόχοι όλοι, όμως, επετεύχθησαν, και μία βδομάδα μάλιστα μετά την δημοσίευση της έρευνας, στις 22 Ιουνίου 2015, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κινήθηκε και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα:

# Ολες οι εξελίξεις στην ‘μη στατική’ σελίδα (ενημερώνεται διαρκώς) ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα‘:
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

 

Λίγα λόγια απ’ το ιστορικό της υπόθεσης:

Με την ευκαιρία, πρέπει να πούμε εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αναγνώστες μας, που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη δουλειά μας με πολλούς τρόπους, αλλά και με την κατακόρυφη αύξηση των επισκέψεων, γύρω στις 200.000 σε λιγότερο από από έναν μήνα, και να σημειώσουμε, επίσης, ότι οι συντάκτες του XYZ Contagion (πρέπει να) είναι ικανοποιημένοι και υπερήφανοι από όσα φάνηκαν όλο αυτό το διάστημα με αφορμή και επίκεντρο την εξαιρετικά σημαντική ιστορία της Σρεμπρένιτσα:
Στα πλαίσια της δημοσίευσης της έρευνας μας για την Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή ‘Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα‘, πρώτα σκεφτήκαμε να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας μερικές πτυχές από τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο πόλεμο:

# ‘Τέσσερα χρόνια πόλεμος, 50 φωτογράφοι, 248 φωτογραφίες – Βοσνία 1992-1995’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/04/09/bosnia-248-photos/

Κατόπιν, προσπαθήσαμε ώστε η λέξη ‘Σρεμπρένιτσα’ να εμφανιστεί στην δημόσια συζήτηση, συνεπώς και να ανεβεί στην ιεράρχηση των μηχανών αναζήτησης, κι έτσι αποφασίσαμε να γράψουμε άρθρα για να θυμηθούν ή για να μάθουν τα γεγονότα όσοι και όσες ενδιαφέρονταν.

# ‘Πάνω από 8.000 εκτελεσμένοι άμαχοι, άοπλοι και αιχμάλωτοι, Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995: Ποιος θυμάται τη μεγαλύτερη θηριωδία σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;;;’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/10/do-you-know-srebrenica/

# ‘Τρεις ερωτήσεις δεν ακούγονται ποτέ εδώ και 20 χρόνια στη Σρεμπρένιτσα – Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία θυμάται τα 20 χρόνια από την μεγάλη σφαγή, 1995-2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/10/icty-remembers-20-years-srebrenica/

Εστιάσαμε στην μοναδική βαλκανική περίπτωση του Σερβοβόσνιου διοικητή της ΕΕΦ:

# ‘Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς (Zvonko Bajagic): Ποιος ήταν ο Σερβοβόσνιος διοικητής της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/12/prodimosiefsi-srebrenica-zvonko/

Με τη βοήθεια φίλων, φτιάχτηκε ένα βίντεο στο οποίο αναδείξαμε μεγάλο τμήμα από το κρίσιμο και χρήσιμο οπτικό υλικό:

# ‘Ελληνες εθελοντές και χρυσαυγίτες από την ΕΕΦ σε επιχειρήσεις στην Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995 – YouTube‘,
κι εδώ σε αγγλική version:
# ‘Greek Volunteers and Golden Dawn members during operations in the Srebrenica massacre, July 1995 – YouTube

Κατόπιν, και με τη βοήθεια φίλων και συνοδοιπόρων, η έρευνα βρήκε τον δρόμο της σε μεγάλα ‘συμβατικά’ λεγόμενα ΜΜΕ:

Στην Εφημερίδα των Συντακτών, 13/06/2015:
# ‘Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-06-13)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/16/ios-anthropoi-apo-ellada-nea-stoixeia-srebrenica/

Στο Εθνος, 14/06/2015:
# ‘Μαρία Ψαρά & Λευτέρης Μπιντέλας – Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα, Εγκλημα πολέμου με τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής (άρθρο στο Εθνος, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/17/maria-lefteris-ethnos-tagmata-matosan-srebrenica

Στην Αυγή, 14/06/2015:
# ‘Στρατής Μπουρνάζος – Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα και ο ρόλος των Ελλήνων εθελοντών, Είκοσι χρόνια από τη σφαγή, Μια αποκαλυπτική έρευνα του ιστολογίου ΧΥΖ Contagion (άρθρο στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/15/bournazos-sfagi-enthemata/

και στα αγγλικά:
# ‘Stratis Bournazos – The Srebrenica massacre and the role of Greek volunteers: A revealing survey by XYZ Contagion (translation of an article first published in the Greek newspaper Avgi, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/18/x-pressed-bournazos-srebrenica-translation-of-avgi

και στα ισπανικά:
# ‘Stratis Bournazos – La masacre de Srebrenica y el papel de los voluntarios griegos: Una investigacion reveladora del blog XYZ Contagion sobre la implicacion de miembros de Aurora Dorada (traduccion de un articulo publicado en el periodico griego Avgi, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/18/spanish-x-pressed-bournazos-srebrenica-translation-of-avgi/

Στην ιταλική Manifesto, 25/06/2015:
# ‘Dimitri Deliolanes – Strage di Srebrenica, c’era Alba Dorata (άρθρο στα ιταλικά του Δημήτρη Δεληολάνη στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto 2015-06-25)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/25/deliolanes-strage-srebrenica-manifesto

Στα Νέα, 19/06/2015:
# ‘Ηλίας Κανέλλης – Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; Ελληνες εγκληματίες πολέμου (άρθρο στην στήλη ‘Ενστάσεις’, Τα Νέα 2015-06-19)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/19/kanellis-enstaseis-nea-poios-thymatai-th-sremprenitsa/

Στην Καθημερινή, 08/07/2015:
# ‘Διονύσης Γουσέτης – Ελληνες εγκληματίες στη Σρεμπρένιτσα (άρθρο στην Καθημερινή, 2015-07-08)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/08/gousetis-eglimaties-kathimerini/

Σε αυτήν την προσπάθεια να δείξουμε την ελληνική συμμετοχή, σαν ένα άγος, σαν μια βαριά ντροπή που βαραίνει δομικά την πολιτική και δημόσια ζωή της χώρας μας, προσπαθώντας παράλληλα να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι χωρίς να χαριστούμε σε κανένα, όπως σημείωσε και η Αυγή, 28/06/2015:
# ‘Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; (Σχόλιο στην στήλη ‘Ρήσεις & Παραπολιτικά’ της κυριακάτικης Αυγής, 28/06/2015)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/28/poios-thumatai-ti-srebrenica-avgi-parapolitiko/

… είχαμε τη βοήθεια, επίσης, από την πρώτη στιγμή, καλών φίλων από το περιοδικό Unfollow, 13/06/2015:
# ‘Θεόφιλος Τραμπούλης – Το άγος της Σρεμπρένιτσας (άρθρο στο UNFOLLOW 2015-06-13)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/14/unfollow-agos-trampoukis/

… ή τον Χριστόφορο Κάσδαγλη από το περιοδικό ‘4 Τροχοί’ (άρθρο στο τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη ‘Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης’)
# ‘Χριστόφορος Κάσδαγλης – Η ελληνική πτυχή μιας σφαγής (άρθρο στο περιοδικό ‘4 Τροχοί’, τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/09/kasdaglis-4-troxoi-srebrenica-2015-july/

… ή το περιοδικό ‘Athens Review of Books’, ειδικά για τις φωτογραφίες που ανακαλύψαμε.
# ‘Filip David – Η Σρεμπρένιτσα τότε και σήμερα (Αρθρο στο περιοδικό Athens Review of Books, τεύχος #064, Ιούλιος-Αύγουστος 2015, Μετάφραση Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/08/01/filip-david-srebrenica-64-arb/

… και αργότερα, από το The Books’ Journal
# ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα’ (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/30/kleon-ioannidis-karadzic-kai-ellines-books-journal/

Αν και έπρεπε να ξεπεράσουμε πολλούς σκοπέλους από πολλά χρόνια παραπληροφόρησης και μονόπλευρης κάλυψης των γεγονότων, όπως λ.χ. ένα παράδειγμα εδώ:
# ‘Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/30/robert-baer-ignatiou-savvidis-fake/

… τελικά, οι στόχοι μας σαν ερευνητικό ιστολόγιο που κάτι έχει να πει επιτεύχθηκαν, ίσως και με το παραπάνω:
Υπήρξε στις 25/06/2015
# ‘Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/25/erotisi-srebrenica-syriza-vouli/

Και στις 15/07/2015 υπήρξε η …
# ‘Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/15/apantisi-paraskevopoulos-erotisi-syriza-srebrenica/

Και τέλος, ο απώτερος στόχος:
# ‘Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/22/eisaggelia-prodikon-proanakrisi-srebrenica/

Ολες οι ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα’ θα βρίσκονται εδώ.
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Και για όποιον/α θέλει το υλικό σε έντυπη μορφή, στο αρχείο pdf περιέχονται όλες οι σελίδες της έρευνας, με τις εικόνες, τα URL των βίντεο και με όλα τα λινκ στο τέλος κάθε κεφαλαίου, υπό μορφή παραπομπών:
# ‘Srebrenica – Η 5η μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή’
https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=6384

Τέλος, όλες μας οι αποκαλύψεις συνοδεύονταν από μια σειρά δυσεύρετων φιλμ και βίντεο, τα οποία σκονίζονταν επί χρόνια σε κάποιες αποθήκες στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Τα ‘ξεθάψαμε’ και τα παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό:
# Η PlayList του XYZ Contagion στο YouTube: Srebrenica Massacre by XYZ Contagion
https://www.youtube.com/playlist?list=PLir9jywufW_wIkujp0cV_-T09wZ7-tHAm

Ενα μεγάλο ευχαριστώ για το συναρπαστικό ταξίδι, και … συνεχίζουμε!

 

40 σκέψεις σχετικά με το “Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα» για τις «γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ» με την προστασία της Χρυσής Αυγής

  1. Ξέρει κανείς, πού μπορώ να δώ ολόκληρο το ντοκυμαντέρ του Γεωργούση; Εννοώ και τα 37′ λεπτά.

  2. Αναδημοσιεύσεις:

    Η πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ για τις γριούλες και την Χρυσή Αυγή | TVXS – TV Χωρίς Σύνορα
    http://tvxs.gr/news/blogarontas/i-pragmatiki-istoria-piso-apo-stimeno-reportaz-gia-tis-grioyles-kai-tin-xrysi-aygi

    ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ: Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο “Πρώτο Θέμα” για τις “γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ” με την προστασία της Χρυσής Αυγής
    http://exthrostoumalaka.blogspot.gr/2014/04/blog-post_5384.html

    Θρυαλλίς: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ για τις “γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ” με την προστασία της Χρυσής Αυγής
    http://mlagananews.blogspot.gr/2014/04/blog-post_7312.html

    Λίγες Σκέψεις: Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο “Πρώτο Θέμα” για τις “γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ” με την προστασία της Χρυσής Αυγής
    http://o-thrax.blogspot.gr/2014/04/blog-post_5666.html

    Άνεμος Αντίστασης: Νέα στοιχεία για το ύποπτο ρεπορτάζ στο “Πρώτο Θέμα” με τις (ανυπεράσπιστες) γριούλες
    http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_3847.html

    _____

    Εντός:

    Χρυσή Αυγή & ΜΜΕ | The Arkan Project
    http://thearkanproject.com/post/82095621046

    «Σ.σ.: Αρκετές από τις πληροφορίες του παρόντος άρθρου αντλήθηκαν από εδώ»

    kato-kefali: λερωμενημέρωση
    http://kato-kefali.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9088.html

    Έργα και Ημέρες της νεοφασιστικής/ναζιστικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή»
    http://www.bourdela.com/forum/index.php?topic=106700.msg5593688#msg5593688

    ΘΑΥΜΑ: To Μega έφαγε πρόστιμο 20 χιλιάρικα για τη μούφα είδηση με τη γιαγιά στο ΑΤΜ (PHOTO)
    http://luben.tv/stream/70392

    Για την ιστορία, εδώ υπάρχει ένα ενδιαφέρον ντοκουμέντο για το πως ξανά η φιγούρα της ανυπεράσπιστης γιαγιάκας είχε χρησιμοποιηθεί για δημιουργήσει ένα άλλο πολιτικό ζήτημα με κατασκευασμένες ειδήσεις. Τότε, η απροστάτευτη γιαγιά ήταν μάνα χρυσαυγίτη, και το πολιτικό ζήτημα ήταν η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής.

  3. @2

    Μέχρι στιγμής, δεν πρέπει να έχει ανεβεί ολόκληρο κάπου. Κι εμείς το ψάχνουμε, κι (οτ)αν το βρούμε, θα βάλουμε εδώ το λινκ, εκτός κι αν το βρεις πρώτος και μας προλάβεις 🙂

  4. Έτοιμο το σκηνικό για κυβέρνηση ΝΔ – ΧΑ

    Το συστημικό κατεστημένο προετοίμασε το έδαφος με την επιστράτευση Μπαλτάκου και την ολοκλήρωση της «καθαγίασης» της Χρυσής Αυγής

    http://goo.gl/pujNEm

  5. @4

    Ηταν έτοιμο το συνοικέσιο:

    Σε ερώτηση, λοιπόν, του παρουσιαστή αυτού για το αν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας ΧΑ-ΝΔ, προς το τέλος της συνέντευξης-πλυντήριο, ο Φύρερ απάντησε:

    – Αν η ΝΔ φύγει απ’ το μνημόνιο, αν διώξει τους λαθρομετανάστες, αν κόψει τους δεσμούς με την οικονομική ολιγαρχία, αν δώσει δυνατότητες στον λαό για προκοπή, τότε τίποτα δεν αποκλείεται, αν είναι να σωθεί η πατρίδα.

    Από

    Στροφή 180 μοιρών του Φύρερ Μιχαλολιάκου: Δεν αποκλείω συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον Σαμαρά – Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τώρα δικαιώνεται
    https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/26/mixaloliakos-synergasia-me-nd/

  6. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι η δημοσιογραφία των «κομιστή»-Τράγκα, που έχει αναλάβει απροκάλυπτα το ξέπλυμα των Νεοναζί, συνομιλεί φιλικά με ηγετικά στελέχη της Αριστεράς και μάλιστα με θεματολογία αυστηρώς ακατάλληλη. Δεν θέλω να πω περισσότερα στο φιλόξενο σάιτ σας. Ήμουν σαφής.
    Για το εξαιρετικό-αποτελεσματικό άρθρο σας, έβαλα σχόλιο με λινκ σε ποστ του κ.Ρο για τον δημοσιογράφο που απορροφούσε κρατικές διαφημίσεις επί Καραμανλή Β΄ (υπήρχαν λεφτά).

  7. @7

    Πολύ καλή προσπάθεια!!! Καλή αρχή!!!

    Βλέπω, έπιασες στην πένα σου (στο πληκτρολόγιό σου) εκείνους τους ανεκδιήγητους δήθεν «ιστορικούς» (προτιμότερο θα ήταν απλά «πτυχιούχοι της τάδε σχολής») που ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με πλαστογραφίες. Που τις παρουσιάζουν, δήθεν, «αμερόληπτα» και «αντικειμενικά» (ενώ κάνουν μπαμ από 1.000 χιλιόμετρα ότι είναι στρατευμένοι ακροδεξιοί) χωρίς καν να τηρούν, όχι τους κανόνες της επιστήμης, αλλά έστω τους κανόνες της απλής Λογικής, που λέει ότι για κάνεις έναν ισχυρισμό, για να βγάλεις ένα θεώρημα/πόρισμα, πρέπει πρώτα να ακολουθήσεις πιστά το σχήμα:

    – Αξίωμα ——> Στοιχεία ——-> Απόδειξη ——-> Θεώρημα ——-> Πόρισμα.

    Απειρα τα παραδείγματα βιασμού της Λογικής (απλής και επιστημονικής) από τους φερέλπιδες μπλόγκερ-ιστορικούς,
    σε κάθε τους ανάρτηση βρίσκεις και 5-10 παραδοξολογίες, που σου σηκώνεται η τρίχα,
    αλλά πρέπει αγαπημένη τους ειδίκευση να είναι η προώθηση πλαστογραφημάτων.

    Πάρε τον υποτιθέμενο «λόγο στη Δεσφίνα» του Βελουχιώτη.

    Ας πούμε ότι δεν τους κόβει τόσο ώστε να ψάξουν να βρουν σε ποια ταγματασφήλιτικη εφημερίδα πρωτοσημοσιεύτηκε.

    Ας πούμε

    https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=3158

    https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=3157

    Αλλά να μην κάνουν τον κόπο, ρε παιδί μου, να ελέγξουν «πήγε ο Βελουχιώτης ποτέ στη Δεσφίνα»;;;

    Στο άρθρο μας με τη φωτογραφία με το κομμένο κεφάλι, υπάρχει και η πληρέστερη δυνατή βιβλιογραφία για τον ΑΒ.

    Μετά 69 χρόνια, η μοναδική ανφάς χαμένη φωτογραφία με το κομμένο κεφάλι του Αρη Βελουχιώτη από τον φανοστάτη της πλατείας στα Τρίκαλα + Βιβλιογραφία

    http://blo.gr/at8

    Ούτε απ’ έξω δεν πέρασε ποτέ απ’ τη Δεσφίνα.

  8. @6

    Είναι εκπληκτικό, φίλε Λασκαράτε, αυτό που περιγράφεις, με τον συγχρωτισμό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τα κάθε λογής αποβράσματα τύπου Τράγκα-κομιστή-Ζούγκλα κ.λπ., επειδή τώρα τους έχουν ανάγκη, να πλησιάσουν τις «μάζες» τώρα που η κάθε ψήφος μετράει, κι έχεις μεγάλο δίκιο σ’ αυτό -κι εμάς μας ενοχλεί σφόδρα και αναπολούμε την εποχή που βλέπαμε λ.χ. στα τηλεοπτικά παράθυρα, αν εμφανιζόταν ένας χρυσαβγίτης, ο εκπρόσωπος της αριστεράς να λέει «εγώ με ναζί δεν συνομιλών και δεν τους νομιμοποιώ» και σηκώνονταν κι έφευγαν. Θυμάμαι χαρακτηριστικά π.χ. τον πειραιώτη Δρίτσα να το κάνει αυτό.

    Και, βέβαια, το Πρώτο Φλέμα, την ώρα του κακού χαμού με τις κολλεγιές ναζί-Νέας Δημοπρασίας, δείτε με τι ασχολείται πρωτοσέλιδα,

  9. «Τέλος Χαρτόσημου» σε ευχαριστώ πολύ. Ο «λόγος» του Βελουχιώτη, η η επιστολή του Βαφειάδη είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου.

  10. Αγαπητή κυρία Μετατρούλου,
    χαίρομαι που συμφωνείτε.
    Είναι χρέος της Αριστεράς να πλησιάσει όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους, τους τίμιους ανθρώπους και τους εργαζόμενους, ασφαλώς και τους οικονομικά ασθενέστερους.
    Στους χώρους όμως των Τράγκα-Θέμου-Καμμένου-Εκκλησίας και σία ψαρεύει στα θολά νερά και ότι ψαριά και να πιάσει θα την χάσει πριν να λαλήσει ο πετεινός.
    Η Αριστερά χρειάζεται συνειδητοποιημένους, ενημερωμένους και ευφυείς πολίτες, τα υπόλοιπα είναι ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα, που δεν λένε να της δώσουν ούτε ποσοστά, ούτε αίγλη, ούτε δυναμική.

  11. Οι Δυτικοί δημιούργησαν τον υπολογιστή, το Διαδύκτιο και τα μπλογκς για να τα διαχειριστούν αργότερα οι νοητικά ανάπηροι εθνοκεντρικοί ουγκ νεο-»έλληνες» και να εκφράσουν δημόσια την ασύμαντη καθυστερημένη γνώμη τους. Δεν είναι τραγική ειρωνεία;

Γράψτε ελεύθερα, αν σκεφτήκατε κάτι :)