Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή

[Πρωθυστερόγραφο: Υπενθυμίζουμε την ‘Πολιτική Αναδημοσιεύσεων‘, την οποία, παρακαλούμε διαβάστε την, σε περίπτωση αντιγραφής του άρθρου –ευχαριστούμε. Φυσικά, αναδημοσιεύσεις και reblog, με αναφορά στην πηγή, είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Οι σύνδεσμοι προς τις ιστοσελίδες των νεοναζί οδηγούν σε αντίγραφα αυτών· δεν τους χαρίζουμε κλικ και επισκεψιμότητα.].

 

Λάβαμε αυτήν την επιστολή, που δημοσιεύτηκε και σαν σχόλιο στο άρθρο «Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το ‘χρίσμα’ για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους ‘εχθρούς της ράτσας’)», όμως πιστεύουμε ότι έχει μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη αξία, και γι’ αυτό θα ήταν προτιμότερο αν υπήρχε και σαν ξεχωριστή ανάρτηση. Η ορθογραφία είναι του πρωτοτύπου· δεν κάναμε καμία παρέμβαση εκτός από κάποια σημεία στίξης και κάποια λάθη πληκτρολόγησης. Τα έντονα γράμματα, απλά για να τονίζονται τα ονόματα μέσα σε κάθε παράγραφο, και τα πλάγια, όταν υπάρχει παράθεση αποσπασμάτων (quoting). Οι τρεις φωτογραφίες είχαν δοθεί σαν λινκ, και ενσωματώθηκαν μέσα στο κείμενο.

 

Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή

Αξιότιμοι κ.κ. γονείς του Γιώργου Φουντούλη,
αξιότιμοι κ.κ. γονείς του Μάνου Καπελώνη,
αξιότιμοι κ.κ. γονείς των παιδιών που πήγαν στην Χρυσή Αυγή,
είμαι ένας απλός συνταξιούχος και πατέρας τριών παιδιών, με μεγάλη ανησυχία για το μέλλον αυτού του τόπου και για το μέλλον των παιδιών μας.

Απόφάσισα να γράψω αυτήν την επιστολή, ώστε να μάθει ο κόσμος λίγα πράγματα από όσα πέρασε η οικογένειά μου το τελευταίο διάστημα, και δεν ζητώ τίποτα από κανένα. Θέλω μόνο να προσθέσω ένα λιθαράκι για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, την δική μου αλήθεια, έτσι όπως την έζησα.

Αγαπητέ κύριε και κυρία Φουντούλη, αγαπητέ κύρια και κυρία Καπελώνη,
γνωρίζω ότι ο πόνος σας είναι αβάσταχτος και ότι τίποτα δεν μπορεί να τον απαλύνει. Το να χάνει κανείς τα παιδιά του, και να αναγκάζεται να ζει μόνο τις αναμνήσεις και τις μνήμες του απ’ τα παιδιά, και όχι έχοντας τα δίπλα του, να μπορεί να τα αγκαλιάζει όποτε θέλει, σίγουρα είναι κάτι που μόνο όποιος το έχει βιώσει με τον πιο οδυνηρό τρόπο, μόνο αυτός το γνωρίζει.

Σας γράφω αυτές τις γραμμές, για έναν πολύ απλό λόγο: Για μια σκέψη που με βασανίζει και με κατατρώει: Για την σκέψη πως στη θέση τη δικιά σας, θα μπορούσα να ήμουν εγώ, και πως ο πόνος των οικογενειών σας θα μπορούσε να είναι πόνος και της δικής μου οικογένειας. Αν πιστεύετε ότι γνωρίζετε όλη την ιστορία με όλες τις πτυχές της, τότε δεν χρειάζεται να διαβάσετε παρακάτω. Αν όμως έχετε και την παραμικρή υποψία πως δεν σας τα έχουν πει όλα (και ποιό παιδί τα λέει όλα στους γονείς του;), τότε να μου επιτρέψετε να σας παροτρύνω να διαθέσετε τα επόμενα 5 λεπτά για να διαβάσετε αυτά που έχω βιώσει, και ίσως αυτά τα 5 λεπτά να είναι τα σημαντικότερα 5 λεπτά, στην προσπάθειά σας να καταλάβετε γιατί έγινε ό,τι έγινε, και γιατί περνάτε σήμερα αυτόν τον Γολγοθά.
Σκοπός μου δεν είναι να επαναφέρω οδυνηρά συναισθήματα. Σκοπός μου είναι να ενημερωθούν κι άλλοι γονείς, ώστε να αποφύγουν τους σκόπελους που πέρασε και η δική μου οικογένεια.

Βλέπετε, και το δικό μου παιδί είχε πλησιάσει και ήταν στην οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Προερχόμαστε από μια απλή, καθημερινή οικογένεια, μεγαλωμένοι όλοι μας με τις αξίες της φιλοπατρίας, του Χριστιανισμού και με την αγάπη και πρώτο μέλημα στην οικογένεια. Χωρίς να πολυμπλεκόμαστε με τα πολιτικά, ψηφίζαμε πάντα Δεξιά. Είμαστε άνθρωποι θρησκευόμενοι, που αγαπάνε την πατρίδα τους και που πιστεύουν ότι το κύτταρο της κοινωνίας είναι η οικογένεια, και για να είναι υγιής η κοινωνία, θα πρέπει να είναι υγιή και τα κύτταρά της, δηλαδή οι οικογένειες. Αυτό, σκέφτομαι ώρες-ώρες, είναι που μας έσωσε, και απέτρεψε το να φτάσει και στην δική μου οικογένεια κάποιο μεγάλο κακό. Το γεγονός πως με τα παιδιά, επιδιώκουμε να συζητάμε τα πάντα. Να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές της ζωής τους και όσο το δυνατόν περισσότερα πρόσωπα από όσο υπάρχουν στις ζωές των παιδιών μας, χωρίς όμως να γινόμαστε καταπιεστικοί ή να τα πεισθαναγκάζουμε να ζήσουν όπως θα θέλαμε εμείς να ζήσουν.

Γι’ αυτό και μου έκανε εντύπωση, όταν είχα ζητήσει από τον γιο μου να φέρει στο σπίτι για να γνωρίσουμε τον, ας πούμε, κοντύτερο προς αυτόν μέλος της Χρυσής Αυγής, δίπλα στον οποίο ο γιος μου “μαθήτευε” να και λειτουργεί στα πλαίσια της οργάνωσης και των “δράσεων” της. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή, και κρίνοντας από την εφημερίδα της ΧΑ που έφερνε το παιδί στο σπίτι, σχημάτισα την εντύπωση ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά, ίσως υπερβολικά, φιλοπατριωτική οργάνωση. Κάποιες απορίες μού είχαν γεννηθεί αργότερα, όταν διαβάζοντας τα περιοδικά τους, καθώς είμαι συνταξιούχος και έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο, έβλεπα πολλές αναφορές στον εθνικοσοσιαλισμό και σε ξένες προς την Ελλάδα θρησκείες. «Τι τα χρειαζόμαστε στην Ελλάδα όλα αυτά;», σκεφτόμουν, τους ρούνους, τις προσωπογραφίες του Ρούντολφ Εςς, τη Θούλη, τα μυστικιστικά τάγματα και ένα σωρό άλλα παρόμοια πράγματα, ξένα προς την Ελλάδα μας και τις παραδόσεις της. Ο γιος μου μού είπε ότι ο “εκπαιδευτής” του στη Χρυσή Αυγή είναι πολυάσχολος και ότι δεν θα μπορούσε να έλθει από το σπίτι για να συζητήσω μαζί του. Δεν έδωσα και πολύ μεγάλη σημασία σε αυτό, “ε, συμβαίνουν αυτά”, είπα μέσα μου.

Ούτε αργότερα πήγε το μυαλό μου στο κακό, όταν ο γιος μου έφερνε στο σπίτι κι άλλα βιβλία και άλλα αντικείμενα που έδειχναν μια τάση, μια ροπή προς τον εθνικοσοσιαλιστικό τρόπο ζωής, όπως το καταλαβαίνω τώρα. Εχοντας αρχίσει να μαθαίνω το ίντερνετ από αρκετά χρόνια τώρα, και με την βοήθεια των ανηψιών και των άλλων παιδιών της οικογένειας, άρχισα να διαβάζω πιο συστηματικά, απλά για να κατανοήσω τι ακριβώς πρεσβεύει αυτή η οργάνωση με τους μαίανδρους και τους πυρσούς και τα στρατιωτικά ρούχα.

Το σημείο καμπής ήταν όταν άκουσα μια μέρα τον γιο μου στο τηλέφωνο να κανονίζει ένα ραντεβού στις 11.00 η ώρα το βράδι. Τον ρώτησα τι θα έκαναν τέτοια ώρα έξω, και μου απάντησε «Δεν είναι τίποτα, πατέρα, είναι προγραμματισμένες δράσεις». Η αλήθεια είναι πως κι άλλες φορές είχε λείψει απ’ το σπίτι για διήμερα ή τριήμερα, και πως κι άλλες φορές περνούσε τη νύχτα του κάπου μακριά μας. Μας έλεγε πως “πήγαιναν εκδρομές”, στη φύση, πως έκαναν αθλοπαιδιές και πεζοπορία, για καλή φυσική κατάσταση.

Τώρα, εκ των υστέρων, βλέπω και καταλαβαίνω. Γιατί, όταν είχα ήδη μάθει και διαβάσει αρκετά για την οργάνωση, κάθησα, ή έστω προσπάθησα, να συζητήσω με τον γιο μου, και του έκανα πολλές ερωτήσεις για να μου εξηγήσει όσα δεν μπορούσα να καταλάβω. Δεν λέω μεγάλες κουβέντες, αλλά ίσως αν κι άλλοι γονείς φρόντιζαν να κάνουν το ίδιο, ίσως να περιόριζαν το κακό, και όσοι έχουν ακόμα τα παιδιά τους στην ΧΑ, ποτέ δεν είναι αργά, να ξεκινήσουν και τώρα ακόμα.

Τώρα έχω την πλήρη εικόνα. Τώρα καταλαβαίνω, όταν βλέπω εκείνη τη φωτογραφία του αδικοχαμένου παιδιού, του Γιώργου Φουντούλη, νύχτα στην Πάρνηθα, μαζί με τον Κασιδιάρη και άλλους 5 μαυροφορεμένους “συναγωνιστές”, που είναι τουλάχιστον 15-20 χρόνια μεγαλύτεροι απ’ τα παιδιά μας.

21 Δεκεμβρίου 2012, Πάρνηθα, Κασιδιάρης, Φουντούλης και άλλοι μυημένοι της Χρυσής Αυγής γιορτάζουν το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και ξεδιπλώνουν τη σβάστικα.
21 Δεκεμβρίου 2012, Πάρνηθα, Κασιδιάρης, Φουντούλης και άλλοι μυημένοι της Χρυσής Αυγής γιορτάζουν το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και ξεδιπλώνουν τη σβάστικα.

 

Τελικά, ο γιος μου μού τα είπε όλα, ή έστω, μού είπε πολλά, διότι τους δίνουν εντολές εκεί μέσα να μην αποκαλύπτουν τα όσα βλέπουν και ακούνε. Μου είπε πως για να γίνει τακτικό μέλος της οργάνωσης, και για να έχει δυνατότητες εξέλιξης και ανεβάσματος στην ιεραρχία τους, θα έπρεπε -πως να το πω τώρα αυτό;-, θα έπρεπε να συμμετάσχει και σε κάποιες ιδιαίτερες εκδηλώσεις (“δράσεις”) με έντονα θρησκευτικό-μυστικιστικό χαρακτήρα, που προορίζονταν μόνο για τους πολύ “εκλεκτούς” και αυτούς που ξεχώριζαν στον χαρακτήρα τους. Σαν να δίνει, ας πούμε, τα διαπιστευτήριά του, και σε μια άλλου τύπου “θρησκεία” ή δοξασία ή πνευματική εκδήλωση, δεν ξέρω πως να το πω. Τότε δεν καταλάβαινα πολλά πράγματα, και η “Θούλη” και τα “ερμητικά τάγματα” και οι “βόρειοι θεοί” ήταν ακατανόητα πράγματα για μένα. Και θα έπρεπε, μου έλεγε, να δώσει έναν “ιερό όρκο”, στο αίμα και στη φυλή. Παράξενα πράγματα αυτά, ακατανόητα, για έναν απλό Ελληνα και Χριστιανό, όπως είμαι εγώ. Τώρα που διάβασα, όμως, με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια, τώρα καταλαβαίνω.

Ευτυχώς, μετά από πολλές συζητήσεις, το παιδί μου πείστηκε μόνο του και αποφάσισε να απομακρυνθεί από την οργάνωση, και να μην προχωρήσει σε όσα του ζητούσαν να κάνει. Τον πίεσα, είναι αλήθεια, και μου αποκάλυψε πως τους ορμήνευαν, αν τυχόν πιαστούν απ’ την αστυνομία, να αρνηθούν ότι είναι μέλη της ΧΑ. Αυτό μπορεί να ήταν και το τελευταίο χτύπημα, που με ανάγκασε να σηκώσω τους τόνους της φωνής μου και να του πω ότι δεν έχει καμιά δουλειά εκεί μέσα. Κι ευτυχώς που έγινε έτσι, δόξα το Θεό.

Κι έτσι -το λέω με πόνο ψυχής για τους άτυχους γονείς των δυο αδικοχαμένων παιδιών-, δεν θα είναι ο γιος μου λόγου χάριν, αυτός, που όταν αργότερα γραφτεί από τον ιστορικό του μέλλοντος η ιστορία που περνάμε τώρα λόγω της δράσης της ΧΑ, εκείνος που θα εικονίζεται σε μια φωτογραφία, ξημερώματα Παρασκευής 21ης Δεκεμβρίου, ψηλά στο βουνό της Πάρνηθας, μαζί με άλλους μαυροφορεμένους, να περιμένουν την έλευση του Θεού Ηλιου.

Γιατί, μπορεί να μην το ξέρουν οι γονείς που τα παιδιά τους βρίσκονται στα χέρια της ΧΑ, αλλά η 21η Δεκεμβρίου, το “χειμερινό ηλιοστάσιο” είναι μια απ’ τις γιορτές των απανταχού πιστών του εθνικοσιαλισμού και του Χίτλερ. Είναι η μικρότερη ημέρα του χρόνου, και η αρχή που η ημέρα αρχίζει να μεγαλώνει, και ο ήλιος να παραμένει ορατός όλο και περισσότερο, μέχρι το θερινό ηλιοστάσιο του Ιουνίου, όταν η ημέρα θα αρχίζει και πάλι να μικραίνει. Αυτό γιορτάζουν οι νεοναζί όλης της γης. Περιμένουν να δουν το ξημέρωμα, για να ξεδιπλώσουν την σημαία με τη σβάστικα και για να σηκώνουν το χέρι στον χιτλερικό χαιρετισμό και να φωνάξουν στον θεό-Ήλιο που ανατέλει “Ζήτω η Νίκη”, πιστοί στην κληρονομιά του “τελευταίου μεγάλου ισόθεου του 20ού αιώνα”, δηλαδή του ίδιου του Χίτλερ αυτοπροσώπως. συνεχίζουν μ’ αυτόν τον τρόπο, τον δικό του “όρκο” στα πεπρωμένα της “φυλής και του αίματος” και ορκίζονται να πάρουν εκδίκηση.

Αλήθεια, τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί, γύρω στα 40, που καθημερινή ημέρα, ημέρα εργάσιμη, βράδυ Πέμπτης προς Παρασκευή πρωί, μπορούν να λείπουν απ’ τα σπίτια τους και τις οικογένειες τους, και να τρέχουν να περάσουν μια ολόκληρη νύχτα σε ένα βουνό για να ανεμίσουν τη σβάστικα και να χαιρετίσουν “Χάιλ Χίτλερ”; Μοιάζει στη φωτογραφία εκείνη, να είναι μια φυσιολογική παρέα, ο Κασιδιάρης, ένα νεαρό παιδί και 5 μεγάλοι άντρες με βλοσυρό ύφος και με το μίσος να λάμπει στα μάτια τους; Είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά για ένα παιδί στην 3η δεκαετία της ζωής του;

Εχουν κι άλλες τέτοιες “ιερές μέρες”, όπως διάβασα στα βιβλία τους και στα περιοδικά τους. Μία είναι στις αρχές Φεβρουαρίου, κι άλλη μία στα μέσα Απριλίου. Πηγαίνουν στο γερμανικό νεκροταφείο, στο Διόνυσο, έγραψαν οι εφημερίδες, μαζί με Γερμανούς ομοϊδεάτες τους νεοναζί, και κάνουν τελετές πάνω από τους τάφους των Γερμανών στρατιωτών που είναι θαμμένοι εκεί. Ψάχνω να μάθω κι άλλα, αυτοί οι άνθρωποι είναι “μανούλες” στο να κρύβουν την αλήθεια, αλλά το δίκιο και η αλήθεια πάντα νικάνε στο τέλος.

Οπως, επίσης, δεν θα είναι το δικό μου παιδί, εκείνο, που όταν θα του κάνουν ποτέ -ευτυχώς στο πολύ μακρινό μέλλον, αφού το παιδί μου γλύτωσε προς το παρόν- το καθιερωμένο χριστιανικό μας τρισάγιο, αντί για τα γνώριμά μας καντήλια και θυμιατά και κόλλυβα και τις ευχές του παπά, που ξέρουμε όλοι απ’ τις γειτονιές μας, αντί γι’ αυτά τι είδαμε; Είδαμε να “τιμούν” τη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών με … ρούνες!

03/11/2013, Αθήνα Νέο Ηράκλειο. Τρισάγιο για Φουντούλη και Καπελώνη. Μαίανδρος και ναζιστική Ρούνα.
03/11/2013, Αθήνα Νέο Ηράκλειο. Τρισάγιο για Φουντούλη και Καπελώνη. Μαίανδρος και ναζιστική Ρούνα.

 

Ποιός γονιός, μεγαλωμένος στην εκκλησία της ενορίας του, γνωρίζει τι ακριβώς είναι η “ρούνα”; Η ρούνα, αυτό το σύμβολο που μοιάζει με αρχαιοελληνικό κεφαλαίο Ψ, φαίνεται και στη φωτογραφία, σχηματισμένη με κεριά, είναι σύμβολο του αρχαίου κελτικού αλφάβητου, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αποκρυφιστές του Τρίτου Ράιχ. Όλοι οι νεοναζί παντού στον κόσμο το χρησιμοποιούν. Ήταν το σήμα κάποιων μονάδων των Ταγμάτων Εφόδου SA της χιτλερικής Γερμανίας. Υπάρχουν στο ίντερνετ όλα αυτά, ο καθένας μπορεί να τα βρει και να διαβάσει. Δεν ξέρω ειλικρινά πως θα ένοιωθα, αν έκαναν τέτοιο πονηρό εξωχριστιανικό “τρισάγιο” στη μνήμη των δικών μας των παιδιών, χρησιμοποιώντας αυτήν την απάτη, να “κλείνουν το μάτι” στους μυημένους μόνο. Θα ήταν σαν να μου λένε κατάμουτρα «πάρτο απόφαση, είχε γίνει πιστός ακόλουθος της θρησκείας των ναζί και του Χϊτλερ, και αυτό δεν αλλάζει, ούτε μετά θάνατον». Τρομάζω και στη σκέψη μόνο, ειλικρινά.

Οπως επίσης, χαίρομαι σαν πατέρας, αλλά και λυπάμαι για λογαριασμό άλλων πατεράδων και για τα παιδιά τους, που δεν είναι το δικό μου παιδί ο πρωταγωνιστής σε μια άλλη μεγάλη απρέπεια, από την πλευρά της οργάνωσης ΧΑ. Όλοι έχετε δει εκείνη την φωτογραφία των δυο παιδιών, του Γιώργου και του Μάνου, να ποζάρουν αποφασισμένοι στον φακό. Θα μπορούσε να είναι το δικό μου παιδί στη θέση τους, και ήταν για ένα διάστημα. Είναι το ίδιο γεροδεμένος, ευπαρουσίαστος, με ωραίο ανάστημα, ο ιδανικός για να κρατάει τις σημαίες τους και τα σύμβολά τους. Έχει επίσης μια κάποια, καλή θα έλεγα μόρφωση, ξέρει να μιλάει και να εκφέρει σωστά το λόγο και τα επιχειρήματα, και συνεπώς θα ήταν ο ιδανικός για να τον δούμε να ανεβαίνει στην ιεραρχία της ΧΑ. Όταν, όμως, είδα να δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα μαύρα μπλουζάκια, όπως αυτό στη φωτογραφία που το φοράει ο Μάνος, άρχισα να αναρωτιέμαι. Είναι απλά μόδα ή είναι “κώδικας ντυσίματος”; Γιατί έχουν τέτοιες εμμονές μ’ αυτά τα πράγματα; Και όλα αυτά τα γοτθικά γράμματα στα γερμανικά, τι λένε και τι συμβολίζουν;

Τώρα έμαθα. Αν δείτε τα παιδιά σας να πληρώνουν, ακριβά μάλιστα, για να αποκτήσουν μπλούζα της μάρκας LONSDALE, που το γράφει μάλιστα με μεγάλα γράμματα στο στήθος, μην το προσπεράσετε. Αυτή η μάρκα είναι ιδιαίτερη προτίμηση για όλους τους νεοναζί απανταχού στη γη, γιατί αν φορέσεις από πάνω μια ζακέτα λόγου χάριν, αυτό που θα φαίνεται, θα είναι περίπου τα γράμματα “NSDAP”, που ως γνωστόν είναι τα αρχικά του εθνικοσοσιαλιστικού χιτλερικού κόμματος. Γονείς, το νου σας! Δεν έχουμε καμιά δουλειά εμείς να διαφημίζουμε το γερμανικό νεοναζιστικό κόμμα, και να πληρώνουμε από πάνω τα πανάκριβα αυτά ρούχα!

Τα πράγματα είναι χειρότερα, με αυτό το μπλουζάκι που ανάφερα πριν, στην γνωστή φωτογραφία των 2 παιδιών, που έχει γίνει αφίσα, πόστερ, γιγαντοαφίσα σε εθνικές οδούς, εξώφυλλα και άλλα πολλά. Μπορεί τα δυο σκυλιά να μην χτυπάνε κανένα καμπανάκι, ειδικά στον ανυποψίαστο, αλλά η επιγραφή στα γερμανικά «Nicht schuldig […] im Sinne der Anklage» με τα μικρά γράμματα δίπλα, πρέπει να χτυπήσει πολλά καμπανάκια. Σημαίνει «Αθώος […] υπό την έννοια του κατηγορητηρίου» και ήταν η τυποποιημένη φράση που είπαν όλοι οι κατηγορούμενοι ηγέτες του χιτλερικού κόμματος στις δίκες της Νυρεμβέργης, όπως ο Χέρμαν Γκέρινγκ και ο Ρούντολφ Εςς κ.ά.. Ανάμεσά τους δεν ήταν ο Χϊτλερ, γιατί πρόλαβε και αυτοκτόνησε. Αλλά αν ήταν, κι αυτός θα την έλεγε τη φράση αυτή. Και αυτή η φράση είναι μυστικός κώδικας ανάμεσα στους νενοναζί ανά την υφήλιο και σημαίνει ουσιαστικά την πίστη τους στον ναζισμό. Πως πιστεύουν στην “κληρονομιά” των Χίτλερ, Γκέμπελς, Γκέρινγκ, Εςς κ.λπ και πως δεν διστάζουν να δηλώνουν κι αυτοί πιστοί «υπό την έννοια του κατηγορητηρίου», αν δηλαδή κάποιος τους πει Ναζί. Είναι σαν να λένε “Ναι, είμαστε Ναζί, Τιμή μας και καμάρι μας”.

Γιώργος Φουντούλης + Μάνος Καπελώνης - Ιδεολόγοι χρυσαβγίτες με τα σύνεργα της δουλειάς [2013]

 

Αυτά όλα τα έχουν γράψει και δημοσιογράφοι και υπάρχουν πολύ αναλυτικά σε ένα άρθρο μιας εφημερίδας, εδώ:
http://www.efsyn.gr/?p=144302

Τα παιδιά που τα σκότωσαν οι αδίστακτοι ακροαριστεροί τρομοκράτες, που στη θέση τους θα μπορούσαν να βρεθούν πολλά άλλα παιδιά, παιδιά δικά μας, έφυγαν άδικα, πριν προλάβουν να ζήσουν. Φυσικοί αυτουργοί ήταν αυτοί που σήκωσαν το όπλο. Υπάρχουν όμως και ηθικοί αυτουργοί, υπάρχουν και άλλοι υπεύθυνοι. Κάποια παιδιά προορίζονται να γίνουν «τακτικά μέλη», όπως διάβασα και εδώ
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/24/kryfa-03-ierarxia-teletes/

Θα τους ζητήσουν να ασπαστούν δοξασίες και μιας άλλης θρησκείας και να ορκιστούν σε ξένα «ιδεώδη» και σε ξένες δοξασίες. Θα τους ζητήσουν να κάνουν, όπως τις λένε, «πολύμορφες νυχτερινές δράσεις«, και να περάσουν «διαβολοβδομάδες«, για αν αποδείξουν ότι μπορούν να γίνουν «στρατιώτες του εθνικσοσιαλισμού«. Τρέμω στην ιδέα, ότι στην θέση των κατηγορουμένων στις πρόσφατες δίκες για τις αιματηρές επιθέσεις σε ξένους, σε λαθρομετανάστες, αλλά και σε Έλληνες άλλων πολιτικών πεποιθήσεων, θα μπορούσε να είναι και το δικό μου παιδί, και να περνάμε τώρα έναν Γολγοθά. Γιατί, κανένας απ’ αυτούς τους κυρίους δεν υπολογίζει και το αντίθετο. Οτι μπορεί σε μια συμπλοκή που γίνεται για να αποδείξει ο «υποψήφιος» ότι αξίζει το «αίμα και την τιμή», τελικά να γίνει εκείνος θύμα από θύτης.

Ο δικός μου ο γιος γλύτωσε, και τώρα δεν θέλει να ξανακούσει για τη Χρυσή Αυγή. Κι αυτού του είχαν υποσχεθεί ότι θα του βρουν δουλειά και ότι θα τον τακτοποιήσουν οικονομικά. Στις αρχές έδινε συνδρομή στη ΧΑ, και μου έλεγε πόσο εντύπωση του έκανε, διάφοροι εκεί μέσα, να μην εργάζονται, να τρέχουν όλη μέρα για τις δουλειές της ΧΑ, και να μην έχουν οικονομικό πρόβλημα κανένα. Κι άλλα παιδιά θα έχουν πέσει σ’ αυτήν την ανάγκη. Διαβάζω ότι ο αρχηγός τους δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, Οτι ο Λαγός τα τελευταία 20 χρόνια, ζήτημα αν δούλεψε 2 ή 3 απ’ αυτά. Οτι ο Πατέλης ήταν άεργος αλλά μπορούσε να δίνει καθημερινά 10 και 20 ευρώ χαρτζιλίκι στα παιδιά του. Κι ο δολοφόνος Ρουπακιάς, που νόμιζε ότι θα έλυνε το βιοποριστικό του πρόβλημα, είδαμε που κατέληξε. Στην υγειά των κορόιδων, άλλοι περνάνε μεγάλή ζωή και οι «τελευταίες τρύπες του ζουρνά» πληρώνουν τον λογαριασμό, θυσιάζοντας το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους. Στον Ρουπακιά, όχι μόνο δικηγόρο δεν του έβαλαν, όχι μόνο του είπαν «κόψε το λαιμό σου», αλλά η γυναίκα του, όπως διαβάσαμε στις εφημερίδες, είναι υποχρεωμένη να ζητιανεύει και να παρακαλάει για 50 ευρώ, για να του δώσει να έχει μες στη φυλακή! Ωραία «μεγάλη ζωή» του υποσχέθηκαν! Αλλά την πληρώνουν τώρα αθώοι άνθρωποι, και κυρίως τα ανήλικα παιδιά του. Μπράβο σας!

Δεν τα θέλουμε τα λεφτά τους, όπως δεν θέλουμε το «αίμα» τους και την ανύπαρκτη «τιμή» τους. Τα λεφτά τους είναι ματωμένα, και στα χέρια τους έχει πέσει πολύ αίμα, αθώων ανθρώπων και ανυποψίαστων περαστικών. Δεν χρειαζόμαστε τη βία και το μίσος, είδαμε που οδηγούν αυτά. Στο θάνατο και στο θρήνο και στην απουσία των αγαπημένων μας προσώπων.

Κύριε Φουντούλη, διάβασα ότι αποδεχτήκατε την πρόταση της ΧΑ για να γίνετε ευρωβουλευτής, και είπατε ότι αν εκλεγείτε, θα αγωνιστείτε για τα δικαιώματα των θυμάτων της τρομοκρατίας και των οικογενειών τους, και για τα δικαιώματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Οι σκοποί σας είναι ευγενείς, οπωσδήποτε, αλλά είστε βέβαιος ότι επιλέξατε τους κατάλληλους ανθρώπους για να αγωνιστείτε μαζί τους; Τρομοκρατία δεν είναι και οι επιθέσεις σε ανυποψίαστους περαστικούς επειδή είναι ή μοιάζουν ξένοι ή αναρχικοί ή ροκάδες και φρικιά, όπως λέγαμε κι εμείς παλιά, ή επειδή είναι μελαχρινοί και σκούροι; Δεν τα ξέρετε αυτά, πως είναι απαραίτητη προϋπόθεση του μυημένου χρυσαυγίτη, το να αποδείξει ότι δεν τον φοβίζει η βία; Είδα να γράφουν στο ίντερνετ, με πολλά στοιχεία κι αποδείξεις, πάνω-κάτω, όσα έχω μάθει κι εγώ όλον αυτόν τον καιρό που ασχολούμαι να μάθω τα ενδότερα της κρυφής οργάνωσης, και συμφωνούν απολύτως. Δείτε και μόνος σας:
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/24/kryfa-03-ierarxia-teletes/

Για τα ΑμΕΑ και τους ψυχικά ασθενείς και τους ναρκομανείς, δεν έχετε διαβάσει τους σκοπούς της οργάνωσης, ότι δηλαδή αφού «μολύνουν την ράτσα», δεν είναι άσχημη ιδέα να εφαρμοστούν πάνω τους «πρακτικές διοικητικής ιατρικής«; Διαβάστε εδώ, το «Βήμα» τα λέει, δεν τα λέω εγώ:
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=471930

Εσείς δεν είσασταν που λέγατε «Μας έφαγαν το παιδί εκεί. Τους έκαναν πλύση εγκεφάλου εκεί»; Και τώρα, τους εξουσιοδοτείτε να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, να καταστρέψουν κι άλλες ζωές, και μάλιστα στο όνομα και στη μνήμη του αδικοχαμένου βλασταριού σας; Δεν το χωράει το μυαλό μου αυτό, ειλικρινά.

Και θα επιτρέψετε να γίνουν όλα αυτά, την στιγμή που αδίστακτα ασελγούν στη μνήμη των δυο παιδιών; Και να «κλείνουν το μάτι» στους μυημένους μόνο, με τις ρούνες, τα σκυλιά και τις απολογίες απ’ τη Νυρεμβέργη και τις «ιερές μυστικιστικές επαιτείους»;
Ευτυχώς, σκέφτομαι, που η τύχη τα ‘φερε και δεν είμαι στη θέση σας, γιατί εγώ και κανένας στην οικογένειά μας δεν θα τα ανεχόταν αυτά τα πράγματα, τη στιγμή μάλιστα της χειρότερης δοκιμασίας που μπορεί να περάσει ένας γονιός, όταν πρέπει να μάθει να ζει με τον άδικο χαμό του γιου του.

Μια τελευταία κουβέντα, προς τους γονείς:

– «Γνωρίστε» τα παιδιά σας. Μάθετε τι τα απασχολεί και τι υπάρχει στο μυαλό τους. Ποτέ δεν είναι αργά να διορθωθεί η πορεία σε ένα κακό μονοπάτι, μια κακοτοπιά. Ανοίξτε συζητήσεις μαζί τους, κάντε τους ερωτήσεις. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και δεν είναι ορατός γιατί είναι πολύ καλά καμουφλαρισμένος. Οταν αποκαλυφτεί, μπορεί και να είναι αργά. Αυτή η οργάνωση έχει καταστρέψει πολλές ζωές, τόσο των «αντιπάλων» της, όσο και των «δικών» της. Μην αφήνετε κάποιους παρανοϊκούς και γεμάτους μίσος και μανιακούς με την εξουσία να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά σας για τους δικούς τους καταστρεπτικούς σκοπούς και επιδιώξεις.

Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία, ότι έχουν στόχο τα παιδιά μας, γιατί τα χρειάζονται σαν «εργαλεία» και σαν «πιστούς ακόλουθους» που ποτέ δεν φέρνουν αντιρρήσεις. Άλλωστε, μόνοι τους το είχαν πει, πριν πολλά χρόνια, όταν δεν τους ήξερε κανείς. Το αποκάλυψε αυτό μια εξαιρετική χριστιανική ιστοσελίδα, που δίνει τις δικές της χριστιανικές μάχες, για να περιορίσει τη διασπορά του κακού. Ο επονομαζόμενος και «Ντόκτωρ Γκέμπελς» της Χρυσής Αυγής, έγραφε το 2000:

– «Θα πάρουμε τα παιδιά σας».

Τα γράφει όλα εδώ:
http://www.egolpion.com/goldendown_orthodoxy2.el.aspx

Μην τους αφήσετε να γίνει το δικό τους.
Σώστε τα παιδιά σας, μην αφήνετε να σας τα πάρουν,
αυτή είναι η τελευταία μου κουβέντα,
και ο Θεός μαζί σας, να σας φωτίσει ελπίζω όπως φώτησε κι εμένα, δόξα το Θεό.

Υπογραφή:
Ενας ανήσυχος πατέρας τριών παιδιών.

Δεν υπάρχει τίποτα για να προστεθεί από εμάς.

 


 

[UPDATE 2014-06-23]

Δύο μήνες μετά την επιστολή, επιβεβαιώνονται όλα, μέχρι κεραίας. Σε φωτογραφίες που δημοσιεύει η ‘Η Εφημερίδα των Συντακτών’, υπάρχει στιγμιότυπο από το ίδιο βράδι, 21η Δεκεμβρίου, στην Πάρνηθα, μόνο που αυτή τη φορά ο Κασιδιάρης άφησε και τη σβάστικα να φαίνεται. Η προηγούμενη φωτογραφία, που υπάρχει πιο κάτω, την οποία είχε δώσει τότε στη δημοσιότητα ο Κασιδιάρης ήταν χωρίς τη σημαία της Βέρμαχτ. Τώρα, είναι προφανές: Ηταν ημέρα (ή μάλλον νύχτα) ορκωμοσίας και μύησης για τα νέα μέλη. Οπως ακριβώς είπε και ο Ηλίας Σταύρου στην κατάθεσή του (κι εκείνος μια 21η Δεκεμβρίου είχε γίνει μυημένο μέλος της ΧΑ σ’ ένα βουνό), ο δολοφονημένος χρυσαβγίτης Γιώργος Φουντούλης είχε ανεβεί στην Πάρνηθα για να ορκιστεί και για να γίνει μυημένο μέλος της ναζιστικής συμμορίας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δείτε αναλυτικά εδώ:

# Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής η 21η Δεκεμβρίου + Τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/23/parnitha-21-dec-orkomosia/

# Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το ‘χρίσμα’ για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους ‘εχθρούς της ράτσας’) [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #03]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/24/kryfa-03-ierarxia-teletes/

[UPDATE 2016-07-16]

Ντοκουμέντο: Ορκωμοσία νεοσύλλεκτων χρυσαυγιτών από τον Ρουπακιά

Το βίντεο αυτό καταγράφει καρέ καρέ το τελετουργικό της ορκωμοσίας δόκιμων μελών στο πλαίσιο της χρυσαυγίτικης κατασκήνωσης στην περιοχή του ποταμού Νέδα, στην Ηλεία, τον Αύγουστο του 2013, και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί γίνεται για άλλη μια φορά ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται βέβαια για ένα «νόμιμο πολιτικό κόμμα», όπως η Χρυσή Αυγή θέλει να εμφανίζεται, αλλά για μια κλειστή ναζιστική οργάνωση με ιεραρχική δομή και αυστηρή πειθαρχία, στην οποία τα μέλη της εντάσσονται μέσα από ειδικές τελετές κατά τις οποίες ορκίζονται πίστη στον Αρχηγό και στις εντολές του μέχρι να πεθάνουν.

[Τέλος UPDATE]

 


 

Δείτε επίσης: Φάκελος Χρυσή Αυγή

# Θυμίζουμε επίσης τις έρευνες του ιστολογίου μας, καθώς και όλα τα άρθρα μας με ετικέτα ‘Χρυσή Αυγή‘:

# Φάκελος Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Ολες οι έρευνες και τα άρθρα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/fakelos-xa-page-all-articles/

# Φάκελος Σρεμπρένιτσα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Διαβάστε τις νέες μεγάλες έρευνες του XYZ Contagion με θέμα ‘Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα‘:

– ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία για την συμμετοχή Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή’
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-more-evidence/

Και:

– ‘Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ‘.
https://xyzcontagion.wordpress.com/yugoslavia-the-whole-truth/
– ‘Ολη η αλήθεια για τη Σρεμπρένιτσα: Οι οκτώ συν μία αποδείξεις για το προσχεδιασμένο της οργανωμένης σφαγής’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/eight-plus-one-proof-srebrenica-organized/
– ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-sta-mme/

Δείτε επίσης:

– ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα‘ (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/30/kleon-ioannidis-karadzic-kai-ellines-books-journal/
‘ΕΝΟΧΟΣ ο Κάρατζιτς! Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας στη Βοσνία’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/24/karadzic-the-verdict/
– ‘Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»): Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

# Νέα κατηγορία με σειρά αποκαλυπτικών νέων ερευνών: ‘Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά‘.

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Killah P).

# Εδώ τα άπαντα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/greatest-hits/

# Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ:
https://xyzcontagion.wordpress.com/mainstream-mme/

# Μεταφράσεις άρθρων του ιστολογίου μας σε αξιόλογες ιστοσελίδες και ΜΜΕ του εξωτερικού
https://xyzcontagion.wordpress.com/metafraseis/

# Οι ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαβάζουν XYZ Contagion
https://xyzcontagion.wordpress.com/anakritries-diabazoun-xyzcontagion/

«Αν τεθεί σαν ερώτημα, φαίνεται πως ναι, η απάντηση είναι καταφατική· οι ανακρίτριες διαβάζουν XYZ Contagion.
Εξηγούμαστε:

Η Πέμπτη 10 Ιουλίου του 2014 ήταν μια καλή ημέρα. Οχι μόνο είδαμε τον Κασιδιάρη να προφυλακίζεται, αλλά είδαμε, επίσης, ότι ένα απόσπασμα από παλιό (2007) γραφτό του Μιχαλολιάκου, που είχαμε εντοπίσει και αναδείξει εμείς εδώ στο μπλογκ […], χρησιμοποιήθηκε από την ανακρίτρια στο ένταλμα (σελίδα 6) για την προφυλάκιση του Κασιδιαρέου, στα επιχειρήματα της για το επικίνδυνο ποιόν της συμμορίας (και μάλιστα στο υπ’ αριθμόν Α’ επιχείρημα της), όπως μπορείτε να δείτε […]

# Το βιβλίο του XYZ Contagion – Οι 9+1 άγνωστες σκηνές, τώρα σε βιβλίο (και σε e-book) + Η βιβλιογραφία για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/01/e-book-of-9-1-scenes-bibliography/

XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2
https://xyzcontagion.wordpress.com/ebook/

[XYZ Contagion] – 9+1 σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [XYZ Contagion 2014]
https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=4437

το οποίο προτείνεται, μάλιστα, και από τον Ιό της Εφημερίδας των Συντακτών

# Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/04/05/ios-mix-apon-xyz-contagion/

# Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις: Νέα στοιχεία – Εννιά συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή – Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #04]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/11/kryfa-04-parakratos-nazistiko-zombi/

# Συγκεντρωμένες όλες οι «Εννέα συν μία σκηνές από την ιστορία της Χρυσής Αυγής«, και εδώ με τον τίτλο ‘Η 4η μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και την ιστορία της Ακροδεξιάς‘:
https://xyzcontagion.wordpress.com/q/

# Οι 9+1 σκηνές

Μικρή παρουσίαση: Τι θα διαβάσουν οι επισκέπτες του XYZ Contagion στην τέταρτη μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και τις κρυφές χρηματοδοτήσεις
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/30/mikri-parousiasi-episkeptes-tetarti-megali-erevna/

Η εισαγωγή-προοίμιο: Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

Σκηνή Πρώτη #01: Φεβρουάριος 2005, Γήπεδο Παναθηναϊκού, ΓΑΔΑ, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/01/skini-01/

Σκηνή Δεύτερη #02: Ιούλιος 1964, ΕΚΟΦ, Εβραϊκή Συναγωγή, Παγκράτι (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/02/skini-02/

Σκηνή Τρίτη #03: 23 προς 24 Ιουλίου 1974, ΕΑΤ-ΕΣΑ, Βρετανική Πρεσβεία, Αεροδρόμιο Ελληνικού (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/03/skhnh-03/

Σκηνή Τέταρτη #04: Ιανουάριος 1977, Παγκράτι ξανά, Βόμβες σε βιβλιοπωλεία και κινηματογράφους (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/04/skhnh-04/

Σκηνή Πέμπτη #05: Νοέμβριος 1977, προεκλογική περίοδος, Ιταλία, Γραφεία Εθνικής Παράταξης στον Πύργο Αθηνών, Φυλακές Κορυδαλλού, Ξενοδοχείο Caravel (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/05/skini-05/

Σκηνή Εκτη #06: Ιανουάριος 1979, Βόμβες, όπλα και εκρηκτικά ξανά (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/06/skana-06/
΄
Σκηνή Εβδομη #07: 12 Απριλίου 1992, Ξενοδοχείο «Caravel», Οργανισμός Κρατικών Λαχείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/07/skini-07/

Σκηνή Ογδοη #08: Από την οδό Φιλολάου, Παγκράτι στο μέγαρο της Μεσογείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/08/skhnh-08/

Σκηνή Ενατη #09: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/09/skini-09/

Σκηνή Δέκατη και Τελική #10 – Αυλαία: Ας συνοψίσουμε (Το παζλ συμπληρώνεται;;;) + Αντί επιλόγου + Υστερόγραφο: Η ομολογία για την μεταμφίεση, τη διπλή γλώσσα και το κρυφτούλι με την πραγματική τους ταυτότητα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/10/skhnh-10/

 

# ‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/13/golden-dawn-giortes-neolaias-blood-honour/

# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

# Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/19/georgios-mix-drvda-father/

# Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/27/anoixti-epistoli-patera-xa/

# Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής η 21η Δεκεμβρίου + Τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/23/parnitha-21-dec-orkomosia/

# Ο ακροδεξιός δολοφόνος της Αγγλίδας βουλευτίνας Jo Cox, οι σχέσεις του με την National Alliance του William Pierce κι ένα μυστικό ‘πανευρωπαϊκό συνέδριο’ της Χρυσής Αυγής το 1998
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/06/17/thomas-mair-national-alliance-pierce-xa-1998-filyro/

# Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

# Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το «χρίσμα» για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους «εχθρούς της ράτσας») [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #03]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/24/kryfa-03-ierarxia-teletes/

# Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της «Πολιτείας» (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/01/07/kryfa-02-sxedia-xa-politevma/

# Ξένοι νεοναζί καλεσμένοι του Γκέμπελς της Χρυσής Αυγής Γιώργου Μάστορα (Μισιάκα): «Η συναγωγή θα γίνει ένα ωραίο δημόσιο αποχωρητήριο» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #01]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/12/10/kryfa-01-mastoras-synagogi/

# Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/29/epaggelma-dravida-mix/

# Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion (Περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τεύχος #03)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/18/maria-louka-greek-reporter-xa-historic-memory/

# Καταγγελία από στέλεχος της Χρυσής Αυγής για διπλά λογιστικά βιβλία, αλληλοκαρφώματα και καυγάδες για τους ‘ΦΟΝ’ και άλλα προεκλογικά παρατράγουδα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/09/19/xa-dipla-logistika-vivlia-von/

# Οταν η Χρυσή Αυγή ομολογούσε την εξαπάτηση: «Είμαστε εθνικοσοσιαλιστές και δεν αλλάζουμε, αλλά θα παριστάνουμε τους «εθνικιστές» για τον χαζό κόσμο»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/28/xa-omologei-paraplanisi/

# Πειθαρχικός έλεγχος και ΕΔΕ για τον χρυσαβγίτη πυρονόμο υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα με το εμετικό παραλήρημα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/08/paterakis-ede-avgi-efsyn/

# Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ υβρίζει τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο, 06/10/2015
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/06/paterakis-ybrizei-kyratsa-magda-fyssa/

# Η Χρυσή Αυγή απέκτησε τη δική της Blutfahne, τη ματωμένη παγανιστική σημαία SS του Χίτλερ, με το αίμα των νεκρών ναζιστών από το πραξικόπημα της μπυραρίας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/02/blutfahne/

# Ποιοι πρωτοτύπησαν στις κιτς τελετές-φιέστες στις Θερμοπύλες με τις περικεφαλαίες, τις δάδες, τις «εξελιγμένες σβάστικες» (μαίανδρους) και την «κρυπτεία» του Κασιδιάρη;;; Οι χιτλερόψυχοι της Χρυσής Αυγής ή οι φυσικοί τους πρόγονοι της Βέρμαχτ το 1941;;; – Φωτογραφίες
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/21/kitsch-teletes-xa-wehrmacht/

# Οι τρομοκρατικές επιδρομες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Φλώρινας, στα χνάρια των Χαλυβδόκρανων της Εθνικής Ενώσεως Ελλάς (ΕΕΕ), 67 χρόνια πριν
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/23/xa-sta-xnaria-tis-eee-tromokratia-florina/

# Ελληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν Μέρκελ και Ολάντ σαν συνωμότες και ενεργούμενα του σχεδίου από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ μέσα από την Ευρωβουλή στο Στρασβούργο
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/10/xa-protokolla-sofon-sion-synadinos/

# Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη αδικήματα και παρανομίες, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/22/combat-18-anentaxtoi-mpogiatzides/

# Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) μετά από δημοσίευμα του XYZ Contagion και καταγγελία του ΕΠΣΕ – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/22/dikografia-combat18-ame/

# Τι έκαναν οι καταληψίες φοιτητές το πρώτο μεσημέρι της κατάληψης του Πολυτεχνείου και τι έκαναν οι χρυσαυγίτες και οι τραμπούκοι από το «Κόμμα 4ης Αυγούστου» την τελευταία νύχτα του Πολυτεχνείου
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/17/foitites-xrysavgites-polytexneio/

# Χρυσαυγίτης (διπλωματούχος!!!) σε «αυτοάμυνα» ρίχνει κάτω με κεφαλοκλείδωμα άνδρα των ΜΑΤ, καλύπτει το πρόσωπό του με κουκούλα και φωνάζει ανενόχλητος συνθήματα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/07/09/xrysavgitis-diplomatouxos/

# Οι ανατριχιαστικές αντιλήψεις της -μεταμφιεσμένης αλλά πάντα εθνικοσοσιαλιστικής- Χρυσής Αυγής για τον Χριστιανισμό και για τον ρόλο της γυναίκας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/01/antilipseis-xa-gia-xristianismo-gynaika/

# Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/19/mitroo-melon-symmorias/

# Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή «Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη» και στη «Διακήρυξη της Βαρκελώνης», 1981 (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα «Ενθέματα» της κυριακάτικης «Αυγής», 2013-03-31)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/31/net/

# Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/04/epomides-ekriktika-mixaloliakos/

# Δύο πρώην υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής συμφωνούν: Η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα φυλλάδιά μας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/03/18/ypagrhxoi-xrysh-avgh-nea-dimokratia/

# Ευθανασία και στείρωση για «άτομα με ειδικές ανάγκες, επιληπτικούς, αλκοολικούς και τοξικομανείς»: Ο δεκάλογος της Χρυσής Αυγής για την «ευγονική αναγκαιότητα», την «διοικητική ιατρική» και το «Aufartung
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/13/eyfanasia-steirosi-dekalogos-xa-gia-amea/

# Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα» για τις «γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ» με την προστασία της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/02/grioules-atm-savvidis-apati/

# Ανήμερα του Ευαγγελισμού: Εκκλησία και Χρυσή Αυγή: Συγχωροχάρτια κι Ευλογίες για τα θεάρεστα έργα, τα πογκρόμ και τα μπραβιλίκια
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/28/ekklisia-xa-amvrosios-rigas/

# Εμφανής η δυστοκία στην στελέχωση των ψηφοδελτίων της Χρυσής Αυγής: Σφαγή στους κατηγορούμενους-«βαρίδια» μεσαία στελέχη και προνόμια στους «ημέτερους» του Φίρερ
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/08/dystokia-ekloges-2015-sfagi/

# Μαϊμού η συνέντευξη τύπου της Χρυσής Αυγής στη ΔΕΘ: Οι ερωτώντες υποτιθέμενοι «δημοσιογράφοι» ήταν στελέχη της συμμορίας και υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/13/maimou-synentefxi-typou-deth/

# Ενα «μικρό» «λάθος» του Μιχαλολιάκου: Επιβεβαιώνει ότι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής γνώριζε (και παρακινούσε) τις δολοφονικές επιθέσεις, τις απόπειρες ανθρωποκτονίας και τους άγριους ξυλοδαρμούς
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/24/mixaloliakos-sms-lagos/

# Ανήλικοι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Η ναζιστική συμμορία, θορυβημένη, διαψεύδει τις στρατολογήσεις και … αυτοδιαψεύδεται!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/01/anilikoi-stratologisi-xrisi-avgi/

# Δικηγόροι σε υποθέσεις με ακροδεξιό, εθνικιστικό και «χρυσαβγίτικο ενδιαφέρον»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/30/dikigoroi-akrodexia/

# Ιός – Τα έντυπα της ακροδεξιάς και η σχέση τους με τον πρωθυπουργό (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2013-06-25) + Ποιος είναι ο δημοσιο’γράφος’ Γιώργος Φράγκος της χρυσαβγίτικης εφημερίδας «Εμπρός»;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/06/25/ios-entypa-akrodexias-fragkos-empros/

# Σβάστικες και Ζιγκ-Χάιλ από τον ‘ιδεολογικό’ καθοδηγητή και βασικό αρθρογράφο της ναζιστικής συμμορίας Γιώργο «Μάστορα»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/05/20/mastoras/

# Ο χρυσαβγίτης υποψήφιος βουλευτής με το ρατσιστικό παραλήρημα για «φούρνους και σαπούνια», στο πλάι του lieutenant Κασιδιάρη, στην μεγάλη του στιγμή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/11/plomaritis-dipla-se-kasidiari/

# Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν της Χρυσής Αυγής από τον Ιό (άρθρο «Οι «δικές μας» τυφλές βόμβες» στην Εφημερίδα των Συντακτών, 2013-04-20) και τον Ματτέο Αλμπανέζε (άρθρο «Οι Ιταλοί νεοφασίστες και η ελληνική χούντα» στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ, 2013-04-21)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/04/21/ios-albanese/

# Διαβάστε στα Ενθέματα της «Αυγής» αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου: Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής (Προωθητική ενέργεια από τα «Ενθέματα», το Left.gr και την Αυγή Online beta)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/30/proo8itiki-energeia-en8emata-left-gr/

# Στροφή 180 μοιρών του Φύρερ Μιχαλολιάκου: Δεν αποκλείω συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον Σαμαρά – Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τώρα δικαιώνεται
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/26/mixaloliakos-synergasia-me-nd/

# Το μάθατε;;; Ο Μιχαλολιάκος ο … νοσταλγός των αγώνων «114» των συνοδοιπόρων και κομμουνιστών ξεκίνησε «ανένδοτο 114»!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/20/mixaloliakos-114-anendotos/

# Ποιός βουλευτής υπερασπιζόταν τη Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή το 1998;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/04/30/boyleftis-yperaspizotan-xrysi-avgi/

# Η χρυσαβγίτικη επιτομή της ηλιθιότητας – Ούτε μια προβοκάτσια δεν μπορούν να στήσουν χωρίς να καρφωθούν
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/30/sfyrodrepano-provokatsia-xa/

# Ενας εθνικοσοσιαλιστής υποψήφιος βουλευτής και τα λάγνα ανατολίτικα λικνίσματα της ναζιστοσυμμορίας Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/01/30/zafeiropoulos-kousoumbrhs

# Η εμμονή της Χρυσής Αυγής με τους παιδικούς σταθμούς – Αντιγραφή του σχεδίου του NPD;;; + Δύο μικρές ειδήσεις
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/14/xrisi-avgi-paidiki-sta8moi/

# Ονομα: Μπαρμπαρούσης – Βαθμός: Ανθυπασπιστής (ΠΖ) – Μονάδα: …
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/29/mparmparousis/

# Η Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει τον εαυτό της και τα στελέχη της σε κείμενο καταγγελίας εγκληματικών φασιστικών επιθέσεων, ως τους αυτουργούς των επιθέσεων αυτών
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/02/xrysi-avgi-elme-xanion-epitheseis/

# Η UEFA προειδοποιεί: Ρατσιστικό και νεοναζιστικό σύμβολο ο μαίανδρος της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/22/uefa-maiandros-xrysi-avgi/

# Οι στενοί συγγενείς του Καρατζαφέρη και της Χρυσής Αυγής – Φασιστικές, ναζιστικές, φιλοβασιλικές, φιλοχουντικές, ακροδεξιές οργανώσεις το 1984
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/05/05/fasistes-198-2/

 

Φάκελος Σρεμπρένιτσα

[…] Αυτό, όμως, το -κατά γενική ομολογία- επίτευγμα του XYZ Contagion, μεγαλύτερο ίσως και από την έκδοση του βιβλίου (XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, αποκτήστε το εδώ δωρεάν) είναι το εξής αδιαμφισβήτητο γεγονός:

Είπαμε ότι θα στείλουμε στον εισαγγελέα τους Ελληνες εθελοντές φασίστες που πήγαν το 1995 στη Βοσνία να βοηθήσουν τους Σέρβους στις σφαγές αθώων και αμάχων και στις εθνικές εκκαθαρίσεις όπως στην Σρεμπρένιτσα -και το κάναμε.
Τους στείλαμε στον εισαγγελέα.

Και μάλλον κάναμε καλά, αφού οι αμετανόητοι εξακολουθούν να εξυμνούν ανατριχιαστικά την γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα και τα εγκλήματα πολέμου, λ.χ.
# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

Ενας πρώτος στόχος, τον οποίο ελπίζαμε να καταφέρουμε αν και γνωρίζαμε τις δυσκολίες, ήταν, μετά την δημοσίευση της έρευνας και του υλικού (Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα), από τη δική μας δουλειά να γράψουν μεγάλες εφημερίδες και άλλα μέσα [Σ.Σ.: Δείτε επιλογή από τις κυριότερες δημοσιεύσεις σε μεγάλα ΜΜΕ εδώ αναλυτικά ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)‘, ή παρακάτω τον κατάλογο με όλες τις δημοσιεύσεις, μία προς μία].

Ενας δεύτερος, σε μια γωνιά του μυαλού μας, να γίνουν ερωτήσεις στη Βουλή. Εγινε κι αυτό (Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015). Και η απάντηση (Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015).

Και ο τελικός στόχος, που ομολογουμένως κανείς δεν περίμενε να συμβεί εύκολα, ήταν να γραφτεί απ’ τη δουλειά μας αναφορά στον εισαγγελέα. Τελικά δεν χρειάστηκε· οι στόχοι όλοι, όμως, επετεύχθησαν, και μία βδομάδα μάλιστα μετά την δημοσίευση της έρευνας, στις 22 Ιουνίου 2015, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κινήθηκε και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα:

# Ολες οι εξελίξεις στην ‘μη στατική’ σελίδα (ενημερώνεται διαρκώς) ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα‘:
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Τον Ιούλιο του 2016, στην 21η επέτειο, παρουσιάσαμε τα ‘Νέα στοιχεία για την υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα‘: Διαβάστε την πλήρη νέα έρευνα ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή‘ ή τα αυτόνομα report με θέμα ‘Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα‘.

Λίγα λόγια απ’ το ιστορικό της υπόθεσης:

Με την ευκαιρία, πρέπει να πούμε εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αναγνώστες μας, που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη δουλειά μας με πολλούς τρόπους, αλλά και με την κατακόρυφη αύξηση των επισκέψεων, γύρω στις 200.000 σε λιγότερο από από έναν μήνα (και πάνω από 1.000.000 στον χρόνο που ακολούθησε), και να σημειώσουμε, επίσης, ότι οι συντάκτες του XYZ Contagion (πρέπει να) είναι ικανοποιημένοι και υπερήφανοι από όσα φάνηκαν όλο αυτό το διάστημα με αφορμή και επίκεντρο την εξαιρετικά σημαντική ιστορία της Σρεμπρένιτσα:
Στα πλαίσια της δημοσίευσης της έρευνας μας για την Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή ‘Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα‘, πρώτα σκεφτήκαμε να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας μερικές πτυχές από τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο πόλεμο:

# ‘Τέσσερα χρόνια πόλεμος, 50 φωτογράφοι, 248 φωτογραφίες – Βοσνία 1992-1995’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/04/09/bosnia-248-photos/

Κατόπιν, προσπαθήσαμε ώστε η λέξη ‘Σρεμπρένιτσα’ να εμφανιστεί στην δημόσια συζήτηση, συνεπώς και να ανεβεί στην ιεράρχηση των μηχανών αναζήτησης, κι έτσι αποφασίσαμε να γράψουμε άρθρα για να θυμηθούν ή για να μάθουν τα γεγονότα όσοι και όσες ενδιαφέρονταν.

# ‘Πάνω από 8.000 εκτελεσμένοι άμαχοι, άοπλοι και αιχμάλωτοι, Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995: Ποιος θυμάται τη μεγαλύτερη θηριωδία σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;;;’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/10/do-you-know-srebrenica/

# ‘Τρεις ερωτήσεις δεν ακούγονται ποτέ εδώ και 20 χρόνια στη Σρεμπρένιτσα – Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία θυμάται τα 20 χρόνια από την μεγάλη σφαγή, 1995-2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/10/icty-remembers-20-years-srebrenica/

Εστιάσαμε στην μοναδική βαλκανική περίπτωση του Σερβοβόσνιου διοικητή της ΕΕΦ:

# ‘Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς (Zvonko Bajagic): Ποιος ήταν ο Σερβοβόσνιος διοικητής της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/12/prodimosiefsi-srebrenica-zvonko/

Με τη βοήθεια φίλων, φτιάχτηκε ένα βίντεο στο οποίο αναδείξαμε μεγάλο τμήμα από το κρίσιμο και χρήσιμο οπτικό υλικό:

# ‘Ελληνες εθελοντές και χρυσαυγίτες από την ΕΕΦ σε επιχειρήσεις στην Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995 – YouTube‘,
κι εδώ σε αγγλική version:
# ‘Greek Volunteers and Golden Dawn members during operations in the Srebrenica massacre, July 1995 – YouTube

Κατόπιν, και με τη βοήθεια φίλων και συνοδοιπόρων, η έρευνα βρήκε τον δρόμο της σε μεγάλα ‘συμβατικά’ λεγόμενα ΜΜΕ:

Στην Εφημερίδα των Συντακτών, 13/06/2015:
# ‘Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-06-13)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/16/ios-anthropoi-apo-ellada-nea-stoixeia-srebrenica/

Στο Εθνος, 14/06/2015:
# ‘Μαρία Ψαρά & Λευτέρης Μπιντέλας – Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα, Εγκλημα πολέμου με τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής (άρθρο στο Εθνος, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/17/maria-lefteris-ethnos-tagmata-matosan-srebrenica

Στην Αυγή, 14/06/2015:
# ‘Στρατής Μπουρνάζος – Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα και ο ρόλος των Ελλήνων εθελοντών, Είκοσι χρόνια από τη σφαγή, Μια αποκαλυπτική έρευνα του ιστολογίου ΧΥΖ Contagion (άρθρο στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/15/bournazos-sfagi-enthemata/

και στα αγγλικά:
# ‘Stratis Bournazos – The Srebrenica massacre and the role of Greek volunteers: A revealing survey by XYZ Contagion (translation of an article first published in the Greek newspaper Avgi, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/18/x-pressed-bournazos-srebrenica-translation-of-avgi

και στα ισπανικά:
# ‘Stratis Bournazos – La masacre de Srebrenica y el papel de los voluntarios griegos: Una investigacion reveladora del blog XYZ Contagion sobre la implicacion de miembros de Aurora Dorada (traduccion de un articulo publicado en el periodico griego Avgi, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/18/spanish-x-pressed-bournazos-srebrenica-translation-of-avgi/

Στην ιταλική Manifesto, 25/06/2015:
# ‘Dimitri Deliolanes – Strage di Srebrenica, c’era Alba Dorata (άρθρο στα ιταλικά του Δημήτρη Δεληολάνη στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto 2015-06-25)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/25/deliolanes-strage-srebrenica-manifesto

Στα Νέα, 19/06/2015:
# ‘Ηλίας Κανέλλης – Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; Ελληνες εγκληματίες πολέμου (άρθρο στην στήλη ‘Ενστάσεις’, Τα Νέα 2015-06-19)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/19/kanellis-enstaseis-nea-poios-thymatai-th-sremprenitsa/

Στην Καθημερινή, 08/07/2015:
# ‘Διονύσης Γουσέτης – Ελληνες εγκληματίες στη Σρεμπρένιτσα (άρθρο στην Καθημερινή, 2015-07-08)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/08/gousetis-eglimaties-kathimerini/

Σε αυτήν την προσπάθεια να δείξουμε την ελληνική συμμετοχή, σαν ένα άγος, σαν μια βαριά ντροπή που βαραίνει δομικά την πολιτική και δημόσια ζωή της χώρας μας, προσπαθώντας παράλληλα να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι χωρίς να χαριστούμε σε κανένα, όπως σημείωσε και η Αυγή, 28/06/2015:
# ‘Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; (Σχόλιο στην στήλη ‘Ρήσεις & Παραπολιτικά’ της κυριακάτικης Αυγής, 28/06/2015)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/28/poios-thumatai-ti-srebrenica-avgi-parapolitiko/

… είχαμε τη βοήθεια, επίσης, από την πρώτη στιγμή, καλών φίλων από το περιοδικό Unfollow, 13/06/2015:
# ‘Θεόφιλος Τραμπούλης – Το άγος της Σρεμπρένιτσας (άρθρο στο UNFOLLOW 2015-06-13)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/14/unfollow-agos-trampoukis/

… ή τον Χριστόφορο Κάσδαγλη από το περιοδικό ‘4 Τροχοί’ (άρθρο στο τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη ‘Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης’)
# ‘Χριστόφορος Κάσδαγλης – Η ελληνική πτυχή μιας σφαγής (άρθρο στο περιοδικό ‘4 Τροχοί’, τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/09/kasdaglis-4-troxoi-srebrenica-2015-july/

… ή το περιοδικό ‘Athens Review of Books’, ειδικά για τις φωτογραφίες που ανακαλύψαμε.
# ‘Filip David – Η Σρεμπρένιτσα τότε και σήμερα (Αρθρο στο περιοδικό Athens Review of Books, τεύχος #064, Ιούλιος-Αύγουστος 2015, Μετάφραση Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/08/01/filip-david-srebrenica-64-arb/

… και αργότερα, από το The Books’ Journal
# ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα’ (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/30/kleon-ioannidis-karadzic-kai-ellines-books-journal/

Αν και έπρεπε να ξεπεράσουμε πολλούς σκοπέλους από πολλά χρόνια παραπληροφόρησης και μονόπλευρης κάλυψης των γεγονότων, όπως λ.χ. ένα παράδειγμα εδώ:
# ‘Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/30/robert-baer-ignatiou-savvidis-fake/

… τελικά, οι στόχοι μας σαν ερευνητικό ιστολόγιο που κάτι έχει να πει επιτεύχθηκαν, ίσως και με το παραπάνω:
Υπήρξε στις 25/06/2015
# ‘Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/25/erotisi-srebrenica-syriza-vouli/

Και στις 15/07/2015 υπήρξε η …
# ‘Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/15/apantisi-paraskevopoulos-erotisi-syriza-srebrenica/

Και τέλος, ο απώτερος στόχος:
# ‘Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/22/eisaggelia-prodikon-proanakrisi-srebrenica/

Ολες οι ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα’ θα βρίσκονται εδώ.
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Και για όποιον/α θέλει το υλικό σε έντυπη μορφή, στο αρχείο pdf περιέχονται όλες οι σελίδες της έρευνας, με τις εικόνες, τα URL των βίντεο και με όλα τα λινκ στο τέλος κάθε κεφαλαίου, υπό μορφή παραπομπών:
# ‘Srebrenica – Η 5η μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή’
https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=6384

Τέλος, όλες μας οι αποκαλύψεις συνοδεύονταν από μια σειρά δυσεύρετων φιλμ και βίντεο, τα οποία σκονίζονταν επί χρόνια σε κάποιες αποθήκες στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Τα ‘ξεθάψαμε’ και τα παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό:
# Η PlayList του XYZ Contagion στο YouTube: Srebrenica Massacre by XYZ Contagion
https://www.youtube.com/playlist?list=PLir9jywufW_wIkujp0cV_-T09wZ7-tHAm

Ενα μεγάλο ευχαριστώ για το συναρπαστικό ταξίδι, και … συνεχίζουμε!

 

51 σκέψεις σχετικά με το “Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή

  1. Τα ηλιοστάσια και τις ισημερίες δεν τα γιορτάζουν μόνο οι νεοναζί – τα γιορτάζουν και άνθρωποι…

  2. Reblogged this on OMADEON and commented:
    ΟΛΟΙ οι γονείς παιδιών που στρατολόγησε η Χρυσή Αυγή πρέπει να διαβάσουν αυτή την επιστολή. Διαδώστε τη!

  3. re παιδια σε τι θεο πιστευουνε οι ναζι?ειναι δωδεκαθειστες?ειναι σατανιστες οπως η χρυση στοα στην αμερικη?γιατι γλειφουν τοτε τους παπαδες και φωτογραφιζονται μαζι τους?

  4. Αναδημοσιεύσεις και αναφορές στα mainstream, συμβατικά (λεγόμενα) και εμπορικά ΜΜΕ:

    ### Στο απογευματινό και στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης της Τρίτης 29/04/2014, στο καθημερινό καθιερωμένο ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στην υπόθεση της ΧΑ, ο δημοσιογράφος Ζώης Κακαβάς διάβασε εκτεταμένα αποσπάσματα από την επιστολή από το άρθρο:

    # Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
    https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/27/anoixti-epistoli-patera-xa/

    ενώ ταυτόχρονα έπεφταν κάρτες με τα λόγια του πατέρα, και εμφανίστηκαν και οι φωτογραφίες του άρθρου με τις σχετικές επεξηγήσεις.
    Η αναφορά στο ιστολόγιο XYZ Contagion έγινε δυο φορές στη διάρκεια του 5λεπτου ρεπορτάζ

    _________________________________________________________________________________________________

    ### Την Τρίτη 29/04/2014, στην σελίδα 12 της Ελευθεροτυπίας, άρθρο από τον Νίκο Λακόπουλο με τίτλο “Η θρησκεία της Χρυσής Αυγής Η μυστική οργάνωση πίσω από το κόμμα”, στη σειρά “Φάκελος Οι Ναζί”, το 23ο Μέρος:

    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=428019

    Συμπεριλαμβάνει την (και βασίζεται στην) γνωστή επιστολή:

    # Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
    https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/27/anoixti-epistoli-patera-xa/

    Βρίσκεται σε αρχείο pdf, εδώ

    2014-04-29-ΕΛΕΥΘ-ΣΕΛ-012 – Νίκος Λακόπουλος – Η Θρησκεία Της Χρυσής Αυγής Η Μυστική Οργάνωση Πίσω Από Το Κόμμα [Φάκελος Οι Ναζί 23ο Μέρος] – Η Επιστολή Στο XYZ Contagion – El12

    # Επίσης, προτείνεται στο πρωτοσέλιδο, ως εξής “Φάκελος Ναζί – Ο άγνωστος θεός των χρυσαυγιτών – Η επιστολή του πατέρα ενός χρυσαυγίτη στο XYZ Contagion“:

    _

    _________________________________________________________________________________________________

    ### Και σε αγγλική μετάφραση από τον Damian Mac Con Uladh, στο Web EnetEnglish.gr της “Ελευθεροτυπίας”, 29/04/2014

    EnetEnglish.gr, 14:09 Tuesday 29 April 2014

    Father in warning to parents over Golden Dawn
    Son became involved and later left the neonazi party, father says

    Author: Damian Mac Con Uladh

    «Describing himself as someone who always voted for the right, a father tells parents whose children are involved in Golden Dawn that it is never too late to get them off the ‘wrong path’.

    A father whose son flirted with but later dropped out of Golden Dawn has addressed an open letter to parents whose children are involved in the neonazi party, appealing to them not to allow “paranoid, hate-filled, power-hungry maniacs” use their children “for their own destructive purposes and objectives”.

    “I am a single pensioner and father of three children, who is greatly concerned for the future of this country and for the future of our children,” the unnamed father writes, in a lengthy message posted to the antifascist XYZcontagion blog».

    http://www.enetenglish.gr/?i=news.en.politics&id=1890

    Ελευθεροτυπία Web, 29/04/2014, Damian Mac Con Uladh – Greek father warns parents over Golden Dawn


    Ευχαριστούμε πολύ, για την εξαιρετική απόδοση -και του ύφους!!!

    _________________________________________________________________________________________________

    ### Στην Εφημερίδα των Συντακτών, Κυριακή 27/04/2014, “Ανοιχτή επιστολή του πατέρα ενός χρυσαυγίτη”

    http://www.efsyn.gr/?p=193019

    Γράφει η ΕφΣυν:

    «Επιστολή, που δημοσιεύτηκε και σαν σχόλιο στο άρθρο «Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το “χρίσμα” για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους “εχθρούς της ράτσας”)», δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα xyzcontagion.wordpress.com»

    .

    Εφημερίδα των Συντακτών, Κυριακή 27/04/2014, Ανοιχτή επιστολή του πατέρα ενός χρυσαυγίτη


    _

    # Και από το TVXS.gr:

    Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη | TVXS – TV Χωρίς Σύνορα
    http://tvxs.gr/news/blogarontas/anoixti-epistoli-apo-ton-patera-enos-egkairos-apoxorisanta-xrysaygiti

    _________________________________________________________________________________________________

    Και από πολλές άλλες ιστοσελίδες και ιστολόγια:

    Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή :: left.gr
    http://left.gr/news/anoihti-epistoli-apo-ton-patera-enos-egkairos-apohorisanta-hrysaygiti-pros-toys-goneis-ekeinoys

    Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη
    http://www.kar.org.gr/2014/04/27/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B5/

    Η επιστολή ενός πατέρα χρυσαυγίτη | DOC TV | documenting everyday life
    http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG6216

    Η συγκλονιστική ανοιχτή επιστολή του πατέρα ενός παιδιού που αποχώρησε έγκαιρα από τη Χρυσή Αυγή-Να τη διαβάσουν όλοι οι γονείς!
    http://www.eirinika.gr/gr/blog/arthografia/epistoli-xa.asp

    Νικολοπούλου: Η συγκλονιστική ανοιχτή επιστολή του πατέρα ενός παιδιού που αποχώρησε έγκαιρα από τη Χρυσή Αυγή-Να τη διαβάσουν όλοι http://t.co/JwkOTBiWCZ | Diasimoi.GR
    http://www.diasimoi.gr/show/item/7263-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CE%BD%CE%B7__social_post_194570

    Oh bondage up yours!: Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
    http://oh-bondageupyours.blogspot.gr/2014/04/blog-post_27.html

    Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή | OMADEON
    http://omadeon.wordpress.com/2014/04/27/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B5/

    Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη! – Crete Plus
    http://www.creteplus.gr/news/anoihti-epistoli-apo-ton-patera-enos-egkairos-apohorisanta-hrusaugiti-86990.html

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
    http://diktiospartakos.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6094.html

    Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στη Χρυσή Αυγή | Ecoleft
    http://ecoleft.gr/2014/04/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B5/#article

    ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ | ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ
    http://egolpio.wordpress.com/2014/04/28/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%83-%CE%B5/

    ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
    http://www.egolpion.com/epistoli_pateraxa.el.aspx

    Ἀνοιχτή ἐπιστολή ἀπό τόν πατέρα ἑνός ἐγκαίρως ἀποχωρήσαντα χρυσαυγίτη πρός τούς γονεῖς ἐκείνους πού ἔχουν τά παιδιά τους στήν Χρυσή Αὐγή | Κύριος Ἰησοῦς Χριστός-Ὑπεραγία Θεοτόκος
    http://www.hristospanagia.gr/?p=26368

    ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3: Ἀνοιχτή ἐπιστολή ἀπό τόν πατέρα ἑνός ἐγκαίρως ἀποχωρήσαντα χρυσαυγίτη πρός τούς γονεῖς ἐκείνους πού ἔχουν τά παιδιά τους στήν Χρυσή Αὐγή
    http://hristospanagia3.blogspot.gr/2014/05/blog-post_1118.html

    Σοκαριστικό: Ανοιχτή επιστολή του πατέρα ενός χρυσαυγίτη | AlfaVita – Εκπαιδευτικό Ενημερωτικό Δίκτυο
    http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B7

    Η σοκαριστική επιστολή πατέρα ενός Χρυσαυγίτη
    http://www.prismanews.gr/index.php/ellada/item/75112-epistoli-patera-xrusaugiti

    Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη | Hit&Run
    http://www.hitandrun.gr/anichti-epistoli-apo-ton-patera-enos-egkeros-apochorisanta-chrisavgiti/

    Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους
    http://www.zougla.gr/blog/article/1010385

    troMPAxtiko ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΛΑΟΥ troMPAktiko to-fresko το φρέσκο: Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
    http://tro-mpa-xtiko.blogspot.com/2014/04/toyti-patoyti.html

    avanti popolo: Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
    http://www.avantipopolo.gr/2014/04/blog-post_8010.html

    Θρυαλλίς: Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
    http://mlagananews.blogspot.gr/2014/04/blog-post_5050.html

    αλεπού του Ολύμπου: Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
    http://wwwaristofanis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_4895.html

    Best ON: Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
    http://realdiafaneia.blogspot.gr/2014/04/blog-post_28.html?spref=fb

    Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη | ειδήσεις | matiastanea.gr
    http://www.matiastanea.gr/gr/relative/news/tvxs/%CE%91%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE%20%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE%20%CE%B1%CF%80%CF%8C%20%CF%84%CE%BF%CE%BD%20%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1%20%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82%20%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%81%CF%89%CF%82%20%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%20%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B7%20/

    Επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη | Tvkosmos.gr
    http://tvkosmos.gr/article.asp?newsid=2227146#.U141nc7fSsc

    Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στη Χρυσή Αυγή
    http://www.bloko.gr/diafora/anoixth-epistolh-apo-ton-patera-enos-egkairws-apoxwrhsanta-xrysaygith-pros-toys-goneis-ekeinoys-poy-exoyn-ta-paidia-toys-sth-xrysh-aygh.html

    Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τ…
    http://www.axortagos.gr/anoixti-epistoli-apo-ton-patera-enos-egkairos-apoxorisanta-xrisavgiti.html

    ΜΠΛΕ ΑΚΡΙΔΑ: Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη
    http://bleakrida.blogspot.gr/2014/04/blog-post_3030.html

    Επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη – epistoli apo ton patera enos egkairos apochorisanta chrysavgiti
    http://www.inewsgr.com/29/anoichti-epistoli-apo-ton-patera-enos-egkairos-apochorisanta-chrysavgiti.htm

    Dou.gr – Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη
    http://www.dou.gr/article.php?a=8427451

    Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη | myblogs.gr
    http://myblogs.gr/article/anoihti-epistoli-apo-ton-patera-enos-egkairos-apohorisanta-hrysaygiti

    Ειδήσεις – Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα… | Palo.gr
    http://www.palo.gr/blogs/eidhseis-ellada/anoixti-epistoli-apo-ton-patera-enos-egkairws-apoxwrisanta-xrysaygiti/10635343/

    Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη
    http://cyprusnews.eu/tvxs-ellada/2080946-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%81%CF%89%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B7.html

    Το Καραβάνι Επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη » Το Καραβάνι
    http://www.tokaravani.gr/2014/04/epistoli-apo-ton-patera-enos-egkeros-apochorisanta-chrisavgiti/

    Εντός:

    Ο Ήχος του Ανέμου: Το «Αγιορειτικό Βήμα» σε Έργα του Διαβόλου
    http://breezesound.blogspot.gr/2014/04/blog-post_30.html

    Πρωτοβουλία Χριστιανών κατά του Εθνοφυλετισμού, Νεοφασισμού, Νεοναζισμού
    http://www.facebook.com/groups/christianantirafana/

    Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Σχετικά με την Προβολή του Η. Κασιδιάρη από το «Αγιορείτικό Βήμα»

    Η Πρωτοβουλία Χριστιανών κατά του Εθνοφυλετισμού, Νεοφασισμού, Νεοναζισμού διαμαρτύρεται για τον τρόπο με τον οποίο έγινε και προβλήθηκε από το πόρταλ «Αγιορειτικό Βήμα» η τελευταία συνέντευξη του Ηλία Κασιδιάρη, σε προεκλογική περίοδο.

    Παρά το ότι ο εθνοφυλετισμός έχει ρητώς καταδικασθεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία από το 1872, τα άφθονα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ποινική δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος που εκκρεμεί, τα κείμενα της ίδιας της οργάνωσης και τις μαρτυρίες και τις καταγγελίες που συνεχώς βγαίνουν στο φως σε σχέση με τον συγκρητιστικό, αιρετικό και νεοπαγανιστικό και νεοναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, το «Αγιορειτικό Βήμα» με τη σχετική συνέντευξη, στις 28 /4/14,[1] με χαρακτηριστικά «αγιογραφίας» επιτρέπει και διευκολύνει τον Ηλία Κασιδιάρη να εμφανίζει ότι η παράταξή του στηρίζει τη χριστιανική πίστη.

    Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία χριστιανού πατέρα πρώην μέλους της οργάνωσης που δημοσιεύθηκε στις 27/4/14 στην Εφημερίδα των Συντακτών[2] για τον θρησκευτικό χαρακτήρα της δολοφονικής βίας, για τις ηλιολατρικές και παγανιστικές τελετές, για τον χαρακτήρα της οργάνωσης ως μυστηριακής θρησκείας, για τα μνημόσυνα στο γερμανικό νεκροταφείο, για τη χρήση παγανιστικών συμβόλων και άλλα πολλά που τεκμηριώνονται όχι μόνο από την προσωπική άμεση γνώση του καταγγέλλοντος πατέρα, αλλά και από τα κείμενα της ίδιας της οργάνωσης.

    […]

    [2] 2014-04-27-ΕΦΗΜ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – XYZ Contagion – Ανοιχτή επιστολή του πατέρα ενός χρυσαυγίτη
    http://www.efsyn.gr/?p=193019

    _______________

    Μετά το Update 2014-06-23

    Όλα εδώ…: Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
    http://kostasvaitsis71.blogspot.gr/2014/06/blog-post_1238.html
    __________________________

    Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015:

    Ανοιχτή επιστολή πατέρα ενός πρώην χρυσαυγίτη – Λόγιος Ερμής | Η γνώση ξεκινάει με την αναζήτηση…
    http://www.logiosermis.net/2015/09/blog-post_500.html

    Σώστε το «αύριο» από την Χρυσή Αυγή – Επιστολή πατέρα | THE PAPER
    http://thepaper.gr/soste-to-avrio-apo-tin-chrisi-avgi-epistoli-patera/

    Αυτό το μαχαίρι δεν πρέπει να πάρει ούτε μία ψήφο. Αυτό μαχαίρι έχει πάνω του αίμα, που ακόμα δεν έχει στεγνώσει
    2012-12-21-54

    Όταν τους έχεις δει να χαιρετάνε ναζιστικά στις συγκεντρώσεις τους, δε μπορείς να τους καλύπτεις.

    Όταν ο αρχηγός τους στις ομιλίες του, απαγγέλλει αποσπάσματα από το βιβλίο του Χίτλερ «Ο Αγών μου» δεν έχεις καμία δικαιολογία.

    Όταν το αίμα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα είναι ακόμα νωπό και η μητέρα του σκουπίζει καθημερινά το μνημείο του στο Κερατσίνι, δε μπορείς να μένεις αναίσθητος.

    Όταν όλη αυτή τη διχαστική και διαιρετική ρητορική, περί αυτοδιάθεσης των λαών και ανωτερότητας κάποιου προς κάποιον άλλον, την έχει πληρώσει η Ευρώπη δύο φορές, με δύο παγκόσμιους πολέμους, με εκατομμύρια νεκρούς και κρεματόρια. Όταν την έχει πληρώσει η Ελλάδα, με χούντες, πραξικοπήματα, διεθνή απομόνωση, απώλεια εδαφικής κυριαρχίας, τότε ο εθνικοσοσιαλισμός δεν αποτελεί λύση, αλλά ένα ακόμα πρόβλημα.

    Όταν το μίσος γίνεται εργαλείο ζύμωσης στα χέρια κάθε ανορθόγραφου μπράβου της νύχτας, που μετατρέπεται σε ιεροκήρυκα του δήθεν πατριωτισμού, τότε οφείλεις να είσαι πιο προσεκτικός τη Κυριακή στη ψήφο σου.

    Η Χρυσή Αυγή πρέπει να απομονωθεί πολιτικά, εκλογικά και όχι επικοινωνιακά όπως προσπαθούν τα κόμματα. Η Χρυσή Αυγή υπάρχει και δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έκανε σε μετανάστες, σε πρόσφυγες, σε ανθρώπους που είχαν άλλο χρώμα στο δέρμα, διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Σε όσους τόλμησαν να έχουν δικαίωμα σε μία διαφορετική από αυτούς ζωή. Σε όσους τόλμησαν να σκεφτούν πως πρέπει να ζούμε με δημοκρατικό κοινοβουλευτισμό και σε ευνομούμενο κράτος. Σε όλους αυτούς ο φασισμός έδειξε το πιο σκληρό του πρόσωπο και πολλές φορές κρατούσε μαχαίρι.

    Αυτό το μαχαίρι δεν έχει καμία θέση στη Δημοκρατία. Αυτό το μαχαίρι το ξεχνάμε με τα debate και θρέφεται από την αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή, την απογοήτευση του δημοψηφίσματος, από τον εκμαυλισμό της πολιτικής ζωής και τη διαρκώς κλιμακούμενη χουλιγκανοποίηση της κοινωνίας.

    Αυτό το μαχαίρι δεν πρέπει να πάρει τη Κυριακή ούτε μία ψήφο.

    Αυτό μαχαίρι έχει πάνω του αίμα, που ακόμα δεν έχει στεγνώσει και το κρατούσαν όλοι αυτοί, που άλλα έκαναν στους δρόμους και άλλα έλεγαν στον εισαγγελέα.

    Αυτό το μαχαίρι δεν πρέπει ποτέ να το κρατήσουν τα παιδιά μας.

    Αυτό προσπαθεί να μας πει και με μία ανοιχτή επιστολή που έστειλε ο πατέρας ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους, που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή και προσπαθεί να τα σώσει, γιατί τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν μας.

    Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή του πατέρα, την παρουσιάζουμε αυτούσια χωρίς διορθώσεις:

    Σώστε το «αύριο» από την Χρυσή Αυγή – Επιστολή πατέρα | Arcadia Live
    http://www.arcadialive.gr/politics/%cf%83%cf%8e%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae-%ce%b5/

    Σώστε το «αύριο» από την Χρυσή Αυγή – Επιστολή πατέρα | Lefteria
    https://lefterianews.wordpress.com/2015/09/17/%CF%83%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%B5/

  5. Ντάξει ορισμένα είναι υπερβολικά… Όπως για παράδειγμα η μάρκα ρουχισμού «LONSDALE»… Να λεγες «PITT BULL» να πω εντάξει αλλά αυτή η μάρκα έχει γίνει από τις πιο δημοφιλείς στην ελληνική νεολαία εξαιτίας του χαμηλού κόστους και της προώθησης της…

  6. @ Kostas Karampas
    Ούτε παγανιστές, ούτε 12θειστές, ούτε σατανιστές, ούτε χριστιανοί. Θρησκεία του αίματος. Όλες οι θρησκευτικές τάσεις μπορούν να συμβιώσουν στο μόρφωμα αυτό που στοχεύει στην ανάδειξη του υπερανθρώπου. Και στην προκειμένη περίπτωση ο Χριστιανισμός- και μόνο- υφίσταται βάναυση κακοποίηση (στα βασικά του δόγματα), Πολύ καλή ανάρτηση. Συγχαρητήρια.

  7. Χαίρετε! Σκέφτηκα και έγραψα ελεύθερα (όπως προτρέπετε…) ένα σχόλιο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει δημοσιευτεί. Ήταν καθόλα κόσμιο, επουδενί υβριστικό και αναρωτιέμαι για ποιο λόγο κόπηκε. Ήταν το ακόλουθο: «Τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια δεν τα γιορτάζουν μόνο οι νεοναζί, αλλά και πάρα πολλοί άνθρωποι.» (ή κάτι τέτοιο)
    Παρακαλώ, ενημερώστε με τουλάχιστον γιατί το κόψατε! Ευχαριστώ.

  8. @ 2 + 10

    Το σχόλιο είχε πάει στα spam, και δεν το είδαμε εγκαίρως, συγγνώμη. Τώρα που το είδαμε και το «ξε-σπαμάραμε» (υπάρχει τέτοια λέξη;;; -τέλος πάντων), μπορείς να σχολιάζεις ελεύθερα. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο 🙂

  9. @9

    Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, αλλά εμείς μια αντιγραφή κάναμε μόνο, ένα copy/paste.

    Εσείς είστε αυτοί που κάνουν πολύ καλή δουλειά, λόγου χάρη με αυτό το κείμενο:

    http://www.egolpion.com/goldendown_orthodoxy.el.aspx

    αλλά και με όλα τα άλλα που προτείνονται κάτω-κάτω, στην ενότητα για τη ναζιστική συμμορία.

  10. Εάν ο παραπάνω γονέας διάβαζε τα έντυπα της Χρυσής Αυγής και το μόνο που τον προβλημάτισε ήταν οι θρησκευτικές τους αντιλήψεις, τότε δε μιλάμε για ένα άτομο δεξιό όπως δηλώνει, αλλά ακροδεξιό. Σίγουρα διάβασε και φράσεις όπως «έξω οι λαθρομετανάστες που κλέβουν τις δουλειές μας» «θάνατος στους κομμουνιστές» και δεν του έκαναν τόση εντύπωση όσο οτι η ΧΑ είναι… αλλόθρησκη. Τα έντυπα της ΧΑ στάζουν μίσος και αίμα, μόνο οτι πιστεύουν στους βόρειους θεούς παρατήρησε όμως αυτός ο γονέας. Γονείς με ακροδεξιές αντιλήψεις είναι κλασσικότατα θύματα τέτοιων επιτήδειων, ακραίων δηλαδή θρησκευτικών ή πολιτικών οργανώσεων. Ο κύριος που έγραψε το κείμενο αυτό, θα μπορούσε άνετα να έχει αφήσει το παιδί του να επηρρεαστεί από κάτι άλλο ακραίο. Παρομοίως έχουμε δει στη δημοσιότητα γονείς με υπερβολικές θρησκευτικές ανησυχίες να καταγγέλουν οτι το παιδί τους παρασύρθηκε από κάποιο ανεξέλεγκτο από την ελληνική εκκλησία, παλαιοημερολογήτικο μοναστήρι να πάει να εγκλειστεί, για να φροντίζει κάποιον ανήμπορο γερο-καλόγερο. Παραδέχονται οτι βρίσκαν φυσιολογικό το παιδί τους να περνάει το χρόνο του στο κατηχητικό και την εκκλησία, αντί τους συνομήλικούς του, όπως ο παραπάνω κύριος παραδέχεται οτι θεωρούσε φυσιολογικό το παιδί του να παίρνει τα βουνά για αθλοπαιδίες, όχι με τους προσκόπους ή κάτι τέτοιο, αλλά με μία πολιτική οργάνωση. Μέσα στην ανοησία του ήταν τυχερός και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να σκέφτεται περισσότερο τις ευθύνες του σα γονέας, παρά να παρατηρεί στους άλλους γονείς οτι μάλλον δε μίλαγαν αρκετά με το παιδί τους όσο μίλαγε αυτός με το δικό του. Τί ακριβώς μάθημα πάει να δώσει στους γονείς που χάσαν ήδη το παιδί τους; (και μπορεί να μην επικροτούσαν καν την ένταξή του στη ΧΑ όπως ο ίδιος). Θα έπρεπε να καταγγείλει την οργάνωση απλώς, το ηθικοπλαστικό μάθημα από έναν ακροδεξιό γονέα σε γονείς που χάσαν το παιδί τους από μία ακροδεξιά οργάνωση απλά περισσεύει.

  11. @13

    Στα έντυπά τους, μπορεί να λένε «έξω οι λαθρομετανάστες», αλλά δεν λένε «θάνατος στους κομμουνιστές», Ούτε «θάνατος σε …» οποιονδήποτε άλλο λένε. Τα προσέχουν αυτά, και θα έπρεπε να το γνωρίζουμε αυτό -εννοώ τη διπλή γλώσσα τους.

    Πάντως, νομίζω ότι τον αδικείς, καθώς:

    – και για τη θανατηφόρο βία τους έγραψε, για επιθέσεις και μαχαιρώματα
    – και για το ναζισμό τους έγραψε, άσχετα αν αυτός έχει σχέση με αποκρυφιστικά κ.λπ.
    – και για τον ρατσισμό τους έγραψε
    – και για τις πρακτικές «ευγονισμού», για τους ΑμΕΑ και τους ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα και τους εξαρτημένους, έγραψε.

    Βέβαια, αναγνωρίζω το σκεπτικό σου, και το είδα πολλές φορές τώρα τελευταία.

    Ο άνθρωπος δεν δίνει βιογραφικό για να μπει στο ΝΑΡ ή στην Αντιεξουσιαστική Κίνηση ή στην Ανταρσία ή στους αναρχικούς.

    Λέει όσα λέει, γιατί αυτά έζησε και θέλει να προειδοποιήσει.
    Μια μαρτυρία είναι. Δεν είναι κείμενο προπαγάνδας. Ούτε επιθυμεί να «κερδίσει» συνειδήσεις (πολιτικά, εννοώ).

    Εκεί είναι το όφελος, το μεγάλο κέρδος.
    Δεν εγινε τίποτα αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του όλοι οι έξτρα-ούλτρα «ιδεολογικά πάλλευκοι και αμόλυντοι» που θέλουν τα επιχειρήματα να συμφωνούν μαζί τους στο 100%

    Η επιστολή είναι πολύ χρήσιμη.
    Και είναι χρήσιμη ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή είναι γραμμένη από δεξιό και χριστιανό οικογενειάρχη.
    ΑΚΡΙΒΩΣ γι’ αυτό.

    Αν ήταν γραμμένη από συνειδητοποιημένο @/αριστερό, που θα απευθυνόταν σε συνειδητοποιημένους @/αριστερούς, με @/αριστερά επιχειρήματα, θα ήταν ΑΧΡΗΣΤΗ.
    Τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν θα μπορούσε ν’ αλλάξει ή να επηρεάσει μια επιστολή με @/αριστερά «καθαρά» επιχειρήματα.

    Εξηγούμαι:

    Ποιοι είναι το πιθανό κοινό του;;;
    Οι μέσοι συντηρητικοί ή απολιτίκ ή/και ψιλοαντιδραστικοί ή και ελληνάρες κ.λπ. δυνητικοί ψηφοφόροι της ΧΑ, σωστά;;;

    Εστω και έναν τέτοιο να κερδίσει, είναι όφελος.
    Γιατί, κοιτάμε να αποτραβηχτεί από τον βούρκο αυτός ακριβώς: Ο μέσος απολιτίκ συντηρητικός κ.λπ. που είπα πιο πάνω που ανεβάζει την Γκεστάπο στο 20% (ο «λαός μας»).

    Κι αυτός θα ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ όταν διαβάσει για αυτά που πέρασε ένας μέσος δεξιός χριστιανός οικογενειάρχης κ.λπ.
    και θα πει:

    – «Πωπω, κοίτα τι θα πάθαινε ο άνθρωπος. Αυτός είναι σαν κι εμένα. Και θα έμπαινε στο σπίτι μου ο ναζισμός, ο παγανισμός, το έγκλημα και οι μαχαιροβγάλτες;;; Πωπωπω, μακριά, μακριά».

    Αυτός είναι ο άμεσος στόχος, πέστους, κι όχι να πείσουμε τους … ήδη πεισμένους!!!

    Ή για να το πω, αλλιώς:

    – Ε, εσύ νοικοκυραίε!!! Δεν ακούς τόσο καιρό όλους αυτούς που σου λένε ότι η συμμορία είναι εγκληματίες στην υπηρεσία των μεγάλων αφεντικών;;
    – Δες τώρα έναν όμοιό σου, για να καταλάβεις τι πέρασε και για να δεις τι θα περάσεις εσύ αν συνεχίζεις να υποστηρίζεις τον υπόκοσμο της ΧΑ.

    Εσύ τι θα πρότεινες σε έναν δεξιό χριστιανό κ.λπ. να διαβάσει για να τον κερδίσεις συνειδησιακά και να μην ψηφίσει ΧΑ;;;

    Την προκήρυξη της Σέχτας;;;

  12. Θα του πρότεινα να διαβάσει την παραβολή του καλού Σαμαρείτη, τη συζήτηση του Ιησού με τη Σαμαρείτιδα στο πηγάδι καθώς και τον διάλογο του Ιησού με τη γυναίκα με τη δαιμονισμένη κόρη από την Φοινίκη. Είναι αδιαμφισβήτητο από όλους τους θεολόγους πως σε πολλά σημεία της Καινής Διαθήκης ο Ιησούς διαχωρίζει σαφώς τη θέση του από τον σωβινισμό των συμπατριωτών του. Το οικουμενικό μήνυμα του Χριστού είναι εκ διαμέτρου αντίθετο προς κάθε εθνικιστικό ρεύμα, συνεπώς το μόνο που αρκεί για να πειστεί ένας δεξιός χριστιανός οτι μία εθνικιστική φυλλάδα σα τη ΧΑ που ξερνάει μίσος προς όλες τις κατευθύνσεις, δεν είναι κατάλληλη για το παιδί του, είναι να διαβάσει επιτέλους τα Ευαγγέλια.

  13. ### Την Τρίτη 29/04/2014, στην σελίδα 12 της Ελευθεροτυπίας, άρθρο από τον Νίκο Λακόπουλο με τίτλο “Η θρησκεία της Χρυσής Αυγής Η μυστική οργάνωση πίσω από το κόμμα”, στη σειρά “Φάκελος Οι Ναζί”, το 23ο Μέρος:

    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=428019

    Συμπεριλαμβάνει την (και βασίζεται στην) γνωστή επιστολή:

    # Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
    https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/27/anoixti-epistoli-patera-xa/

    Βρίσκεται σε αρχείο pdf, εδώ

    2014-04-29-ΕΛΕΥΘ-ΣΕΛ-012 – Νίκος Λακόπουλος – Η Θρησκεία Της Χρυσής Αυγής Η Μυστική Οργάνωση Πίσω Από Το Κόμμα [Φάκελος Οι Ναζί 23ο Μέρος] – Η Επιστολή Στο XYZ Contagion – El12

    Βρίσκεται σε αρχείο pdf, εδώ

    2014-04-29-ΕΛΕΥΘ-ΣΕΛ-012 – Νίκος Λακόπουλος – Η Θρησκεία Της Χρυσής Αυγής Η Μυστική Οργάνωση Πίσω Από Το Κόμμα [Φάκελος Οι Ναζί 23ο Μέρος] – Η Επιστολή Στο XYZ Contagion – El12

    2014-04-29-ΕΛΕΥΘ-ΣΕΛ-012 – Νίκος Λακόπουλος – Η Θρησκεία Της Χρυσής Αυγής Η Μυστική Οργάνωση Πίσω Από Το Κό… by Basiliki Metatroulou

    Επίσης, προτείνεται στο πρωτοσέλιδο, ως εξής «Φάκελος Ναζί – Ο άγνωστος θεός των χρυσαυγιτών – Η επιστολή του πατέρα ενός χρυσαυγίτη στο XYZ Contagion»

  14. @15

    Να κάτι, που δεν είχα σκεφτεί, Ελένη!!!

    Ομως, από την άλλη, πόσοι και πόσοι ιεράρχες, με χρόνια σπουδών και μελέτης (πράγμα που σημαίνει ότι τα ευαγγέλια και τις παραβολές τα ξέρουν απ’ έξω), τα αγνοούν όλα αυτά και προσχωρούν στον χώρο της ΧΑ και την υποστηρίζουν και δουλεύουν γι’ αυτήν.

    Συνεπώς, μόνο οι παραβολές μάλλον δεν επαρκούν για να αλλάξει μυαλά ο μέσος νοικοκυραίος δεξιός συντηρητικός χριστιανός.

  15. Και σε αγγλική μετάφραση από τον Damian Mac Con Uladh, στο Web EnetEnglish.gr της «Ελευθεροτυπίας», 29/04/2014

    EnetEnglish.gr, 14:09 Tuesday 29 April 2014

    Father in warning to parents over Golden Dawn
    Son became involved and later left the neonazi party, father says

    Author: Damian Mac Con Uladh

    «Describing himself as someone who always voted for the right, a father tells parents whose children are involved in Golden Dawn that it is never too late to get them off the ‘wrong path’.
    A father whose son flirted with but later dropped out of Golden Dawn has addressed an open letter to parents whose children are involved in the neonazi party, appealing to them not to allow “paranoid, hate-filled, power-hungry maniacs” use their children “for their own destructive purposes and objectives”.
    “I am a single pensioner and father of three children, who is greatly concerned for the future of this country and for the future of our children,” the unnamed father writes, in a lengthy message posted to the antifascist XYZcontagion blog».

    http://www.enetenglish.gr/?i=news.en.politics&id=1890

    Ευχαριστούμε πολύ, για την εξαιρετική απόδοση -και του ύφους!!!

  16. Το πιό θλιβερό απ’ όλα είναι ότι ο κακόμοιρος αυτός άνθρωπος δεν δείχνει να υποψιάζεται πώς ο χριστιανικός πατριωτισμός οδηγεί πανεύκολα στον ωμό εθνικισμό του ναζισμού.

    Κρίμα.

  17. Αναδημοσιεύσεις και αναφορές στα mainstream, συμβατικά (λεγόμενα) και εμπορικά ΜΜΕ:

    ### Στο απογευματινό και στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης της Τρίτης 29/04/2014, στο καθημερινό καθιερωμένο ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στην υπόθεση της ΧΑ, ο δημοσιογράφος Ζώης Κακαβάς διάβασε εκτεταμένα αποσπάσματα από την επιστολή από το άρθρο:

    # Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
    https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/27/anoixti-epistoli-patera-xa/

    ενώ ταυτόχρονα έπεφταν κάρτες με τα λόγια του πατέρα, και εμφανίστηκαν και οι φωτογραφίες του άρθρου με τις σχετικές επεξηγήσεις.
    Η αναφορά στο ιστολόγιο XYZ Contagion έγινε δυο φορές στη διάρκεια του 5λεπτου ρεπορτάζ.

  18. Δεν μου το βγάζετε απ’ το μυαλό ότι ο Μάστορας (φαίνεται απ’ τη φάτσα του) είναι ανέραστος, έχει τον ανθρωποδιώχτη, είναι αγάμητος ή κακογαμημένος, και κάτα πάσα πιθανότητα είναι και κρυφοομοφυλόφιλος, που περνάει όχι ένα, αλλά πολλά δράματα, καθώς η ναζιστική συμμορία δεν είναι και το πλέον ανοιχτόμυαλο περιβάλλον για να εκδηλώθεί κανείς.

    Τώρα, βλέπω εδώ, κάνει κάποιες αναφορές σε εκείνη την επιστολή του πατέρα του αποχωρήσαντος χρυσαβγίτη.

    Χρυσή Αυγή | Ανοιχτή επιστολή στον Λάμπρο Φουντούλη
    h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/anoichth-epistolh-ston-lampro-fountoulh

    Αυτό το ίδιο κείμενο δημοσιεύτηκε και στο τχ #881 της σκουπιδοεφημερίδας τους, 18/06/2014 και λέει ο κρυφογκέτσης (προσέξτε τις λέξεις μετά τα βέλη):

    Αν καλούσε τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα να μην πέσουν στην «φασιστική παγίδα» (σαν κάποιους ανύπαρκτους «πατεράδες», που τους κατασκευάζουν κάποιοι ψυχασθενείς και ————> κρυπτοομοφυλόφιλοι ανθέλληνες, προκειμένου να «καταγγέλλουν» -ανώνυμα φυσικά- την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ). Όλες οι πόρτες, σ’ αυτήν την περίπτωση, θα άνοιγαν διάπλατα για να μιλήσει και πει όλα όσα το σύστημα θα ήθελε. Ο Λάμπρος Φουντούλης, όμως, με την στάση του τούς έφτυσε κατάμουτρα.

    Και πιο κάτω:

    Αρνήθηκε να ασελγήσει στην μνήμη του παιδιού του και να ταυτισθεί με τους διάφορους κομπλεξικούς και ——————> ασχημομούρηδες που συμμετέχουν στην σκευωρία κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Αντιθέτως, Τιμά τον Γιώργο, όπως Τιμά και τον Μάνο, με το να συνεχίζει τον Αγώνα τους για την Πατρίδα και τον Λαό.

    Είναι το γνωστό κόλλημα. Οταν του αποδεικνύουν μες στα μούτρα ότι λέει ψέματα κι ότι η ΧΑ στην πραγματικότητα είναι γνήσιοι ναζιστές, η απάντηση του αποκρουστικού τύπου με την αντιτουριστική φάτσα είναι 9 στις δέκα:

    – Κι εσύ είσαι άσχημος (και γκέι, καμιά φορά)

  19. Φιλόλογος ο συντάκτης της επιστολής; Ή «πέρασε» από επιμελητή κειμένου; Άριστα δομημένο, επαγωγική σκέψη, επίκλιση στο συναίσθημα χωρίς υπερβολές, αναφέρεται με «λογική» αγανάκτιση για κάτι κακό. Έγιναν κ τόσες αναδημοσιεύσεις, φαίνεται αυθεντικό… Ή μήπως όχι; Έχει πληροφορίες, φυσικά, αν κάποιος ήθελε να προπαγανδίσει, θα έβαζε πληροφορίες, «κακές» ειδήσεις κ εικόνες, χρειάζονται για όσα ψεύτικα μηνύματα επιθυμεί να περάσει. Δηλ? ΌΧΙ ψήφος στην Χρυσή Αυγή! Τέλος. Αυτό θέλει να πεί ο ποιητής, δεν ενδιαφέρεται για τους λίγους που θα οργανωθούν, αλλά για τους πολλούς που θα την ψηφίσουν, για διάφορους λόγους, κυρίως αντίδραση. Ας αντιδράσουν, αλλά όχι προς αυτό το κόμμα.
    Μπορεί κάποιος υπεύθυνα να δείξει ότι το κείμενο είναι αυθεντικό; Ότι υπάρχει όντως αυτός ο «πατέρας ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη»;
    ΥΓ. Δε συμφωνώ με τη ΧΑ, αλλά θα υπερασπίζομαι το δημοκρατικό της δικαίωμα να λέει τη γνώμη της. Τα υπόλοιπα αξιόποινα, αν υπάρχουν, είναι θέμα της διακιοσύνης που Όλοι εμπιστευόμαστε. Μέχρι τότε, ΑΘΩΑ μέχρι απόδειξης του αντιθέτου. ΑΠΛΑ.
    ΥΓ2. Ευχαριστώ για το χρόνο όσων καταδέχτηκαν να διαβάσουν το σχόλιο μου..

Γράψτε ελεύθερα, αν σκεφτήκατε κάτι :)