Σκηνή Ενατη #09: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)

Συνεχίζουμε με την επόμενη και προτελευταία Σκηνή (Ενατη) από την σειρά των ‘Εννέα συν μία σκηνές από την ιστορία της Χρυσής Αυγής‘, της μεγάλης έρευνας με τίτλο ‘Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις: Νέα στοιχεία – Εννιά συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή – Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #04]‘.

Ο σύνδεσμος για την προηγούμενη σκηνή βρίσκεται ακριβώς επάνω αριστερά από τον τίτλο, το προοίμιο-εισαγωγή βρίσκεται εδώ ‘Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής‘, η παρουσίαση βρίσκεται εδώ ‘Μικρή παρουσίαση: Τι θα διαβάσουν οι επισκέπτες του XYZ Contagion στην τέταρτη μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και τις κρυφές χρηματοδοτήσεις‘ και η Σκηνή Πρώτη βρίσκεται εδώ ‘Σκηνή Πρώτη #01: Φεβρουάριος 2005, Γήπεδο Παναθηναϊκού, ΓΑΔΑ, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων‘.

Υπενθυμίζουμε, πως όταν ολοκληρωθεί η δημοσίευση των δέκα σκηνών, αυτές θα συναποτελέσουν ένα ενιαίο κείμενο, που θα δημοσιευτεί ξεχωριστά.

 


 

@@@ Σκηνή Ενατη: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots

Η αρχική μας πρόθεση ήταν να καταγράψουμε το σύνολο -θέλουμε να πιστεύουμε- όσων έχουν γίνει γνωστά για τα οικονομικά της ναζιστικής συμμορίας, διατρέχοντας παράλληλα τα σημεία που αυτή τέμνεται με την ιστορία του φασιστικού κρατικοπαρακράτους. Το αρχικό μας συμπέρασμα ήταν τηλεγραφικά το εξής:

«### Εφοπλιστές και εκατομμυριούχοι και νονοί της νύχτας και μεγαλόσχημοι ρασοφόροι που διάκεινται φιλικά προς στην ακροδεξιά φροντίζουν να ενισχύουν με διάφορους τρόπους τη ΧΑ, ενώ την ίδια στιγμή χρυσαβγίτες κερδίζουν … λαχεία και τυχερά παίγνια».

Μια πιο προσεκτική ματιά, μαζί με τους συνδυασμούς που επιβάλλονται να γίνουν σε ένα τέτοιο μυστικό και κρυφό θέμα, μας επιτρέπει να θέσουμε υπόψη όποιου πιθανώς ενδιαφέρεται και τα εξής πολύ σημαντικά -πιστεύουμε-, που μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά κομμάτια του παζλ. Προκύπτουν 13 σημεία, 13 κομμάτια του παζλ τα οποία ταιριάζουν το καθένα με τα διπλανά του, και όλα μαζί δίνουν μια εικόνα που κάνει perfect sense. Ας τα δούμε, όχι κατ’ ανάγκην κατά σειρά σπουδαιότητας:

 

## ΣΗΜΕΙΟ 1ο: Ο Δημήτρης Ψαρράς, στην εκπομπή του AlphaTV με την Σοφία Παπαϊωάννου ‘360 μοίρες’, 15/10/2013, είχε πει ότι είναι βέβαιον πως ο Μιχαλολιάκος είχε γνωρίσει επιχειρηματίες που συμπαθού(σα)ν την ακροδεξιά, -ή ακόμα- και που συμμετέχουν στις κινήσεις της, κατά τη θητεία του το 1984 στην ΕΠΕΝ, στην οποία βασικός στέλεχος και σύνδεσμος με τους φυλακισμένους χουντικούς ήταν ο αδελφός του, ο δικηγόρος Τάκης Μιχαλόλιας [150]. Ενας τέτοιος επιχειρηματίας ήταν, όπως είδαμε, και ο Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος. Στην ίδια εκπομπή, ο Βρετανός ερευνητής της ακροδεξιάς, σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε αυτά τα θέματα και εκδότης του αντιφασιστικού περιοδικού ‘Searchlight’ (που εκδίδεται εδώ και 50 χρόνια), Gerry Cable είχε μιλήσει για επιχειρηματίες με έδρα το Λονδίνο που διάκεινται φιλικά στις ακροδεξιές οργανώσεις, εκδίδουν περιοδικά και χρηματοδοτούν οργανώσεις, εννοώντας, ασφαλώς, τον γιο του Θεοδωρακόπουλου, τον γνωστό και ως ‘Sir Taki’, ενώ κάτω από το ραντάρ του Searchlight πέρασε και ο εκατομμυριούχος φίλος -και πολύ συχνά τόσο προσκεκλημένος, όσο και οικοδεσπότης- του Μιχαλολιάκου Roberto Fiore της ιταλικής Forza Nuova [151].

 

Δημοσίευμα της χρυσαβγίτικης εφημερίδας Εμπρός, με ύμνους για τον Sir Taki, τους οποίους ως gentleman ανταποδίδει, μιλώντας για «Χαλκευμένες οι κατηγορίες εναντίον της Χρυσής Αυγής».
Δημοσίευμα της χρυσαβγίτικης εφημερίδας Εμπρός, με ύμνους για τον Sir Taki, τους οποίους ως gentleman ανταποδίδει, μιλώντας για «Χαλκευμένες οι κατηγορίες εναντίον της Χρυσής Αυγής» [151α].

 

Βέβαια, ο γιος του Θεοδωρακόπουλου, σε πρόσφατη συνομιλία του με τον Χρήστο Ζαμπούνη για την εφημερίδα ‘Παραπολιτικά‘, αρνείται τα πάντα [152].

Αν και τον διαψεύδει ένας πολύ καλός γνώστης της ακροδεξιάς και ενεργός παράγοντάς της, ο Alex Linder, ιδρυτής και κάτοχος του ‘Vanguard News Network’, μιας φιλοναζιστικής ιστοσελίδας που «υπερασπίζεται την υπεροχή και την καθαρότητα της λευκής φυλής» [153]. Διαβάζουμε στο φόρουμ του Vanguard News Network (στο αγαπημένο φόρουμ όλων των νεοναζί, ακόμη και των δολοφόνων):
[Σ.Σ.: Ο Linder θεωρεί πρότυπο οργάνωσης την ΧΑ -«η Χρυσή Αυγή συγκρίνεται μόνο με το γερμανικό NSDAP του Χίτλερ», λέει χαρακτηριστικά-, και εκνευρισμένος με έναν Βρετανό ομοϊδεάτη του και με τους Βρετανούς, γενικότερα, λέει για τον Taki:]

«Ο Taki είναι ένας δισεκατομμυριούχος πλέημποη. Μπορεί να ρίξει μερικά καλά λεφτά σε άντρες που έχουν διάθεση να παλέψουν, όπως η Χρυσή Αυγή, αλλά σε εσάς δεν θα δώσει τίποτα Βρετανίδες αδερφάρες» (κλικ εδώ) [154].

# Ενας άλλος εισοδηματίας, που αποδεδειγμένα τους χάριζε τα νοίκια που έπρεπε να πληρώνουν για τα γραφεία τους, ήταν ο βασιλικός πρώην αξιωματικός Αλέξανδρος Κουντουράς, όπως το ίδιο γινόταν -σύμφωνα με την παραδοχή του ίδιου του Φύρερ- και με κάποιους ιεράρχες, όπως επίσης, το ίδιο γινόταν και με στέλεχος της ΝΔ [Σ.Σ.: βλ. Σημείο 8ο, στη συνέχεια], όπως το ίδιο γινόταν και με εισοδηματίες πρώην ‘συναγωνιστές’ και φίλους του Φύρερ [Σ.Σ.: βλ. στη συνέχεια για την ‘συναγωνίστρια’ Θ.Π.].

 

## ΣΗΜΕΙΟ 2ο: Επιχειρηματίας, γνωστός των αδελφών Μιχαλολια(κου) από τα χρόνια της ΕΠΕΝ ήταν και αυτός που ενεργούσε για λογαριασμό της ΧΑ, σύμφωνα με την καλά πληροφορημένη ‘Καθημερινή’ της 20/10/2013, για να πείσει τους γόνους των πραξικοπηματιών Παπαδόπουλου και Μακαρέζου να θέσουν υποψηφιότητα με το ναζιστικό κόμμα, στο μεσοδιάστημα των εκλογών του 2012:

«[…] Και κάπου εκεί μεταξύ ορεκτικών και κυρίως πιάτου, ο επιχειρηματίας τους αποκάλυψε τον λόγο του δείπνου. Ο Τάκης Μιχαλόλιας τον είχε πάρει τηλέφωνο την προηγούμενη ημέρα και του είχε μεταφέρει την επιθυμία του αδερφού του, Νίκου Μιχαλολιάκου, να συμπεριλάβει τους τρεις άνδρες στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής» [155].

 

Μάρτιος 2005, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας. Ο Τάκης Μιχαλόλιας προσπαθεί ανεπιτυχώς να σώσει τον ηγέτη της 'Εθνικής Συμμαχίας' και εκβιαστή εκδότη και καναλάρχη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο από τις κατηγορίες για εκβιασμό εις βάρος της οικογένειας του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, της οικογένειας Λάτση και του πρώην συζύγου της Μαριάννας Λάτση πρώην Δημάρχου Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κασιδόκωστα, του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου, του Αργύρη Σαλιαρέλη και πολλών άλλων. Το τέχνασμα του εκβιαστή ήταν απλό: «Δώστε μου το χι ποσό για να κανονίσω να βγείτε από τις λίστες εκτελέσεων της 17Ν», τους έλεγε. Εκείνοι πλήρωναν, κι αν η 17Ν τελικά δεν τους εκτελούσε, όλα καλά. Αν στέκονταν άτυχοι, όπως ο Δημήτριος Αγγελόπουλος που πλήρωσε τον Μιχαλόπουλο το 1985 αλλά ένα χρόνο μετά τελικά η 17Ν τον εκτέλεσε, «τι να κάνουμε, συγγνώμη λάθος». Μάρτυρας υπεράσπισης του εκβιαστή εκδότη ήταν ο υπουργός της χούντας και στέλεχος της ΕΠΕΝ και της Πατριωτικής Συμμαχίας του Μιχαλολιάκου, υφυπουργός Τύπου επί Πολυτεχνείου, Σπύρος Ζουρνατζής. Είπαμε, όλα τα πρόσωπα στην ελληνική ακροδεξιά κύκλους κάνουν σε ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι.
Μάρτιος 2005, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας. Ο Τάκης Μιχαλόλιας προσπαθεί ανεπιτυχώς να σώσει τον ηγέτη της «Εθνικής Συμμαχίας» και εκβιαστή εκδότη και καναλάρχη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο από τις κατηγορίες για εκβιασμό εις βάρος της οικογένειας του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, της οικογένειας Λάτση και του πρώην συζύγου της Μαριάννας Λάτση πρώην Δημάρχου Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κασιδόκωστα, του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου, του Αργύρη Σαλιαρέλη και πολλών άλλων. Το τέχνασμα του εκβιαστή ήταν απλό: «Δώστε μου το χι ποσό για να κανονίσω να βγείτε από τις λίστες εκτελέσεων της 17Ν», τους έλεγε. Εκείνοι πλήρωναν, κι αν η 17Ν τελικά δεν τους εκτελούσε, όλα καλά. Αν στέκονταν άτυχοι, όπως ο Δημήτριος Αγγελόπουλος που πλήρωσε τον Μιχαλόπουλο το 1985 αλλά ένα χρόνο μετά τελικά η 17Ν τον εκτέλεσε, «τι να κάνουμε, συγγνώμη λάθος». Μάρτυρας υπεράσπισης του εκβιαστή εκδότη ήταν ο υπουργός της χούντας και στέλεχος της ΕΠΕΝ και της Πατριωτικής Συμμαχίας του Μιχαλολιάκου, υφυπουργός Τύπου επί Πολυτεχνείου, Σπύρος Ζουρνατζής. Είπαμε, όλα τα πρόσωπα στην ελληνική ακροδεξιά κύκλους κάνουν σε ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι.

 

## ΣΗΜΕΙΟ 3ο: Ενα άλλο σημείο που πρέπει να υπογραμμιστεί στη συζήτηση για το θέμα της χρηματοδότησης της ΧΑ, είναι και η πληροφορία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘Unfollow‘ για το ποσό των 380.000 ευρώ που ορίστηκαν ως ‘τιμή εκκίνησης‘ από μεγαλοεργολάβους για να ξεκινήσει η ΧΑ δικό της συνδικάτο μέσα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα [156]. Η διατύπωση είναι τέτοια («Το ποσό ‘εκκίνησης’ που δόθηκε στη Χρυσή Αυγή για την εφαρμογή αυτού του σχεδίου ανέρχεται στα 380.000 ευρώ») ώστε να μην επιτρέπονται ασφαλή συμπεράσματα· δόθηκαν, τελικά, αυτά τα χρήματα ή ήταν σχέδια επί χάρτου;;; Την ίδια πληροφορία μεταφέρει και ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ο οποίος κατέθεσε σχετικά στις αρχές, στις 02/11/2013. Συγκεκριμένα, στην αρχή υπήρξε ένα Δελτίο Τύπου (21/06/2012) και μια καταγγελία 4 συνδικάτων της Ζώνης, στο οποίο γινόταν λόγος γενικά για συμφωνίες επιχειρηματιών με τη ΧΑ, ενώ τις ίδιες μέρες οι συνδικαλιστές των ναυπηγείων είχαν καταθέσει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η Χρυσή Αυγή ετοίμαζε οργανωμένη επίθεση εναντίον τους. Στην κατάθεσή του το Νοέμβριο του 2013, ο Πουλικόγιαννης μίλησε για μυστικό ραντεβού σε νυχτερινό κέντρο στη Λεωφόρο Συγγρού μεταξύ Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη, Λαγού και 6 επιχειρηματιών (των οποίων, μάλιστα, τα ονόματα του ήταν γνωστά και τα κατέθεσε: Αθ.Α., Δ.Π., Π.Θ., Μ.Δ., Β.Ευ. κι ένας ακόμα) [157], με αντικείμενο το θέμα των ναυπηγείων και ένα ποσό της τάξης των 300.000-400.000 ευρώ. Το ποσό δόθηκε ως οικονομική ενίσχυση στη ΧΑ, από τους συγκεκριμένους εργολάβους, οι οποίοι εκτός από επιχειρηματίες είναι και παραμένουν εκπρόσωποι εργοδοτικών ενώσεων, με αντάλλαγμα την ανάληψη δράσης ενάντια στους συνδικαλιστές, κυρίως του ΠΑΜΕ, την εκκαθάριση της ζώνης από αυτούς, τη δημιουργία δουλεμπορικού σωματείου της ΧΑ με το οποίο οι εργολάβοι θα υπέγραφαν συμβάσεις γαλέρας χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με μισθούς Κίνας. Η αλήθεια είναι ότι η ΧΑ δεν ενδιαφέρθηκε ιδιαιτέρως να διαψεύσει την πληροφορία αυτή [158], αν και η τακτική της είναι να μιλάει γενικά, λ.χ. «δεν έχουμε μυστικές χρηματοδότες», φράση που μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους. Από την άλλη, η ιστορία αυτή δεν προχώρησε παραπέρα· για την ακρίβεια, δεν μάθαμε ποτέ αν διασταυρώνεται ή αν υπάρχει κάποια (επιπλέον) απόδειξη. Σύμφωνα με το ‘Βήμα‘ και με την ‘Αυγή‘, πάντως, οι γνωριμίες του Λαγού με εφοπλιστές και επιχειρηματίες της νύχτας, και οι υπηρεσίες που τους προσέφερε ήταν ποικίλων ειδών και με πολλά αντικείμενα [159]. [Σ.Σ.: Για τις σχέσεις του Λαγού με τα όπλα θα αναφερθούμε και στη συνέχεια]

Διαβάζουμε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Κώστα Σκαρμέα [160]:

«Στις 8 Αυγούστου 2013, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος μπήκαν στη Ζώνη μεσημέρι, όταν δεν υπήρχαν εργαζόμενοι, και συνοδευόμενοι από καμιά 15αριά γνωστούς φασίστες της περιοχής, όπως ο Χρήστος Κυριτσόπουλος, που έχει ήδη συλληφθεί, πήγαν σε μια καντίνα που βρίσκεται στο χώρο για να διακηρύξουν ότι πάνε ‘μαζί με τους εφοπλιστές μας, γιατί από κει πέρα εξαρτιόμαστε’, ότι ‘έφυγαν βαπόρια γιατί έγιναν απεργίες’. Χωρίς να διστάσουν, άρχισαν να απειλούν ευθέως, όπως ο Λαγός, λέγοντας: ‘[…] Οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ […] θα εξαφανιστούν από δω πέρα μέσα’. Ο Μίχος: ‘Το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται ΠΑΜΕ’. Ο Παναγιώταρος: ‘Το απόστημα που υπάρχει εδώ […] το ΠΑΜΕ […] πολύ σύντομα θα τελειώσει’».

Ειδικά ο Κυριτσόπουλος, που είναι γνωστός εργοδηγός των εργολάβων, στις 17 Σεπτέμβρη το απόγευμα, λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, σε εκδήλωση μερικών δεκάδων φασιστοειδών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα είχε δηλώσει:

«Εχουμε το δικαίωμα, λοιπόν, κι εμείς να κάνουμε ένα σωματείο και με αυτό το σωματείο, βάσει νόμου, που θα αποτελείται από αρκετά μέλη, θα διαφοροποιήσουμε τα μεροκάματά μας, γιατί η κρίση αυτή που υπάρχει στην Ελλάδα […] Τα μεροκάματα που παίρναμε πριν δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά, σε σχέση με την κρίση. Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους».

Οπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δηλαδή στις 18 Σεπτέμβρη 2013, ο πρόεδρος της Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά, Θ. Πυρήνης [Σ.Σ.: Προφανώς ο ‘Π.Θ.’ από τους 6 επιχειρηματίες του ραντεβού στο νυχτερινό κέντρο της Λεωφόρου Συγγρού], προσέλαβε την ομάδα των περίπου 15 φασιστών που ήταν στις 8 Αυγούστου 2013 στη συνάντηση στη καντίνα με το κλιμάκιο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Ζώνη. Ο Πουλικόγιαννης κατέθεσε αντίγραφο του βιβλίου παρουσίας της επιχείρησης ‘Κουτρουλός Ευάγγελος και Σία ΕΕ‘ [Σ.Σ.: είναι η επιχείρηση του προέδρου της Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά κ. Θ.Π.], όπου φαίνεται ότι προσλαμβάνονται όλα τα μέλη του πυρήνα της ΧΑ, αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα.

# Αλλα στοιχεία σχετικά με τις προσπάθειες κάποιων εργολάβων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη να ζητήσουν την παρέμβαση της Χρυσής Αυγής, για να πέσουν τα μεροκάματα και να διαλυθούν τα σωματεία των εργαζομένων, αλλά και για τις απειλές που δέχονταν εδώ και καιρό, έχουν καταθέσει στην Εισαγγελία μέλη από τα τέσσερα σωματεία της ζώνης. Για το θέμα υπήρχε σχετική καταγγελία στην Εισαγγελία από τον Ιούνιο του 2012 από το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Αττικής και Νήσων, την Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Επισκευαστών Εγκαταστατών Πλοίων Αττικής και Νήσων και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών. Τελικά, το χρυσαβγίτικο συνδικάτο ‘μόνο για Ελληνες‘ των χρυσαβγιτών Περικλή Μουλιανάκη και Χρήστου Κυριτσόπουλου (υπόδικος για τη δολοφονική επίθεση εναντίον μελών του ΠΑΜΕ) με τον τίτλο ‘Ο Αγιος Νικόλαος‘ δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2014, σύμφωνα με τον ‘Ριζοσπάστη’, 02/04/2014, ως ‘αντισύνδεσμος’ (=αντισυνδικάτο), δηλαδή δουλεμπορικό με μανδύα «σωματείου», αν και η χρυσαβγίτικη συμμορία καθυστέρησε 5 μήνες να το ανακοινώσει επίσημα, μέχρι τον Αύγουστο του 2014 [161]. Ενα μήνα αργότερα, ο Κυριτσόπουλος δεν έχει κανένα ενδοιασμό να δηλώσει ότι το αντισυνδικάτο του έγινε κατά παραγγελία των εργολάβων· «κάντε κάτι μας έλεγαν οι εργολάβοι, και να, ορίστε που κάναμε», επιβεβαιώνει τον Παναγιώταρο όταν εκείνος μιλάει περί «πλουσίων χορηγών», και, ασφαλώς, ο λόγος που οι εργολάβοι δυσφορούσαν ήταν η δράση των (κανονικών) συνδικαλιστών, «που έπρεπε να φύγουν απ’ τη μέση, να εξαφανιστούν» [161α].

# Για το ίδιο θέμα, θα πρέπει να σημειωθεί, υπάρχει και δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, το οποίο μιλάει ευθέως για χρηματοδότηση της ΧΑ από εφοπλιστές (κλικ εδώ) [162].

# Πάντως, στους σχεδιασμούς της ΧΑ υπάρχει από παλιά η πλήρης παράδοση του χώρου και των εργαζομένων στο εφοπλιστικό κεφάλαιο. Σκέφτονται, πέρα από όλες τις άλλες παραχωρήσεις και εκδουλεύσεις, ακόμη και το να παραδώσουν το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σε κάποιον απ’ τους εφοπλιστές και να τον ορκίσουν υπουργό [163].

# Ετσι, λοιπόν, όπως γράφαμε προηγουμένως, είναι απολύτως λογικό και δεν απαιτούνται και πολλές-πολλές εξηγήσεις το να βλέπει κανείς τη ΧΑ να χαριεντίζεται με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, να το υποστηρίζει -ακόμη και από επιθέσεις τρίτων που δεν την αφορούν άμεσα- και να εργάζεται επιμελώς για τα συμφέροντά του. Είχαν αφιερώσει πολλά άρθρα με ύμνους στον Αριστοτέλη Ωνάση, δήθεν διότι, λέει, οι αντίπαλοί του ήταν «ανθελληνικές εταιρείες σιωνιστικών συμφερόντων», ενώ στην πραγματικότητα τον θαύμαζαν διότι την εποχή του Β’ΠΠ, το FBI τον είχε στο στόχαστρο ως ύποπτο για παράνομη μεταφορά πετρελαίου στη ναζιστική Γερμανία (σπάσιμο εμπάργκο) και διότι επί χούντας ήταν στενός συνεργάτης των συνταγματαρχών και εμπνευστής «σχεδίου ολοκληρωτικής εκβιομηχάνισης» της Ελλάδας. Ομοίως, ο Παναγιώταρος υπερασπίστηκε τον Λάτση και την δωρεά (ή ‘δωρεά‘) του Ιδρύματός του στην υπόθεση του πλωτού μουσείου. Το ίδιο συμπέρασμα βγαίνει και από την υπερψήφιση από τη ΧΑ των φορολογικών ελαφρύνσεων των ΠΑΕ, που ως γνωστόν ανήκουν κυρίως σε εφοπλιστές, το ίδιο κι απ’ το γεγονός πως όλη η κοινοβουλευτική παρουσία του χρυσαβγίτη βουλευτή Νίκου Κούζηλου περιορίζεται στο να καταθέτει -ακόμη και προφυλακισμένος- ερωτήσεις στη Βουλή που σχεδόν αποκλειστικά αφορούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών, το ίδιο και από την συνολική δράση της στην περίπτωση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα.

 

## ΣΗΜΕΙΟ 4ο: Ενας άλλος κλάδος επιχειρηματιών με ιδιαίτερες οικονομικές και άλλες σχέσεις με τη ναζιστική οργάνωση είναι ο ευγενής κλάδος των υπηρεσιών security, συνοδείας και προστασίας. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως στη γνωστή λίστα των υποστηρικτών της ΧΑ οι σχετικές επιχειρήσεις μετριούνται σε διψήφιο αριθμοί, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και οι ‘security officers’ αξιωματούχοι δύο μεγάλων αθηναϊκών ΠΑΕ (που -λογικά- θα πρέπει να έρχονται και σε επαφή με τις οργανωμένες κερκίδες οπαδών). Αλλά και σε σχέση με το στελεχιακό δυναμικό της συμμορίας, είναι γνωστό πως πλήθος στελεχών της ΧΑ σε αυτόν τον τομέα διαπρέπουν.

Ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και ιδρυτής του δουλεμπορικού χρυσαβγίτικου ‘αντισωματείου’, Περικλής Μουλιανάκης, εκτός από ιδιοκτήτης της εταιρείας ‘Periklis Shipping Services CO‘ που έχει σκοπό την ‘ενοικίαση‘ εργαζομένων σε ναυτιλιακές εταιρείες, κατέχει επίσης και τη θέση του γραμματέα Οργανωτικού μιας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών και Φυλάκων (ΠΟΥΑΧΦ), που δημιουργήθηκε στο τέλος του 2010 «με όραμα την εξυγίανση και ανάπτυξη του πολύπαθου και απαξιωμένου από πολλούς κλάδου, με την πεποίθηση ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει θα βρουν λύση». Η ΠΟΥΑΧΦ είναι συνδικαλιστικό όργανο, το οποίο εκπροσωπεί κάποιους από τους υπαλλήλους σεκιούριτι ανά την Ελλάδα και σύμφωνα με τον Περικλή Μουλιανάκη, τα μέλη της είναι συνολικά 7.000, ενώ ο ίδιος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό διευκρινίζει ότι είναι συνειδητά «20 χρόνια σεκιουριτάς και κατ’ ανάγκη συνδικαλιστής». Ομως, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας Ελλάδος (ΟΜΥΠΑΕ) αλλά και εργαζόμενοι στην ‘ICTS ΕΛΛΑΔΟΣ‘, καταγγέλλουν ότι η Ομοσπονδία του Μουλιανάκη και του συναδέλφου του (εργάζονται στην ίδια εταιρεία security) Νίκου Παπακωνσταντίνου, που εκτελεί χρέη προέδρου στην ΠΟΥΑΧΦ, έχει ιδρυθεί με «πρωτοβουλία ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας και δρα με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των εργοδοτικών συμφερόντων» [163α].

Ο ευγενής κλάδος των υπηρεσιών security πρέπει να είναι ο μοναδικός κλάδος που συναγωνίζεται επάξια στην υποστήριξη προς τη ΧΑ τον ευγενή κλάδο των αστυνομικών, παρότι σ’ αυτούς πρέπει να συνυπολογιστούν οι συνδικαλιστές, οι απόστρατοι και φυσικά οι εν ενεργεία -και όχι μόνο διότι το αντικείμενό τους είναι παραπλήσιο. Αυτή η διαπλοκή της ναζιστικής συμμορίας με τις επιχειρήσεις security, να είναι άραγε άσχετη με εκείνη τη δήλωση Μιχαλολιάκου την προεκλογική περίοδο του 2010, όταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, 27/09/2010, είχε αναλύσει το ‘πρόγραμμά’ του ως εξής:

«Τρία ευρώ το μήνα να δίνει κάθε Αθηναίος πολίτης, συγκεντρώνεται ένα ποσό τριών εκατομμυρίων ευρώ. Θα φτιάξουμε ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας από μέλη του κόμματός μας […] Θα ζητήσουμε άδειες οπλοφορίας, όπως έχουν πολλοί μεγαλοεπιχειρηματίες τέσσερις και πέντε οπλοφόρους. Γιατί να μην έχει κι ο Δήμος Αθηναίων 200 ενόπλους να προστατεύουν τη ζωή των πολιτών του;;;» [164].

Αργότερα, τα σχέδια της ΧΑ άλλαξαν πάλι, και ο Μιχαλολιάκος δήλωνε ότι «θα αναθέσει τη φύλαξη του κέντρου σε τρεις ιδιωτικές εταιρείες security» και ότι ήδη είχε κάνει τις σχετικές συμφωνίες με αυτές [165].

Αλλά και ο υποψήφιος με τη ΧΑ στη Μεσσηνία στις εκλογές Μαΐου 2012, απόστρατος αστυνομικός Μπέλλος Φώτιος, είχε δηλώσει σε άρθρο του στην εφημερίδα ‘Ελευθερία‘ της Μεσσηνίας ότι αποφάσισε να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία του στη σύσταση ‘ταγμάτων ασφαλείας‘ στον Δήμο Οιχαλίας, αψηφώντας τον αστυνομικό διευθυντή της Μεσσηνίας Βασίλη Γεωργακόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι «δε θα ανεχτεί κανένας να υποκαταστήσει την Αστυνομία» [166]. Μετά από μια εβδομάδα, ξεκίνησαν αλυσιδωτές επιθέσεις σε μετανάστες στην Καλαμάτα και άλλα μέρη της περιοχής.

 

## ΣΗΜΕΙΟ 5ο: Επιχειρηματίες, επίσης, εμφανίζονται στις πληροφορίες που μεταφέρει και ο Κώστας Βαξεβάνης στο HotDoc:

«Σύμφωνα με πληροφορίες, εφοπλιστές είναι οι αιμοδότες της Χρυσής Αυγής για να μπορεί να χύνει αίμα. Επίσης υπάρχει ένας επιχειρηματίας στον τομέα του πετρελαίου, που πρόσφατα μάλιστα πλήρωσε τιμολόγια για τις ανάγκες της Χρυσής Αυγής στα νέα γραφεία στο Νέο Ηράκλειο. Ενας ακόμη επιχειρηματίας, που έχει μετοχές σε μεγάλη εφημερίδα και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όπλα, ασφαλείς πηγές υποστηρίζουν ότι είναι από αυτούς που ενισχύουν τη ναζιστική οργάνωση, όχι μόνο οικονομικά» [167].

# Ενας ακόμη επιχειρηματίας, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Κόσμος’ της Πάτρας, εμφανίζεται να δίνει λύσεις όταν η οργάνωση αντιμετωπίζει προβλήματα. Οπως διαβάζουμε σε τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα:

«Γνωστός επιχειρηματίας της Πάτρας έχει αναλάβει τα περισσότερα έξοδα για τις εκδηλώσεις της ‘Χρυσής Αυγής’»

Και λίγο αργότερα:

«Μεγάλος επιχειρηματίας χρηματοδοτεί τις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα
[…] οι συνεχείς αντιπαραθέσεις και οι διαξιφισμοί των τοπικών στελεχών έχουν κάνει αρκετούς πρώην πιστούς της Χρυσής Αυγής να απομακρυνθούν από τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης, την λύση ανέλαβε να δώσει επιχειρηματίας, προσκείμενος στο κόμμα, ο οποίος βλέποντας ότι η Τοπική Οργάνωση ξέμεινε από στρατιώτες, αποφάσισε να πάρει ‘μισθοφόρους‘. Βρήκε λοιπόν ορισμένους άνεργους νεαρούς και με αντίτιμο, όχι βέβαια κάποιο μισθό αλλά την ανεύρεση δουλειάς, τους υπογράμμισε ότι μέσα στα καθήκοντα τους είναι να πηγαίνουν συχνά στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης και να … ανάβουν τα φώτα, δείχνοντας προς τα έξω ότι υπάρχουν στο κτίριο σημάδια ζωής!!!» [168].

# Κι άλλοι επιχειρηματίες φρόντιζαν να εξασφαλίζουν τηλεοπτικό χρόνο στη ΧΑ, σύμφωνα με κάποιες inside information από τις γνωστές συνακροάσεις. Οπως διαβάζουμε [169]:

«Κυκλοφορεί ευρέως ότι οι ακροάσεις του ‘κοριού’ έχουν καταγράψει σημεία και τέρατα αναφορικά με σχέση της Χρυσής Αυγής με εκπροσώπους ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Κι ότι αυτό που κάνει περισσότερη αίσθηση είναι ότι πολύ ισχυρά οικονομικά ονόματα … χρηματοδοτούσαν την αγορά τηλεοπτικού χρόνου σε κανάλια για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής!!!
Κι ο ασπρομάλλης πολιτικός που πήρε σβάρνα τα κανάλια κι έλεγε ότι η σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής πάσχει νομικά, δουλεύει για λογαριασμό κάποιου εξ αυτών των παραγόντων».

 

## ΣΗΜΕΙΟ 6ο: Ενας άλλος τομέας για τον οποίο ελπίζουμε ότι θα μαθευτούν πολλά στο μέλλον είναι οι σχέσεις της ΧΑ με επιχειρηματικούς, ολιγαρχικούς και κύκλους του υποκόσμου από την Ρωσία. Η αρχή έγινε με ένα ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στο περιοδικό Unfollow, τχ #30, Ιούνιος 2014.

Εκεί γίνεται αναφορά σε μια αλυσίδα αρτοσκευασμάτων που λειτουργεί ως ‘βιτρίνα‘ για παράνομες δραστηριότητες και σαν επιχείρηση που κάνει προσλήψεις χρυσαβγιτών από το άτυπο ‘γραφείο ευρέσεως εργασίας‘ της ΧΑ, για έναν ρωσοθρεμμένο Ελληνα ολιγάρχη που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας και του φυσικού αερίου, που χρηματοδοτεί (;;;) με παράτυπους τρόπους τη ναζιστική συμμορία και για κάποιον Ρώσο πολυεκατομμυριούχο και συνομιλητή του Πούτιν, Αντρέι Σκοτς [170]. Οπωσδήποτε, είναι μια πτυχή που θα μας απασχολήσει στο μέλλον κι ευχόμαστε να μάθουμε περισσότερα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το να μπαίνει κάποιος στα χωράφια της ρώσικης μαφίας δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο.

 

## ΣΗΜΕΙΟ 7ο: Οι τακτικοί αναγνώστες του ιστολογίου, λογικά, θα γνωρίζουν το θέμα που εμείς εδώ πρώτοι είχαμε αναδείξει, σχετικά με τη χρηματοδότηση της ΧΑ από τη Νέα Δημοκρατία, ήδη από το Μάρτιο του 2012. Αν και έχει αναδημοσιευτεί έκτοτε σε μεγάλο αριθμό έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, η φράση μας ‘Δύο πρώην υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής συμφωνούν: Η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα φυλλάδιά μας‘ έχει μείνει χαρακτηριστική, καθώς περιγράφει ακριβώς την άγνωστη αυτή πτυχή. Σε ενίσχυση των λεγομένων μας, ο πάντοτε καλά πληροφορημένος Τάσος Τέλλογλου, σε ημερίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής (‘Τα ΜΜΕ και το φαινόμενο του νεοναζισμού’), το Μάρτιο του 2013, είχε σημειώσει:

«Η Χρυσή Αυγή στις εκλογές στηρίχθηκε οικονομικά από ορισμένα πολιτικά κόμματα του λεγόμενου ‘συνταγματικού τόξου’. Τους τύπωναν ψηφοδέλτια, τους βοηθούσαν με προεκλογικό υλικό. Στις εκλογές του περασμένου Μαΐου πλήρωσαν 60.000 ευρώ για προεκλογικά φυλλάδια. Σήμερα έχουν οικονομική στήριξη εφοπλιστών, μεγαλοδικηγόρων, φαρμακοβιομηχάνων, κατασκευαστών, και χρηματοδότηση από μια συγκεκριμένη τράπεζα» [171] και «[…] όχι μόνο ήταν γνωστό ότι κοινοβουλευτικό κόμμα χρηματοδοτούσε τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να χτυπηθεί ο ΛάΟΣ κατά την προηγούμενη περίοδο, αλλά και ότι το ίδιο συνέβη στις εκλογές του Μαΐου 2012 από εφοπλιστές και επιχειρηματίες» [172].

 

Από το βιβλίο του Χάρη Κουσουμβρή, 'Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής'. Και σωματοφύλακες του πατρός Πλεύρη σε εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔ.
Από το βιβλίο του Χάρη Κουσουμβρή, «Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής». Και σωματοφύλακες του πατρός Πλεύρη σε εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔ.

.

## ΣΗΜΕΙΟ 8ο: Αλλη μια επιβεβαίωση για όλα τα παραπάνω ήλθε να προστεθεί με την έκδοση τον Αύγουστο του 2014 της αναφοράς της οργάνωσης ‘Human Rights First‘ με τίτλο ‘We’re not Nazis, but …, The Rise of Hate Parties in Hungary and Greece and Why America Should Care‘, γραμμένη από τους Sonni Efron και Tad Stahnke [173]. Εκεί μαθαίνουμε, μεταξύ άλλων, για μια «τοπική επιχείρηση που προμήθευε τα μέλη με όπλα», για το υπερβολικό κέρδος με τα μπλουζάκια του Παναγιώταρου, που από 0,50 δολάρια κόστος πωλούνταν στα 20 δολάρια (η ‘αγανακτισμένη ξανθιά’ του Αγίου Παντελεήμονα Θέμις Σκορδέλη έσκιζε τις ετικέτες ‘Made in Pakistan‘), αλλά και για ένα στέλεχος της ΝΔ το οποίο χρηματοδοτούσε τη ΧΑ και κάποιους πυρήνες της, πλήρωνε για τις στολές τους, πλήρωνε για τα νοίκια των γραφείων τους και τους έδινε συμβουλές «να μην χτυπάνε τους μετανάστες με το φως της μέρας». Σύμφωνα με την κατάθεση ενός μετανοημένου χρυσαβγίτη που πρόκειται, μάλιστα, να καταθέσει στη δίκη, όταν συνειδητοποίησαν μετά τον άγριο ξυλοδαρμό δύο Πακιστανών, ότι κανείς από την Αστυνομία δεν πρόκειται να τους πειράξει (τους το επιβεβαίωσε αυτό προσωπικά ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ), οι μαχαιροβγάλτες τραμπούκοι (‘cadres‘, σύμφωνα με την έκθεση) αποθρασύνθηκαν και άρχισαν με μεγάλη άνεση να επιδίδονται σε εκβιασμούς καταστηματαρχών, να ‘κανονίζουν’ απείθαρχους ενοικιαστές, να εκφοβίζουν περίοικους στις γειτονιές που είχε βάση ο πυρήνας τους, και όλα αυτά με την ανοιχτή ανοχή της Αστυνομίας [174].

# Στην ίδια αναφορά, επιβεβαιώνονται και τα γεγονότα που είχαμε περιγράψει σε παλαιότερο άρθρο αυτής της σειράς, σχετικά με τις διαδικασίες μύησης των εκλεκτών στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, μύηση η οποία αποτελεί και το διαβατήριο/προνόμιο στην ελεύθερη και ανενόχλητη ενασχόληση με κάθε τύπου γκρίζας επωφελούς οικονομικά δραστηριότητας μόνο για μυημένους, όπως η προστασία, τα μπραβιλίκια και οι εκβιασμοί [175]. Γράφαμε τότε:

«[…] Ομως, αναρωτιέται κανείς τι είδους ‘καταχρηστική συμπεριφορά εκ μέρους των κατόχων των καρτών‘ και τι είδους κρούσματα υπήρξαν όταν κάποιοι ‘πουλούσαν μούρη με την κάρτα εκμεταλλευόμενοι τον αστικό μύθο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη Χρυσή Αυγή‘. Τι είδους ήταν αυτές οι ‘καταχρήσεις‘;;; Ειδικά, μάλιστα, αν σκεφτεί κανείς ότι το ‘δελτίο υποστηρικτή‘ δεν έγραφε καν το όνομα του κατόχου· έγραφε μόνο έναν αριθμό, έναν κωδικό. Ε, δεν θέλει και πολλή φαντασία. Ολοι καταλαβαίνουν, ασφαλώς. Αν πάει κάποιος με μία λ.χ. κάρτα μέλους του ΚΚΕ ή της ΔΗΜΑΡ ή των Οικολόγων, τι άραγε θα μπορούσε να επιτύχει εκεί που θα την δείξει, π.χ. σε κάποιον καταστηματάρχη;;; Αν πάει, όμως, με κάρτα της ΧΑ, ε, τότε είναι φανερό τι θα μπορούσε να πετύχει από έναν τρομοκρατημένο καταστηματάρχη. Στις συνακροάσεις, δηλαδή στις συνομιλίες μεταξύ χαμηλόβαθμων χρυσαβγιτών που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη δολοφονία Π. Φύσσα, ήταν χαρακτηριστικότατοι εκείνοι διάλογοι, όταν ο εκβιαζόμενος καταστηματάρχης δεν είχε χρήματα για να δώσει στους εκβιαστές χρυσαβγίτες και τους είπε ‘πάρτε ό,τι θέλετε‘, κι εκείνοι πήραν ένα … καλάμι ψαρέματος (!!!) και άλλα τέτοια αντικείμενα, και συζητούσαν μετά πως να τα ‘σκοτώσουν‘ για να μην πάνε χαμένα και για να βγάλουν γρήγορα λεφτά. Κάποιοι τέτοιοι λόγοι οδήγησαν την ηγεσία της ΧΑ να ‘καταργήσει‘ τις κάρτες αυτές. Δεν γίνεται να εκβιάζουν και να πουλάνε προστασία οι οποιοιδήποτε, απλά επειδή έχουν στην κατοχή τους μια κάρτα με το σήμα της ΧΑ. Αυτά είναι προνόμια, σοβαρά προνόμια, μόνο για τα χρισμένα μέλη της μαφιόζικης συμμορίας. Φως φανάρι.

(Δείτε στο ‘Παράρτημα Β’ που ακριβώς και με ποιον προσοδοφόρο για τα μέλη της ΧΑ τρόπο αξιοποιούνταν η κατοχή ‘δελτίου υποστηρικτή’, εκβιασμοί και μπραβιλίκια).

Κι αν υπάρχουν τυχόν αμφιβολίες για τα ‘προνόμια’ που παρέχει στους χρυσαβγίτες η ιδιότητα του μέλους, είναι διαφωτιστική η παραδοχή ενός Παπαδιονυσίου, πρώην εκπαιδευτικού και ‘θεωρητικού’ γραφιά στη ναζιστοσελίδα και στη ναζιστοφυλλάδα. Τις μέρες που είχε αναλάβει εργολαβία την υπεράσπιση κάθε συλληφθέντα, είχε γράψει το αμίμητο:

«Τώρα όσον αφορά τις κατηγορίες εις βάρος του Κινήματος μας που βάσει τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κάποιων μελών προκύπτει ότι εμπλεκόμαστε με προστασία νυκτερινών καταστημάτων, το μόνο που θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε είναι η φαιδρότητα του όλου εγχειρήματος.

Από που έως που, η συζήτηση μεταξύ δυο ανέργων νεαρών που τυγχάνει να είναι Χρυσαυγίτες και που στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν εισόδημα στρέφονται σε απαράδεκτες μεθόδους, σχετίζεται με την φιλοσοφία και την πρακτική του Εθνικιστικού Κινήματος;;;»
http://www.freezepage.com/1397031432MPKRVLSSER

[Σ.Σ.: Δεν είναι καταπληκτική η παραδοχή αυτή;;; Οι άνεργοι χρυσαβγίτες που σκέφτηκαν ‘να αποκτήσουν εισόδημα‘ χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του μέλους της ΧΑ, αλλά αυτό, λέει, δεν ‘σχετίζεται με την πρακτική του Εθνικιστικού Κινήματος‘!!!]».

 

## ΣΗΜΕΙΟ 9ο: Η σχέση κυκλωμάτων της νύχτας με τη ναζιστική συμμορία και τους τοπάρχες της σε περιοχές όπως ο Αγιος Παντελεήμονας, η ευρύτερη περιοχή Πειραιά-Νίκαιας, η Πάτρα κ.ο.κ., είναι πράγματι ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο. Τράφικινγκ, κακόφημα μπαρ με εμπόριο λευκής σάρκας, διαταγές για δολοφονίες μπράβων αντίπαλων συμμοριών, συμβόλαια θανάτου, μπραβιλίκια και προστασίες και πολλά άλλα έχει γραφτεί πως περνάνε από το χέρι του τοπικού πυρήνα στελεχών της Χρυσής Αβγής, αλλά και δίπλα και μέσα στα τοπικά αστυνομικά τμήματα ή με την συνεργασία και την ανοχή αυτών. Ενα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα, αυτό του Αγίου Παντελεήμονα, φτιάχτηκε ουσιαστικά για να υποστηρίζει τη δράση των τοπικών στελεχών του υποκόσμου της ΧΑ, που εμφανιζόταν μέσα από τις ψευδεπίγραφες ‘Επιτροπές Κατοίκων’, ενώ ένας διοικητής που προΐστατο του τοπικού αστυνομικού τμήματος επί 8 χρόνια (2003-2011), –και συνεπώς ήξερε την περιοχή και όλα τα μαγαζιά σαν την παλάμη του-, δεν πήρε χαμπάρι τίποτα απολύτως. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό για να κατανοήσει κανείς καλύτερα την κατάσταση έτσι όπως διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια στα προπύργια του νεοναζισμού, και τον ρόλο των κυκλωμάτων των μπράβων της νύχτας εκεί, (και αξίζει) να διαβαστεί η Δικαστική Απόφαση 565/2009 του Αρείου Πάγου (Ζ’ Ποινικό Τμήμα, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, 25/02/2009), με πρωταγωνιστές επιφανή στελέχη της ΧΑ [176], ενώ πρωταγωνιστής σε υπόθεση τράφικινγκ που αποκαλύφθηκε πριν λίγα χρόνια ήταν ο τοπικός ‘επιστάτης’ της ναζιστικής συμμορίας [177].

# Προσέξτε τώρα πως η ιστορία αυτή, -η Αστυνομία να συνεργεί με τον τοπικό υπόκοσμο για να κυριαρχήσουν μαζί στο μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί απ’ τα κυκλώματα της νύχτας-, πως επαναλαμβάνεται στην ευρύτερη περιοχή Πειραιά-Νίκαιας. Κι εδώ ξεδιπλωνόταν ένα σχέδιο στο οποίο συμμετείχαν -λόγω υλικών απολαβών- τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος, δίπλα, έξω αλλά και μέσα στην Αστυνομία, μαζί με κυκλώματα ανθρώπων της νύχτας, και φυσικά και με τη συμμετοχή των ποινικών της ναζιστικής συμμορίας. Αλλωστε αυτοί οι χώροι επικαλύπτονται, όταν ο ένας δεν είναι υποσύνολο του άλλου. Το παράδειγμα της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα είναι ενδεικτικό, αλλά όχι το μόνο. Τα ίδια γίνονταν και στο Πέραμα, στον Πειραιά, τα ίδια και σε πολλές επαρχιακές πόλεις. Και ούτε στα πιο τρελά όνειρα των αστυνομικών συντακτών τύπου Βασίλη Λαμπρόπουλου του ‘Βήματος’ ή Βασίλη Χήτου του ‘Αντέννα’ δεν θα μπορούσε να φανερωθεί, σ’ εκείνη τη λίστα με τους υποστηρικτές της ΧΑ, ποιος οπλουργός -που το όνομά του είχε εμπλακεί σε χίλιες ιστορίες- είχε γραφτεί υποστηρικτής της ΧΑ.

Ας δούμε, όμως, την περίπτωση της Νίκαιας:

# Οσοι ασχολούνται με την υπόθεση της ΧΑ, σίγουρα θα θυμούνται τις αποκαλύψεις για τον καρατομημένο πρώην Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας (της περιοχής του Λαγού) Δημήτρη Γιοβανίδη. Κατονομάστηκε σε ένορκη κατάθεση μάρτυρα ως πληροφοριοδότης του πυρήνα της ΧΑ Νίκαιας, και αυτό ήταν το λιγότερο: Ολοι οι χρυσαβγίτες της περιοχής τον γνώριζαν, κυκλοφορούσε πάντα με πολιτικά, στις μοτοπορείες με τα μηχανάκια Innova ήταν εκεί, μπροστά ή δίπλα πάνω σε παπί και ο αριθμός των τηλεφώνου του βρισκόταν σε όλες τις συσκευές, ακόμη και των πιτσιρικάδων χρυσαβγιτών. Εχει κατηγορηθεί για βασανισμούς μεταναστών στο τμήμα Νίκαιας (ξυλοδαρμοί, φάλαγγες, ηλεκτροσόκ). Μέχρι και θάνατος μετανάστη είχε σημειωθεί μες στο τμήμα του, κι ο Γιοβανίδης εκεί, ακλόνητος στη θέση εξουσίας του, στη διοίκηση του τμήματος επί πολλά χρόνια. Και βέβαια, τους ειδοποιούσε για τα πάντα, εφόδους, ελέγχους, για τα παράπονα και τις καταγγελίες που έκαναν περίοικοι και μετανάστες, ακόμη και μετά από σοβαρές σωματικές βλάβες κ.λπ.

«Οταν γινόταν έφοδος της αστυνομίας, τα στιλέτα, τα κλομπ και τα πτυσσόμενα μαχαίρια τα μάζευε ο Πατέλης [Σ.Σ.: ο πυρηνάρχης Νίκαιας], τα έβαζε σε μία σακούλα, τα έδινε στη μάνα του και εκείνη τα μετέφερε σπίτι της. Κάθε φορά που γινόταν έφοδος της αστυνομίας, η οργάνωση είχε έγκαιρη ειδοποίηση από αστυνομικό του Τμήματος Νικαίας, τον Γιοβανίδη» ισχυρίστηκε ένας μάρτυρας [177α].

# Που είπαμε συμβαίνουν αυτά;;; Α, ναι, στη Νίκαια, στην περιοχή του Λαγού. Ο οποίος Λαγός, όπως είδαμε στη σημείωση #159, όπως εκμυστηρευόταν στον στενό του κύκλο, όταν είχε εξαφανιστεί για λίγο απ’ την πιάτσα, έλεγε ότι ο Αρχηγός, μέσω κάποιων φίλων του εφοπλιστών, του έκλεινε ταξίδια με καλό μεροκάματο σε εμπορικά πλοία ως ένοπλος φρουρός σε περιοχές που υπήρχε ο κίνδυνος πειρατείας. Στο σημείο αυτό, ας σημειωθεί η πληροφορία για τις 150.000 ευρώ που είχε σε καταθέσεις ο Λαγός, όπως και οι πληροφορίες για τις δύο offshore εταιρείες στην Κύπρο στο όνομα του ζεύγους των οικονομικών διαχειριστών της ΧΑ, τα ονόματα των οποίων είχαν γίνει γνωστά και από το από το πόρισμα των ανακριτριών προς τη Βουλή της 19/02/2014 [177β]

# Θ’ ανοίξουμε μια παρένθεση εδώ, για να φωτίσουμε ένα φαινομενικά άσχετο θέμα: Ακόμα και κάποιος που επισκέπτεται σποραδικά τις ιστοσελίδες των Ελλήνων ρατσιστών της ΧΑ ή διαβάζει σπάνια τα έντυπά τους, είναι βέβαιον πως θα πέσει πάνω σε μια από τις συνεχόμενες καθημερινές αηδιαστικές hate speech ρατσιστικές αναφορές τους σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τους Εβραίους, τον εβραϊκό λαό ή το Ισραήλ. Αλλοτε σαν ‘σιωνιστές‘, άλλοτε σαν ‘γαμψομύτηδες τοκογλύφοι‘, άλλοτε σαν ‘τσιράκια του Σόρος‘, άλλοτε σαν ‘ανθέλληνες και εχθροί του Ελληνισμού‘ και (ζητάμε συγγνώμη για τις φράσεις που αναγκαστήκαμε να παραθέσουμε), οι Εβραίοι είναι πάντα στο στόχαστρο της ΧΑ, επί 35 χρόνια τώρα, από την ημέρα #1 της ίδρυσής της, και στη μεγάλη παράδοση του χιτλερισμού τους, είναι εμφανές πως δεν θα είχαν κανένα ενδοιασμό να τους εξολοθρεύσουν ξανά, όταν έλθει η ώρα. Είναι στο πρόγραμμά τους. Αφού και μόνο που υπάρχουν, «οι υπάνθρωποι που μολύνουν το ανθρώπινο γένος και τη ράτσα», κρυφό όνειρο του κάθε χρυσαβγίτη είναι ένα νέο Αουσβιτς και δεν το κρύβουν αυτό. Ηταν χαρακτηριστικό, «με τους φτωχούς Εβραίους [Σ.Σ.: της Ελλάδας] φροντίσαν άλλοι και τους καθαρίσαμε και τελειώσαμε να πούμε από εδώ, από την Ελλάδα», έλεγε γελώντας ο Φύρερ σε στιγμές τέρψης σε φιλική συντροφιά.

Προφανώς, «το θέμα είναι τι θα κάνουμε με τους υπόλοιπους Εβραίους»: αυτό δεν το είπε, γιατί άλλαξε η κουβέντα ξαφνικά, αλλά ήταν η φυσική συνέχεια: «όχι δεν τα βάζω με το φτωχό Εβραίο». Ναι, σε πιστέψαμε.

Πως εξηγείται, λοιπόν, το γεγονός πως για έναν συγκεκριμένο άνθρωπο εβραϊκής καταγωγής δεν έχουν πει και δεν έχουν γράψει ποτέ το παραμικρό;;; Δεν είναι κάποιος τυχαίος ή ανώνυμος. Η μητέρα του είναι πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας στα Δωδεκάνησα, και ο ίδιος είναι συχνά χορηγός εκδηλώσεων με εβραϊκό ενδιαφέρον. Και όχι μόνο αυτό: είναι πλούσιος, δηλαδή κεφαλαιοκράτης, διαθέτει μεγάλη πολιτική ισχύ, είναι κάτοχος μεγάλων ΜΜΕ, και το όνομά του έχει αναφερθεί επανειλημμένα σε μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης δημόσιου χρήματος από τράπεζες κ.λπ.
Λογικά, ένα τέτοιο προφίλ θα ήταν ο ιδανικός στόχος στην παραφιλολογία περί «κλεφτών και προδοτών ανθελλήνων και γαμψομύτηδων τοκογλύφων του διεθνούς αμερικανοκομμουνιστικοσιωνισμού» που τόσο αρέσει στη ΧΑ και στα στελέχη της. Και όμως, δεν έχουν πει το παραμικρό γι’ αυτόν.

Σαφώς, θα πρόκειται περί σύμπτωσης.

# Οπως σύμπτωση θα πρέπει να είναι και ένα ακόμη παράξενο γεγονός που γράφτηκε στον τύπο: Τη μέρα που ο ισχυρός αυτός άνδρας κρίθηκε προφυλακιστέος, ο Γιοβανίδης ήταν εκεί, στην ίδια αίθουσα δικαστηρίου, και φώναζε και έκλαιγε και οδυρόταν, και σύμφωνα με τον τύπο, πληροφορούμενος την απόφαση, ξέσπασε σε λυγμούς, πέταξε ένα μπουκάλι νερό στο πάτωμα και άρχισε να φωνάζει «Α@@δι, γαμώτο, όχι ρε πο@@στη μου», ενώ πολλές φορές επικαλέστηκε το όνομα του Θεού. Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, ο Γιοβανίδης δεν αρνήθηκε τη γνωριμία του με τον εφοπλιστή, ενώ έχει γραφτεί στον τύπο πως ήταν και στο μισθολόγιο του εφοπλιστή, για ‘θέματα ασφαλείας’.

# Οπως σύμπτωση δεν μπορεί παρά να είναι και το γεγονός πως όταν ο εφοπλιστής αυτός τα έσπασε με τον πρώην κουμπάρο και συνεταίρο του (ουσιαστικά αχυράνθρωπό του -και στην ιδιοκτησία της εφημερίδας ‘Πρώτο Θέμα’) Αναστάσιο Πάλλη, εκείνον με την ιδιωτική έκθεση με τα ουδέποτε ανευρεθέντα 4.000 λειτουργικά όπλα, αμέσως μετά, ο Πάλλης βρέθηκε να αντιμετωπίζει στα δικαστήρια σαν συνήγορο του Βρετανού μηνυτή του, έναν δικηγόρο που έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με έναν εκ των συνηγόρων των βουλευτών της ΧΑ, τον ίδιο που χρησιμοποιεί η ναζιστική συμμορία για να καταγγείλει «τη σκευωρία της πολιτικής δίωξης», έναν δικηγόρο, μάλιστα, που για να δείξει πόσο πιστός είναι στη συμμορία και στο Μιχαλολιάκο (προφανώς διότι δεν θέλει να χάσει την θέση στο pay-roll), δεν διστάζει να πηγαίνει στις συγκεντρώσεις των 30 ατόμων, έξω από το Εφετείο, όταν προσέρχονταν για τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι βουλευτές της ΧΑ, και να κραυγάζει συνθήματα, χοροπηδώντας, φωνάζοντας και κλαίγοντας.

# Οπως σύμπτωση θα είναι -δίχως άλλο- και ο λόγος για τον οποίο ο Πάλλης αντιμετωπίζει στα δικαστήρια τον Βρετανό πρώην συνεργάτη του και νυν αντίδικο: Ο Βρετανός, που αναμφισβήτητα γνώριζε πολλά καθώς ήταν συνεργάτης τόσο του Πάλλη όσο και του εφοπλιστή, είχε καταγγείλει ότι τον είχαν απαγάγει για να μην αποκαλύψει τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία της κοινής τους, μέχρι τότε, επαγγελματικής δραστηριότητας, που αφορούσε, -ποιον τομέα λέτε;;; -Είχαν μια εταιρεία ένοπλης φύλαξης πλοίων από πειρατεία -κι άλλη σύμπτωση, στο αντικείμενο επαγγελματικής δραστηριότητας εκείνη την εποχή του Λαγού!!! Ο εφοπλιστής, ο Πάλλης, ο Βρετανός κι ένας τέταρτος είχαν από κοινού μια εταιρεία με αντικείμενο την παροχή ασφάλειας σε πλοία για την αντιμετώπιση της πειρατείας (ιδιωτικός στρατός), την IMS Enterprises S.Α. Οι δύο πρώτοι κατείχαν το 65% της εταιρείας και ο Βρετανός Εντουαρντ Πρινγκλ Στέισι με έναν, επίσης Βρετανό, συνεργάτη του το υπόλοιπο 35%. Οι σχέσεις τους χάλασαν όταν, σύμφωνα με την κατάθεση του Αγγλου, «ο εφοπλιστής κατέβαλε κανονικότατα τις πληρωμές και μάλιστα είχε δώσει το υπέρογκο ποσό των 6,4 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά όπλων που προορίζονταν για τους φρουρούς των πλοίων», αλλά τα χρήματα αυτά ποτέ δεν έφτασαν στον προορισμό τους. Για να μην φτάσει η κατάχρηση αυτή στα αυτιά του εφοπλιστή, οι άνθρωποι του Πάλλη απήγαγαν τον Βρετανό, όπως κατέθεσε [177γ].

# Οπως σύμπτωση θα είναι και το γεγονός πως, σύμφωνα με το ‘Ποντίκι‘, 23/10/2008, οι ίδιοι αστυνομικοί της ΕΥΠ που χειρίστηκαν την υπόθεση Βαβύλη (ναι, εκείνου που συνεταιριζόταν με χρυσαβγίτες) ήταν οι άκρες του Πάλλη στην Αστυνομία και στην ΕΥΠ, όπως είδαμε στην σημείωση #6α στην ‘Σκηνή Πρώτη‘, ήδη από την εποχή που και οι δύο αυτοί θεοσεβέστατοι άνθρωποι με το πανομοιότυπο προφίλ (Πάλλης και Βαβύλης, και οι δυο με μεγάλες άκρες στην Εκκλησία και στο Αγιο Ορος, και οι δυο με βαθιά διείσδυση στις αστυνομικές υπηρεσίες) εμφανίζονταν σαν μεγαλέμποροι όπλων και προσπαθούσαν να πουλήσουν πανάκριβο εξοπλισμό στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

# Οπως, τέλος, σύμπτωση αποτελεί και η απάντηση στην ερώτηση «Και σε ποιανού τα καράβια είπαμε έβρισκε ο Μιχαλολιάκος δουλειά για τον Λαγό τότε;;;» –Μα στα δικά του καράβια δούλευε σαν ‘υπεύθυνος ασφαλείας’ ο Λαγός, σ’ αυτόν τον εφοπλιστή -έτσι γράφτηκε στον τύπο.

 

Το πρωτοπαλίκαρο του Λαγού, ο επικεφαλής του Τάγματος Εφόδου Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, ένοπλος σε κατάστρωμα πλοίου.
Το πρωτοπαλίκαρο του Λαγού, ο επικεφαλής του Τάγματος Εφόδου Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, ένοπλος σε κατάστρωμα πλοίου.

 

# Φαίνεται, λοιπόν, πως οι δουλειές πήγαιναν πρίμα, ‘κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια‘ -και στη Νίκαια. Ετσι κάνουν οι φίλοι: βάζουν ρεφενέ, ό,τι έχει ο καθένας. Ο Γιοβανίδης με τους δικούς του, ο Λαγός με τα τάγματα εφόδου που διοικούσε και με ολόκληρη την τοπική με όλους τους ποινικούς, όπως στον Αγιο Παντελεήμονα, ο εφοπλιστής τους δικούς του ανθρώπους και τις εταιρείες του, ο Πάλλης τις δικές του άκρες και τις αμφιλεγόμενες εταιρείες του, όλοι έκαναν αλληλοεκδουλεύσεις ο ένας στον άλλο, και όλοι ήταν ευχαριστημένοι, αφού το χρήμα κυκλοφορούσε και άλλαζε χέρια χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Οι περιπτώσεις του Αγίου Παντελεήμονα, της Πάτρας με τις δικές της ‘Επιτροπές κατοίκων‘ και του Πειραιά-Νίκαιας είναι άλλη μια απόδειξη γι’ αυτό που λέγαμε πριν λίγο καιρό, εδώ, ‘Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής‘:

Πως η ΧΑ ανδρώθηκε ακολουθώντας (ή συμμετέχοντας παρασιτικά) την ανάπτυξη φέουδων εντός του ελληνικού κράτους και των ελληνικών ελίτ, ας πούμε της ‘ελληνικής αστικής τάξης’ στη βαλκανική εκδοχή της: Λίγο μαφία, λίγο καπιταλισμός, λίγο διασυνδέσεις με όσους έχουν κρατική εξουσία, και πάντα το χρήμα μαύρο και κάτω απ’ το τραπέζι. Οπως γράφτηκε κάπου, ατομικά συμφέροντα που κατά περίπτωση συμμαχούν ή αντιμάχονται άλλα ατομικά συμφέροντα, ποιος θα πρωτομπεί στην υπηρεσία κάποιων άλλων ατομικών συμφερόντων, για να τα βάλουν με κάποια άλλα ατομικά συμφέροντα.

Μέχρι τη δολοφονία Φύσσα. Τότε άλλαξαν όλα, δυστυχώς· φιλίες και συνεργασίες χάλασαν και η διχόνοια μπήκε ανάμεσα στους πρώην φίλους και συνεργάτες -κι έτσι εξηγείται λ.χ. πως έστειλαν τον χρυσαβγίτη δικηγόρο να χτυπήσει τον πρώην αχυράνθρωπό τους.

# Διότι, όπως είπε εν ολίγοις και εκείνος ο Νικαιώτης χρυσαβγίτης στο διάλογο στο τηλέφωνο που καταγράφηκε από τις συνακροάσεις:

«[…] άμα δεν μιλάγανε με τον πούστη τον Γιοβανίδη και τους άλλους δεν θα έβγαινε ότι είμαστε μαζί με την αστυνομία, ούτε οι νυχτερινές, ούτε αυτή η εκπαίδευση, ούτε όλα αυτά που κάναμε, με τους ασύρματους, με τον Γιοβανίδη και με τους μπάτσους» [177δ].

Φαίνεται πως η διαπλοκή αστυνομικών-εφοπλιστών-Χρυσής Αβγής είναι μεγαλύτερη από όσο γνωρίζουν οι αρχηγοί της ΕΛΑΣ, σύμφωνα και με το πόρισμα της πολύμηνης έρευνας που διεξήγαγε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Οπως διαβάζουμε:

«Ενδεικτικά, προκύπτει ότι την 23η Σεπτεμβρίου περιήλθε σε γνώση της υπηρεσίας η πληροφορία ότι «διατιθέμενος αστυνομικός στη φρουρά εφοπλιστή, ονόματι ‘Μπάμπης’, ο οποίος υπηρετεί στην ΕΚΑΜ δηλώνει απροκάλυπτα ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή […] εμπορεύεται ηλεκτρικούς εκκενωτές taser και είχε εμπλακεί σε επεισόδιο με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ». Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εν λόγω αστυνομικός χρησιμοποιούσε τις νυχτερινές ώρες σκοπευτήριο της Αστυνομίας επί της λεωφόρου Κηφισίας έχοντας την κάλυψη αξιωματικού της ΕΛΑΣ. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 48χρονο αρχιφύλακα της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, τα πλήρη στοιχεία του οποίου αναφέρονται στο πόρισμα που υπεβλήθη στις αρμόδιες εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές» [177ε].

 

## ΣΗΜΕΙΟ 10ο: Μιλώντας για τη νύχτα και τα κυκλώματά της, ας θυμηθούμε σε αυτό το σημείο ότι η οικογένεια Μιχαλολιάκου έχει συμφέροντα στο γνωστό ροζ ξενοδοχείο ημιδιαμονής ‘New Dream’, που προσφέρει «διακριτική είσοδο» και υπηρεσίες αυστηρά «τρίωρης ημιδιαμονής» [178]. Στο ΔΣ της εταιρείας ‘Λυδία ΑΕ‘ που διαχειρίζεται το ροζ ξενοδοχείο συμμετείχαν ο Μιχαλολιάκος, η σύζυγος Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου και ο αδελφός της Αθανάσιος. Αυτό, μέχρι πρόσφατα, απ’ όταν το ζεύγος έφυγε από το ΔΣ της επιχείρησης και αντικαταστάθηκε από μια … υπήκοο Φιλιππινών (!!!) Ενδιαφέρον έχει εδώ και το εξής: Οταν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων συζητιόταν το ζήτημα των κριτηρίων αδειοδότησης των οίκων ανοχής, ο Μιχαλολιάκος απουσίαζε [179].

 

ΦΕΚ 1220 της 21/02/2013: Η Φιλιππινέζα στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Είναι ενδιαφέρον, αν το σκεφτεί κανείς: Ενα ροζ ξενοδοχείο στο οποίο, ε, δεν μπορούμε να πούμε ότι συχνάζουν και οι πλέον ευσεβείς εθνικόφρονες 'Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών' (ή μήπως αυτοί ακριβώς συχνάζουν;;;),το οποίο -όπως γράφτηκε- διαχειρίζονται Αλβανοί, και στο οποίο λογικά θα δουλεύουν Ουκρανές, Ρουμάνες και Μολδαβές 'αντροχωρίστρες' (σύμφωνα με την ορολογία των ... χρυσαβγιτισσών συζύγων), και στου ΔΣ του οποίου βρίσκεται η Φιλιππινέζα υπηρέτρια!!!! Η οικογένεια Μιχαλολιάκου δίνει νόημα στο σλόγκαν με το οποίο έκαναν την μεγάλη εκτίναξη, το 'Εξω οι ξένοι'. Ναι, ασφαλώς, 'έξω οι ξένοι', εκτός από εκείνους που τους έχουμε σκλάβους να δουλεύουν για να κονομάει η οικογένειά μας, θα ήταν ακριβέστερο.
ΦΕΚ 1220 της 21/02/2013: Η Φιλιππινέζα στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Είναι ενδιαφέρον, αν το σκεφτεί κανείς: Ενα ροζ ξενοδοχείο στο οποίο, ε, δεν μπορούμε να πούμε ότι συχνάζουν και οι πλέον ευσεβείς εθνικόφρονες «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» (ή μήπως αυτοί ακριβώς συχνάζουν;;;),το οποίο -όπως γράφτηκε- διαχειρίζονται Αλβανοί, και στο οποίο λογικά θα δουλεύουν Ουκρανές, Ρουμάνες και Μολδαβές «αντροχωρίστρες» (σύμφωνα με την ορολογία των … χρυσαβγιτισσών συζύγων), και στου ΔΣ του οποίου βρίσκεται η Φιλιππινέζα υπηρέτρια!!!! Η οικογένεια Μιχαλολιάκου δίνει νόημα στο σλόγκαν με το οποίο έκαναν την μεγάλη εκτίναξη, το «Εξω οι ξένοι«. Ναι, ασφαλώς, «έξω οι ξένοι», εκτός από εκείνους που τους έχουμε σκλάβους να δουλεύουν για να κονομάει η οικογένειά μας, θα ήταν ακριβέστερο.

 

# Μια ενδιαφέρουσα πτυχή της ιστορίας, για την εισοδηματία Ελένη Ζαρούλια είναι η εξής: Είναι προς διερεύνηση το θέμα της σύλληψης ενός Βασίλειου Ζαρούλια τον Οκτώβρη του 1944, μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς, όταν γίνονταν μαζικές συλλήψεις δωσίλογων, μαυραγοριτών και συνεργατών των ναζί. Ο συγκεκριμένος Βασίλειος Ζαρούλιας είχε κατηγορηθεί πως υποδείκνυε στις γερμανικές αρχές ευκατάστατους Αθηναίους, οι οποίοι συλλαμβάνονταν για να γίνει αμέσως μετά παζάρι με χρυσές λίρες, αν ήθελαν να απελευθερωθούν από τα κρατητήρια της Μέρλιν και της Κοραή. Δουλειά με μεγάλες προοπτικές άμεσων τρελών κερδών.

 

Εφημερίδα Καθημερινά Νέα, 24/10/1944, τίτλος 'Οι πράκτορες του εχθρού'· Σύλληψη του Βασίλειου Ζαρούλια μαζί με τον Λ. Χριστοδήμο, υιό υπουργού του επισιτισμού επί κατοχής
Εφημερίδα Καθημερινά Νέα, 24/10/1944, τίτλος «Οι πράκτορες του εχθρού»· Σύλληψη του Βασίλειου Ζαρούλια μαζί με τον Λ. Χριστοδήμο, υιό υπουργού του επισιτισμού επί κατοχής

 

# Και μιας που πιάσαμε τα κατοχικά της οικογένειας, ας σημειωθεί ότι στον επίσημο κατάλογο με τα μέλη της ‘Οργάνωσης Χ’ που κατέθεσε στο ΓΕΣ ο ίδιος ο Γεώργιος Γρίβας στις 24/05/1950, υπάρχουν τρεις Μιχαλολιάκοι:

– ο Αστυφύλαξ Μιχαλολιάκος Παναγιώτης, που ήταν μέλος της ‘Χ’ από το Νοέμβριο του 1941 μέχρι τον Δκέμβριο του 1944,
– ο Αστυφύλαξ Μιχαλολιάκος Αντώνιος, επίσης από Νοέμβριο 1941 μέχρι Δεκέμβριο 1944,
– και ο Μιχαλολιάκος Γεώργιος, σε παρένθεση ‘Δημήτριος’, επίσης από Νοέμβριο 1941 μέχρι Μάρτιο 1944 οπότε και «εδολοφονήθη υπό της ΟΠΛΑ», σύμφωνα με την έκθεση του Γρίβα [180].

# Και δεν είναι οι μόνοι, ασφαλώς, οι καταγόμενοι από οικογένειες χιτών, τ/αλητών και δωσιλόγων. Αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά λ.χ. στους καταλόγους με τους υποψήφιους της συμμορίας στις τελευταίες εκλογές του Μαΐου 2014, τριψήφιος είναι ο κατάλογος ονομάτων από την εθνικοφροσύνη της δεκαετίας του 1940 στην ναζιστική ακροδεξιά του σήμερα, όπως κι εδώ (περίπτωση Μπαρμπαρούση) αλλά κι εδώ (στο πέμπτο κουίζ, περίπτωση Αλεξόπουλου).

 

## ΣΗΜΕΙΟ 11ο: Ας ξαναγυρίσουμε στους τωρινούς δωσίλογους και εχθρούς της Δημοκρατίας: Σ’ αυτό το σημείο, θα πρέπει ίσως να θυμηθούμε την διαπίστωση του δημοσιογράφου Νίκου Χασαπόπουλου, όπως την διατύπωσε στην εκπομπή ‘Αυτοψία’: Ο Μιχαλολιάκος, είπε, δεν προκύπτει από πουθενά ότι έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του [181]. Σπούδαζε μαθηματικός εκεί γύρω στην αρχή της Μεταπολίτευσης, αλλά κανένας δεν ξέρει αν πήρε ποτέ πτυχίο και αν ποτέ εξάσκησε το επάγγελμα. Από το πρώτο ‘πόθεν έσχες’ που υποχρεώθηκε να καταθέσει στη Βουλή για τα εισοδήματα του 2012, προκύπτει ότι το ζεύγος Μιχαλολιάκου-Ζαρούλια είναι κάτοχοι μιας διόλου ευκαταφρόνητης περιουσίας, και αυτό το συγκεκριμένο είναι κάτι που τονίζουν όλοι οι απογοητευμένοι πρώην χρυσαβγίτες: Οτι ο αρχηγός τους περνάει ζωή χαρισάμενη με όλες τις ανέσεις, χωρίς να έχει ασκήσει ποτέ κανένα επάγγελμα, την ίδια στιγμή που οι φτωχοί νεοναζί της ΧΑ ήταν υποχρεωμένοι να δίνουν συνδρομές και να αγοράζουν τις πανάκριβες στολές παραλλαγής και τα αξεσουάρ με τα διάσημα της συμμορίας που διαθέτει αποκλειστικά η ‘Φάλαγγα‘ του Παναγιώταρου, εισαγόμενα και ‘Made in Pakistan‘, ασφαλώς [182].

 

Οι δουλειές πάνε καλά. Από 89.000 ευρώ κέρδη χρήσεως προ φόρων το 2009 (επάνω), στις 127.000 ευρώ το 2010 (κάτω). Πηγή ΦΕΚ 3396 κ.λπ στη Διαύγεια, Ισολογισμοί Λυδία ΑΕ Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων κά.
Οι δουλειές πάνε καλά. Από 89.000 ευρώ κέρδη χρήσεως προ φόρων το 2009 (επάνω), στις 127.000 ευρώ το 2010 (κάτω). Πηγή ΦΕΚ 3396 κ.λπ στη Διαύγεια, Ισολογισμοί Λυδία ΑΕ Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων κά, κλικ εδώ.

 

## ΣΗΜΕΙΟ 12ο: Μπορεί ένσημο να μην έχουμε κολλήσει ποτέ στη ζωή μας, όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, οι οικογενειακή επιχείρηση-φαμίλια ‘Χρυσή Αυγή ΑΕ’ πηγαίνει πάρα πολύ καλά, ειδικά σε ό,τι αφορά τις ταμειακές εισροές από τον δημόσιο κορβανά. Ενα πολύ ωραίο γραφικό από την ‘Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος – JailGoldenDawn‘, σχεδιάγραμμα της Φαμίλιας-Οικογενειακής επιχείρησης Χρυσή Αυγή ΑΕ, με τον Αρχηγό, τα μέλη της συμμορίας, tutti i membri della famiglia, τους κουμπάρους underbosses με τις συζύγους τους και κάποιους υπαλλήλους caporegimes και λοιπούς consiglieri, επίσης με τις συζύγους τους, είναι χαρακτηριστικό [183]:

 

Πάνω απ' όλα η Οικογένεια. Η Famiglia. Μακριά από 'μας ο νεποτισμός, η φαυλοκρατία, η οικογενειοκρατία, το βόλεμα ημετέρων και τα ρουσφέτια. Χρυσή Αυγή για την αξιοκρατία, επιτέλους.
Πάνω απ’ όλα η Οικογένεια. Η Famiglia. Μακριά από ‘μας ο νεποτισμός, η φαυλοκρατία, η οικογενειοκρατία, το βόλεμα ημετέρων και τα ρουσφέτια. Χρυσή Αυγή για την αξιοκρατία, επιτέλους.

 

Οσο για το ποσό που ενθυλακώνουν κάθε μήνα οι βουλευτές της ΧΑ, όχι δεν είναι «ίσο με τον μισθό ενός συνταγματάρχη», όπως διαφήμιζαν τότε στις αρχές που πρωτομπήκαν στη Βουλή. Ο ίδιος ο Παναγιώταρος το αποκάλυψε επάνω στην ταραχή του να απαντήσει σε έναν τηλεθεατή του για τα άτοκα δάνεια που πήρε κι αυτός κι άλλοι βουλευτές της ΧΑ. Είπε συγκεκριμένα ότι δίνουν στο κόμμα «το ήμισυ της αποζημίωσης, φτάνουν τα 6.000 ευρώ». Πράγμα που σημαίνει πως τα άλλα μισά που κρατάνε στην τσέπη τους είναι επίσης «6.000 ευρώ» [183α].

 

## ΣΗΜΕΙΟ 13ο: Τέλος, είναι χαρακτηριστικό ότι στο κόμμα του Μιχαλολιάκου δεν υπήρξε ποτέ κάποιο όργανο αρμόδιο για τα οικονομικά της οργάνωσης. Μέχρι την είσοδο της οργάνωσης στη Βουλή, το ΑΦΜ που χρησιμοποιούσε το κόμμα ήταν το ΑΦΜ του Μιχαλολιάκου. Ολα τα οικονομικά περνούσαν απ’ τα χέρια του. Οπως γράφτηκε στην ‘Καθημερινή’:

«Πολλές από αυτές [τις δράσεις] πληρώνονταν σε ‘είδος’ έπειτα από ‘μεθοδική’ και συχνά φορτική πίεση που ασκούσαν παράγοντες του ‘Λαϊκού Συνδέσμου’ σε ντόπιους επιχειρηματίες, όπως αποδεικνύει η περίπτωση της Κορίνθου […]. Τις μεγαλύτερες χορηγίες, που ασφαλώς υπήρχαν, τις διαχειρίζετο ο επικεφαλής της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος με βάση τις ανάγκες του κόμματος και μάλλον με προσωπικό του δίκτυο […]. Στο παρελθόν αυτές αφορούσαν στην ενίσχυση σε είδος (π.χ. ψηφοδέλτια, χαρτί, τηλεοπτικό και άλλο χρόνο σε περιφερειακά κανάλια […]. Τέτοιες χορηγίες συνήθως τιμολογούνταν απευθείας στον χορηγό» [184].

Μόνο μετά τις εκλογές του 2012 ο Μιχαλολιάκος έφτιαξε μια ‘Επιτροπή Οικονομικών‘, με όλα τα μέλη της διορισμένα από τον ίδιο [185]. Οπως διαβάζουμε σε μια συνέντευξη του Φύρερ στον Αντώνη Ελληνα που δεν έγινε ιδιαιτέρως γνωστή στην Ελλάδα, μέχρι το 2012, όλες οι οικονομικές δοσοληψίες της οργάνωσης, όπως επίσης και η κατάληξη των συνδρομών των 1.000 ή 2.000 ή 3.000 (μυημένων και με ‘χρίσμα’) μελών της ναζιστικής γκρούπας, όπως επίσης και οι πάσης φύσεως συνδρομές και κουπόνια ενίσχυσης, όλα ελέγχονταν από τον ίδιο τον Φύρερ [186]. Και εξακολουθούν να ελέγχονται, δηλαδή, αφού τα μέλη της ‘Επιτροπής Οικονομικών’ διορίζονται και παύονται από τον Μιχαλολιάκο, όπως άλλωστε το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα 5 (‘ανώτατα’) όργανα του κόμματος, σύμφωνα με την ‘Αρχή του Αρχηγού‘, μεταφορά στα καθ’ ημάς του χιτλερικού ‘Fuhrerprinzip‘ [187].

 

Από το Εθνος, 31/08/2014, οι γνωστοί διορισμένοι συγγενείς από την famiglia Μιχαλολιάκου.
Από το Εθνος, 31/08/2014, οι γνωστοί διορισμένοι συγγενείς από την famiglia Μιχαλολιάκου.

 

### Ας ξαναγυρίσουμε, όμως, σε αυτό από το οποίο ξεκίνησε η ιστορία μας, από την ‘Σκηνή Πρώτη‘. Είπαμε στην αρχή για την συνεργασία Παναγιώταρου-Βαβύλη με αντικείμενο των αγοραπωλησιών κάποιου είδους στρατιωτικά υλικά. Είπαμε για τα κοινά οικονομικά συμφέροντα του πολυπράγμονος πράκτορα με αρκετές εταιρείες όπλων. Είπαμε για τα οπλοστάσια που ανακαλύπτονταν την περίοδο 1963-1965 (δύο φορές) και την περίοδο 1977-1979 (τρεις φορές) με εμπλεκόμενο πάντα τον Παξινόπουλο, ο οποίος αποτελούσε ένα σχεδόν μυθικό πρόσωπο στους κύκλους των βομβιστών τρομοκρατών νεοφασιστών της Μεταπολίτευσης· -για την ακρίβεια, ό,τι ήταν ο Πλεύρης για τα ‘θεωρητικά‘ του ελληνικής κοπής εθνικοσοσιαλισμού, το ίδιο ακριβώς ήταν ο Παξινόπουλος για τα ‘ακτιβιστικά‘, με τα όπλα και τις βόμβες. Ο Παξινόπουλος, έχοντας ξεκινήσει την παρακρατική καριέρα του υπό το βλέμμα του Μανιαδάκη ως χιτλερικός, στους κύκλους του Πλεύρη και του Τάκη Μιχαλόλια (όπως είδαμε στις Σκηνές Δεύτερη, Τέταρτη και Εκτη), και έχοντας περάσει από την διοίκηση των ένοπλων παπαδοπουλικών παραστρατιωτικών ‘Αλκίμων‘ επί χούντας, είχε συλληφθεί 5 φορές, είχε καταδικαστεί τρεις φορές, ήταν συγκατηγορούμενος του Καλέντζη δύο φορές και συγκατηγορούμενος του Μιχαλολιάκου άλλες δύο φορές.

Ποια είναι τα νήματα που συνδέουν αυτές τις υποθέσεις μεταξύ τους;;;
Ο παρατηρητικός αναγνώστης ίσως τα έχει προσέξει: Μια διεύθυνση: Δημητσάνας, 16, δίπλα στη ΓΑΔΑ.

Ας δούμε προσεκτικά:
Ερώτηση: Σε ποια διεύθυνση λειτουργούσαν οι εταιρείες συμφερόντων Βαβύλη και συνεργατών (δύο τουλάχιστον εκ των οποίων είχαν άμεσες σχέσεις με τη ΧΑ και την ευρύτερη ακροδεξιά), όπως η εταιρεία όπλων ‘TACTICAL‘;;;
Απάντηση: Στη διεύθυνση Δημητσάνας 16, δίπλα στη ΓΑΔΑ.

Συνοψίζοντας, βλέπουμε:

# Οπλα κρυμμένα το 1963, στην οδό Δημητσάνας 16.
# Οπλα κρυμμένα την περίοδο 1977-1979, στην οδό Δημητσάνας 16.
# Οπλα φανερά και προς πώλησιν, από το 1972 και μέχρι το 2004 (τουλάχιστον), αν όχι μέχρι και τώρα που μιλάμε, στην οδό Δημητσάνας 16.

Ακόμα και στον … ‘Χρυσό Οδηγό’ αν κοιτάξει κανείς, διαπιστώνει τα εξής:
Η εταιρεία όπλων ‘TACTICAL‘ ιδρύθηκε το 1972 και από τότε λειτουργεί ανελλιπώς, όπως οι και άλλες εταιρείες (‘ΑΤΕΚ’, ‘Αρμαντίλο’ κ.λπ) σε αυτή τη διεύθυνση, προφανώς των ίδιων συμφερόντων, αφού μοιράζονται τις ίδιες εγκαταστάσεις [188].

Κοιτάξτε τις συμπτώσεις τώρα:

# Στην ίδια διεύθυνση που είχε ανακαλυφτεί το πρώτο οπλοστάσιο του Παξινόπουλου το 1963, όταν βρίσκονταν στους κύκλους των χιτλερικών τρομοκρατών, του Πλεύρη και του Τάκη Μιχαλόλια, τότε που απειλούσε ν’ αυτοκτονήσει, λίγα χρόνια μετά στεγάζεται εταιρεία όπλων. Τι να υποθέσει κανείς;;; Οτι, δηλαδή, από όλες-όλες-όλες τις πιθανές επιχειρήσεις, η οικογένεια Παξινόπουλου διάλεξε να παραχωρήσει (;;;) το κατάστημα στο οίκημά της σε μια εταιρεία όπλων (;;;). Η οποία εταιρεία, ήταν ομολογουμένως μια πολύ έξυπνη επιχειρηματική κίνηση, όποιος κι αν ήταν ο επιχειρηματίας, τότε το 1972. Σε στρατιωτικό και αστυνομοκρατούμενο καθεστώς, το εμπόριο όπλων λογικά θα γνώριζε άνθηση, χώρια που μέσα στη χούντα το να αποκτήσει κανείς άδεια για να εμπορεύεται όπλα, ε, δεν ήταν και το απλό πράγμα του κόσμου. Σίγουρα χρειάζονται υψηλού επιπέδου connections. Αλλά και η τοποθεσία ήταν ιδανική: Στο διπλανό τετράγωνο από το κτίριο που στεγάστηκαν όλες οι υπηρεσίες της τότε παντοδύναμης Αστυνομίας, Χωροφυλακής και Ασφάλειας.

# Οι συμπτώσεις συνεχίζονται: Σε όλη σχεδόν την επόμενη δεκαετία, ο Παξινόπουλος απασχολούσε τις αρχές με υποθέσεις που είχαν σχέση με όπλα -και εκρηκτικά. Συλλαμβανόταν, προφυλακιζόταν, δικαζόταν, απαλλασσόταν, καταζητούνταν, παρουσιαζόταν, ξαναδικαζόταν, ξανακαταδικαζόταν κ.ο.κ. και -κυρίως- γινόταν έρευνες στα οικήματά του -και πάντα στο επίκεντρο υπήρχαν όπλα. Ο Παξινόπουλος, ο ‘συναγωνιστής’ και συγκατηγορούμενος του Μιχαλολιάκου και του Καλέντζη, να μην το ξεχνάμε αυτό, όπως επίσης να μην ξεχνάμε και ότι η αδελφή του κινούνταν σε αυτούς τους κύκλους όλο αυτό το διάστημα.

# Στην πολυκατοικία του Παξινόπουλου, λοιπόν, ανθούσαν επί 40 χρόνια επιχειρήσεις με όπλα, όπως η εταιρείες με τις επωνυμίες ‘Tactical’, ‘ΑΤΕΚ’, ‘Αρμαντίλο’ κ.λπ., στις οποίες υπήρχαν κοινά συμφέροντα με τον σκοτεινό πολυπράκτορα Βαβύλη (ο οποίος, σε ένα γύρισμα της τύχης που δείχνει πως όλα τα πράγματα στο ελληνικό ακροδεξιό κρατικοπαρακράτος, κύκλους κάνουν, είχε δικηγόρο τον διάσημο δραστήριο ΕΚΟΦίτη Γιώργο Αλφαντάκη, τον ‘συναγωνιστή’ του Επαμεινώνδα Στάθη, που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΧΑ τον Μάιο του 2014!!!). Εταιρείες που είχαν target group και τους αστυνομικούς, κι έτσι εξηγείται η διαφήμισή τους στο επίσημο περιοδικό της Αστυνομίας. Προσέξτε στην παρακάτω διαφήμιση της εν λόγω εταιρείας και τη δεύτερη διεύθυνση:

 

Περιοδικό 'Αστυνομική Ανασκόπηση', έκδοση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τεύχος #229, Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2005
Περιοδικό «Αστυνομική Ανασκόπηση», έκδοση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τεύχος #229, Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2005

 

Η δεύτερη διεύθυνση της εταιρείας ‘ΑΤΕΚ‘, δηλαδή της εταιρείας ‘Tactical‘, είναι Βυτίνης 4, επίσης πολύ κοντά από τη ΓΑΔΑ. Βλέπουμε ότι ιδιοκτήτης είναι το ίδιο πρόσωπο, ο Κ**********ς Λ*****ς, όπως στην είδηση από τον ΣΚΑΪ. [Σ.Σ.: βλ. σημείωση #5, ‘Ποιος είναι ο Απόστολος Βαβύλης‘, 10/02/2005 (κλικ εδώ), αλλά και εδώ http://www.iport.gr/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΛΑΜΕΡΑΣ-ΚΑΙ-ΣΙΑ-Εe-p-59586.html].

Υπάρχει κι άλλη παρόμοια εταιρεία, η 4η στη σειρά, με το όνομα ‘EnGarde Greece/Target Group Ltd‘ στην ίδια διεύθυνση, Δημητσάνας 16
http://www.engardegreece.com/contact.htm

κι εδώ
www.vrisko.gr/details/ai_e_ea76eafcda25c7a0d475j12cb74

κι εδώ
http://www.targetgroup.gr/?page_id=356
[189]

Η οποία εταιρεία προτείνεται, μάλιστα, για αγορά αξιόπιστου αστυνομικού εξοπλισμού σε διαδικτυακά φόρουμ συζητήσεων αστυνομικών (κλικ εδώ) [190].

# Ο Βαβύλης, λοιπόν, ο ίδιος που έκανε δουλειές με τις εταιρείες αυτές, ο ίδιος έκανε δουλειές και με τον Παναγιώταρο (που όπως έχει πει ο ίδιος, η επιχείρησή του δεν πουλάει απευθείας στα Ενοπλα Σώματα· πουλάει σε άλλες επιχειρήσεις οι οποίες με τη σειρά τους πουλάνε στην Αστυνομία), με αντικείμενο πάντα στρατιωτικής-αστυνομικής χρήσης εξοπλισμό. Ενας άλλος συνεργάτης του Βαβύλη δραστηριοποιήθηκε στην ίδια ‘επιτροπή ακτιβισμού’ της ομάδας ‘Παρεμπόριο STOP‘ με δύο χρυσαβγίτες δικηγόρους και άλλους χρυσαβγίτες νυν και πρώην, όπως είδαμε στην ‘Σκηνή Πρώτη‘. Και οι εταιρείες ‘Tactical’ κ.λπ. της οδού Δημητσάνας 16, από την φύση του αντικειμένου τους και από την τοποθεσία τους, έκαναν δουλειές και εμπλέκονταν σε συναλλαγές με τα Σώματα Ασφαλείας, μεμονωμένα ή στο σύνολο, επίσημα ή ίσως -λογικά- και ανεπίσημα. Ολοι γνωρίζουν ότι οι αστυνομικοί αγοράζουν αστυνομικό εξοπλισμό από διάφορα κανάλια, μιας που η υπηρεσία τους δεν μεριμνά για να τους προμηθεύσει τα απαραίτητα υλικά.

Με μια τυχαία αναζήτηση στη ‘Διαύγεια’, είδαμε μια περίπτωση όπου μια εταιρεία με το όνομα ‘Tactical‘ στον τίτλο της πήρε μια δουλειά της ΕΛΑΣ για προμήθεια αστυνομικού υλικού (κλικ εδώ) [191].

 

Tactical, Δημητσάνας 16, φωτογραφία από Google maps, Ιούνιος 2014
Tactical, Δημητσάνας 16, φωτογραφία από Google maps, Ιούνιος 2014

 

 

# Κι εκεί που σπάγαμε το κεφάλι μας με τις συμπτώσεις αυτές, μια συζήτηση σε ένα φόρουμ άνοιξε μια νέα οπτική στην υπόθεση αυτή. Στη συζήτηση αυτή συμμετείχε ο Καλέντζης (αυτό επιβεβαιώνεται καθώς όσοι έχουν τύχει να διαβάζουν παρεμβάσεις του Καλέντζη στο διαδίκτυο, γνωρίζουν ότι πάντα, ίσως από λόγους έλλειψης επικοινωνίας και μοναξιάς, ο Καλέντζης δίνει πάντα e-mail, διεύθυνση και τηλέφωνο) και ένας από το περιβάλλον του, μάλλον φίλος του, αν κρίνει κανείς από τον τρόπο που απευθύνονται ο ένας στον άλλο:
https://athens.indymedia.org/post/919247

Και διαβάζουμε τα εξής (σαν να είναι ένα κρίσιμο και σημαντικό κομμάτι του παζλ ή ένας πολύ σημαντικός χαμένος κρίκος της αλυσίδας που βρέθηκε ξαφνικά). Ρωτάει κάποιος για τις δουλειές του Βαβύλη και απαντάει ο φίλος του Καλέντζη (ο οποίος παίρνει το λόγο αμέσως μετά, χωρίς να διαψεύσει τίποτα, παρά μόνο ζητάει να χρησιμοποιηθούν τα αρχικά και όχι ολόκληρο το όνομα για το πρόσωπο στο οποίο γίνεται η αναφορά, την αδελφή του Παξινόπουλου):

«[…] Το συγκεκριμένο μαγαζί εμπορίας ΟΠΛΩΝ βρίσκονταν στην οδό Δημητσάνας 16 δίπλα από τη ΓΑΔΑ και ιδιοκτήτρια είναι η Θ. Π(αξινοπούλου), που ζει στην ίδια πολυκατοικία νοικιάζοντας μερικά ακόμα διαμερίσματα ιδιοκτησίας της. Η ΘΠ ήταν η αδελφή του γνωστού Λογγίνου Παξινόπουλου (παλιού τραμπούκου ακροδεξιού της περιοχής που πέθανε πρόσφατα […]) και αγαπημένη φίλη του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου στην εφημερίδα του οποίου έγραφε για πολλά χρόνια. Η ΘΠ με τα νοίκια του συγκεκριμένου μαγαζιού που νοίκιαζε ο Βαβύλης (και με των άλλων διαμερισμάτων) χρηματοδοτεί την ΧΑ επί χρόνια γιατί τόσο αυτή όσο και ο πεθαμένος αδερφός της υπήρξαν παιδικοί φίλοι του Νίκου Μιχαλολιάκου. Αυτή (η οδός Δημητσάνας 16) είναι μία από τις πηγές χρηματοδότησης του Μιχαλολιάκου και υπάρχουν και ‘πολλές’ άλλες. Από δω και κάτω όμως αρχίζει το ζουμί. Οταν ο Καλέντζης ήταν στη φυλακή, η ΘΠ τον είδε για μελλοντικό άντρα της και δήλωσε στη μάνα του ότι είχαν δεσμό. Ο Καλέντζης έγινε έξαλλος και η ΘΠ περίμενε να αποφυλακιστεί. Οταν αποφυλακίστηκε ο Καλέντζης που δεν ήθελε καμιά σχέση με αυτό το λουμπεναριό (τους θεωρούσε παρακρατικούς χαφιέδες) εξήγησε στη ΘΠ ότι ήταν δεσμευμένος με άλλη γυναίκα (αλήθεια της έλεγε) οπότε αυτή λύσσαξε. Τότε αποτάνθηκε στο Μιχαλόπουλο για να τον βάλει να εκβιάσει το Καλέντζη και ο Καλέντζης έστειλε στο διάολο και τον Γρηγόρη που κατάλαβε από τους πρώτους (1989) ότι ήταν κολόπανο της ασφάλειας. Μακριά λοιπόν από όλους αυτούς τους μπατσοχαφιέδες στάθηκε ο Καλέντζης που γνωρίζω από παιδί (είμαι μεγαλύτερός του). Η ΘΠ συνέχισε μαζί με τα χαφιεδόσκυλα της ΧΑ να λασπολογούν τον Καλέντζη σαν πούστη και ο Καλέντζης συνεχίζει να κάνει πλάκα σε όλους και να λέει: ‘Ας λέει ότι θέλει ο καθένας αρκεί να μη μου τα λέει ο κ***ς μου’» [192].

Τον ερωτεύτηκε (Ο Αριστοτέλης Καλέντζης σε εφηβική ηλικία με άσπρο κουστούμι και δίπλα, σε μαθητική ηλικία)
Τον ερωτεύτηκε (Ο Αριστοτέλης Καλέντζης σε εφηβική ηλικία με άσπρο κουστούμι και δίπλα, σε μαθητική ηλικία)

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Σκηνής Ενάτης

[150] Εκπομπή του AlphaTV με την Σοφία Παπαϊωάννου ‘360 μοίρες’, με θέμα ‘Η ιστορία της Χρυσής Αυγής και οι χρηματοδότες των ναζιστικών οργανώσεων’, 15/10/2013
http://www.alphatv.gr/shows/informative/360moires/webtv/360-moires-hrysi-aygi
// Ολόκληρη η εκπομπή:
http://www.youtube.com/watch?v=cbUwbs4GGmY

[151] Στην ίδια εκπομπή, όπ.,

[151α] Εφημερίδα Εμπρός, «Χαλκευμένες οι κατηγορίες εναντίον της Χρυσής Αυγής», 23/08/2014

[152] Εφημερίδα Παραπολιτικά, ‘Δεν τους χρηματοδοτώ’, Ο Sir Taki προσφέρει 10 εκατομμύρια ευρώ σε όποιον αποδείξει ότι έστελνε χρήματα στη Χρυσή Αυγή», 18/10/2013
http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/

[153] Για τις σχέσεις των δικών μας νεοναζί με τους Αμερικανούς White Power νεοναζί και για τις επισκέψεις που ανταλλάσσουν, βλ. και Ιστολόγιο XYZ Contagion, ‘Ξένοι νεοναζί καλεσμένοι του Γκέμπελς της Χρυσής Αυγής Γιώργου Μάστορα (Μισιάκα): «Η συναγωγή θα γίνει ένα ωραίο δημόσιο αποχωρητήριο» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #01]’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/12/10/kryfa-01-mastoras-synagogi/

[154] The White Network, Conversation with Alex Linder, 09/02/2013
http://parallhlografos.wordpress.com/2013/06/19/
// βλ. και Ομάδα ΓΤΠ (Γραφιάδες των Πόλεων), όπ, στο ιστολόγιο //ΠαραλληλοΓράφος//
http://www.scribd.com/doc/151465035/

[155] Καθημερινή, ‘Οι γόνοι Απριλιανών που αρνήθηκαν τη Χρυσή Αυγή’, 20/10/2013
http://www.kathimerini.gr/56999/article/epikairothta/politikh/oi-gonoi-aprilianwn-poy-arnh8hkan-th-xrysh-aygh

[156] Νίκος Τσακανίκας, «Ο χρυσαυγίτικος ‘συνδικαλισμός’ στο Πέραμα», περιοδικό Unfollow, τχ #22, Οκτώβριος 2013
http://web.archive.org/web/20131006142201/http://unfollow.com.gr/blog/item/304-perama.html
// Παναγιώτης Φραντζής, ‘Η Χρυσή Αυγή και το σαβουάρ-βιβρ των εφοπλιστών’, περιοδικό Unfollow, τχ #16, Απρίλιος 2013
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2907.html

[157] Εκτεταμένα αποσπάσματα από την κατάθεση Πουλικόγιαννη, βλ. Ιός, ‘Το δίδαγμα του Περάματος’, Εφημερίδα των Συντακτών, 23/05/2014
http://www.efsyn.gr/?p=200631

[158] Βλ. Αίτηση άρσης ή αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του Γιάννη Λαγού, 18/12/2013, προς την Ειδική Ανακρίτρια Εφέτη, σελ. 34-40
http://jailgoldendawn.wordpress.com/2013/12/19/
http://jailgoldendawn.files.wordpress.com/2013/12/aithsh_lagou.pdf

[159] Μαρία Λούκα, ‘Χρυσή Αυγή: Πώς έγινε η επίθεση κατά της Δημοκρατίας, Οι μπίζνες στον Πειραιά, η σημειολογία, το λάιφσταϊλ και οι ομοιότητες με το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα της Γερμανίας’, ΒΗΜΑgazino, 06/10/2013

«Ο Γιάννης Λαγός, ένοπλος στη Σομαλία
Το τάγμα της Νίκαιας, σύμφωνα με αποκαλύψεις πρώην μελών της Χρυσής Αυγής, αριθμούσε περίπου 250 μέλη και όπως οι ίδιοι επαίρονταν με βίντεο που είχαν αναρτήσει στο ίντερνετ εκπαιδεύονταν σε ορεινά μέρη κατ’ αντιστοιχία με τις Ειδικές Δυνάμεις, με την εποπτεία πρώην εκπαιδευτών των ΟΥΚ. Καθοδηγητής της ομάδας ήταν ο προφυλακισμένος βουλευτής Γιάννης Λαγός, o οποίος προέρχεται από το Πέραμα. Στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ήταν γνωστός ως ‘πόρτα’ σε μεγάλα κλαμπ. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην προσωπική φρουρά του ‘Φύρερ’, ενώ τον Δεκέμβριο του 2011 εργάστηκε ως ένοπλος φρουρός σε καράβια που περνούσαν από την επικίνδυνη ζώνη της Σομαλίας.
Εδώ εμφανίζεται η πρώτη καραμπόλα, αφού ως επί το πλείστον για την προσέγγιση ατόμων που δουλεύουν ως ένοπλοι φρουροί μεσολαβούν δύο πρώην εκπαιδευτές των ΟΥΚ (ο ένας διαθέτει γνωστή αλυσίδα γυμναστηρίων και ο δεύτερος εργάζεται ως ασφάλεια στη φρουρά γνωστού εφοπλιστή). Στο βιογραφικό του, ο προφυλακιστέος Λαγός δηλώνει ελεύθερος επαγγελματίας και αποκρύπτει τη συμμετοχή του σε κυκλώματα μαστροπείας, εκβιασμών, σε κυκλώματα της νύχτας κ.λπ., στοιχεία για τα οποία είχε προειδοποιήσει η ΕΥΠ από το 2012».

http://www.tovima.gr/vimagazino/views/article/?aid=533604
// Για το ίδιο θέμα γράφει ο Πέτρος Κατσάκος, ‘Γιάννης Λαγός, από τον υπόκοσμο στο πλευρό εφοπλιστών, φίλων του Νίκου Μιχαλολιάκου’, Αυγή, 02/10/2013

«Την ίδια εποχή, η θέση που κατέχει ο Λαγός στο πλευρό του Μιχαλολιάκου και οι φόβοι για τυχόν ‘επικίνδυνες’ εμπλοκές με τη δικαιοσύνη οδηγεί στη διάλυση της συμμορίας των επιταγών, δημιουργώντας όμως σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης για το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου. Τότε ο Λαγός αρχίζει να ‘εξαφανίζεται’ από το προσκήνιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, βγάζοντας τον επιούσιο εκτός Ελλάδος. ‘Ο Γιάννης εκμυστηρευόταν στον στενό του κύκλο πως ο Αρχηγός, μέσω κάποιων φίλων του εφοπλιστών, του έκλεινε ταξίδια με καλό μεροκάματο σε εμπορικά πλοία ως ένοπλος φρουρός σε περιοχές που υπήρχε ο κίνδυνος πειρατείας‘ αποκαλύπτει το πρόσωπο που για χρόνια ανήκε στον στενό κύκλο του συλληφθέντα χρυσαυγίτη».

http://www.avgi.gr/article/1058548/apo-ton-upokosmo-sto-pleuro-efopliston-filon-tou-n-mixaloliakou

[160] Κώστας Σκαρμέας, Ιστολόγιο JailGoldenDawn, Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος, ’12/09/2013: Δολοφονική επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα’, 26/01/2014
http://jailgoldendawn.wordpress.com/2014/01/26/
// Βλ. επίσης για το ίδιο θέμα, Γιώργος Παγάνης, ‘Τάγματα μισθοφόρων, Οι βρώμικες μπίζνες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, Συμβόλαιο με 15 εργολάβους, για να ρίξουν τα μεροκάματα και να διαλύσουν τα σωματεία, υπέγραψαν τα πρωτοπαλίκαρα της οργάνωσης, γεγονός που οδήγησε στην έξαρση βίας στην περιοχή, Καταγγελία-φωτιά στη Δικαιοσύνη’, Εφημερίδα RealNews, 29/09/2013
http://www.real.gr/Files/Articles/Document/264910.pdf

[161] Ριζοσπάστης, ‘Δουλεμπορικό με μανδύα «σωματείου» στήνει η Χρυσή Αυγή, Το φασιστικό μόρφωμα πάει να επαναλάβει το εγχείρημα με τον «αντισύνδεσμο» για να χτυπήσει τους μεταλλεργάτες και τα ταξικά συνδικάτα’, 02/04/2014
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=2/4/2014&pageNo=13&direction=1
// Οι Κυριτσόπουλος και Μουλιανάκης κατέβηκαν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στις εκλογές του Μαΐου 2014, και στην συγκέντρωση του συνδυασμού τους στο Δημαρχείο του Περάματος στις 04/04/2014, επανέλαβαν για άλλη μια φορά τις απειλές τους, ότι «Οι λακέδες του ΠΑΜΕ θα εξαφανιστούν από το Πέραμα. Θα τους τελειώσουμε και αυτό σας το υποσχόμαστε».
https://www.youtube.com/watch?v=uae4A46aLA8
// Η καθυστερημένη κατά 5 μήνες ανακοίνωση της ΧΑ: Ιστοσελίδα ΧΑ, ‘Ιδρύθηκε σωματείο εργαζομένων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη υπό την αιγίδα της Χρυσής Αυγής’, 06/08/2014
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/idruthhke-swmateio-ergazomenwn-sthn-nauphgoepiskeuastikh-zwnh-upo-thn-aigid

[161α] Στο 42.50» της διαδικτυακής Web TV εκπομπής ‘Αττικές Οψεις’ της ΧΑ «Ο Ηλίας Παναγιώταρος με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Εργαζομένων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ‘Ο Αγιος Νικόλαος’ κ. Χρήστο Κυριτσόπουλο θα αναλύσουν θέματα Ναυτιλίας και Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης», 02/09/2014
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ektaktws-shmera-stis-2100-h-diadiktuakh-ekpomph-attikes-opseis-me-ton-1

[162] Helena Smith, ‘Greece’s neo-Nazi Golden Dawn goes global with political ambitions’, The Guardian, 01/04/2013, όπου λέει χαρακτηριστικά:
«Amid rumours of backing from wealthy shipowners, it has succeeded in opening party offices across Greece»,
http://www.theguardian.com/world/2013/apr/01/greece-golden-dawn-global-ambitions

[163] Συνέντευξη Παναγιώτη Αλτζερίνου-Γρηγοράκη στον τηλεοπτικό σταθμό ‘Astra‘, ό.π.
https://www.youtube.com/watch?v=Epdchwu4eyE

[163α] Νίκος Σβέρκος, ‘Χρυσή διαπλοκή με σεκιουριτάδες’, Εφημερίδα των Συντακτών, 27/10/2013
«Ο Ν. Μιχαλολιάκος είχε οργανώσει τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στον χώρο των υπηρεσιών ασφαλείας. Στελέχη από την τοπική οργάνωση του Περάματος είχαν ιδρύσει ομοσπονδία που εξασφάλιζε δουλειά σε άνεργους χρυσαυγίτες με μεροκάματα πείνας»
http://www.efsyn.gr/?p=138596

[164] Δημήτρης Ψαρράς, ‘Η «ιδιωτικοποίηση» του ναζισμού’, Ελευθεροτυπία, 28/11/2010
https://xyzcontagion.wordpress.com/2010/11/28/dimitris-psarras-idiotikopoiisi-tou-nazismou/

[165] βλ. Παναγιώτης Σαββίδης, ‘Με τρεις εταιρείες σεκιούριτι η Χρυσή Αυγή, Αρχίζουν περιπολίες σε περιοχές υψηλής εγκληματικότητας’, Πρώτο Θέμα, 08/07/2012

 

Πρώτο Θέμα, 08/07/2012, 'Με τρεις εταιρείες σεκιούριτι η Χρυσή Αυγή, Αρχίζουν περιπολίες σε περιοχές υψηλής εγκληματικότητας'.
Πρώτο Θέμα, 08/07/2012, «Με τρεις εταιρείες σεκιούριτι η Χρυσή Αυγή, Αρχίζουν περιπολίες σε περιοχές υψηλής εγκληματικότητας».

 

[166] Βλ. Εφετείο Αθηνών, Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα, Ανακρίτρια Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, Ενταλμα προσωρινής κράτησης κατά του Ηλία Κασιδιάρη για κατοχή λειτουργικών πυροβόλων, 10 Ιουλίου 2014, σ. 13
// DOC TV, ΒΗΜΑgazino, ‘Η ακροδεξιά συνιστώσα, Η αλήθεια πίσω από την ανοχή της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στη Χρυσή Αυγή’, 20/09/2012
http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG2736

[167] Κώστας Βαξεβάνης, ‘Αίμα σε καλή τιμή, Χρυσή Αυγή’, περιοδικό HotDoc, τχ #36, Β’ Σεπτεμβρίου 2013
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6635.html
http://www.scribd.com/doc/184734762/

[168] Εφημερίδα Κόσμος της Πάτρας, ‘Μεγάλος επιχειρηματίας χρηματοδοτεί τις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα’, 07/06/2013
http://www.dete.gr/news.php?article_id=153974
// Ιστοσελίδα Patras Events, «Πάτρα: Ξέμειναν από…’στρατιώτες’ και παίρνουν ‘μισθοφόρους’!!!, Νέα τακτική από την Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής», 19/01/2014
http://www.patrasevents.gr/article/86548-patra-ksemeinan-apo-stratiotes-ke-pairnoun-misthoforous

[169] Ιστολόγιο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος (δημοσιογράφος-συγγραφέας) ‘GR Post’, 05/10/2013
http://grpost.blogspot.gr/2013/10/39.html

[170] Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, ‘Η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από ακροδεξιούς στη Ρωσία, Ελληνες και Ρώσους επιχειρηματίες’, και στο εξώφυλλο ‘Τα λεφτά της Χρυσής Αυγής’, περιοδικό Unfollow, τχ #30, Ιούνιος 2014

«[…] Εταιρείες βιτρίνα και χρηματοδότες
Πρώτη στη σχετική λίστα είναι εταιρεία που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Πρόκειται για γνωστή αλυσίδα, με δεκάδες καταστήματα στο νομό Αττικής, τα αφεντικά της οποίας έχουν στο παρελθόν προφυλακιστεί και έχουν κατηγορηθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η συγκεκριμένη αλυσίδα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι βιτρίνα προκειμένου να ξεπλένονται χρήματα από την εξαναγκαστική πορνεία γυναικών με προέλευση κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη, ενώ πίσω από την εταιρεία κρύβονται μπίζνες με στριπτιζάδικα και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Πρόκειται για κύκλωμα που ελέγχεται από τη ρωσική μαφία, η οποία -όπως είναι ευρέως γνωστό- κατά καιρούς αναλαμβάνει να ‘διεκπεραιώνει’ υποθέσεις Ρώσων ολιγαρχών και επικίνδυνες αποστολές του ρωσικού συστήματος εξουσίας. Πέρα από την απευθείας χρηματοδότηση προς τη Χρυσή Αυγή, η συγκεκριμένη αλυσίδα καλύπτει και ανάγκες ‘προσλήψεων‘ από τη σχετική λίστα ‘ευρέσεως εργασίας’ που διαθέτει η ελληνική ναζιστική οργάνωση προκειμένου να στρατολογεί νέα μέλη με ‘αντάλλαγμα’ μια (κακοπληρωμένη) θέση εργασίας.
Ετερος μεγάλος χρηματοδότης του εγχώριου φασιστικού μορφώματος, ως μεταφορέας ρωσικών κεφαλαίων, είναι Ελληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας. Πρόκειται για ρωσοθρεμμένο μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος στους κύκλους της αγοράς θεωρείται ο άνθρωπος της Gazprom στην Ελλάδα. Η Gazprom είναι ο ρωσικός κρατικός κολοσσός ενέργειας που έχει επενδύσεις σε όλη την υφήλιο. Είναι τέτοια η σημασία της, που έχει χαρακτηριστεί ως το ‘υπουργείο Εξωτερικών’ του Κρεμλίνου. Στην περίπτωση της Ελλάδας, είναι γνωστό ότι η ρωσική εταιρεία ενδιαφέρεται για την κατασκευή του αγωγού Southstream ο οποίος σχεδιάζεται να περάσει από τη χώρα μας για την προμήθεια της EE με φυσικό αέριο, αλλά και του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Τον συγκεκριμένο έλληνα επιχειρηματία φωτογράφιζαν παλαιότερα και ως επίσημο ‘χορηγό’ του ΛΑΟΣ του ακροδεξιού Καρατζαφέρη. Η μετακίνησή του σήμερα προς τη Χρυσή Αυγή φαίνεται ότι ήρθε με άνωθεν εντολές, προκειμένου να εξασφαλίσει η εγκληματική συμμορία του Ν. Μιχαλολιάκου την ‘πρωτοκαθεδρία’ στο χώρο της ακροδεξιάς.
Ρούβλια, δολάρια και ευρώ στην Ελλάδα με προορισμό τα ταμεία της Χρυσής Αυγής έρχονται από τους ακροδεξιούς Ρώσους με μεσάζοντες συμπατριώτες τους που έχουν ήδη αγοράσει μεγάλες εκτάσεις και επαύλεις στην Ελλάδα και είτε κατοικούν μόνιμα στη χώρα, είτε πηγαινοέρχονται χρησιμοποιώντας τις κατοικίες τους για παραθερισμό. Τη ρωσική ‘μετοίκηση’ στην Ελλάδα, ενίσχυσε ο νόμος 4146/2013 της κυβέρνησης Σαμαρά, με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα σε αλλοδαπούς εκτός EE να αποκτήσουν βίζα, έγγραφα και άδεια παραμονής, αν αγοράσουν σπίτι αξίας άνω των 250 χιλιάδων ευρώ. Βάσει της συγκεκριμένης ρύθμισης, Ρώσοι μεγιστάνες -και όχι μόνο- έχουν ήδη αποκτήσει βίλες στην Ελλάδα, από τη Χαλκιδική και την Εύβοια μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Η μόνιμη κατοικία, σε συνδυασμό με τη χορήγηση εγγράφων που τους δίνει τη δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα εντός της EE, διευκόλυνε πολλούς Ρώσους χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής να διακινούν άνετα μεγάλα ποσά εντός της ελληνικής επικράτειας. Στα σπίτια τους μπαινοβγαίνουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που περιστοιχίζουν τον Ν. Μιχαλολιάκο και είναι οι κομιστές των χρηματοδοτήσεων.
Πέρσι, αλλά και τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε στην Ελλάδα ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος Αντρέι Σκοτς, ένας από τους 300 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου και ο 19ος πλουσιότερος Ρώσος πολίτης, με ακροδεξιές πεποιθήσεις αλλά και συνομιλητής του Πούτιν. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, ο Σκοτς ήρθε στην Ελλάδα για ‘δουλειές’ και βρέθηκε με θαλαμηγό στην Κέρκυρα προκειμένου να επιθεωρήσει έκταση που είχε πωληθεί σε εταιρεία του συμπατριώτη του Ρομάν Αμπράμοβιτς και την οποία σκόπευε να αξιοποιήσει τουριστικά. Τον Απρίλιο η θαλαμηγός έδεσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πάντως ο Σκοτς αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη χρηματοδότηση των Ρώσων εθνικιστών και φέρεται να έχει πολύ καλές σχέσεις με δικηγόρο που εμπλέκεται στενά με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.
Είναι εμφανές ότι η ρωσική οικονομική ‘βοήθεια’ προς τη Χρυσή Αυγή έχει πολλά κέντρα, που ξεκινούν από τη ρωσική εθνικιστική ακροδεξιά και τον υπόκοσμο της μαφίας, αλλά φτάνουν μέχρι τους ολιγάρχες και τις ‘επίσημες’ πηγές χρηματοδότησης του ρωσικού κράτους […]».

http://vathikokkino.gr/archives/82767
// O Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος μιλάει στην εκπομπή ‘Zona Rosa’ για την Ελεύθερη ΕΡΤ, παρουσιαστές Σταύρος Πανούσης και Χρήστος Αβραμίδης, 04/06/2014
https://www.youtube.com/watch?v=ucZibGNEt_c

[171] βλ. Γεωργία Δάμα, «Οπιο των απεγνωσμένων ο φασισμός και ο ρατσισμός, Ημερίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ για τη Χρυσή Αυγή», Ελευθεροτυπία, 08/03/2013
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=349059

[172] βλ. Ματθαίος Τσιμιτάκης, «Ο νεοναζισμός και ο ‘χλιαρός’ επαγγελματισμός δημοσιογράφων, Εκδήλωση από το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ με πολλές ειδήσεις αλλά και ακόμη περισσότερα συμπεράσματα», Εφημερίδα των Συντακτών, 08/03/2013
http://www.efsyn.gr/?p=30231

[173] Σελίδα 85 της έκθεσης της οργάνωσης Human Rights First, ‘We’re not Nazis, but …, The Rise of Hate Parties in Hungary and Greece and Why America Should Care‘, 14/08/2014
http://www.humanrightsfirst.org/resource/were-not-nazis
// Ολόκληρη η έκθεση
http://issuu.com/tvxorissinora/docs/hrf-report-we-are-not-nazis-but
// Βλ. επίσης Το Κουτί της Πανδώρας, ‘Αποκάλυψη «Human Rights First»: Μέλος της ΝΔ χρηματοδοτούσε τη ΧΑ – Η ακροδεξιά οργάνωση συνδέεται με στρατιωτικούς και αστυνομικούς’, 15/08/2014
http://www.koutipandoras.gr/article/120267/apokalypsi-human-rights-first-melos-tis-nd-hrimatodotoyse-ti-ha-i-akrodexia-organosi

[174] Βλ. επίσης τι έγραψε σχετικά ο μόνιμα εγκατεστημένος στην Ελλάδα Ιρλανδός δημοσιογράφος των ‘Irish Times’ Damian Mac Con Uladh στο ιστολόγιό του A Gael in Greece, στο ρεπορτάζ με τίτλο ‘New Democracy businessman bankrolled neonazi Golden Dawn branch, defector claims’, 14/08/2014
http://damomac.wordpress.com/2014/08/14/new-democracy-businessman-bankrolled-golden-dawn-branch-defector-claims/

[175] Βλ. Ιστολόγιο XYZ Contagion, «Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το ‘χρίσμα’ για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους ‘εχθρούς της ράτσας’) [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #03]»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/24/kryfa-03-ierarxia-teletes/

[176] Δικαστική Απόφαση 565/2009 (Ζ’ Ποινικό Τμήμα), Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, 25/02/2009
http://www.areiospagos.gr/nomologia/apofaseis_DISPLAY.asp?&apof=565_2009
// Μια εξαιρετική περιγραφή των σχέσεων των ποινικών κυκλωμάτων της νύχτας με τους χρυσαβγίτες και τους ‘αγανακτισμένους’, με ονομαστική αναφορά σε όλους τους γνωστούς πρωταγωνιστές όπως π.χ. οι Σκορδέλη, Ψυλλός (‘αδελφός Ελευθέριος’), Πιπίκιος, αδελφοί Ρήγα, Χριστίνα Σιδέρη, Γιώργος Φράγκος (βλ. και το άρθρο μας «Ποιος είναι ο δημοσιο’γράφος’ Γιώργος Φράγκος της χρυσαβγίτικης εφημερίδας ‘Εμπρός’;;;») κ.ά., συν τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, συν τους μπράβους των αντίπαλων συμμοριών, θα βρείτε στο βιβλίο των Autonome Antifa, ‘Επιτροπές Κατοίκων, Κατάδυση στο μέλλον του ελληνικού φασισμού’, εκδόσεις Autonome Antifa, Αθήνα, 2012
http://autonomeantifa77.wordpress.com/
// Βλ. επίσης για το ίδιο θέμα, Ιστολόγιο XYZ Contagion, ‘Ανήμερα του Ευαγγελισμού: Εκκλησία και Χρυσή Αυγή: Συγχωροχάρτια κι Ευλογίες για τα θεάρεστα έργα, τα πογκρόμ και τα μπραβιλίκια’, 28/03/2014
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/28/ekklisia-xa-amvrosios-rigas/

[177] Βλ. Ιός, ‘Αίμα, Τιμή, Τράφικινγκ’, Εφημερίδα των Συντακτών, 11/01/2014
http://www.efsyn.gr/?p=165093

[177α] Ιστοσελίδα Zougla.gr, ‘Αξιωματικός πληροφοριοδότης της Χρυσής Αυγής’, 30/09/2013
http://www.zougla.gr/greece/article/aksiomatikos-pliroforiodotis-tis-xa

[177β] Βασίλης Λαμπρόπουλος, ‘Δύο offshore σε στέλεχος της ΧΑ αποκαλύπτει έρευνα του ΣΔΟΕ, €150.000 σε λογαριασμό του Ι. Λαγού, Αρσεις απορρήτου σε 35 στελέχη’, Το Βήμα, 14/01/2014
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=556721
// Λευτέρης Μπιντέλας & Γιώργος Πίκουλας, ‘Διορισμοί … κατά ριπάς από τη Χρυσή Αυγή, Εβαλε στη Βουλή μέχρι και τη … λογίστρια της ΧΑ’, Εθνος, 03/08/2014
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64045641

[177γ] Κώστας Βαξεβάνης, ‘Αναστάσιος Πάλλης, Χιλιάδες όπλα και μια συμπάθεια’, περιοδικό HotDoc, τχ #36, Β’ Σεπτεμβρίου 2013, σσ. 13-15
http://www.scribd.com/doc/184734762

[177δ] Ολοι οι διάλογοι, ‘Οι συνομιλίες στελέχους από τον Πειραιά (I)’, Καθημερινή 01/10/2013
http://www.kathimerini.gr/500034/article/epikairothta/politikh/oi-synomilies-stelexoys-apo-ton-peiraia-i

[177ε] Γιάννης Σουλιώτης, Στενές σχέσεις αστυνομικών-ΧΑ, Καθημερινή, 18/09/2014
http://www.kathimerini.gr/784291/article/epikairothta/ellada/stenes-sxeseis-astynomikwn—xa

[178] Ιστολόγιο Χρυσή Αυγή Watch, ‘Παρουσίαση υποψηφίων: Ο ροζ ξενοδόχος’, 28/04/2012
http://xa-watch.blogspot.gr/2012/04/blog-post_28.html
// βλ. και Μαρία Ψαρά, ‘Συνιδιοκτήτης σε ροζ ξενοδοχείο ο Ν. Μιχαλολιάκος’, Εθνος, 30/04/2012
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63650957

[179] Εφημερίδα Ριζοσπάστης, «Οταν οι κομμουνιστές πάλευαν να μη νομιμοποιηθούν οι οίκοι ανοχής, με την προσπάθεια που έκανε ο Καμίνης να χαμηλώσει τα όρια για να δώσει άδεια σε όλους τους οίκους ανοχής, η ‘Χρυσή Αυγή’ ήταν απούσα», 28/04/2012
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6826326&publDate=28/4/2012

[180] Ο κατάλογος των μελών της ‘Χ’, «Εν Αθήναις τη 24 Μαΐου 1950, Ο Αρχηγός τής ‘Χ’ Γεώργιος Γρίβας» στο Παράρτημα στο Σπύρος Παπαγεωργίου, Ο Γρίβας και η «Χ», Το χαμένο αρχείο, εκδόσεις Νέα Θέσις, Αθήνα, 2004

[181] Εκπομπή του AlphaTV, 10/10/2013, με τον Αντώνη Σρόιτερ ‘Αυτοψία’, με θέμα ‘Ο Ελληνας Φύρερ, Το παρελθόν του Μιχαλολιάκου’

[182] Εφημερίδα Τα Νέα, ‘Το «πόθεν έσχες» του Νίκου Μιχαλολιάκου: Πιο πλούσια η Ζαρούλια!!!’, 16/12/2013:

«Ο γενικός γραμματέας της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος δηλώνει, το 2011, εισοδήματα 23.932,21 ευρώ και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια 33.698 ευρώ, από διάφορες πηγές. Το ζεύγος δεν δηλώνει ποσά από βουλευτική αποζημίωση, καθότι δεν αποτελούσαν μέλη της Βουλής, αφού εξελέγησαν το 2012. Επίσης, η Ελένη Ζαρούλια δηλώνει ομόρρυθμος εταίρος σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, η οποία έκανε έναρξη το 2002.
Ουδεμία μεταβολή προκύπτει για την ακίνητη περιουσία τους. Ειδικότερα, ο κ. Μιχαλολιάκος δηλώνει ποσοστό 25% από τέσσερα καταστήματα στην οδό Φιλολάου, στο Παγκράτι (40 τ.μ., 16 τ.μ., 45 τ.μ. και 40 τ.μ.). Ακόμη, δηλώνει 25% από ακίνητο στο Γύθειο της Λακωνίας, 70 τ.μ., μέσα σε αγρόκτημα 4,5 στρεμμάτων. Ολα προέρχονται από κληρονομιά.
Η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια δηλώνει επίσης τέσσερα καταστήματα στην Αθήνα (33 τ.μ., 26 τ.μ., 22 τ.μ., 216 τ.μ.), αποκτηθέντα όλα από κληρονομιά και ένα διαμέρισμα 111 τ.μ. στο Μαρούσι, από γονική παροχή.
Από καταθέσεις, ο κ. Μιχαλολιάκος δηλώνει 399 ευρώ το 2011, η σύζυγός του, 26.096 ευρώ και η κόρη τους 209 ευρώ. Ακόμη, η Ελένη Ζαρούλια δηλώνει ένα αυτοκίνητο, που απέκτησε το 2004»

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5065235/to-pothen-esxes-toy-nikoy-mixaloliakoy/
// Βλ. και από την ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων και το σχετικό τμήμα για τα ‘Πόθεν έσχες’ των βουλευτών:
http://pothen.hellenicparliament.gr/MICHALOLIAKOS_NIKOLAOS/index.html

[183] Βλ. Ιστολόγιο JailGoldenDawn, Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος, ‘«Η οικογενειοκρατία γάγγραινα του Ελληνισμού!» (κλεμμένο)’, 04/08/2014, με το
σχεδιάγραμμα της Famiglia-Οικογενειακής επιχείρησης Χρυσή Αυγή ΑΕ, με τον Αρχηγό, τα μέλη της συμμορίας, tutti i membri della famiglia, τους κουμπάρους underbosses με τις συζύγους τους και κάποιους υπαλλήλους caporegimes και λοιπούς consiglieri, επίσης με τις συζύγους τους.
http://jailgoldendawn.com/2014/08/04/

[183α] Στο 28.00» της διαδικτυακής Web TV εκπομπής ‘Αττικές Οψεις‘ της ΧΑ ‘Η διαδικτυακή εκπομπή «Αττικές Οψεις» με τον Ηλία Παναγιώταρο και τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο’, 16/09/2014
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/stis-2100-h-diadiktuakh-ekpomph-attikes-opseis-me-ton-hlia-panagiwtaro-kai

[184] Καθημερινή, ‘Το ΣΔΟΕ βρίσκεται στα ίχνη «χορηγών» [της Χρυσής Αυγής]’, 13/10/2013
http://www.kathimerini.gr/56252/article/epikairothta/politikh/to-sdoe-vrisketai-sta-ixnh-xorhgwn

[185] Antonis A. Ellinas, The Rise of Golden Dawn: The New Face of the Far Right in Greece, South European Society and Politics, 2013, σ. 11
http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/13608746.2013.782838

[186] Το ζήτημα του ακριβούς αριθμού των (μυημένων και με ‘χρίσμα’) μελών της ΧΑ είναι ένα πολύ θολό ζήτημα -και μας έχει απασχολήσει, βλ. Ιστολόγιο XYZ Contagion, «Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το ‘χρίσμα’ για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους ‘εχθρούς της ράτσας’) [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #03]»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/24/kryfa-03-ierarxia-teletes/
// Ο Στάθης Μπούκουρας στην απολογία του στον Ανακριτή (12/01/2014) μίλησε για 700-1.000 μέλη. Ο Γιώργος Γερμενής στην ίδια ερώτηση κατά την απολογία του (11/01/2014) απάντησε 2.000 μέλη. Ο Μιχαλολιάκος στην συνέντευξή του στον Αντώνη Ελληνα μίλησε για 3.000· βλ. Antonis A. Ellinas, ό.π., σ. 12

[187] Για την ‘Αρχή του Αρχηγού‘, μεταφορά στα καθ’ ημάς του χιτλερικού ‘Fuhrerprinzip‘, βλ. Ιστολόγιο XYZ Contagion, ‘Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες’, 19/09/2013
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/19/mitroo-melon-symmorias/

[188] Διαβάζουμε στην παρουσίαση της εταιρείας:

«Η εταιρία ATEK – TACTICAL του Κ*********ου Λ*****α λειτουργεί από 1972 στην Αθήνα. Το αντικείμενο από επιχειρηματικής δραστηριότητας αφορά όπλα χειρός (πιστόλια-περίστροφα) και ανταλλακτικά αυτών (γεμιστήρες-λαβές-σκοπευτικά κ.λπ), φυσίγγια, είδη καθαρισμού και συντήρησης όπλων, θήκες και τσαντάκια οπλοφορίας, αλεξίσφαιρα γιλέκα, αστυνομικές ράβδους, σταθερές και πτυσσόμενες, χειροπέδες-ποδοπέδες, μαχαίρια, φακούς, καθώς και ειδικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας (Σταθμούς μέτρησης βλητικών δεδομένων-Σταθμούς αναγόμωσης φυσιγγιών-Εξομοιωτές σκοποβολής μάχης)».

http://www.iport.gr/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΛΑΜΕΡΑΣ-ΚΑΙ-ΣΙΑ-Εe-p-59586.html

[189] Εταιρεία ‘EnGarde Greece/Target Group Ltd’
http://www.engardegreece.com/contact.htm
// Εδώ η ιστορία της
http://www.targetgroup.gr/?page_id=356

[190] Συζήτηση ‘Αγορά αλεξίσφαιρου γιλέκου’ στο ‘Forum για αστυνομικούς και πολίτες
http://ecfpo.gr/forum/viewtopic.php?t=2410&f=81#p20124

[191] Με μια τυχαία αναζήτηση στη ‘Διαύγεια‘, είδαμε μια περίπτωση όπου μια εταιρεία με το όνομα ‘Tactical‘ στον τίτλο της πήρε μια δουλειά με την ΕΛΑΣ για προμήθεια αστυνομικού υλικού: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ‘Προμήθεια καθαριστικών όπλων’, Απόφαση: ΑΔΑ ΒΕΖΑΙ-Υ1Ψ, Αριθμός Πρωτοκόλλου 8041/6/336-β, 21/06/2012
https://et.diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%92%CE%95%CE%96%CE%91%CE%99-%CE%A51%CE%A8

[192] Συζήτηση μεταξύ Αριστοτέλη Καλέντζη και φίλων του από τα παλιά (Σχόλιο #1080483 από ‘merlin’, 18 Σεπτεμβρίου 2009, 2:34 μμ):
https://athens.indymedia.org/post/919247

 


 

Αύριο, Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014, ολοκληρώνεται η έρευνα με την συνέχεια με την ‘Σκηνή Δέκατη και Τελική #10 – Αυλαία: Ας συνοψίσουμε (Το παζλ συμπληρώνεται;;;) + Αντί επιλόγου + Υστερόγραφο: Η ομολογία για την μεταμφίεση, τη διπλή γλώσσα και το κρυφτούλι με την πραγματική τους ταυτότητα‘.

Υπενθυμίζουμε, όλα τα δημοσιεύματα θα βρίσκονται κάτω από την κατηγορία ‘Εννέα συν μία σκηνές από την ιστορία της Χρυσής Αυγής’.

 


 

Δείτε επίσης: Φάκελος Χρυσή Αυγή

# Θυμίζουμε επίσης τις έρευνες του ιστολογίου μας, καθώς και όλα τα άρθρα μας με ετικέτα ‘Χρυσή Αυγή‘:

# Φάκελος Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Ολες οι έρευνες και τα άρθρα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/fakelos-xa-page-all-articles/

# Φάκελος Σρεμπρένιτσα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Διαβάστε τις νέες μεγάλες έρευνες του XYZ Contagion με θέμα ‘Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα‘:

– ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία για την συμμετοχή Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή’
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-more-evidence/

Και:

– ‘Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ‘.
https://xyzcontagion.wordpress.com/yugoslavia-the-whole-truth/
[Για την Short version, κλικ εδώ ‘Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα’]
– ‘Ολη η αλήθεια για τη Σρεμπρένιτσα: Οι οκτώ συν μία αποδείξεις για το προσχεδιασμένο της οργανωμένης σφαγής’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/eight-plus-one-proof-srebrenica-organized/
– ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-sta-mme/

Δείτε επίσης:

– ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα‘ (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/30/kleon-ioannidis-karadzic-kai-ellines-books-journal/
‘ΕΝΟΧΟΣ ο Κάρατζιτς! Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας στη Βοσνία’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/24/karadzic-the-verdict/
– ‘Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»): Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

# Νέα κατηγορία με σειρά αποκαλυπτικών νέων ερευνών: ‘Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά‘.

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Killah P).

# Εδώ τα άπαντα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/greatest-hits/

# Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ:
https://xyzcontagion.wordpress.com/mainstream-mme/

# Μεταφράσεις άρθρων του ιστολογίου μας σε αξιόλογες ιστοσελίδες και ΜΜΕ του εξωτερικού
https://xyzcontagion.wordpress.com/metafraseis/

# Οι ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαβάζουν XYZ Contagion
https://xyzcontagion.wordpress.com/anakritries-diabazoun-xyzcontagion/

«Αν τεθεί σαν ερώτημα, φαίνεται πως ναι, η απάντηση είναι καταφατική· οι ανακρίτριες διαβάζουν XYZ Contagion.
Εξηγούμαστε:

Η Πέμπτη 10 Ιουλίου του 2014 ήταν μια καλή ημέρα. Οχι μόνο είδαμε τον Κασιδιάρη να προφυλακίζεται, αλλά είδαμε, επίσης, ότι ένα απόσπασμα από παλιό (2007) γραφτό του Μιχαλολιάκου, που είχαμε εντοπίσει και αναδείξει εμείς εδώ στο μπλογκ […], χρησιμοποιήθηκε από την ανακρίτρια στο ένταλμα (σελίδα 6) για την προφυλάκιση του Κασιδιαρέου, στα επιχειρήματα της για το επικίνδυνο ποιόν της συμμορίας (και μάλιστα στο υπ’ αριθμόν Α’ επιχείρημα της), όπως μπορείτε να δείτε […]

# Το βιβλίο του XYZ Contagion – Οι 9+1 άγνωστες σκηνές, τώρα σε βιβλίο (και σε e-book) + Η βιβλιογραφία για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/01/e-book-of-9-1-scenes-bibliography/

XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2
https://xyzcontagion.wordpress.com/ebook/

[XYZ Contagion] – 9+1 σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [XYZ Contagion 2014]
https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=4437

το οποίο προτείνεται, μάλιστα, και από τον Ιό της Εφημερίδας των Συντακτών

# Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/04/05/ios-mix-apon-xyz-contagion/

# Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις: Νέα στοιχεία – Εννιά συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή – Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #04]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/11/kryfa-04-parakratos-nazistiko-zombi/

# Συγκεντρωμένες όλες οι ‘Εννέα συν μία σκηνές από την ιστορία της Χρυσής Αυγής‘, και εδώ με τον τίτλο ‘Η 4η μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και την ιστορία της Ακροδεξιάς‘:
https://xyzcontagion.wordpress.com/q/

# Οι 9+1 σκηνές

Μικρή παρουσίαση: Τι θα διαβάσουν οι επισκέπτες του XYZ Contagion στην τέταρτη μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και τις κρυφές χρηματοδοτήσεις
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/30/mikri-parousiasi-episkeptes-tetarti-megali-erevna/

Η εισαγωγή-προοίμιο: Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

Σκηνή Πρώτη #01: Φεβρουάριος 2005, Γήπεδο Παναθηναϊκού, ΓΑΔΑ, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/01/skini-01/

Σκηνή Δεύτερη #02: Ιούλιος 1964, ΕΚΟΦ, Εβραϊκή Συναγωγή, Παγκράτι (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/02/skini-02/

Σκηνή Τρίτη #03: 23 προς 24 Ιουλίου 1974, ΕΑΤ-ΕΣΑ, Βρετανική Πρεσβεία, Αεροδρόμιο Ελληνικού (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/03/skhnh-03/

Σκηνή Τέταρτη #04: Ιανουάριος 1977, Παγκράτι ξανά, Βόμβες σε βιβλιοπωλεία και κινηματογράφους (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/04/skhnh-04/

Σκηνή Πέμπτη #05: Νοέμβριος 1977, προεκλογική περίοδος, Ιταλία, Γραφεία Εθνικής Παράταξης στον Πύργο Αθηνών, Φυλακές Κορυδαλλού, Ξενοδοχείο Caravel (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/05/skini-05/

Σκηνή Εκτη #06: Ιανουάριος 1979, Βόμβες, όπλα και εκρηκτικά ξανά (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/06/skana-06/
΄
Σκηνή Εβδομη #07: 12 Απριλίου 1992, Ξενοδοχείο ‘Caravel’, Οργανισμός Κρατικών Λαχείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/07/skini-07/

Σκηνή Ογδοη #08: Από την οδό Φιλολάου, Παγκράτι στο μέγαρο της Μεσογείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/08/skhnh-08/

Σκηνή Ενατη #09: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/09/skini-09/

Σκηνή Δέκατη και Τελική #10 – Αυλαία: Ας συνοψίσουμε (Το παζλ συμπληρώνεται;;;) + Αντί επιλόγου + Υστερόγραφο: Η ομολογία για την μεταμφίεση, τη διπλή γλώσσα και το κρυφτούλι με την πραγματική τους ταυτότητα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/10/skhnh-10/

 

# ‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/13/golden-dawn-giortes-neolaias-blood-honour/

# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

# Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/19/georgios-mix-drvda-father/

# Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/27/anoixti-epistoli-patera-xa/

# Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής η 21η Δεκεμβρίου + Τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/23/parnitha-21-dec-orkomosia/

# Ο ακροδεξιός δολοφόνος της Αγγλίδας βουλευτίνας Jo Cox, οι σχέσεις του με την National Alliance του William Pierce κι ένα μυστικό ‘πανευρωπαϊκό συνέδριο’ της Χρυσής Αυγής το 1998
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/06/17/thomas-mair-national-alliance-pierce-xa-1998-filyro/

# Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

# Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το ‘χρίσμα’ για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους ‘εχθρούς της ράτσας’) [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #03]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/24/kryfa-03-ierarxia-teletes/

# Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της ‘Πολιτείας’ (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/01/07/kryfa-02-sxedia-xa-politevma/

# Ξένοι νεοναζί καλεσμένοι του Γκέμπελς της Χρυσής Αυγής Γιώργου Μάστορα (Μισιάκα): «Η συναγωγή θα γίνει ένα ωραίο δημόσιο αποχωρητήριο» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #01]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/12/10/kryfa-01-mastoras-synagogi/

# Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/29/epaggelma-dravida-mix/

# Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion (Περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τεύχος #03)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/18/maria-louka-greek-reporter-xa-historic-memory/

# Καταγγελία από στέλεχος της Χρυσής Αυγής για διπλά λογιστικά βιβλία, αλληλοκαρφώματα και καυγάδες για τους ‘ΦΟΝ’ και άλλα προεκλογικά παρατράγουδα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/09/19/xa-dipla-logistika-vivlia-von/

# Οταν η Χρυσή Αυγή ομολογούσε την εξαπάτηση: «Είμαστε εθνικοσοσιαλιστές και δεν αλλάζουμε, αλλά θα παριστάνουμε τους ‘εθνικιστές’ για τον χαζό κόσμο»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/28/xa-omologei-paraplanisi/

# Πειθαρχικός έλεγχος και ΕΔΕ για τον χρυσαβγίτη πυρονόμο υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα με το εμετικό παραλήρημα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/08/paterakis-ede-avgi-efsyn/

# Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ υβρίζει τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο, 06/10/2015
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/06/paterakis-ybrizei-kyratsa-magda-fyssa/

# Η Χρυσή Αυγή απέκτησε τη δική της Blutfahne, τη ματωμένη παγανιστική σημαία SS του Χίτλερ, με το αίμα των νεκρών ναζιστών από το πραξικόπημα της μπυραρίας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/02/blutfahne/

# Ποιοι πρωτοτύπησαν στις κιτς τελετές-φιέστες στις Θερμοπύλες με τις περικεφαλαίες, τις δάδες, τις «εξελιγμένες σβάστικες» (μαίανδρους) και την ‘κρυπτεία’ του Κασιδιάρη;;; Οι χιτλερόψυχοι της Χρυσής Αυγής ή οι φυσικοί τους πρόγονοι της Βέρμαχτ το 1941;;; – Φωτογραφίες
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/21/kitsch-teletes-xa-wehrmacht/

# Οι τρομοκρατικές επιδρομες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Φλώρινας, στα χνάρια των Χαλυβδόκρανων της Εθνικής Ενώσεως Ελλάς (ΕΕΕ), 67 χρόνια πριν
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/23/xa-sta-xnaria-tis-eee-tromokratia-florina/

# Ελληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν Μέρκελ και Ολάντ σαν συνωμότες και ενεργούμενα του σχεδίου από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ μέσα από την Ευρωβουλή στο Στρασβούργο
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/10/xa-protokolla-sofon-sion-synadinos/

# Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη αδικήματα και παρανομίες, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/22/combat-18-anentaxtoi-mpogiatzides/

# Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) μετά από δημοσίευμα του XYZ Contagion και καταγγελία του ΕΠΣΕ – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/22/dikografia-combat18-ame/

# Τι έκαναν οι καταληψίες φοιτητές το πρώτο μεσημέρι της κατάληψης του Πολυτεχνείου και τι έκαναν οι χρυσαυγίτες και οι τραμπούκοι από το ‘Κόμμα 4ης Αυγούστου’ την τελευταία νύχτα του Πολυτεχνείου
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/17/foitites-xrysavgites-polytexneio/

# Χρυσαυγίτης (διπλωματούχος!!!) σε ‘αυτοάμυνα’ ρίχνει κάτω με κεφαλοκλείδωμα άνδρα των ΜΑΤ, καλύπτει το πρόσωπό του με κουκούλα και φωνάζει ανενόχλητος συνθήματα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/07/09/xrysavgitis-diplomatouxos/

# Οι ανατριχιαστικές αντιλήψεις της -μεταμφιεσμένης αλλά πάντα εθνικοσοσιαλιστικής- Χρυσής Αυγής για τον Χριστιανισμό και για τον ρόλο της γυναίκας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/01/antilipseis-xa-gia-xristianismo-gynaika/

# Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/19/mitroo-melon-symmorias/

# Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή ‘Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη’ και στη ‘Διακήρυξη της Βαρκελώνης’, 1981 (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα ‘Ενθέματα’ της κυριακάτικης ‘Αυγής’, 2013-03-31)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/31/net/

# Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/04/epomides-ekriktika-mixaloliakos/

# Δύο πρώην υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής συμφωνούν: Η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα φυλλάδιά μας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/03/18/ypagrhxoi-xrysh-avgh-nea-dimokratia/

# Ευθανασία και στείρωση για ‘άτομα με ειδικές ανάγκες, επιληπτικούς, αλκοολικούς και τοξικομανείς’: Ο δεκάλογος της Χρυσής Αυγής για την ‘ευγονική αναγκαιότητα’, την ‘διοικητική ιατρική’ και το ‘Aufartung’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/13/eyfanasia-steirosi-dekalogos-xa-gia-amea/

# Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο ‘Πρώτο Θέμα’ για τις ‘γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ’ με την προστασία της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/02/grioules-atm-savvidis-apati/

# Ανήμερα του Ευαγγελισμού: Εκκλησία και Χρυσή Αυγή: Συγχωροχάρτια κι Ευλογίες για τα θεάρεστα έργα, τα πογκρόμ και τα μπραβιλίκια
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/28/ekklisia-xa-amvrosios-rigas/

# Εμφανής η δυστοκία στην στελέχωση των ψηφοδελτίων της Χρυσής Αυγής: Σφαγή στους κατηγορούμενους-‘βαρίδια’ μεσαία στελέχη και προνόμια στους ‘ημέτερους’ του Φίρερ
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/08/dystokia-ekloges-2015-sfagi/

# Μαϊμού η συνέντευξη τύπου της Χρυσής Αυγής στη ΔΕΘ: Οι ερωτώντες υποτιθέμενοι ‘δημοσιογράφοι’ ήταν στελέχη της συμμορίας και υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/13/maimou-synentefxi-typou-deth/

# Ενα ‘μικρό’ ‘λάθος’ του Μιχαλολιάκου: Επιβεβαιώνει ότι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής γνώριζε (και παρακινούσε) τις δολοφονικές επιθέσεις, τις απόπειρες ανθρωποκτονίας και τους άγριους ξυλοδαρμούς
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/24/mixaloliakos-sms-lagos/

# Ανήλικοι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Η ναζιστική συμμορία, θορυβημένη, διαψεύδει τις στρατολογήσεις και … αυτοδιαψεύδεται!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/01/anilikoi-stratologisi-xrisi-avgi/

# Δικηγόροι σε υποθέσεις με ακροδεξιό, εθνικιστικό και ‘χρυσαβγίτικο ενδιαφέρον’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/30/dikigoroi-akrodexia/

# Ιός – Τα έντυπα της ακροδεξιάς και η σχέση τους με τον πρωθυπουργό (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2013-06-25) + Ποιος είναι ο δημοσιο’γράφος’ Γιώργος Φράγκος της χρυσαβγίτικης εφημερίδας ‘Εμπρός’;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/06/25/ios-entypa-akrodexias-fragkos-empros/

# Σβάστικες και Ζιγκ-Χάιλ από τον ‘ιδεολογικό’ καθοδηγητή και βασικό αρθρογράφο της ναζιστικής συμμορίας Γιώργο ‘Μάστορα’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/05/20/mastoras/

# Ο χρυσαβγίτης υποψήφιος βουλευτής με το ρατσιστικό παραλήρημα για ‘φούρνους και σαπούνια’, στο πλάι του lieutenant Κασιδιάρη, στην μεγάλη του στιγμή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/11/plomaritis-dipla-se-kasidiari/

# Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν της Χρυσής Αυγής από τον Ιό (άρθρο ‘Οι «δικές μας» τυφλές βόμβες’ στην Εφημερίδα των Συντακτών, 2013-04-20) και τον Ματτέο Αλμπανέζε (άρθρο ‘Οι Ιταλοί νεοφασίστες και η ελληνική χούντα’ στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ, 2013-04-21)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/04/21/ios-albanese/

# Διαβάστε στα Ενθέματα της ‘Αυγής’ αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου: Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής (Προωθητική ενέργεια από τα ‘Ενθέματα’, το Left.gr και την Αυγή Online beta)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/30/proo8itiki-energeia-en8emata-left-gr/

# Στροφή 180 μοιρών του Φύρερ Μιχαλολιάκου: Δεν αποκλείω συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον Σαμαρά – Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τώρα δικαιώνεται
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/26/mixaloliakos-synergasia-me-nd/

# Το μάθατε;;; Ο Μιχαλολιάκος ο … νοσταλγός των αγώνων ‘114’ των συνοδοιπόρων και κομμουνιστών ξεκίνησε ‘ανένδοτο 114’!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/20/mixaloliakos-114-anendotos/

# Ποιός βουλευτής υπερασπιζόταν τη Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή το 1998;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/04/30/boyleftis-yperaspizotan-xrysi-avgi/

# Η χρυσαβγίτικη επιτομή της ηλιθιότητας – Ούτε μια προβοκάτσια δεν μπορούν να στήσουν χωρίς να καρφωθούν
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/30/sfyrodrepano-provokatsia-xa/

# Ενας εθνικοσοσιαλιστής υποψήφιος βουλευτής και τα λάγνα ανατολίτικα λικνίσματα της ναζιστοσυμμορίας Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/01/30/zafeiropoulos-kousoumbrhs

# Η εμμονή της Χρυσής Αυγής με τους παιδικούς σταθμούς – Αντιγραφή του σχεδίου του NPD;;; + Δύο μικρές ειδήσεις
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/14/xrisi-avgi-paidiki-sta8moi/

# Ονομα: Μπαρμπαρούσης – Βαθμός: Ανθυπασπιστής (ΠΖ) – Μονάδα: …
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/29/mparmparousis/

# Η Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει τον εαυτό της και τα στελέχη της σε κείμενο καταγγελίας εγκληματικών φασιστικών επιθέσεων, ως τους αυτουργούς των επιθέσεων αυτών
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/02/xrysi-avgi-elme-xanion-epitheseis/

# Η UEFA προειδοποιεί: Ρατσιστικό και νεοναζιστικό σύμβολο ο μαίανδρος της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/22/uefa-maiandros-xrysi-avgi/

# Οι στενοί συγγενείς του Καρατζαφέρη και της Χρυσής Αυγής – Φασιστικές, ναζιστικές, φιλοβασιλικές, φιλοχουντικές, ακροδεξιές οργανώσεις το 1984
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/05/05/fasistes-198-2/

 

Φάκελος Σρεμπρένιτσα

[…] Αυτό, όμως, το -κατά γενική ομολογία- επίτευγμα του XYZ Contagion, μεγαλύτερο ίσως και από την έκδοση του βιβλίου (XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, αποκτήστε το εδώ δωρεάν) είναι το εξής αδιαμφισβήτητο γεγονός:

Είπαμε ότι θα στείλουμε στον εισαγγελέα τους Ελληνες εθελοντές φασίστες που πήγαν το 1995 στη Βοσνία να βοηθήσουν τους Σέρβους στις σφαγές αθώων και αμάχων και στις εθνικές εκκαθαρίσεις όπως στην Σρεμπρένιτσα -και το κάναμε.
Τους στείλαμε στον εισαγγελέα.

Και μάλλον κάναμε καλά, αφού οι αμετανόητοι εξακολουθούν να εξυμνούν ανατριχιαστικά την γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα και τα εγκλήματα πολέμου, λ.χ.
# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

Ενας πρώτος στόχος, τον οποίο ελπίζαμε να καταφέρουμε αν και γνωρίζαμε τις δυσκολίες, ήταν, μετά την δημοσίευση της έρευνας και του υλικού (Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα), από τη δική μας δουλειά να γράψουν μεγάλες εφημερίδες και άλλα μέσα [Σ.Σ.: Δείτε επιλογή από τις κυριότερες δημοσιεύσεις σε μεγάλα ΜΜΕ εδώ αναλυτικά ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)‘, ή παρακάτω τον κατάλογο με όλες τις δημοσιεύσεις, μία προς μία].

Ενας δεύτερος, σε μια γωνιά του μυαλού μας, να γίνουν ερωτήσεις στη Βουλή. Εγινε κι αυτό (Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015). Και η απάντηση (Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015).

Και ο τελικός στόχος, που ομολογουμένως κανείς δεν περίμενε να συμβεί εύκολα, ήταν να γραφτεί απ’ τη δουλειά μας αναφορά στον εισαγγελέα. Τελικά δεν χρειάστηκε· οι στόχοι όλοι, όμως, επετεύχθησαν, και μία βδομάδα μάλιστα μετά την δημοσίευση της έρευνας, στις 22 Ιουνίου 2015, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κινήθηκε και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα:

# Ολες οι εξελίξεις στην ‘μη στατική’ σελίδα (ενημερώνεται διαρκώς) ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα‘:
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Τον Ιούλιο του 2016, στην 21η επέτειο, παρουσιάσαμε τα ‘Νέα στοιχεία για την υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα‘: Διαβάστε την πλήρη νέα έρευνα ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή‘ ή τα αυτόνομα report με θέμα ‘Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα‘.

# Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/22/eisaggelia-prodikon-proanakrisi-srebrenica/

Λίγα λόγια απ’ το ιστορικό της υπόθεσης:

Με την ευκαιρία, πρέπει να πούμε εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αναγνώστες μας, που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη δουλειά μας με πολλούς τρόπους, αλλά και με την κατακόρυφη αύξηση των επισκέψεων, γύρω στις 200.000 σε λιγότερο από από έναν μήνα (και πάνω από 1.000.000 στον χρόνο που ακολούθησε), και να σημειώσουμε, επίσης, ότι οι συντάκτες του XYZ Contagion (πρέπει να) είναι ικανοποιημένοι και υπερήφανοι από όσα φάνηκαν όλο αυτό το διάστημα με αφορμή και επίκεντρο την εξαιρετικά σημαντική ιστορία της Σρεμπρένιτσα:
Στα πλαίσια της δημοσίευσης της έρευνας μας για την Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή ‘Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα‘, πρώτα σκεφτήκαμε να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας μερικές πτυχές από τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο πόλεμο:

# ‘Τέσσερα χρόνια πόλεμος, 50 φωτογράφοι, 248 φωτογραφίες – Βοσνία 1992-1995’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/04/09/bosnia-248-photos/

Κατόπιν, προσπαθήσαμε ώστε η λέξη ‘Σρεμπρένιτσα’ να εμφανιστεί στην δημόσια συζήτηση, συνεπώς και να ανεβεί στην ιεράρχηση των μηχανών αναζήτησης, κι έτσι αποφασίσαμε να γράψουμε άρθρα για να θυμηθούν ή για να μάθουν τα γεγονότα όσοι και όσες ενδιαφέρονταν.

# ‘Πάνω από 8.000 εκτελεσμένοι άμαχοι, άοπλοι και αιχμάλωτοι, Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995: Ποιος θυμάται τη μεγαλύτερη θηριωδία σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;;;’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/10/do-you-know-srebrenica/

# ‘Τρεις ερωτήσεις δεν ακούγονται ποτέ εδώ και 20 χρόνια στη Σρεμπρένιτσα – Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία θυμάται τα 20 χρόνια από την μεγάλη σφαγή, 1995-2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/10/icty-remembers-20-years-srebrenica/

Εστιάσαμε στην μοναδική βαλκανική περίπτωση του Σερβοβόσνιου διοικητή της ΕΕΦ:

# ‘Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς (Zvonko Bajagic): Ποιος ήταν ο Σερβοβόσνιος διοικητής της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/12/prodimosiefsi-srebrenica-zvonko/

Με τη βοήθεια φίλων, φτιάχτηκε ένα βίντεο στο οποίο αναδείξαμε μεγάλο τμήμα από το κρίσιμο και χρήσιμο οπτικό υλικό:

# ‘Ελληνες εθελοντές και χρυσαυγίτες από την ΕΕΦ σε επιχειρήσεις στην Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995 – YouTube‘,
κι εδώ σε αγγλική version:
# ‘Greek Volunteers and Golden Dawn members during operations in the Srebrenica massacre, July 1995 – YouTube

Κατόπιν, και με τη βοήθεια φίλων και συνοδοιπόρων, η έρευνα βρήκε τον δρόμο της σε μεγάλα ‘συμβατικά’ λεγόμενα ΜΜΕ:

Στην Εφημερίδα των Συντακτών, 13/06/2015:
# ‘Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-06-13)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/16/ios-anthropoi-apo-ellada-nea-stoixeia-srebrenica/

Στο Εθνος, 14/06/2015:
# ‘Μαρία Ψαρά & Λευτέρης Μπιντέλας – Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα, Εγκλημα πολέμου με τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής (άρθρο στο Εθνος, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/17/maria-lefteris-ethnos-tagmata-matosan-srebrenica

Στην Αυγή, 14/06/2015:
# ‘Στρατής Μπουρνάζος – Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα και ο ρόλος των Ελλήνων εθελοντών, Είκοσι χρόνια από τη σφαγή, Μια αποκαλυπτική έρευνα του ιστολογίου ΧΥΖ Contagion (άρθρο στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/15/bournazos-sfagi-enthemata/

και στα αγγλικά:
# ‘Stratis Bournazos – The Srebrenica massacre and the role of Greek volunteers: A revealing survey by XYZ Contagion (translation of an article first published in the Greek newspaper Avgi, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/18/x-pressed-bournazos-srebrenica-translation-of-avgi

και στα ισπανικά:
# ‘Stratis Bournazos – La masacre de Srebrenica y el papel de los voluntarios griegos: Una investigacion reveladora del blog XYZ Contagion sobre la implicacion de miembros de Aurora Dorada (traduccion de un articulo publicado en el periodico griego Avgi, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/18/spanish-x-pressed-bournazos-srebrenica-translation-of-avgi/

Στην ιταλική Manifesto, 25/06/2015:
# ‘Dimitri Deliolanes – Strage di Srebrenica, c’era Alba Dorata (άρθρο στα ιταλικά του Δημήτρη Δεληολάνη στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto 2015-06-25)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/25/deliolanes-strage-srebrenica-manifesto

Στα Νέα, 19/06/2015:
# ‘Ηλίας Κανέλλης – Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; Ελληνες εγκληματίες πολέμου (άρθρο στην στήλη ‘Ενστάσεις’, Τα Νέα 2015-06-19)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/19/kanellis-enstaseis-nea-poios-thymatai-th-sremprenitsa/

Στην Καθημερινή, 08/07/2015:
# ‘Διονύσης Γουσέτης – Ελληνες εγκληματίες στη Σρεμπρένιτσα (άρθρο στην Καθημερινή, 2015-07-08)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/08/gousetis-eglimaties-kathimerini/

Σε αυτήν την προσπάθεια να δείξουμε την ελληνική συμμετοχή, σαν ένα άγος, σαν μια βαριά ντροπή που βαραίνει δομικά την πολιτική και δημόσια ζωή της χώρας μας, προσπαθώντας παράλληλα να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι χωρίς να χαριστούμε σε κανένα, όπως σημείωσε και η Αυγή, 28/06/2015:
# ‘Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; (Σχόλιο στην στήλη ‘Ρήσεις & Παραπολιτικά’ της κυριακάτικης Αυγής, 28/06/2015)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/28/poios-thumatai-ti-srebrenica-avgi-parapolitiko/

… είχαμε τη βοήθεια, επίσης, από την πρώτη στιγμή, καλών φίλων από το περιοδικό Unfollow, 13/06/2015:
# ‘Θεόφιλος Τραμπούλης – Το άγος της Σρεμπρένιτσας (άρθρο στο UNFOLLOW 2015-06-13)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/14/unfollow-agos-trampoukis/

… ή τον Χριστόφορο Κάσδαγλη από το περιοδικό ‘4 Τροχοί’ (άρθρο στο τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη ‘Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης’)
# ‘Χριστόφορος Κάσδαγλης – Η ελληνική πτυχή μιας σφαγής (άρθρο στο περιοδικό ‘4 Τροχοί’, τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/09/kasdaglis-4-troxoi-srebrenica-2015-july/

… ή το περιοδικό ‘Athens Review of Books’, ειδικά για τις φωτογραφίες που ανακαλύψαμε.
# ‘Filip David – Η Σρεμπρένιτσα τότε και σήμερα (Αρθρο στο περιοδικό Athens Review of Books, τεύχος #064, Ιούλιος-Αύγουστος 2015, Μετάφραση Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/08/01/filip-david-srebrenica-64-arb/

… και αργότερα, από το The Books’ Journal
# ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα’ (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/30/kleon-ioannidis-karadzic-kai-ellines-books-journal/

Αν και έπρεπε να ξεπεράσουμε πολλούς σκοπέλους από πολλά χρόνια παραπληροφόρησης και μονόπλευρης κάλυψης των γεγονότων, όπως λ.χ. ένα παράδειγμα εδώ:
# ‘Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/30/robert-baer-ignatiou-savvidis-fake/

… τελικά, οι στόχοι μας σαν ερευνητικό ιστολόγιο που κάτι έχει να πει επιτεύχθηκαν, ίσως και με το παραπάνω:
Υπήρξε στις 25/06/2015
# ‘Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/25/erotisi-srebrenica-syriza-vouli/

Και στις 15/07/2015 υπήρξε η …
# ‘Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/15/apantisi-paraskevopoulos-erotisi-syriza-srebrenica/

Και τέλος, ο απώτερος στόχος:
# ‘Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/22/eisaggelia-prodikon-proanakrisi-srebrenica/

Ολες οι ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα’ θα βρίσκονται εδώ.
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Και για όποιον/α θέλει το υλικό σε έντυπη μορφή, στο αρχείο pdf περιέχονται όλες οι σελίδες της έρευνας, με τις εικόνες, τα URL των βίντεο και με όλα τα λινκ στο τέλος κάθε κεφαλαίου, υπό μορφή παραπομπών:
# ‘Srebrenica – Η 5η μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή’
https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=6384

Τέλος, όλες μας οι αποκαλύψεις συνοδεύονταν από μια σειρά δυσεύρετων φιλμ και βίντεο, τα οποία σκονίζονταν επί χρόνια σε κάποιες αποθήκες στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Τα ‘ξεθάψαμε’ και τα παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό:
# Η PlayList του XYZ Contagion στο YouTube: Srebrenica Massacre by XYZ Contagion
https://www.youtube.com/playlist?list=PLir9jywufW_wIkujp0cV_-T09wZ7-tHAm

Ενα μεγάλο ευχαριστώ για το συναρπαστικό ταξίδι, και … συνεχίζουμε!

 

24 σκέψεις σχετικά με το “Σκηνή Ενατη #09: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)

  1. Για τον «Εντιμότατο» Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, Οφφικιάλιο πολλών Ορθοδόξων Εκκλησιών, Μεγάλο Υβριστή πολλών Αρχιερέων και κληρικών, συχνά σε βαθμό χυδαιότητας, οι οποίοι του ανταπέδιδαν τις απειλές με κολακείες, άνδρα εκτιμώμενο απο όλους τους Αρχιεπισκόπους Αθηνών και από τον Πατριάρχη, επαινούμενο από δεκάδες μητροπολίτες, ακόμη και όταν τους είχε καθυβρίσει και απειλήσει, εκβιαστή πάρα πολλών μητροπολιτών σύμφωνα με τον Ζακύνθου Χρυσόστομο (η κατηγορία δεν αποδείχθηκε στο δικαστήριο, αν και η Εισαγγελέας είπε: «Ο κατηγορούμενος είχε σχέσεις με την Εκκλησία και γνώριζε ότι η αχίλλειος πτέρνα των κληρικών είναι τα σκάνδαλα που αφορούν την ηθική τους υπόσταση…»-«Ελευθεροτυπία», 13.4.’05), Αρχηγό της «Εθνικής Συμμαχίας», εκφωνητή του επικηδείου του Γιώργου Παπαδόπουλου και εκδότη της ακροδεξιάς Ορθόδοξης και αποκρυφιστικής «Ελεύθερης Ώρας» και των «Νέων Ανθρώπων», εποδιδόμενο σε συστηματικές μελέτες της ιερατικής ομοφυλοφιλίας, απειλώντας συνεχώς με αποκαλύψεις που κατά κανόνα δεν γινόντουσαν ποτέ,

    μπορείτε να διαβάσετε εδώ και να θαυμάσετε τις αρετές της ευσεβούς εθνικοφροσύνης:
    http://roides.wordpress.com/2012/02/25/25feb12/
    http://roides.wordpress.com/2012/03/03/3mar12/

    To σάπιο ιερό βασίλειο της Δανιμαρκίας 1 & 2

  2. Φοβερό το βίντεο με τον οφφικιάριο, πωςτον λένε, εκβιαστή Μιχαλόπουλο.

    Τι έχανα τόσον καιρό!!!

    🙂

    Κάποτε, ξέρεις, διάβαζα και τους «Νέους Ανθρώπους» (όπως διάβαζα μάλλον συστηματικά και πολλά άλλα ακροδεξιά έντυπα, για να μαθαίνω τι σχεδιάζουν, αλλά το διάβασμα ειδικά της φυλλάδας αυτής ήταν πολύ σκληρή δοκιμασία).

    Ευχαριστούμε, Λασκαράτε, όπως πάντα, καθετί που προσθέτεις, φωτίζει και προκύπτουν κομμάτια του παζλ, στην αναζήτηση της μεγαλύτερης εικόνας, θενκ γιου 🙂

  3. Για την Ιστορία, για τις θεατρικές επιθεωρήσεις και για γελωτοθεραπεία:

Γράψτε ελεύθερα, αν σκεφτήκατε κάτι :)