Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή «Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη» και στη «Διακήρυξη της Βαρκελώνης», 1981 (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα «Ενθέματα» της κυριακάτικης «Αυγής», 2013-03-31)

Το ιστολόγιό μας επανέρχεται στις συνεργασίες με την εφημερίδα ‘ΑΥΓΗ’ και ξανασυναντά το ένθετό της ‘Ενθέματα’ (δείγματα από παλαιότερες συνεργασίες υπάρχουν εδώ), με μία σημαντική αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν του χρυσαβγίτικου μορφώματος. Πρόκειται για ‘αποκλειστικότητα’, που δημοσιεύεται στην Κυριακάτικη Αυγή της 31ης Μαρτίου 2013, σε συντομευμένη, όμως, μορφή, όπως μπορείτε να δείτε εδώ, στον ιστότοπο της εφημερίδας και εδώ, στο ιστολόγιο των ‘Ενθεμάτων’. Στην ανάρτησή μας, εδώ, μπορείτε να δείτε την πλήρη μορφή του άρθρου, με όλες τις εικόνες και το υπόλοιπο υλικό, με όλες τις υποσημειώσεις και τις παραπομπές, μαζί με τα σχετικά έντυπα. Πρόκειται για μια πτυχή της δράσης της ναζιστικής συμμορίας, για έναν πραγματικό σκελετό στη ντουλάπα, για κάτι που, είναι βέβαιον, ότι θα ήθελε να ξεχάσει.
[Σ.Σ.: Σε περίπτωση αναδημοσίευσης, παρακαλούμε για αναφορά της πηγής που να συνοδεύεται από ενεργό λινκ προς την παρούσα ανάρτηση].

Στο τέλος του άρθρου, μπορείτε να δείτε, επίσης, και το αρχείο pdf με την σελίδα 38 του φύλλου της Κυριακής 31/03/2013 της Κυριακάτικης Αυγής, έτσι όπως τυπώθηκε.

Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής

Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή ‘Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη’ και στη ‘Διακήρυξη της Βαρκελώνης’, 1981

«Προβλέπουμε (sic) σ’ έναν διακρατικό εθνικοσοσιαλισμό όλων των λευκών»,
Μία από τις πρώτες ιδεολογικές διακηρύξεις της Χρυσής Αυγής (που πολύ θα ήθελε να ξεχάσει)

Το χαρακτηριστικό εξώφυλλο της σπάνιας έκδοσης, σβάστικες και διακριτικά των SS
Το χαρακτηριστικό εξώφυλλο της σπάνιας έκδοσης, σβάστικες και διακριτικά των SS

 

Είναι γνωστό πως το χρυσαβγίτικο [*] ναζιστικό μόρφωμα Χρυσή Αυγή είναι ενεργό και ισότιμο μέλος στο ‘Ευρωπαϊκό Εθνικό Μέτωπο‘ (ENF) [1], μια σχετικά πρόσφατη άτυπη φασιστική Διεθνή [2], που συντονίζει και εκπροσωπεί φασιστικά κόμματα και οργανώσεις από 13 ευρωπαϊκές χώρες, και η οποία είχε ιδρυθεί το 2004 εν όψει των Ευρωεκλογών εκείνης της χρονιάς. Δεν είναι γνωστό, όμως, ούτε στους ψηφοφόρους, ούτε στα μέλη, ούτε -πιθανολογούμε- και στα στελέχη της, ακόμα, ότι η ΧΑ είχε προσχωρήσει ήδη από τις απαρχές της, από το 1981, στην ακραία ναζιστική-εθνικοσοσιαλιστική (μαύρη) Διεθνή με το όνομα ‘Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη‘, ‘New European Order’ (NEO) ή ‘Nouvel Ordre Europeen’.

 

# Μικρή ιστορική αναδρομή

Ας μας επιτραπεί μια μικρή αναδρομή. Η νεοναζιστική-εθνικιστική πανευρωπαϊκή συμμαχία ‘Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη’ είχε δημιουργηθεί το 1951, και είχε προκύψει σαν διάσπαση μιας προηγούμενης πανευρωπαϊκής νεοναζιστικής συμμαχίας, του ‘Europaische Soziale Bewegung‘ (ESB), επειδή η τελευταία δεν ήταν αρκετά ‘ριζοσπαστική’ και ακραία στα ζητήματα της «υπεράσπισης της βιολογικής ακεραιότητας των λευκών Ευρωπαϊκών λαών και του αντικομμουνισμού» [3]. Οι διαφωνούντες σε εκείνη την συνδιάσκεψη της ESB, το Μάιο του 1951 στο Μάλμοε της Σουηδίας, όπου είχε ανακοινωθεί και η ‘Διακήρυξη του Μάλμοε‘, προχώρησαν στη δική τους συνδιάσκεψη, μέσα στην ίδια χρονιά, το Σεπτέμβριο του 1951, στη Ζυρίχη, και στη δημιουργία της ‘Νέας Ευρωπαϊκής Τάξης’. Η NEO στη δική της διακήρυξη ήταν περισσότερο σαφής [4]. Καλούσε για «[…] πόλεμο ενάντια στους μπολσεβίκους Μογγόλους και τους καπιταλιστές νέγρους, στο καθήκον του λευκού ανθρώπου για την φυλετική επιβίωση και το Aufartung» [5].

Ακολούθησαν κι άλλες συνδιασκέψεις της NEO, μεταξύ των οποίων, το 1953 στο Παρίσι (3η συνδιάσκεψη), το 1960 και το 1962 στη Ζυρίχη, το 1965 και το 1967 στο Μιλάνο, το 1969 και το 1969 στη Βαρκελώνη (10η, υπό την αιγίδα του ισπανικού CEDADE), το 1972 και το 1974 στη Λυών, το 1977 και το 1979 στη Βαρκελώνη (14η συνδιάσκεψη, με την ‘Διακήρυξη της Βαρκελώνης’). Το CEDADE, από τα αρχικά ‘Circulo Espanol de Amigos de Europa‘ (‘Ισπανικός Κύκλος των Φίλων της Ευρώπης’) ήταν μια ισπανική νεοναζιστική οργάνωση, είχε ιδρυθεί το 1966 στη Βαρκελώνη, και μεταξύ των ιδρυτικών του στελεχών βρισκόταν ο Leon Degrelle και ο Otto Skorzeny [6]. Το 1969, όπως είπαμε, το CEDADE φιλοξένησε την 10η συνδιάσκεψη της ‘Νέας Ευρωπαϊκής Τάξης’, με 60 αντιπροσώπους από 7 χώρες [7].

Το λογότυπο της New European Order από την Wikipedia
Το λογότυπο της New European Order από την Wikipedia

 

Ερχόμαστε στο 1979. Η ‘Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη’ δίνει στη δημοσιότητα την ‘Διακήρυξη της Βαρκελώνης‘, προϊόν της 14ης συνδιάσκεψής της, με συμμετοχές νεοναζιστών από όλον τον κόσμο, πολλών ευρωπαϊκών κρατών αλλά και του Καναδά, της Αργεντινής και της Νοτίου Αφρικής. Λίγο αργότερα, το Νοέμβριο του 1980, ο Νίκος Μιχαλιολιάκος απολύεται από την 42μηνη περιπετειώδη στρατιωτική του θητεία [8] και μόλις ένα μήνα μετά, εκδίδει το πρώτο τεύχος του περιοδικού ‘Χρυσή Αυγή’, στο οποίο αναγράφεται το όνομά του ως ‘υπεύθυνος έκδοσης‘ [9]. Ο υπότιτλος του περιοδικού ήταν ‘Εθνικοσοσιαλιστική περιοδική έκδοσις’, ο αγκυλωτός σταυρός ήταν, ασφαλώς, παρών, μαζι με τον Χϊτλερ, ενώ το εθνικοσοσιαλιστικό στίγμα δίνεται απολύτως σαφώς από την πρώτη στιγμή, όπως θυμάται ο ίδιος ο Φύρερ, σχεδόν 20 χρόνια αργότερα:

«Η Χρυσή Αυγή αυτοχαρακτηρίζετο μέσα από τις σελίδες του εντύπου του (sic) σαν έκδοση εθνικοσοσιαλιστική και αυτή η διαφορά όχι μόνο ορολογίας αλλά και ουσίας ήταν που σαφέστατα την διαχώριζε από το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού χώρου, που εκείνη την εποχή δραστηριοποιείτο» [10].

Σύμφωνα με το Δημήτρη Ψαρρά, «πολλά στοιχεία συγκλίνουν στην πεποίθηση ότι η αρχική μορφή της ΧΑ είχε ως πρότυπο το CEDADE» [11], και στην προσπάθεια της οργάνωσης να βρει διεθνή στηρίγματα και να διαχωρίσει τη θέση της από τον ‘εθνικό χώρο’ των βασιλοχουντικών και των φιλομεταξικών, η ομάδα στρέφεται στο CEDADE και στους Ευρωπαίους νεοναζί ομοϊδεάτες της, και -όπως θα δούμε- υιοθετεί και προσχωρεί στην περιβόητη ‘Διακήρυξη της Βαρκελώνης’, και συνεπώς, και στην ακραία ναζιστική-εθνικοσοσιαλιστική (μαύρη) Διεθνή ‘Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη’, ήδη από τους πρώτους μήνες της ύπαρξής της.

 

# Ενα σπάνιο έντυπο από το 1981 με την ιδεολογική διακήρυξη της ΧΑ υπέρ του ναζισμού/εθνικοσιαλισμού (που πολύ θα ήθελε να ξεχάσει)

Αυτό το διαπιστώνει ο αναγνώστης από μια σπάνια έκδοση της ναζιστικής συμμορίας, που έφτασε με τυχαίο τρόπο στα χέρια μας, και παρουσιάζουμε σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα. Πρόκειται για έκδοση των πρώτων μηνών του 1981, όταν το περιοδικό μετρούσε μόλις 4 τεύχη, και συνεπώς, μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε ότι το έντυπο αυτό είναι ένα από τα πολύ πρώτα ‘ιδεολογικά’ έντυπα που κυκλοφόρησε η οργάνωση. Το έγχρωμο εντυπωσιακό εξώφυλλο δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Ενας αξιωματικός των SS και δύο σβάστικες, σε μαύρο και κόκκινο χρώμα. δίνουν το μήνυμα ευκρινώς και πεντακάθαρα. Στο εξώφυλλο, ο τίτλος ‘Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη’, δηλαδή το ίδιο το όνομα αυτής της πανευρωπαϊκής/παγκόσμιας νεοναζιστικής διεθνούς υπεροργάνωσης-δικτύου [12].

Το χαρακτηριστικό εξώφυλλο της σπάνιας έκδοσης, σβάστικες και διακριτικά των SS
Το χαρακτηριστικό εξώφυλλο της σπάνιας έκδοσης, σβάστικες και διακριτικά των SS

 

Στον (ελληνικό) πρόλογο, γραμμένο από την ίδια την οργάνωση διευκρινίζεται:

«Εχοντας ήδη διακηρύξει ότι προβλέπουμε (ζικ) σ’ έναν διακρατικό εθνικοσοσιαλισμό όλων των λευκών […], συνεχίζουμε με τη διασαφήνιση αυτής της θέσεως και προσφέρουμε στον αναγνώστη μας, ένα βασικό κείμενο, σχετικό με τη θέσι μας αυτή: Την διακήρυξι της Βαρκελώνης»
[Υπογραφή] Για τη μετάφραση, Χρυσή Αυγή [και μαζί το πρώτο-πρώτο σήμα της συμμορίας, με την σβάστικα με τις καμπυλωτές πλευρές και το σίγμα στη λέξη ‘Χρυσή’ με τη μορφή C]

Το ίδιο ακριβώς σήμα και λογότυπο βρίσκουμε και στα εξώφυλλα του περιοδικού
Το ίδιο ακριβώς σήμα και λογότυπο βρίσκουμε και στα εξώφυλλα του περιοδικού

 

Στην επόμενη σελίδα υπάρχουν προλογικά κάτω από τον τίτλο ‘Δήλωσις της Βαρκελώνης’, όπου μαθαίνουμε ότι υπογράφτηκε στις 14 και 15 Απριλίου 1979, από ναζιστικές οργανώσεις ευρωπαϊκών κρατών αλλά και του Καναδά, της Αργεντινής και της Νοτίου Αφρικής, στα πλαίσια της 14ης συνδιάσκεψης της ‘Νέας Ευρωπαϊκής Τάξης’.

Δήλωσις της Βαρκελώνης
Δήλωσις της Βαρκελώνης

 

Ακολουθεί ένα δισέλιδο με τα 7 σημεία της διακήρυξης, όπου τα «άχρηστα βιοψυχικώς παράσιτα» απειλούν την «τελειοποίηση που είναι η μοίρα του λευκού ανθρώπου»:

Γενική Δήλωσις
Γενική Δήλωσις

 

Η διακήρυξη κλείνει με τη θέση πως «καλό στην ανθρωπότητα» και εμπλουτισμό του ανθρώπινου είδους κάνουν μόνο οι «φυλετικές elite» και πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της «διοικητικής ιατρικής».

Δοικητική ιατρική προς όφελος των φυλετικών elite
Δοικητική ιατρική προς όφελος των φυλετικών elite

 

Στις υπόλοιπες σελίδες, από την σελίδα 5 μέχρι και τη σελίδα 19, ακολουθεί η ανάλυση όλων των παραπάνω [**] (εθνικοσοσιαλιστικές αηδίες για τη λευκή φυλή, για το λευκό άνθρωπο, για «νεγροποιήσεις», για «υπανθρώπους Εβραίους», για την εφαρμογή «ευγονικής πολιτικής για την σωτηρία των λευκών λαών», για τις «αντιφυσικές τάσεις-ομοφυλοφιλία», για την φυλάκιση του Rudolf Hess, και κλείνει με μια καταγραφή διώξεων εθνικοσοσιαλιστών και με κάλεσμα για δημιουργία μιας ‘Ευρώπης των λευκών λαών’). Τα επιμέρους υποκεφάλαια έχουν τίτλους:

  • Νέες λύσεις
  • Ο λευκός κόσμος μπροστά στον κίνδυνο του θανάτου
  • Για ένα Ευρωπαϊκό Λαϊκό – Εθνικό Κίνημα
  • Αναθεώρησις της κοινωνίας μέσω της δράσεως
  • Η Γεωπολιτική κατάστασις
  • Η Ευρωδεξιά και οι εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
  • Η δημοκρατική τυραννία

Στο τέλος διαβάζουμε ότι πρόκειται για μετάφραση από (sic, sic, sic, καθώς τα λάθη είναι τρία):
Nouvelle Ordee Europeene Secrtariat Central (Switzerland)

Αυτό ήταν το πρωτότυπο
Αυτό ήταν το πρωτότυπο

 

Το συγκεκριμένο έντυπο διαφημιζόταν μέσα από τις σελίδες του περιοδικού της οργάνωσης, όπως μπορούμε να δούμε και στην σχετική διαφήμιση με όλα τα μέχρι τότε εκδοθέντα ‘ιδεολογικά’ της έντυπα, που βρίσκεται στο τεύχος #10 του περιοδικού, Μάιος-Ιούνιος 1983 [13]. Δίπλα στην ειδική έκδοση της χρυσαβγίτικης συμμορία με τον ‘μνημειώδη λόγο του Αδόλφου Χίτλερ για την 9η επέτειο από την ανάληψη της αρχής στο Σπορπάλαστ του Βερολίνου’, φιγουράρει και το εν λόγω έντυπο. Το κείμενο της διαφήμισης έλεγε:

«Πρόκειται για τη δήλωσι της 14ης συνελεύσεως της Νέας Ευρωπαϊκής τάξεως στην Βαρκελώνη, το 1979. Παρουσιάζει τα φλέγοντα προβλήματα της Ευρώπης, όπως η εισβολή των εγχρώμων και του Αμερικανικού τρόπου ζωής και τις θέσεις των εθνικοσοσιαλιστών για τη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας απηλλαγμένης από τα δεσμά της συμφωνίας της Γιάλτας».

Τεύχος #10, Μάιος-Ιούνιος 1983, σελίδα 16
Τεύχος #10, Μάιος-Ιούνιος 1983, σελίδα 16

 

# Η Χρυσή Αυγή επίσημο μέλος της νεοναζιστικής διεθνούς

Μετά την έκδοση του εντύπου αυτού, αντιπροσωπεία της ναζιστικής οργάνωσης ταξίδεψε στη Βαρκελώνη, συμμετείχε στην 15η συνδιάσκεψη της ‘Νέας Ευρωπαϊκής Τάξης’ και υπέγραψε τη σχετική νέα επικαιροποιημένη διακήρυξη [14]. Εκεί γίνεται αναφορά:

«[…] στον ρόλο της Ελλάδος ως φραγμού στις διεισδύσεις των Ασιατικών ορδών στην Ευρώπη. Εκφράζεται η αλληλεγγύη προς τους ανά τον κόσμο φυλακισμένους εθνικοσοσιαλιστάς και προς τους Ελληνες συναγωνιστές που αντιμετωπίζουν την κρατική τρομοκρατία» [15].

Το ναζιστικό μόρφωμα ήταν και επίσημα, πλέον, μέλος της νεοναζιστικής διεθνούς. Κατόπιν, η ομάδα τύπωσε και δεύτερο έντυπο, με τίτλο ‘Νέα Ευρωπαϊκή Τάξις 2′, όπως μπορούμε να δούμε στην ίδια διαφήμιση που αναφεραμε προηγουμένως.

 

# ‘Ελληνες εθνικιστές’ με την ελληνική εκδοχή του Aufartung

Εχουμε ακούσει άπειρες φορές το Νίκο Μιχαλολιάκο και τα υπόλοιπα πρωτοπαλίκαρα της ναζιστικής οργάνωσης, να φωνάζουν και να ωρύονται, όταν τους ρωτάνε εάν είναι ναζί, νεοναζί ή εθνικοσοσιαλιστές, και να απαντούν με το στερεότυπο «Είμαστε Ελληνες εθνικισταί, (κύριε)». Δεν γνωρίζουμε εάν με αυτές τις λέξεις είχαν συστηθεί τότε, το 1981, όταν είχαν ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για να προσχωρήσουν επίσημα στη νεοναζιστική Διεθνή ή εάν είχαν πει, λόγου χάρη, «Ich bin ein griechischer Nationalsozialist», και οπωσδήποτε, μας μοιάζει το λιγότερο παράταιρο, όταν φανταζόμαστε αυτές τις λέξεις από την τσιριχτή φωνή του Φύρερ Μιχαλολιάκου, ή από την βαριά πειραιώτικη μαγκιά του Γιάννη Λαγού ή από την αγρινιώτικη προφορά του Κώστα Μπαρμπαρούση. Σε κάθε περίπτωση, ούτε για ‘Ελληνες εθνικιστές’ πρόκειται, ούτε για (απλούς) οπαδούς του εθνικοσοσιαλισμού ή για θεωρητικούς θιασώτες των ναζιστικών θεωριών περί ‘ανώτερης ράτσας’ [Σ.Σ.: Δεν χρησιμοποιούμε τις λέξεις ‘ιδεολογία’ και ‘ιδέες’ διότι δεν έχουν καμία σχέση με ιδέες -πρόκειται, απλά για τις πρακτικές του μίσους και του θανάτου]. Οπως προκύπτει για το ναζιστικό μόρφωμα από την ευθεία γραμμή που ξεκινάει από το 1980 και το 1981 και φτάνει στα σημερινά πογκρόμ του 2013, πρόκειται για ναζί εν ενεργεία, για ναζί στην πράξη. Και με την ‘θεωρητική’ βούλα, αν θέλετε. Και αυτό δεν προκύπτει (μόνο ή τόσο) από τα εξώφυλλα με τις σβάστικες. Το γνωρίζουν καλά όλα τα θύματα των άνανδρων επιθέσεων της, την ώρα που οι χρυσαβγίτες υλοποιούν την δική τους εκδοχή του ‘Aufartung’.

ΚΛΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Από το ιστολόγιο XYZ Contagion
https://xyzcontagion.wordpress.com

________________________________________________

[*] Η ανορθογραφία είναι σκόπιμη. Ο ‘χρυσαβγίτης’ γράφεται με βήτα κατά το ‘αβγό’, σύμφωνα με την προτροπή του Νίκου Σαραντάκου.
http://enthemata.wordpress.com/2013/01/05/sarantakos-32/

[**] Οι παραπάνω σελίδες του εντύπου βρίσκονται και στο scribd:
http://www.scribd.com/doc/132784153/
Για το πλήρες έντυπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ιστολόγιο μας

# Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Ψαρρά και την Α-Μ. Δ.

________________________________________________

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

[1] Βλ. για το 2005, Ιός, Καλοκαίρι με τον Αδόλφο, Ελευθεροτυπία, 25/09/2005
http://www.iospress.gr/ios2005/ios20050925.htm
και για πρόσφατα, Spy – Jungle Report, Η διεθνής ναζιστική δικτύωση της Χρυσής Αυγής, περιοδικό Unfollow, ΤΧ#13, Μάρτιος 2013

[2] Δημήτρης Ψαρράς, Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής, Ντοκουμέντα από την ιστορία και τη δράση μιας ναζιστικής ομάδας, εκδόσεις Πόλις, Αθήνα, 2012, σελ. 157
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/24/dimitris-psarras-neo-biblio-mavri-biblos-xrysis-avgis/

[3] Kurt P. Tauber, German Nationalists and European Union, Political Science Quarterly, Vol. #74, No. 4 (Δεκέμβριος 1959), published by The Academy of Political Science, 1959, σελ. 570 κ.ε.
http://www.jstor.org/stable/2146424
Η κατηγορία προς τη μητρική οργάνωση, όπως προκύπτει από το αγγλικό κείμενο ήταν ‘lack of virulence’, όπου virulence, κατά το λεξικό ‘φαρμακερότητα, τοξικότητα, μοχθηρία’.

[4] Kurt P. Tauber, ό.π., σελ 573

[5] ‘Aufartung’, πρόκειται για όρο του ναζιστικού φυλετικού ευγονισμού, που σημαίνει, σε ελεύθερη απόδοση, ‘φυλετική βελτίωση ή ανύψωση ή εξαγνισμός’, πάντοτε ‘μέσω επιλογής ή αποκλεισμών’, δηλαδή φυλετική βιολογική αναγέννηση μέσω της εξόντωσης των κατωτέρων. Συχνά απαντάται μαζί με το παραπλήσιο ‘Aufnordung’ (Nordification, αριανοποίηση), ενώ το αντίθετό του είναι το ‘entartung’ (‘φυλετική βιολογική παρακμή’). Δείτε σχετικά:
Christopher Hutton, Race and the Third Reich: Linguistics, Racial Anthropology and Genetics in the Dialectic of Volk, Polity, 2005, σελίδα 18
και
Robert Gellately & Nathan Stoltzfus, Social Outsiders in Nazi Germany, Princeton University Press, 2001, σελίδα 147

[6] Βλ. Δημήτρης Ψαρράς, ό.π., σελ. 45

[7] Jose L. Rodriguez Jimenez, Antisemitism and the Extreme Right in Spain (1962-1997), ACTA NO. 15, Analysis of Current Trends in Antisemitism, 1999
http://sicsa.huji.ac.il/15spain.html

[8] Βλ. Γεωργία Λινάρδου, Ο Νίκος Μιχαλολιάκος: Ο μελαχρινός Αριος, άρθρο στο περιοδικό ΗOT DOC, 10/05/2012
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/10/georgia-linardou-nikos-mixaloliakos-melaxrinos-arios-hot-doc/
και
Ιστολόγιο XYZ Contagion, Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4, 04/05/2012
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/04/epomides-ekriktika-mixaloliakos/

[9] Νίκος Μιχαλολιάκος, Εχθροί του καθεστώτος, Χρυσή Αυγή 1993-1998, εκδόσεις Ασκάλων, Αθήνα, 2000, σελ. 22 κ.έ.

[10] Στο ίδιο, σελ. 25

[11] Βλ. Δημήτρης Ψαρράς, ό.π., σελ. 45

[12] Ολες οι σελίδες προέρχονται από το συγκεκριμένο σπάνιο έντυπο της οργάνωσης, με τα εξής στοιχεία:
Χρυσή Αυγή, Νέα Ευρωπαϊκή Τάξις, Η διακήρυξη της Βαρκελώνης, εκδόσεις Χρυσή Αυγή, Αθήνα, 1981

[13] Περιοδικό Χρυσή Αυγή, ΤΧ#010, Μάιος-Ιούνιος 1983, σελ. 16
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Ψαρρά για τον κόπο του να εντοπίσει τη διαφήμιση και να μας στείλει την φωτοτυπία.

[14] Βλ. Δημήτρης Ψαρράς, ό.π., σελ. 45

[15] Περιοδικό Χρυσή Αυγή, ΤΧ#010, ό.π.

________________________________________________

Το έντυπο στο scribd:

[Χρυσή Αυγή] – Νέα Ευρωπαϊκή Τάξις Η διακήρυξη της Βαρκελώνης-ΣΕΛ-00-05+20 [Watermarked] [Χρυσή Αυγή 1981].pdf


 

2013-03-31-ΑΥΓΗ ΕΝΘΕΜΑΤΑ-ΣΕΛ-038 – Κλέων Ιωαννίδης – Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη.pdf

http://www.scribd.com/doc/133028209/


 

Ενθέματα Αυγής, Κυριακή 31/03/2013, Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή 'Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη' και στη 'Διακήρυξη της Βαρκελώνης', 1981
Ενθέματα Αυγής, Κυριακή 31/03/2013, Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή ‘Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη’ και στη ‘Διακήρυξη της Βαρκελώνης’, 1981

 

Στο πρωτοσέλιδο γράφει:

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη ναζιστική Διεθνή

Το πρωτοσέλιδο της Κυριακής 31 Μαρτίου 2013
Το πρωτοσέλιδο της Κυριακής 31 Μαρτίου 2013

 


 

Δείτε επίσης: Φάκελος Χρυσή Αυγή

# Θυμίζουμε επίσης τις έρευνες του ιστολογίου μας, καθώς και όλα τα άρθρα μας με ετικέτα ‘Χρυσή Αυγή‘:

# Φάκελος Χρυσή Αυγή στο XYZ Contagion – Ολες οι έρευνες και τα άρθρα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/fakelos-xa-page-all-articles/

# Φάκελος Σρεμπρένιτσα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Διαβάστε τις νέες μεγάλες έρευνες του XYZ Contagion με θέμα ‘Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα‘:

– ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία για την συμμετοχή Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή’
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-more-evidence/

Και:

– ‘Οι ελληνικοί μύθοι για την γιουγκοσλαβική τραγωδία 1991-1995 και οι αλήθειες που δεν ακούστηκαν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ‘.
https://xyzcontagion.wordpress.com/yugoslavia-the-whole-truth/
[Για την Short version, κλικ εδώ ‘Οταν ο θύτης παριστάνει το θύμα’]
– ‘Ολη η αλήθεια για τη Σρεμπρένιτσα: Οι οκτώ συν μία αποδείξεις για το προσχεδιασμένο της οργανωμένης σφαγής’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/eight-plus-one-proof-srebrenica-organized/
– ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)
https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-sta-mme/

Δείτε επίσης:

– ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα‘ (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/30/kleon-ioannidis-karadzic-kai-ellines-books-journal/
‘ΕΝΟΧΟΣ ο Κάρατζιτς! Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας στη Βοσνία’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/24/karadzic-the-verdict/
– ‘Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»): Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

# Νέα κατηγορία με σειρά αποκαλυπτικών νέων ερευνών: ‘Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά‘.

# Ολα τα άρθρα του ιστολογίου μας μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Killah P).

# Εδώ τα άπαντα:
https://xyzcontagion.wordpress.com/greatest-hits/

# Το XYZ Contagion στα mainstream ΜΜΕ:
https://xyzcontagion.wordpress.com/mainstream-mme/

# Η έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες 2015: Πολλά περιστατικά αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας, ρητορικής μίσους και διακρίσεων λόγω θρησκείας: Δύο γεγονότα που είχε αναδείξει το XYZ Contagion
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/08/13/state-department-religious-freedom-report-2015-two-xyzcontagion-incidents/

# Μεταφράσεις άρθρων του ιστολογίου μας σε αξιόλογες ιστοσελίδες και ΜΜΕ του εξωτερικού
https://xyzcontagion.wordpress.com/metafraseis/

# Οι ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαβάζουν XYZ Contagion
https://xyzcontagion.wordpress.com/anakritries-diabazoun-xyzcontagion/

«Αν τεθεί σαν ερώτημα, φαίνεται πως ναι, η απάντηση είναι καταφατική· οι ανακρίτριες διαβάζουν XYZ Contagion.
Εξηγούμαστε:

Η Πέμπτη 10 Ιουλίου του 2014 ήταν μια καλή ημέρα. Οχι μόνο είδαμε τον Κασιδιάρη να προφυλακίζεται, αλλά είδαμε, επίσης, ότι ένα απόσπασμα από παλιό (2007) γραφτό του Μιχαλολιάκου, που είχαμε εντοπίσει και αναδείξει εμείς εδώ στο μπλογκ […], χρησιμοποιήθηκε από την ανακρίτρια στο ένταλμα (σελίδα 6) για την προφυλάκιση του Κασιδιαρέου, στα επιχειρήματα της για το επικίνδυνο ποιόν της συμμορίας (και μάλιστα στο υπ’ αριθμόν Α’ επιχείρημα της), όπως μπορείτε να δείτε […]

# Το βιβλίο του XYZ Contagion – Οι 9+1 άγνωστες σκηνές, τώρα σε βιβλίο (και σε e-book) + Η βιβλιογραφία για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/01/e-book-of-9-1-scenes-bibliography/

XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2
https://xyzcontagion.wordpress.com/ebook/

[XYZ Contagion] – 9+1 σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [XYZ Contagion 2014]
https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=4437

το οποίο προτείνεται, μάλιστα, και από τον Ιό της Εφημερίδας των Συντακτών

# Ιός – Νικόλαος Μιχαλολιάκος;;; Απών!!! Ο Φίρερ σχεδιάζει τη «μεγάλη απόδραση» (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-04-04) -κι ένα ακόμη ευχαριστώ!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/04/05/ios-mix-apon-xyz-contagion/

# Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις: Νέα στοιχεία – Εννιά συν μία άγνωστες σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή – Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #04]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/11/kryfa-04-parakratos-nazistiko-zombi/

# Συγκεντρωμένες όλες οι ‘Εννέα συν μία σκηνές από την ιστορία της Χρυσής Αυγής‘, και εδώ με τον τίτλο ‘Η 4η μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και την ιστορία της Ακροδεξιάς‘:
https://xyzcontagion.wordpress.com/q/

# Οι 9+1 σκηνές

Μικρή παρουσίαση: Τι θα διαβάσουν οι επισκέπτες του XYZ Contagion στην τέταρτη μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και τις κρυφές χρηματοδοτήσεις
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/30/mikri-parousiasi-episkeptes-tetarti-megali-erevna/

Η εισαγωγή-προοίμιο: Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

Σκηνή Πρώτη #01: Φεβρουάριος 2005, Γήπεδο Παναθηναϊκού, ΓΑΔΑ, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/01/skini-01/

Σκηνή Δεύτερη #02: Ιούλιος 1964, ΕΚΟΦ, Εβραϊκή Συναγωγή, Παγκράτι (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/02/skini-02/

Σκηνή Τρίτη #03: 23 προς 24 Ιουλίου 1974, ΕΑΤ-ΕΣΑ, Βρετανική Πρεσβεία, Αεροδρόμιο Ελληνικού (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/03/skhnh-03/

Σκηνή Τέταρτη #04: Ιανουάριος 1977, Παγκράτι ξανά, Βόμβες σε βιβλιοπωλεία και κινηματογράφους (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/04/skhnh-04/

Σκηνή Πέμπτη #05: Νοέμβριος 1977, προεκλογική περίοδος, Ιταλία, Γραφεία Εθνικής Παράταξης στον Πύργο Αθηνών, Φυλακές Κορυδαλλού, Ξενοδοχείο Caravel (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/05/skini-05/

Σκηνή Εκτη #06: Ιανουάριος 1979, Βόμβες, όπλα και εκρηκτικά ξανά (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/06/skana-06/
΄
Σκηνή Εβδομη #07: 12 Απριλίου 1992, Ξενοδοχείο ‘Caravel’, Οργανισμός Κρατικών Λαχείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/07/skini-07/

Σκηνή Ογδοη #08: Από την οδό Φιλολάου, Παγκράτι στο μέγαρο της Μεσογείων (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/08/skhnh-08/

Σκηνή Ενατη #09: Από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου στο Σήμερα, Connecting the dots (Από τις Εννιά συν μία άγνωστες ακτινογραφίες του ναζιστικού ζόμπι)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/09/skini-09/

Σκηνή Δέκατη και Τελική #10 – Αυλαία: Ας συνοψίσουμε (Το παζλ συμπληρώνεται;;;) + Αντί επιλόγου + Υστερόγραφο: Η ομολογία για την μεταμφίεση, τη διπλή γλώσσα και το κρυφτούλι με την πραγματική τους ταυτότητα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/10/skhnh-10/

 

# ‘Ροκ για την πατρίδα’ ή ‘πόγκο για τη σβάστικα’; Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει ξανά τις εθνικοσοσιαλιστικές ‘Γιορτές Νεολαίας’: Μπύρες, τατουάζ και Sieg Heil, για τους μυημένους στο ναζισμό
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/13/golden-dawn-giortes-neolaias-blood-honour/

# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

# Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/19/georgios-mix-drvda-father/

# Ανοιχτή επιστολή από τον πατέρα ενός εγκαίρως αποχωρήσαντα χρυσαυγίτη προς τους γονείς εκείνους που έχουν τα παιδιά τους στην Χρυσή Αυγή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/27/anoixti-epistoli-patera-xa/

# Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής η 21η Δεκεμβρίου + Τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/23/parnitha-21-dec-orkomosia/

# Ο ακροδεξιός δολοφόνος της Αγγλίδας βουλευτίνας Jo Cox, οι σχέσεις του με την National Alliance του William Pierce κι ένα μυστικό ‘πανευρωπαϊκό συνέδριο’ της Χρυσής Αυγής το 1998
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/06/17/thomas-mair-national-alliance-pierce-xa-1998-filyro/

# Εκατό χρόνια φασιστικές οργανώσεις: Μικρή συμβολή στην περιοδολόγηση + Κάποιες σκέψεις για τις αιτίες της εκτίναξης της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/16/fasistikes-orgs-100-xronia/

# Χρυσή Αυγή: Η κρυφή ιεραρχία, η πραγματική ηγεσία, το ‘χρίσμα’ για τα μυημένα μέλη και οι δοκιμασίες πριν τις τελετές μύησης (επιθέσεις σε ανύποπτους ‘εχθρούς της ράτσας’) [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #03]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/24/kryfa-03-ierarxia-teletes/

# Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για το Πολίτευμα, όπως ακούστηκαν μέσα στο Πολιτικό της Γραφείο: «Στόχος μας η κατάργηση της Δημοκρατίας και η κατίσχυση της ‘Πολιτείας’ (=του Ράιχ)» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #02]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/01/07/kryfa-02-sxedia-xa-politevma/

# Ξένοι νεοναζί καλεσμένοι του Γκέμπελς της Χρυσής Αυγής Γιώργου Μάστορα (Μισιάκα): «Η συναγωγή θα γίνει ένα ωραίο δημόσιο αποχωρητήριο» [Σειρά άρθρων: Χρυσή αυγή: Οσα θέλει να κρατήσει κρυφά #01]
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/12/10/kryfa-01-mastoras-synagogi/

# Βρήκαμε το επάγγελμα του Μιχαλολιάκου (αλλά το ξαναχάσαμε την επόμενη μέρα)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/29/epaggelma-dravida-mix/

# Αφιέρωμα του περιοδικού The Greek Report στην αποφυλάκιση Ρουπακιά – Κι ένα σημείωμα της Μαρία Λούκα για την ‘ιστορική μνήμη της Χρυσής Αυγής’ και το XYZ Contagion (Περιοδικό The Greek Report, 18 Μαρτίου 2016, τεύχος #03)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/18/maria-louka-greek-reporter-xa-historic-memory/

# Αλληλοκαρφώματα και καυγάδες για τους ‘ΦΟΝ’ της Χρυσής Αυγής και άλλα παρατράγουδα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/09/19/xa-dipla-logistika-vivlia-von/

# Οταν η Χρυσή Αυγή ομολογούσε την εξαπάτηση: «Είμαστε εθνικοσοσιαλιστές και δεν αλλάζουμε, αλλά θα παριστάνουμε τους ‘εθνικιστές’ για τον χαζό κόσμο»
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/28/xa-omologei-paraplanisi/

# Πειθαρχικός έλεγχος και ΕΔΕ για τον χρυσαβγίτη πυρονόμο υμνητή του Χίτλερ και υβριστή της Μάγδας Φύσσα με το εμετικό παραλήρημα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/08/paterakis-ede-avgi-efsyn/

# Το μεγαλοστέλεχος της Χρυσής Αυγής με το εωσφορικό ποιητικό ‘έργο’ ύβριζε τη μητέρα του Παύλου Φύσσα «κυράτσα του πένθους», την ημέρα της κατάθεσής της στο δικαστήριο, 06/10/2015
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/06/paterakis-ybrizei-kyratsa-magda-fyssa/

# Η Χρυσή Αυγή απέκτησε τη δική της Blutfahne, τη ματωμένη παγανιστική σημαία SS του Χίτλερ, με το αίμα των νεκρών ναζιστών από το πραξικόπημα της μπυραρίας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/02/blutfahne/

# Ποιοι πρωτοτύπησαν στις κιτς τελετές-φιέστες στις Θερμοπύλες με τις περικεφαλαίες, τις δάδες, τις «εξελιγμένες σβάστικες» (μαίανδρους) και την ‘κρυπτεία’ του Κασιδιάρη;;; Οι χιτλερόψυχοι της Χρυσής Αυγής ή οι φυσικοί τους πρόγονοι της Βέρμαχτ το 1941;;; – Φωτογραφίες
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/10/21/kitsch-teletes-xa-wehrmacht/

# Οι τρομοκρατικές επιδρομες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Φλώρινας, στα χνάρια των Χαλυβδόκρανων της Εθνικής Ενώσεως Ελλάς (ΕΕΕ), 67 χρόνια πριν
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/23/xa-sta-xnaria-tis-eee-tromokratia-florina/

# Ελληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν Μέρκελ και Ολάντ σαν συνωμότες και ενεργούμενα του σχεδίου από τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ μέσα από την Ευρωβουλή στο Στρασβούργο
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/10/xa-protokolla-sofon-sion-synadinos/

# Η ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas διαφημίζει ανενόχλητη αδικήματα και παρανομίες, συχνά σε συνεργασία με τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/10/22/combat-18-anentaxtoi-mpogiatzides/

# Δικογραφία για τη ναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas και τους ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) μετά από δημοσίευμα του XYZ Contagion και καταγγελία του ΕΠΣΕ – Η ερώτηση στη Βουλή και οι απαντήσεις δύο υπουργείων
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/22/dikografia-combat18-ame/

# Ανάληψη Ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στην Κατάληψη Νοταρά 26 στις 24 Αυγούστου 2016: Οι εξωκοινοβουλευτικοί ναζί ‘Μοναχόλυκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού’ ανέβασαν και βίντεο από την στιγμή της έκρηξης
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/09/08/analipsi-monaxolykoi-nazi-notara-26-video/

# Τι έκαναν οι καταληψίες φοιτητές το πρώτο μεσημέρι της κατάληψης του Πολυτεχνείου και τι έκαναν οι χρυσαυγίτες και οι τραμπούκοι από το ‘Κόμμα 4ης Αυγούστου’ την τελευταία νύχτα του Πολυτεχνείου
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/11/17/foitites-xrysavgites-polytexneio/

# Χρυσαυγίτης (διπλωματούχος!!!) σε ‘αυτοάμυνα’ ρίχνει κάτω με κεφαλοκλείδωμα άνδρα των ΜΑΤ, καλύπτει το πρόσωπό του με κουκούλα και φωνάζει ανενόχλητος συνθήματα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/07/09/xrysavgitis-diplomatouxos/

# Οι ανατριχιαστικές αντιλήψεις της -μεταμφιεσμένης αλλά πάντα εθνικοσοσιαλιστικής- Χρυσής Αυγής για τον Χριστιανισμό και για τον ρόλο της γυναίκας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/01/antilipseis-xa-gia-xristianismo-gynaika/

# Εκτός Νόμου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ΤΩΡΑ!!! – Τα Μητρώα Μελών σαν στοιχείο της δικογραφίας και η εμπειρία από άλλες χώρες
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/19/mitroo-melon-symmorias/

# Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή ‘Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη’ και στη ‘Διακήρυξη της Βαρκελώνης’, 1981 (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα ‘Ενθέματα’ της κυριακάτικης ‘Αυγής’, 2013-03-31)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/31/net/

# Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/04/epomides-ekriktika-mixaloliakos/

# Δύο πρώην υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής συμφωνούν: Η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα φυλλάδιά μας
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/03/18/ypagrhxoi-xrysh-avgh-nea-dimokratia/

# Ευθανασία και στείρωση για ‘άτομα με ειδικές ανάγκες, επιληπτικούς, αλκοολικούς και τοξικομανείς’: Ο δεκάλογος της Χρυσής Αυγής για την ‘ευγονική αναγκαιότητα’, την ‘διοικητική ιατρική’ και το ‘Aufartung’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/13/eyfanasia-steirosi-dekalogos-xa-gia-amea/

# Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο ‘Πρώτο Θέμα’ για τις ‘γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ’ με την προστασία της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/04/02/grioules-atm-savvidis-apati/

# Εκκλησία και Χρυσή Αυγή: Συγχωροχάρτια κι Ευλογίες για τα θεάρεστα έργα, τα πογκρόμ και τα μπραβιλίκια. Ανήμερα του Ευαγγελισμού.
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/28/ekklisia-xa-amvrosios-rigas/

# Μικρά μυστικά της Χρυσής Αυγής: Η εμφανής δυστοκία στην στελέχωση των ψηφοδελτίων: Σφαγή στους κατηγορούμενους-‘βαρίδια’ μεσαία στελέχη και προνόμια στους ‘ημέτερους’ του Φίρερ
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/08/dystokia-ekloges-2015-sfagi/

# Μικρά μυστικά της Χρυσής Αυγής: Μαϊμού η συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ: Οι ερωτώντες υποτιθέμενοι ‘δημοσιογράφοι’ ήταν στελέχη της συμμορίας και υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/13/maimou-synentefxi-typou-deth/

# Ενα ‘μικρό’ ‘λάθος’ του Μιχαλολιάκου: Επιβεβαιώνει ότι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής γνώριζε (και παρακινούσε) τις δολοφονικές επιθέσεις, τις απόπειρες ανθρωποκτονίας και τους άγριους ξυλοδαρμούς
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/24/mixaloliakos-sms-lagos/

# Ανήλικοι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Η ναζιστική συμμορία, θορυβημένη, διαψεύδει τις στρατολογήσεις και … αυτοδιαψεύδεται!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/01/anilikoi-stratologisi-xrisi-avgi/

# Δικηγόροι σε υποθέσεις με ακροδεξιό, εθνικιστικό και ‘χρυσαβγίτικο ενδιαφέρον’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/30/dikigoroi-akrodexia/

# Ιός – Τα έντυπα της ακροδεξιάς και η σχέση τους με τον πρωθυπουργό (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2013-06-25) + Ποιος είναι ο δημοσιο’γράφος’ Γιώργος Φράγκος της χρυσαβγίτικης εφημερίδας ‘Εμπρός’;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/06/25/ios-entypa-akrodexias-fragkos-empros/

# Σβάστικες και Ζιγκ-Χάιλ από τον ‘ιδεολογικό’ καθοδηγητή και βασικό αρθρογράφο της ναζιστικής συμμορίας Γιώργο ‘Μάστορα’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/05/20/mastoras/

# Ο χρυσαβγίτης υποψήφιος βουλευτής με το ρατσιστικό παραλήρημα για ‘φούρνους και σαπούνια’, στο πλάι του lieutenant Κασιδιάρη, στην μεγάλη του στιγμή
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/11/plomaritis-dipla-se-kasidiari/

# Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν της Χρυσής Αυγής από τον Ιό (άρθρο ‘Οι «δικές μας» τυφλές βόμβες’ στην Εφημερίδα των Συντακτών, 2013-04-20) και τον Ματτέο Αλμπανέζε (άρθρο ‘Οι Ιταλοί νεοφασίστες και η ελληνική χούντα’ στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ, 2013-04-21)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/04/21/ios-albanese/

# Διαβάστε στα Ενθέματα της ‘Αυγής’ αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου: Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής (Προωθητική ενέργεια από τα ‘Ενθέματα’, το Left.gr και την Αυγή Online beta)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/30/proo8itiki-energeia-en8emata-left-gr/

# Οταν ο Φύρερ Μιχαλολιάκος έκανε στροφή 180 μοιρών: Δεν αποκλείω συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον Σαμαρά – Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τώρα δικαιώνεται
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/26/mixaloliakos-synergasia-me-nd/

# Το μάθατε;;; Ο Μιχαλολιάκος ο … νοσταλγός των αγώνων ‘114’ των συνοδοιπόρων και κομμουνιστών ξεκίνησε ‘ανένδοτο 114’!!!
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/20/mixaloliakos-114-anendotos/

# Ποιός βουλευτής υπερασπιζόταν τη Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή το 1998;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/04/30/boyleftis-yperaspizotan-xrysi-avgi/

# Η χρυσαβγίτικη επιτομή της ηλιθιότητας – Ούτε μια προβοκάτσια δεν μπορούν να στήσουν χωρίς να καρφωθούν
https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/10/30/sfyrodrepano-provokatsia-xa/

# Ενας εθνικοσοσιαλιστής υποψήφιος βουλευτής και τα λάγνα ανατολίτικα λικνίσματα της ναζιστοσυμμορίας Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/01/30/zafeiropoulos-kousoumbrhs

# Η εμμονή της Χρυσής Αυγής με τους παιδικούς σταθμούς – Αντιγραφή του σχεδίου του NPD;;; + Δύο μικρές ειδήσεις
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/10/14/xrisi-avgi-paidiki-sta8moi/

# Ονομα: Μπαρμπαρούσης – Βαθμός: Ανθυπασπιστής (ΠΖ) – Μονάδα: …
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/29/mparmparousis/

# Η Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει τον εαυτό της και τα στελέχη της σε κείμενο καταγγελίας εγκληματικών φασιστικών επιθέσεων, ως τους αυτουργούς των επιθέσεων αυτών
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/07/02/xrysi-avgi-elme-xanion-epitheseis/

# Η UEFA προειδοποιεί: Ρατσιστικό και νεοναζιστικό σύμβολο ο μαίανδρος της Χρυσής Αυγής
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/22/uefa-maiandros-xrysi-avgi/

# Οι στενοί συγγενείς του Καρατζαφέρη και της Χρυσής Αυγής – Φασιστικές, ναζιστικές, φιλοβασιλικές, φιλοχουντικές, ακροδεξιές οργανώσεις το 1984
https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/05/05/fasistes-198-2/

 

Φάκελος Σρεμπρένιτσα

[…] Αυτό, όμως, το -κατά γενική ομολογία- επίτευγμα του XYZ Contagion, μεγαλύτερο ίσως και από την έκδοση του βιβλίου (XYZ Contagion, Εννιά συν μία σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστη Χρυσή Αυγή, Η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό κρατικοπαρακράτος και οι κρυφές χρηματοδοτήσεις, Μια ακτινογραφία της μεταμφίεσης του ναζιστικού ζόμπι, έκδοση XYZ Contagion + Carpe Librum, Θεσσαλονίκη, 2014, ISBN 978-618-81244-6-2, αποκτήστε το εδώ δωρεάν) είναι το εξής αδιαμφισβήτητο γεγονός:

Είπαμε ότι θα στείλουμε στον εισαγγελέα τους Ελληνες εθελοντές φασίστες που πήγαν το 1995 στη Βοσνία να βοηθήσουν τους Σέρβους στις σφαγές αθώων και αμάχων και στις εθνικές εκκαθαρίσεις όπως στην Σρεμπρένιτσα -και το κάναμε.
Τους στείλαμε στον εισαγγελέα.

Και μάλλον κάναμε καλά, αφού οι αμετανόητοι εξακολουθούν να εξυμνούν ανατριχιαστικά την γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα και τα εγκλήματα πολέμου, λ.χ.
# Χρυσαυγίτες εγκωμιάζουν γενοκτονίες και ρατσιστικές σφαγές και υπόσχονται «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, Σύρμα, Σρεμπρένιτσα»)’: Ποιοι είναι οι Σέρβοι νεοναζί επισκέπτες της οργάνωσης;;;
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/golden-dawn-hymn-noz-zica-srebrenica/

Ενας πρώτος στόχος, τον οποίο ελπίζαμε να καταφέρουμε αν και γνωρίζαμε τις δυσκολίες, ήταν, μετά την δημοσίευση της έρευνας και του υλικού (Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα), από τη δική μας δουλειά να γράψουν μεγάλες εφημερίδες και άλλα μέσα [Σ.Σ.: Δείτε επιλογή από τις κυριότερες δημοσιεύσεις σε μεγάλα ΜΜΕ εδώ αναλυτικά ‘Το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στη Σρεμπρένιτσα στα μεγάλα ΜΜΕ (και όχι μόνο)‘, ή παρακάτω τον κατάλογο με όλες τις δημοσιεύσεις, μία προς μία].

Ενας δεύτερος, σε μια γωνιά του μυαλού μας, να γίνουν ερωτήσεις στη Βουλή. Εγινε κι αυτό (Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015). Και η απάντηση (Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015).

Και ο τελικός στόχος, που ομολογουμένως κανείς δεν περίμενε να συμβεί εύκολα, ήταν να γραφτεί απ’ τη δουλειά μας αναφορά στον εισαγγελέα. Τελικά δεν χρειάστηκε· οι στόχοι όλοι, όμως, επετεύχθησαν, και μία βδομάδα μάλιστα μετά την δημοσίευση της έρευνας, στις 22 Ιουνίου 2015, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κινήθηκε και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα:

# Ολες οι εξελίξεις στην ‘μη στατική’ σελίδα (ενημερώνεται διαρκώς) ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα‘:
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Τον Ιούλιο του 2016, στην 21η επέτειο, παρουσιάσαμε τα ‘Νέα στοιχεία για την υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα‘: Διαβάστε την πλήρη νέα έρευνα ‘Νέα αποκλειστικά στοιχεία: Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή‘ ή τα αυτόνομα report με θέμα ‘Τι άλλο έκαναν οι Ελληνες εθελοντές στη Σρεμπρένιτσα‘.

# Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/22/eisaggelia-prodikon-proanakrisi-srebrenica/

Λίγα λόγια απ’ το ιστορικό της υπόθεσης:

Με την ευκαιρία, πρέπει να πούμε εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αναγνώστες μας, που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη δουλειά μας με πολλούς τρόπους, αλλά και με την κατακόρυφη αύξηση των επισκέψεων, γύρω στις 200.000 σε λιγότερο από από έναν μήνα (και πάνω από 1.000.000 στον χρόνο που ακολούθησε), και να σημειώσουμε, επίσης, ότι οι συντάκτες του XYZ Contagion (πρέπει να) είναι ικανοποιημένοι και υπερήφανοι από όσα φάνηκαν όλο αυτό το διάστημα με αφορμή και επίκεντρο την εξαιρετικά σημαντική ιστορία της Σρεμπρένιτσα:
Στα πλαίσια της δημοσίευσης της έρευνας μας για την Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή ‘Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα‘, πρώτα σκεφτήκαμε να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας μερικές πτυχές από τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο πόλεμο:

# ‘Τέσσερα χρόνια πόλεμος, 50 φωτογράφοι, 248 φωτογραφίες – Βοσνία 1992-1995’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/04/09/bosnia-248-photos/

Κατόπιν, προσπαθήσαμε ώστε η λέξη ‘Σρεμπρένιτσα’ να εμφανιστεί στην δημόσια συζήτηση, συνεπώς και να ανεβεί στην ιεράρχηση των μηχανών αναζήτησης, κι έτσι αποφασίσαμε να γράψουμε άρθρα για να θυμηθούν ή για να μάθουν τα γεγονότα όσοι και όσες ενδιαφέρονταν.

# ‘Πάνω από 8.000 εκτελεσμένοι άμαχοι, άοπλοι και αιχμάλωτοι, Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995: Ποιος θυμάται τη μεγαλύτερη θηριωδία σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;;;’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/10/do-you-know-srebrenica/

# ‘Τρεις ερωτήσεις δεν ακούγονται ποτέ εδώ και 20 χρόνια στη Σρεμπρένιτσα – Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία θυμάται τα 20 χρόνια από την μεγάλη σφαγή, 1995-2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/10/icty-remembers-20-years-srebrenica/

Εστιάσαμε στην μοναδική βαλκανική περίπτωση του Σερβοβόσνιου διοικητή της ΕΕΦ:

# ‘Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς (Zvonko Bajagic): Ποιος ήταν ο Σερβοβόσνιος διοικητής της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/12/prodimosiefsi-srebrenica-zvonko/

Με τη βοήθεια φίλων, φτιάχτηκε ένα βίντεο στο οποίο αναδείξαμε μεγάλο τμήμα από το κρίσιμο και χρήσιμο οπτικό υλικό:

# ‘Ελληνες εθελοντές και χρυσαυγίτες από την ΕΕΦ σε επιχειρήσεις στην Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995 – YouTube‘,
κι εδώ σε αγγλική version:
# ‘Greek Volunteers and Golden Dawn members during operations in the Srebrenica massacre, July 1995 – YouTube

Κατόπιν, και με τη βοήθεια φίλων και συνοδοιπόρων, η έρευνα βρήκε τον δρόμο της σε μεγάλα ‘συμβατικά’ λεγόμενα ΜΜΕ:

Στην Εφημερίδα των Συντακτών, 13/06/2015:
# ‘Ιός – Οι άνθρωποι από την Ελλάδα, Νέα στοιχεία για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας εθελοντών του σερβοβοσνιακού στρατού στο μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου των μεταπολεμικών χρόνων (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2015-06-13)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/16/ios-anthropoi-apo-ellada-nea-stoixeia-srebrenica/

Στο Εθνος, 14/06/2015:
# ‘Μαρία Ψαρά & Λευτέρης Μπιντέλας – Τα ελληνικά τάγματα εφόδου που μάτωσαν τη Σρεμπρένιτσα, Εγκλημα πολέμου με τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής (άρθρο στο Εθνος, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/17/maria-lefteris-ethnos-tagmata-matosan-srebrenica

Στην Αυγή, 14/06/2015:
# ‘Στρατής Μπουρνάζος – Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα και ο ρόλος των Ελλήνων εθελοντών, Είκοσι χρόνια από τη σφαγή, Μια αποκαλυπτική έρευνα του ιστολογίου ΧΥΖ Contagion (άρθρο στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της ΑΥΓΗΣ 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/15/bournazos-sfagi-enthemata/

και στα αγγλικά:
# ‘Stratis Bournazos – The Srebrenica massacre and the role of Greek volunteers: A revealing survey by XYZ Contagion (translation of an article first published in the Greek newspaper Avgi, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/18/x-pressed-bournazos-srebrenica-translation-of-avgi

και στα ισπανικά:
# ‘Stratis Bournazos – La masacre de Srebrenica y el papel de los voluntarios griegos: Una investigacion reveladora del blog XYZ Contagion sobre la implicacion de miembros de Aurora Dorada (traduccion de un articulo publicado en el periodico griego Avgi, 2015-06-14)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/18/spanish-x-pressed-bournazos-srebrenica-translation-of-avgi/

Στην ιταλική Manifesto, 25/06/2015:
# ‘Dimitri Deliolanes – Strage di Srebrenica, c’era Alba Dorata (άρθρο στα ιταλικά του Δημήτρη Δεληολάνη στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto 2015-06-25)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/25/deliolanes-strage-srebrenica-manifesto

Στα Νέα, 19/06/2015:
# ‘Ηλίας Κανέλλης – Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; Ελληνες εγκληματίες πολέμου (άρθρο στην στήλη ‘Ενστάσεις’, Τα Νέα 2015-06-19)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/19/kanellis-enstaseis-nea-poios-thymatai-th-sremprenitsa/

Στην Καθημερινή, 08/07/2015:
# ‘Διονύσης Γουσέτης – Ελληνες εγκληματίες στη Σρεμπρένιτσα (άρθρο στην Καθημερινή, 2015-07-08)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/08/gousetis-eglimaties-kathimerini/

Σε αυτήν την προσπάθεια να δείξουμε την ελληνική συμμετοχή, σαν ένα άγος, σαν μια βαριά ντροπή που βαραίνει δομικά την πολιτική και δημόσια ζωή της χώρας μας, προσπαθώντας παράλληλα να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι χωρίς να χαριστούμε σε κανένα, όπως σημείωσε και η Αυγή, 28/06/2015:
# ‘Ποιος θυμάται τη Σρεμπρένιτσα;;; (Σχόλιο στην στήλη ‘Ρήσεις & Παραπολιτικά’ της κυριακάτικης Αυγής, 28/06/2015)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/28/poios-thumatai-ti-srebrenica-avgi-parapolitiko/

… είχαμε τη βοήθεια, επίσης, από την πρώτη στιγμή, καλών φίλων από το περιοδικό Unfollow, 13/06/2015:
# ‘Θεόφιλος Τραμπούλης – Το άγος της Σρεμπρένιτσας (άρθρο στο UNFOLLOW 2015-06-13)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/14/unfollow-agos-trampoukis/

… ή τον Χριστόφορο Κάσδαγλη από το περιοδικό ‘4 Τροχοί’ (άρθρο στο τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη ‘Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης’)
# ‘Χριστόφορος Κάσδαγλης – Η ελληνική πτυχή μιας σφαγής (άρθρο στο περιοδικό ‘4 Τροχοί’, τεύχος Ιουλίου 2015, στήλη Αντίλογος – Εφημερίδα αμφισβήτησης)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/09/kasdaglis-4-troxoi-srebrenica-2015-july/

… ή το περιοδικό ‘Athens Review of Books’, ειδικά για τις φωτογραφίες που ανακαλύψαμε.
# ‘Filip David – Η Σρεμπρένιτσα τότε και σήμερα (Αρθρο στο περιοδικό Athens Review of Books, τεύχος #064, Ιούλιος-Αύγουστος 2015, Μετάφραση Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης)’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/08/01/filip-david-srebrenica-64-arb/

… και αργότερα, από το The Books’ Journal
# ‘Ο Κάρατζιτς και οι Ελληνες: Η ενοχή του Κάρατζιτς και η συλλογική μας αθωότητα’ (Συνεργασία του ιστολογίου μας με το περιοδικό The Books’ Journal, τεύχος #66, Μάιος 2016)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/05/30/kleon-ioannidis-karadzic-kai-ellines-books-journal/

Αν και έπρεπε να ξεπεράσουμε πολλούς σκοπέλους από πολλά χρόνια παραπληροφόρησης και μονόπλευρης κάλυψης των γεγονότων, όπως λ.χ. ένα παράδειγμα εδώ:
# ‘Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/30/robert-baer-ignatiou-savvidis-fake/

… τελικά, οι στόχοι μας σαν ερευνητικό ιστολόγιο που κάτι έχει να πει επιτεύχθηκαν, ίσως και με το παραπάνω:
Υπήρξε στις 25/06/2015
# ‘Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 25 Ιουνίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/25/erotisi-srebrenica-syriza-vouli/

Και στις 15/07/2015 υπήρξε η …
# ‘Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και μισθοφόρων στην ανθρωποσφαγή της Σρεμπρένιτσα, 15 Ιουλίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/07/15/apantisi-paraskevopoulos-erotisi-syriza-srebrenica/

Και τέλος, ο απώτερος στόχος:
# ‘Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015’
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/22/eisaggelia-prodikon-proanakrisi-srebrenica/

Ολες οι ‘Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα’ θα βρίσκονται εδώ.
https://xyzcontagion.wordpress.com/justice-for-srebrenica/

Και για όποιον/α θέλει το υλικό σε έντυπη μορφή, στο αρχείο pdf περιέχονται όλες οι σελίδες της έρευνας, με τις εικόνες, τα URL των βίντεο και με όλα τα λινκ στο τέλος κάθε κεφαλαίου, υπό μορφή παραπομπών:
# ‘Srebrenica – Η 5η μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή’
https://xyzcontagion.wordpress.com/?attachment_id=6384

Τέλος, όλες μας οι αποκαλύψεις συνοδεύονταν από μια σειρά δυσεύρετων φιλμ και βίντεο, τα οποία σκονίζονταν επί χρόνια σε κάποιες αποθήκες στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Τα ‘ξεθάψαμε’ και τα παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό:
# Η PlayList του XYZ Contagion στο YouTube: Srebrenica Massacre by XYZ Contagion
https://www.youtube.com/playlist?list=PLir9jywufW_wIkujp0cV_-T09wZ7-tHAm

Ενα μεγάλο ευχαριστώ για το συναρπαστικό ταξίδι, και … συνεχίζουμε!

 

89 σκέψεις σχετικά με το “Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή «Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη» και στη «Διακήρυξη της Βαρκελώνης», 1981 (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα «Ενθέματα» της κυριακάτικης «Αυγής», 2013-03-31)

  1. Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν του ναζιστικού μορφώματος – Η Αυγή online
    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=763296

    Η Χρυσή Αυγή στη νεοναζιστική Διεθνή “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη” και στη “Διακήρυξη της Βαρκελώνης” (1981) – Η Αυγή Online
    http://beta.avgi.gr/article/154962/i-xrusi-augi-sti-neonazistiki-diethni-%E2%80%9Cnea-europaiki-taxi%E2%80%9D-kai-sti-%E2%80%9Cdiakiruxi-tis-barkelonis%E2%80%9D-1981-

    Όταν η «Xρυσή Αυγή» προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή «Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη» και στη «Διακήρυξη της Βαρκελώνης» (1981) | ΕΝΘΕΜΑΤΑ
    http://enthemata.wordpress.com/2013/03/31/kleon-2/

    Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής | left.gr
    http://left.gr/news/mia-apokalypsi-gia-nazistiko-parelthon-tis-hrysis-aygis

    Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής | TVXS – TV Χωρίς Σύνορα
    http://tvxs.gr/node/124264

    Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χ.Α | alterthess :: όλες οι ειδήσεις από την άλλη Θεσσαλονίκη
    http://alterthess.gr/content/mia-apokalypsi-gia-nazistiko-parelthon-tis-xa

    Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής – mia apokalypsi gia to nazistiko parelthon tis chrysis avgis
    http://www.inews.gr/29/mia-apokalypsi-gia-to-nazistiko-parelthon-tis-chrysis-avgis.htm

    Όταν η «Xρυσή Αυγή» προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή «Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη» και στη «Διακήρυξη της Βαρκελώνης» (1981) | ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ
    http://pitsirikidotnet.wordpress.com/2013/03/31/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-x%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B5/

    Μια αποκάλυψη για το Ναζιστικό Παρελθόν της Χρυσής Αυγής | Βαθύ Κόκκινο
    http://vathikokkino.com/2013/03/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B8/

    Μια αποκάλυψη για το Ναζιστικό Παρελθόν της Χρυσής Αυγής | Κόκκινος Τύπος
    http://kokkinostupos.wordpress.com/2013/04/01/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B8/

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής
    http://diktiospartakos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1092.html

    Όταν η «Xρυσή Αυγή» προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή «Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη» και στη «Διακήρυξη της Βαρκελώνης» (1981)
    http://www.kar.org.gr/?p=15756

    … και 4 μήνες μετά:

    Η Χρυσή Αυγή επίσημο μέλος της νεοναζιστικής Διεθνούς από το 1981
    http://www.kar.org.gr/?p=25199

    Resist ★: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Επίσημο μέλος της Νεο-Ναζιστικής Διεθνούς η Χρυσή Αυγή από το 1981
    http://resist-gr.blogspot.gr/2013/07/1981.html

    … και 18 μήνες μετά:

    Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν του ναζιστικού μορφώματος τής Χρυσής Αυγής | Lefteria
    http://lefterianews.wordpress.com/2014/12/20/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B8/
    ___________________________________________

    Όταν η «Xρυσή Αυγή» προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή «Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη» και στη «Διακήρυξη της Βαρκελώνης» (1981) | AlfaVita – Εκπαιδευτικό Ενημερωτικό Δίκτυο
    http://www.alfavita.gr/arthra/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%C2%ABx%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%C2%BB-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE-%C2%AB%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B7%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-

    Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρ. Αυγής
    http://www.altpressfthiotida.com/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B8/

    fantomarimbaud: ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΧΑ
    http://fantomarimbaud.blogspot.gr/2013/03/blog-post_31.html

    Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής
    http://www.magazeen.gr/2013/03/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B8/

    troMPAxtiko troMPAktiko to-fresko το φρέσκο: Όταν η «Xρυσή Αυγή» προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή «Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη» και στη «Διακήρυξη της Βαρκελώνης» (1981)
    http://tro-mpa-xtiko.blogspot.gr/2013/03/x-1981.html

    Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής χρυσης, αυγης, αποκαλυψη, ναζιστικο
    http://www.axortagos.gr/mia-apokalipsi-gia-nazistiko-parelthon-tis-xrisis-avgis.html

    Όταν η «Xρυσή Αυγή» προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή «Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη» και στη «Διακήρυξη της Βαρκελώνης» (1981) | contramee
    http://contramee.wordpress.com/2013/03/31/documentxrysiaygi-xyzcontagion/

    Π.Ε.Π.ΛΑ.: Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής
    http://pepla.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3827.html

    ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟΥΛΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ
    http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4564.html

    gerontakos: «Εθνικοσοσιαλιστική περιοδική έκδοσις»
    http://gerontakos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1080.html

    dakrygono – «Προσοχή Φασισμός»: ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΧΑ.
    http://dakrygono-a.blogspot.gr/2013/03/blog-post_31.html

    Παρατηρητήριο Αμαρουσίου: «Xρυσή Αυγή» στη «Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη»!!!
    http://paratiritirio-amarousiou.blogspot.gr/2013/03/x.html

    MacGyver’s © blog, in Greece…: Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής
    http://greek-macgyver.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html

    ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ: Όταν η «Xρυσή Αυγή» προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή «Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη» και στη «Διακήρυξη της Βαρκελώνης» (1981)
    http://friktoria.blogspot.gr/2013/03/x-1981.html

    ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ / ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ: Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χ.Α
    http://syriza-epanomis-mesimeriou.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html

    Ενός κακού… media έπονται!: Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής
    http://arenemme.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html

    Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής
    http://cyprusnews.eu/tvxs-ellada/1063530-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B8%CF%8C%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82.html

    Όταν η Xρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική διεθνή «νέα Ευρωπαϊκή τάξη» και στη «Διακήρυξη της Βαρκελώνης» (1981). | TheESPSNicosiaBlogspot
    http://theespsnicosiablogspot.wordpress.com/2013/03/31/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-x%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%B1/

    Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής | myblogs.gr
    http://myblogs.gr/article/mia-apokalypsi-gia-nazistiko-parelthon-tis-hrysis-aygis

    Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής – Livester.gr
    http://livester.gr/a/all/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%94%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1/6341749/%CE%9C%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B8%CF%8C%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82

    Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής – TVXS | NewsNews.gr
    http://cdn.newsnews.gr/TVXS/2326565/mia-apokalypsh-gia-to-nazistiko-parelthon-ths-xryshs-ayghs

    Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής – TVXS | NewsNews.gr
    http://www.newsnews.gr/TVXS/2326565/mia-apokalypsh-gia-to-nazistiko-parelthon-ths-xryshs-ayghs

    Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής | Palo.gr
    http://www.palo.gr/cluster/articles/pagosmia-nea/45/?clid=7497976

    Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής : tvxs
    http://inagist.com/all/318321973438582784/

    Dou.gr – Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής
    http://www.dou.gr/article.php?a=5150501

    Και από ακροδεξιά μπλογκ:

    ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Όταν η «Xρυσή Αυγή» προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή «Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη» και στη «Διακήρυξη της Βαρκελώνης» (1981). Για να ξέρουμε τι λέμε.
    http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/04/x-1981.html

    Όταν η «Xρυσή Αυγή» προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή «Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη» και στη «Διακήρυξη της Βαρκελώνης» (1981). Για να ξέρουμε τι λέμε. | myblogs.gr
    http://myblogs.gr/article/otan-i-xrysi-aygi-proshoroyse-sti-neonazistiki-diethni-nea-eyropaiki-taxi-kai-sti-diakiryx-0

    ___________________________________________________________

    ((i)) Indymedia :: Athens :: Newswire :: Η Χρυσή Αυγή επίσημο μέλος της νεοναζιστικής Διεθνούς από το 1981
    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1464185

    Άνεργοι Δημοσιογράφοι: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1981
    http://anergoidimosiografoi.blogspot.gr/2013/03/1981.html

    Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη” και στη “Διακήρυξη της Βαρκελώνης” – Άρθρα, ειδήσεις, ρεπορτάζ, επιστημονικές έρευνες και αντικειμενικά σχόλια για τα καλώς και τα κακώς κείμενα στα Σώματα Ασφαλείας.
    http://bloko.gr/diafora/otan-h-xrysh-aygh-prosxwroyse-sth-neonazistikh-diethnh-nea-eyrwpaikh-taksh-kai-sth-diakhryksh-ths-barkelwnhs.html

    Antinazi zone: Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη” και στη “Διακήρυξη της Βαρκελώνης”, 1981
    http://antinazizone.blogspot.gr/2013/03/1981.html

    ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ: Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη” και στη “Διακήρυξη της Βαρκελώνης”, 1981
    http://exthrostoumalaka.blogspot.gr/2013/04/1981.html

    stroumfAkiA: Η Χρυσή Αυγή επίσημο μέλος της νεοναζιστικής Διεθνούς από το 1981
    http://ssstroumfakiaaa.blogspot.gr/2013/03/1981.html

    Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη” και στη “Διακήρυξη της Βαρκελώνης”, 1981 (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα “Ενθέματα” της κυριακάτικης “Αυγής”, 2013-03-31) | ΣΥΡΙΖΑ/EKM Χολαργού – Παπάγου
    http://syrizahol.wordpress.com/2013/04/01/%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BD/

    Όταν η «Xρυσή Αυγή» προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή «Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη» και στη «Διακήρυξη της Βαρκελώνης» (1981) | stand up and fight
    http://antifasismos.wordpress.com/2013/04/01/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-x%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%BF/

    Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη” και στη “Διακήρυξη της Βαρκελώνης”, 1981 | Δίκτυο Αντιφασιστικής Πληροφόρησης Εύβοιας
    http://antifaevia.noblogs.org/post/2013/03/31/245/

    ___________

    Σχόλια Inside (εντός σχολίων):

    Η «Χρυσή Αυγή» και οι πρόσφυγες του ‘22 | Und ich dachte immer
    http://kars1918.wordpress.com/2012/11/30/xrisi_avgi-vs-prosfyges/

    Ενθέματα:Αύριο αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χ.Α – Προβολή θέματος • Phorum.gr
    http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=80&t=262615&start=15#p5228052

    Έργα και Ημέρες της νεοφασιστικής/ναζιστικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή»
    http://www.bourdela.com/forum/index.php?PHPSESSID=phi329o2cutj5je59jf8s72u15&topic=106700.msg4454962#msg4454962

    Ο Χρυσαυγίτης Παππάς και ο χορευτής Ιόλας | Ροΐδη Εμμονές
    http://roides.wordpress.com/2013/03/28/28mar13-2/?#comment-60735

    Έργα και Ημέρες της νεοφασιστικής/ναζιστικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή»
    http://www.bourdela.com/forum/index.php?topic=106700.msg4664937#msg4664937

    _____________________

    Παραπομπή εντός:

    JUNGLE-Report: Η διεθνής ναζιστική δικτύωση της Χρυσής Αυγής
    http://jungle-report.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6.html

    Η διεθνής ναζιστική δικτύωση της Χρυσής Αυγής
    http://naftilos.info/?p=25231

    Και από κει και μετά σε όλο το διαδίκτυο:

    Στο google για «Η διεθνής ναζιστική δικτύωση της Χρυσής Αυγής»

    __________________________________

    Ολόκληρο το ένθετο «ΕΝΘΕΜΑΤΑ» της Κυριακής 31/03/2013

    __________________________________

    Ε ρε μεγαλεία.
    Το άρθρο μας μεταφράστηκε στην ιταλικήν από το αντιφασιστικό ιστολόγιο AteneCalling.org

    Kleonas Ioannidis + Vassiliki Metatrullu – Quando Alba Dorata aderiva al “Nuovo Ordine Europeo” neonazista e alla “Dichiarazione di Barcellona” (1981), 10/04/2013
    http://atenecalling.org/quando-alba-dorata-aderiva-al-nuovo-ordine-europeo-neonazista-e-alla-dichiarazione-di-barcellona-1981/

    http://atenecalling.blogspot.gr/2013/04/quando-alba-dorata-aderiva-al-nuovo.html

    Εχει μεταφραστεί, επίσης:

    # Στα αγγλικά από την ιστοσελίδα x-pressed.org | an open journal, η οποία ενημερώνει το ξενόγλωσσο κοινό για τις εξελίξεις στην Ελλάδα της κρίσης σε πολλές γλώσσες (όπου επίσης υπάρχουν και λινκ για την ιταλική και την ελληνική version)
    Kleon Ioannides – When Golden Dawn joined the international neo-Nazi New European Order and the “Barcelona Declaration”,1981 » x-pressed | an open journal, 31/03/2013

    http://www.x-pressed.org/?xpd_article=when-golden-dawn-joined-the-international-neo-nazi-new-european-order-and-the-barcelona-declaration1981

    http://www.x-pressed.org/?xpd_article=quando-alba-dorata-aderiva-al-nuovo-ordine-europeo-neonazista-e-alla-dichiarazione-di-barcellona-1981&lang=it

    http://www.x-pressed.org/?xpd_article=%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BD&lang=el

    # Ολες οι μεταφράσεις στο x-pressed.org βρίσκονται κάτω από το tag
    http://www.x-pressed.org/?xpd_author=kleon-ioannides

    ______________________________________

    ### Στην “Εφημερίδα των Συντακτών, Σάββατο 20 Απριλίου 2013, ο “Ιός” γράφει το άρθρο “Οι «δικές μας» τυφλές βόμβες”

    http://www.efsyn.gr/?p=42906

    και αναφέρει χαρακτηριστικά:

    Για τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με το CEDADE ενδιαφέρον έχει και η πρόσφατη αποκάλυψη του Κλέωνα Ιωαννίδη για τη συμμετοχή της ελληνικής οργάνωσης στο συνέδριο της Νέας Τάξης στη Βαρκελώνη το 1981 («Αυγή της Κυριακής», 31.3.2013)

    .

    ### Στα “ΕΝΘΕΜΑΤΑ” της “Αυγής”, Κυριακή 21 Απριλίου 2013, ο Ματέο Αλμπανέζε γράφει για την “στρατηγική της έντασης” και λέει:

    Φασισμός, δημοκρατία και νεοφιλελευθερισμός | ΕΝΘΕΜΑΤΑ
    http://enthemata.wordpress.com/2013/04/21/mateo/

    Εξαιτίας της διεθνούς κρίσης που απλώνεται στον κόσμο τα τελευταία έξι χρόνια, ζούμε μια νέα «άνθηση» φασιστικών κινημάτων και ομάδων. Στην Ελλάδα ειδικά, η Χρυσή Αυγή κατόρθωσε μια απίστευτη εκλογική επιτυχία στις εκλογές του 2012. Η Χρυσή Αυγή όμως είναι μια παλιά οργάνωση και μπορούμε εύκολα να ιχνηλατήσουμε τις ρίζες της στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Εκείνη την εποχή, το 1979, ένας μικρός αριθμός «ακτιβιστών», που στο μέλλον θα γίνονταν Χρυσαυγίτες, ήταν παρόντες σε συνάντηση που οργάνωσε η Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη (NouvelleOrdreEuropeenne, NewEuropeanOrder, NOE). Η ΝΟΕ ήταν μια διεθνής οργάνωση που ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1960 με στόχο να συνενώσει όλες τις φασιστικές ομάδες της Ευρώπης ώστε να αναπτύξουν κοινή στρατηγική [1]

    […]

    [1] [Σ.τ.Ε.: Βλ. και το σχετικό άρθρο του Κλέωνα Ιωαννίδη, στα «Ενθέματα», 30.3.2013]

    ### Στα “ΕΝΘΕΜΑΤΑ” της “Αυγής”, Κυριακή 28 Απριλίου 2013, ο Κωστής Καρπόζηλος γράφει:

    Κωστής Καρπόζηλος – Ο Μακαρέζος, ο Λαδάς και οι ιταλοί νεοφασίστες
    http://www.avgi.gr/article/242060/o-makarezos-o-ladas-kai-oi-italoi-neofasistes

    Ένα έγγραφο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αποκαλύπτει: Οι επαφές των ιταλών νεοφασιστών με τον Μακαρέζο και τον Λαδά | ΕΝΘΕΜΑΤΑ
    http://enthemata.wordpress.com/2013/04/28/kkarp/

    «Όπως ακριβώς στην Ελλάδα»

    του Κωστή Καρπόζηλου

    Τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου του 1971 ο Νικόλαος Μακαρέζος και ο Ιωάννης Λαδάς συνάντησαν έναν ενθουσιώδη ιταλό φίλο του ελληνικού δρόμου προς την αντιδημοκρατική εκτροπή. Δεν επρόκειτο για εθιμοτυπική ή διπλωματική επίσκεψη: ο ιταλός επισκέπτης έφτασε στην Αθήνα εκπροσωπώντας τη φασιστική οργάνωση Movimento Sociale Italiano (MSI), προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή του δικτατορικού καθεστώτος σε ένα σχέδιο γενικευμένης αποσταθεροποίησης στην Ιταλία. Η παρασκηνιακή συνάντηση εγγράφεται στις πυκνές επαφές μεταξύ τμημάτων της στρατιωτικής δικτατορίας και του δυναμικού ιταλικού νεοφασιστικού κινήματος, που βασιζόταν σε ιδεολογικές ταυτίσεις και, κυρίως, στη διάθεση συντονισμού του αντικομμουνιστικού αγώνα. Το τελευταίο διάστημα το ζήτημα των διεθνών διασυνδέσεων του δικτατορικού καθεστώτος και ο ρόλος των ελληνικών φασιστικών κύκλων στην Ιταλία έχει αναδειχθεί μέσα από δημοσιεύματα που αναζητούν εκεί, μεταξύ άλλων, τις καταβολές των μεταπολιτευτικών μεταπλάσεων της ελληνικής άκρας Δεξιάς[1]. Το ενδιαφέρον αυτό, που συνδέεται προφανώς με τις πολιτικές προκλήσεις του σήμερα, συμβάλλει ταυτόχρονα στη χαρτογράφηση ενός πεδίου που αντιμετωπιζόταν από την ελληνική ιστοριογραφία μάλλον με περισσή περιφρόνηση και αφελή καχυποψία: τη σημασία των μυστικών υπηρεσιών, τις γεωγραφικές εξακτινώσεις του αντικομμουνιστικού αγώνα, τα πολλαπλά νήματα που συνέδεαν τους εσωτερικούς μηχανισμούς της δικτατορίας με τις οργανώσεις του «ελεύθερου κόσμου».

    […]

    [1] Βλ., λ.χ., το άρθρο του Κλέωνα Ιωαννίδη, για τις σχέσεις Χρυσή Αυγής και Νέας Ευρωπαϊκής Τάξης («Ενθέματα», 31.3.2013: εδώ και, στην ανεπτυγμένη εκδοχή του, στο μπλογκ της Βασιλικής ΜεταΤρούλου: εδώ) το δημοσίευμα του Ιού «Οι “δικές μας” τυφλές βόμβες” (Η εφημερίδα των συντακτών, 20.4.2013: εδώ)

    Οι επαφές των ιταλών νεοφασιστών με Μακαρέζο και Λαδά | TVXS – TV Χωρίς Σύνορα
    http://tvxs.gr/node/127147

    Κωστής Καρπόζηλος: Οι επαφές των ιταλών νεοφασιστών με τον Μακαρέζο και τον Λαδά | contramee
    http://contramee.wordpress.com/2013/04/28/k-karpozilos-msi-hounta/

    Οι επαφές των ιταλών νεοφασιστών με Μακαρέζο και Λαδά
    http://www.kar.org.gr/?p=18446

    Οι επαφές των ιταλών νεοφασιστών με Μακαρέζο και Λαδά
    http://www.magazeen.gr/2013/04/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B1/

    Οι επαφές των ιταλών νεοφασιστών με Μακαρέζο και Λαδά
    http://www.alexiptoto.com/%CE%9F%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CE%9C%CE%B1/

  2. http://ironmarch.org/index.php?/topic/243-posters-central/page__view__findpost__p__36442
    ή
    http://ironmarch.org/index.php?/topic/243-posters-central/page__st__120

    Goyles Posted 12 September 2012 – 03:47 PM
    early covers of the Golden Dawn journal to again remind us
    why they are the most awesome people in europe right now.

    Η πηγή των σκαναρισμένων εξώφυλλων εδώ
    http://xaviercasals.wordpress.com/2012/08/11/iconografia-los-neonazis-griegos-de-amanecer-dorado-se-inspiraban-en-los-espanoles/

  3. Εκτός από τον παραπάνω Goyles, ο γνωστός και μη-εξαιρετέος Alex Linder
    Feb. 9, 2013
    The Golden Dawn party in Greece is presently the primary interest for Alex Linder of VNN Forum.
    http://goo.gl/YUpTg

    Βρέθηκε εδώ
    http://goo.gl/nLKWw

    Ο ίδιος τον περασμένο Νοέμβριο:
    We Need Organized Resistance Like the Golden Dawn in USA
    http://goo.gl/fX1cF

    Εδώ το thread του ιδίου αφιερωμένο στην Χρυσή Αβγή (134 σελίδες so far)
    http://goo.gl/kAa8j

  4. Και ένα τελευταίο από τα διεθνή βοθροτόπια και αποσύρομαι (για την ώρα)

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ. ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ!
    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

    Οι χρυσαυγίτες παρουσιάζουν με περηφάνια στην ιστοσελίδα τους αφιέρωμα του νορβηγικού περιοδικού «Dagbladet» στο κόμμα τους.

    Το περιοδικό γράφει: «der stadig flere søker til nynazister» («όλο και περισσότεροι (Έλληνες) στρέφονται προς τους νεοναζί»)

    Οι χρυσαυγίτες στην ιστοσελίδα τους μεταφράζουν: «Όλο και περισσότεροι Έλληνες πολίτες στρέφονται προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, Η ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ ΛΕΞΗ «NYNAZISTER» («ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ»)
    ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

    Για όποιον/όποιαν θέλει να το επιβεβαιώσει: εδώ είναι το νορβηγικό άρθρο:
    http://www.dagbladet.no/2012/12/13/magasinet/nasjonalisme_gyllent_daggry_golden_dawn/nynazisme_finanskrise_hovedsak/24810702/

    και εδώ η χρυσαυγίτικη «μετάφραση»:
    http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/chaire-ellada#.UO8_0uQfKSo

    [Πηγή: η σελίδα του FaceBook «Λέμε ΟΧΙ στη Χρυσή Αυγή»
    http://el-gr.facebook.com/skatastousfasistes/posts/446187815448063
    (προσοχή στο πρώτο σχόλιο)]

  5. Φασισμός, δημοκρατία και νεοφιλελευθερισμός | ΕΝΘΕΜΑΤΑ
    http://enthemata.wordpress.com/2013/04/21/mateo/

    Εξαιτίας της διεθνούς κρίσης που απλώνεται στον κόσμο τα τελευταία έξι χρόνια, ζούμε μια νέα «άνθηση» φασιστικών κινημάτων και ομάδων. Στην Ελλάδα ειδικά, η Χρυσή Αυγή κατόρθωσε μια απίστευτη εκλογική επιτυχία στις εκλογές του 2012. Η Χρυσή Αυγή όμως είναι μια παλιά οργάνωση και μπορούμε εύκολα να ιχνηλατήσουμε τις ρίζες της στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Εκείνη την εποχή, το 1979, ένας μικρός αριθμός «ακτιβιστών», που στο μέλλον θα γίνονταν Χρυσαυγίτες, ήταν παρόντες σε συνάντηση που οργάνωσε η Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη (NouvelleOrdreEuropéenne, NewEuropeanOrder, NOE). Η ΝΟΕ ήταν μια διεθνής οργάνωση που ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1960 με στόχο να συνενώσει όλες τις φασιστικές ομάδες της Ευρώπης ώστε να αναπτύξουν κοινή στρατηγική. 1

    […]

    1 [σ.τ.Ε.: Βλ. και το σχετκό άρθρο του Κλέωνα Ιωαννίδη, στα «Ενθέματα», 7.4.2012]

  6. Στην “Εφημερίδα των Συντακτών, Σάββατο 20 Απριλίου 2013, ο “Ιός” γράφει το άρθρο “Οι «δικές μας» τυφλές βόμβες”

    http://www.efsyn.gr/?p=42906

    και αναφέρει χαρακτηριστικά:

    Για τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με το CEDADE ενδιαφέρον έχει και η πρόσφατη αποκάλυψη του Κλέωνα Ιωαννίδη για τη συμμετοχή της ελληνικής οργάνωσης στο συνέδριο της Νέας Τάξης στη Βαρκελώνη το 1981 («Αυγή της Κυριακής», 31.3.2013)

    .

  7. Στην ανασκόπηση των «Ενθεμάτων», 2013-09-26

    Αρθρα και συνεντεύξεις για τη Χρυσή Αυγή και τον νεοναζισμό στα Ενθέματα

    http://enthemata.wordpress.com/2013/09/26/enthemata-xa/

    Τις μέρες αυτές (μέρες μαύρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μέρες οργής και για το κουβάρι του νεοναζιστικού εγκλήματος, αλλά και για την υποκρισία τόσων και τόσων, μα και μέρες ελπίδας ότι μπορούμε να δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στον νεοναζισμό) σκεφτήκαμε να συγκεντρώσουμε όσα έχουν γραφτεί στα “Ενθέματα” για τη Χρυσή Αυγή και τον νεοναζισμό, τα τελευταία δύο χρόνια. Όχι φυσικά για να πούμε ότι “εμείς τα λέγαμε” – είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε τέτοιες “επισημάνσεις”, παρόλο που βέβαια ο καθείς αποτιμάται και κρίνεται για το τι έκανε και δεν έκανε. Συγκεντρώσαμε τα κείμενα, επειδή θεωρούμε ότι είναι χρήσιμα, επειδή, ακόμα κι εμείς, θυμηθήκαμε όψεις και διαστάσεις που είχαμε ξεχάσει. Διαλέξαμε μόνο άρθα και συνεντεύξεις με αποκελιστικό ή κύριο θέμα τους τον νεοναζισμό και τη Χρυσή Αυγή – τα κείμενα με σποραδικές αναφορές στο θέμα στα “Ενθέματα” είναι πολύ περισσότερα/ Είκοσι έξι συγγραφείς, αράντα έξι κείμενα και τέσσερις συνεντεύξεις, από την άνοιξη του 2012 μέχρι τον φθινόπωρο του 2013 (και ένα κείμενο του 2011). Και συνεχίζουμε, παρότι θα ευχόμασταν, αργά ή γρήγροα, να μη χρειάζεται πια να ασχολούμαστε με τον νεοναζισμό, παρά μόνο ιστορικά. Μέχρι τότε όμως, συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

    ΕΝΘΕΜΑΤΑ

    47 ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ 4 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (2012-2013)

    Γράφουν οι: Έφη Αβδελά, Πέτρος Βασιλειάδης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Πολυμέρης Βόγλης, Nίκος Γιαννόπουλος, Γιάννης Ζαϊμάκης, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Κλέων Ιωαννίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Αλέξανδρος Κεσσόπουλος, Δώρα Κοτσακά-Καλαϊτζιδάκη, Αντώνης Λιάκος, Μάκης Κουζέλης, Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Ευστάθιος Χ. Λιανός-Λιάντης, Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος, Μιχάλης Μάτσας, Ιωάννα Μεϊτάνη, Μιχάλης Μπαρτσίδης,Ηλίας Νικολακόπουλος, Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος, Κωστής Παπαϊωάννου, Συντακτική Επιτροπή των Ενθεμάτων, Χρήστος Τριανταφύλλου, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Δημήτρης Χριστόπουλος, Αγγέλικα Ψαρρά, Δημήτρης Ψαρράς

    […]

    ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ

    Κλέων Ιωαννίδης, «Όταν η Xρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη” και στη “Διακήρυξη της Βαρκελώνης” (1981).
    Μια αποκάλυψη για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής» (από το ιστολόγιο της Βασιλικής ΜεταΤρούλου):
    Είναι γνωστό πως η «Χρυσή Αυγή» αποτελεί ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Εθνικού Μετώπου (ENF), μιας άτυπης φασιστικής Διεθνούς, που εκπροσωπεί φασιστικά κόμματα και οργανώσεις από 13 ευρωπαϊκές χώρες και ιδρύθηκε το 2004 ενόψει ευρωεκλογών. Δεν είναι γνωστό, όμως, ότι η ΧΑ είχε προσχωρήσει, από τις απαρχές της, στην ακραία ναζιστική-εθνικοσοσιαλιστική (μαύρη) Διεθνή Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη (New European Order [NEO] ή Nouvel Ordre Européen).
    http://enthemata.wordpress.com/2013/03/31/kleon-2/

    Στέλιος Κούλογλου, «Νεοναζί: το Ολοκαύτωμα της μνήμης». Συνέντευξη (16.3.2013): […]

  8. ((i)) Indymedia :: Athens :: Forum :: ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ + ΚΥΠ= LOVE 5

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1496354#1496528

    Επειδή η εξουσία κτλ που τους εξέθρεψε
    από @ntifa 20:19, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

    κάνει ότι πέφτει από τα σύννεφα.

    από το όταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη” και στη “Διακήρυξη της Βαρκελώνης”, 1981- https://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/31/net/ -ανάλυση

  9. Σε κάποια από τις επισυναπτόμενες σελίδες διάβασα το όνομα »Λουκάς Γ. Σταύρου». Νομίζω πως ο συγκεκριμένος είχε κατέβει πρόσφατα ως ανεξάρτητος υποψήφιος ( βλ. 500 ψήφοι ) για πρόεδρος της Κύπρου.

  10. Ναι, αυτός είναι. Ηταν μέλος της ΕΟΚΑ Β’, είχε καταδικαστεί το 1978 για βόμβες, βγήκε απ’ τη φυλακή το 1981, και συμμετείχε στην ΧΑ κι έγραφε μανιφέστα περί «φυλετισμού» και «καθαρού αίματος». Τώρα έχει φτιάξει κόμμα στην Κύπρο, ΕΔΗΚ, Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα, αφού διαφώνησε με το ΕΛΑΜ. Θεωρεί την ΧΑ και το ΕΛΑΜ «εξαρτήματα εκκλησιαστικών κύκλων» κ.λπ.
    Κάπου είχα δει και το μπλογκ του, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα.

    Εδώ στα σχόλια, λέει τη γνώμη του για τη ΧΑ και το Μιχαλολιάκο:
    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=468140&h1=true#commentForm

  11. Το τελευταίο, αγνοήσέ το, έκανα λάθος.
    Ο Φιλίππου έκανε σχόλιο στο ΒΛΗΜΑ, όχι ο Σταύρου.

    Αλλά το μπλογκ του υπάρχει, όντως:
    http://l-stavrou.blogspot.gr/

  12. Εχει μεταφραστεί, επίσης:

    # Στα αγγλικά από την ιστοσελίδα x-pressed.org | an open journal, η οποία ενημερώνει το ξενόγλωσσο κοινό για τις εξελίξεις στην Ελλάδα της κρίσης σε πολλές γλώσσες (όπου επίσης υπάρχουν και λινκ για την ιταλική και την ελληνική version)
    Kleon Ioannides – When Golden Dawn joined the international neo-Nazi New European Order and the “Barcelona Declaration”,1981 » x-pressed | an open journal, 31/03/2013

    http://www.x-pressed.org/?xpd_article=when-golden-dawn-joined-the-international-neo-nazi-new-european-order-and-the-barcelona-declaration1981

    http://www.x-pressed.org/?xpd_article=quando-alba-dorata-aderiva-al-nuovo-ordine-europeo-neonazista-e-alla-dichiarazione-di-barcellona-1981&lang=it

    http://www.x-pressed.org/?xpd_article=%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BD&lang=el

    # Ολες οι μεταφράσεις στο x-pressed.org βρίσκονται κάτω από το tag
    http://www.x-pressed.org/?xpd_author=kleon-ioannides

    When #GoldenDawn joined the int neonazi New European Order and the “Barcelona Declaration”, 1981 via @xpressedorg : damomac
    http://inagist.com/all/412164714236354560/

    When Golden Dawn joined the international neo-Nazi New European Order and the “Barcelona Declaration”,1981 | ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
    http://eniaiometopopaideias.wordpress.com/2013/12/15/when-golden-dawn-joined-the-international-neo-nazi-new-european-order-and-the-barcelona-declaration1981/

Γράψτε ελεύθερα, αν σκεφτήκατε κάτι :)